om bilden på tv är dubbel

Hur man fixar en TV-skärm som har en dubbel bild

January 21

Hur man fixar en TV-skärm som har en dubbel bild


Projection TV-monitorer kan visa en dubbel bild längs den vertikala eller horisontella. TV reparation experter kan ta ut saftiga avgifter för att fastställa detta problem, men de flesta användare kan fixa det själva genom att justera tv-monitor konvergens. För att upprätthålla en bra bild, bör användarna justera konvergensen gång var tredje månad.

Instruktioner

1 Rådgör med din TV manual för att bestämma hur man justerar konvergensen. Om du inte har den nära till hands genom att trycka på "menu" -knappen på framsidan av TV: n eller fjärrkontrollen.

2 Välj "Konvergens inställningsläget" normalt återfinns i "Bild" eller menyn "Avancerade alternativ". Dina färger visas.

3 Välj "Röd" och tryck på "Enter". Tryck på upp och ner kanalknappar på fjärrkontrollen, eller på framsidan av TV: n, för att justera den vertikala grepp. Tryck sedan upp och ner volymknapparna på fjärrkontrollen på framsidan av TV: n för att justera den horisontella grepp. Upprepa denna process för resten av färgerna.

4 Tryck på "Spara" och sedan gå ur menyn.

Tips

  • Om du har en äldre TV från 1980-talet eller tidigare, kan du fixa bilden genom att justera de horisontella och vertikala håll rondeller, som normalt återfinns på baksidan av TV: n. För bästa resultat, har en hjälpare titta på skärmen och tala om när bilden förbättras.

Felsökning en DVD-bränning med en dubbel skärm

December 15

DVD-bränning har blivit ett populärt sätt att expandera någon hemunderhållningssystem. Brinnande innehåll, såsom nedladdade filmer, familjebilder och hem videoinspelningar, ger en permanent kopia i ett format som kan spelas upp på nästan alla DVD-spelare. Du kan dock ibland stöta på problem, såsom bild eller distorsion, hoppa eller ofullständig förbränning. Lyckligtvis kan dessa frågor typiskt lösas på bara några felsökningssteg.

Instruktioner

1 Bränn samma fil igen med en annan tom DVD-R. Engångs fel som uppstår under bränningen kan ofta orsaka problem, såsom fördubblats skärm eller felriktade ljud och video. Sätt bara in en ny tom DVD-R i DVD-brännaren och bränna exakt samma innehåll med exakt samma programvara. Spela DVD i en DVD-spelare för att kontrollera om bilden har förbättrats.

2 Bränn olika innehåll till en tom DVD-R med hjälp av samma DVD-bränning. Efter att ha uteslutit ett intermittent fel under bränningen som orsaken till problemet, är nästa steg att bestämma om själva innehållet som du försöker bränna kan orsaka dubbel skärm. Konvertera annat innehåll till ett brännbart DVD-format med hjälp av samma program som tidigare. Bränna på en ny tom DVD. Precis som tidigare, spela DVD för att kontrollera att se om detta löste problemet.

3 Ladda ner och installera en annan DVD-konvertering och / eller bränning (se Resurser). Vid denna punkt, är den mest sannolika boven den programvara som du använder för att konvertera och bränna innehållet, eftersom detta program är ansvarig för att rikta bilden och konvertera alla ljud- och videodata till ett format som är brännbar till en tom DVD. Om den nya programvaran fortfarande upplever samma problem, kommer du sannolikt behöva prova ett annat märke av DVD, eller har din DVD-brännare service.

Hur får man den bästa bilden med en dator till TV Converter

April 9

När du ansluter datorn till TV: n, är chansen att bilden kommer att skev i proportion. Ibland upplösningen blir suddig, och du kanske ens märker svarta fält på sidorna av skärmen, slöseri potential arbetsyta. Att få den bästa bilden när du ansluter datorn till TV: n med någon metod är en enkel process som bara tar några minuter och kräver en minimal mängd av ansträngning.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen på datorns aktivitetsfält och dubbelklicka på "Kontrollpanelen".

2 Skriv "Ändra bildskärmsinställningar" i sökfältet längst upp i Kontrollpanelen och klicka på "Ändra bildskärmsinställningar" när det visas nedan.

3 Justera upplösningen till den inställning som matchar din TV upplösning (t.ex. 1080 x 768). Du hittar TV upplösning i dess bruksanvisning eller på förpackningen. I vissa fall, kan du se det när du startar apparaten på. Detta varierar från modell till modell. Om du inte är säker och kan inte hitta numret, att experimentera hitta den bästa bildkvalitet och storlek för din skärm. Klicka på "Apply" för att spara ändringarna.

4 Klicka på "Avancerade inställningar" och välj "Monitor" -fliken. Ställ in skärmuppdateringsfrekvensen till det högsta antalet möjliga. Även på den här menyn, ställa in färgen till den högsta möjliga antal med hjälp av rullgardinsmenyn under "Colors". Klicka på "Apply" och "OK" för att bekräfta och spara ändringarna.

5 Klicka på "Color Management" knappen under "Color Management" fliken och klicka sedan på fliken "Avancerat" i menyn "Color Management" och klicka på knappen "Kalibrera Display". Windows kör du genom en process för att ytterligare kalibrera skärmen. Följ alla anvisningarna på skärmen tills processen är klar.

Tips

  • Denna process är baserad på operativsystemet Windows Vista. Om du har ett annat operativsystem kan processen variera.

Så här visar bilden via HDMI på Evo

April 23

Så här visar bilden via HDMI på Evo


HTC EVO 4G skärm kan visa innehåll som sträcker sig från video till bilder, men ibland kan en större skärm förbättra din tittarupplevelse. Med EVO 4G HDMI-out kapacitet, kan du exportera telefonens display på en HDMI-kompatibel skärm, så att du kan titta på video, till exempel i en storlek närmare hur de var avsedda att ses. För att göra detta behöver du en EVO 4G HDMI-kabel.

Instruktioner

1 Använd HDMI-kabeln för att ansluta din skärm med din EVO. Den mindre änden av kabeln kommer att passa in i telefonen, medan den större änden går in finns en HDMI-port på skärmen. Detta kommer vanligtvis att vara på displayen enhetens baksida.

2 Slå på bildskärmen och sätta sina TV / Video inställningar till "HDMI".

3 Öppna "Gallery" app. Detta är i applikationer däck --- klicka på pilen i det nedre vänstra hörnet av EVO: s hemsida för att få fram en alfabetisk lista över telefonens applikationer.

4 Bläddra till fotot eller galleri du vill visa. Tryck på menyknappen och "bildspel" för att visa bilden på din HDMI-skärm.

Hur man installerar en dubbel LNB

May 1

Hur man installerar en dubbel LNB


DirecTV och Dish Network, ledarna inom digital satellit-tv, använder samma koncept med sina parabolantenner. Skålen samlar en signal från himlen med en LNB (Low Noise Block) sträcker sig från skålen på en arm. LNB tar emot signalen och skickar den till mottagaren, vilket i sin tur ansluts till din TV. Med uppgraderingar inom teknik, har deras varit tillväxten i antalet LNB. En dubbel LNB kan få mer information än den vanliga enda LNB, vilket resulterar i en bättre bild, bättre ljud och fler kanaler. Du kan uppgradera din maträtt med bara en förändring till LNB.

Instruktioner

1 Vrid coxial kabel som är löper genom LNB armen till dubbla LNB koaxial anslutning. Du bör ha två koaxialkablar som sträcker sig från armen. Vrid F-kontakt i änden av kabeln till anslutningen på LNB, precis som ansluter TV-kabeln till vägguttaget i ditt hem.

2 Skjut in den nya LNB på änden av armen tills det tar stopp.

3 Fäst LNB till LNB arm genom att placera bultar i hålen på undersidan av LNB bas. Beroende på vilken typ av maträtt du äger, kan det finnas en eller två skruvar du måste infoga. Dra åt bultarna ordentligt.

Hur kan jag ljusare bilden på My Sony HD storbilds-TV?

May 9

Sony Corporation tillverkar ett brett sortiment av hem konsumentprodukter, inklusive tv, hemmabiosystem, Blu-ray-spelare och elektroniska tillbehör. Sony HDTV ägare har möjlighet att anpassa bildinställningarna. Justera bildens ljusstyrka för din Sony HD-TV kan visa sig nödvändigt under vissa ljusförhållanden. Ändra TV: ns ljusstyrka för att passa dina behov är en lätt uppgift som inte kräver någon särskild utrustning eller teknisk kunskap för att utföra.

Instruktioner

1 Slå på TV: n. Växla TV: ns ingångsvalet till en lämplig mediakälla, såsom en kabel / satellitboxen eller DVD-spelare.

2 Tryck på fjärrkontrollens "Meny" -knappen. Markera "Inställningar" menyalternativ, med hjälp av styrplattan på fjärrkontrollen och tryck på "Center" -knappen.

3 Markera "Ljusstyrka" alternativet visas under den översta menyikonen och tryck på "Center" -knappen. Tryck på "vänster" eller "höger" riktningsplattan för att mörkare eller ljusare bilden.

4 Tryck på "Meny" -knappen för att avsluta menyerna. Kontrollera ljusstyrkan i bilden, och upprepa anpassningsprocessen vid behov.

Dubbel fläns Ersättnings Tips

June 28

Dubbel fläns Ersättnings Tips


Med uppfinningen av CD- och MP3-spelare, tillverkar började hörlurar utveckla en mängd olika hörlurar alternativ. Idag, hörlurar är en av de mer populära hörlursalternativ. Earbuds är små hörlurar högtalare som passar väl in i örat samtidigt leverera högkvalitativt ljud. Vissa earbuds kommer med så kallade dubbla fläns ersättnings tips, som förbättrar ljudkvaliteten och bekvämligheten av vanliga hörlurar.

ljudisolering

Dubbel fläns ersättnings tips är utformade för att hålla musiken kommer från din mp3-spelare i örat och att hålla extern ljud --- kanske kommer från passerande bilar eller människor talar --- ur örat. De dubbla flänsar finns i princip två kupoler som fungerar som buffert mot att låta ljud läcka i eller ut ur örat.

Bekvämlighet

Dubbel fläns utbytesproppar görs också av silikon. Silikon är ett mjukt material som är mycket bekvämare än plast som normalt används för att tillverka hörlurar. Det är också mycket tålig, vilket gör att ersättnings tips för att skydda dina hörlurar också.

Renlighet

Ett problem med hörlurar är att människor får ofta vax på dem och de avveckla bli ohälsosamma mycket snabbt. Lyckligtvis dubbla fläns ersättnings tips är löstagbara från hörluren och silikon material de är gjorda av är tvättbar.

Storleks

Eftersom alla har olika öron, dubbla fläns ersättnings tips kommer också i olika storlekar. Du kan normalt köpa dem i extra små / små, små / medelstora eller medium / large. Flexibiliteten hos silikon möjliggör för tillskärning för att täcka en ordentlig område av öronstorlekar som är bekväma för de flesta.

Hur man reparerar bildens färg på min Hitachi TV

January 19

Hur man reparerar bildens färg på min Hitachi TV


De olika videoinställningar på Hitachi-TV kan du ställa in TV för att få den bästa bilden. Inställningarna hjälper också motverka problem med bilden, till exempel när TV: ns Färgerna är bleka eller över mättad. Ändra inställningarna på TV när färgerna är inte idealisk kräver vissa trial and error för att få dem rätt. Fjärrkontrollen är skyldig att justera färginställningen.

Instruktioner

1 Tryck på "Meny" -knappen på vänster sida av fjärrkontrollen för att öppna Hitachi TV huvudmeny.

2 Tryck på uppåt- eller nedåtpilen för att markera "Video" och tryck på "Välj" eller "Enter", beroende på din Hitachi TV modell. De pilknapparna ligger i mitten av fjärrkontrollen och "Välj" eller "Enter" knapparna finns i mitten av pilknapparna.

3 Tryck på uppåt- eller nedåtpilarna för att markera "Color" och sedan vänster eller högerpilarna för att göra färgjusteringar. Färgen på TV förändras när du gör justeringarna.

4 Tryck på knappen "Välj" eller "Enter" för att spara inställningen.

Vad som orsakar bilden på en projektions-TV till konkav?

January 19

Vad som orsakar bilden på en projektions-TV till konkav?


Innan LCD-tv tog över vardagsrum och elektronikbutiker, projektion TV var det bästa sättet att titta på storbilds-TV. Om du använder en äldre projektions-TV, kan dåliga delarna orsaka bilden till konkav. När en TV har en konkav utseende bilden ser trycks in. Svarta linjer visas på toppen och botten eller sidorna av TV: n. Det finns flera orsaker till varför detta kan inträffa.

konvergens IC

Den främsta orsaken till en projektions-TV till konkav är från konvergens IC, eller integrerad krets. Den integrerade kretsen om konvergens ombord hjälper till att dra ström till TV: n. Denna del kan överhettas efter en lång tid och det är vad som orsakar bilden till konkav. Andra tecken är mångfärgad text som ser ut som en 3-D film. Olika företag använder olika typer av konvergens IC på sina TV-apparater. På vissa TV-apparater marker själva inte kan bytas ut, men hela konvergenskortet kan.

Hem Inställningar

Placeringen och konfigurationen av projektions-TV kan orsaka delar överhettas. Om TV pressas mot en vägg, är det kanske inte får tillräckligt med cirkulation för att korrekt kyla konvergens kortet. Om TV: n hålls för länge, kan delarna naturligt överhettas. Nöjesdistrikt och extra komponenter som surroundljud uppställningar kan generera extra värme som åstadkommer TV. Ge ett par fötter av cirkulationsutrymme bakom TV: n och hålla bort när det inte används.

televisions Inställningar

TV bildinställningarna kan ha ändrats som gör videon förvrängd eller verkar ha den konkava utseende. Gå in i TV-menyn och bildinställningarna. Detta skiljer sig beroende på modell. Till exempel Sony projektion TV använda både bildinställning och skärminställningsmenyn. Använd en av dessa menyer och välj sedan "Återställ bild" alternativet. Detta kommer att återställa TV till fabriksinställningar och tar bort den konkava utseende om bild eller skärminställningar orsakade det.

reparationer

Det krävs erfarenhet med en lödkolv och elektronik för att ordentligt reparera konvergens IC på en projektions-TV. Om du inte har erfarenhet, kan kostnaderna TV reparations inte vara värt det. Det kan vara billigare att investera pengar i en ny tv. Även om du byter ut nya konvergens IC, skulle fler problem uppstår i framtiden.

Digital projicerade bilden Problem

January 25

Det finns flera möjliga orsaker till projicerade bilder som förekommer mindre än optimal. Uppfattning kan relatera till projektorns interna inställningar, kraftkälla, kabelgenomföring och positionering.

Färg

Färgen på den projicerade bilden kan verka levande, men felaktig. En övermättad bild kan se onaturligt. Åtkomst till visningsmenyn på skärmen och sedan justera ljusstyrkan, ska kontrast eller färg funktioner hjälper.

Vissa digital light processing (DLP) projektorer producera artifacting eller en "regnbågseffekt" som visar färger där de inte ska visas. Nyare teknik som innehåller en snabbare färghjul för att producera färg eller ytterligare färgfilter kan bidra till att minska artifacting.

Ett färgkalibreringssystem kan kalibrera färgen för optimal bildkvalitet. Observera att visningskontroller som nämns ovan producerar liten effekt på gråskala och färg. Färgkalibrering kommer att justera primärfärgerna, vilket ger fördelar såsom bättre skugga detaljer i mörka områden.

Lins

Ytan på projektorlinsen måste vara rena för att rikta ljusstrålarna för en tydlig, skarp bild. En fotografisk linsrengöringslösning anbringas på en mjuk trasa, såsom mikrofiber, och torkas i en cirkulär rörelse utåt kan minska effekterna av en oren lins. Använd inte en trasa som inte är speciellt utformad för rengöring av linser.

Kraft

Om ingen bild visas, behöver digital projektor en effekt kontroll. Om projektorn har ström, så det borde finnas några indikatorlampor upplysta på projektorn. Kontrollera källorna för att säkerställa korrekta kabelanslutningar, såsom till datorn eller DVD-spelaren.

projektor~~POS=TRUNC

Om projektorlampan inte producera en bild, kan ventilationen runt projektorn behöver kontroll. Överhettning kan projektorn att stänga av sig själv.

Projektorlampor kan avge ett starkt ljus, men inte alltid en varaktig en. Vissa projektorlampor explodera strax efter garantin går ut, väl inom livslängden. En blåst projektorlampa kan vara dyra att ersätta.

proportioner

Om kanterna på den projicerade bilden bildar en trapetsoid med endast ett par av parallella linjer snarare än en rektangel med två par av parallella linjer, då problemet är att projektorn är gjutning av bilden i en vinkel på skärmen i stället för rakt fram. För mindre avancerade projektorer, måste du ändra placeringen av projektorn så att den är riktad rakt mot skärmen för att korrigera distorsionen. Men vissa projektorer kan ställas in för att åtgärda problemet utan att du behöver flytta själva maskinen. Kontrollera menyn för sätt att korrigera trapets bilden.

Observera att som bildstorlek ökar, minskar ljusstyrkan. Större bilder kräver mer ljus.

flimmer

Om den projicerade bilden flimrar, kan det vara ett problem med DLP-projektor färghjul som innehåller de röda, gröna och blå filter och andra segment. Ändra inställningarna till en lägre upplösning kan hjälpa. Enligt digital fotografering webbplats, sammanflätad skanning, en projektionsmetod som förenar två fält i en ram, kan orsaka bildflimmer.