öppna bagagelucka mazda 6

Hur Återställ Mazda PCM

December 28

Modulen drivlina kontroll (PCM), eller motorstyrenheten (ECU), är ett kretskort dator som lagrar information som hänför sig till olika delar av Mazda motor. Om Mazdas kontrollera motorn ljus eller annan Lampan tänds, är det på grund av en signal PCM emot. PCM kommer att utlösa indikatorlampan att lysa för att informera dig kan det vara ett problem med din Mazda. Ibland förblir den lagrade informationen med PCM, även efter det att problemet har åtgärdats, och din indikatorlampa kan förbli tills PCM har återställts. Återställa PCM tar bara några minuter.

Instruktioner

1 Öppna din Mazda huva.

2 Koppla den "negativa" terminal klämma till din Mazda batteri. Den negativa klämma bör vara svart och märkta med ett "-" symbol. Den positiva terminalen ska vara röda och märkta med ett "+" symbol.

3 Sitt i förarsätet i din Mazda.

4 Tryck ned och släpp bromspedalen fem gånger i följd.

5 Anslut den "negativa" terminal mussla på Mazdas batteri.

Så här öppnar Switch nyckeln i en 2006 Mazda 6

May 4

Mazda 6 sedaner med fjärrstyrning är utrustade med en switchblade nyckel, som integrerar bilnyckeln och fjärrandelssystemet till en enhet. Om batteriet tar slut måste du öppna Switch för att ersätta den. Mazda rekommenderar att man använder ett litium CR1620 batteri. Det tar bara några minuter att öppna 2006 Mazda 6 switchblade nyckel.

Instruktioner

Att öppna en Switch Key

1 Placera nyckeln på en plan yta. Tryck på silver-knappen på Switch fob att öppna nyckeln.

2 Håll fob med nyckelbladet pekar åt vänster, och silver knappen vänd bort från dig. Undersöka undersidan av switchblade fob för en liten flik. Fliken ligger inuti kaviteten som den switchblade nyckeln fälls in. Tryck fliken med en liten platt skruvmejsel. Med fliken deprimerad, dra i nyckeln halvan av fob bort från den avlägsna enheten för att separera de två delarna.

3 För in skruvmejseln i den exponerade delen av switch fob (där nyckelenheten fästes). Försiktigt bända upp switchblade fob genom att separera de två halvorna med skruvmejseln. Öppna switch fob ger dig tillgång till batteriet och kretskortet.

4 Att sätta ihop Switch nyckel, tryck de två halvorna av fob ihop tills de snäpper på plats. Åternyckel halvan av fob genom att trycka de viktigaste och fjärrenheterna ihop ordentligt tills låst läge.

Tips

  • Om du byter batteri, ställa in batteriet med positiv symbol nedåt.

Min Mazda Luckan kan inte öppnas

February 6

Min Mazda Luckan kan inte öppnas


När vi tänker på betungande bil problem, viktiga frågor såsom motor och transmission kommer att tänka på. En fråga du kanske inte tänker på att det verkar trivialt är bildörr problem. Visst, är att fastställa en nyckel eller lås inte så dyrt som de flesta motorns arbete, men bördan är precis samma - du kan inte köra din bil. Lyckligtvis, felsökning av Mazdas dörr problem inte kräver någon avancerad kunskap. De främsta orsakerna till en icke-funktionell bildörren är nycklar, nyckelhål och gångjärn.

Instruktioner

1 Försök att låsa upp sidodörr passagerare eller stammen med den nyckel som du använder på den icke-funktionella bildörren. Problemet är troligen en bruten nyckel om ingen av de andra dörrarna eller bagageluckan öppen. Prova en reservnyckel om du har en på handen. Den gamla nyckeln kan bäras ner och inte längre passar formen av nyckelhålet.

2 Värm din nyckel över en öppen eld om temperaturen är kallt ute. Frysning temperaturer kan leda till att låsmekanismen att frysa. En snabbtangent kommer att värma upp nyckelhålet och frigöra den.

3 Kontrollera för att se om det finns något skräp inuti dörrens nyckelhål. Detta kommer att hindra de nyckel från att vrida ordentligt. Det bästa sättet att lösa detta problem är att spraya mekanisk smörjmedel inuti nyckelhål. Detta kommer att spola ut skräp och smörja det inre arbetet.

4 Låsa upp dörren och dra i handtaget. Om dörren öppnas en tum eller mindre innan frysning är låsspärren förmodligen fortfarande engagerad. Håll dörren så öppet som möjligt (du kan behöva en annan person att hålla dra i dörrhandtaget) och leta reda på spärren motsatt bildörren. Spärren kommer att exponeras medan dörren hålles öppen. Använd en skruvmejsel för att dra tillbaka spärren. Den bildörr ska nu öppnas, men du måste ta bilen till en mekaniker att ta reda på varför spärren inte kommer ur.

Tips

  • Upprepade problem med din bil dörr bör analyseras av en mekaniker.

2001 Mazda MPV Transmission Specifikation

March 12

2001 Mazda MPV Transmission Specifikation


Enligt Automotive.com etablerade Mazda den "MPV", eller multi-purpose fordon, namnskylten 1999. 2001 MPV "erbjöd minibuss rymlighet med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift," enligt hemsidan, och en av dess funktioner var en bakre dörr som öppnas utåt som en bildörr. Det kom i DX, LX och ES-modeller. Under 2010, Mazda erbjuder Mazda5, Tribute, CX-7 och CX-9 i sin kategori "crossover / SUV / multi-aktivitet".

Överföring

Typ 4 elektronisk överföring på 2001 Mazda MPV är en automatisk med överväxel, enligt Vehix. Typ 4 hänvisar till storleken, som är motorns upp till 3,9 liter som har en automatisk växellåda.

kugghjul

Transmissionen har fyra växlar framåt och en backväxel. Förhållandet mellan den första växeln är 2,80, förhållandet mellan den andra är 1,54, den tredje är 1,00, den fjärde är 0,70 och förhållandet mellan backväxeln är 2,33. Enligt Gears Tillverkare, 2,80 innebär att den "drivande kugghjulet måste rotera 2,8 gånger för att göra ringhjulet roterar en gång." För andra redskap, är detta 1,54 gånger, fjärde är .70 gånger och vända måste vända 2,33 gånger.

Drivaxel Ratio

Den slutliga drivaxelförhållandet 4,38, vilket betyder den drivande kugghjulet måste rotera 4.38 gånger innan ringhjulet roterar en gång. Slutväxeln ger vridmoment och effekt till axlarna.

Hur Återställ Mazda MPV felkoder

April 10

Mazda MPV är en minibuss som först introducerades 1989 och hade en produktionskörning som varade fram till 2006. Oavsett vilken årsmodell fordon du kör, oddsen är du hamna i en situation där din "kontrollera motorn" ljus går på, utlöstes av en felkod i din MPV dator. Om du gör reparationen själv, måste du rensa ut felkoden från MPV: s beräkna när jobbet är klart. Processen är identisk för alla år av MPV.

Instruktioner

1 Öppna och säkra huven.

2 Leta reda på batteriet på framsidan, höger sida av MPV motorrum.

3 Koppla klämman som är fäst vid den negativa batteripolen genom att lossa skruven med skiftnyckeln. Den negativa terminalen markeras med en "minus" -tecken bredvid terminalen.

4 Vänta 30 till 60 sekunder och anslut sedan och dra åt negativa kabelns klämma till batteripolen. För att säkerställa en fast förbindelse, bör klämman vara tätt och du bör inte kunna flytta den fritt.

5 Sätt in nyckeln i din MPV tändning och starta bilen. Vänta för alla varningslampor vid slocknar sedan bekräfta att kontrollera motorn slocknar.

Tips

  • På MPV tillverkade 1995 eller tidigare, kan felkoder läsas eller tas bort med en OBD-1 Scan Tool. För de som byggts efter 1995, är en OBD-2 Scan Tool krävs. De flesta större Bildelsaffärer har dessa verktyg och kommer att läsa eller radera koderna gratis.
  • När du kopplar bort batteriet kommer du rensa ut den tid som sparas i klockan samt radio förinställningar.
  • MPV tändning ska alltid vara i "off" läge när du utför något arbete på batteriet. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i skador på MPV elsystem eller orsaka en farlig gnista.
  • När lossar eller drar åt negativa batteriklämman, ta extra försiktighet för att inte tömma skruven. Skiftnyckeln bör passa väl runt bulten för att förhindra stripp det.
  • Låt aldrig positiva och negativa kablarna touch, som är farligt och kan orsaka en elektrisk kortslutning i systemet.

Inaktivera Mazda 6 Trunk Släpp

May 12

De första årsmodellerna av den första generationen Mazda 6 (2003-2005) kom med en funktion som tillät fordonsägaren att inaktivera fjärr knapp trunk release på fjärrstyrning fob. På senare modeller, var den här funktionen bort. Du kan inaktivera trunk release funktion på det nyckellösa låssystemet; Men, kommer du fortfarande att kunna öppna bakluckan med hjälp av inner trunk release, som ligger under rattstången.

Instruktioner

1 Sitt i Mazda 6. Öppna handskfacket framför passagerarsätet.

2 Inspektera den vänstra sidan av handskfacket facket. Du ser en knapp märkt "Trunk öppnare." Detta är den knapp du använder för att aktivera eller inaktivera den trunk release.

3 Tryck på knappen för att inaktivera trunk release. När knappen är i "ute" läget, är stammen Aren inaktiverad. Tryck igen för att aktivera den. När knappen är i "I" läge, är trunk release aktiverad.

Hur man byter Mazda MPV Plugs

June 29

Hur man byter Mazda MPV Plugs


En av de mest grundläggande reparationer som varje amatör mekaniker lär är hur man byter tändstift i ett fordon. Ändra ut tändstift är en enkel reparation som kan göras med minimala verktyg och lite tid. Ändra tändstift på din Mazda MPV kommer att se till att ditt fordon förblir i toppskick. Att hålla färska tändstift kommer också att hjälpa till att hålla din hästkrafter upp och kommer att förbättra den totala jämnhet din Mazda rida.

Instruktioner

1 Öppna huven på Mazda och avlägsna tändkablarna från tändstiftet. Ta bagageutrymmet på tråden, vrida och dra sedan tråden från tändstiftet. Upprepa detta för alla Mazdas tändstift.

2 Placera hylsnyckel på tändstiftet själv. Vrid nyckeln till vänster och skruva ur tändstiftet. Ta bort tändstiftet från motorn.

3 Ta ett nytt tändstift och placera den i hålet. Vänd försiktigt tändstiftet åt höger med bara handen. Upprepa detta steg med alla de återstående tändstift.

4 Använd hylsnyckeln att avsluta skärpa alla tändstift. Byt bagageutrymmet på tändkabeln på tändstiftet och vrid på plats med hjälp av handen. Du bör höra ett klickande ljud när tråden är fäst och ordentligt ansluten. Upprepa hela denna process för alla tändstift.

Hur man tar bort den Generator Från 2000 Mazda MPV

January 16

Vid någon tidpunkt, kommer du måste ta itu med att ersätta generatorn på 2000 Mazda MPV. Det första steget i denna process är att ta bort den gamla generatorn. Lyckligtvis, ta bort en felaktig generator från Mazda universal van och ersätta den med en ny medför inga särskilda utmaningar. Du kan ta bort generatorn i en timme eller mindre, och du behöver bara några grundläggande verktyg för att slutföra jobbet.

Instruktioner

1 Lyft huven på din MPV och stötta den öppnas. Koppla minuskabeln från batteripolen. Koppla generatorn från batteriet. Placera kablarna från batteripolerna för att undvika en oavsiktlig laddning.

2 Skjut remskivan s spännarmen på generatorn. Detta kommer att orsaka generatorremmen för att lossa. När lossas, dra bort det runt trissan. Kontrollera generatorremmen för slitage, eftersom du kan behöva byta ut det om du installerar en ny generator.

3 Leta upp bultar som håller generatorn på plats. På 2000 Mazda MPV, monteringsbultarna är på undersidan av generatorn. Använd en socket eller skiftnyckel för att lossa skruvarna genom att vrida dem counterclockwise.Slide generatorn utanför konsolerna och ta bort den från motorrummet.

Tips

  • Arbeta aldrig generatorn eller andra elektroniska komponenter utan att koppla bort batteriet.

Hur du återställer ett Check Engine Light på en 1998 Mazda Protege

January 22

Hur du återställer ett Check Engine Light på en 1998 Mazda Protege


Återställning kontrollera motorn ljus på 1998 Mazda Protégé är ​​ett jobb du kan göra hemma. Det kan finnas flera skäl till att kontrollera motorn ljuset är på. Det kan vara på grund av en enkel sak som lämnar gas locket eller för löst. Det kan vara en allvarligare skäl som kan kräva att du har en reparation. Om du har räknat ut orsaken och behöver stänga av kontrollera motorn ljus, kommer det att bli en lätt uppgift som du kan utföra hemma. Mazda Protégé är ​​utrustad med en enkel metod för att återställa kontrollera motorn ljus och tar bara cirka 15 minuter att göra.

Instruktioner

1 Öppna huven på Protégé och korrekt säkra den.

2 Ta bort den negativa kabeln på batteriet genom att placera skiftnyckel på kabelmuttern och lossa den. Detta kommer att förhindra risken för elektriska stötar.

3 Återställ "Check Engine" light genom att få in i förarsätet och hålla nere på bromspedalen. Släpp pedalen efter 20 sekunder. Detta steg underlättar dränering datorn för elektrisk ström, vilket återställer bilens dator och stänger av "Check Engine" light.

4 Sätt tillbaka negativa batterikabeln med den justerbara gaffelnyckel och sänka huven.

5 Sätt nyckeln i tändningslåset och starta motorn. Kontrollera att "Check Engine" light har stängts av.

Tips

  • Om din "Check Engine" blinkar mot en solid färg, är det en indikation på ett mer allvarligt problem med motorstyrningen eller avgasreningssystemet. Har fordonet kontrolleras av en kvalificerad mekaniker för att vara säker.

Hur man rengör EGR-ventilen i en 1999 Mazda 2.5L V6

January 23

1999 Mazdas som hade 2,5-liters V-6 motor var medelstora 626 och Millenia. Dessa modeller kom också utrustad med en avgasåterföring (EGR) ventil. Denna ventil minskar de skadliga utsläppen från att komma in i miljön genom att styra varma avgaser in i insugningsröret innan den kommer in i förbränningskammaren. Denna nedkylnings effekt hindrar vissa skadliga gaser bildas. Det är viktigt att rengöra EGR-ventilen vid behov för att säkerställa att din 1999 Mazda körs effektivt och snyggt.

Instruktioner

1 Parkera 1999 Mazda och att fordonet svalna i en halvtimme. Öppna huven och leta reda på EGR-ventilen.

2 Leta efter en cirkulär svampformade komponenten på insugsgrenröret mot framsidan av motorn. Ventilen har en mekanism kolv under svamp toppen, med två stora vakuumslangar som kommer ut från toppen av det. Din Mazda reparationshandbok har ett diagram, om det behövs.

3 Koppla bort den elektriska anslutningen från ventilen. Ta bort vakuumslangarna genom att dra dem båda rakt ut. Placera varje slang åt sidan för att undvika skador.

4 Ta bort de fyra bultarna som håller EGR-ventilen på plats. Det finns två i fronten och två på baksidan av ventilen. Använda en hylsnyckel och en förlängning för att nå de två bakre bultar. Lyft EGR-ventilen från grenröret.

5 Spraya en generös mängd förgasarrengöring utanför och inne i ventilen. Låt fem minuter för renare att penetrera fast-på kol och skräp. Rengöra ventilen med en stålborste, rag och varmt vatten. Doppa stålborste och trasa i varmt vatten varje så ofta för att ta bort smuts och skräp. Fortsätt tills ventilen är synligt ren och kolvmekanismen rör sig upp och ner med lätthet. Tillåta ventilen att lufttorka fullständigt.

6 Placera ventilen på ventil mount. Rikta in hålen på ventilen med hålen på fästet. Byt varje bult och dra åt med skiftnyckel. Reattach vakuumslangarna till ventilen. Stäng huven på Mazda.