overheadprojektor användning

Hur konvertera gamla mobiltelefon för att betala per användning

February 20

Hur konvertera gamla mobiltelefon för att betala per användning


Kanske du har bestämt att ett avtal telefon bara inte passar dig längre, eller du försöker att vara mer kostnadseffektiv genom att gå förbetalda (pay-per-use). Oavsett omständigheterna vara, om du har en gammal kontrakt telefon som ligger runt, kanske du kan konvertera den förbetalda. Vissa företag välkomnar idén att återvinna din gamla telefonen på detta sätt, medan andra företag kräver att du köper en nyare luren för att dra pay-per-användning fördelar.

Instruktioner

Ställa Tjänst

1 Ring din tidigare tjänsteleverantören att se till att din telefonmodell kan användas som ett telefonkort. Vissa telefoner är föråldrade och kan inte användas som pay-per-mobiler.

2 Gå in i butiken eller på nätet och välja en förbetald plan för din telefon. Detta kan vara en top-up konto där du betalar ett fast pris för en viss mängd minuter, eller en lön varje dag plan där du betalar en avgift bara på de dagar du vill använda telefonen.

3 Ta bort batteriluckan från den gamla telefonen och ta ut SIM-kortet. Sätt i det nya SIM-kortet i dess plats och stänga telefonen tillbaka. Slå på telefonen och följ anvisningarna på skärmen för att ställa in datum och tid.

Registrera din telefon

4 Skriv ner SIM-kortnumret. Du hittar detta nummer tryckt på baksidan av SIM-kortet. Också skriva ner telefonens IME nummer. Detta nummer ligger under batteriet på telefonen.

5 Följ instruktionerna i din start-up guide för att registrera din telefon. Du måste ha de siffror du har skrivit ner tillsammans med några allmänna kontoinformation såsom namn, adress, födelsedatum och riktnummer du vill ditt nummer att vara i.

6 Lägg dina minuter till telefonen. Vissa förbetalda planer har gratis start sändningstid. Detta kommer automatiskt att lägga sig på telefonen.

Tips

  • Du kan bara använda den gamla telefonen för att få ett kontantkort från samma leverantör som din tidigare. Många telefoner är programmerade att enbart arbeta med leverantörer som du fick telefonen från i början. Om du vill byta till en annan leverantör, måste du få en ny telefon tillsammans med SIM-kortet.

Körning Artighet & användning av strålkastarna på bilar

February 24

Körning Artighet & användning av strålkastarna på bilar


Meriam-Webster definierar "artighet" som "beteende präglas av polerade seder eller respekt för andra." När det gäller att köra ett motorfordon, kan utöva artighet göra din tid bakom ratten roligare, mindre stressande och kan bidra till att minska din chans att bli inblandad i en olycka. Körning artighet kan rädda liv.

Artig Användning av Strålkastare

Synlighet på natten är kraftigt reducerad. Det är frestande att använda dina helljusstrålkastare för att öka avståndet mellan synlighet. Eftersom höga balkar riktar högre än normala strålkastare, de ofta blinda andra bilister framför dig. High-balkar får inte användas inom 500 fot av mötande trafik eller inom 200 fot av ett fordon framför dig.

Säker användning av Strålkastare

På grund av minskad nattetid synlighet, är det säkrare att justera körvanor på natten. Hastigheten bör sänkas så att stoppsträckan är mindre än det synfält som tillhandahålls av strålkastare. Kurvor ger en utmaning på natten, eftersom strålkastarna ger i allmänhet belysning i en rak linje, så förare ska sakta ner när du närmar kurvor. Dåligt väder på natten, såsom regn, dimma eller snö kan påverka helljusstrålkastare som ett prisma, brytande ljus och gör det svårare att se. Strålkastaren ska dämpas under dessa förhållanden.

Lane Med tillstånd

National Bilister Association (NMA) har identifierat ett område av driv artighet som, om praktiseras mer regelbundet, skulle kunna göra vägarna säkrare, minska trängseln och spara bränsle. De kallar det "Lane tillstånd" eller bruket av att ge efter för snabbare rörliga trafiken. Lane artighet är oftast ignoreras på flerfiliga motorvägar eller motorvägar genom långsamma bilister i längst till vänster eller passerar körfält. I många stater, är det vänstra körfältet tänkt att användas för att leda och långsammare rörliga trafiken är att hålla till höger. NMA har utsett juni varje år "Lane Courtesy Månad" för att få mer uppmärksamhet åt frågan.

Distraherad körning är oartigt körning

Tjänstemän från Westchester County, New York, varnar för att aggressiv körning, eller vägursinne, kan framkallas av vissa beteenden av andra förare. Omvänt, många av de åtgärder som leder till aggressiv körning på den del av andra "helt enkelt elimineras genom att träna gemensamma artighet." Många av dessa åtgärder faller under kategorin av distraherad körning. Det amerikanska Department of Transportation har en hel webbplats för distraherad körning. De påpekar att all verksamhet en person engagerar sig i under körning som avleder förarens uppmärksamhet från den "primära uppgiften att köra" äventyrar säkerheten för förare och andra på vägen. Några av de vanligaste formerna av distraherad körning är textning, talar i en mobiltelefon, äta och / eller dricka och byta radiostation, CD eller MP3-spelare.

Artig Användning av blinkers

Användningen av blinkers för att indikera din avsikt att göra en sväng eller filbyte är till gagn för andra förare. Genom att signalera dina avsikter via din blinkers, ger dig bilister bakom dig eller mötande trafik vid en korsning tid att reagera och anpassa sina egna körning. I många stater och lokala jurisdiktioner, är det olagligt att göra en sväng eller byta fil utan att signalera.

Dödsfall orsakade av mobilen användning

March 16

Dödsfall orsakade av mobilen användning


Tillbaka i 1987, lite över en miljon amerikanska medborgare ägde mobiltelefoner. Detta antal har ökat kraftigt, med över 250.000.000 amerikaner nu äger enheterna. Om mer än 80 procent av befolkningen använder någon av dessa bärbar elektronik, blir det viktigt att vara medveten om farorna och konspirationer och teorier som omger dem. Utforska dessa potentiella faror blir allt viktigare dagligen.

Spekulation

Undersöker dödsfall orsakade av mobiltelefoner är extremt svårt. I världen av mobiltelefon analys, forskning och effekter belastas med inkonsekvenser och motsägelser. Medan en mycket berömda forskaren bestämt bevisa farorna med mobilteknik, kommer en annan lika lysande institution styrka som talar något annat. Det som återstår viktiga är att bedöma den information som finns tillgänglig för dig på båda sidor av frågan, och sedan göra en bedömning. Mobiltelefoner är relativt nya i historien om tekniken, så att hitta bevis för att mobiltelefoner kan eller inte kan döda kan vara svårt. Om du känner att bevisningen väger mot den ena eller den andra, upphör eller fortsätta använda mobiltelefoner.

Driving Olyckor

Som mobiltelefoner blir allt mer populära, blir det vanligt att använda under körning. Det finns två huvudsakliga riskerna med att köra och driva en mobiltelefon. Först förare tvingas ta ögonen från vägen när du ringer. För det andra, kan man lätt bli mer fokuserade på deras samtal än deras förmåga att koncentrera sig på handlingen att köra. Enligt National Safety Council, innebär 28 procent av trafikolyckor talar och textning på en mobiltelefon. Svårighetsgraden av de problem som orsakas federal transport tjänstemän att avslöja FocusDriven, en grupp för bekämpning av föraren mobiltelefon användning. När det gäller dödsfall orsakade av mobiltelefoner, drivande olyckor förbli den största länken. Dessutom har många stater börjat verkställa förbud mot mobiltelefon-användning under körning.

cancer

Även om debatten rasar i dag om sambanden mellan mobiltelefoner och cancer, har National Cancer Institute försökt föra stängning till frågan. Även mobiltelefoner avger radiofrekvent energi som är känd för att orsaka cancer, har NCI forskning visat att strömmen är för låg för att orsaka en ökning av kroppstemperaturen. En stor internationell studie som publicerades i 2010, känd som Inter, fann att ivrig mobiltelefon-användare hade ingen ökad risk i upphandlande gliom och miningioma, de två vanligaste typerna av hjärntumörer. NCI fortsätter att forska länken. Vid det här laget är det osäkert att bekräfta sambandet mellan mobiltelefoner och cancer.

Cell Phone plan kraschar

Enligt Federal Aviation Administration, är mobiltelefoner tillsammans med andra bärbara elektroniska enheter förbjudna baserat på radiosignaler utsända. Från 2003 till 2006 började FAA samla in information med ett försök att ändra bärbara elektroniska enhetspolicyer. Nyligen genomförda studier från NASA och FAA har funnit några fall där en mobiltelefon var ansvarig för kraschar i ett plan.

Bensinstation Bränder

Ett e-post spridning under 1990-talet varnade för att Shell Oil hade utfärdat en varning om mobiltelefoner orsakar pump bränder. Även statisk elektricitet kan orsaka bränsletändning, mobiltelefoner helt enkelt inte avger en tillräckligt stark belopp. Shell hävdade att det var en bluff.

sjukhusutrustning

Myten går att frekvensradiosignaler som avges från mobiltelefoner kan avbryta sjukhusutrustning och döda patienter. Vissa sjukhus har även förbud mobiltelefon. En studie utförd av Mayo Clinic genomfört 300 tester med sjukhusutrustning och mobiltelefon användning. Inte ett enda problem uppstod.

Förebyggande / Lösning

Genom att använda ett headset eller högtalartelefon, kan du flytta din kropp bort från mobiltelefon och absorberar mindre RF-energi.

Hålla telefonen ur fickan. En nyligen genomförd studie på en Ohio fertilitetsklinik visade ett samband mellan infertilitet och fick mobiltelefoner.

Sluta prata under körning. Förutom det uppenbara skälet att distrahera dig från vägen, gör körningen din mobiltelefon hoppa mellan trådlösa torn. RF-energi är störst när först gör anslutning till ett nytt torn.

Använd inte mobiltelefon när den har en dålig signal eller dålig mottagning. Ju hårdare telefonen arbetar för att få mottagning, desto mer strålning som den avger.

Nackdelarna av långsiktiga mobiltelefon-användning

May 22

Nackdelarna av långsiktiga mobiltelefon-användning


Trots populariteten, förekomsten och bekvämlighet av mobiltelefoner, det finns flera anmärkningsvärda nackdelar som kan komma med långsiktigt mobiltelefon-användning. Tänk på följande nackdelar och frågor innan du väljer att avbryta ditt hem telefonlinje.

Säkerhet

Medan många människor tror att de kan säkert ringa eller prata i telefon under körning, studier om olyckor med mobiltelefon-användning visar motsatsen, vilket många stater att förbjuda mobiltelefon-användning under körning. Ju mer du pratar på din mobiltelefon under körning, desto större chans att i en allvarlig olycka.

Kosta

Mobiltelefon planer sträcker sig i kostnad, beroende på leverantör och nätverk av service. Du kommer antagligen att betala mer än $ 30 per månad från och med februari 2010. Om du överskrider din månatliga minuter eller textbidrag, går kostnaden upp snabbt. Innan du får din mobiltelefon, se till att du vet vad du får in. Många mobiltelefon leverantörer försöker låsa kunder i långsiktiga kontrakt, och de är dyra att bryta.

Potentiella hälsofrågor

Långsiktig mobiltelefon-användning har studerats som en potentiell orsak till hjärntumörer, öron cancer, huvudvärk och sömnstörningar. Ingenting har bevisats slutgiltigt, och mobiltelefoner fortfarande anses säkra, enligt Food and Drug Administration.

Eftersom immunsystem hos barn fortfarande bildar de skadliga effekterna av mobiltelefoner kan förstoras på dem, vilket gör långsiktig mobiltelefon-användning för barn ännu mer riskfyllda.

Användning av optisk fiber

May 23

Användning av optisk fiber


En optisk fiber är en flexibel och mycket tunn fiber som kan transmittera ljus från den ena änden till den andra. De flesta optiska fibrer är tillverkade av kvartsglas, men en del är gjorda av plast, såsom polymetylmetakrylat. Plastfibrer används ofta i program som inte kräver långa överföringar, inklusive medicinska instrument, belysning och hemelektronik. I kommunikationssystem är fibrer buntas i kablar för långdistansöverföringar.

kommunikationssystem

Optiska fibrer kan användas i kommunikationssystem, såsom telefoner, TV och datornätverk. De är speciellt användbara i långväga kommunikation, som ljuset utbreder snabbt genom fibern. Den optiska fibern erbjuder också mycket låg dämpning för att minimera användningen av repeatrar i långdistans kommunikationssystem såsom transkontinentala kablar. Enligt Pelin Aksoy i "Information Technology i teori," optisk fiber kan också ersätta metall i hårdvara.

Belysning

Optiska fibrer används allmänt i dekorativa belysningsapplikationer, såsom konstinstallationer och konstgjorda julgranar. Optiska fibrer kan också användas i miljövänliga konstruktioner, routing solljus från taket till mörkare delar av byggnaden. Enligt webbplatsen Patent Storm, kan optiska fibrer även kopplas med LED-lampor och sedan används i sätesbeläggningar för bilar, som ger färgrika belysningseffekter.

Medicin

Användningen av optiska ljusledare för visning kroppen går tillbaka till 1880, när en böjd glasstav användes för att belysa kroppshåligheter, säger Casimer DeCusatis i "Fiber Optic Essentials." Idag är optiska fibrer som används i endoskopi och laserkirurgi för att nå in i människokroppen på ett mindre invasivt sätt. I tillägg till användning på människor, är optiska fibrer används även inom veterinärmedicinen.

Vilka är farorna med mobilen användning?

June 20

Mobiltelefon användning är nu överallt och allt genomträngande bland miljontals amerikaner. Medan miljontals använder mobiltelefoner omdömesgillt för grundläggande kommunikation, arbetsbaserade aktiviteter och kritiska ändamål, fortfarande miljontals andra använder mobiltelefoner för ständiga samtal, sms och underhållning. Även ett stort antal motstridiga studier och undersökningar har genomförts på de negativa effekterna av mobiltelefon-användning, har vissa faror och skadliga effekter aktualiserats mer framträdande.

farlig körning

Körning när du talar, textning eller kontrollera e-post på mobiltelefoner är farligt och har resulterat i många trafikrelaterade olyckor, kraschar och även dödsfall.

Koncentrationsförmåga

Beteendevetare och forskare hävdar att alltför mycket hängivenhet till mobiltelefoner av användare leder till koncentrationsproblem på omedelbara uppgifter eller arbetsbaserade aktiviteter till hands.

Effekt på tonåringar

Hälsa forskare och vetenskapsmän har noterat att de skadliga effekterna av mikrovågsstrålning med konstant mobiltelefon chatta påverkar sömnmönster och även beteende instinkter och mönster i förtonåringar och tonåringar.

Misstänkta säkerhetsstandarder

Vissa material som används vid tillverkningen av mobiltelefoner inte överensstämmer med industridefinierade standarder. En hel hälsobaserade rapporter och studier pekar på de skadliga effekterna av konstant mobiltelefon användning på manlig fertilitet och hjärnan.

Påverkan på Familjeliv

New age och högteknologiska mobiltelefoner har blivit allt-i-ett infotainment enheter med resultatet att användarna tenderar att vara insvept i dem. Interaktion med familjemedlemmar blir begränsad och med tiden kan leda till negativa konsekvenser.

Användning av Mini DV-band

June 25

Användning av Mini DV-band


Mini DV-band används för inspelning av digital video på en liten - 66 mm x 48 mm x 12,2 mm - videokassett. Introducerades som ett format för amatör filmer, Mini DV senare blev antagits för användning av medier och filmskapare. Det ger en bekväm och litet format för inspelning broadcast-kvalitet video med full stereo 16-bitars ljud. Dessa band kan spelas in i både standard definition och high definition på vissa HDV-videokameror.

Mini DV Video

Mini DV-band används i digitala videokameror. Dessa kameror ger högre kvalitet än analoga videokameror och även högre färgåtergivning. Band kan hålla 60 minuter standard definition video i standarduppspelningsläget. Du kan också spela 90 minuter video med hjälp av långa spelläge, men det rekommenderas inte, eftersom videokvaliteten kommer att försämras med hjälp av den här inställningen. Dessa band är allmänt tillgängliga på någon butik som bär elektronik, även om de också kan hittas i butiker som bär kameran och fotomaterial.

HDV

HDV är ett format som gör high definition video som ska spelas in på Mini DV-kassetter. Videon skjuten av en HDV-kamera komprimeras i MPEG-2-format, liknande vad som används på alla DVD-skivor och vissa Blu-ray-filmer. MPEG-2 video registreras sedan vidare till en vanlig mini DV-band. Även om det finns många märken som är speciellt har märkes HDV-band för detta ändamål, de faktiska band är identisk med Mini DV-band. Du kommer att ha några problem att spela in en HDV-signal på en Mini DV-band, men det kan inte spelas upp med standard Mini DV däck och kameror.

redigering

Det mest praktiska användningen av Mini DV-band är den lätthet med vilken video kan överföras till en dator för redigering. Mini DV kan överföras till en dator med IEEE-1394, även känd som FireWire eller I.Link. Du behöver en IEEE-1394 kompatibel enhet och kabel för att ansluta kameran till datorn. Några nyare kamera och spelare har även en USB 2.0-gränssnitt för överföring av video. Oavsett om du använder IEEE-1394 eller USB 2.0, när kameran är ansluten, kan du fånga digital video med din dator och sedan redigera filmen, utan kvalitetsförsämring hittades med analoga videoformat.

Minne

Mini DV-band har också en inbyggd minneschip, som kan lagra ytterligare information om videon spelas in på bandet, inklusive datum, tid och kamerainställningar. Kameran kan bygga ett index för tidskoder video på bandet, som kan användas för att lokalisera video skott vid en viss tidpunkt eller datum.

Regler för Trådlös telefon Memo Användning i en bil

July 10

Förmågan att göra anteckningar med hjälp av en inbyggd memo verktyg eller app är vanligt på många mobiltelefoner, och det kan vara en praktisk funktion när du inte har en dyna och penna tillgänglig. Men eftersom att lägga in toner kräver att du skriver --- liknar textmeddelanden --- detta kan leda till distraherad körning. Reglerna varierar från land till land för mobiltelefon memo pad användning under körning.

distraherad körning

Även om det finns fördelar med att använda mobiltelefon under körning (t.ex. rapportering av olyckor och trafikproblem), finns det en ökad risk för olyckor när mobiltelefoner används. Körning under ett samtal är en distraktion som minskar din förmåga att driva ett fordon på ett säkert sätt; Detta är besläktad med distraktion för att ändra en radiostation, disciplinera dina barn eller äta under körning. Många stater har även förbjudit alla mobiltelefoner som används i fordon som drivs av minderåriga och bussförare.

Ta din fokus från vägen för att skicka ett textmeddelande eller nyckel i en anteckning ökar denna distraktion och risken för olyckor och skador. Om du behöver ringa ett samtal, skicka ett SMS eller skriva en anteckning, dra över till den sida av vägen att göra det på ett säkert sätt.

Textning / Memo Pad Använd

Även om vissa studier visar att textning under körning resulterar i sänkt reaktionstiden, lane drift och andra förare fel, det finns ingen direkt tie-in till fordons kraschar. Ändå från och med oktober 2010 har många stater och orter antagit textning förbud eller begränsningar. I vissa stater, dessa begränsningar eller förbud är primärt; i andra är de sekundära. Under primär förbud, kan en polis dra över ett fordon enbart för en mobiltelefon användning kränkning. Under sekundära förbud, måste polisen ha en annan anledning att dra över fordonet innan citera en mobiltelefon användning kränkning.

Statligt Specifika exempel

Textmeddelanden är förbjudet för alla förare i 30 delstater och District of Columbia. Det är förbjudet för oerfarna förare (i allmänhet under 18 år) i 8 stater och för bussförare i 2 stater. Till exempel i Indiana, förare under 18 år får inte text under körning, och detta är en primär brott. I Maine, kan de med en körkortstillstånd och mellan tillståndshavare inte text under körning, och detta är en primär brott. I Oklahoma, körkortstillstånd hållare, mellan licensinnehavare, skola bussförare och kollektivtrafik förare får inte text under körning; detta är en primär brott. I New York, kan inga drivrutiner text under körning, och det är en sekundär kränkning. I Utah, kan inga drivrutiner text under körning, och det är en primär brott.

Vet Restriktioner för Your State

Eftersom begränsningar för mobiltelefon användning, sms, och anteckna varierar från land till land, bli bekant med de begränsningar och förbud som kan gälla för dig. Insurance Institute for Highway Safety s Mobiltelefon lagar oktober 2010 lista är ett bra första steg för att visa en sammanfattning av begränsningar (se Resurser). Därefter kontaktar din statens Department of Motor Vehicles för de specifika detaljerna i dessa begränsningar, inklusive böter och andra möjliga konsekvenser.

DOD resepolicy om användning av GPS

July 10

Liksom andra organisationer, har försvarsdepartementet politik som rör ersättning för resekostnader. Dessa precisera vilka resekostnader DoDen ersätter försvarspersonal för, liksom vilka det amerikanska försvarsministeriet inte ersätta.

GPS-policy

Om militär personal hyr en bil som använder ett Global Positioning System (GPS) medan du reser i affärer, är det amerikanska försvarsministeriet: s policy att inte betala kostnaden. DoDen anser att användning av den GPS för att vara en personlig alternativ.

Användning av GPS

GPS hjälper föraren navigera genom att ge anvisningar. Det ger riktningar, med hjälp av input från satelliter, om det bästa sättet att ta sig från en plats till en annan. Olika företag som TomTom och Garmin, tillverkning GPS för att hjälpa förare att hitta sin väg runt.

Utveckling av GPS

DoD utvecklades ursprungligen GPS, som är ett satellitbaserat navigationssystem. Även om DoD ursprungligen utvecklades den för militärt bruk, de gjorde det tillgängligt för civilt bruk på 1980-talet.

Nackdelar med hjälm användning

January 13

Nackdelar med hjälm användning


Enligt The National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA, skallskador är de främsta orsakerna till dödsfall i motorcykelolyckor, och motorcyklister är 27 gånger mer känsliga för dödsolyckor per mil reste än bil drivrutiner är. Delstater i USA har verk hjälm användning säkerhetslagar. Juridiska hjälmar i USA som uppfyller Federal Motor Vehicle Safety 218 standarder minska risken för olyckor Dödsrisken med 37 procent genom att sänka hjärnskada sannolikhet med 67 procent. Trots denna statistik, finns det några anmärkningsvärda nackdelar med hjälm användning.

Minskning av körglädje

Motorcykelhjälmar ger en klaustrofobisk känsla; ivrig ryttare föredrar en utomhus rida känsla med vinden på deras hår. I själva verket, de libertarianer i Florida, Kentucky, Louisiana, Arkansas och Texas gynnade upphävandet av hjälm lagar och tvångs begränsningar på individuell valfrihet. Detta ledde till motorcykel brottsbekämpande försvagning där.

dålig Protection

Den en-halv hjälm för motorcyklister misslyckas med att skydda skallen nedre ände, öronen, sidor och käkar. Vänd upp fullständiga hjälmar vars visir lyfta upp med hakan baren som integrerade enheter för att möjliggöra omvandling för att öppna hjälmar saknar i allmänhet strukturell stabilitet för att skydda förarens huvuden från stötar olyckor. Den skalliknande öppen hjälm lämnar förarens ansikte mottagliga för krascheffekter.

Endast DOT godkänd fullständiga hjälmar med sin flip ner inför skyddande visir kan vara effektiva motorcykel redskap. Men att vara skrymmande och luftflöde begränsande huvudbonader, de är impopulära för slitage.

Det går inte att eliminera Crash Förekomsten

Motorcykelhjälmar i sig kan inte stoppa krascher, antingen dödlig eller icke-dödlig, om ryttaren är oerfaren. Detta hävdades att vara ett tillräckligt skäl för att begränsa hjälmlag täckning endast till minderåriga och licensierade ryttare över 21 års ålder utan två år ridvana eller utan en säkerhetsutbildning intyg.

Standarder är inte realistisk nog

Hjälm standarder som de i Snell tydligen fokusera på att öka hjälmens glasfiber eller yttre skal av polykarbonat styvhet att ingjuta större slag motstå förmågor. De har inte gett tillräcklig vikt vid sänkning av G-krafter eller krasch genererade energi, som är den verkliga orsaken till hjärnskador, genom att förbättra hjälmens expanderad polystyren EPS skum innerfoder kudde. För det andra har dessa standarder koncentrerat sig på att ge samma hjälm plats med styrkan att överleva två hits, en mycket osannolik situation. Detta har lett till ovetande kompromiss om forskning om förbättring av hjälm inverkan energiabsorptionsförmåga.

Ökar ryggmärgsskada Risker

Enligt en Mayfield klinik och University of Cincinnati statistisk undersökning konstaterades att även hjälmar minskade skallskador i motorcyklister med 33 procent, kraschen relaterade ryggmärgsskador rapporterats i hjälm bärare var 17 procent, nästan sex procent högre än vad som rapporterats bland ryttare som inte bära hjälm.

Extrakostnader

Tillverkarna tar ut extra mycket, från $ 30 till $ 60, om hjälmar Snell godkänd. Detta är orimligt med tanke på att en enda oavsiktlig droppe av hjälmen allvarligt kan försvåra dess skyddande förmåga. Investeringar i tillbehör som passiv säkerhet mätning mätare är nödvändiga. Extra kostnader måste uppkomma vartannat år för att ersätta hjälmens inre stötdämpare foder som försämras med tiden.