phoenix gold tantrum 300 2 amp.

Phoenix Gold Tantrum 300,2 Specifikation

January 23

Phoenix Gold Tantrum 300,2 är en två-kanals förstärkare med en aluminiumlegering gjuten kylfläns med fly-cut fenor. Förstärkaren har avancerad värme- och överbelastningsskydd samt justerbar Twin-T bas utjämning.

Mått

Utan endcaps, den Tantrum 300,2 är 8,4 inches lång, 10 inches bred och 2,35 inches djup; med endcaps, är det 13,4 inches lång, 10 inches bred och 2,35 inches djup.

Kraft

Rekommenderad säkringsstorlek är 30-amp ATO stil. Svarsfrekvensen är 20 hertz till 20 kilohertz med ett signal-till-brus av mindre än 100 dB. Ingångskänsligheten är 100 millivolt till fyra volt, och DC inspänningsområde är 10 volt till 15,5 volt.

kapacitet

Phoenix Gold Tantrum 300,2 har en maximal brygg belastning på två ohm. Den minsta stereo belastningen är en ohm, och maxeffekt är fyra ohm brygg eller två ohm stereo.

Phoenix Gold 330.2 Tantrum Specifikation

October 25

Den 330,2 är en high-end förstärkare som produceras av Phoenix Gold International som en del av företagets Tantrum rad i bilen ljudprodukter. Det är mycket lik den större 550,2 Tantrum modell. Förstärkaren har avancerad värme- och överbelastningsskydd, för att förhindra värmeskador, och använder guldpläterade kraft- och högtalarterminaler samt in- och utgångar.

Konstruktion

Den Tantrum 300,2 använder en kylfläns gjutet av en aluminiumlegering för att producera effektiv värmeavledning under användning. Detta använder fly cut fenor för att upprätthålla en effektiv luftflöde över kylflänsen. Kretsarna använder hög-end 2-skikt, 2-ounce, koppar glas-epoxi tryckta kretskort.

Ljud

Den Tantrum 330,2 har en crossover-frekvens för 40-800 hertz. Detta tyder på det område inom vilket den kan bestämma att sända ljudsignalen till olika talare (djupare till subwoofern, och högre till diskant, etc.) och det finns ett brett utbud. Förstärkaren har en signal-till-brus över 100 decibel till 1. Detta innebär att förstärkaren är framgångsrik på att ta bort elektromagnetiska störningar från ljudsignalen.

Kraft

Den Tantrum 330,2 kan köras på en likströmsingång med en spänning på mellan 10 och 15,5 volt. Enheten har en impedans - eller motstånd - av 2 ohm, vilket är en mycket schablonbelopp.

fysiska specifikationer

Den Tantrum 330,2 är svart med en blå LED (Light Emitting Diode) som anger när strömmen är på. Förstärkaren mäter 8,4 inches lång, 10 inches bred och 2,35 inches tall, utan gavlar. Med gavlar mäter 13,4 inches lång.

Felsökning en Phoenix Gold Amp

March 31

Felsökning en Phoenix Gold Amp


Phoenix Gold är en high-end bilstereo Företaget som tillverkar förstärkare, koaxialhögtalare, högtalare komponent och subwoofers. Även om det kan vara möjligt för dig att diagnostisera några av problemen med din Phoenix Gold bil förstärkare, bör du söka professionell hjälp för stora interna problem. Göra arbetet själv kan vara farligt och du kan skada din förstärkare eller annan bil ljudkomponenter om du är osäker på hur man utför en reparation på rätt sätt.

Instruktioner

1 Titta på din förstärkarens LED-display för att se till att det fortfarande har makt. Den bör ha en grön lampa på om det får ström. Om din förstärkare inte får ström, bör du ta bilen eller förstärkare till en professionell servicetekniker, som att försöka åtgärda stora problem med strömförsörjningen kan vara farlig.

2 Se till att din förstärkare inte vidrör några metallkomponenter eller delar av bilen, eftersom det kan leda till förstärkaren slutar att fungera. Om din förstärkare vidrör en metalldel, sätta något som en ren handduk mellan förstärkaren och metalldelen för att testa om det är problemet eller inte.

3 Kontrollera att högtalarledningarna inte är i kontakt med varandra direkt om ljudet låter dämpat eller som det vacklar. Högtalarkablarna beröring är en av de vanligaste orsakerna till detta problem. Anslut kablarna och sätta eltejp någonstans du inte kan hålla trådarna från att röra varandra

4 Koppla bort alla ljudkablar, inklusive högtalarkablar, RCA-kablar och andra kablar som är anslutna till din förstärkare förutom strömbrytaren, mark och avlägsna ledningar.

5 Testa din makt, mark och avlägsna ledningar med en voltmeter för att se till att de fungerar som de ska. Om du inte vet hur man testar en kabel med en voltmeter, bör du kontrollera din voltmetrar bruksanvisning, eftersom de är alla slighty annorlunda i drift. Felaktig kabeldragning bör ersättas med en skicklig tekniker.

Phoenix Gold Specifikation

November 3

Phoenix Gold Specifikation


Phoenix Gold gör förstärkare, subwoofers och högtalare för bil ljudsystem. Alla förstärkarna har en bas boost från noll till 18 decibel, men varierar i storlek, frekvensåtergivning och effektivitet. Förstärkarna är uppkallad efter sin märkeffekt.

Ti Series Förstärkare

Ti-serien har ett frekvensomfång från 20 Hz till 20 kHz och en total harmonisk distorsion på 0,02 procent till 0,1 procent med en effektivitet på 50 till 80 procent. Alla är 9,8 inches bred och 2,5 inches hög.

Den 2500W eller Ti2500i har ett effektområde på 2500 watt med en kanal på en ohm. Det är 20,4 inches lång. Den 1500W eller Ti2500i har ett effektområde på 1500 watt med en kanal på en ohm och är 16,8 inches lång.

Den Ti1800.4 har en effekt på 200 watt med fyra kanaler vid två ohm. Det är 20,4 inches lång. Den Ti1600.4 har en effekt på 150 watt med fyra kanaler vid två ohm. Det är 16,8 inches lång.

S-serien förstärkare

S-serien förstärkare bygger på en princip small block och ta upp loppet av en liten bok. Båda är 6,9 inches bred och 2,1 inches hög. Förstärkarna har en verkningsgrad av 50 till 80 procent och ett frekvenssvar från 20 Hz till 20 kHz, beroende på modell.

Den S1000.1 är 9,1 inches lång. Den har en verkningsgrad på 80 procent och en märkeffekt på 1000 watt med en kanal på en ohm.

Den S400.4 är 9,9 inches lång. Den har en märkeffekt på 75 watt med fyra kanaler på två ohm.

R-serien förstärkare

R-serien varierar i frekvensomfång sträcker sig från 20 till 20 kHz. Beroende på modell, kan verkningsgraden vara 50 procent eller 80 procent, och total harmonisk distorsion 0,02-0,1 procent. Alla är 9,75 inches bred och 2,5 inches hög men varierar i längd.

Den R1000.1 har en märkeffekt på 1000 watt med en kanal på en ohm. Det är 12,7 inches lång.

Den R500.1 har en märkeffekt på 500 watt med en kanal på två ohm. Det är 11,1 inches lång.

Den R250.1 har en märkeffekt på 250 watt med en kanal på två ohm. Det är 9,5 inches lång.

Den R500.4 har en märkeffekt på 125 watt med fyra kanaler på två ohm. Det är 15 inches lång.

Den R300.4 har en märkeffekt på 75 watt med fyra kanaler på två ohm. Det är 12,7 inches lång.

subwoofers

Phoenix Gold subwoofer områden inkluderar R1, R2 och Ti-grupper. Ti- och R2 grupperna har ett frekvenssvar på 20 till 300 Hz, och R1-gruppen har 25 till 30 Hz. Ti-gruppen har en effektområdet 400 till 1200 watt, R2 400 till 800 watt och R1-gruppen har en effektområdet 200 till 400 watt.

högtalare

Ti grupp av högtalare har ett effektområde från 60 till 250 watt och ett frekvensomfång från 50 Hz till 20 kHz, beroende på modell.

R-gruppen har ett effektområde från 50 till 150 watt och ett frekvensomfång från 60 Hz till 20 kHz, beroende på modell.

En högtalare 2010 systemet Phoenix Gold kallar "The One" har en massiv 12.000 watt effektområdet och en guldpläterad kretskort. Två kan kopplas samman för att skapa 24.000 watt förstärkt makt.

Bilstereo: Phoenix Gold V754 förstärkare Hook-Up Tips

December 19

Bilstereo: Phoenix Gold V754 förstärkare Hook-Up Tips


Den Ryval V754 Phoenix Gold Amp är kraftfull och mångsidig. Den kan användas som en komplett fyra kanaler, fyra högtalare förstärkare, en kombination av hög-pass / subwoofer förstärkare eller en subwoofer endast förstärkare. Den V754 har en inbyggd elektronisk crossover som kan hög-pass huvudtalare vid 100 Hz och köra en subwoofer signal kontinuerligt variabel 40-400 Hz, med en andra ordningens (12 dB / oktav) crossover lutning.

kraft~~POS=TRUNC Tips

Tillverkaren rekommenderar användning av åtminstone en 8 AWG-kabel för ström och jord. Användning av 4-mätare skulle förmodligen vara bättre, särskilt när man kör två av dessa. En lång sikt mellan batteri och bål införs också motstånd, så det är bättre att missta sig på sidan av tjockare tråd snarare än tunnare. Om du kör två av dessa förutom en utjämnare, använd en effektrelä i samband med fjärr på aggregatet krets på huvudenheten, eftersom mer än två komponenter kan snabbt överbelasta och blåsa denna krets. Förstärkaren är känslig för korrekt jordning och spänning. Om det cykler på och av snabbt ( "Motorboating"), kontrollera jord för ledningsförmåga och kontrollera batteriet för en full laddning. Sätt en säkring i strömkabeln inom 18 inches av batteriet.

ingångs Tips

Den V754 har både RCA-typ linjeingångar och högtalarnivåingångar. Även förstärkarens ingång accepterar ett brett spänningsområde, rekommenderas inte användning av högtalaringångar med hög effekt flytande jord huvudenhet. Linjenivå operation är renare, med mindre distorsion. För att hålla nere buller, kör hög kvalitet RCA partvinnad koaxial långt borta från strömkabeln. Om din huvudenhet har bara en uppsättning stereoutgångar, ställa förstärkarens ingångsvalet på "Front" för att skicka signal till alla kanaler. Om din huvudenhet har fader styrd främre och bakre utgångar, ställ in förstärkarens ingångsväljare till "Front + Rear" för separat drift. Använd känslighet för att inte överstyrning eller underdriving förstärkaren med huvudenheten.

utgångs~~POS=TRUNC Tips

Om du använder förstärkare i samband med en extra förstärkare, kommer AUX OUT anslutningen förmedla en full frekvens signal utan dämpning. Använd inte högtalarkabel tunnare än 16 AWG. Om du använder förstärkare i bryggläge (ansluten till en subwoofer), använd 12-gauge tråd. Detta, tillsammans med att montera den där det är väl ventilerat, hjälper amp arbeta inom rätt temperaturområde. När du ansluter förstärkaren med en subwoofer och använder den variabla lo-pass frekvensstyrning med hjälp av 100-Hz högpass slå på din huvudsakliga högtalarutgångar minskar lågfrekventa krav och distorsion för både högtalare och förstärkare. Justering av lågpassfilter till under 100 Hz gör det möjligt för crossover lutning för att förhindra subwoofern och elnätet från bas summering och producera en "bump" i svaret.

Phoenix Gold Ti1000 Specifikation

May 26

Phoenix Gold Ti1000 Specifikation


Phoenix Gold Ti1000 är en titan 1000 watt 2-kanalsförstärkare med American mobil ljud tillverkare Phoenix Gold. Denna modell är inte längre tillverkas. Förstärkaren har utformats för användning med subwoofers som sin märkeffekt skulle betraktas som alltför högt för komponent och full och hög högtalare.

Kraft

Phoenix Gold Ti1000 har en RMS effektområdet 500 till 1000 watt. Den har två kanaler, men kan också drivas som en monokanal amp. Den maximala effekten är 2000 watt. Dess lågfrekvensåtergivningen är 20 Hz medan dess höga frekvenser är 20.000 Hz. Den har både en inbyggd crossover och en kanalavskiljare.

Funktioner

Phoenix Gold Ti1000 kan kopplas på 250 watt med 2 kanaler (vid 4 ohm stereo) eller 1000 watt med en kanal (vid 4 ohm brygg). Det är en klass A / B två-kanals förstärkare. Den har 23 dB hög-pass / lågpassfilter variabel delning. Den har en crossover-konfigurerad extra port. Den har också en fjärrstyrd lågpass-nivåkontroll.

Mått och vikt

Phoenix Gold Ti1000 är 25,5 inches lång, 10 inches bred och 2,25 inches hög och väger 18 pounds.

Phoenix Gold R2.12D Box Specifications

September 22

Phoenix Gold producerar bil högtalare. R2-serien är en grupp av subwoofers är en mindre version av den Ti-serien. Den R2.12D subwoofer är specialiserat på produktion låga toner och djup bas för att fylla ut den nedre gränsen för ljud.

Teknisk

Märkeffekten för Phoenix Gold R2.12D subwoofer är en 800-watts topp och en 400-watts RMS. Känsligheten är 91 dB, medan svarsfrekvensen är 20 till 300 Hz. Impedansen för R2.12D är en dubbel fyra talspole.

Funktioner

Den R2.12D subwoofer har en anti-resonansstålkorg och en förnicklad 12-gauge högtalarterminal. Det har också 30mm av topp-till-topp exkursion och en hög utflykt CAE / CAD motorkonstruktion. Talspolarna är hög temperatur OFC koppar.

Inhägnad

Phoenix Gold R2.12D subwoofer har en portad låda med en slot port design. Avstämningsfrekvensen är 38 Hz. Ventilations längd är 26 inches., Medan ventilations bredd är 12 inches. Ventilerings höjd är 2 inches. Den R2.12D volym är 1,5 kubikfot.

Hur man installerar högtalare med en Phoenix Gold 400,1

September 7

Hur man installerar högtalare med en Phoenix Gold 400,1


Phoenix Gold 400,1 är en effektförstärkare som gjorts av amerikanska mobilelektronikföretag. Den har en 400-watt max uteffekt. Det är också en enda kanal eller "mono" amp, vilket innebär att den är utformad för att användas med en 400-watts subwoofer. Installera förstärkaren är relativt enkelt och kan göras på mindre än en timme. Denna typ av förstärkare behöver inte en kondensator.

Instruktioner

1 Anslut högtalarkabeln till den positiva "högtalarutgång" terminal på förstärkaren. Anslut den andra änden av denna högtalarkabeln till den positiva strömuttaget på subwoofern.

2 Anslut högtalarkabeln till den negativa "högtalarutgång" terminal på förstärkaren. Anslut den andra änden av denna högtalarkabeln till den negativa strömuttaget på subwoofern.

3 Anslut en strömkabeln till den positiva "12 Volt" strömuttaget på förstärkaren. Anslut en annan strömkabeln till "Ground" eller negativ strömuttaget på förstärkaren. Kör båda dessa kablar till batteriet i bilen. Anslut den negativa kabeln till den negativa polen på batteriet. Anslut den positiva ledningen till den positiva polen på batteriet. Förstärkaren har nu installerad och ansluten till högtalarna.

Specifikationer för Phoenix Gold RSD65CS

March 24

Specifikationer för Phoenix Gold RSD65CS


När du är redo att uppgradera bilens högtalarsystem du behöver handla för specialiserade högtalare. Phoenix Gold RSD65CS högtalare är bara ett val bland många som erbjuder ljudkvalitet för nästan alla bil eller lastbil.

Storlek och design

Varje RSD65CS är 6,5 inches i storlek. Diskanthögtalaren har en kupolkonstruktion och är gjord av silke; bashögtalaren är tillverkad av polypropylen och butylgummi. Den övre fästet djup är 2.875 inches.

Ljud

Dessa högtalare fungerar på ett tvåvägskomponentsystem som ger 120 watt toppeffekt hantering och 60 watt kvadratiskt medelvärde (RMS) effekthantering.

Känslighet och frekvens

Detta system upplever 88 decibel av känslighet när aktiv. Den har en frekvensrespons för 45-20,000 hertz och fyra ohm av impedans per talspole.

Hur man ansluter en Phoenix Gold batterifrånskiljaren

November 1

Högeffekt eftermarknad bil ljudsystem har förmågan att konsumera stora mängder ström från en fordonsladdningssystem. Om du planerar att använda flera batterier i bilen för att upprätthålla effektnivåerna som behövs för din ljudanläggning, kan du överväga att installera en batterifrånskiljaren. Phoenix Gold Power Multi-batteri serien isolatorer möjliggöra korrekt lastbalansering mellan batterierna samtidigt som en urladdat batteri som är ansluten till systemet för att ladda oberoende av den andra (s).

Instruktioner

1 Starta bilen och öppna huven. Mät batterispänningen genom att placera din multimeter positiva och negativa sonder till motsvarande terminaler på batteriet. Ställ din multimeter för att visa "DC" spänning för en noggrann läsning och säkerställa batterispänningen läser ca 14 volt.

2 Förvandla din bil utanför och använda en lämplig storlek uttag för att koppla in kabeln till batteriets minuspol.

3 Leta upp ett lämpligt område i motorrummet för att montera batterifrånskiljaren, bort från värmekällor och rörliga motordelar. Montera batterifrånskiljaren till önskat område och markera monteringshålen med en penna. Borra monteringshålen med hjälp av en lämplig storlek borr; se till att borrkronan inte kommer att orsaka skada på någon ledningar eller känsliga delar i närheten av monteringsområdet.

4 Hur man ansluter en Phoenix Gold batterifrånskiljaren

Generator med en liten trissa och kylning slots.

Säkra batterifrånskiljaren till monteringsområdet med hjälp av en lämplig storlek skruvmejsel och de medföljande skruvarna. Leta reda på bilens generator och koppla bort stora strömkabeln (s) från den bakre terminalen, med hjälp av en lämplig storlek uttag. Generatorn har en cylindrisk form, liten remskiva och befinner sig på den främre delen av motorn, som är ansluten till ett drivband.

5 Fästa de urkopplade alternator trådarna till en av de yttre stolpar monterade på batterifrånskiljaren. mät och kapa en längd av 4-gauge strömkabeln som kommer att uppgå till mellan terminalen inlägg på generatorn, till tråd plinten märkt "A" på batterifrånskiljaren. Skala en halv tum av isolering av båda ändarna av kabeln och pressa på ringterminaler till båda ändarna, med hjälp av din avbitare / crimpers.

6 Säkra strömkabeln till den bakre generatorn terminalen och batterifrånskiljaren plinten märkt "A". Anslut en andra fyra-gauge strömkabeln mellan hjälp batteriets pluspol och återstående yttre stolpen ligger på batterifrånskiljaren. Om just din batterifrånskiljaren har en terminal märkt "E", tråd terminalen till en switchad källa, såsom tändningslåset eller radions 12-volts kopplad strömkälla, med hjälp av 16-gauge ledningar (se en bilreparationer manual är specifik för bilen för korrekt kopplingsscheman).

7 Anslut de önskade elektriska komponenter till reservbatteriet, enligt dokumentationen som medföljer särskild utrustning. Anslut bilens huvudbatteriet till den negativa batterikabeln och starta motorn.

8 Mät batterispänningen med användning av de metoder som anges i det första steget. Testa extrautrustning som är ansluten till systemet för att säkerställa korrekt funktion.