pin meddelande blackberry

Vad är en Blackberry Pin meddelande?

April 25

Vad är en Blackberry Pin meddelande?


En BlackBerry PIN-meddelande är besläktad med AOL Instant Messenger, Google Chat eller Yahoo Chat. Det är en realtid, tvåvägskommunikation som sker mellan två personer som använder BlackBerry smartphones.

BlackBerry PIN

Varje BlackBerry har en unik PIN-kod, som består av bokstäver, siffror eller bådadera. För att hitta PIN, navigera till Alternativ, sedan Status.

Dela din PIN

Skriv ner PIN-kod eller tryck på BlackBerry-knappen och välj "Kopiera" från menyn. Du kan skicka din PIN-kod via SMS, e-post, eller BlackBerry Messenger, om du känner till mottagarens PIN-kod.

Lägga till en kontakt

Du kan lägga till en kontakt från telefonboken genom att öppna BlackBerry Messenger, trycker på BlackBerry-knappen och välja Lägg till en kontakt. Kontakter läggs automatiskt om du får ett PIN-meddelande.

Starta en konversation

Välj en kontakt och tryck på BlackBerry-knappen. Välj "Starta en konversation" alternativet.

Realtid

När samtalet har startats, kan en part se att den andra är att skriva, och först tar emot meddelandet omedelbart efter den andra skickar det.

Varför Använd BlackBerry PIN

Många telefon planer kommer med gränser för textmeddelanden, och människor är inte alltid möjlighet att tala i telefon. Använda PIN är gratis, och dess verkliga engångskaraktär är ofta mer praktiskt än textmeddelanden eller e-post.

Hur man skickar en PIN-meddelande Använda BlackBerry Messenger

April 24

Funktionen BlackBerry Messenger på en BlackBerry-enhet kan du skicka meddelanden direkt från en BlackBerry till en annan genom BlackBerry datanätet. Eftersom meddelanden sänds över BlackBerry datanätet, inte din operatör inte räkna dem mot text- eller bildmeddelanden gränser för din plan. Du behöver inte känna till personens namn, e-postadress eller någon annan information än den PIN-numret på sin BlackBerry.

Instruktioner

1 Öppna ikonen BlackBerry Messenger på din BlackBerry-enhet. På vissa BlackBerry-enheter, är ikonen inne i Instant Messaging-mappen.

2 Tryck eller klicka på ikonen "Skriv". Ikonen ser ut som en penna och kuvert.

3 Öppna "Till:" fältet och välj kontaktens namn. Om personen inte är på din kontaktlista, välj "Använd en gång."

4 Ställ in meddelandetypen till "PIN-kod." Om personen inte är på din kontaktlista, kommer telefonen att uppmana dig att ange sin BlackBerry PIN-kod.

5 Skriv in ämnet och kroppen av ditt meddelande och tryck eller klicka på "Skicka".

Tips

  • PIN-to-PIN-meddelanden sänds i klartext och är inte krypterade, så vem som helst som klarar att avlyssna ett meddelande kan läsa det.

Hur för att bekräfta en Pending Pin Med BlackBerry

February 21

BlackBerry Messenger är ett gratis program som medföljer alla BlackBerry smartphones. Ansökan kan BlackBerry-användare att skicka snabbmeddelanden, bilder och ljudklipp till andra användare, helt kostnadsfritt via sin dataabonnemang. Till att börja kontakt via BlackBerry Messenger, måste användarna lägga till kontakter via personens unika telefon PIN ligger i menyn "Alternativ" under "Status" val. När du har tryckt måste mottagaren acceptera ansökan om anslutning som skall öppnas för användning.

Instruktioner

1 Tryck på "BlackBerry" funktionsknappen för att öppna programmenyn på telefonen som tog emot anslutningsbegäran BlackBerry Messenger.

2 Rulla till "BlackBerry Messenger" -ikonen och tryck på styrkulan för att starta programmet.

3 Rulla ned till avsnittet "Väntar" och markera begäran du vill acceptera.

4 Tryck på "BlackBerry" funktionsknappen för att öppna fönstret.

5 Välj "Acceptera" och tryck på styrkulan för att bekräfta väntande begäran.

Tips

  • Båda parter måste ha en dataplan för BlackBerry Messenger ska fungera korrekt och begär att skickas och tas emot.

Hur vet jag om jag blockerad från att skicka meddelanden i BlackBerry PIN-meddelanden?

May 7

BlackBerry Messenger är ett program för snabbmeddelanden som tillåter användare att skickas IM via telefonnumret eller via BlackBerry Produkt ID nummer. Du kan ta bort kontakter från BlackBerry Messenger för att blockera kontakten från IMing dig, vilket raderar telefonnumret och PIN-koden för kontakten, liksom all annan information i posten. Det är svårt att veta om du blir blockerad från att skicka BlackBerry meddelanden via BlackBerry PIN. Men du kanske leta efter några ledtrådar om du tror att någon har blockerat dig på BBM Instant Messenger.

Instruktioner

1 Tryck eller tryck på "Meny" för att öppna startsidan. Bläddra till och markera ikonen BlackBerry Messenger. Peka eller tryck på styrplattan för att öppna programmet.

2 Klicka på den kontakt som du misstänker kan ha blockerat dig, i din "Kontakter" lista på BBM-gränssnittet. Bläddra till och välj sin PIN-kod för att skicka meddelandet via en PIN-anslutning.

3 Skriv ett snabbmeddelande till mottagaren och tryck eller klicka på knappen "Meny". Bläddra till och markera "Skicka".

4 Vänta några minuter för ett svar. Om du inte får ett svar, se snabbmeddelande status i IM-fönstret. Om markeringen är markerad och en "D" indikeras i IM: s status, har meddelandet framgångsrikt levereras till mottagaren. Om kryssrutan är markerad, och ingen "D" är närvarande, kan du vara blockerad från att skicka PIN-meddelanden eller från den specifika mottagarens BBM. Om du har tagits bort från sin BBM kontaktlista kan meddelandet inte levereras.

Tips

  • Prova att skicka mer än en mottagare en BlackBerry Messenger PIN-meddelande. Det är möjligt den första mottagarens enhet är avstängd eller ut ur servicearean.

Hur man använder en PIN-kod för att prata med en BlackBerry

November 25

Hur man använder en PIN-kod för att prata med en BlackBerry


PIN-to-PIN meddelandehantering är ett sätt att kommunicera mellan BlackBerry smartphone-användare. PIN-koder är unika nummer som identifierar BlackBerry smartphones i ett trådlöst nätverk. I stället för att ta itu med ett meddelande till en kontakts telefonnummer, adresser PIN meddelandehantering ett meddelande till en kontakt PIN. Du kan skicka PIN-meddelanden från din smartphone som ett textmeddelande eller via en instant-messaging program som heter BlackBerry Messenger. BlackBerry Messenger (vanligen kallad BBM) måste installeras på en BlackBerry medan den första typen av PIN-meddelande helt enkelt kan skickas via telefonens meddelandecentralen.

Instruktioner

1 Tryck på "Meny" -knappen i en meddelandelista på BlackBerry-smarttelefonen för att skicka PIN-meddelanden som du skulle ett textmeddelande. Välj "Skriv PIN" anger kontaktens PIN i "Till" -fältet och tryck på styrkulan knappen. Skriv ett meddelande i meddelandefältet genom att trycka på knappen "Meny" och välj "Skicka" för att skicka PIN-meddelande.

2 Öppna webbläsaren programmet på BlackBerry smartphone för att ladda ner eller uppgradera till den senaste versionen av BlackBerry Messenger. Gå till blackberry.com/messenger, tryck på "Enter" -knappen, och sedan på "Download". Välj språk genom att trycka på knappen "Nästa" och sedan på "Download". Tryck på "Ja" knappen om du uppgraderar till den senaste versionen av BlackBerry Messenger. Tryck på "Starta nu" för att slutföra installationen.

3 Öppna BlackBerry Messenger på din BlackBerry-smarttelefon. Gör ett visningsnamn om det är första gången du använder BBM; annars, ange ditt befintliga visningsnamn.

4 Tryck på "Meny" -knappen på BBM kontaktsidan och välj "Bjud Kontakt." Välj "Ange en persons e-postadress, PIN-kod eller namn" snabb och ange en kontakts PIN-kod. Tryck på knappen "Skicka" för att bjuda in den personen till din kontaktlista. Upprepa denna procedur för alla dina kontakter.

Så här uppdaterar PIN-koden på en BlackBerry 7100i

September 16

Så här uppdaterar PIN-koden på en BlackBerry 7100i


Varje BlackBerry har en unik PIN-kod som gör det möjligt att ansluta till din personliga information på nätet och e-post. Om du nyligen uppgraderat till en BlackBerry 7100i från en annan BlackBerry-enhet, se till att telefonens PIN uppdateras BlackBerry onlinekonto. Annars kontot fortfarande är ansluten till din gamla telefon. PIN ska uppdateras automatiskt på ditt konto när du ansluter telefonen med BlackBerry Enterprise Server eller BlackBerry Internet Service, men du kan även uppdatera PIN manuellt via tjänstleverantörens BlackBerry Internet e-posttjänst.

Instruktioner

1 Leta reda på PIN-kod på BlackBerry 7100i om du inte vet det. Välj "Alternativ" på telefonens hemsida, välj "Status".

2 Gå till BlackBerry Internet e-posttjänst på en dator. Webbadressen kommer att variera beroende på den trådlösa bärare.

3 Logga in på ditt konto. Om du inte har ett konto, följ anvisningarna för att skapa ett nytt e-postkonto för BlackBerry. Ange din PIN-kod när du blir uppmanad.

4 Välj "profil" om du har ett konto och förändrar PIN. Välj "Ändra handhållen."

5 Ange din nya PIN-koden i rutan och klicka på "Skicka".

Kan jag Vidarebefordra en hel text konversation till min e på en BlackBerry Curve?

February 20

Kan jag Vidarebefordra en hel text konversation till min e på en BlackBerry Curve?


Meddelande program på en BlackBerry Curve kan sända både text och multimedieinnehåll, antingen en person eller en grupp av människor. Även om du kan vidarebefordra alla enskilt meddelande till din e-postadress, är det inte möjligt att skicka en grupp av meddelanden samtidigt.

meddelande Forwarding

Meddelande vidarebefordran kan du skicka en kopia av din text, foton eller videomeddelanden till en e-postadress eller PIN annan BlackBerry användare, vilket skapar en säkerhetskopia av informationen. När meddelanden vidarebefordras bör BlackBerry krasch eller går vilse, du kommer alltid att ha en kopia av dina texter. Utan vidarebefordran, det finns inget sätt att få tillgång till gamla texter bör din BlackBerry förlora informationen.

Behandla

Du kan bara framåt meddelanden ett i taget. Även om du kanske har en lång rad av texter mellan dig och en annan person, känd som en konversation, för närvarande finns det inget sätt att vidarebefordra en hel konversation. Att vidarebefordra ett meddelande, öppna meddelandet och välj "Meny" knappen på telefonen. Klicka på "Forward som" och välj "Skicka" bland alternativen. Ange den e-postadress information och följ anvisningarna på skärmen för att vidarebefordra meddelandet. Upprepa processen för varje enskilt meddelande i konversationen.

Privatliv

När du vidarebefordrar meddelanden på din BlackBerry Curve, är avsändaren av det ursprungliga meddelandet inte informerats om åtgärden. Du kan vidarebefordra eller radera meddelanden på enheten utan att någon annan vet om det. På samma sätt kan någon skicka meddelanden till en vän och du inte kommer att informeras om att dina texter delas.

Hänsyn

BlackBerry tillåter inte användare att vidarebefordra MMS-meddelanden som innehåller upphovsrättsligt skyddat innehåll. MMS innehåller bilder eller videoklipp per definition, och om du inte äger rättigheterna till innehållet måste de kvar på enheten ensam. Texter mellan dig och en vän inte anses upphovsrättsskyddat och kan fritt vidarebefordras.

Hjälp med Väntar i BlackBerry Messenger

June 11

Hjälp med Väntar i BlackBerry Messenger


BlackBerry Messenger, vanligen endast kallad BBM, kan du skicka fram och tillbaka meddelanden med andra BlackBerry användare. Till skillnad från traditionella textmeddelanden, varje person som du vill skicka ett BBM meddelande måste godkänna dig som kontakt innan du kan kommunicera. Om en Messenger begäran har fastnat på "I väntan" status, är det möjligt att kontakten har ännu inte godkänna dig, eller det kan finnas en teknisk glitch.

mottagaren Response

När du lägger till en kontakt i BBM, måste hon acceptera din förfrågan. Om kontakten fortfarande i avvaktan status, är det fullt möjligt att har helt enkelt inte valt kontakten att svara på din förfrågan. På liknande sätt kan den begäran har placerats i sin e-post skräppost mapp, som fick henne att missa att se den. Användare också kontaktas via BBM ansökan, men någon som inte använder tjänsten ofta får förlita sig på e-postmeddelanden för att uppmana henne att logga in. Du kan alltid skicka en vänlig text eller e-postmeddelande som uppmanar kontakten för att kontrollera sin skräppostmapp och svara begäran.

nätverk Delay

Om hela BBM nätverket har problem, kan kontakt inte ta emot din förfrågan i god tid. Du kan antingen vänta på att begäran om att gå igenom, eller testa nätverket genom att skicka en PIN-to-PIN-meddelande till en kontakt som du tidigare har haft en konversation. Om meddelandet inte går igenom, eller om du märker anslutningsproblem med hela datanätet på din BlackBerry, kontakta din mobiltelefon tjänsteleverantören att anmäla om nätverksproblem.

BBM Kontakt Issues

Ibland kan det finnas en glitch med BBM kontaktlista på din BlackBerry den. I detta fall, ta bort och installera programmet kan åtgärda olösta frågor. Skapa alltid en säkerhetskopia av din information först genom att ansluta din BlackBerry till en dator och välja "säkerhetskopiering och återställning" alternativ på din BlackBerry Desktop Software. När du har säkerhetskopiera dina data, gå till menyn "Avancerat" och klicka på "Clear" bredvid "BlackBerry Messenger." Lägga till kontakten tillbaka till enheten med hjälp av säkerhetskopian, och skicka en ny begäran till din vän. Du kan också ta bort hela programmet och sedan installera om det om att återställa kontaktlistan inte fungerar.

fel PIN-kod

Varje BlackBerry är tilldelad en unik PIN-kod. Om du skickar VBB begäran till fel PIN, även om det är bara av med en siffra, kommer det att gå till fel användare. När en begäran har fastnat i väntan på status under en lång tid, finns det en möjlighet att du har skickat en begäran till fel person. Dubbelkolla PIN med din vän och skicka honom en ny begäran.

Hur man kommunicerar med andra BlackBerry-användare

February 18

Meddelanden som skickas från en Blackberry-enhet till en annan kallas PIN-meddelanden. När du skickar och tar emot dessa meddelanden, måste du använda 8-siffrigt personnummer (PIN) som tilldelats av Blackberry. Dessa konfidentiella meddelanden gör det lättare för upptagna människor att kommunicera privat.

Instruktioner

1 Ställ in e-alternativet på din Blackberry genom att välja "Alternativ" och sedan "Status". Din alternativ ikon kommer att se ut en fickkniv. Ställ din Blackberry profil för att skicka och ta emot PIN-meddelanden som nivå 1 meddelanden.

2 Skapa en lista över andras koder i dina kontakter, för att kunna använda alternativet PIN-meddelande med dem. Skriv en persons PIN direkt i "Till" -fältet, om de inte är i din kontaktlista redan.

3 Välj "Compose" tryck "Till" och söka dina kontakter. Välj "PIN" och ange PIN på den person du skickar meddelandet till. Tryck på "Enter" och skriva meddelandet som vanligt.

4 Får ett meddelande att den andra personen fått din PIN-meddelande. Använd PIN-alternativet när du är redo att skicka en annan e-post till samma person.

5 Använd PIN-meddelanden från en Blackberry till en annan för att eliminera meddelande spår på stationära datorer och servrar. Kom dock ihåg att det inte finns några PIN-to-PIN kryptering, så inte skicka känslig information.

Tips

  • Den "Push-teknik" som används av Blackberry, vid användning av PIN-meddelanden kommunikation, tillåter nödmeddelanden att komma ut när e-post och röstbrevlåda kan inte. Detta beror på att den lilla mängden bandbredd som används.

Hur man skickar SMS-meddelanden på en Blackberry

May 20

Din Blackberry kommer lastat med allt som behövs för att hantera alla dina behov i snabbmeddelanden eller SMS (Short Messaging Service) avdelning. Inkommande meddelanden visas på din "Meddelandelista" precis som e-post, med samma ögonblick anmälan. SMS är extremt snabb och populär, men ta det första "S" på allvar, eftersom meddelanden längre än 160 tecken kommer sannolikt att kortas eller delas upp i flera meddelanden via SMS.

Instruktioner

Skicka SMS på en Blackberry

1 Använd spårhjulet för att välja "Adressbok" off av Blackberry startskärmen och välja en kontakt med ett mobilnummer. Mobiltelefon nummer ersätta e-postadresser enligt SMS.

2 Markera kontakten genom att trycka på spårhjulet och välj "SMS" när menyn "Context" kommer upp.

3 Skriv ett kort meddelande till din kontakt och använda spårhjulet för att klicka på "Skicka". Du har precis skickat ett SMS eller textmeddelande.

4 Samla mobil nummer från kontakterna och ange dem i adressboken för att öka nyttan av din Blackberry som en SMS-enhet.

5 Besök Netlingo att få skolade på alla små förkortningar, akronymer och uttryckssymboler som SMS och text-meddelande aficionados använder för att kommunicera inom ramarna för den 160-tecken (se Resurser nedan). Du kan motstå sådana stenografi konstruktioner själv, men eftersom andra använder dem, men du vill åtminstone bekanta dig med dem.

Använd sms med PIN-to-PIN mellan Blackberry ägare

6 Upptäck din PIN-koden genom att skriva "mypin" och ett utrymme på ämnesraden i ett nytt e-postmeddelande under "skriva meddelanden." PIN-koden visas på skärmen som genom ett trollslag, och du kommer att vara ett steg närmare en speciell SMS-tjänst tillgänglig endast för Blackberry ägare.

7 Samla PIN från var och en av dina vänner och kollegor som äger en Blackberry, lägg sedan till PIN-koder i adressboken.

8 Skicka en PIN-to-PIN-meddelande genom att markera kontakten från adressboken, låter PIN-numret kommer upp och fortsätter på samma sätt som att skicka ett e-postmeddelande.

Tips

  • Bli inte så beroende av SMS som du försöker använda den vid behov av ett längre meddelande. Kom ihåg att gränsen längd på SMS-meddelanden motsvarar ungefär tre rader av typen på en sida: 160 tecken, inte 160 ord.
  • Du kanske inte kan använda vissa SMS-funktioner, inklusive PIN-to-PIN-meddelanden, om du använder en företagsägda Blackberry, eftersom bristen på ett papper spår för sådan meddelanden ses av vissa företag som en fara eller potentiell företagsansvar .