plymouth 383 engine

1969 383 Motorspecifikationer

September 5

1969 383 Motorspecifikationer


Chrysler 383 V8 var en av de mest använda motorer i slutet av 1960. Tre miljoner av de mångsidiga kraftverken tillverkades mellan 1959 och 1971. De var lätt modifieras för att lägga till extra hästkrafter för prestandaentusiaster.

Historia

1969 Chrysler 383 var populär under muskeln bilen ålder. Det drivs tunga familjeorienterade bilar samt lätta högpresterande fordon. Det sågs som ett billigt alternativ till 440 V8 och 426 "Hemi." Den 383 användes i den legendariska gatu racing Barracudas, Super Bin, Utmanare, Roadrunners, GTXs och laddare av eran.

B-seriens motorer

Den stora block 383 var en del av B-serien av kil-head Mopar motorer. "Låg-däck" B-kil 383 hade en 9,98-tums block däckshöjd. Dodge D500 383 kallades Magnum, medan Plymouth 383 kallades Golden Commando.

Tekniska specifikationer

Den 1969 383-kubik-tums V8 hade kilformade förbränningsrum och hydrauliska ventillyftare. Det presenterade två-fat, fyra fat eller dubbla fyra fat förgasare. Motorn hade en borrning och stroke 4,25 inches med 3,37 inches med ett kompressionsförhållande på 10: 1. Det genererade 335 hästkrafter vid 5000 rpm med 425 pund-fot av vridmoment vid 3400 rpm.

Mopar R5 Motorblock specifikation

July 31

Mopar R5 Motorblock specifikation


Den Mopar Performance Racing varumärke är en professionell kvalitet bildelar avtryck tillverkas av Chrysler Corporation. Den Mopar R5 motorblocket serien är signaturen erbjuder från Performance Racing-serien; R5 motorblocket är den primära blocket används av racing team i Riksförbundet för Stock Car Racing (NASCAR) Nextel Cup-serien.

Funktioner

Från och med 2010, tillverkar Mopar Performance den åttacylindriga R5 motorblock specifikt för NASCAR racing serien sanktionerade tävlingar. Den Mopar har en bakhjulsdrivlinan, 16 toppventiler och 5,8-liters bränsleinsprutning. Det erbjuder 800 hästkrafter och 345 fot-pund. av vridmoment på aktiekonfiguration.

Specifikationer

Den Mopar Performance R5 motorblocket är en stor tidskriftsmarknaden professionell racingnivå blocket uppgradering. Konstruerad av gjutjärn, har motorblocket en cylinderborrning av 3,98 inches. Det levereras inte med färdiga cylinderlopp, en upphöjd kam plats, kameralager eller frysa pluggar.

Installation

Den Mopar R5 motorblocket kan tjäna som grund för åtta ventiler Chrysler, Dodge och Plymouth racing engines.The Mopar R5 motorblocket är inte en komplett fungerande motor; snarare, fungerar den som ett högvärdigt grund för en professionell kvalitet racingmotor.

Specifikationer för 383 Mopar Engine

August 24

Specifikationer för 383 Mopar Engine


Den Mopar 383 V8-motor tillverkades av Chrysler Corporation, som installerade denna motor under hela sitt sortiment av bil märken: Chrysler, Dodge och Plymouth. Den 383 kom inte standard, men var ett alternativ i alla modeller. Många av Mopar "muskelbilar" från 1960-talet och 1970-talet presenterade 383 som kraftverket val. Det var inte erbjuds med bränsleinsprutning, men bara med en förgasare. Den 383 är för närvarande inte tillverkas, från och med 2010.

383 V8 med en två-FAT förgasare

De två-FAT förgasare modeller kom med en borrning och slaglängd antingen 4,25 och 3,75 inches, eller 4,25 och 3,80 inches, respektive. Cylinderkompressionsförhållandet var 9,2-1, 8,7-1, eller 8,5-1, beroende på årsmodell. Den 9,2-till-en version producerade 270 hästkrafter vid 4400 rpm och 390 ft.-lb. vridmoment, producerade 8,7-till-1-modellen 290 hästkrafter vid 4800 rpm och 390 ft.-lb. vridmoment och 8,5-till-1-modellen erbjuds upp till 275 hästkrafter vid 4400 rpm och 375 ft.-lb. av vridmoment.

383 V8 med fyra-FAT förgasare

De fyra fat modellerna hade en borrning och slaglängd antingen 4,25 och 3,375 inches, eller 4,25 och 3,38 inches, respektive. De kompression och motsvarande hästkrafter var följande: 10 till 1 med 300 eller 325 hästkrafter vid 4800 rpm, 10 till 1 med 330 eller 335 hästkrafter vid 5000 rpm, 8,5-1 med 275 hästkrafter vid 4400 rpm, och 8,5 till 1 med 300 hästkrafter vid 4800 rpm. Den 325- och 330-hästkrafter motorer båda hade en vridmoment på 425 ft.-lb. Den 290-hästkrafter erbjuds 390 ft.-lb. vridmoment, medan 300-hästkrafter motor som produceras antingen 400 eller 410 ft.-lb. av vridmoment.

383 V8 Police bilmotorer

Den 383 V8 användes i Mopar fabrik byggda polisfordon. Den lineup ingår Plymouth Fury, Dodge Polara, Plymouth Belvedere, Dodge Coronet, och Plymouth Satellite. Polis bilmotorer produceras 290-330 hästkrafter, med fordon att göra 300 eller fler hästkrafter som kallas "strävan" bilar. Några av dessa motorer gjordes med två fyra-fat förgasare. Polismyndigheter behövde något att hålla jämna steg med muskel bilar på vägen, och ofta de valde Mopar 383 V8.

Hur återställer jag Engine datorn i en 1993 Plymouth Colt?

June 19

Hur återställer jag Engine datorn i en 1993 Plymouth Colt?


1993 Plymouth Colt använder en OBD-I datorsystem för att övervaka motorn för eventuella fel och göra dynamiska justeringar av inställningar, till exempel luft-bränsleförhållande. När själva systemet fungerar felaktigt, återställa det ofta lösa denna fråga. Andra skäl för att återställa motorn dator inkluderar rensa felkoder och stänga av diagnostiska lampor. I fallet med en "Check Engine" light, bör en streckkodsläsare användas för att dra de individuella felkoder från systemet, och lämpliga reparationer bör slutföras innan datorn återställs.

Instruktioner

1 Vrid muttern som håller kabeln till batteriets svart, minuspol moturs skjut kabeln bort. Dra kabeln på ett sådant sätt att den inte längre kommer i kontakt med batteriet.

2 Slå innerbelysningen i Plymouth Colt till "On" läge för flera sekunder slå sedan av. Detta berövar eventuell kvarvarande kraften från motorn dator, vilket garanterar en snabb återställning.

3 Anslut batterikabeln och dra åt muttern. Låt motorn gå på tomgång i 10 minuter, innan de kör bil, för att ge datorn tid att kalibrera sig.

Tips

  • Återställning av datorn kommer att klara eventuella radio förinställningar och ställa klockan.

Hur man bygger en 383 Stroker Engine

June 11

Hur man bygger en 383 Stroker Engine


Chevrolet 350 har installerats i fordon sedan 1967. På grund av populariteten av 350 motorer, är de ofta ombyggda och modifieras. En av ombyggnaden alternativ för 350 är att bygga upp det som en 383 stroker. För att uppnå 383 inches av förskjutning, måste 350 vara uttråkad och strök. Slitna motorer saknar effekt och vridmoment. Slitna motorlager producerar ett högt knackar ljud. Kolvringar som är skadade tillåter olja att läcka ut cylindern, producerar avgasrök. Gamla slitna motorer blir ineffektiv och opålitlig. Ombyggnad av motorn kommer att återställa tillbaka till ny det körbart skick. Ombyggnad av motorn själv är ett bra sätt att se vad som driver bilen. När ombyggnad av motorn, kommer du att ha möjlighet att uppgradera de inre motorkomponenter för att bättre passa dina behov.

Instruktioner

1 Bolt motorn till motorstativet. Ta bort transmissionskåpan och timing set. Unbolt intaget och lyft intaget av av motorn. Ta bort ventilen täcker för att komma åt cylinderhuvuden. Ta vipparmen nötter, vipparmar och stötstänger. Demontera topplockets bultar och cylinderhuvuden. Ta bort lyftar och kamaxeln. Rotera motorblocket och avlägsna oljetråget och oljepump. Ta bort huvudbultar och de viktigaste mössor. Ta bort kolvstången kupolmuttrar och kolvstången lock. Avlägsna vevaxeln från motorblocket. Ta kolvarna från motorblocket cylindrar.

2 Spraya motorblocket med avfettningsmedel. Torka motorblocket ren med butiken trasa. Undersök motor däck yta, cylindrar och kamaxel lager för tecken på slitage eller skador. Finslipa cylindrarna med finslipa; en tvär lucka mönster önskas under hening. Kontrollera tillståndet hos cylinderhuvudena. Undersök kolvar för tecken på stången slitage, eller repning av kolvhuvudet. Byt ut komponenter som är slitna eller skadade.

3 Placera kamaxeln i mitten av motorblocket. Installera de nya ramlager i motorblocket. Installera de nya lagren i huvud mössor. Applicera ett tjockt lager av monterings glidmedel på ytan av de nya lagren. Ställ vevaxeln på de nya lagren i motorblocket. Placera de viktigaste caps i rätt ordning. Använd momentnyckel och rätt uttag för bult installation. Dra åt huvudbultar tillverkarens vridmomentspecifikationer. Montera oljepumpen och oljepump bult.

4 Rotera motorn för att få tillgång till den övre sidan av motorblocket. Installera timing redskap, kamkedjan och transmissionskåpan. Montera tre kolvringar per varje kolv. Komprimera kolvringarna på kolven med kolvringkompressorn. Installera kolvarna i cylindrarna. Vägleda kolvstänger för att förhindra skador på vevaxeltapparna.

5 Rotera motorblocket uppochned. Montera kolvstången och kolvstången cap lager. Applicera ett tjockt lager av monterings glidmedel på ytan av stånglagren. Installera kolvstångsarlock och ställmutter. Dra åt kolvstångsmuttrarna till specifikationerna tillverkarna vridmoment. Montera oljetråget packningen och oljetråget. Dra åt oljetråget bultarna till de nödvändiga specifikationerna.

6 Rotera motorn för att komma till insugssidan. Installera huvudet packningen och cylinderhuvudet. Upprepa installationen cylinderhuvudet för den motsatta sidan av motorn. Dra åt topplocksbultarna till de nödvändiga specifikationerna vridmoment och rätt ordning. Montera lyftarna, stötstänger och vipparmar. Placera vipparmen muttrarna på vipparmen dubbar och ställ in ventilspelet. Installera inlopps packningen och intag. Dra åt intags bultarna till tillverkarens specifikationer. Ställ ventilen täcker med nya packningar på topplock. Dra åt ventilkåpor för att förhindra oljeläckage.

Tips

  • Seal glid och RTV tätningsmedel är två produkter tillgängliga för motorn ombyggnad. En professionell motor verkstad kan inspektera alla komponenter motor för skador.
  • Rengör inoljning passager på motorblocket. Tilltäppta oljepassager orsaka felaktig oljning av motorn. Genom att använda olämpliga verktyg kan skada motorkomponenter.

Hur man byter en Plymouth Engine Mount

June 18

Motorfästen på en Plymouth motor sitter på undersidan av motorn på höger och vänster sida mellan motorn och ramen. Några av de Plymouth modeller med stora motorer har tre motorfästen - två på höger och vänster mot framsidan av motorn och en bakåt. Processen för att ersätta motorfästena är densamma för alla tre motorfästen.

Instruktioner

1 Lyft den främre änden av den Plymouth med domkraften. Vila den främre änden av Plymouth på domkraften. Glida under Plymouth och lokalisera motorfästena.

2 Höj motorn lätt med en motor lyftanordning för att ta vikten på motorn av motorfästen. Ta bort metallfästbult i mitten av motorfästet med hjälp av spärr set.

3 Dra motorfästet ur beslaget. Sätt den nya motorfästet i beslaget. Ersätta den metallfästbult till centrum av motorfästet och dra åt bulten med hjälp av spärruppsättningen.

4 Upprepa stegen för alla andra motorfästen som behöver bytas ut på Plymouth.

Hur man bygger en budget 383 Stroker Chevy Engine

September 13

Hur man bygger en budget 383 Stroker Chevy Engine


Om bilen skriker för big-blocket makt men din plånbok gråter för små block barmhärtighet, då en budget 383 kan vara precis ljuddämparen du letar efter. De första 383 strokers baserades på 350 block och använde en 400 små block vevaxel att öka cubic inches. Det var tillbaka när 400 block var ganska vanligt och tillverkare hade ännu inte räknat ut att en 3,75-tums vevaxel kostar ungefär lika mycket att rollen som en 3,48-tums enhet. Om du bygga din 350, då du kan lika gärna spec ut en 383 kit för en procentig ökning omedelbar 10 hästkrafter och vridmoment från tomgång till redline.

Instruktioner

1 Börja med alla små block 350 motor, företrädesvis fyra-bolt viktigaste. Du kan använda en LT-serien motor, men hjälputrustning kommer att kosta mer. Har blocket uttråkad 0,030 över till 4,030 inches. Har de viktigaste borrningarna anpassa-uttråkad och finslipat, har däcksytor malda platt (dekorerad) och har lyftan hålen kontrolleras och finslipat. Allt som allt du bör ha ungefär $ 700 i blocket i inköpspriset.

2 Köp någon av de flera 383 stroker vevaxel / spö / kolvsatser på marknaden. Du kan försöka hitta en fabrik 400 vevaxel, stavar och kolvar, men de är svåra att hitta som en uppsättning och du måste ha de viktigaste tidskrifter skurits ned från 2,65 inches till 2,45 inches. Bättre att köpa nya delar så att du kan spec exakt stänger och kolvar du önskar. På tal om kolvar, beställa en uppsättning av förfalskade enheter utformade för att ge ca 9,5-till-1-komprimering med en 64-cc förbränningskammaren.

3 Skaffa en uppsättning nya eller begagnade, färdigmonterad L31 GM Vortec topplock. Dessa näve generationens Vortec huvuden flyta omkring 239/147 kubikfot per minut av luft vid 0,50 tum hiss, som kommer att stödja cirka 490 hästkrafter i helt lager form och är en direkt bolt-on för alla små block. Du hittar L31 huvuden i 1996-1999 GM fullstora lastbilar, 1996-2003 Chevrolet uttrycker och Tahoes, 1996-2003 GMC savanner och Yukons och 1999-2000 Cadillac Escalade.

4 Köp ett insugningsrör utformad för att passa en förgasare till Vortec huvuden, den Edelbrock Performer RPM är ett bra val, men Weiand och Professionella produkter både göra konkurrenskraftiga erbjudanden. Om du letar efter något annorlunda, ta en titt på ett höghus med dubbla plan intag avsedd för 1996-2007 Indmar marinmotorer.

5 Installera en hydraulisk, platt-lyftaren kamaxel med cirka 222 grader intag och 229 grader varaktighet på 0,050, 0,500 tum lyftintag och 0,510 tum lyft avgas (med 1,6-to-1 vipparmar) med ca 112 graders lob separation vinkel. Denna kamaxel blir ganska tam i en 383, och L31 huvudet flöde börjar falla över 0,500 tum hiss i alla fall.

6 Coat toppar kolvarna, förbränningskammarens tak, insidan av insugs- och avgasportar och insidan och utsidan av rörformiga avgassystem rubriker (alla maskiner en 5/8 tums rubriker kommer att arbeta) med värmeisolerande keramiska pulverlack. Detta kommer att bidra till att hålla värmen och trycket inuti motorn där det kan göra makt i stället för att läcka in i kylsystemet och motorrummet.

7 Topp av motorn med 1,6 till 1 rull spets vipparmar, en 700-cfm förgasare, en GM HEI (hög energi tändning, spole i locket) distributör, en multi-gnisttändning rutan bred gapped tändstift, en vanlig oljepump och några syntetiska race olja.

Tips

  • En motor byggd för att dessa specifikationer bör göra om 425 hästkrafter vid en låg-as-kan-vara 5300 rpm och ett vridmoment topp vid 450 pund-fot vid 4500 rpm med en bred och stabil effektklass hela vägen genom varvtalsområdet. Motorn ska köras ganska cool, tomgång som en kattunge, tål 91-oktan gas (förutsatt att du fördröja tidpunkten) och kommer förmodligen att få anständig bränsleekonomi att starta.

Plymouth Engine Mount Installation

April 20

Motorfästena i Plymouth tjäna två syften. Den första är att stödja motorn och hålla den på plats så att den kan utföra sitt jobb och driva Plymouth. Det andra är att isolera resten av Plymouth från motorns vibrationer. Den vanligaste orsaken till motorfästet misslyckande, vilket nödvändiggör installation av en ny montera, är nedbrytningen av fästen gummikärna. Gummit kommer långsamt förfall, spricka och smulas sönder på grund av de påfrestningar det varar varje gång du använder Plymouth.

Instruktioner

1 Shove hjulklossar stadigt mot den främre och bakre slitbanan på förarsidan bakdäck. Plocka upp Plymouth främre ände med ordet jack. Placera en domkraft stå under varje sida av den främre ramen och sakta sänka Plymouth på pallbockar.

2 Flytta domkraft under Plymouth motor. Ta bort muttrarna från motorfästet ram monteringsbultarna, där reglarna går igenom Plymouth ram på sidan av motorn.

3 Lyft av motorn ramen med ordet jack. När motorfästet ram dubbar rensa ramen, skruva isär fästet från motorn med Hylsnyckelsats.

4 Bolt den nya motorfästet till motorn med Hylsnyckelsats. Sänk försiktigt ner motorn med domkraft tills den nya monterings ram dubbar glida genom hålen på Plymouth ram.

5 Dra åt muttrarna på den nya motorfästet med hjälp av uttaget set. Sänk Plymouth utanför pallbockar med ordet jack. Ta bort hjulklossar.

Hur bygger man en 383 Stroker Truck Engine?

January 22

Den 383-kubiktum small block Chevy (SBC) har varit en populär konfiguration eftermarknads motor sedan slutet av 1970-talet. De två närmaste produktionsförskjutningar var antingen 350 eller 400-CID. Den 383 var ursprungligen konfigureras genom att anpassa 3,75-tums slaglängd vevaxel 400 SBC i 350-CID blocket. Detta kräver också användning av olika kolv / vevstake kombinationer. Idag är denna populära motorkonfiguration som stöds av nya eftermarknadsdelar som - med rätta blockera preparatet - tillåter nya komponenter som skall användas med liten maskin arbete. Utformas på rätt sätt kan 383 motorn ger större effekt än 350.

Instruktioner

1 Hitta en lämplig "givare" motor. Miljontals 350 motorer har använts i Chevrolet / GMC lastbilar och personbilar. Om du redan har en i din bil, kan det vara en lämplig motor kärna för ombyggnad. Om inte, rädda varv har dem i rikligt utbud.

2 Isär 350 motorn och ta den till en motor verkstad för rengöring, inspektion och nödvändig maskinbearbetning. Den nya vev kommer inte att passa 350 block utan slipning för ytterligare godkännande av längre 3,75-tums stroke. (Den 350 använder en 3,48-tums slaglängd.) Dessutom är det sannolikt att de cylinder håldiametrar kan behöva ökas, en process som kräver specialiserad tråkiga utrustning.

3 Ordning eller köpa en 383 roterande enheten från en eftermarknaden delar leverantör. Grundläggande roterande kit inkluderar vevaxeln, kolvar och vevstakar. De finns också med ytterligare delar som lagerinsatser, kolvringar och rätt balanse och svänghjul för längre slaglängd vevaxeln. Var noga med att använda rätt delar för den typ av balans - interna eller externa - vevaxeln är avsedd för. Också vara noga med att använda rätt vev för den bakre huvudpackningen: Nyare Chevy 350 block använder ett stycke tätning i motsats till den äldre tvådelad design.

4 Montera motorn kort blocket (block och ny roterande enheten) i enlighet med de förfaranden och toleranser som anges i monteringsanvisningen. Det är viktigt att uppnå rätt frigång på alla ytor.

5 Slutföra motorenheten. Många av de ursprungliga motordelar, såsom topplock, insugningssystem och andra tillbehör kan återanvändas (huvudena ska renoveras eller nya ersättare installerat). Andra komponenter, såsom kamaxel och lyftare, bör ersättas med nya delar som är lämpliga för det avsedda motorns arbetsområde och användning av fordonet.

Hur man byter Starter i en Plymouth V6 3,3 Engine

January 24

Om bilen klickar när du försöker starta det, men det går inte att slå över, är det möjligt att solenoiden i start slutat fungera ordentligt. Byta start på en Plymouth V6 3,3 motorn är inte annorlunda än att ändra start på de flesta sen modell Plymouth motorer. Dra start bort och ersätta den med en ny kräver grundläggande handverktyg och grundläggande fordons kunskap.

Instruktioner

1 Kör Plymouth på en uppsättning ramper och säkra parkeringsbromsen. Placera ett hjul chuck bakom förar & # 039; s sida hjulet för att förhindra Plymouth från att rulla av ramperna när du är under det.

2 Ta bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen för att stoppa strömmen av el går till startmotorn. Använd en 8 mm nyckel för att lossa batterikabelklämman.

3 Leta reda på start på den nedre halvan av klockhuset under Plymouth. Starter är på förar & # 039; s sida av fordonet och är 8 inches i längd och cylindrisk form. Den har två stora ledningar som kommer från den.

4 Ta bort muttrarna som håller de två kablarna på de elektriska anslutningarna på startmotorn. Muttern som ansluter den starter att batteriet är 10 millimeter. Kabeln som ansluter starter att marken är 8 mm.

5 Ta bort de fyra skruvarna som håller start på motorn med en 12 mm nyckel. Dra starter av motorn med händerna. Inte kil en skruvmejsel eller bändjärn mellan motorn och starter, eftersom detta kan skada kugghjulen i start eller tänderna på svänghjulet i motorn. Det kommer sannolikt att vara shims mellan motor och basen av startmotorn. Samla dessa shims.

6 Placera några shims mot basen av den nya starter, tryck sedan starter på plats med händerna. Tänderna i startväxel linje med tänderna i svänghjulet. Tvinga inte start mot motorn. Arbeta starter från sida till sida tills tänderna ingrepp tillsammans. Säkra starter att motorn med de fyra skruvarna.

7 Bolt de två kablarna till kabelhärvorna med de ursprungliga nötterna.

8 Anslut den negativa batterikabeln till den negativa batteripolen.