polaris sportsman 500 hjulbredd

Felsökning en 2006 Polaris Sportsman 500 4X4

July 5

2006 Polaris Sportsman 500 var en all-terrain fordon som tillverkas av Minnesota-baserade Polaris Industries. Företaget är också en ledande tillverkare av snöskotrar och tidigare vattenfarkoster samt. Idrottsutövare 500 är en av 21 ATV modeller producerade samma år av bolaget. Denna modell presenterade en LCD kombiinstrumentet för att läsa ATV hastighet och mätare. Felsökning bilen är ett klokt sätt att identifiera vad som kan ibland vara en enkel lösning på vad du antar är ett stort problem. Felsökning först innan en mekaniker kan spara tid och pengar.

Instruktioner

motor~~POS=TRUNC Överhettning

1 Ta bort och rengör skärmen framför ATV om motorn överhettas. Ibland en smutsig skärm förhindra korrekt luftflöde till kylaren och motorn orsakar överhettning. Skärmen kan tas bort genom att dra ut den övre först, följt av den nedre delen av skärmen.

2 Använd en trädgårdsslang med medelhögt tryck för att koppla en igensatt kylare. Slangen kommer att borsta bort skräp fastnat inuti var och en av kylar.

3 Titta på kylfläkten, som ligger intill kylaren. Många gånger kan skräp fastna i det också. Rengör grundligt med trädgårdsslangen. Starta bilen och låt den gå att se om det överhettas igen.

Motorn startar inte, stannar eller misständer

4 Kontrollera din bränslenivån, och om du är ute på gas, sedan tanka. Kontrollera bränsleventilationsledningen också, eftersom det kan få krusade och blockera flödet av bränsle till motorn.

5 Tanka så snart som möjligt, eftersom det kan finnas vatten som finns i bränsletanken, vilket påverkar prestandan.

6 Inspektera och se till att tänd anslutningar på tändstift alla åtdragna. Lösa tänd anslutningar kan också leda till motorhaveri. Byt ut tändstift vid behov. De kan behöva ändras om ATV har använts en hel del. Det rekommenderas att du ser en Polaris återförsäljare för att byta ut tändstift om du inte är bekant med ersättningstekniker.

7 Kontrollera batterispänningen, och se till att den är korrekt. Ladda om spänningen är för låg (mindre än 12 volt). Du kan även inspektera luftfiltret och rengör den från skräp, eftersom det också kan vara en anledning motorn kört.

2006 Polaris Sportsman 500 Specifikationer

January 11

Polaris Industries går tillbaka till 1954, när den tillverkas snöskotrar. Men genom åren har företaget utvecklat och producerat motorcyklar, militära lösningar och alla terrängfordon. 2006 Polaris Sportsman 500 HO är en fyra-wheel-drive utility vehicle med tre färgscheman. Även små till växten, har nyttofordon också förmågan att dra små laster.

Prestanda

2006 Polaris Sportsman 500 HO fordon levereras som standard med en encylindrig fyrtakts, 499 cc motor. Den bakhjulsdrivna fordon har en kontinuerligt variabel transmission. Fordonet har en elektronisk start tändning.

Mått och Kapacitet

2006 Sportsman 500 HO fordon mäter 83 inches lång, 48 inches bred och 48 inches hög. Markfrigången är 11 inches. Verktyget fordonet har en sitthöjd på 33,8 inches och rymmer en person. Den 715-lb. fordonet har en 50,5-tums hjulbas. Det kan hålla upp till 4,25 liter bränsle. Den främre lagringsenheten kan hålla upp till 90 lbs. och den bakre lagringsutrymmet rymmer upp till 180 pund. Fordonet har en total dragkrok tunga vikt på 120 lbs. och en 1225-lb. maximal dragkapacitet.

Fjädring, bromsar och hjul

2006 Sportsman har MacPherson fjäderben främre hjulupphängningen med 8,2 inches av resor och oberoende progressiv bakhjulsupphängning med 9,5 inches av resor. Fordonet levereras med Polaris PXT 25-tums-by-8-tums framdäck och Polaris PXT 25-tums-by-11-tums bakdäck. Polaris Sportsman 500 fordon sport hydrauliska skivbromsar med hydraulisk fotbroms i baksätet.

Funktioner

2006 Polaris Sportsman 500 HO fritidsfordon omfattar digitala instrument. Fordonet har en vägmätare, hastighetsmätare, bränslemätare och varvräknare. Idrottsutövare 500 varnar dig när oljan är för hög eller låg, och när du behöver kontrollera batteriet. Dessutom kommer fordonet med en 12-voltsuttag.

Hur Återställ servicenyckel på Polaris Sportsman 500

July 15

ATV ägare har en tendens att glömma när deras maskiner måste servas, ett faktum som inte har undgått Polaris "ingenjörer. För att råda bot på detta Polaris Sportsman 500 ATV visar en skiftnyckel formad påminnelse ikonen efter en förutbestämd intervall kontinuerlig användning. Ikonen, dock inte kommer att försvinna efter att ATV har fått sin rätta service, om inte teknikern eller ägaren personligen återställer det. Inga speciella verktyg eller utrustning som krävs för att återställa servicenyckel, vilket gör det till ett av de enklaste delarna av att upprätthålla Polaris ATV.

Instruktioner

1 Sätt tändningsnyckeln i ATV tändningslåset. Vrid nyckeln till "On" läge och sedan tillbaka till "Off". Vänta i 10 sekunder.

2 Lås ATV parkeringsbromsen och växla till "Neutral".

3 Tryck och håll "Mode / Reverse" spärrknappen på vänster styret. Vrid tändningsnyckeln till "ON". ATV hastighetsmätare display kommer att träda i ett diagnostiskt läge vid denna tidpunkt.

4 Tryck på knappen "Mode" på vänster styret flera gånger för att växla mellan skärmens diagnostikmenyer. Stopp på "serviceintervall" skärm.

5 Tryck och håll på knappen "Mode" tills tjänstikonen skiftnyckel börjar blinka. Släpp knappen "Mode" och vänta på tjänstikonen skiftnyckel slutar blinka.

6 Vrid tändningsnyckeln till "Off".

2002 Polaris Sportsman 500 Specifikationer

January 7

2002 Polaris Sportsman 500 Specifikationer


2002 Polaris Sportsman 500 har ett rekommenderat MSRP av $ 7599. Själva modellen är en Sportsman 500 HORSE. Den främre dragkapacitet är 90 pund. och den bakre dragkapacitet är 180 pund. Standarden Sportsman 500 HO levereras med fram- och bak-rack förlängare, Goodyear Grip däck, samt dubbel-tube stötfångare. Denna quad kan användas för off-road roligt, jakt och bogsering.

Motor och drivlina

2002 Polaris Sportsman 500 drivs av en 499-cc, fyrtaktsmotor. Motorn har fyra ventiler och är vätskekyld. Dessutom har 2002 Sportsman motor 40 mm, CV Mikuni Förgasare och en elektrisk startsystem med en rekyl tillbaka. När det gäller drivlinan, det finns en automatisk Polaris variabel transmission med ett motorbromssystem. Drivlinan innefattar en tumme-switch ingrepp, on-demand, fyra hjulaxeln, med en EZ hög och låg shifter med omvänd.

Funktioner

2002 Polaris Sportsman 500 har en enda spak hydrauliska skivbromsar fram. Dessutom finns det en bakåt fotbroms och en bakre hydraulisk motsatta kolvsok broms, med en parkeringsbroms och hydrauliska all-hjullåsning. Idrottsutövare 500 innefattar även främre Macpherson strut suspension; med 6,7 inches av resor. Det finns också en bakre progressiv hastighet swing, helt oberoende, med en krängningshämmare; inklusive 9,5 inches av resor.

Mått

Den totala vikten av 2002 Polaris Sportsman 500 är lika ut till 750 pund. Längden är 85 inches, bredd är 46 inches och slutligen är höjden 47 inches. Dessutom är storleken på hjulbas 51 inches totalt. Bränslekapaciteten är 5,25 liter.

Polaris Sportsman 500 oljebyte Instruktioner

March 19

Polaris Sportsman 500 oljebyte Instruktioner


Med de extrema krav som ställs på en Polaris Sportsman 500 All-Terrain Vehicle, blir regelbundet underhåll en kritisk faktor i sin fortsatta verksamhet. En av de underhållsrutiner som krävs av maskinen är att ersätta oljan som smörjer de rörliga komponenterna i motorn. Polaris rekommenderar ett oljebyte var tio timmars kontinuerlig drift, men detta underhållsåtgärd kan utföras med kortare intervall.

Instruktioner

1 Parkera ATV på en plan, slät arbetsyta och spärra parkeringsbromsen. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 2 till 3 minuter. Detta kommer att värma oljan, vilket tillåter den att flyta och rinna snabbare. Stoppa motorn och stäng av tändningslåset.

2 Placera ett oljetråg direkt under oljetanken avtappningsplugg bult. Ta bort avtappningspluggen bulten med en hylsnyckel och låt oljan rinna helt från oljetanken. Under denna tid, ta bort brickan från avtappningspluggen bulten och ersätta den med en ny tvättmaskin. Sätt tillbaka avtappningspluggen bulten i oljetanken och dra åt den med en hylsnyckel.

3 Dra oljelinjen från beslaget på botten av oljetanken. Skruva montering och ta bort den från oljetanken. Med tryckluft, rensa montering interna oljesilen. Applicera en droppe medelstark gäng låsvätska på de beslag gängorna och skruva in på oljetanken, att vrida monterings 2 1/2 varv. Fortsätt att skruva kopplingen tills dess bröstvårtan är i linje med märket på oljetanken. Anslut oljeledningen till beslaget.

4 Ompositionera oljetråget direkt under dräneringspluggen bult, på botten av motorns oljetråg. Ta bort avtappningspluggen bulten med en hylsnyckel och låt oljan rinna helt från motorn. Ta bort och ersätt brickan på avtappningspluggen bulten. Sätt tillbaka avtappningspluggen bulten på motoroljetråget och dra åt den med en hylsnyckel.

5 Ompositionera oljetråget direkt under oljefiltret. Använda ett oljefilter eller skiftnyckel, vrid oljefiltret moturs för att lossa den från motorn. Skruva loss oljefiltret helt och tillåta någon återstående oljan rinna. Kasta oljefiltret.

6 Sprida ett tunt lager olja runt packningen av det nya oljefiltret. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare 1/4 varv.

7 Ta ur oljestickan från oljetankens påfyllningsröret. Placera en tratt i påfyllningsröret och långsamt hälla upp till 2 liter olja i oljetanken. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljestickan.

8 Lokalisera oljetankens avluftningsledningen på framsidan av oljetanken. Pressa ventilationsledningen med fingrarna för att klämma den stängs. Starta ATV motor och låt den gå i 30 sekunder. Stoppa motorn och lyssna när du släpper avluftningsledningen. Luften ska rusa ut ur ventilationsledningen som du släpper det, vilket tyder på att oljepumpen är den redo. Om ljudet inte uppstår, upprepa detta steg tills oljepumpen primas.

Hur man byter drivremmen på en Polaris Sportsman 500

May 11

Drivremmen på Polaris Sportsman 500 förbinder drivtrumman och den drivna skivan. Bandet överför kraften till remskivor och är en viktig länk till driften av Sportsman 500. Korrekt skötsel och underhåll av drivremmen är nödvändig för att säkerställa högsta prestanda. Även drivremmar inte har en uppsättning ersättningsperioden kommer remslitage påverka kopplingens funktion, så det är viktigt att kontrollera bandet ofta.

Instruktioner

Drivrem Borttagning

1 Ta bort det yttre drivremmen luckan med en stjärnskruvmejsel. Locket har totalt fem skruvar som måste tas bort. Placera skruvarna inuti locket och ställ den åt sidan för framtida ersättning.

2 Trycka mot inner linskivan för den drivna remskivan för att släppa spänningen på remmen. Bibehåll trycket på innerskivan, rotera remskivan medurs för att separera remskivan och rulla bandet ur remskivan.

3 Inspektera bältet för slitage. Om bandet har allvarligt fransiga kanter, eller är i slitet skick, kassera bältet. Om det är i skapligt skick med lite slitage, kan bandet användas som en back up bälte.

Drivrem Byte

4 Kontrollera tillverkarens riktnings markeringar på den nya drivremmen. Placera bandet framåt över vänster remskivan och rulla den motsatta änden över den högra trissan. Vrid innerskivan på rätt remskivan moturs för att gripa den nya drivremmen till rätt läge.

5 Placera drivremmen locket på plats och dra på plats med hjälp av skruvmejseln.

6 Starta ATV och långsamt öka gasreglaget tills drivremmen ingriper med drivlinan.

Tips för Polaris Sportsman 500 Performance

May 28

Tips för Polaris Sportsman 500 Performance


Polaris Sportsman 500 är en all-terrain fordon (ATV) främst avsedd för användning på vildmark spår. Den har en 498 kubikcentimeter (cc) motor och en kontinuerligt variabel transmission (CVT). Prestanda uppgraderingar beroende på körförhållanden. Banor tillåta olika uppgraderingar än länder som förvaltas av US Forest Service. Fortfarande finns det vissa uppgraderingar som kan förbättra prestanda Sportsman i endera tillstånd.

prestanda~~POS=TRUNC

Det finns ett antal tillverkare av prestanda avgassystem tips för Polaris Sportsman 500. Dessa tips har en bredare öppning och gnistfångarnät än aktie eller OEM (Original Equipment Manufacturer) tips. Detta är tänkt att minska mottrycket på motorn genom att tillåta avgaserna att strömma lättare från cylindrarna. Dessa tips skruva på i stället för OEM-spets. Om du tar din Polaris i ett vildmarksområde, se till att ersättningsspetsen är godkänd av Forest Service.

Heavy-Duty axlar

Om du ska lyfta Polaris Sportsman 500 genom att höja suspension eller lägga större hjul, är det en bra idé att använda starkare axlar. OEM axlar är konstruerade för genomsnittlig användning och inte för sportig körning på tävlingsbanan eller aggressiv terrängkörning. Höghållfasta axlar kommer att motstå slitage och brott bättre än OEM axlar.

High-Flow luftfilter

Ett enkelt gör-det-själv-prestandaförbättring för Polaris Sportsman 500 är installation av en högt flöde luftfilter. Dessa filter är ofta gjorda av bomullsfiber belagd med en speciell olja. Oljan drar till sig smuts och damm samtidigt begränsa luftflödet mindre än en vanlig engångsfilter. Ökat luftflöde kan översättas till bättre förbränning i motorn och fler hästkrafter och acceleration. Den ökade kraften kommer också utan kostnad för ATV bränsleekonomi. Många av dessa hög-flödesfilter passar in i luftintagsmonteringsfabriken och är billiga.

Polaris sportsman 500 HO Specifikation

December 13

Polaris sportsman 500 HO Specifikation


Grundades 1954, är Polaris Industries en välkänd amerikansk tillverkare av snöskotrar och alla terrängfordon. Under 2011 Polaris släppt sin Sportsman 500 HO, en ATV med en högeffektiv motor och många förbättrade funktioner jämfört med föregående års modell. Denna ATV designades med ett brett utbud av ryttare i åtanke, inklusive jägare och friluftsentusiaster. Kombinera en kraftfull motor med en liten ram, är Polaris 500 HO en idealisk arbetshäst för små laster i områden i övrigt omöjligt att komma åt med en fullstor bil.

Motor

Idrottsutövare 500 HO är utrustad med en vätskekyld 498cc hög uteffekt enkel överliggande ventil encylindrig motor. Denna motor har en 40mm Mikuni förgasare och en elektrisk startmotor. Denna motor är borråtgärder 92mm, och har en 75mm stroke. Kompressionsförhållandet hos denna motor är 10,2 till ett.

Transmission & Drivlina

Den 2011 Polaris Sportsman 500 HO är utrustad med en automatisk steglös transmission, med två växelområden och back. Föraren av denna ATV kan välja allhjulsdrift eller tvåhjulsdrift vid varje given tidpunkt för att matcha förändrade förutsättningar. Motorn är remdriven, och överför driveffekt till engagerade drivhjul via en drivaxel.

Fjädring och bromsar

Framhjul idrottsutövare 500 HO är utrustade med oberoende MacPherson strut uppskov med 8,2 inches av resor. Bakhjulen har stål dubbla A-armar individuell bakhjulsupphängning, med 9,5 inches av resor, förspänning justerbara stötdämpare och krängnings. Alla fyra hjulen har hydrauliska skivbromsar.

Hjul & Däck

Hjulen på Polaris Sportsman är gjorda av pressad stålplåt och mäta 12 inches i diameter. De främre däcken är typ 489 radialer och mäta 25 inches i diameter och 8 inches i bredd. Bakdäcken är också skriva 489 radial och är 25 inches i diameter och 11 inches i bredd.

Mått och Kapacitet

2011 Polaris Sportsman 500 HO är 83 inches lång, 48 inches bred och 48 inches hög. Sitsen rider på ca 33,75 inches, och ATV rensar marken vid 11.25 inches. Hjulbasen mäter 50,5 inches. Torrvikten för denna ATV är 696 pund., Och bränsletanken kan bära 4,1 liter vanlig blyfri bensin. Den främre rack rymmer 90 pund., Medan den bakre rack rymmer 180 lbs. Denna ATV kan dra 1,225 pund. med hjälp av en hake, och kan dra 1,786 pund. med användning av en broms-mindre släpvagn.

Byt olja i Polaris Sportsman 500

January 1

Byt olja i Polaris Sportsman 500


Som en av de mest grundläggande uppgifter i att upprätthålla en Polaris Sportsman 500 ATV, byta olja och filter verkar vara enkel. Även om det inte särskilt svårt, tömma oljan från oljetanken och vevhuset utgör en utmaning för en ny ATV ägare. Du behöver inte speciella verktyg, som en vanlig verktygssats räcker, men avsätta åtminstone en timme att slutföra jobbet från början till slut.

Instruktioner

1 Parkera ATV på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Starta ATV motor och låt den gå på tomgång på plats i tre minuter, sedan stänga av den.

2 Demontera sätet, med hjälp av sätesutlösningsmekanism. Dra fliken på baksidan av vänster ramkåpa ur ramens genomföringen. Dra locket till baksidan av Polaris tills locket flikar befrielse från bränsletanken. Ställ locket åt sidan.

3 Skruva ur oljestickan från oljetanken till vänster på Polaris. Torka av oljestickan med en ren, luddfri trasa. Ställ mätstickan undan.

4 Placera ett oljetråg under oljetanken. Nå under vänster brädan och skruva av oljetanken avtappningsplugg med en hylsnyckel. Pluggen är på botten av oljetanken, som vetter mot framhjulet. Rengör avtappningspluggen med en luddfri trasa. Skruva avtappningspluggen tillbaka på oljetanken när det har använts, med hjälp av en hylsnyckel.

5 Flytta oljetråget till den högra sidan av ATV. Skruva loss avtappningspluggen från den nedre högra sidan av motorns vevhus, med hjälp av en hylsnyckel. Rengör avtappningspluggen med en luddfri trasa. Skruva avtappningspluggen tillbaka på vevhuset när det har använts, med hjälp av en hylsnyckel.

6 Skruva loss oljefiltret från den vänstra sidan av motorn, med hjälp av en bandnyckel. Tappa någon olja kvar i oljefiltret och oljepumpen i oljetråget. Torka av oljepumpen parnings yta med en luddfri trasa för att ta bort eventuellt skräp eller uppbyggd.

7 Coat den nya oljefiltrets O-ring med Polaris 0W40 motorolja. Skruva oljefilter på oljepumpen för hand tills den ligger an mot vevhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare ett kvarts varv med hjälp av en bandnyckel.

8 Häll 2 liter Polaris 0W40 motorolja i oljetanken. Skruva mätstickan i oljetanken.

9 Starta motorn och kontrollera oljeavtappningspluggarna och oljefiltret för läckor. Stanna motorn och dra åt avtappningspluggarna eller filtret om du märker någon läcker. Torka upp utspilld olja med en luddfri trasa.

Tips

  • Använd endast API-certifierade 0W40 motorolja i din Polaris Sportsman 500 ATV.

Hur man reparerar en 1999 Polaris Sportsman 500

October 25

Hur man reparerar en 1999 Polaris Sportsman 500


En kraftfull Polaris verktyg quad, idrottsutövare 500 är en av företagets mest långlivade märken. Det debuterade 1999, och Polaris fortfarande släppa nya modeller som 2011. Trots mindre teknik och stil skillnader mellan olika år, har stora ingenjörs varit konsekvent i alla Sportsman 500 modeller. För att hjälpa ägare med mindre reparationer, har företaget ingår felsökningstips i Sportsman 500 bruksanvisningen som specifikt behandlar vanliga problem med bränslesystemet, tändstift, batterier, och kylsystem.

Instruktioner

Bränsle

1 Kontrollera bränslesystemet om Sportsman 500 kör oregelbundet, bås, backfires, eller om startmotorn arbetar men motorn startar inte.

2 Se till att bränsleventilen vrids till "On". Annars kan Sportsman 500 inte får bränsle eller fungera. Bränsleventilen brytaren sitter på vänster sida av quad frontinstrumentpanelen.

3 Kontrollera bränslenivån via bränslemätare, som ligger på höger sida av frontpanelen. Om bränslenivåer är nära eller på "Empty" tanka med bensin. Antingen blyfri eller blyad bensin är lämpligt i Sportsman 500 så länge som den har en pump oktantal av 87 eller högre.

4 Kontrollera tillståndet av bränslet i tanken om tanken innehåller tillräckliga bränslenivåer. Vattnig eller gummiartad återstod indikerar att bensin kan vara förorenade. Ta quad till en återförsäljare för att få bränslesystemet tömmas om så är fallet.

Tändstift

5 Kontrollera tändstiftet om motorn går ojämnt eller backfires. Tändstiftet ligger inom Sportsman 500 singel cylinder i motorhöljet.

6 Ta bort tändhatten. Skruva försiktigt bort tändstiftet från cylindern med hjälp av en tändstiftsnyckel.

7 Undersöka isolatorspetsen vid slutet av tändstiftet. Det ska vara brun eller ljusbrun färg. Om det bränns eller skadas måste tändstiftet bytas. 1999 Sportsman 500 tar NGK BKR5E gnista bara plugg.

8 Mäta tändstiftsgapet med hjälp av en trådtjockleksmätare. Tändstiftsgapet är bredden mellan haken vid den ena änden av pluggen. För Sportsman 500, måste detta gap mäta exakt 0,028 inches.

9 Använda en tändstiftsgapet verktyget för att dra denna hook bredare om gapet är för smalt.

10 Tryck på kroken mot en plan, hård yta om avståndet är för stort.

11 Använd tändstiftsnyckel för att installera tändstiftet och byt tändhatten. Starta motorn och ta Sportsman 500 i butiken om motorn misständning, motorstopp eller fel fortsätter.

Batteri

12 Kontrollera batteriet och ladda om startmotorn inte fungerar. För att kontrollera, använd Sportsman 500 s elstart och lyssna. Om motorn omsättning är långsam eller om det inte finns någon motor vända, kan det vara ett problem med batteriet.

13 Ta bort Sportsman 500 batteri genom att lossa banden som håller den på plats och batteriluckan. Koppla den svarta batterikabeln, följt av den röda. Lyft ut batteriet ur quad utan att tippa den.

14 Inspektera batteripolerna. Dra åt dem om de är lösa med en vanlig nyckel.

15 Använd en stålborste för att avlägsna eventuell korrosion som kan ha samlats på terminalerna. Rengör toppen av terminalerna noggrant med en lösning av en kopp vatten och en matsked av bakpulver. Torka terminalerna med en ren trasa.

16 Byt ut batteriet om den ursprungliga var dåligt korroderade eller skadade. 1999 Sportsman 500 tar 12 volt, 14 ampere-timmars batteritid.

17 Ladda batteriet helt med hjälp av en separat batteriladdare.

18 Sätt tillbaka batteriet. För ominstallation, den röda kabeln ska anslutas först, följt av den svarta kabeln. Sätt tillbaka batteriluckan och tätt göra om batteribanden.

19 Ta Sportsman 500 till butiken om start motoriska problem kvarstår.

Kylsystem

20 Kontrollera kylsystemet om Sportsman 500 överhettas.

21 Börja med att skruva och ta bort den vänstra sidopanelen i Sportsman 500 för att komma åt kylvätska återhämtning flaska.

22 Kontrollera kylvätskenivån i denna genomskinliga tanken. Kylmedel bör mäta mellan de lägsta och högsta markeringarna på sidan av flaskan.

23 Fyll återvinningsflaskan med kylvätskan om nivåerna är lägre än minimimärket. För Sportsman 500 rekommenderar Polaris kylmedel blandning av 50 procent av hög kvalitet aluminium kompatibel frostskyddsmedel och 50 procent destillerat vatten. Skruva återhämtningen kapsylen tillbaka på plats och installera den vänstra sidopanelen.

24 Kontrollera kylarens kylvätska nivåer om återhämtningen flaskan var helt tom. För att komma åt kylaren genom att öppna Sportsman 500 främre låda lock och dra öppna luckan.

25 Ta bort kylartrycklock på toppen av kylaren och peer inne i tanken. Om kylvätska nivåer under botten av radiatorn påfyllningsröret, fylla tanken med samma kylmedel som anges ovan. En tratt kan hjälpa denna process.

26 Fyll kylvätska tills nivåerna når botten av radiatorn påfyllningshalsen och skruva på trycklocket på plats igen. Säkra luckan och stäng den främre lådan.

27 Ta Sportsman 500 i för reparationer om quad fortsätter att överhettas.