polera rostiga chromefälgar

Hur till polska CCW fälgar

November 9

CCW producerar anpassade fälgar för både tävlings- och gatufordon och förblir en populär high-end val bland fordonsentusiaster. Tillverkad av hög kvalitet billet aluminium, CCW fälgar har en distinkt spegelfinish. För att bibehålla denna attraktiva finish, måste du polera CCW fälgar regelbundet för att avlägsna fordons fett, väg smuts och skräp.

Instruktioner

1 Rengör fälgarna noggrant. Använd en lösning av fettsänkande rengöringsmedel och varmt vatten. Skrubba med en ren engångs trasa eller en icke-slipande mjuk borste. Låt fälgarna torka ordentligt.

2 Applicera ett ämne remover till områden belagda med tjära eller andra klibbiga föroreningar. Leta efter ett ämne remover som har en linolja bas. Använd inte en skrapa på dessa områden, som CCW fälgar repa lätt.

3 Polera fälgarna med en tvåstegs fordons metall polish, enligt tillverkarens instruktioner. Använd en ren och torr trasa och tillämpa polska i en cirkelrörelse.

4 Polera kanterna försiktigt med en mikrofiberduk efter polering för att avlägsna eventuella kvarvarande spår av polish. Med tiden kan överblivna polska faktiskt skada dina fälgar.

Tips

 • Vissa bilentusiaster föredrar att ta bort hjulen medan polering.
 • Använd vax eller tätningsmedel efter polering för att bevara glansen.
 • Använd handskar medan polering och undvik att röra ansiktet. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten när du är klar polering.

Det bästa sättet att rengöra aluminiumfälgar

December 29

Det bästa sättet att rengöra aluminiumfälgar


För bilentusiaster, rena och blanka fälgar är lika viktigt som att ha en ren och fläckfri bil. Även bil fälgar är nära marken och ta en viss grad av missbruk, det finns sätt att hålla dem ser nya. Men bibehålla utseendet på nya och blanka fälgar kräver rätt typ av rengöring samt polering.

Skölj

Det första steget för att uppnå detta helt nya fälg utseende är att skölja fälgen noggrant. Detta kan göras genom att applicera regelbundna vatten till fälgen. Använda slang att göra detta, med användning av ett sprutmunstycke som kommer att gälla en viss grad av tryck när vatten appliceras på fälgen. Trycket kommer att bidra till att bryta upp smuts och sot. Försök också och använda varmt vatten när det är möjligt. Varmt vatten kommer att fungera bättre att avlägsna smuts och smuts från fälgen.

Rena

Ugnsrengöringsmedel är en stor gör-det-själv-lösning för rengöring av aluminiumfälgar. Ugnen renare bör tillämpas på fälgen direkt efter sköljfasen medan kanterna fortfarande torkning. Spraya ugnen renare generöst på fälgen, särskilt i områden där det finns mer smuts och smuts caked på. När du är nöjd med programmet, ta en paus och låta ugnsrengöring att arbeta. Låt lösningen stå under ca 30 minuter och sedan återgå till scrub använder någon form av icke-slipande skurborste. Om all smuts och fett inte lossnar första gången tillämpa ugnsrengöringsmedel de områden och skrubba igen tills du är nöjd med utseendet på fälgen. Efter skur är klar, skölj kanten med varmt vatten och sedan använda en trycksatt sköljning från slangen och munstycket för att se till att du tar bort all ugnsrengöring. Att misslyckas med att ta bort alla ugnsrengöring kan orsaka en vit film att visas när fälgen är torr.

polska

Applicera lack som du köper från en bil leverans butik. Generellt kan man använda en tydlig bil vax för att putsa aluminiumfälgar och polska kan tillämpas på samma gång du använder vax till kroppen i bilen. Att applicera vax på ytan av kanterna, följ instruktionerna på etiketten och se till att använda en mjuk trasa. Duken du använder för att polera och / eller ren är viktigt eftersom aluminium kan repa lätt om du använder fel rengöringsinstrument. Därför, för att se till att dina fälgar ser bra så länge som möjligt, se till att rengöra och polera dina fälgar regelbundet använda rätt typer av rengöringsmedel, kläder och polermedel.

Hur Refinish fälgar

February 11

Hur Refinish fälgar


En hjulfälg är den yttre delen av metallcentrumet av hjulet, på vilken däcket är monterat. Insidan delen av däcket sitter på metall cirkulär del av hjulet och fälgen. När det gäller material, hjulcentrum och fälgar gjorda av aluminium, stål eller krom. Över tiden, alla dessa metaller förlorar sin glans. Beroende på materialet, kan fälgar återställas och göras glansig och glänsande igen. Det finns många olika tekniker för efterbehandling fälgar, men den grundläggande metoden är alltid lika, oavsett vad det speciella materialet eller skadenivå är.

Instruktioner

1 Rengör fälgarna noggrant med vatten och milt flytande rengöringsmedel. Använda en slang för att ta bort särskilt allvarliga smuts och damm från fälgarna. När fälgarna är rena, men fortfarande är våt, använd en ren handduk att torka och torka dem.

2 Undersök dina fälgar att bestämma nivån på skador. Om skadan är omfattande och sprickor i fälgar är allvarliga, gå vidare till nästa steg. Om skadan är bara kosmetiska och glans är det enda förlorade, gå direkt till steg 4. Se också till att identifiera det material dina fälgar är gjorda av.

3 Stålull för att jämna ut dina fälgar, om de är gjorda av stål. För aluminiumhjul, använder våt sandpapper, från 400-grit, sedan fortsätta med 600-grit och slutligen, polering med 1500-grit. För krom fälgar, bara använda en sämskskinn för denna del av uppgiften. Utöva påtryckningar för att jämna ut ytan och göra den mjuk och smidig igen. Använd fast, stark, cirkulära rörelser och inte missa en plats på fälgarna.

4 Polera bort små repor och mikro skada med en poleringsförening. Använd en liten mängd av en polering förening, spridas på en buffert för att polera dina fälgar tills deras fulla glans återställs. Använd samma typ av puts förening för både aluminium och stålfälgar. För krom fälgar, använd en sämskskinn igen, med en speciell krom polska.

5 Putsa fälgar med efterbehandling polska och en mjuk handduk. Applicera polska generöst till kanterna, med hjälp av ännu, fast och cirkulära rörelser för att sprida det jämnt och effektivt.

Tips

 • Utföra denna uppgift i skuggan, eftersom direkt solljus kan orsaka fläckar på metallfälgar.
 • Var försiktig när du parkera bilen och ta bort nyckeln ur tändnings, och se till att fordonet är säkert parkerad och säkrad i sitt läge.

Hur till polska aluminiumfälgar med Tripoli

December 22

Tripoli, även känd som ruttna sten, är en polermedel används ofta på träsniderier och ädelstenar. Även om det inte är ofta marknadsförs för polering aluminiumfälgar, är det mild nog för att polera dem utan att repa ytan. Om du kan få några Tripoli i fast form, är det lätt att polera dina aluminiumfälgar på samma sätt som du gör med alla kommersiella vätska, pulver eller bar polish.

Instruktioner

1 Blanda lite biltvätt tvål och vatten i en hink och använda lösningen för att rengöra alla fyra hjulen noggrant med en biltvätt mitt. Torka varje hjul med en frottéhandduk när du är färdig.

2 Spot-ren varje hjul med en spray-on avfettningsmedel och en frottéhandduk. Använd detta för att rensa bort alla de tuffaste fläckar och fläckar som det första tvätt inte fånga. Du kan hoppa över det här steget om det första tvätt tog hand om allt, men om du inte är säker på att hjulen är helt ren, se till att du gör det lilla extra för att rengöra dem.

3 Tvätta och torka hjulen igen precis som du gjorde i steg ett. Detta är för att rena bort avfettningsmedlet samt för att bättra på hjulen en sista gång. Detta kan tyckas överdrivet, men det är mycket viktigt att rengöra och torka hjulen helt. Smuts kvar på aluminium kan repa målet i de senare stegen i denna process.

4 Bifoga ditt polerskiva eller poler boll bilaga till lite på din borrmaskin. Sätt på dig skyddsglasögon och andningsmask.

5 Packa slutet av Tripoli bar eller hålla sig till exponera Tripoli ämnet. Håll Tripoli mot din polerskiva eller boll som du pull the trigger på borren för att snurra det. Polera polering material mot tripoli under ca 30 sekunder.

6 Tryck försiktigt polerskivan eller boll mot aluminiumfälgar och börja polera i full fart. Tryck på polermaterial mot hjulet lätt nog så att borr inte blir långsammare. Arbete i små delar, se till att du inte missar några fläckar.

7 tillämpas Åter Tripoli till polermedel efter ungefär var 3 eller 4 minuters polering. Använd samma teknik som du använde i steg 5 för att göra detta. Fortsätt polera varje hjul tills det lyser briljant.

8 Ge varje hjul en slutlig torka och polera med en ren mikropoler trasa.

Tips

 • Använd inte Tripoli för att polera en magnesiumlegering hjul eller ett hjul med en magnesium finish.Always bära ansiktsmask och skyddsglasögon vid polering av aluminium, eftersom det kan sparka upp fina aluminiumpartiklar som kan orsaka ögon och irritation i luftvägarna.

Hur man tar bort rost Tire fälgar

September 2

Rust är en av de viktigaste fiender fälgar. Det korroderar metallen, vilket gör det svagare och mer känsliga för skador. Rostiga fälgar ser också dåligt, vilket gör fordonet verkar gamla och obevakad. Ta bort rost kan presentera en utmaning, men eftersom rost inte lossna om du bara använder biltvätt soppa eller hem rengöringsmedel. Använd i stället skurborstar, varmvatten, syrabaserade rengöringsmedel, en sandblasteren och vissa muskelkraft.

Instruktioner

1 Tvätta fälgar noga med varmt vatten, och ta bort smuts från rost. Detta steg kommer att förbereda ytan för rengöring med användning av syrabaserade rengöringsmedel. Om du nyligen har kört fordonet, tillåter fälgarna svalna.

2 Sätt på dig gummihandskar, och ta bort rost med hjälp av en syrabaserat rengöringsmedel; leta efter denna typ av renare vid varje bilverkstad eller järnaffär. Applicera rengöringsmedel med skurborstar. Ta bort rost först från en kant åt gången. Applicera fysiskt tryck för att uppnå bättre resultat.

3 Om syrabaserat rengöringsmedel inte ta bort korrosion från kanterna, sandblästra de rostiga delar med en sandbläster eller sand dem med sandpapper. Om du inte har en sandbläster kan du normalt hitta en verkstad som kommer att göra sandblästring för dig. Alternativt, hyra verktyg för en halv dag från ett verktyg hyra butik.

4 Applicera bilpolish till fälgarna 'yta för att hindra dem från att korrodera i framtiden. Även om det är möjligt, hålla fälgarna borta från fukt.

Hur man håller Chrome fälgar från rost

June 7

Hur man håller Chrome fälgar från rost


Chrome fälgar på ett fordon kan säkert förbättra sitt utseende. De är dyra att köpa, men när de är nya, lyser de ljust. De lägger även värdet på din ride. Med tiden, dock utan frekvent rengöring och polering, slitage kan lätt tråkiga chrome fälgar. Därifrån om de är fortfarande inte väl underhållna, hamnar de rostar. Innan de kommer till den punkten, du måste vidta åtgärder.

Instruktioner

1 Spraya chrome fälgar på din bil utanför med en trädgårdsslang.

2 Blanda din biltvätt och polska med vatten enligt produktens instruktioner. Tvätta krom fälgar noggrant med en svamp.

3 Skölj av kromfälgar med en trädgårdsslang igen. Om smuts och skräp finns kvar, använd en kromfälg sprayar rengöringsmedel. Spraya på, tvätta krom med en svamp, sedan spraya fälgarna rena.

4 Torka fälgar med mjuk trasa för att torka dem och tillämpa en beläggning av vax till varje. Låt vaxet torka, torka sedan bort med mjuka trasor.

Tips

 • För att hålla chrome fälgar från rost, tvätta dem en gång i veckan.
 • Använd endast produkter som är utformade för att rengöra eller polera krom fälgar. Använd inte styva borstar, skursvampar eller rengöringsmedel.
 • Tvätta inte chrome fälgar omedelbart efter att ha kört fordonet, enligt Autoanything.com (se referenser). Låt dem svalna först så att de inte är skadade av kallt vatten.

Hur man rengör Alcoa Wheels

September 23

Alcoa är en av Nordamerikas största tillverkare av hjullastare produkter, som specialiserat sig på större fordon såsom stadsjeepar och husbilar. Alla Alcoa hjul produkter är tillverkade av aluminium. Med tiden kan dessa hjul täckas i smuts och vägsmuts, och är föremål för aluminium oxidation också. Lär dig att rengöra och polera Alcoa-fälgar för att återställa sin ursprungliga glans och lyster.

Instruktioner

1 Använd Alcoas aluminium Care System. Systemet innefattar en spraygel renare, en tung polish och ett tätningsmedel. Den är utformad för att arbeta med aluminium som Alcoa använder i alla sina hjulprodukter, och är tillgängligt direkt från Alcoa genom att ringa dem avgiftsfritt på (800) 434-7202. Blöt hjulet med vatten och spraya gelen på att lösa smuts, rost och smuts. Torka med en mjuk borste och skölj med färskvatten. Låt torka, sedan tillämpa polish. Polera med en torr trasa med en cirkelrörelse för att återställa hjulets glans. Avsluta med spray-on tätningsmedel, som obligationer med metallen för att förhindra rost och oxidation. Spraya med användning av en långsam fram- och återgående rörelse. Låt tätningsmedlet sitter på hjulets yta under tre minuter och skölj sedan med vatten.

2 Rengör med Alcoas PDQ polska, en dyrare alternativ till ovannämnda rengöringssystemet. PDQ är bäst för rusade förare som inte har tid att tillämpa varje produkt i Alcoa Aluminum Care System. Produkten rengör, polerar och tätar hjulet i ett enda steg. Doppa en matsked på en mjuk trasa och gnugga på hjulen innan torka bort med en ren och torr trasa.

3 Tvätta hjulen med vanligt diskmedel eller biltvätt tvättmedel och vatten om du använder Alcoas Dura-Bright hjul. Dessa specialhjul är belagda och skall inte rengöras med antingen Alcoas aluminium Care System eller PDQ polska. Spraya med vatten och torka med en svamp eller trasa fuktad med en tvållösning. Var särskilt uppmärksam på spåren och hörn av hjulet där smuts och vägsmuts tenderar att ackumuleras. Skölj med vanligt vatten och låt lufttorka. Alcoa har att dess Dura-Bright hjul behålla sin ursprungliga glans efter hundratals vanliga tvätt.

4 Använd en tredje part aluminiumfälg renare. Detta alternativ är bäst för budgetmedvetna förare som inte vill tillbringa högre pris för Alcoas specialrengöringsmateriel. Exempel produkt omfattar mödrars FX Wheel Cleaner och Meguiar Hot Rims All-Wheel Cleaner, tillgängligt från de flesta bilverkstäder och allmänna återförsäljare. Blöt Alcoa-fälgar med vatten och spraya hjulrenöring lösning, blötläggning alla exponerade ytor. Borsta omedelbart, eller låta den sitta i två till tre minuter för smutsigare ytor. Skölj efter tandborstning.

Hur att polera Porsche Targa fälgar

April 23

Porsche 911 Targa har ett tak som har en löstagbar mittdel som kan vikas och stuvas i bagageutrymmet. Targa är inte en fullständig cabriolet, men i stället har ett tak som öppnas halvvägs. Liksom alla Porschar, Targas kom från fabriken med hög kvalitet aluminiumfälgar som företaget installeras på alla sina fordon. Rengöring och polering din Targa hjul bör betraktas som en rutin aspekt av service och underhåll för att bevara tillståndet och värdet på din Porsche. 911 Targas kom med en mängd olika hjul från fabriken.

Instruktioner

1 Spraya bort smuts och skräp som är på hjulen med en slang eller en högtryckstvätt. Spraya insidan av hjulhuset för att ta bort all smuts, löv och annat skräp som kan lossna när du detaljer hjulen.

2 Blöt hjulen med ett milt metallfälg renare. Några Targas kom med anodiserade Fuchs legeringar hjul, som har en känslig yta och kräver en renare med rätt pH-balans för att undvika skador till slut. Porsche rekommenderar p21 hjul renare, finns på Porsche återförsäljare.

3 Skrubba hjulcentrum, fälgen och mellan ekrarna i hjulet med en mjuk borst, hjul rengöringsborste (finns på bildelar butiker). Använd stora bomullspinnar för att rengöra fördjupningar och runt muttrarna.

4 Skölj hjulen bort med slangen. Använd en ren, torr, luddfri frottéhandduk för att torka dem.

5 Polera finish på polerade Targa hjul med hög kvalitet aluminium polera (se Resurser). Applicera polera med en frottéhandduk och sedan polera finish av hjulen.

6 Applicera ett tunt lager av vaselin på anodiserade hjul, men inte polera dessa hjul. Om hjulen har en målad centrum (som många Porsche hjul gör) använda en hög kvalitet fordonsindustrin vax för att bibehålla och bevara finish.

Hur att polera aluminiumfälgar

November 15

Hur att polera aluminiumfälgar


Poleringsaluminiumhjul kan ta ut repor, fläckar och fläckar i gamla hjul och få dem att se blanka och nya. Detta är en uppgift som oftast utförs av affärer kroppen med hjälp av en gigantisk maskin där hjulet tas bort för att poleras. Även om detta fungerar bra, det finns gör-det-själv-alternativ som effektivt kan polera aluminiumfälgar. Det bästa alternativet använder handhållen polerverktyg såsom en polerhjul eller en powerdrill med en poleringsfäste. Se till att hjulet du ska polera är nakna aluminium utan färg eller klarlack. Puts kommer att ta bort något annat än aluminium.

Instruktioner

1 Skär bort eventuella klistermärken, hjulvikter eller något som kommer att komma i vägen för polering hjulet, med rakbladet.

2 Rengör hjulen med en kraftig avfettningsmedel och skur eller skurkuddar. Detta kommer att förhindra smuts från att poleras i hjulet. När hjulen är rena, stiger dem med vatten och torka med en handduk.

3 Applicera en grov polering förening till polerhjulet (eller borra polering bilaga). Polera över hela hjulet. Torka rent med lacknafta och en trasa. Om hjulet har fortfarande brister, upprepa polering och rengör hjulet igen.

4 Applicera vätskan polera med en trasa till hjulet, för att ge en slutlig glänsande yta.

Tips

 • Använd en ny polerhjul eller fäste för varje hjul. Detta kommer att förhindra överföring av smuts från ett hjul till nästa.
 • Skyddsglasögon, handskar och en mask när polering däck. Detta kommer att skydda från rök och arbetar med elverktyg.

Hur man polera målade aluminiumfälgar

September 15

Hur man polera målade aluminiumfälgar


Det är de små saker som förringar din bil detaljer jobb. Med någon bil, måste du vara uppmärksam på hjulen, men med målade aluminiumfälgar du kommer att ha en lite mer arbete. Komma de målade hjulen rengöras och polera kräver särskild polering sprut gjord för att användas med målade hjul, så kontrollera märkningen på polering spray innan du använder.

Instruktioner

1 Tvätta hjulen med en ren trasa doppad i en hink med vatten och diskmedel. Ta bort eventuella smuts, rester, pollen eller andra partiklar. Ta bort så mycket av skräp som möjligt genom att torka hjulen ner med din duk. Vrida ur trasan ut och byta vatten efter behov till dess att du har vart och ett av hjulen rengjorda.

2 Torka hjulen med en ren bomullsduk innan du fortsätter.

3 Blöt en ren trasa i en hink med färskvatten. Vrida ur rag ut så att den är fuktig. Spraya poler på hjulet tills den är mättad. Applicera trasa för att en plan del av hjulet och börja arbeta i koncentriska cirklar.

4 Fortsätt att gnida poler sprayen i hjulet. Du bör trycka stadigt men inte för hårt. Arbeta föreningen in i hela ytan av hjulet.

5 Skölj hjulet med vatten från en slang innan du fortsätter. Låt inte polersprut torr på hjul.

6 När du har polerat och sköljas ett hjul, flytta till det andra hjulet. Upprepa denna process tills alla hjul har rengjorts ordentligt.

Tips

 • Kontrollera bilens handbok för anvisningar om vilken typ av polermedel för användning med dina målade hjul.
 • Om dina målade hjul har repor i lacken, sand dem med våt sandpapper innan polering hjulen.