preamp videokamera

Som XLR-adapter behöver jag för Optura 10 videokamera?

January 15

Bättre ljudkvalitet av videokameror genom att lägga till externa mikrofoner är syftet med allvarliga amatörer och proffs på en budget. I fallet med Canons Optura 10 och andra jämförbara videokameror med 3,5 mm mikrofonuttag, XLR adaptrar är nödvändiga för att tillgodose de flesta pro-nivå mikrofoner. Typen av adapter beror mycket på vilken typ av mikrofon som används, och de flesta tillåta "linjenivå" ingångar för anslutning av andra ljudkällor såsom ljud blandare och musikspelare utöver mikrofoner till Optura 10.

Icke-drivna XLR Videokamera adaptrar

Icke-drivna XLR adaptrar är det billigaste adaptertypen för Optura 10, och kommer att tillåta någon standard dynamisk typ mikrofon som ska användas. Dynamiska mikrofoner, till skillnad från kondensatormikrofoner, inte kräver extern ström eller batterier, och adaptern fungerar helt enkelt som en impedansanpassande transformator (för att öka den inkommande volymen till videokamera användbarhet) och 3,5 mm till XLR jack adapter.

Powered XLR Videokamera Adaptrar

Motordrivna XLR Videokamera adaptrar använder batterier för att leverera vad som är känt som "48 volt fantommatning" för kondensatormikrofoner. Även om vissa kondensatormikrofoner är batteridriven - i vilket fall en driven adapter behövs inte - många kondensatorer fungerar endast med en extern strömkälla. I allmänhet dyrare än icke-drivna enheter, dessa XLR adaptrar inkluderar strömmen och frånslag, vilket gör användningen av både dynamiska och kondensatormikrofoner för Optura 10 och jämförbara videokameror.

XLR Videokamera Adaptrar med Förförstärkare

Både motordrivna och icke-motordrivna XLR adaptrar för Optura 10 finns med eller utan förförstärkare. Eftersom varje mikrofon är annorlunda i sin ljudutgång nivå, förförstärkare öka mikrofonsignalen till användbara volymnivåer vid behov för optimala resultat. Dessa adaptrar använda växlar eller roterande kontroller för att underlätta signal öka svagare mikrofoner, minskar signalen från högljudda mikrofoner eller kringgå preamp funktionen helt och hållet om ingen höjning eller signal minskning är nödvändig. XLR adaptrar med förförstärkare - särskilt de med fantommatning - är de dyraste adaptrar och kan kräva ett extra batteri eller två för att ge preamp kraft utöver fantommatning.

Vilken XLR Adapter att välja

Det bästa sättet att välja en adapter för Canon Optura är att avgöra vilken mikrofon som är bäst för den aktuella applikationen och välj adaptern som passar mikrofonen. För maximal flexibilitet och om budgeten tillåter, gå till en motordriven XLR adapter med inbyggd förförstärkare. Du kommer att kunna använda eller utbyta alla typer av XLR mikrofon som passar alla omständigheter och ha kontroll över alla variabler i kraftbehov och produktionsnivåer.

Hur man redigerar en videokamera DVD

February 14

Medan videokameror som spelar in på DVD-skivor har en stabilare alternativ till videokameror som spelar in på band, på grund av stabiliteten hos DVD-formatet, kan du inte alltid vara nöjd med vad du fångat på DVD och vill redigera filmen. Om du vill redigera video fångas på en videokamera DVD, gör du det på samma sätt som du redigerar videokamera video fångas på band. Du måste först överföra materialet till din dator, där den kan nås genom en videoredigeringsprogram.

Instruktioner

1 Anslut DVD-videokamera som du använde för att spela in DVD in med nätsladden, eller bifoga ett laddat batteri i kameran. Placera videokameran DVD som du vill redigera i videokameran DVD-facket.

2 Anslut DVD-videokamera till en dator med den gränssnittskabel som levererades med kameran. I de flesta fall har detta gränssnittskabeln en minijack-kontakt i ena änden som ansluts till "Audio / Video Out" port på DVD-videokamera, och en USB-kontakt i den andra änden som ansluts till USB-porten på en dator. När du är ansluten, slå på kameran i "Playback" -läget.

3 Vänta tills datorn känner igen anslutningen. När datorn är medveten om att en kamera är ansluten visas ett meddelande vanligen i ett fönster på skärmen med en lista över möjliga åtgärder. Stäng fönstret genom att klicka på den röda "X" i hörnet.

4 Starta en videoredigeringsprogram på datorn. Använd något program som du är bekväm att arbeta i. Windows infödd program, Movie Maker, kan spela in video, och så kan Mac hemland iMovie.

5 Fånga videofilmer från videokameran. För att fånga videofilmer, öppna fotograferingsläget i videoredigeringsprogrammet genom att gå till "File" och "Capture" ange ett namn för filmen och välj den mapp där du vill spara videon i det fönster som öppnas, klicka på "OK" och klicka sedan på "Importera" eller "Starta import" -knappen. Tryck "Play" på DVD-videokamera för att spela upp DVD och när videon är klar fånga, klicka på "Avbryt import" för att spara videon till den mapp du valt.

6 Dra video som du fångat från "Media" rutan i videoredigeringsprogram till tidslinjen av programmet. Använd "Razor" verktyg för att göra nedskärningar i videon och klicka på någon klippa del av videon och tryck på "Delete" för att ta bort den del av videon. Klicka på "Effekter" för att se videoeffekter som finns och lägga någon effekt genom att dra ikonen effekt videoklippet på tidslinjen som du vill lägga till det.

7 Publicera videon som en ny videofil när du är klar med redigeringen. Att publicera videon, gå till "File" och "Publicera" eller "File" och "Export". I fönstret som kommer upp, skriv in ett namn för den redigerade videokamera video och välja en mapp på hårddisken i för att spara den. Klicka sedan på "Publicera" eller "Spara".

Canon ZR900 videokamera Specifikationer

February 16

Canon ZR900 videokamera Specifikationer


Canon introducerade nybörjar ZR900 videokamera i sitt sortiment under 2008 och utformade den till att omfatta avancerad teknik för att säkerställa registreringen av utmärkt kvalitet video. Kameran spelar in i standardupplösning och är kompakt och billig jämfört med kostnaden för liknande modeller. Pekskärmen och joystick gör att navigera genom menyerna enkla och icke-stressande.

Funktioner

Den ZR900 har ett äkta Canon-videoobjektiv med avancerad zoom upp till 41X. Den är kompatibel med Windows Vista och Mac OS. Canon ZR900 använder en Mini DV och det spelar i LP och SP. Kameran har en inbyggd mikrofon som använder kondensator för elektretmikrofon teknik och verkar i stereoläge. Mikrofonen har vind brusreducering. Andra funktioner inkluderar bildstabilisator, självutlösare och nattläge. Skärmen gör att användare kan komma åt reglagen för ljusstyrka.

Sökare och LCD

Sökaren har en färgskärm och den roterar. Den mäter 0,35 inches diagonalt och har en upplösning på 114.000 pixlar. Bildkvoten är 16-9 på LCD-skärmen, vilket gör det widescreen. LCD-färgskärmen är 2,7 inches och har en upplösning på 112.000 pixlar.

Dimensioner och batteri

De fysiska mätningar för videokamera är 2,2 inches bred, 4,7 inches djup och 3,6 inches hög. Canon ZR900 väger 13,4 uns och den använder en Canon BP-2L5 batteri som är en Li-jon-batteri.

Tillbehör och anslutningar

Canon ZR900 levereras med en extern strömadapter och A / V-kabeln. Anslutningarna som finns är en mikrofon, en IEEE 1394 (FireWire / i.LINK) och en sammansatt video / ljud.

Lins och Zoom

Linssystemet på videokameran har fokus längd på 2,6 mm till 96,2 mm. Den optiska zoomen är 37x och har ett inbyggt linsskydd. Linssystemet automatiskt fokuserar genom genom objektivet kontrastdetektering. justeringar fokus är både manuell och automatisk, medan en motoriserad enhet hanterar justeringar zoom.

Anvisningar för en Hitachi DVD-videokamera

February 18

Hitachi DVD-videokamera är en hemanvändare videokamera som fångar och lagrar den registrerade informationen på en mini DVD. Denna skiva är ungefär en tredjedel av storleken på en vanlig DVD och håller likaså. Om du är ny på att använda en DVD-baserad videokamera, finns det några aspekter skiljer sig något från en hårddisk eller bandbaserad kamera. Men när du har fångat på du inte ska ha mycket av ett problem med hjälp av Hitachi DVD-videokamera.

Instruktioner

1 Tryck på "Power" -knappen på baksidan av Hitachi DVD-videokamera. Tryck på "Eject" -knappen på sidan av kameran för att öppna DVD facket. Tryck mini DVD i facket och stäng sedan locket.

2 Ta bort linsskyddet från framsidan av Hitachi DVD-videokamera, tryck sedan på "Record". Detta börjar inspelningsprocessen. Tryck "Record" när som helst efter att stoppa inspelningen. Fångst blir en egen fil nu på mini DVD.

3 Tryck ner på framsidan av zoomknappen (placerad framför inspelningsknappen). Detta flyttar videokameran in mot innehållet (vilket det önskade motivet titta närmare upp). Tryck baksidan av zoomknappen för att zooma ut (vilket det önskade motivet ser mindre men passar mer in i skärmen).

4 Ställ videokameran till "Visa" och sedan öppna LCD-skärmen på vänster sida och en lista över alla infångade videoklipp visas. Skjut riktning pilknapparna för att markera en video, och tryck sedan på "Enter". Detta laddar videon på LCD-skärmen, spelar det tillbaka för dig.

Hur man laddar ner video från JVC videokamera

February 18

JVC videokameror kan du spela in video på språng, utan bloggat ner dig med tung eller besvärliga utrustning. JVC videokameror införliva flera högteknologiska funktioner såsom tidsförlopp inställningar, automatisk inspelning, svagt ljus förbättringar och bildstabilisatorerna. Videon som du spelar in kvar på kamerans hårddisk eller minneskort, beroende på modell, tills du ladda ner den till en dator, där du kan backa upp det eller ens överföra den till en DVD.

Instruktioner

1 Sätt i cd-skivan som medföljde JVC videokamera till datorn och kör installationsprogrammet. Välj "Easy Installation" och välj ditt språk när du tillfrågas. Resten av installationen är klar utan erforderlig ingång.

2 Anslut din JVC videokamera strömkabel till porten på videokameran och anslut den andra änden i ett vägguttag. Anslut sedan USB-kabeln som medföljde kameran i porten intill strömuttaget och anslut den andra änden till en ledig USB-port på datorn.

3 Dra öppna LCD-skärmen på vänster sida av JVC videokamera.

4 Tryck på rullningslisten till vänster på LCD tills "Back Up" är markerat. Tryck på "OK" -knappen under LCD-skärmen. Programvaran på datorn startar automatiskt.

5 Klicka på videofilen som du vill ladda ner, eller välj "All volym videokamera" för att ladda ner allt. Klicka på "Nästa" längst ned på skärmen för att fortsätta.

6 Klicka på "Start" på följande skärm för att starta nedladdningen. Klicka på "OK" i det lilla fönstret som visas när nedladdningen är klar. Du kan sedan koppla din JVC videokamera.

En svag signal från en mixer till en videokamera

February 20

En svag signal från en mixer till en videokamera


En svag ljudsignal från en bländare till en videokamera har vanligtvis att göra med olämpliga videokamera eller mixerinställningar. Även om du har använt samma mikrofon och mixer med en annan kamera framgångsrikt, kan videokamera märken och modeller varierar kraftigt i sin ljudkretsar, inställning av parametrar och därmed behov av extern enhet.

impedansmissanpassning

Låg impedans mikrofoner - "balanserad" eller "låg-z" - används uteslutande i professionella ljudprogram för möjligheten att köra långa kabellängder med låg ljudnivå. Hög impedans mikrofoner - "obalanserad" eller hög-z "- används främst i konsumenttillämpningar där kabellängder är kortare Medan de flesta blandare har inbyggd förmåga att omvandla låg-Z mikrofoner till hög-Z utsignaler,. vissa inte erbjuder den här funktionen. resultatet av att ansluta en låg impedans mikrofon till en hög impedans mixer och videokamera kommer att resultera i en svag ljudsignal. Se till att din mixer kan omvandla låg-Z mikrofoner till hög-Z signaler för bästa ljudresultat.

Line och mikrofonnivåer

Vissa videokameror och blandare inkluderar omkopplare för mic- eller linjenivå insignaler. Linjenivå enheter, t.ex. CD- eller MP3-spelare, innefattar signal öka kretsar och kräver ingen extra ljudnivå boost från mixern eller videokamera. Om en mikrofon är ansluten till en mixer med strömbrytaren inställd på "line-nivå" resultatet kommer att bli svagt ljud. Kontrollera om mic- eller linjenivåvippa eller specifik ingång på mixern och se till att det är i "mic" läge, eller mikrofonen är ansluten till en ingång mic-nivå snarare än en linjeingång.

videokamera Inställningar

Om mikrofonen och blandaren verkar vara kompatibla och rätt konfigurerad, kontrollera videokamerans ljudinställningarna i menyn. Många videokameror inte inse skillnaden mellan linje- eller mikrofonnivå automatiskt och måste fastställas. Beroende på din mixer (vissa ut som linjenivå och andra som mikrofonnivå), kan du behöva utföra en ljudtest med båda inställningarna för att avgöra vilka kommer att ge bästa ljud. Kontrollera även att videokamerans ljudingång är inställd på "auto" i stället för "manual" för att kompensera för skillnader i ljudnivåer och för att förhindra svaga signaler.

Anslutningar och andra ljuden överväganden

Vara säker på att alla mikrofon, mixer och videokamera kontakter och kablar fungerar och är av rätt typ. Lokala videokamera återförsäljare eller verkstäder kan kontrollera funktionen och kompatibilitet av dessa komponenter om du är osäker. Andra överväganden som kan orsaka svagt ljud inkluderar felaktig användning av mixern, svaga eller döda batterier installerade mikrofoner som kräver dem eller helt enkelt vara för långt bort från ljudkällan under inspelningen. Läs mixern bruksanvisningen noga, se till mic batterier är färska och placera externa mikrofoner så nära som möjligt till källan.

Hur man manuellt fokusera Skott på en videokamera

March 2

När du använder en videokamera, i synnerhet en äldre modell, måste du lära dig att manuellt fokusera linsen. Manuellt fokusera linsen betyder helt enkelt att du behöver justera linsen på videokameran för att åstadkomma en tydlig bild. Följ dessa steg för att lära sig att fokusera manuellt ett skott på en videokamera.

Instruktioner

1 Komma i läge för skott. Se till att din videokamera är antingen på ett stativ eller i handen och stilla.

2 Rikta kameran mot objektet du kommer att filma. Håll kameran stadigt på plats medan du gör detta.

3 Flytta lins höger eller vänster tills det objekt som du fokuserar på ser klart. Linsen är cylindern på framsidan av videokameran.

4 När du har objektet ser kristallklart, eller åtminstone så tydlig som du vill ha den, trycker in inspelningsknappen. Om du flyttar efter att du slog rekord, måste du rikta ditt skott.

5 Om du gör flera skott under inspelning, måste du fokusera kameran i farten. Du kan göra detta genom att flytta kameran långsamt från skott till skott och genom att använda den lediga handen för att justera linsen.

Tips

  • När du justerar fokus, kom ihåg att om avståndet till brännpunkten ändras något från skott till skott, behöver du bara göra små justeringar på linsen. Om avståndet är drastiskt annorlunda, måste du göra en större justering.
  • Håll alltid kameran mycket stilla vid fotografering. För bästa resultat, köpa ett stativ. Varje liten rörelse kan kasta ditt skott ur fokus.
  • Spela med fokus teknik för att hitta en metod som är bekväm och praktisk för dig.

Hur man hanterar den nya Pure Digital Flip Videokamera

March 3

videokameror Flip är digitala enheter med en USB-port som bokstavligen vänder ut ur sidan av enheten. Detta gör det möjligt att ladda sparade video på en dator utan att koppla in en USB-kabel. Om du nyligen har köpt en ny Pure Digital Flip videokamera, måste du veta hur man arbetar och hantera kameran att dra nytta av alla finesser.

Instruktioner

1 Öppna batterifacket på undersidan av Flip videokamera, sedan glida i de medföljande batterierna. Beroende på Pure Digital Flip videokamera du köpt, du antingen har vanliga AA-batterier eller ett internt litiumjonbatteri.

2 Tryck på "Power" -knappen på baksidan av videokameran. Den lilla LCD-skärmen på baksidan av skärmen visar innehållet där linsen är riktad.

3 Tryck "Record" när som helst börja spela in video. Tryck på "Stopp" för att stoppa inspelningen.

4 Tryck på "Meny" -knappen, välj sedan "Visa". En lista över alla inspelade videor laddar nu på skärmen. Välj en video som du inte vill ha och tryck på knappen "Delete".

5 Vänd ut USB-porten på sidan av Flip kamera (dra ut med fingret), sedan ansluta den till en USB-port på något datasystem. Datorn känner den anslutna kameran och frågar om du vill ladda upp videofiler. Välj "Ja" för att ladda upp filer från Flip kameran till datorn.

Jämförelse av Flip 2GB Mini videokamera till Aiptek Icam

March 5

Oavsett om du är på marknaden för en ny kamera eller du redan äger eller planerar att använda en Flip 2GB Mini videokamera eller en Aiptek I-Cam, granska likheter och skillnader i dessa två videokameror kan vara till hjälp. Pure Digital Technologies, som har ägts av Kalifornien-baserade Cisco Systems sedan 2009, ritade Flip 2GB; medan Tawain-baserade Advanced Intelligent Personal Technologies designade Aiptek I-Cam. Även om båda videokamerorna är handhållna och kompakt, de två har några ytterligare likheter.

Minne

Medan Flip 2GB Mini videokamera och Aiptek I-Cam ger samma mängd maximal lagringsutrymme, 2 GB, är olika typer av minne de två videokameror lita på. Flip använder inbyggda, eller ombord, flashminne, vilket innebär videodata Flip är fortfarande fast inne i kameran tills en användare uppladdningar som data på en dator. I kontrast, I-Cam utnyttjar en flyttbar, SD flash-minneskort för lagring av datordata. SD-kortet tillåter användare att transportera kamerans videodata utan att behöva transportera själva kameran.

Upplösning

Upplösning avser antalet pixlar, eller små rutor av belysning, som en videokamera kan ge. Högre upplösningar korrelerar till videor eller bilder med finare detaljer. Vid inspelning i sin snabbaste inspelningsläge av 30 bilder per sekund, kan Flip 2GB Mini Videokamera ge en maximal bildupplösning på 528 horisontella linjer av pixlar med 132 vertikala linjer av pixlar. I jämförelse, när Aiptek I-Cam poster i sin snabbaste inspelningsläge, som också är 30 fps, videokameran kan ge en maximal bildupplösning på 720 horisontella linjer av pixlar med 480 vertikala linjer av pixlar. Utöver att fånga video, kan båda videokamerorna ta stillbilder. Men medan Flip har en maximal stillbild upplösning på 640 gånger 480 bildpunkter, har I-Cam högst stillbild upplösning på 2560 bildpunkter med 1,920 pixlar. Genom interpolering, eller sätta in ytterligare pixlar i en bild, kan jag-Cam ger en ännu högre stillbild upplösning på 3,264 pixlar med 2.448 pixlar.

Lins

Flip 2GB Mini videokamera och Aiptek I-Cam båda är beroende av linser fasta fokus. Men medan Flip lins har en brännvidd på 35 mm och en bländare på f / 2.4, har I-Cam lins en brännvidd på 7,4 mm och en bländare på F / 3,2. Medan brännvidd avser avståndet mellan en lins och lins fokus hänvisar öppning till storleken på den öppning genom vilken ljus kan komma in en lins.

Zoom

Varken Flip 2GB Mini videokamera eller Aiptek I-Cam har en optisk zoom, vilket innebär varken videokamera kan förstora en bild genom att fysiskt utvidga sin lins. Båda videokamerorna har emellertid digital zoom, som ger förstoring genom beskärning av bilder och att interpolera bildpunkter. Medan Flip har en digital zoom 2x, har I-Cam en digital zoom på 4x.

Storlek

Flip 2GB Mini videokamera har dimensionerna 2,16 inches lång och 1,25 inches bred och 4,17 inches hög. I jämförelse har den Aiptek I-Cam dimensioner av 1,5 inches lång och 2,8 inches bred och 3,5 inches hög.

Vad är en hårddisk videokamera?

March 5

Vad är en hårddisk videokamera?


Även om du kan fånga viktiga händelser med hjälp av en videokamera, kan banden och media som krävs för inspelning vara besvärande. De kan också bli dyrt eftersom du måste köpa nya medier när man är full. Hårddisk undvika detta problem.

Beskrivning

En hårddisk videokamera lagrar video på en inbyggd enhet. Detta ger en lättare anordning som eliminerar de mekanismer för lastning och lossning medier som band.

Hårddisk

En hårddisk Kameran använder en roterande, magnetisk skiva för lagring, som kan variera från 30 GB till 240 GB.

Blixt

En annan typ av lagring är flashminnet, som inte har några rörliga delar och är mer hållbara än en hårddisk videokamera. Men flashminne typiskt endast butiker från 8 GB till 32 GB information.

överföringar

Eftersom inga band är inblandade, kan du enkelt överföra video enkelt från din hårddisk videokameran till en dator via en kabel. Ofta handlar det helt enkelt dra en videofil från kameran till en dator mapp.

tillverkare

Alla videokamera tillverkare producera hårddisk versioner. Till exempel Sony HDR-XR520 lagrar upp till 96 timmar och ansluts till datorn via USB.