problem med tändningsnyckel

Problem med Nikon P5000

February 17

Nikon Coolpix P5000 kamera är en high-end kompaktkamera som har 10 megapixels upplösning och 3,5x optisk zoom. En 2,5-tums skärm är en annan fördel. Men bortom klockor och visselpipor, finns det några problem som kan andra gissa dig från att köpa denna kamera. Slutartid och bildbrus är två frågor att tänka på innan köpet.

slutarfördröjning

Nikon P5000 är inte en kamera som du skulle kunna ta bilder med hög hastighet åtgärder. Spel eller idrottsevenemang är inte idealiskt på grund av kamerans slutarfördröjning. Den vidvinkel och tele eftersläpning är nästan en sekund, vilket är lägre än kurvan för andra kameror i kategorin peka-och-klicka. Pre-fokus fördröjning när du justerar fokus innan skottet är ungefär .06 sekunder bättre än slutarfördröjning, men fortfarande inte i nivå med andra kameror i kategorin peka-och-klicka. Slutartiden går i ungefär ca åtta sekunder, under de genomsnittliga 15 till 30 sekunder av liknande kameror.

bildbrus

Buller är ett problem med P5000. Bullret på ett foto avser dess grynighet. Det finns ett alternativ för brusreducering på kameran som hjälper till med de höga ISO (känsliga) skott. Men för lägre ISO-skytte, fanns luminansbruset, med hänvisning till de svartvita foton.

Börja

Kamera uppstart var långsam jämfört med de andra liknande stil kameror. 1,8 sekunder uppstart kräver att du ändra inställningarna för snabbstarts alternativ och genom att stänga av startljud och välkomstskärmen. Kamerans avstängning tog ungefär 2,5 sekunder, vilket var i snitt i jämförelse med andra kameror.

Reflexion

Den 2,5-tums LCD-skärm är en bra storlek för kameran men inte hålla sig väl för sol bländning. Displayen var svårt att visa detaljer i direkt solljus. Ytan smetar också med fingeravtryck.

Problem med Android pekskärmar

February 21

Problem med Android pekskärmar


Smartphones och enheter som kör Googles Android mjukvara ofta också optimerad för pekskärm, som Android programvara stöder. Frågor i pekskärm på Android-telefoner kan allvarligt försvåra en användares möjlighet att få tillgång till nödvändiga program eller till och med hela grundläggande uppgifter i avancerade fall. Apputvecklare måste också anpassa programkod för att rymma pekskärm användning.

Utveckla appar

App utvecklare som skapar program för Android smartphones måste utveckla programkod som rymmer pekskärmen används av de flesta Android-telefoner. Jämfört med knappsatser, navigerar en pekskärm med en mycket lösare fokus. Om en Manöverpanelen scrollar genom bestämda alternativ, kan en pekskärm användaren peka på skärmen i områden som inte är klart definierade av ett program, och en utvecklare måste planera för detta. Istället för att koda app för markerade objektet läge, vilket kan passa dåligt med ofokuserad pekläge av Android-telefoner, bör utvecklare använda klicka lyssnare och val läge kod.

Kalibrering

Pekskärmar på Android-telefoner kan ibland bli okalibrerade, särskilt om du bara har blixtrade ett nytt operativsystem på din smartphone eller annan Android-enhet. Många Android-enheter har en förinstallerad kalibrerings appen finns i programmenyn eller i enhetens inställningar. Kalibrerings appar designade för specifika modeller av Android tabletter och telefoner är ibland tillgängliga på Android app marknaden.

Känslighet

Ett annat vanligt rapporterade problem i samband med smartphone pekskärmar är känsligheten. Överkänslighet och minskad känslighet på pekskärmen kan få stora effekter på funktionaliteten hos en användares Androidtelefon eller enhet. Symtom på pekskärmen känslighet problem är anordningar som registrerar en fingrar som ett klick eller en oförmåga att registrera någon finger klicka för att göra ett val. Skyddande skärm filmer kan ibland orsaka minskad känslighet problem. Omstart din Android-telefon eller enhet kan ta hand om vissa känsliga frågor.

olika tillverkare

Många Android frågor pekskärm är specifika för tillverkaren av smartphone eller enhet. Till exempel producerar Motorola Android touch-screen-telefoner, som kräver hudkontakt att registrera ett klick eller en känga, medan vissa HTC-telefoner kommer att uppvisa symptom på överkänslighet. Android-användare bör kontakta tillverkarens kundservice om de börjar upplever problem med sina pekskärmar.

Problem med makt dörrlås på en 1991 Honda Accord SE

February 28

Problem med makt dörrlås på en 1991 Honda Accord SE


1991 Honda Accord SE har rapporter och tekniska bulletiner tjänster (TSB) på det om stöldskydd problem. Ström dörrlås på Accord är engagerade med en knapp på dörrkonsolen liksom nyckeln från utanför Honda. Klagomålen och reparationsrapporter om låsningsproblem såsom makt dörrlås inte engagerande eller aktivera intermittent.

Dörrar svårt att öppna

Enligt TSB publiceras av tillverkaren, är det 1991 Honda Accord SE har problem med dörrar och fönster blir svårt att öppna. Denna dörr problem tillskrivs stöldskydd mekanism bryta eller lossnar, vilket gör att dörrarna till inte låsa helt samt förhindrar fönstren från att höja och sänka fullständigt. Dörrpanelen måste tas bort för att få tillgång till det inre stöldskydd mekanism för att reparera stöldskydd komponenter. Detta stöldskydd problem drabbar i allmänhet en dörr och fönster, men de andra dörrarna i Accord har samma komponenter.

Stöldskydd Actuator

Minst nio stöldskydd problem klagomål har rapporterat om 1991 Honda Accord SE. Ström dörrlås arbetar intermittent, vilket dörrlås att inte engagera sig i eller ur när man trycker på knapparna. Detta stöldskydd problem tillskrivs ställdonet på förarsidan dörr. När makt dörrlås är i ingrepp med styrknappen på förarsidan, inte frigöra, vilket gör att makt dörrlås till sylt. När denna störning av kontakterna hos dörrlåset knappen sker, avslutas verkar motorn och makt dörrlås fungerar inte. Ställdonet behöver bytas ut.

kontakter Separera

De kontakter som styr makt dörrlås på 1991 Honda Accord SE kan separera. Denna separation av kontakterna förhindrar en anslutning som gör att makt dörrlås att engagera eller ur. Ingen anledning ges till denna stöldskydd problem, men TSB från tillverkaren anger kontakterna felaktigt installerad dörrkonsolen. Denna installationsproblem skapar ett större gap mellan kontaktpunkterna, förhindrar kontakt anslutning till nära varandra när stöldskydd knappen trycks in. Överenskommelsen bör vidtas för att en återförsäljare att ha styrknapparna inspekteras och repareras.

Hur gör jag Diagnos problem med bilen för en 1981 Camero?

March 13

Hur gör jag Diagnos problem med bilen för en 1981 Camero?


År 1981 började Chevrolet installera inbyggda datorer i Camaros Z28-modeller. Detta inbyggda datorn kallas ECM eller motordatormodulen. ECM anslöts till många av de elektriska komponenterna i Camaro. I teorin, ECM tillhandahålls en snabb diagnos att potentiella problem med fordonet genom att haka upp det till en större dator som skulle läsa de felmeddelanden. Det finns ett antal områden för att leta efter i problem med en 1981 Camaro. För de flesta fordon, det är antingen energiflödet, luftflödet eller bränsleflödet. Med en 29-årig fordon, det finns andra frågor.

Instruktioner

Det grundläggande

1 Vrid nyckeln i tändningslåset precis tillräckligt långt för att slå på de inre elektroniken. Kontrollera radio, ljus och signaler att se till att varje slås på. Den första grundläggande fråga du checkar är energiflödet. Elektriciteten reser från batteriet till varje elektrisk komponent i motorn och till säkringsdosan. Om de inre elektroniken fungerar och de elektriska komponenterna i motorn arbetar, bör energiflödet bli bra.

För en närmare diagnos, kontrollera fördelarlock, tändstiften och anslutningstrådar för rost, röta eller skada. Den andra generationen Camaro från 1981 hade sidan montera stil batterier. Den fabriksinstallerade batteri var typ Delco frihet.

2 Inspektera luftflödet av fordonet. Öppna huven och ta bort luftfiltret. Kontrollera om hål eller täckt skräp i filtret; detta kan behöva bytas ut. Kontrollera slangar luftintags bakom luftfiltret för löv, smuts eller något annat som kan blockera luftflödet in i motorn. Om du inte kan hitta blockering och filtret är i någorlunda gott skick, köpa en förgasarrengöring från en automatisk leverans butik och följa anvisningarna. Camaro ECM anslöts till förgasaren och kontrollerade blandning av luft och bränsle i rätt proportioner för att generera liten explosion som krävs för att starta motorn.

3 Kontrollera bränsleflödet av fordonet. Inspektera bränslefiltret, som ligger i den främre delen av den bakre axeln. Bränsleledningarna löper från bensintanken i bränsleinsprutningssystemet. Bränsle filterfolier partiklar av smuts och rost från bränslet innan det når, och potentiellt skador på motorn. Ta bort beslagen oavsett om de är av metall eller plast. Använd en vridande rörelse för att ta bort filtret. Kontrollera tätningarna på båda ändarna av filtret för skräp eller slitage. Byt filtret. Kontrollera bränsleledningen för läckage, split, trasiga inredning och röta.

Bortom grunderna

4 Spola transmission med antingen en kommersiellt köpta varan eller har en professionell göra det. Spolning överföringen bort bebyggda slam och hjälper till att lokalisera läckor i överföringsledningar och kopplingssystemet. Inspektera transmissionskablarna för slitage och röta, eftersom detta kan förhindra byte av växlar. Gamla kabel av koppar och isolerad tråd täcker kan sluta fungera enkelt.

5 Inspektera bromsbelägg och rotorer för slitage. Båda bör vara släta, torr och utan brister. Om du märker vätska har läckt eller läcker på dynorna eller rotorer, hitta och åtgärda läckan och sedan ersätta både kuddar och rotorer.

6 Undersök "Check Engine" light om det är på. ECM kommer att förmå "Check Engine" light om den upptäcker ett problem på en av de många elektriska komponenter den är ansluten till. Ibland meddelandet genereras betyder att ECM inte själv fungerar. Kontroll av grunderna först, och går vidare till de andra alternativen kommer att hjälpa dig att undvika en felaktig tolkning av ECM.

Problem med A / C Kondensatorer & kylfläkt reläer

March 22

Problem med A / C Kondensatorer & kylfläkt reläer


Motor överhettning eller dålig luftkonditionering på grund av problem med kondensor eller kylfläkt reläer i luftkonditioneringssystemet orsaka drivlinan för att spela in en felkod av P0480 till P0485 och P0530 till P0534. En servicetekniker fäster en skanner till drivlinan ledningar att läsa diagnostikkoder för att bestämma den mekaniska eller elektriska problem. Kylfläkten slås inte på om kylfläkten reläet är dåligt.

Kylfläkten Relay

Om kylfläkten inte går att slå på, registrerar din drivlinan en diagnostisk kod av P0485 indikerar makt är inte att komma till kylfläkten relä eller det inte ordentligt jordad. Kompressorkopplingen slirar när spänningen är låg, vilket skapar friktion och värme, eller orsakar låg spänning. Om kylfläkten kretsen fungerar och kompressorn är igång men ingen kall luft blåses in i bilen, blandningen luft dörren förmodligen inte kommer att lämna värmeläge. En annan möjlig orsak till kondensor och kylfläkt relä problem är en defekt automatisk klimatanläggning, en dålig inre temperatursensor eller en dålig styrmodul. Komplexa automatisk klimatkontroll kräver en kvalificerad servicetekniker med speciella verktyg för att reparera den.

Fläktmotor

Ett overksamt fläktmotor och fläkt orsaka kompressorn att lösgöra. Bilen kan ha två fläktar. Huvud kylfläkt är nära kylaren och en annan fläkt är nära kondensorn. Diagnostisk kod P0480 indikerar att huvud kylfläkten misslyckats och felkod P0481 betyder kylfläkt 2 misslyckades. Båda fläktarna fungerar medan luftkonditioneringen är på. Kylfläkten drar luft från motorrummet genom kylaren och luftkonditionering kondensor. Om fläktarna inte fungerar på rätt sätt, kan kompressorn överhettas och misslyckas, vilket bilens motor att köra varm eller överhettas.

Kondensor

Under 2010 nya bilar kompressorer stängs av om kylmediet är låg eller förorenad. Dåliga reläer, säkringar, ledningar, växlar eller styrmodulen kan orsaka kompressorn inte fungerar. Kompressorn måste vara tillräckligt smörjas med specifik olja som utsetts av tillverkaren. För mycket olja orsakar en igensatt öppning eller expansionsventil flesta nya bilar kompressorer för att stängas av. Kondensorn samlar smuts och olja ur kylmediet från kompressorn genom expansionsventilen. Slammet kan täppa till ventilen eller röret och skada kompressorn. Om oljan inte kan strömma genom kylaren, inte kompressorn inte ta emot olja, saknar smörjning och överhettas. Om kondensorn är smutsig, rodnad kompressorn flyttar slammet genom systemet. Parallella flödesluftkonditioneringar är svåra att spola eftersom många rör är knutna till dem.

Felsökning Problem med en Pioneer SX-205 Stereo mottagare

March 27

Felsökning Problem med en Pioneer SX-205 Stereo mottagare


Pioneers SX-205 stereomottagare ger 100 watt per kanal ljud genom sex ljudingångar och AM / FM-tuner har 30 förinställda stationer. Andra enhetens funktioner inkluderar direkt access memory scan tuning, separat bas och diskant, super bas och A / B-högtalarutgångarna. Problem med Pioneer SX-205 kan relateras till kortslutning; när detta händer, visar mottagaren en "Överbelastad" meddelande och stänger. Detta problem kan rättas till.

Instruktioner

1 Låt mottagaren av om du ser en "Overloaded" meddelande och mottagaren stängs av. Koppla varje högtalarkabel och leta efter potentiella shorts. Skadad tråd eller nötning kan orsaka kortslutningar som överbelastar mottagaren.

2 Försök mottagaren igen. Kontrollera etiketterna på högtalarna och leta efter impedans om du fortsätter att ta emot "Overloaded" budskap. Högtalarimpedans måste anpassas till Pioneer mottagaren. Den här mottagaren stöder högtalare med en impedans på 8 ohm. Högtalare inte märkt 8 ohm kommer att orsaka problem.

3 Prova att stänga av mottagaren igen om problemen fortsätter. Ta sedan bort en talare från ledningar, stänga av mottagaren igen och öka volymen. Upprepa detta med alla talare. När du ökar volymen du öka den nuvarande; om "Overload" -meddelande visas inte när en särskild högtalare avlägsnas från kretsen, är det troligt att den högtalare du bort är den skyldige. Byt ut den eller få den reparerad.

Problem med att ansluta till Garmin Nuvi 260W med Vista

April 6

Garmin Nüvi 260W beroende av datorer för systemuppdateringar och överföra uppdaterade kartor. Men även om GPS är kompatibel med Windows Vista-operativsystem, datorn kommer inte att erkänna det som ett avlägsnande hårddisken om USB-anslutningen är felaktig eller om enheten inte fungerar som förväntat. Garmin har lösningar för att lösa USB anslutningsproblem att maximera nüvi 260W prestanda med Windows Vista för USB dataöverföring med hög hastighet.

symptom

När du ansluter Garmin nüvi 260W till en Windows Vista-dator, är enheten automatiskt igen som en diskborttagning. Om en anslutning upprättas, är en bild av Nuvi GPS är anslutna till datorn visas på GPS-skärmen. Om bilden inte visas på GPS-skärmen betyder det Windows Vista är inte att upptäcka nüvi 260W.

USB-anslutningar

Om Windows Vista inte kan upptäcka Garmin nüvi 260W, oftare än inte, är problemet med USB-anslutning. Om USB-kabeln är trasig eller visar tecken på slitage, såsom exponerade trådar, kommer datorn inte känner igen GPS. Om kabeln är defekt, med hjälp av en annan kabel löser anslutningsproblem snabbt. I vissa fall är förbindelsen problem med USB-portarna på datorn. Om USB-portarna inte svarar, starta om datorn startar dem. Om anslutningen problemet kvarstår, koppla bort GPS. Stäng av den, slå på den igen, och sedan ansluta den till datorn. Vissa USB-hubbar är oförmögna att driva Nuvi 260W GPS-system, så att ansluta enheten direkt till datorn förbättrar förbindelsen.

laddning

Windows Vista kommer inte att erkänna Garmin nüvi 260W om batteriet är helt dött. Om du ansluter den till datorn, kan det ta några minuter innan batteriet laddas innan datorn känner igen den som en diskborttagning. Om du använder en bärbar dator, måste datorn vara ansluten till ett eluttag eller enheten kommer inte ut. Ladda GPS i temperaturer mellan 32 och 140 grader F minskar också risken för skador.

Återställning

Om Garmin nüvi 260W beter sig underligt, är operativsystemet troligen upplever tekniska svårigheter. Operativsystemsproblem kan leda till USB-anslutningsproblem med Windows Vista-operativsystem. Om enheten fryser och slutar svara innan de ansluts till datorn, trycka och hålla "Reset" -knappen på baksidan av enheten under några sekunder automatiskt startar det utan att rensa sparade inställningar.

tips

Om problemet kvarstår, installera de senaste systemuppdateringar Windows Vista med hjälp av Windows Update finns på Start-menyn kan förbättra förbindelserna. Om den inte gör det, anslut GPS till en annan dator. Om det inte fungerar med den nya datorn, är enhetens maskinvara defekt, så kontaktar Garmin för ytterligare felsökning och eventuella reparationer.

Problem med minne i RAZR2

April 17

Fem olika bärare mobiltelefon - Alltel, Sprint, AT & T, Verizon Wireless och T-Mobile - använder de tre Motorola RAZR2 modeller som fall för sina telefoner. T-Mobiles RAZR2 V8 använder en Linux-baserat operativsystem, medan de andra modellerna kör Synergy-plattformen. Användarens upplevelse med RAZR2 beror på transportföretagets bygga på telefonen, så minnesproblem kan variera.

Ingen extern minneskortplats i V8

Motorola RAZR2 V8 för T-Mobile kommer inte med ett externt minne kortplats. Denna modell erbjuder antingen en 512 MB eller 2 GB internminne. Människor som äger denna modell inte har möjlighet att överföra bilder och andra data till ett externt minneskort.

Det går inte att spara bilder

Motorola RAZR2 ibland misslyckas med att spara bilderna på minneskortet, även när kortet har tillräckligt mycket ledigt utrymme. Enheten visar en "Capture misslyckades" fel när användare försöker spara sina bilder eller videoinnehåll till telefonens minneskort. Vissa användare leta efter genvägar, såsom spara medieinnehåll till telefonens minne och sedan överföra dem till kortet.

Inget erkännande av minneskort

Motorola RAZR2 V9 accepterar minneskort av 2 GB kapacitet och inget mer. Vissa telefoner har ett problem att känna igen ett minneskort som passar specifikationer. En användare på Motorola användarforum rapporterar telefonen känner igen kortet när användaren drar ut kortet, och inte när användaren sätter in kortet. En kompatibilitetsproblem kort till telefon eller en djupare problem med själva telefonen kan vara ansvarig för denna glitch.

Ingen utbyggbart minne

RAZR2 V8 levereras med antingen 512 MB eller 2 GB minne. Om du köper enheten med 512 MB minne och inser att minnet inte uppfyller dina behov, har du inga minnesexpansionsmöjligheter. Med tanke på avsaknaden av ett minneskort, kan det vara mer praktiskt att välja 2 GB minne.

Vanliga problem med en parabolantenn TV

April 21

Vanliga problem med en parabolantenn TV


Satellit-tv fungerar genom att skicka en signal från en satellit som kretsar runt jorden till en samlare maträtt ansluten till ditt hem. Den vanligaste orsaken till problem med satellit-TV är ett misslyckande för denna signal att nå skålen. Du kanske kan lösa några av dessa problem själv, men du bör inte tveka att kontakta din satellit-TV-företaget för att få hjälp.

väder Interferens

Eftersom satellitsignalen är faktiskt en stråle av osynligt ljus, kan den störas av hårt väder. Medan satellitsystemet är utformat för att fungera under normal regn eller snö, kan överdrivna skyfall orsaka signal "hoppa" eller sluta fungera helt och hållet. Den enda lösningen på detta problem är att vänta på att hårt väder avta.

hinder

Om din signal plötsligt skär ut eller blir svag, kontrollera runt ditt hus för alla hinder som kan ha utvecklats sedan din leverantör installerade skålen. Träd och buskar kan växa framför skålen, särskilt om den är monterad nära marken. Om en annan byggnad eller hus nyligen uppfört nära er, kan det också ha orsakat ett hinder. Om du inte kan ta bort hindret själv, kontakta din operatör så att de kan justera din maträtt.

Dåliga kabelanslutningar

Kablar bära signalen att skålen får från i ditt hem, till satellitboxen och slutligen till TV. Anslutningarna mellan varje länk kan gradvis lossna och har svårt att leverera signal. Kontrollera att anslutningarna mellan varje enhet, inklusive en som kan vara utomhus på baksidan av dig parabolantenn, är täta.

snedställning

Med tiden kan din parabol för anpassning gradvis övergå från korrekt inriktning. Speciellt om du vet att din maträtt har slagit eller glasburk, kontakta din operatör och be dem kontrollera inriktningen. Omforma skålen själv är vanligtvis inte möjlig.

Vanliga problem med Lotus Esprit

April 24

Lotus Esprit är en sportbil som först utvecklades i Storbritannien. Nya utgåvor av bilen tillverkades mellan 1976 och 2004. Som vanligt i bilindustrin använde Lotus delar från andra bilar på sina modeller för att spara produktionskostnader. Detta och andra avvikelser har bidragit till bilen har många men inte kritiska problem.

Underblåser Lotus Esprit

Esprits har två små bränsletankar belägna på vardera sidan av motorutrymmet. Tankarna är förbundna med ett rör. Det finns också gasskärmar på båda sidor av bilen, vilket innebär att du kan fylla upp bilen från båda sidor. Ännu bekvämligheten slutar där som diametern hos röret är lite för liten och påfyllningsröret inte är vinklad perfekt. Detta gör att fylla upp bilen en tidskrävande strävan oavsett vilken sida du väljer att fylla på. Ett sätt att minska tiden tankning är att hålla båda gasskärmar öppen. Detta gör det möjligt för luft att försvinna snabbare då bränslet tar dess plats i tanken.

horn Issues

Ett problem rapporterats i vissa Lotus Esprits innebär hornet. Konsumenterna rapporterade höra ett ljud som lät som en ko stönande eller beklaga. Detta problem är inte så komplicerat att fixa förutsatt att du kan komma till de faktiska delar som behöver tenderar. Hornet är tillverkat av två trumpeter och en luftkompressor och slangen som förbinder dem. Det konstiga ko-liknande buller beror på ett problem med trumpeterna. De är inte direkt ansluten till luftkompressorn. Det sätt på vilket lufttrycket delas upp mellan de båda hornen och inte i balans skapade den sorgliga ko buller i första hand.

Svårighet med växlingar

Människor har också klagat över att ha problem växling, särskilt i varmare klimat. I varmt väder förare märker växlarna blir svårt om inte omöjligt att engagera sig. Slangen av bilarna är den skyldige på detta. Slangen runt kopplingen linje tenderar att mjukna i varmare väder, vilket motverkar transmissionsolja som absorberas in i röret. Detta förhindrar att kopplingen från helt byta redskap. Därför kopplingen aldrig helt frikopplad från den tidigare kopplingen som sätter bilen mellan växlarna. En lösning för detta är att ha slangen i och runt kugghjulen ersatts med en stål-flätad ett.