propellernav mercury 50 hp

Hur man installerar en Mercury propellernav Nut

October 15

Hur man installerar en Mercury propellernav Nut


Mercury utombordare har liknande mönster till andra märken och modeller, genom att de har ett grundläggande propellersystem bestående av en låsring, propellernavet mutter, propeller, i navenheten och tryckbrickan. Propellern fäster den nedre enheten på en spline drivaxel. Eftersom delarna alltid måste arbeta under vattenlinjen, vibrationer, salt, rost och föroreningar kan snabbt leda till navet, till brickor och muttrar försämras. Inspektera och byta ut propeller fästen kan spara stora kostnader, med tanke på deras betydelse för hela nedre utombordsmotor enhet.

Instruktioner

1 Stabilisera din båttrailer genom att placera stoppklossar framför och bakom släpvagnshjul. Om du har en elektrisk trimmotorn, höja motorn vid en liten vinkel så att propellern lyfter upp cirka 15 grader. För en manuell tiltmotor, dra justeringsstiftet från motorfästet och höja motorn, sedan tillbaka justeringsstiftet i hållaren.

2 Spraya en liberal mängd penetrerande olja på navet-propellermutter och låsringen. Placera växelväljaren i neutralläge och dra ut tändningsnyckeln. Placera kroken slutet av en prop skiftnyckel över låsringen flikarna under nav-propellerbulten. Vissa låsringarna har sex flikar, med endast tre av dem böjde sig ner i det låsta läget.

3 Använd kroken på en prop skiftnyckel för att dra alla tre flikar upp så navet-propellermutter kan röra sig fritt. För en saxsprint design, dra sprinten ut med ett par nål-tång.

4 Placera sockeln sidan av prop skiftnyckel över nav-propellermuttern. Wedge en träbit mellan ett propellerblad och lägre enhetsmotorhöljet. Vrid prop nyckeln moturs för att lossa och ta bort muttern. Dra låsringen ut. Dra propellern bort.

5 Dra tvådelad navenhet av propellerhuset; komma ihåg dess exakta orienteringen. Rengör båda nav bitar med förgasare renare och en trasa. Montera tvådelade navenhet tillbaka till propellerhuset, trycka ner i kilspåret platsen.

6 Ta bort den koniska tryckbrickan från propelleraxeln och rengör den och axeln med förgasare renare och en trasa. Försiktigt sand propelleraxeln med 800-slippapper, ta bort oxidation och borrar.

7 Placera tryckbrickan tillbaka på axeln - det bara går en väg - den avsmalnande sidan mot motorn. Smörj propelleraxeln. Tryck propellerhuset tillbaka på till propelleraxeln, sitt den mot tryckbrickan. Sätt låsringen över propelleraxeln.

8 Skruva fast nav-propellermutter (ny eller begagnad) på propelleraxeln för hand. Placera en träbit mellan ett propellerblad och lägre enhetsmotorhuset.

9 Dra nav-propellermutter med muffänden av en prop nyckel. Avsluta åtdragning av muttern till bruksanvisningen till motorn specifikationer med en momentnyckel. Använd kroken del av prop nyckel att böja tre flikar tills de låses mot sidorna av navet-propellermuttern. För saxsprinten utformning, för in saxsprinten genom kron nav-propellermutter och blossa ändarna av saxsprinten.

2001 Mercury Sable bränslesystem Specifikationer

February 25

Mercury Sable är en fyradörrars sedan sist erbjuds för 2006 års modell. Upplagan 2001 kom i tre utföranden, GS, LS och LS Premium. Eftersom motorer varierar mellan modellerna, bränslespecifikationer varierar också. LS Premium edition har en mer kraftfull motor än i de andra två modellerna.

Bränsle

GS och LS modeller har en sekventiell elektronisk bränsleinsprutning (SEFI) bränslesystem, medan LS Premium har en multi bränsleinsprutning (MPFI) bränslesystemet. SEFI system sprutas bränslet precis som en motorns cylinder intag, medan MPFI system injicera genom flera punkter i motorn. Sable har en 18-liters bränsletank och körs på blyfri bensin. GS och LS få 18 miles per gallon (mpg) i staden och 27 mpg på motorvägen. LS Premium får 20 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen.

Kraft

LS och GS har en 3-liters V-6 motor och 155 hästkrafter vid 4.900 varv per minut (rpm). LS Premium har en 3-liters V-6 motor med 200 hästkrafter vid 5500 rpm. LS och GS erbjuder 185 fot-pund. vridmoment vid 3950 rpm, medan LS Premium kan uppnå 195 fot-pund. vid 4700 rpm. Alla modeller har en fyrväxlad automatväxel växellåda. LS och GS motorer förskjuta 2,982 kubikcentimeter, medan LS Premium förskjuter 2,997 kubikcentimeter. LS och GS har ett kompressionsförhållande på 9,7 till 1, medan LS Premium har ett kompressionsförhållande på 9,4-1.

Funktioner

Alla modeller 2001 har barnsäkerhetsspärr, elfönsterhissar och makt dörrlås. Förare och passagerare krockkuddar kommer också standard. För att mäta varvtal, har Sable en varvräknare; den innehåller också lutning styrning och farthållare, tillsammans med en AM / FM-radio och kassett bandspelare. LS och LS Premium har flera justeringselmanövrerade stolar i fronten samt en skinnklädsel.

Färger

2001 Sable kommer i svart, kastanj, blått, guld, silver, grön, röd och vit. GS interiör kommer i antingen grafit eller pergament trasa. LS och LS Premium erbjuda dessa alternativ också, men lägga till alternativet av läder. Dessa modeller ger också möjlighet att kol tyg eller läder.

Hur man installerar bromsbeläggen på en 2002 Mercury Cougar

March 5

Hur man installerar bromsbeläggen på en 2002 Mercury Cougar


Skivbromsar pressa bromsbelägg mot en rotor för att skapa friktion och bromsa hjulet. Så småningom dynorna slits ned, vilket orsakar buller och vibrationer under bromsning, och måste bytas ut. Bromsbelägg i en 2002 Mercury Cougar bör inspekteras varje 15.000 miles och bytas ut vid behov. Ersättnings dynor kan köpas på de flesta auto-delar butiker. Byte av bromsbelägg bör ta ca 20 minuter per hjul.

Instruktioner

1 Lossa de främre muttrarna och höja fordonet. Ta bort muttrarna och hjul. Lyftpunkten är omedelbart bakom framhjulet, i jämnhöjd med den inre kanten av däcket. Kontrollera din Cougar ägare & # 039; s handbok för ett diagram. Stötta bilen med domkraften.

2 Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsoket. Detta frigör bromsoket från bromsdynan monteringskonsolen. Lyfta fästet bort från rotorn med en roterande rörelse.

3 Skjut bromsbelägg ur hållaren.

4 Tryck på bromsok kolv i hålet med en C-klämma. Skydda kolvhuvudet med en bit skrot trä.

5 Installera ersättnings kuddar i hållaren. Börja med änden motsatt klämman. Flytta konsolen och kuddar på plats och installera de två bultarna, åtdragning 21 ft-lbs. Montera hjulet och dra åt muttrarna. Sänk fordonet och dra åt muttrarna. Upprepa på andra sidan.

Tips

  • Byt alltid bromsbeläggen på båda sidor samtidigt för att förhindra ojämn förslitning.

Hur du ändrar Trumbromsar på en 2000 Mercury Cougar

March 9

De bakre bromsarna på Mercury Cougar består av ett laminerat bromsback och trumaggregatet. Trummorna slits med tiden eller ibland spricka från värme och användning. Byte trummor med nya OEM eller eftermarknaden trummor kommer att återställa din bromsprestanda och säkerhet. Trummor finns på de flesta bildelar butiker och genom återförsäljare. Även om du har trummorna bort, inspektera bakbromsarna att vara säker på att ingen av de övriga komponenterna behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna på baksidan av din Cougar med en rörtång. Inte ta dem, utanför hjulbultarna ännu. Med hjälp av en domkraft, höja den bakre delen av bilen från marken sedan placera en uppsättning pallbockar under bakaxeln.

2 Sänk domkraften, ställa bilen säkert på pallbockar sedan bort muttrarna från hjulbultarna. Dra hjulen från bilen och sätta dem ur vägen.

3 Ta tag i bakre bromstrumman med båda händerna och dra det rakt ut, ta bort den från axelarrangemanget. Det får inte komma direkt från första gången; arbeta fram och tillbaka tills du kan befria det från axeln, fästplattan och bromsskor. Kasta det gamla trumman.

4 Placera den nya trum hållet på bromsbackarna och skjut in och rikta in hålen i trumman med hjulbultarna. Skjut trumman för att säkerställa att den plats ordentligt. Positionera hjulet och däcket på reglarna och installerar muttrarna.

5 Flytta till den motsatta sidan av bilen och upprepa stegen. Lyft bilen av domkraften, ta läktaren från under bilen och sänka bilen till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång.

Vad är orsakerna till min 2004 Mercury Sable böljande?

March 21

Vad är orsakerna till min 2004 Mercury Sable böljande?


Motorpumpning är inte ett ovanligt problem i åldrande, datorstyrda bilar, i synnerhet sådana som den fjärde generations Mercury Sable och Taurus som använder flera avancerade styrsystem för att hålla allt i trim. När du stöter svallande, alltid komma ihåg att det är ett resultat av motorn antingen inte få något som den ska, eller få för mycket av det goda.

The Nature of Surge

Även en lekman kan kalla cykliska svängningar i motorns varvtal "svallande" mekanik veta det genom ett annat namn: ". Jakt" Jakt händer när något går snett i en av motorns grundläggande driftsvariabler - bränsletillförseln, lufttillförsel, elförsörjning - och datorn startar justera bränsleinsprutningstidpunkten, tändningsinställning och lufttillförsel för att hitta en gyllene medelväg. Datorn kommer att jaga upp och ner genom tändning och bränsle kurvor tills den hittar något sätt att balansera luft / bränsleblandning, motorvarvtal och driftseffektivitet för att hålla saker igång.

vakuumläckor

Vakuumläckor och läckage kring motorns luftboxen-till-spjällhus röret tillåter obegränsad luft i motorn, och som förvirrar datorn. Normalt skulle luft passera genom massan luftflödessensorn (i anslutning till luftboxen), genom röret och in i grenröret, där grenröret lufttryckssensorn dubbelkolla MAF sensorns avläsningar. Om obegränsad luft kommer in efter MAF-givaren kommer MAP-sensorn skickar en signal till datorn indikerar en låg lufttrycket villkor. Datorn kan tolka detta som en hög höjd läsning, och kommer att förändra bränsleinsprutning och tändning timing för att kompensera. När O2 sensorerna märker skillnaden i luft / bränsleförhållande, kommer datorn att återgå till den ursprungliga inställningen och starta processen igen.

Låg bränsletrycks

Låg bränsletrycket kan inträffa på grund av en felaktig pump, ett hinder i ledningarna eller tillräckligt smutsiga injektorer, men oftast kommer som ett resultat av igensatta i-tank eller in-line bränslefilter. Låg bränsletrycket kommer att ha samma typ av effekt på datorn som obegränsad luft smyga förbi MAF; i båda fallen kommer du avsluta med en mager (bränslefattiga) blandning och en dator som har att jaga genom sina inställningar för att kompensera. Graden och frekvensen av jakt kommer att variera beroende på svårighetsgraden, plats och orsak till bristen på bränsletryck. Ofta kommer extremt smutsiga eller igensatta Insprutare skärmar orsakar periodisk feltändning förutom jakt.

Tilltäppta Katalysator

De genomsnittliga avgassystemets erfarenheter inte mer än omkring 3 psi mottryck under verkliga gaspådrag betingelser. Detta är något ingenjörer står för när man utformar motorn och dess styrsystem, men en extremt tilltäppta eller skadade omvandlare ökar avgasmottrycket och behålla fler avgaser i cylindern än vad som normalt föreligga. Denna avgas tar upp plats i cylindrarna, vilket effektivt minskar cylindervolym och förvirrande datorn. Denna typ av fel kommer i allmänhet att utlösa en check engine ljus när bilens andra O2 sensor meddelanden som omvandlaren fungerar inte.

Tänd Systemfel

Nästan alla typer av fel i bilens tändningssystem kan leda till jakt. Resonemanget bakom detta är densamma som den bakom de frågor bränsle- och luft; datorn förväntar en sak att hända, och när det inte, försöker den att anpassa sig till fixa det. Din tändsystem arbetar vid 100 procent hela tiden - datorn inte hålla något tillbaka i form av tändenergi, så om energi sjunker då det enda den kan göra är justera bränsleinsprutning och tändning timing för att kompensera. Om datorn upptäcker en feltändning, det ska spela med tändnings förväg (flytta den framåt och bakåt) och luft / bränsleförhållandet (flytta den uppåt och nedåt) tills feltändning stannar eller den når dess säkra gränser för justering. När cylindern börjar arbeta igen, har situationen lösts och datorn kommer att försöka återgå till de ursprungliga inställningarna.

Hur man byter en Ignition Cylinder och Key på en 1991 Mercury Grand Marquis

April 2

Varje tändningslåset cylinder är speciellt utformad för en typ av nyckel. Byte av cylindern i bilen innebär också att ersätta nyckeln med det, och du kan bara ersätta den med nyckeln som medföljer cylindern. Tänd cylindern på en 1991 Mercury Grand Marquis är monterad på rattstången genom en kvarhållande stift, och det är en av de enklare typerna för att ersätta i en bil. Om du inte kan byta ut dörr låscylindrar med kopior av den nya tändcylindern, behöver du två uppsättningar nycklar till bilen.

Instruktioner

1 Lyft huven och stötta upp den. Koppla bort den negativa (svarta) kabeln till batteriet, lossa klämman runt minuspolen med en skiftnyckel.

2 Sätt tändningsnyckeln i låscylindern och vrid den till "Kör" -läge.

3 Infoga en 1/8 tum skruvmejsel eller stansa in i hålet på undersidan av cylindern vid botten av styrkolonnen kåpan.

4 Tryck på skruvmejsel eller stansa i hålet med en hand för att trycka spärrstiftet samtidigt som du drar på nyckeln och cylindern för att ta bort den från rattstången bostäder.

5 Sätt i det nya nyckeln i den nya låscylindern. Sätt cylindern i huset, vilket gör att den är att vända sig till "Kör" -läge. Skjut fäststiftet igen och skjut cylindern på plats.

6 Vrid cylindern tillbaka till "Off" när du vet att det sitter ordentligt i höljet. Vrid cylindern alla positioner för att säkerställa att den är korrekt installerad.

7 Anslut minuskabeln till batteriet. Stäng huven.

Motor felkoder på en 1994 Mercury Sable

April 11

Motor felkoder på en 1994 Mercury Sable


1994 Mercury Sable, liksom alla Mercury, Lincoln och Ford fordon tillverkade mellan 1985 och 1995, använder en motor felkod system som kallas OBD1 eller ODB-I. När en ODB diagnosverktyget är ansluten till bilens diagnosuttaget, en serie blinkande lampor indikerar tvåsiffriga felkod för fordonet. Varje kod representerar ett annat fordon problem.

10s

11 - Systemet pass

12 - tomgång kontroll fel

13 - likströmsmotor rörde sig inte

14 - motorns varvtal signal fel eller PIP kretsfel

15 - EEG-processor eller kraft till KAM avbruten

16 - rpm för låg för att kontrollera syresensortest eller bränsleregler fel

17 - cfi fel bränslestyrsystem eller rik / mager blandning anges

18 - tändning kontrollfunktionen (IDM) kretsfel

19 - cylinderidentifikation (CID) givaringång fel

20s

21 - kylvätsketemperatur (ECT) av självtest intervall

22 - grenrör absolut tryck (MAP) sensorkrets utanför intervallet

23 - gasspjällslägessensor av självtest intervall

24 - luftladdningstemperatur (ACT) sensor av självtest intervall

25 - knock inte känns av under dynamiska responstest

26 - transmissionsolja temperatur av självtest intervall

28 - förlust av primär Tach, höger sida

29 - otillräcklig input från fordonets hastighetssensor

30s

31 - EGR lägesgivare under minimispänning

32 - EGR lägesgivare under sluten gräns

33 - gasspjällslägessensor bullriga / hårda linjen

34 - EGR-ventil krets av självtest intervall

35 - EGR-ventil krets över maximal spänning

38 - tomgång spår switch krets öppen

39 - axod momentomvandlaren eller förbikopplingskoppling inte tillämpa korrekt

40s

41 - syresensorkretsen indikerar systemet alltid luta

42 - syresensorkretsen indikerar systemet alltid rik

43 - lambdasond av självtest intervall

44 - luftinsprutning kontroll systemfel

45 - spolen en primärkretsen fel

46 - polens primär kretsfel

47 - 4X4 är sluten eller syresensorn misslyckande

48 - polens primär kretsfel

49 - elektronisk överföring skift fel

50s

51 - motorkylvätskans temperatursensor krets öppen

52 - servostyrningstryckvakt krets öppen

53 - gasspjällsläge krets över maximal spänning

54 - luftladdningstemperatur krets öppen

55 - nyckeln ineffekten till processorn öppen krets

56 - Luftmasse krets över maximal spänning

57 - axod kretsfel

58 - idle spårning switch kretsfel

59 - automatväxel fel

60s

61 - motorns kylvätsketemperatur krets jordad

62 - omvandlare koppling fel

63 - gasspjällsläges krets under minimispänning

64 - luftladdningstemperatur krets jordad

65 - laddningssystem överspänning

66 - mass krets luftflödessensor under minimispänning

67 - neutral / drivomkopplingskrets öppen

68 - transmissionsolja temperatur över temperaturområde

69 - växellådans växlings fel

70s

70 - datakrets kommunikationslänken kretsfel

71 - meddelandecentralen kretsfel

72 - otillräcklig grenrör absolut tryck (MAP) förändring under dynamisk responstest

73 - otillräcklig gasspjällsläges (TPS) förändring under dynamisk responstest

74 - broms till / från (BOO) krets öppen

75 - broms till / från (BOO) krets stängd

76 - otillräcklig luftflöde utgångs förändring under provning

77 - kort helt öppet gasspjäll inte känns av under testet

78 - elavbrott detekteras

79 - a / c på / tina på under självtest

80s

81 - karta har inte förändrats normalt

82 - super laddare förbi kretsfel

83 - OIC-låg relä kretsfel hastighet bränslepump

84 - EGR vakuumregulator (EVR) kretsfel

85 - kapselspolning kretsfel

86 - Växlingsventil kretsfel

87 - bränslepump kretsfel

88 - electro driv fan kretsfel

89 - transmissionsmagnet kretsfel

90s

91 - ingen syresensor växling detekteras

92 - Växlingsventil kretsfel

93 - gasspjällslägessensoringång låg

94 - momentomvandlarens koppling magnet kretsfel

95 - bränslepump sekundärkrets misslyckande

96 - bränslepump sekundärkrets misslyckande

97 - transmissionsindikator kretsfel

98 - elektronisk tryck styrkrets fel

99 - EEG har inte lärt sig att kontrollera tomgång

Så här ändrar Bromsar i en 2000 Mercury Cougar

April 12

Så här ändrar Bromsar i en 2000 Mercury Cougar


De delar i bromssystemet på 2000 Mercury Cougar innefattar de bromsok, bromsklossar och broms rotorer. Bromsklossarna appliceras på broms rotorer av bromsoket. När bromsbeläggen pressas mot sidorna av broms rotorer, friktionen från dynorna mot vridrotorerna stannar och saktar av Cougar. Byt ut bromsbeläggen innan dynorna slits ner till slitagevarnare insidan av varje dyna. Även ersätta rotorer eller har rotorer maskinen vände varje gång bromsbelägg byts ut.

Instruktioner

1 Parkera 2000 Mercury Cougar och tillämpa nödbromsen.

2 Öppna huven och leta bromsvätskebehållaren under huvudbromscylindern den. Ta bort locket från behållaren och för in tråckling spruta. Dra tillräckligt bromsvätska ut ur reservoaren för att fylla sprutan. Placera sprutan av bromsvätska i ett säkert område. Sänk huven.

3 Lossa alla muttrarna från framhjulen med ett däck verktyg. Sedan jack på framsidan av Cougar upp i luften. När bilen är tillräckligt hög, läge bilen står under lämpliga lyftpunkter, som ligger på båda sidor av Cougar. Sänk Cougar till bilen står och lämna domkraften i uppfällt läge.

4 Dra båda framdäcken och placera dem nära framsidan av Cougar. Flytta tillbaka till den främre förarsidans hjulnavet och lokalisera bromsoket monterad på sidan av bromsrotorn.

5 Bänd yttre bromsklossen mot bromsskivan med platt skruvmejsel tills bromsok har tillräckligt slack i det för att ta bort.

6 Lokalisera de två övre och nedre monteringspinnbultar på baksidan av bromsoket. Ta bort de två pinnbultar med 3/8-tums enhet harskramla och en socket.

7 Dra bromsoket från bromsrotorn. Då, hänga bromsoket till den främre chock med en bit av små rep.

8 Bänd inre bromsbelägg ur bromsok med platt skruvmejsel. Sätt i C-klämman i tjocklek och placera C-klämman så att justeringsbulten står inför bromsok cylindern. Vrid C-clamp medurs för att komprimera det yttre bromsbelägget mot bromsoket cylindern. Att fortsätta att komprimera bromsok cylindern tills den är helt inne i bromsoket.

9 Skruva och ta bort C-klämman. Bänd yttre bromsklossen ur bromsok med platt skruvmejsel. Ta sedan bort alla andra bromsbelägg tillbehör från bromsoket.

10 Placera nya bromsbelägg och eventuella bromsbelägg tillbehör till bromsoket. Se till att de nya dynorna är bakom låsklämmorna insidan av bromsoket. Ta bort repet från bromsoket och placera bromsoket tillbaka på den sida av bromsrotorn.

11 Skruva de två pinnbultar tillbaka in i bakre delen av bromsoket. Dra åt pinnbultar snäva med spärr och en socket. Skjut hjulet på hjulbultar och skruva åt muttrarna på plats. Dra åt muttrarna med däckverktyget.

12 Flytta till passagerarsidans hjulnavet montering och följa samma disposition ovan för att ersätta de bromsbelägg. När broms ersättning är klar öppnar huven tillbaka och dra tillbaka locket av bromsvätskebehållaren. Spruta bromsvätskan tillbaka in i reservoaren och installera locket. Sedan stänger huven.

13 Dra runt motorn och pumpa bromspedalen ett par gånger för att ge plats för nya bromsbelägg till broms rotorer. Sedan stänga av motorn.

14 Jack Cougar tillbaka upp och ta bort bilen står. Sänk Cougar och ta bort domkraften.

Tips

  • De flesta fordonstillverkare och auto-verkstäder inte rekommendera att byta bromsbeläggen utan också ersätter broms rotorer eller med broms rotorer maskinen stå.
  • Håll armar, händer och ben ut från under 2000 Mercury Cougar när det är på pallbockar.

Lägga till Transmission Fluid till en 2004 Mercury Sable

April 24

Lägga till Transmission Fluid till en 2004 Mercury Sable


2004 Mercury Sable har en automatisk växellåda som kräver transmissionsolja för att fungera. Till skillnad från motorolja, inte transmissionsolja inte kräver regelbunden byte eftersom överföringen inte bränner vätskan. En läcka kan utvecklas som kräver att lägga transmissionsolja på fordonet. Du kan lägga till transmissionsolja till 2004 Mercury Sable utan specialverktyg och utan behov av en utbildad tekniker.

Instruktioner

1 Kör Mercury Sable tills bilen når normal arbetstemperatur, parkera bilen på ett plant underlag och aktivera parkeringsbromsen. Inte stänga av motorn.

2 Dra ut transmissionsolja mätstickan och torka i slutet av oljestickan med en trasa. Transmissionsolja mätstickan ligger på baksidan av motorrummet. Den är placerad närmare den förarens sida av facket, och är till vänster om bromsvätskebehållaren.

3 Sätt i oljestickan tillbaka in i röret, ta bort den igen och kontrollera mängden vätska på minnet. Du måste lägga till transmissionsolja om vätskenivån är under indikatorn på minnet.

4 Häll ca 250 ml av transmissionsolja i röret som håller oljestickan. Använd en tratt för att förhindra spill. Den sidan av flaskan transmissionsolja har en tydlig mätområdet som tillåter dig att bestämma mängden vätska som används.

5 Kontrollera transmissionsvätskenivån igen.

6 Fortsätta att lägga till vätska tills överföringen vätskenivån är i det angivna området på mätstickan.

Hur man tillbaka den bakre Coil Spring på en Mercury Sable

April 25

Hur man tillbaka den bakre Coil Spring på en Mercury Sable


En Mercury Sable kombi - i motsats till den sedanmodell - använder spiralfjädrar på bakhjulen liknar stagen och spiralfjädrar på framsidan. Det är möjligt och rekommenderas att ta bort dessa spiralfjädrar utan att ta bort hela stag vid denna ände om du vill byta ut fjädrarna. Du måste vara försiktig när man gör detta på grund av trycket fjädrarna är under. Du måste också byta båda fjädrarna för att upprätthålla balansen.

Instruktioner

avlägsnande

1 Höja den bakre änden av Sobel och stödja den på pallbockar. Ta bort bakhjulet som motsvarar den spiralfjäder.

2 Placera domkraft under upphängnings nedre arm vid sin yttre ände och höja det bara tillräckligt för att stödja armen.

3 Ansluta en spiralfjäder kompressor verktyg för att spiralfjädern och använda den för att trycka ihop fjädern något; kontrollera specifika instruktioner för kompressorn och följ dem noggrant.

4 Unbolt bromsslangen konsolen från stöttan ramen med nyckel och skruva isär krängningshämmaren konsolen från den undre upphängningsarmen och sedan ta bort den nedre bulten till stötdämparen.

5 Knyt övre upphängningsarmen och spindeln i ramen med tråd för att hålla den på plats, sedan skruva isär och koppla den nedre länkarmen från spindeln med hjälp av din nyckel.

6 Sänk domkraft något och ta bort fjädern med kompressorn från stötdämparen.

7 Släpp fjädern från kompressorn mycket noga, efter det att kompressor instruktioner.

Installation

8 Anslut kompressorn verktyget till utbytesspiralfjäder.

9 Skjut ersättande fjäderns undre isolator in i den undre upphängningsarmen och anslut den övre isolatorn till toppen av fjädern.

10 Guide våren i stötdämparen, se till att det sitter ordentligt på underarmen. Guide undre upphängningsarmen på plats och styr vårens övre ände.

11 Anslut den nedre armen till spindeln, rada upp de märken på armen och justerings kammen. Montera bultarna utan att dra åt dem hela vägen.

12 Ta ut kompressorn från spiralfjäder.

13 Anslut stötdämparens nedre infästning mutter, krängningshämmaren fästet underarmen och bromsslang fäste på ramen och sedan ta bort kabeln från överarmen och spindel.

14 Höj underarmen med ordet jack att simulera normal åkhöjd och dra åt alla muttrar / bultar.

15 Anslut hjulet och sänka bilen.