pt cruiser för mycket olja

Hur mycket olja lägger jag i min Oljetank?

March 21

Hur mycket olja lägger jag i min Oljetank?


Den viktigaste uppgift oljan i bilen är att smörja de rörliga delarna av motorn, vilket gör att inga insättningar bygga upp och ingen slitage, eller rost ackumuleras som kan förkorta livslängden för en motor avsevärt. Moderna motorer är komplicerade maskiner och kräver vanligen multigrade oljor som kan motstå värme och kommer i syntetiska, mineral- och hybridversioner. Dessa oljor bära så småningom ut, dock, och en samvetsgrann fordonsägare behöver veta hur man ändrar olja och hur mycket olja som ska användas.

Olje Changing Times

Det finns en skillnad mellan hur ofta du kan byta olja, och hur länge du kan vänta innan du ska byta olja. För att hålla även en modern motor på sin toppform, bör oljan kontrolleras och bytas ut varannan månad. Få människor väljer det här alternativet, men eftersom väntar den maximala mängden tid sparar pengar. Det finns en myriad av olika nummer kastas runt för oljebytesintervallen, baserade på över ett dussin faktorer, bland annat ålder av motorn, en modell av bilen, körsträckor, körvanor och många andra överväganden.

I slutändan är det nästan alltid bäst att kontrollera bruksanvisningen och se när tillverkaren föreslår oljebyte. De gjorde fordonet, så de borde veta hur länge en fordonsägare kan vänta innan du byter olja. För den genomsnittlige modern bil, slutar upp detta är ungefär en gång per år eller så, kanske mer. Samma princip gäller för andra oljetankar runt huset, oavsett om de är i värmeelement eller gräsklippare: kontrollera bruksanvisningen för att se vad tillverkaren rekommenderar. Många manualer ägar kan hittas på nätet om du har förlorat din över tiden.

Mängd olja

Det finns många typer av oljor, inte bara i funktioner, men i ändamål. Det finns marina oljor avsedda för båtar, dieselorienterade oljor, oljor gjorda för mindre motorer som gas gräsklippare, och ett antal andra val. Först måste du se till att du har tillräckligt med olja (hållbarheten är vanligtvis runt fyra år) och rätt sorts för oljetanken du påfyllning. När du lägger till ny olja, är det också klokt att byta ut oljefiltret, eller har filtret ersättas med någon som vet hur.

Att veta hur mycket olja du behöver lägga till är så enkelt som att titta på mätstickan. Nästan alla stora fordon kommer med en inbyggd oljestickan på olje tanklocket, men om de inte kan du använda eller skapa en amatör mätsticka samt (även om detta krävs erfarenhet mot öga noggranna mätningar). Mätstickan tas ut, rengörs, införd i oljetanken, sedan dras ut för att se där oljan når på stickan. På traditionella mätstickor, kommer det att finnas två huvudlinjer: en alltför låg, och den andra för full. Något ovanför den heldragna linjen betyder att motorn har för mycket olja, vilket kan orsaka en mängd olika problem.

Se till att motorn är kall och oljan har tid att lösa innan du tar avläsningar. Om oljenivån ligger under "låg" linjen på mätstickan, bör du lägga till en liter olja, sedan kontrollera avläsningarna igen. Om oljan faller någonstans i mitten, kan du lägga till olja, men endast lite i tid för att se till att du undvika att gå över hela märket.

Indikationer på för mycket olja i en bil

April 10

Indikationer på för mycket olja i en bil


Olja fungerar som ett smörjmedel i motorn på en bil. Att ha rätt mängd olja är viktigt för att ha en bil kör bäst. Om oljan är för låg, kommer det inte finnas tillräckligt med smörjmedel och en motor kan bränna ut snabbt. För mycket olja kan ha en liknande effekt, som överflöde av olja kommer att vispad till ett skum av vevaxeln och läcka in i andra delar av motorn, och det kan också leda till lågt oljetryck. Båda resultaten kan leda till stora och dyra reparationer är nödvändigt för bilen. Det finns några bra sätt att dubbelkolla att rätt mängd olja finns i bilen.

dipstick läsning

Värm motorn genom att köra bilen några miles. Korrekt värme motorn är viktigt att noggrant läsa den mängd olja, som olja expanderar när den värms. Om olja fylls i en bil som är cool, när den värmer oljan kommer att expandera och orsaka spill. När bilen är varm, med användning av en doppsticka är den vanligaste metoden för att kontrollera den mängd. I huvudsak är mätstickan en metallstav som släpps ned i oljetanken och avlägsnas. Det kommer att finnas två markeringarna på mätstickan, en för låg nivå av olja, och en för hög nivå. Det är viktigt att alltid vara mellan dessa två linjer.

Vit avgasrök

Om tjock, vit rök kommer ut avgasröret, kan detta vara en indikation på att det finns för mycket olja i motorn. Att ta bilen till mekaniker omedelbart är viktigt att minimera risken för permanenta skador görs för att motorblocket. Den vita röken är i allmänhet en indikation på att något i motorn brinner, även om det inte kan vara olja, om oljan svämmar över och spottar till ett skum, kan det börja brinna, vilket skulle leda till den vita röken. Detta kan också vara frostskyddsmedel brinnande, så det är bäst att ta bilen till mekaniker, eftersom alla av orsakerna till röken kan vara förödande för bilen.

läckande olja

Kvarvarande oljan kan läcka från motorn, och hamna på golvet under fordonet. Eftersom olja är ofta spills när du lägger den till motorn, om olja ses under fordonet på samma plats den tillsattes, kan det vara något. Men om det finns olja hittades under fordonet efter att den har flyttats, då det kan läcka. Kontroll av oljepluggen under bilen är viktigt att se till att oljan inte läcker därifrån också. Om oljepluggen är löst, då oljan inte kan vara överfyllda, utan rinner från botten. I detta fall kommer bilen köras ut ur olja för snabbt, vilket också orsakar problem.

Hur mycket olja att sätta in i motorn i min grop cykel

April 6

Hur mycket olja att sätta in i motorn i min grop cykel


Pit cyklar var ursprungligen bara vad namnet antyder: en liten cykel eller motorcykel för att ta sig runt i depån för en motorcykel race. Deras ringa storlek gjorde dem perfekt transport runt trångt gropar. Idag finns även tävlingar för dessa mini cyklar.

History of the Pit Bike

Den ursprungliga grop cykel i början av 1950-talet var faktiskt bara en liten cykel. I början av 1960-talet de japanska tillverkarna producerade små 50-cc mini cyklar som var stor för att komma runt groparna på motor-cross raser. Sedan cyklarna har blivit mer sofistikerade, men fortfarande små. Den maximala storleken motor idag är 125 cc.

The Pit Bike dag

Pit cyklar används inte bara i depån under 2011, men har också blivit populär nog att det finns faktiskt lopp för dessa mini hogs. Även om du ser ut som en överfylld docka när du kommer fram till startlinjen, den lilla storleken av gropen cykel erbjuder dig en utmanande ritt med bara en kort nedgång om du kommer av cykeln.

Grop cykel Care

Liksom alla bitar av maskiner kräver gropen cykel behöriga underhåll om du förväntar sig att köra starkt och pågå under lång tid. Du bör alltid hålla oljan på en korrekt nivå. Varje cykel har något olika krav på hur mycket olja som krävs. I allmänhet kräver en 100-cc, 4-taktsmotor en qt. olja.

Hur mycket olja Har en 2002 Dodge med en 5,9 liter Cummins Turbo Diesel Ta?

November 10

År 2002 Dodge använde 5,9-liters, inline sexcylindrig Cummins dieselmotor i sin Ram 2500 och Ram 3500 pickup lastbilar. Beroende på vilka alternativ som köparen valde, Cummins dieselmotor som produceras mellan 215 och 245 hästkrafter, och mellan 420 och 505 foot-pounds av vridmoment. Cummins 5,9-litersmotorn har en mycket högre motorolja kapacitet än de flesta bensinmotorer, så det är bäst att veta i förväg hur mycket olja det kommer att kräva att fylla motorn.

olje Specifikationer

2002 Dodge Cummins turbodieselmotor krävs totalt 11 liter motorolja för att fylla sin vevhuset och oljefiltret. Rekommenderad olja för denna motor är 15W-40 dieselmotorolja i temperaturer över 10 grader Fahrenheit. Vid temperaturer mellan -9 och 0 grader Fahrenheit, rekommenderas Dodge 10W-30.

Hur mycket olja i en VW Trans?

November 23

Volkswagen typ 1 och 2, känd som respektive Beetle och buss, båda integrerade överföring, differential och bakaxel till en enda kompakt enhet som kallas växellådan. Typ 1 och 2 transaxelns innehöll ungefär 2,5 liter olja. Växellåda olja bör bytas var 30.000 miles.

Rekommenderad olja

I de flesta förhållanden, 90W GL-4 hypoiddrev olja som rekommenderas. I mycket kallt väder, kan 80W GL-4 hypoiddrev olja användas.

Avtappning Transaxle Olja

Lyft fordonet och placera den säkert på pallbockar. Med hjälp av en 17-mm insexnyckel, ta bort oljepåfyllningspluggen på den vänstra sidan av växellådan. Placera ett uppsamlingskärl under den första (av två) dränera pluggar på undersidan av växellådan och dra ut kontakten. Efter olje avlopp, flytta pannan till andra avtappningspluggen och ta bort den. Byt båda dräneringspluggar och dra åt med en insexnyckel.

Påfyllning Transaxle Olja

Med hjälp av en fettspruta, fyll växellådan med 90W GL-4 hypoiddrev olja upp till nivån för oljepåfyllningsskruven. Byt ut oljepåfyllningsskruven.

Hur mycket olja sätter man i en Yamaha TTR90?

March 22

När du börjar att hälla oljan i vevhuset på din Yamaha TTR90 motorcykel, som en mekanisk Goldilocks provtagning gröt av de tre björnarna, vill du inte för mycket eller för lite. Du vill att hälla i den mängd som är precis lagom. I en perfekt värld, du tittar i bruksanvisningen och hitta motorolja kapacitet. Tyvärr, när du gör det, kommer du att upptäcka att motorn har drygt en liter olja, så du måste köpa två.

Olja typ och kapacitet

Den TTR90 vevhuset rymmer en liter - en kvart, plus 1,92 oz. - Olja. Yamaha rekommenderar Yamalube 4 (10W-30) olja, Yamahas egen blandning av SAE10W-30 motorolja, eller någon SAE 10W-30 SE / SF typ motorolja i områden där den lägsta temperaturen är 10 grader F, eller högre. I varmare områden, där den lägsta temperaturen är 40 grader F eller högre, bör du använda Yamalube 4 (20W-40) olja, eller någon SAE 20W-40 SE / SF typ motorolja.

Hur mycket olja Har en Honda VTX 1800 behöver?

June 6

1800 cc VTX hade den största produktionen V-twin när det infördes för världen under 2002. Beskrivs som både "en koloss" och "kvav" Honda VTX 1800 väger mellan 734 pounds för VTX 1800C1 versionen och 780 pund för F2 och 3 modeller som säljs i Kalifornien. Enligt Honda, behöver sin olja för både vevhuset och slutväxeln är mycket specifika.

Motorolja

Filler och oljestickan är belägna på det övre vänstra av vevhuset. Vevhuset håller 3,7 liter olja. En olje- och filterbyte tar 3,9 liter. Honda rekommenderar SAE 10W40, med ett American Petroleum Institute klassificering som SG eller högre, eller JASO standard 903 MA 4-takts motorcykelolja. Använd inte oljor API utser som "energisparande" eller icke-tvättmedel oljor, och undvika oljor med grafit eller molybden. Använd inte ricinolja eller racing olja i VTX 1800.

Bakaxelväxellådsolja

Den slutliga drivkugghjulet oljepåfyllnings är placerad på den vänstra bakre delen av den slutliga drivkugghjulet fallet. När du tömma och ändra bakaxelväxellådsolja, behöver du 4,1 oz. SAE 80 olja att fylla den slutliga drivsystemet.

Hur ta reda på hur mycket olja din bil tar utan manual

August 19

Hur ta reda på hur mycket olja din bil tar utan manual


Att hålla oljan i en bil ren och på rätt nivå är en av de viktigaste sakerna ägaren bör göra. Att hitta den exakta mängden olja som behövs utan en manual kräver lite arbete, men ett oljebyte kan utföras i processen. Du kan fullgöra denna uppgift i ungefär en timme.

Instruktioner

1 Dra i frigöringshandtaget inuti bilen längs botten av instrumentbrädan med en ikon på det som ser ut som en bil huva, och huvan kommer delvis att dyka upp. Nå i sprickan där huven är delvis öppen och känsla för en spak. Dra eller tryck spaken med ena handen och motorhuven med den andra.

2 Hitta ett litet handtag, oftast gula och plast, ovanpå motorrummet. Dra i handtaget med en hand tills det kommer ut ur motorn att föra en lång tunn stång med det. Läs skriften på handtaget för att se till att det står olja. Sätt tillbaka den om det står sändning och hitta en som säger olja.

3 Med hjälp av en butik trasa torka den långa metallstången ren och sätta det hela vägen tillbaka in i motorn. Dra i handtaget föra stången tillbaka ut ur motorn och titta i slutet hålla den nivå. Titta på de två varumärkena på den och se var oljerester stannar. Record att oljenivån är fullt om resten är mellan varumärkena och en kvart låg om det är under den nedre markeringen.

4 Placera avtappningstråget på en plan yta och fyll den med fyra liter vatten. Märk utsidan av tråget med den permanenta markör på vattennivån. Tillsätt en ytterligare liter vatten och markera den nivån, och upprepa processen tills oljeavtappningstråget är märkt med sju liter nivå.

5 Töm ut vattnet ur oljeavtappningstråget och torka torrt med en butik trasa. Överför märken på insidan med hjälp av den permanenta markör om oljeavtappningstråget är inte genomskinligt.

6 Krypa under bilen och leta efter oljetråget, som kommer att ha en stor bult sticker ut av det. Placera markerade drain pan på golvet under motorn med den stora bult uppradade med mitten av det.

7 Sätt på skyddsglasögon. Sätt på oljebeständiga handskar. Använd skiftnyckel kit för att skruva den stora bulten genom att vrida den moturs och ta den helt. Vänta tills oljan rinner ut av stoppen motor. Titta på tråget du har markerat och registrera nivån.

Tips

  • Använd inte bilen eller starta motorn tills oljan ersätts och oljeavtappningsskruven ersätts och säker.

Hur mycket olja Har en Yamaha 250cc motor Hold?

September 8

Hur mycket olja Har en Yamaha 250cc motor Hold?


Yamaha 250cc motorn är ett populärt val för sport och fritidsmotorcyklister. Medan specifikationerna skiljer sig något från modell till modell, Yamaha 250cc motorer använder i allmänhet mellan 1,3 och 1,4 liter olja.

2010 Yamaha 250R och 250X

2010 Yamaha 250R och 250X har 250cc, vätskekyld, encylindrig, 4-takts, DOHC motorer. Dessa motorer arbetar med en 77.0mm hål, 53.66mm stroke och 11,8: 1 kompressionsförhållande. De 250R och 250X motorer kräver 1,4 liter olja.

2010 Yamaha XT250

2010 Yamaha XT250 har en 249cc, luftkyld, encylindrig, 4-takts, SOHC motor. Motorn arbetar med en 74.0mm borrning, 58.0mm stroke och 9,50: 1 kompressionsförhållande. Den XT250 Motorn kräver 1,3 liter olja.

Rekommenderad olja

Yamaha rekommenderar användning av SAE 10W30, SAE 10W-40, SAE 10W-50, SAE 20W-40 och SAE 20W-50 olja för temperaturer mellan 10 och 70, 10 och 110, 10 och 120, 50 och 110, och 50 och 120 grader, respektive.

Hur mycket olja att använda i ett oljebyte på en 1993 Pontiac Grand Prix?

October 5

Hur mycket olja att använda i ett oljebyte på en 1993 Pontiac Grand Prix?


Pontiac Grand Prix erbjuds en 3.1L och en 3.4L sexcylindrig motor 1993. Identifiera rätt motorn bidrar till att du använder rätt vätskemängder vid oljebyte. Titta på den åttonde siffran i VIN --- tryckt på en tallrik på instrumentbrädan synligt genom den nedre förarsidan hörnet av den främre vindrutan. Siffran talar om motorstorlek. En "T" betyder att du har en 3.1L och en "X" betyder att du har en 3.4L motor. Byte av olja på vardera är en enkel process som tar ungefär 15 minuter.

Instruktioner

1 Kör bilen på en uppsättning ramper för att få klartecken under fordonet. Engagera nödbromsen och höja huven.

2 Ställ olje hink under oljeavtappningspluggen ligger mot den bakre delen av motorn på oljetråget. Ta bort oljepluggen och inspektera avtappningspluggen. Byt avtappningspluggen och packning om någon skada eller slitage märks. Ersättare finns på alla bildelar återförsäljare.

3 Sätt tillbaka avtappningspluggen när flödet av olja stannar. Dra till handkraft och sedan vridmoment till 18 foot-pounds av vridmoment för 3.4L motor och 33 ft-lb av vridmoment för 3.1L motorn.

4 Ta bort oljefiltret sitter på framsidan av motorblocket nära botten. Kontrollera att den gamla packningen lossnar av fordonet med filtret. Applicera lite ny olja till packningen på det nya filtret och installera filtret på fordonet. Dra till hands täta och sedan ett kvarts varv ytterligare.

5 Ta bort oljelocket och tillsätt 4,1 liter SAE 5W30 olja till 3.1L motorn med en tratt. Tillsätt fem liter av samma olja till 3.4L motorn.

6 Ersätta oljelocket och starta fordonet. Backa fordonet bort av ramperna så att det är på plan mark. Titta under fordonet och inspektera för läckage som kommer ut ur avtappningspluggen och filter. Stäng av fordonet omedelbart om du märker en läcka. Typiska orsaker till läckage inkluderar inte åtdragning avtappningspluggen ordentligt eller lämnar den ursprungliga packningen på motorn vid byte av oljefiltret. Åtgärda problemet och testa bilen igen för läckor --- starta bilen och övervaka.

7 Kontrollera oljenivån. Filtret kommer att ha dragit en del av oljan ut och du kommer att registrera låg. Lägg till en halv liter i taget tills nivån är i jämnhöjd med de bästa "Full" markeringarna på oljestickan.

Tips

  • Pontiac rekommenderar SAE 5W30 men för högre körsträcka motorer, kan du överväga en syntetisk eller hög körsträcka 5W30 eller en motorolja tillsats avsedd att rekonditionera din motortätningar.