pulverlack krom

Hur man mäter en Mopar Wheel

September 3

Hur man mäter en Mopar Wheel


Muskel bil entusiaster vänder sig ofta till Mopar hjul att anpassa sina riggar. Mopar hjul finns i anpassade bredder och storlekar och hus hot rod däck för auto. Mörka pulverlack, krom, guld och anpassade färgscheman accent hjulen. För att få en ordentlig hjul för din rigg, måste du mäta Mopar hjul tre saker: bult nummer, bredd och total diameter.

Instruktioner

1 Räkna antalet bulthål i centrum av hjulet. Flesta Mopar hjul har fem bulthål. Ställa in måttband på en ände av ett bulthål och mäta till den motsatta sidan bulthålet. Placera tejpen vid den bortre änden av varje bulthålet. Registrera mätningen i inches. Detta är den bultmönster och bultdiametern. Sträcka bandet till kanten av den närmaste motsatta sidan bulthål om de inte är perfekt i linje.

2 Placera en ände av måttbandet vid en ände av den yttre hjul cirkeln. Köra bandet ned till den motsatta änden och ta hela mätningen från ände till ände, i inches. Detta är den Mopar hjulets total diameter.

3 Kör måttband från ena änden av bredden av hjulet, där däcket är monterat, till den motsatta sidan och registrera mätningen från ände till ände. Detta är den hjulbredd Mopar.

4 Skriv ner mätningen i rätt ordning, typiskt genom bulthål, bultdiameter och hjulbredd. Till exempel, om hjulet har fem bulthål på 4 1/2 inches isär, skriva ner 5 x 4 1/2. Skriv ner den totala diametern och hjulbredd efter mätningarna bult.

Chrome pulverlack Instruktioner

June 23

Chrome pulverlack Instruktioner


Processen för pulverbeläggning involverar sprayning av en torr puder över en metallyta och sedan baka den. När du är klar, pulverbelagda ytor är mycket svårt och kan motstå en måttlig mängd skador. En annan fördel med pulverlackering är att målet är mycket jämnare än färg. Pulvret attraheras till metallytan elektro, där pulvret har en positiv laddning och arbetsytan har en negativ laddning. Denna skillnad i kostnad orsakar att pulvret attraheras till varje område av ytan, även svåråtkomliga ställen och små sprickor och hål.

Instruktioner

1 Rengör krom bit kraftigt. Rengör stycke med en kraftfull avfettningsmedel på en trasa för att avlägsna alla spår av fett och olja som kan vara på Chromes ytan. Ha tålamod och rengör bit noggrant.

2 Värm krom bit. Värm den i ugnen på 400 grader Fahrenheit under ca 10 minuter för att ta bort eventuella restoljor på pjäsen.

3 Hänga kromstycket på ett galler så pjäsen hänger i ett läge som gör det möjligt för pulvret som skall sprutas från alla vinklar.

4 Fäst jordklämma, från pulverbeläggningspistol, till racket. Detta ger arbetsstycket en negativ laddning för de positivt laddade pulverpartiklar att attraheras till. Förbereda pulverbeläggningspistolen genom att ladda pulvret i pistolen och att reglera lufttrycket till pistolen rekommenderade inställning.

5 Spraya pulvret jämnt över krom bit. Flytta runt pjäsen, besprutning från alla håll möjligt. Den elektrostatiska laddningen kommer att distribuera pulvret till alla delar av pjäsen. Inspektera stycke för jämn beläggning. Bestäm om du ska tillämpa en andra skikt. Om så är fallet, gör det nu.

6 Härda bit krom vid 400 grader i 25 minuter. Om det är en stor bit av krom, bota den vid 450 grader i 25 minuter.

Guide till Pulverlackering

April 24

Guide till Pulverlackering


Pulverlackering ger en mycket slitstark form av metall målning som inte kräver så mycket underhåll som emalj-baserad färg. Detta beror på att färgen inte tillförs som en vätska; pulverbeläggning är fäst med elektricitet till en metalldel och bakas sedan på. Ugnen process stelnar färgen, skapar en tjock, seg skikt av färg som tar en hel del att repa, chip eller flingor.

Förberedelse

Innan en fordons kroppsdel ​​eller metallstycke kan målas med pulverlack, måste den vara beredd. Bara metalldelar kan målas; bakningen skulle smälta eller varp trä och plast. Beredningsprocessen innebär i huvudsak stripp den del av alla föroreningar eller tidigare färg. Sandblästring eller media blästring tenderar att vara de metoder för val med tanke på ren metall resultat produceras. Men syrabad ger ett alternativt sätt att strippa metall bar.

selektiv målning

För att se till att funktionella områden i en metall inte målade, måste ägaren att bandet dessa off. Dessa områden inkluderar socklar, trådar, skruvar, leder och liknande delar av metallen där färgen skulle göra dem oanvändbara när återansluts igen. Senare bör målaren täcka dessa markerade områden med gummi cement. Gummicement parerar färgen pulver men försvinner i bakningen, lämnar den täckta metallområdet rent.

Målning

När delen är färdig för målning, den hängde på en ställning och målade med en sprutpistol som är elektrostatiskt laddat. Med användning av pulverlack pulver av önskad färg, sprutar målaren då pulverlackering på den del. Pulvret fastnar på metalldelen på grund av den statiska elektriciteten laddning. Metalldelen är sedan klar för bakningsprocessen när fullständigt målade.

Bakning och härdning

Den målade delen transporteras sedan på samma metall rack in i bakugnen. Inuti är värmetemperaturen höjdes till 160 till 210 grader Celsius för att initiera smältprocessen. Pulverlackering börjar att bryta ner och smälter till en jämn beläggning på metallen. Värmen bakar färgen så att den binder med metallytan. Värmen sedan gradvis tackade av målaren. Delen avlägsnas från ugnen efter det att härdningsprocessen är fullbordad.

Krom Polering Tips

March 12

Polerad krom gör hela skillnaden mellan en bil eller cykel som ser gamla och försummade och en som ser nästan nya. Med rätt verktyg och lite vinklad fett du kan uppnå bra resultat som varar ett tag, eftersom krom motstår mattas och håller sin glans bättre än de flesta andra metaller.

samla Material

För att förbereda krom för polering måste du först rengöra den. För detta behöver du en stålull tvål pad, där tvålen fungerar som både en renare och ett smörjmedel för att undvika repor. Du behöver också en hink med vatten, en handduk, och en putsduk gjord av mjuk bomull (en t-shirt eller tröja fungerar mycket bra), och en annan ren bomullsduk för att ta bort polish. Sist men inte minst, måste du välja en polsk speciellt framtagen för krom.

Rengör Chrome

Doppa stålullskudde i vattnet och försiktigt gnugga mot krom för att avlägsna smuts och eventuella början formationer av rost. Skölj krom med vatten och torka med en handduk.

Shine it Up

Testa din polish på ett litet område för att se till att det inte är så nötande att det repor krom. När du har valt rätt produkt, placera lite på putsduk med vetskapen om att lite räcker långt. Sätt lite muskler i dina ansträngningar att gnugga tyget fram och tillbaka. När du är klar, bara torka den polska med en ren bomullsduk.

Hur man använder Pulverlackering

April 2

Pulverlackering är en typ av målning process som sker genom sprayning av en mjöl-liknande substans ur en färg pistol. Den torra mjölliknande färgen härdas i en ugn där färgen blir hård och glänsande utseende. Denna färg är mycket stark, reptålig och långvarig.

Instruktioner

1 Ta bort gamla färgskikt och korrosion från metalldelen som du planerar att pulverlack. En stålborste fungerar för korrosion och thinner verk för gamla färgskikt. Korrosion eller gammal färg skulle hålla pulverlack från att ge din pjäs en slät yta och gör att det ser helt nya.

2 Rengör del med lack tunnare efter avlägsnande av korrosion och torka den med en mjuk trasa.

3 Värm ugnen till 400 grader Fahrenheit.

4 Maskera områden av din del som du inte vill pulverlackerad, med hjälp av maskeringstejp. Den pulverlack är mycket svårt att ta bort, så se till att du vet var färgen är tänkt att gå.

5 Hänga den del som skall beläggas. ou kan ställa in den på en slät yta, men hänger oftast fungerar bäst och undviker några märken från ett rack eller bord.

6 Välj färg färg och ladda den i koppen av din pulverbeläggningspistol.

7 Använd din pulverfärg pistol för att spruta färgen hela delen till en fin jämnt lager uppnås.

8 Ta bort maskeringstejpen innan du placerar del i härdningsugnen.

9 Försiktigt placera den i ugnen och kontrollera några minuters mellanrum. När färgen ser våt och glänsande överallt, tillåta 20 minuter för härdningsprocessen.

10 Sätt din härdade pulverlackerad bit i bruk.

Tips

  • Använd inte mat ugn för härdningsprocessen.

Pulverlackering Resources

June 5

Pulverlackering Resources


Pulverlackering är den metod som används av fabriker och auto detailers både att tillämpa ett jämnt skikt av färg till auto kroppsdelar. Själva processen innebär tillämpning av ett fint färg pulver, som fastnar på den del via statisk laddning och upphettas därefter tills det flyter ihop och bildar en fast skikt av färg. För auto entusiaster som vill utöva konsten att pulverlack, det finns ett antal resurser tillgängliga som kan ge utbildning och utrustning för pulverlackering.

Pulverlackering utrustning Resources

Pulverlackering utrustning kan bli kostsamt, och en typisk pulverlackering inställning innehåller många delar av utrustning, såsom en sandbläster, en kompressor, en pulverpistol och en ugn eller ugn. Extra utrustning (t.ex. tillsynsmyndigheter, styrsystem för tryckluft och andningsskydd) kan behövas också, beroende på installationen. Begagnade pulverlackering utrustning kan köpas online från personer som använder en försäljning webbplats. Ny utrustning kan köpas kommersiellt från specialtillverkare som Eastwood eller Nordson. Se avsnittet Resurser för länkar till dessa tillverkarnas webbplatser.

Pulverlackering materiel Resurser

Förutom specialutrustning, pulverlackering kräver också en stadig källa av förnybara leveranser. Viktigast bland dessa är färgpulvret självt, som finns i många olika varianter - typ behövs beror på ansökan, att den areal skall täckas, varvid typen av material målade och andra liknande faktorer. Andra leveranser omfattar pulverlack tillsatser, primer, färgborttagningsmedel, termometrar, maskeringstejp och härdningslampor. Pulverbeläggnings leveranser kan vanligtvis köpas från företag som tillhandahåller utrustning samt; men det finns också några kommersiella leverantörer som är specialiserade på färg pulver, såsom Caswell. Se avsnittet Resurser för länkar till pulverlackering leverantörer.

Pulverlackering utbildningsresurser

Lära sig färdigheter och tekniker som är involverade i pulverlackering kan vara mycket lättare med enkel träning. Utbildning är tillgänglig för att lära pulverlack för många tillämpningar, såsom bilrekonditionering, cykel anpassning och mer. Många pulverbeläggnings tjänster erbjuder utbildning lokalt för en avgift. Många utbildningar kan tillämpas på nätet. Till exempel, Powder Coating Institute i Texas erbjuder klasser i avancerad pulverlack, liksom "Pulverlackering 101" för nybörjare. Se "utbildningsresurser" sida från powdercoatingonline.com (i avsnittet Resurser) för länkar till pulverlackering utbildningar, bland annat den som nämns ovan.

Ytterligare resurser

Det finns en uppsjö av information tillgänglig om pulverlack på nätet. Många kommersiella pulverbeläggnings platser såsom Andrews Pulverlackering eller SprayTechSys erbjuder FAQ-sidor eller informationssidor för att bekanta potentiella kunder med grunderna i pulverlackering och utrustning inställningar. Lokala auto lackeringsverkstäder och andra lokala pulverbeläggningsanordningar har också tillgång till resurser och kan bli kontaktad av en entusiast söker en start. Kontrollera avsnittet Resurser för länkar till pulverbeläggnings frågor.

Hur man målar eller pulverlack Wheels

August 5

Pulverlackering och måla ditt fordonets hjul kommer att vara samma process för både pulverlackering och målning. Den gummidäck måste avlägsnas från varje hjul som du kommer att måla, och hjulet måste fylla rengöras och fri från all olja och smuts. Det tar ungefär 24 timmar att korrekt slutföra denna process, men du behöver rätt verktyg och arbetsutrymme för att få detta gjort.

Instruktioner

1 Placera hjulet på en ren yta som är helt fri från fukt. Blöt en trasa med bensin och torka av hela ytan av hjulet utan att missa en plats. Bensin kommer att ta bort olja på hjulet tillsammans med annat skräp, och det är lätt att nå. Var försiktig.

2 Låt bensinen helt avdunsta när du hänga hjulet på en hängande rack. Hjulet måste vara avstängd i marken innan du fortsätter.

3 Fyll på pulverlackering eller måla i sprutpistolen. Spraya hela ytan av hjulet i en sida-till-sida rörelse tills hela hjulet är täckt. Tillåta pulverbeläggning eller färg för att torka i två timmar, sedan applicera ett mer päls. Låt hjulen att torka i 24 timmar innan du tar bort dem från upphängningskrokar.

Tips

  • Gas, färg och pulverlackering är extremt brandfarliga. Använd inte någon värmekälla eller rök kring dessa ämnen som helst.

Pulverlack användningsområden

October 11

Pulverlack användningsområden


Pulverlack utvecklades först i slutet av 1940-talet och början av 1950-talet av en tysk vetenskapsman, Dr Erwin Gemmer. Men ett företag som heter Bosch gjort pulverlack den produkt som custom och motorcykel butiker är vana vid i dag. I huvudsak är pulverlackering en blandning av färg och harts, som sprutas på ett objekt och upphettas sedan och härdas i en ugn. Eftersom pulverlackering är så lätt att applicera, den har en mängd användningsområden.

anpassade motorcyklar

En pulverlack kan tillämpas för att skräddarsy motorcyklar. Tack vare enkel att applicera färgen, kan färgen jobb vara ganska komplicerat och detaljerat. Tack också till hållbarheten och graden av nötningsbeständighet pulverlack erbjuder, kan det vara iögonfallande många år framöver.

anpassade bilar

Precis som med anpassade motorcyklar, tillverkare av anpassade bilar dra nytta som pulverlackerade färger erbjuder. Med pulverlack, kan du tillämpat kreativa lackeringar som kommer att dra uppmärksamhet till din anpassade auto.

Motor och ramdelarna

Pulverlack kan appliceras på delar av motorn, ram eller andra enskilda delar som ett sätt att inte bara skydda dem, men uppmärksamma originella sätt du har använt vissa delar. Till exempel, om du har en egen ram på din helikopter, applicera ett pulverlack gör att det sticker ut från resten av cykeln.

bänkskivor

Tillämpa pulverlackerad färg på dina bänkskivor kan vara ett bra sätt att marknadsföra ditt företag om du är en anpassad måleriet, eller bara lägga till ett nytt utseende till ditt kök. Ljusstyrkan på pulverlack yta kommer att pågå en lång tid och ser bra ut gör det.

Fäktning

Pulverlack är också användbar för beläggning av metall stängsel samt smidesjärn staket. Men som Bullhead stater, är det nödvändigt att se till att stängslet har rätt skyddsbeläggningen som hjälper till att täta metallen för att förhindra vatteninträngning.

utomhus funishings

Liksom smidesjärn staket som är utsatt för väder och vind, kan utomhusmöbler dra nytta av pulverlack samt. Alla tänkbara typer av inredning, från stolar och bord till grillar och paraplyställ, kan beläggas med pulverlackering.

Hur polera en pulverlack

December 1

Pulverlackering innebär torr pulverlack följs metall med elektrostatisk laddning eller tryckluft. Efter beläggning härdar pulverlack i en varm ugn. Härdningsprocessen smälter färgen, skapa en smidig och perfekt finish. Även putsning en pulverlack är ovanligt, är det möjligt. Med rätt inställning, kan du eliminera eventuella brister i finish med en poleringsförening.

Instruktioner

1 Gnugga pulverlack ytan med en superfin sandpapper i raka linjer. Hålla linjerna som raka och länge som möjligt för att minska förekomsten av repor och rest linjer i den återstående finish. Sand hela ytan på det objekt som du vill buff.

2 Rengör slip bort damm och smuts från ytan med tryckluft innan polering för att undvika att lägga till några slipmedel som kan skada ytskiktet. Torka inte ytan ren med en trasa, antingen fuktig eller torr. En fuktig trasa kommer att skapa pastan ur stoftet, repa finish. En torr trasa kommer helt enkelt att driva dammet runt, repa finish.

3 Applicera en dime -stora mängd polering förening till polerhjulet. Placera hjulet på pulverlack yta och slå på den. Polera i små områden, flytta polering hjulet snabbt för att undvika att skada ytan. Applicera mer förening i dime stora belopp som krävs för att se till att din polerhjulet inte blir torr.

Tips

  • Skydda din pulverlackfinish genom att tillsätta en högblank, klar pulverlack till färdig produkt i stället för att försöka att polera en glans finish.
  • Polering en pulverlackfinish kommer polera bollen, men om du väljer att Refinish produkten, måste du tömma den befintliga pulverlack helt på grund av poleringsföreningsresten. Detta är en mycket dyr process.

Hur man förbereder för pulverlackering Målning

January 3

Pulverlackering, eller helt enkelt "pulverbeläggning", är ett kostnadseffektivt och hållbart förfarande för applicering av färger för att delar av fordon, maskiner eller andra metallföremål. Pulverbeläggningsprocessen innebär magnetisering delen och sedan sprutas med en liknande magnetiserad färgat pulver. Pulvret fastnar på plats på grund av dess kostnad, och bakas sedan på delen vid en hög temperatur. På grund av den typ av process, delar som du planerar att ha pulverlackerad måste noggrant förberedda för att uppnå bästa möjliga resultat.

Instruktioner

1 Ta bort den del som skall pulverlackerad. Om det finns andra delar som är knutna till det att du inte skulle vilja belagda de kommer att behöva tas bort också.

2 Sand den del noggrant för att avlägsna existerande färg eller imperfektioner i ytan hos delen. Om det finns färg för närvarande på den del, börja med att slipa bort det med 80 sandpapper. Därefter jämna ut ojämnheter som skapats av grovt papper med 200 grit. Använd 400 grit (eller högre) sandpapper för att slutföra ytan. Försök att sand så jämnt som möjligt.

3 Sätt på ett par av kemikalieresistenta handskar och häll en liberal mängd metyletylketon lösningen på en handduk, trasa eller svamp. Rengör delen i stor utsträckning med lösningen. Var noga med att rengöra alla ytor som ska beläggas. Lösningen kommer att hjälpa att ta bort skräp och damm som resulterade från slip delen tidigare.

4 Använd silikongäng lock för att täcka eventuella gäng som inte ska beläggas. Pulverlackering är mycket svårt att ta bort så det är mycket viktigt att trådarna är täckta så att de är användbara när en del kommer tillbaka från pulverbeläggnings. Slutligen tejpen alla ytor som du inte vill belagd med hjälp av maskeringstejp med eltejp.