Radio koden till Honda crv touchscreen

Hur man slå på radion igen efter ett dött batteri på en 2004 Honda CRV

February 29

Hur man slå på radion igen efter ett dött batteri på en 2004 Honda CRV


Den fabriksinstallerade radio i 2004 Honda CRV inaktiverar sig om den är bortkopplad från elkraftsproduktion, till exempel när fordonet har ett dött batteri. För att återställa funktionen på radio, måste en fem-siffrig kod matas in. Varje CRV har en unik kod som är tryckt på ett kort som kom med bilen när den var ny. Om du inte har kortet, kan du få kodnumret från en Honda återförsäljare.

Instruktioner

1 Vrid tändningsnyckeln till "On".

2 Tryck på radio strömbrytaren för att slå på radion. Vänta "C0dE" visas på displayen.

3 Tryck på radio förinställda knapparna för att ange fem-siffrig kod. Radion börjar spela efter rätt kod anges.

Tips

  • Om du av misstag anger fel kod, inte börja om. Slutföra fem siffersekvensen, sedan mata in rätt kod. Du får 10 försök att ange rätt kod, varefter du måste lämna radion på 1 timme för att återställa och försöka igen.

Hur Byt remskiva tillbehör bälte på en Honda CRV

May 25

Hur Byt remskiva tillbehör bälte på en Honda CRV


Tillbehöret bältet på Honda CRV spänns genom en automatisk remspännare. Bältes vägar runt alla tillbehör remskivor så att varje tillbehör kan fungera korrekt. Remmen drivs av vevaxelns remskiva. När motorn vevas igång, vänder vevaxeln bältet runt alla de tillbehörs remskivor. Ändra bandet omedelbart om bandet har slitage, skärsår eller sprickor. Om inte, kan bältet sönder och orsaka alla tillbehör motor inte fungerar.

Instruktioner

1 Parkera Honda CRV och öppna huven. Dra åt parkeringsbromsen ut.

2 Lokalisera dirigeringsschema för bältet. Dirigerings diagrammet på Honda CRV ligger på toppen av plastskydd som omger kylaren eller på undersidan av huven. Detta diagram kommer att krävas för att installera den nya remmen.

3 Lokalisera remspännaren på framsidan av motorn. Spännaren till Honda CRV är belägen ovanför vevaxeln och nedanför generatorn. Leta efter den komponent som har en remskiva på en ände och en fjäderbelastad arm på den andra änden av komponenten.

4 Vrid spännaren moturs med breaker bar och en metrisk socket. När spänningen är avstängd av bandet, dra ut bältet från under spännarremskivan med handen. Släpp spänn och avlägsna breaker bar och uttag.

5 Ta bort remmen från motorområdet och placera den på marken. Route den nya remmen på vevaxelns remskiva. Därefter väg den nya remmen runt varje tillbehör remskiva genom att följa dirigeringsinstruktioner på dirigeringsschema.

6 Vrid spännaren moturs och skjut den nya remmen under spännarremskivan. Frigöra spännaren och det kommer att dras tillbaka tills den har dragit alla av slack ur bältet. Titta över bandet för att se till att det är helt säkert insidan av alla tillbehör remskivor.

7 Veva Honda CRV och låt den gå i ungefär 15 sekunder. Stäng sedan av motorn och kontrollera igen bältet för att säkerställa att det fortfarande är inuti varje remskiva. Stäng huven.

Tips

  • Om spännaren är svårt att nå från övre delen av motorn, ta bort plastlocket från undersidan av motorn för att komma åt spännaren och ersätta remmen.
  • Om diagrammet för bältet inte kan placeras, använda en penna och papper för att dra ut en dirigeringsschema över den gamla remmen innan du tar bort det från tillbehörs remskivor.
  • Ta alltid startnycklar när du arbetar inne i motorrummet för att förhindra oavsiktlig startar.

Hur hittar man den Radio-koden för en Honda

March 9

Hur hittar man den Radio-koden för en Honda


Om batteriet på din Honda dör och bilens ljudsystem är utrustad med ett stöldskydd, kommer radion inte fungerar efter att batteriet blir laddas. Den stöldskyddet låser dig om du inte kan ge radions unik identifieringskod. Att hitta denna kod kommer att bli mycket enklare om du har lyckats hålla fast vid ett identitetskort notering radiokoden. Utan kortet, kommer att finna radiokoden och upplåsning audiosystemet att bli svårare.

Instruktioner

1 Se till att din Honda radio kräver en kod. Om så är fallet, när strömmen har återställts till bilen, kommer din Honda ljudsystem blinka ett meddelande om att du måste slå in en särskild kod för att inaktivera stöldskyddet. Meddelandet kan vara ordet "kod". Den stöldskyddet är tänkt att förhindra brottslingar från att driva en ljudsystem de har stulits från ett fordon.

2 Hitta det fyrsiffriga eller femsiffrigt kodnummer som kommer att låsa upp din Honda ljudsystem. Kodnumret trycktes på ett dokument som du bör ha fått tillsammans med bruksanvisningen när du köpte din Honda. Dokumentet kan vara liten, ungefär samma storlek som ett kreditkort. Den listar också ljudsystem serienummer.

3 Om du inte kan hitta kortet måste du spåra ljudanläggningens serienummer så att du kan få radiokoden. Med vissa nyare Honda, kan du hitta serienumret elektroniskt från radion. Instruktionsboken kommer att berätta hur man gör det. När du har serienumret, kan du gå till Honda online Radio & Navigationssystem micro-site för att få den rätta radiokoden. Du kommer att behöva tillhandahålla annan information, till exempel bilens chassinummer, för att visa att du äger bilen.

4 Att få serienumret för Honda modeller från 2003 eller tidigare kräver att du söka hjälp från en Honda återförsäljare. Var beredd på att bevisa att du äger bilen. Återförsäljaren kommer också att kunna spåra radions kodnummer.

5 Använd snabbvalsknapparna på radion för att slå in rätt siffror efter du hittar radions kodnummer. Det borde låsa upp radion och göra hela ljudsystem användbar igen.

Tips

  • Om du råkar slå fel nyckel när du vet koden, kommer du inte att kunna vända felet. I stället avsluta ange lämpligt antal siffror. Försök sedan igen, börja om från början.
  • Upprepade gånger stansning i fel kodnummer inom en kort tid kommer att orsaka ljudsystemet för att låsa dig tills du lämnar systemet och ostörd under en timme.

Hur du ansluter en iPod till en Honda CRV

July 29

Honda CRV är en kombination bil och miniatyr SUV. Dessa fordon ger gas millage i nivå med större bilar samtidigt erbjuder rum en SUV. Om du äger en Honda CRV, och är som många individer, kan du antagligen ett stort utbud av musik som lagrats på en iPod. Lyckligtvis är det med alla Honda crvs möjligt att ansluta en iPod med ljudsystem och spela musik över bilens högtalare.

Instruktioner

1 Inspektera stereo kontrollpanel i Honda CRV. Titt för att se om det finns en liten extra port som helst på anordningen. Denna port kommer att vara storleken på en hörlursuttaget kan du se på MP3-spelare. Om det finns en hamn, betyder det att du kan direkt ansluta din iPod till stereon. Anslut en 3,5 mm dubbel jack kabel till hörlursuttaget på din iPod. Den andra änden av kabeln är ansluten till hjälpporten. Byta stereo till "AUX", och du kan lyssna på musik som spelas från din iPod.

2 Sätt en iPod bil tuner i cigarettändaruttaget i bilen om din Honda CRV stereo inte har en extra port.

3 Anslut iPod i bilen tuner och makt iPod på. Bilen tuner kommer att automatiskt igång när den sätts in i cigarettändaruttaget.

4 Växla bilstereon din Honda CRV till "FM" och ändra radio tills du hittar en station som är ingenting annat än statisk eller döda luft. Ta del av stationsnummer (t.ex. 92,3 eller 101,7).

5 Justera stationen tuner på din iPod bil-tuner för att matcha station på din bilstereo. Detta gör det möjligt att spela upp musik från din iPod, och har det bra som det spelas från bilradion.

Lägga till XM Radio till Honda Ridgeline RTS

April 19

Lägga till XM Radio till Honda Ridgeline RTS


Ridgeline RTS är en full-size lastbil tillverkad av Honda. Fabriken stereo som kommer i Ridgeline RTS har en CD-spelare och extra uttag, men inga satellitradio kapacitet. Detta betyder inte att du är av lycka om du vill njuta av XM Satellite Radio från bekvämligheten av ditt fordon. Genom att köpa en fristående XM-mottagare och sedan haka upp till Ridgeline RTS i ett av två sätt, kan du njuta av XM Satellite Radio kust till kust.

Instruktioner

1 Undersök stereomottagare i din Honda Ridgeline RTS. Titta på enhetens skal till en liten, rund ingång märkt "AUX". Om denna ingång är närvarande kan du ansluta din fristående XM-mottagare till din stereo med hjälp av en extra kabel, vilket ger ren digital överföring. Om denna ingång inte är närvarande du inte av lycka, men du måste använda en FM-sändare för att ansluta din XM-mottagare till bilstereon vilket kommer att resultera i kvalitetsförlust när du kör genom vissa områden med mycket kraftfull FM-sändningar.

2 Köp en fristående XM-mottagare (se referenser). Många olika typer finns, var och en med sin egen unika uppsättning funktioner. prenumererar också en månatlig plan programmering, som du kan göra från den officiella XM hemsida. Till exempel, vissa typer av mottagare är endast kompatibla med vissa typer av programmering paket. Även om XM och Sirius Satellite Radio är ett företag, behöver du en Sirius-kompatibel mottagare för att plocka upp någon av deras programmering. En del mottagarenheter har fyrfärg skärmar med grafik, skivomslag och information station, medan andra visar bara en textrad på sin skärm anger vad kanal du är på och lite annan information.

3 Anslut ena änden av manöverkabeln som följde med fristående XM mottagaren i själva mottagaren. Anslut den andra änden till AUX-ingången på din Ridgeline RTS "stereo. AUX-ingången kommer att vara på framsidan av din Ridgeline RTS "stereo och kommer vara tydligt märkta. Du kommer nu att kunna lyssna på XM Satellite Radio i bilen.

4 Anslut FM-sändare som medföljde fristående XM mottagaren i själva mottagaren (i förekommande fall). Sedan ställa in stereo i din Honda Ridgeline RTS till en FM-station som inte används för lokal programmering. Sedan ställa in FM-sändaren till samma station.

Hur man byter en fabriks Radio i en 2003 Honda CRV EX

March 29

Hur man byter en fabriks Radio i en 2003 Honda CRV EX


Om du funderar på att ersätta fabriken stereo i din 2003 Honda CRV EX, finns det ingen anledning att spendera pengar på installation avgifter. Du kan spara pengar genom att ersätta stereo själv. Ersätta den stereo i ett CRV är en enkel process och kan göras på kort tid. Du kommer att behöva en adapter för att montera en ny stereo i din CRV.

Instruktioner

1 Öppna huven på din CRV och koppla den negativa batterikabeln. Använd en skiftnyckel för att lossa fästmuttern på kabeln och skjut den bort från batteripolen.

2 Ta bort de två stjärnskruvarna längs den nedre kanten av radiopanelen. Lyfta den nedre kanten hos inredningspanelen upp för att frigöra de nedre snäpplåsen. Använd fingrarna för att komma runt trimpanelen poppar klämmorna löst och ta bort panelen.

3 Ta bort de fyra skruvarna som håller fabriken stereo på plats. Skjut stereo ur instrumentbrädan och koppla ledningarna från baksidan av stereon.

4 Skjut buren medföljer nya stereo i instrument adaptern. Skjut din nya stereo in i buren och anslut kablarna på baksidan av enheten. Alla stereo har olika anslutningsmetoder, så finns i installationshandboken som medföljde din stereo för detaljerna.

5 Skjut stereo och streck adapterenheten i instrumentbrädan. Använd de tidigare borttagna Phillips skruvar för att montera den på instrumentbrädan. Återigen, se installationsanvisningarna som medföljer streck adapter för specifika monteringsanvisningar.

6 Byt stereopanelen och de två krysskruvarna. Anslut batteriet.

Tips

  • Koppla bort batteriet innan du tar bort stereon för att förebygga och oavsiktlig kortslutning.

Hur kan du spela en iPod i en Honda CRV?

January 20

Hur kan du spela en iPod i en Honda CRV?


Bekvämlighet och portabilitet har gjort iPods alltför populär. Kommer i en mängd olika former, storlekar och färger, kan alla iPods spela MP3-filer, som kan laddas ner direkt från Internet. Inte bara kan de tas på språng och lyssnade till med vanliga hörlurar, men du kan också spela dem via bilens högtalare, inklusive dem i den populära Honda CRV. Med ett fåtal komponenter, är detta faktiskt ganska lätt uppgift.

Komponenter

Självklart behöver du en iPod med dina favoritlåtar på det. Du behöver två delar av utrustning för att ansluta den till din CRV stereo: FM-sändare och en 3,5 mm ljudkabel. Det finns massor av FM-sändare från många olika tillverkare som finns tillgängliga på återförsäljare av elektronik. Alla märken kommer att göra, men måste du bestämma om du vill ha en batteridriven modell eller en som använder likström och krokar i din CRV cigarettändaruttag. Det är verkligen en fråga om preferens, men tänk på att du kommer att kunna använda den batteridrivna en på i stort sett alla stereo i ditt hushåll. Å andra sidan, kommer batterier kräver ofta förändras.

Installation

När du har valt ut sändaren och har en ljudkabel, är det dags att koppla in din iPod. Först slå på CRV radio och skanna igenom tills du hittar en ledig frekvens. Allt du hör är slät statisk. Därefter slår på sändaren och anpassa det till den frekvensen. Slutligen ansluter sändaren till iPod med 3,5 mm ljudkabel. På iPod, bör kabeln går in i hörlursuttaget, medan sändaren ska ha en "ljud i" jack på sig att sätta in kabeln. Många gånger kommer det att vara det enda uttaget på sändaren.

spelar

Slå på din iPod och börja spela musik. Om allt är ansluten enligt instruktionerna, bör den börja härrör från CRV högtalare. Nu bara använda din iPod som du normalt skulle, utom i stället för genom hörlurar, kommer du att höra musik från bilens högtalare. För att maximera ljudkvaliteten, vrida upp volymen till cirka 75 procent på din iPod och sedan justera högtalarvolymen med hjälp av CRV kontroller.

Hur man tar bort klockan på en 2001 Honda CRV

May 7

2001 Honda CRV har en digital streck klocka, till skillnad från många fordon som har klockor integrerade med fabriken radio. Strecket klocka sitter mellan mittluftventilerna i den mellersta delen av CRV s streck. Om klockan är bruten, helt enkelt ta bort den och byta ut den mot en ny. Klockan använder en enkel plug, vilket innebär att inga ledningar ändringar krävs när ersätta den. Det första steget till att ersätta klockan är att ta bort det.

Instruktioner

1 Undersöka det område som omger CRV klocka. Ovanför klockan, notera den övre kanten av luftgallret. Detta är det avsnitt du bända ta bort panelen.

2 Bända den övre kanten av panelen med en trim pinne verktyg. Dra bort panelen från instrumentbrädan till haka resterande clips. Panelen, tillsammans med klockan, bör nu separeras från CRV s streck.

3 Inspektera baksidan av panelen. Centret krets som du ser är klockan. Koppla den elektriska kontakten från baksidan av klockan.

4 Ta bort klockan två Phillips skruvar. Skjut klockan bort från luftgallret för att ta bort den.

Tips

  • Om du inte har en trim pinne, linda bladet av en spackel eller smör kniv med maskeringstejp och använda den istället. Detta hindrar dig från att oavsiktligt repa instrumentpanelen.

Hur man reparerar en Honda CRV Taklucka Det Skallror

May 4

Hur man reparerar en Honda CRV Taklucka Det Skallror


Honda CRV är en medelstor SUV. Det kommer finns med många tillbehör, inklusive en taklucka. Om takluckan skramlar för mycket då detta kan tyda på strukturella svagheter och det bör tas bort. Ta bort takluckan är en enkel process som kan fyllas i några få steg.

Instruktioner

Instruktioner

1 Koppla bort bilens batteri. Detta sker enkelt som en försiktighetsåtgärd för att förhindra elektrisk ström från att gå till takluckan motor. Om takluckan inte har en motor då du inte behöver koppla bort motorn batteriet.

2 Skjut takluckan öppen så att du har tillgång till dess ramar. Du kommer att se ett antal skruvar på båda sidor av takluckan som hjälper till att hålla den på plats. Sakta bort alla skruvarna med Torx skruvmejsel. När du gör detta kommer du att känna takluckan lossa lite och detta är en normal reaktion.

3 Lyft takluckan glas och ta bort den från toppen av din bil. Du kan behöva vända glaset lite för att kunna glida ut från sidostängerna. Du kommer nu att kunna visualisera ram ligger under takluckan ursprungliga läge.

4 Lossa skruvarna på varje sida av ramen. Du bör kunna visualisera en uppsättning skruvar på motsatta sidor av ramen. Detta sker bäst med en skruvmejsel eller skiftnyckel.

5 Ta bort ramen från toppen av din bil. Lyft upp försiktigt eftersom det kan vara både bräcklig och det kan finnas några limrester material fäst vid basen. Om detta är fallet sedan långsamt bända bort det.

Så här ändrar Cabin Luftfilter för en 1999 Honda CRV

April 5

Så här ändrar Cabin Luftfilter för en 1999 Honda CRV


Kabinen luftfilter på 1999 Honda CRV är en annan komponent för att hålla ren luft som strömmar in i kabinen. Luften kommer in från utsidan och kommer in i genom plastventileras röret vid slutet av kabinen luftfilter. Kabinen luftfiltret fångar sedan eventuellt skräp från att komma in i kabinen för 1999 Honda CRV. Över en period av tid, kommer kabinen luftfiltret blir igensatt med skräp och kommer att behöva ersättas.

Instruktioner

1 Öppna handskfacket på passagerarsidan av fordonet. Demontera handskfacket från instrumentbrädan genom att ta bort 2 nedre skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Dra handskfacket stannar ut ur plastfästen som håller dem i. Ställ handskfacket locket åt sidan.

2 Leta upp 3 bultarna på vardera sidan av den nedre tvärbalken som handskfacket var kopplad till. De 3 skruvar är i slutet av bryggan. Det finns ett 10 mm bult och 2 8mm bultar. Ta bort de 3 bultarna från varje sida med en 3/8-tums enhet harskramla och en 10mm uttag och en 8mm uttag. Du kommer att behöva skjuta Ratchet och uttag mellan plastdelen av mittkonsolen och de 3 skruvarna på tvärbalken. På den andra änden, måste du skjuta Ratchet och uttag mellan höger plastkåpan och tvärbalken. Vänd dessa bultar moturs för att lossa och ta bort. Ställa in tvärstag åt sidan.

3 Ta bort plastlocket från höger sida av handskfacket. Det finns 2 Philllips skruvar som håller den högra sidan plastkåpan på plats. Skruva loss dem.

4 Ta bort kabelnätet från den gula plastklämma. Ledningsnätet körs i framför hytten luftfilter och kommer att behöva flyttas ur vägen för att få kabinluften filtret. Skjut ledningsnätet över toppen av kabinen luftfilterhuset.

5 Dra luckan på framsidan av kabinen luftfilterhuset och ställ in den på sidan. Stick en skruvmejsel inne i kabinen luftfilterhuset och bänd kabinen luftfiltret mot den öppna änden av huset. Ta tag i handtaget på den ände av kabinluften filterramen och dra rakt ut på den. Ta bort filtret från ramen.

6 Skjut in den nya kabinluftfiltret i kabinen luftfilterramen. Skjut in den nya kabinluften filterramen med filter på plats inne i kabinen luftfilterhuset. Sätt tillbaka luckan på framsidan av kabinen luftfilterhuset och lås på plats.

7 Skjut kabelnätet tillbaka över kabinen luftfilterhuset och tryck på ledningsnätet tillbaka till den gula plastklämma.

8 Placera den högra sidan plastlocket på plats igen och infoga 2 Phillips skruvar. Dra åt skruvarna tillbaka hårt.

9 Placera tvärbalken tillbaka på plats och skruva 3 skruvar tillbaka in i höger sida och vänster sida av korset bar. Dra åt 6 skruvar ner med 3/8-tums enhet Ratchet och 10mm och 8mm uttag.

10 Anslut handskfacket med 2 nedre skruvarna och handskfacket stopp. Dra handskfacket skruvar ner tätt med Phillips skruvmejsel, och jobbet är klart.

Tips

  • Se till att luftflödet pilen på kabinen luftfiltret pekar mot mittkonsolen.
  • Kasta inte bort eller bryta kabinluften filterramen, eftersom du kommer att behöva det för den nya kabinluftfiltret.