rattstång chevrolet med tilt

Hur man tar bort tändningslåset cylinder på en 1993 Ford Explorer Med Tilt Wheel

June 13

1993 Ford Explorer är utrustad med en 4,0-liters V-6 motor, en fyra-växlad automatlåda, eller fem-växlad manuell växellåda, och två- eller fyra-wheel-drive. Tändningslåset på Explorer är monterad i rattstången. Till skillnad från vissa fordon som kräver utbyte av hela låset och brytarenheten, kan tändnings låscylindern på Explorer avlägsnas från växeln. Bäst av allt, ingen demontering som krävs för att ersätta den.

Instruktioner

avlägsnande

1 Parkera Explorer på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.

2 Koppla bort den negativa batterikabeln med en spärr och uttag. Koppla ur pluskabeln. Vänta åtminstone två minuter innan du fortsätter att göra det möjligt för krockkuddar vara inaktiverad.

3 Med hjulen pekade rakt fram, vrid låset en position framåt till läge "på". Om man tittar på den undre rattkåpan, kommer du att se ett litet hål direkt under tändningsnyckeln. Sätt 1/8-tums borr i hålet och driva upp på låscylindern pin. Dra cylindern ut ur låshuset.

Installation

4 Installera den nya cylindern genom att trycka in stiftet på den nya låscylindern och skjuta nya cylindern in i huset. Se till att stiftet dyker tillbaka på plats innan vrida nyckeln ..

5 Vrid nyckeln till "Lock" läge, sedan testa nyckeln i alla lägen.

6 Installera de positiva och negativa batterikablarna.

Hur man byter Tändningslåset på en Ford F250 Med Tilt-ratt

September 6

Hur man byter Tändningslåset på en Ford F250 Med Tilt-ratt


Tändningslåset på din Ford F250 kan behöva bytas ut om du har problem med att starta din bil. Tändningsomkopplaren sänder en signal till startmotorn, vilken i sin tur startar trucken. När denna omkopplare misslyckas, måste du köpa en ersättare övergång från Ford - många nyare modeller av F250 använder en transponder nyckel som kräver en särskild tändningslåset. Din nyckel kan också behöva omprogrammeras. Om F250 inte använder en transponder nyckel, kan du förmodligen hitta en ersättare brytare på de flesta bildelar butiker.

Instruktioner

1 Placera nyckeln i tändningen och vrid nyckeln till läge "II". Om du inte kan få nyckeln att vända eftersom stiften i tumlaren enheten har tagit, hoppa över detta steg.

2 Tryck stansen stift in i frigångshålet direkt under tändningslåset enheten.

3 Dra ut tändningsnyckeln ur rattstången med tändningsnyckeln. Om du inte kunde få för att slå i steg 1, bända tändningen montering av rattstången med platt skruvmejsel bibehållen tryck på stansen stift.

4 Vrid den nya nyckeln i den nya tändning till "II" och skjut nyckeln i rattstången tills den snäpper på plats. vrid sedan nyckeln till läge "off".

Hur man tar bort Dash Trim på en Chevrolet Avalanche

May 17

Hur man tar bort Dash Trim på en Chevrolet Avalanche


Det finns flera paneler som täcker instrumentbrädan på en Chevrolet Avalanche lastbil. Dessa paneler är hopsatta på samma sätt som liknande GM lastbilar, såsom Silverado och GMC Yukon. Ta bort alla dessa paneler är en förutsättning för demontering och avlägsnande av streck som helhet, men du kan och kan behöva ta bort bara en eller två paneler för att få tillgång till vissa delar. Du kommer att behöva ta bort några paneler innan du kan ta bort andra.

Instruktioner

1 Ta tag i ramen som omger instrumentpanelen och dra bort sina clips för att ta bort den från panelen. Du kan behöva sänka rattstången så långt ner som möjligt för att rensa utrymme för detta.

2 Dra bort locket till säkringsdosan belägen vid den vänstra änden av instrumentpanelen.

3 Ta bort de nedre skruvarna som håller fast knäet förstärka panel placerad under rattstången med en liten skruvmejsel. Lyft panelen bort från sina clips på toppen.

4 Öppna handskfacket och pressa sidorna mot varandra, vilket gör att stötfångarna att rensa sidorna och rutan för att svänga nedåt. Ta bort skruvarna i nederkant av rutan för att ta bort den.

5 Ta bort den nedre instrumentpanelen, när handskfacket avlägsnas, genom att ta bort dess skruvar.

6 Dra tiltspaken ur rattstången, sedan skruva och koppla den nedre halvan av rattstången locket med skruvmejsel. Dra av den övre halvan av locket.

Hur man tar bort rattstången Från 2001 Chevy S-10

December 16

Hur man tar bort rattstången Från 2001 Chevy S-10


Borttagning av rattstången från 2001 Chevrolet S-10 Blazer är nödvändig för flera förfaranden: ersätter streck ljus, ta bort instrumentpanelen, eller till och med att installera en ny ratt. Det är en enkel process som bara kräver att du tar bort ett par skruvar och bultar. När de tas bort, kan du dra rattstången från Chevy S-10 Blazer.

Instruktioner

1 Vrid motorn i S-10 Blazer och öppna huven. Använd en hylsnyckel för att koppla bort negativa kabeln från batteriet. Vänta två minuter för krockkuddar för att frigöra.

2 Ta bort de två rattstång paneler med hjälp av en skruvmejsel för att bända ut dem.

3 Ta bort de tre skruvarna bakom ratten. Tryck på ratten bort från kolonnen. Detta kommer att avslöja alla de elektriska ledningarna på undersidan. Koppla de två rattkabelstam.

4 Använd hylsnyckel för att ta bort skruv och mutter från övre till nedre anslutning. Ta bort de två övre och två nedre rattstången stöd nötter.

5 Ta bort rattstången utanför S-10 Blazer.

Hur man tar bort och ersätt Tändningslåset i en 1991 Chevrolet Van

September 24

Tändningslåset på rattstången av en 1991 Chevrolet van är ansvarig för början motorstartförloppet och få starter inkopplad. Switchen själv kommer att få vände tusentals gånger under årens lopp, och det tar en vägtull på kontakter och anslutningar inuti brytaren. När brytaren misslyckas så småningom, du & # 039; ll vara fast utan ett sätt att starta bilen. För att åtgärda problemet, måste du ta bort och ersätta den ursprungliga switch med en ny, vilket bör ta en timme eller så för att göra.

Instruktioner

1 Öppna huven och ta bort anslutningen till den negativa polen på batteriet med hjälp av en öppen nyckel. Ta bort knäet panelen på instrumentbrädan - den ligger ovanför knäna på föraren & # 039; s sida - med hjälp av en 1/4-tums Ratchet och uttag.

2 Unbolt rattstöd bultar med hjälp av en 3/8-tums Ratchet och uttag. Skruva loss kåpa runt växeln med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Då unbolt övergången från instrumentbrädan med hjälp av 1/4-tums Ratchet och uttag.

3 Installera den nya omkopplaren i rattstången med hjälp av 1/4-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka beklädnaden runt pelaren med hjälp av Phillips-skruvmejsel, installera sedan kolonnen på instrumentbrädan igen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka knäet panelen med 1/4-tums Ratchet och uttag och anslut minuspolen på batteriet.

Hur man tar bort och ersätt Tändningslåset på en Chevrolet Van

June 7

Hur man tar bort och ersätt Tändningslåset på en Chevrolet Van


Tändningslåset på din Chevrolet Van är ansvarig för att berätta starter att vända och börja motorns startprocessen. När tändningen går ut, inte startmotorn inte få signalen, och du måste ta till alternativa åtgärder för att starta fordonet, vilket kan vara frustrerande. Att lösa problemet: avlägsnande och byte av brytaren. I det här fallet är projektet ett fordon 2002 Chevrolet Astro van, men processen är densamma för andra Chevrolet skåpbilar också.

Instruktioner

1 Pop huven och koppla den negativa polen på batteriet med hjälp av en öppen nyckel. Tillåta fordonet att sitta i 30 minuter så att den kvarvarande laddningen i airbagsystemet att skingra.

2 Lossa rattstången bultarna med hjälp av en öppen nyckel. Ta bort rattkåpan med hjälp av 1/4-tums Ratchet och uttag. Koppla kombinationen omkopplaren på kolonnen med hjälp av Phillips-skruvmejsel.

3 Bända larmomkopplaren från kolonnen med användning av vanlig skruvmejsel. Ta bort skruvarna som håller tändningen på plats med hjälp av Phillips, dra ut kontakten på switchen med händerna. Dra avstängning av kolonnen.

4 Anslut ersättnings omkopplaren selen och skruva in den i kolonnen med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Installera larmomkopplaren hand. Sätt tillbaka kombispaken till kolonnen med hjälp av 1/4-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka rattkåpan med hjälp av Phillips, sedan dra upp rattstången bultarna med hjälp av en öppen nyckel. Sätt tillbaka batteriets minuspol på batteriet.

Hur du ändrar radion på en 2002 Chevrolet Suburban

June 9

Hur du ändrar radion på en 2002 Chevrolet Suburban


2002 Chevrolet Suburban kom med några olika stereo alternativ, beroende på vilken modell beställdes från fabriken. Om din ursprungliga stereo är skadad eller trasig och du vill uppgradera, ett billigt sätt att göra det är att ändra det för en fabrik radio från en högre upp modell av Suburban. Detta ger dina funktioner som just din SUV didn & # 039; t har, och kan även ta upp andrahandsvärde i processen.

Instruktioner

1 Ta bort skruvarna på undersidan av rattstången luckan med Phillips-skruvmejsel. Dra av klädseln och luta kolonnen ner till sitt lägsta läge. Sätt nyckeln i tändningslåset. Vrid nyckeln till "ON". Sätt foten på bromsen och flytta växelspaken till den lägsta tillgängliga plats.

2 Dra ramen runt mätaren klustret och radion instrumentbrädan med båda händerna. Nå bakom ramen och koppla ledningarna till ramen med händerna, eller om det är nödvändigt, med en platt skruvmejsel.

3 Lokalisera flikarna på vardera sidan av radion. Tryck ner flikarna med tummen och dra radion ur instrumentbrädan. Koppla ledningarna och antennen från radion och ställ in den på sidan.

4 Anslut antennen och lager ledningar på baksidan av ersättnings stereo. Skjut stereo i instrumentbrädan tills det gör ett klickande ljud, vilket tyder på flikarna har låst in instrumentbrädan.

5 Anslut ledningarna till radioramen med händerna. Sätt tillbaka infattningen på instrumentbrädan genom att trycka den på plats för att säkra klippen. Sedan flytta växel i parkeringsläget och slå av tändningen. Sätt tillbaka rattkåpan med Phillips-skruvmejsel.

Tips

  • Denna process kan göras med en eftermarknad stereo i stället för en fabrik stereo samt, men det kommer att ta lite mer pengar att göra det. Du & # 039; ll behöver en eftermarknad stereo, fordonsspecifika kabelnätet, fordonsspecifika streck kit, blå butt kontakter, avbitare och tråd strippor. Instrumentsatsen går i instrumentbrädan på samma sätt som fabriken radio gör, då de eftermarknaden stereo fästen i satsen. Ledningarna görs genom att matcha de färgkodade kablarna på fordonsspecifika kabelnät och selen som kommer med eftermarknaden stereo, sedan pressning dem tillsammans med de blå rumpa kontakter, avbitare och tråd crimpers. Därifrån det & # 039; s plugga selar in i stereo och aktie sele, sedan montera stereo i instrumentbrädan.

Hur man byter Tändningslåset på en Chevrolet Blazer

July 1

Hur man byter Tändningslåset på en Chevrolet Blazer


Tändningslåset på en Chevrolet Blazer börjar startprocessen genom att tala om starter att engagera och dra runt motorn. Denna omkopplare får vänt tusentals gånger under sin livstid, vilket orsakar slitage på växeln själv. Slutligen är övergången kommer att misslyckas och när den gör, vann & # 039 Blazer; t kunna starta. För att åtgärda problemet måste du byta ut Blazer & # 039; s tändningslåset, som tar ungefär en timme eller så för att åstadkomma.

Instruktioner

1 Öppna huven. Ta bort den negativa batteripolen anslutning från batteriet med hjälp av en öppen nyckel. Låt Blazer att sitta i 10 minuter, så kondensatorn för airbagsystemet kan försvinna.

2 Ta bort rattstången trim med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Koppla selen till rattstången med händerna. Ta bort kontakterna på blinkers och multifunktionsväljare och lyfta dem ur vägen. Ta ut nyckeln larmkontakten genom att vrida kontakten 90 grader medurs, sedan dra den ut ur låset modulenheten.

3 Koppla tändningslåset genom att trycka ner flikarna på sidorna av brytaren och sedan dra den mot dig. Tryck ersättningsbrytaren i kolonnen för att låsa den på plats. Trycker på knappen larmkontakten i låset modulen och vrid den 90 grader, sedan koppla in kontakten.

4 Sätt tillbaka blinkers och multifunktionsväljare. Anslut ledningarna för växlar och rattstången, sedan tillbaka rattkåpan med hjälp av Phillips-skruvmejsel.

Så här installerar Kylvätsketemperatur-sensor på 1993 Chevrolet 1500 Pickup

February 22

1962 började Chevrolet med användning av en "C" eller "K" före storlek som namnet på den maker fullstora pickuper. "C" framför storleken betecknar en två-wheel-drive lastbil och en "K" anger lastbilen är en fyrhjulsdriven. 1993 Chevrolet 1500 hade fem motoralternativ som sträcker sig från så litet som en 160-hästkrafter, 4,3-liters V-6 till en 230-hästkrafter, 7,4-liters V-8. Alla fem motorer använde en liten sensor, känd som kylmedel temperatursensor, för att skicka den uppmätta temperaturen hos kylmediet till temperaturmätaren och bilens dator. I alla fem motorer, är sensorn i samma allmänna närhet, vilket gör ersättandet av sensorn nästan densamma på alla motorerna.

Instruktioner

1 Lokalisera kylvätska temperatursensor; platsen beror på vilken motor din 1500 pickup har. 4,3-liters sensor är på det högra cylinderhuvudet, under den bakre delen av avgasgrenröret. På 5.0- och 5.7-litersmotorer, är sensorn på det högra cylinderhuvudet under avgasgrenröret. På 6,2-litersmotorn, är sensorn på det högra cylinderhuvudet, framför avgasgrenröret. Den 7,4-liters sensor hittas i centrum av det högra cylinderhuvudet, över grenröret.

2 Placera en åderlåtning pan under där kylvätskan sensorn är. Detta fångar eventuella rest vätska som kan vara i motorn.

3 Koppla ur kylvätskan temperatursensor kablage, genom att dra upp låsfliken och dra selen från sensorn.

4 Ta bort sensorn med hjälp av en spärr och en djup och uttag.

5 Dra åt kylvätska temperaturgivare i motorn och dra åt den till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och en djup och uttag. Anslut kabelstammen tillbaka in i bakre delen av sensorn.

6 Ta bort kylarlocket från 1500 och börja lastbilens motor.

7 Låt motorn nått sin driftstemperatur och tillsätt 50-50 förblandad kylvätska tills kylvätskenivån i kylaren når botten av kylaren påfyllningsröret.

8 Stäng kylarlocket och stänger av motorn.

9 Låt 1500 att svalna och kontrollera kylvätskenivån i kylvätskan overflow flaskan. Lägg 50-50 förblandad kylvätska till kylmediet spill flaskan tills nivån når mellan "Min" och "Max" linjer på flaskan.

Tips

  • Ta alla gamla kylvätska till en fordons kylmedel återvinningsstation. Många Bildelsaffärer tar kylmedel gratis.
  • Automotive kylmedel är mycket giftigt, så håll barn och djur borta från det.

Hur man byter en startmotorsolenoiden för en 1996 Chevrolet

October 14

Startmotorn på din 1996 Chevrolet har en solenoid fäst på toppen av det. Denna magnet fungerar som en kraftfull relä. När nyckeln vrids i tändnings, utlöser startmotorsolenoiden och tillåter ström att flyta från batteriet till start, start av fordonet. När det misslyckas, starter vann & # 039; t vända och fordonet vann & # 039; t börjar. I det här fallet är projektet ett fordon 1996 Chevrolet Silverado, men processen är densamma för andra 1996 Chevrolet fordon.

Instruktioner

1 Lyft upp den främre delen av Chevrolet med domkraften och placera ett par pallbockar under fordonet. Pop huven. Ta bort minuspolen från batteriet med hjälp av en U-nyckel.

2 Lokalisera startmotorn på passagerarsidan av motorn, där transmissionen och motorn möts. Ta bort skruvarna på terminalen på solenoiden med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Unbolt fästskruvarna och terminal bult med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag.

3 Vrid magnet ur startmotorn med händerna och ställ in den på sidan. Sätt i det nya magnet i huset och vrid den åt motsatt håll i huset. Sätt tillbaka skruvarna, terminal bult och magnet terminal.

4 Anslut den positiva polen på batteriet och sänka bilen utanför läktaren med domkraften.