registrera högerstyrd bil i sverige

Hur man registrerar en högerstyrd bil i Sverige

February 11

Känd för en effektiv kulturell ethos, Sverige förvånande gör att registrera en bil en relativt enkel process. De flesta av de viktiga papper kan kompletteras med några enkla klick på nätet. Medan svenskarna kör på höger sida av vägen och vänsterstyrda bilar är typiska, det finns inget straff för att registrera en högerstyrd bil i Sverige. Registreringsprocessen är densamma för både höger- och vänsterstyrda fordon.

Instruktioner

1 Registrera din bil med svenska Vägverket, Vägverket, vid din flytt till Sverige. För att göra detta, fylla i en ansökan om ursprungskontroll. Detta kan göras på: https://www21.vv.se/BfsUkWebansokanextern/Startpage.aspx.

2 Tillhandahålla grundläggande begärda informationen om ditt fordon. Denna information kommer att omfatta identifiering eller chassinummer, fordonstyp, den manufacutuer, årsmodell, den nuvarande körsträcka på fordonet, det sista landet där fordonet registrerades den tidigare registreringsnummer för fordonet i ditt tidigare land , och fordonets färg.

3 Betala ansökningsavgift på 500 kronor.

4 Invänta instruktion från Vägverket. När din ansökan har tagits emot och behandlats, kommer Vägverket att berätta att ställa in ett möte med Bilprovningen, Svensk Bilprovning. Inspektionen kommer att kosta runt 1500 kronor. Om bilen passerar inspektion, kommer det att registreras svenska vägtrafikregistret och tilldelas en ny registreringsskylt och nummer. Du kommer att få dina nya plattor och nödvändiga handlingar med posten.

Hur man registrerar en högerstyrd bil i USA

August 15

Hur man registrerar en högerstyrd bil i USA


Högerstyrda fordon är vanliga i Europa. Individer som vill köra en importerad bil med en högerrattstången måste registrera fordonet för användning inom USA. Processen är relativt kort, och berättigar dig till lagligt köra bilen precis som alla typisk amerikansk bil.

Instruktioner

1 Leta reda på närmaste kontor för Department of Motor Vehicles (DMV). DMV är ansvarig för alla registrerade bilar i ditt tillstånd. Ring din lokala länet kontor för att hitta närmaste DMV plats eller kontakta din lokala telefonkatalogen. Det finns normalt sett en DMV kontor i varje större stad eller ort.

2 Gå till DMV kontoret och få Form MV-82 från en DMV agent. krävs detta formulär för att registrera alla fordon i ditt tillstånd. Fyll i formuläret till fullbordan, skriver med versaler med hjälp av en svart eller blå kulspetspenna.

3 Skicka formuläret, tillsammans med en kopia av den undertecknade titel som visar att du är ägare eller bilen. Du kommer också att behöva visa bevis på försäljning från den privata säljare eller organisationsnummer återförsäljare, och resultaten från ett test avseende utsläpp som styrker att den importerade bilen uppfyller alla amerikanska regler.

4 Tillhandahålla bevis på att du har rätt att registrera bilen i respektive stat. Du måste visa din ursprungliga socialförsäkringskort och tillstånd utfärdade körkort, samt bevis på uppehållstillstånd. Uppehållstillstånd kan fastställas med två separata nytto eller hyra räkningar visar en bostadsadress inom staten.

5 Betala anmälningsavgiften. Varje stat varierar i det belopp som det avgifter. De flesta tar ut en enkel registreringsavgift som beräknas enlighet med bilens vikt och klass, samt en försäljningsskatt, en underagent avgift samt eventuella skatter. Till exempel, delstaten Washington tar en regional Transit Authority skatt invånare inom specifika länen. Din registrering kommer att behandlas efter att du har lämnat in alla handlingar och betalade avgifter.

Tips

  • Medan registrering av en höger bil är precis som att registrera en traditionell bil, många importerade bilar inte uppfyller de utsläppsgränser som fastställts av den amerikanska federala regeringen och kan kräva modifiering i en bil affär.

Steg för att registrera en begagnad bil

December 22

Steg för att registrera en begagnad bil


Registrera en bil du nyligen har köpt är en av de vagt irriterande medborgerliga plikter måste slutföra innan du kan lagligt köra på vägar och stigar i Amerika. Du har 30 dagar från det att du komma i besittning av fordonet för att slutföra titel och betala moms på köpet. Innan du beger dig ut till Department of Motor Vehicle (DMV) kontor för att slutföra registreringen, se till att du har nuvarande Bilförsäkringar på fordonet.

pappersarbete

Samla alla pappersarbete som krävs för att registrera en begagnad bil är det första steget. De flesta stater kräver antingen försäkringsbevis eller något annat medel för antagande ekonomiskt ansvar i händelse av en olycka.
Vid tidpunkten för försäljningen, bör den tidigare ägaren av bilen har undertecknat titeln till dig. Ta det med dig till DMV.

Nästa upp i högen av papper är ett kvitto för personliga fastighetsskatt som har betalats för föregående år. Du bör ta det ursprungliga kvittot. Kopior kommer inte att accepteras. Om du inte är skyldig eller betala skatt föregående beskattningsåret kommer bedömare kontor utfärda ett meddelande om icke-Assessment.

Du måste ha din bil kontrolleras för säkerheten av en certifierad besiktningsman. Avgiften normalt fastställs av staten och är vanligtvis blygsam. När bilen passerar kontrollen, lägga till certifikat till din DMV pappersinsamlingen.

avgifter

Det finns två grundläggande avgifter i samband med registrering av din begagnade bil. Den första är registreringsavgiften, som är baserad på vikten eller hästkrafter eller fordonet. Staten kommer att komma upp med lämplig siffra. Den andra avgift för att vara bekymrad med den moms, som varierar lokalt, men beräknas som en procentandel av inköpspriset på din bil. Till exempel, i Missouri, staten tillämpar en 4,22 procent avgift utöver lokala stad och län avgifter. Du måste betala moms för att registrera ditt fordon.

DMV Office

Det är nu dags att bege dig till DMV för den faktiska registreringen. Ta allt papper arbete som tidigare sammanställt. På kontoret, kommer de godkänner allt och fråga registreringsskyltar och utgångs klistermärken. Du kan spara kostnaden för att köpa plattor genom att överföra gamla. När du har klistermärken i handen, följ instruktionerna om var att placera dem på registreringsskylten. Du har nu en fullt registrerade fordon, lagligt att köra hem och överallt du vill.

utsläpp

För att slutföra din begagnade bil registrering, vissa stater och lokala jurisdiktioner kräver en inspektion utsläpp. Ring din lokala DMV kontor för att ta reda på om det är nödvändigt där du bor.

Hur man leverera en bil till Kina

July 8

Hur man leverera en bil till Kina


Marknaden för personbilar i Kina går på högvarv. Mångfalden av bilar tillgängliga i Kina, är dock liten. Du kan därför vill leverera en bil till Kina för antingen sälja det till dem som är intresserade i specialitet bilmarknaden eller för eget bruk. Även den kinesiska regeringen avgifter stränga regler för import av bilar, är förfarandena för sjöfarten inte komplicerat.

Instruktioner

1 Samråda med tjänster av ett rederi som specialiserat sig på transport av bilar. Dessa rederier kommer att ge dig två alternativ: sjöfart individuellt eller som en del av en större sändning med andra bilar. Det senare alternativet är ofta billigare men långsammare.

2 Följa de regler som gäller export av bilar i ditt hemland. Fordon måste inspekteras, och bränsletanken på bilen måste vara tom. Dokument som bevisar ägarskap måste lämnas in till din lokala tullkontor.

3 Följa de regler som anges av kinesiska tullen. Ofta är en andra inspektion krävs för bilen som kontrollerar om säkerhetsfrågor. Bilar äldre än 20 år kan inte importeras till Folkrepubliken Kina.

4 Följa de lokala föreskrifter om bilägandet i Kina. Alla nya bilar måste registreras med sina nya ägare och måste visa registreringsskyltar som är specifika för varje provins. Registrering i de större städerna är typiskt dyrare än på landsbygden.

Tips

  • Bilar i Kina drivs främst på vänster, är så bara vänsterstyrda fordon tillåts. Om bilen är avsedd för Hongkong, kan det dock vara en högerstyrd bil.
  • Endast ett fåtal hamnar i Kina acceptera import av bilar. Kontrollera om din destination port innan du skickar din bil.

Hur gör jag skickas ett JDM bil till Kalifornien?

July 11

Sjöfarten en JDM (japanska hemmamarknaden) bil till Kalifornien är inte omöjligt eller ens svårt - det är bara otroligt dyrt och tidskrävande. Japan och USA har olika krasch och utsläpp teststandarder, vilket kan göra att registrera en JDM bil i Amerika en knepig proposition som kräver massor av juridiska pappersarbete och dyra ändringar. Kalifornien är särskilt strikt när det gäller att registrera utländska bilar, men det är något du måste stå ut med att fylla den yen för en R34 Skyline eller JDM Civic Type R.

Instruktioner

1 Kontrollera National Highway Transit och Safety Association lista för fordon är berättigade till registrering i Kalifornien. Listan över godtagbara fordon kommer att innehålla en sub-lista ändringar som krävs för att göra krock och utsläppskraven bil möta oss. Högerstyrd är ofta en deal-breaker för import, men du kommer att kunna certifiera bilen om någon version av den någonsin erbjudit i vänsterstyrda.

2 Leta upp en NHTSA certifierad kommersiell importör eller oberoende kommersiell importör. Berömda importör Motorex är nu i konkurs, så ta en titt på EPA lista över certifierade importörer i avsnittet resurser nedan. Denna förteckning är aktuell som av 2009, men det är svårt att bilen import bör framgå av det faktum att det bara finns sju certifierade importörer i landet.

3 Betala för att få bilen modifieras för att uppfylla de amerikanska kraven. Till exempel ändringar som krävs för att registrera en Nissan Skyline inkluderar nya främre och bakre inbrottssäkert glas, nya stötfångare stöd, starkare inre dörrstöd, US-rättsliga strålkastare och bakljus och US-spec katalysatorer. Varje importör har sin egen uppsättning av standarder som är godkända av EPA och NHTSA; inte varje importör kan importera alla fordon, så måste du shoppa runt.

4 Fyll i lämpliga pappersarbete. Din importören gå igenom lämpliga pappersarbete, som kommer att innehålla en NHTSA och EPA certifiering, VIN registrering, importör registrering och intyg om modifieringar och inspektioner. När du får papper ifyllda, förfarandena för att registrera bilen är desamma som de skulle vara att registrera en bil ut ur staten.

Tips

  • Mellan processerna för inköp, sjöfart, modifiera och registrera fordonet, kan du räkna med att behöva vänta ca sex månader och tillbringa två eller tre gånger mer än vad bilen skulle kosta att köpa och registrera sig i Japan.

Så här importerar högerstyrda fordon till USA

June 25

Så här importerar högerstyrda fordon till USA


Importera en högerstyrd bil (RHD) fordon i USA är en engagerad process, även om bilen redan uppfyller vissa regler. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), Department of Transportation (DOT), Environmental Protection Agency (EPA) och Institutionen för motorfordon (DMV) alla krav på att vissa former fyllas ut och vissa protokoll följas. Du måste hyra en NHTSA registrerade Importör (RI), eftersom enligt NHTSA, "Endast en RI kan importera icke-överensstämmande fordon för återförsäljning." RI kan hjälpa dig med allt pappersarbete och även hjälpa dig att göra ändringar på ett fordon som är för närvarande inte får importeras.

Instruktioner

1 Ladda ner NHTSA: s "Lista över avvikande motorfordon som får importeras (av eller genom en registrerad importör)" PDF. Det finns på NHTSA webbplats eller via en sökning på Internet. Se till att hitta den senaste versionen, som listan uppdateras regelbundet. Kontrollera för att se om RHD fordon du vill importera finns i listan. Om det inte är, kan du behöva göra betydande och kostsamma ändringar för att lagligt importera fordon i USA.

2 Hyr en NHTSA-registrerad importör. En förteckning över registrerade importörer kan hittas i PDF-format på NHTSA webbplats eller via en sökning på Internet. Denna lista är också uppdateras regelbundet. Olika registrerade importörer är specialiserade på olika typer av fordon, så se till att följa instruktionerna på första sidan i PDF för att välja en registrerad importör som passar dina behov.

3 Gör en sökning på Internet för EPA blankett 3520-1 och DOT bildar HS-7, eller hitta dem i Resources nedan. Ladda ner, skriv ut och fyll i dessa former. Om du har en svårigheter, kan din RI ge dig viss vägledning.

4 Registrera ditt fordon som vanligt, per regler för det land där du vill registrera fordonet. Du kommer att bli ombedd att tillhandahålla EPA och DOT former.

Så här importerar Högerstyrd bilar till USA

June 16

Så här importerar Högerstyrd bilar till USA


På grund av skillnader i prissättning, importera bilar till USA från utlandet blir allt vanligare. På grund av olika väg regler, är bilar med ursprung i andra länder ofta tillverkade med sin ratt fixerad på den högra sidan. Även importera en högerstyrd (RHD) fordonet är lagligt, och importförfaranden är inte annorlunda än att importera en vänsterstyrd bil, måste du ändå vara försiktig om säkerhetsaspekter av att köra en högerstyrd bil på vänster köra vägar.

Instruktioner

1 Kontrollera om din bil är berättigad till import. En förteckning över fordon publiceras på National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) webbplats. Trots att din bil är högerstyrd och därmed avvikande amerikanska vägar, kan det fortfarande vara berättigad till import om det passerar en viss säkerhetsstandard.

2 Köpa tjänster från en registrerad importör av avvikande fordon. En förteckning över godkända importörer kan hittas på NHTSA webbplats. Importören kommer inte bara att utföra byråkratiska pappersarbete och transport, men kommer också att ta hand om eventuella nödvändiga ändringar som bilen kommer att kräva (t.ex. vid omvandling från en metrisk hastighetsmätare), och kommer att lägga till dessa tjänster till slutfaktura.

3 Komplett DOT bildar HS-7, som kan erhållas från NHTSA webbplats. Om bilen är på listan över godtagbara fordon för import, kommer denna form förklara att bilen passerar säkerhet, stötfångare, och stöldförebyggande standarder.

4 Komplett EPA blankett 3520-1 som kan erhållas från US Environmental Protection Agency. Denna form kommer att förklara att bilen passerar utsläppsnormer som fastställts av den amerikanska regeringen.

5 Registrera ditt fordon med Institutionen för motorfordon i ditt tillstånd. Förutom den vanliga pappersarbete som lämnas när man köper en bil på hemmamarknaden, kommer de också att kräva EPA blankett 3520-1 och DOT formulär HS-7.

Hur man köper en bil i Mazatlan, Mexiko

September 17

Hur man köper en bil i Mazatlan, Mexiko


När du har bestämt att leva på heltid i Mazatlan, Mexiko, förnya din out-of-land pläterade bil varje år kan bli ganska jobbigt. Vid köp av en begagnad bil i Mexiko är enklare och billigare än att importera din US-köpt bil; ordentlig forskning kan försäkra en smidig process.

Instruktioner

1 Få mexikanska körkort. Detta kan åstadkommas på Secretaría de Transportes y Vialidad (Mexiko version av DMV) med en kopia av din FM3 eller FM2 invandring tillstånd och en elräkning (eller annat bevis på uppehållstillstånd) .Du måste passera både ett skriftligt prov, finns i engelska och ett körprov. Kom förberedd med din blodgrupp, eller stanna på kliniken intill tar testet tio minuter.

2 Leta upp en mekaniker. Om du inte redan har en betrodd mekaniker i Mexiko, be dina vänner för rekommendationer. Olycks historia rapporter är inte vanligt i Mexiko, så en noggrann kontroll av bilens väg värdighet är ett måste och väl värt den extra kostnaden.

3 Hitta en bil. Bilhandlare är många, men vara beredd för vissa klistermärke chock. Nyare bilar är generellt dyrare i Mexiko än i USA. Mazatlan gör värd försäljning privata säljare bil, så se till att kontrollera snabbköpet klassificerade brädor för flygblad.

4 Köpa en bil. Som överallt, kommer en privat säljare i Mazatlan området hämta dig ett bättre pris än att köpa från en återförsäljare eller bil mycket. Tyvärr, inköp från en främling kan också resultera i en bil som har stulits eller riskerar att återtas på grund av bank- eller statliga liens. Samla en titel tillsammans med köpe, och grundligt undersöka säljaren.

5 Registrera din nya bil. Den Banorte på Rafael Buelna eller Recaudación de Rentas av akvariet kan du betala alla tillbaka registreringsavgifter och kommer att skicka "tarjeta" (registreringskortet) och sticker till dig via e-post. Du kan också fylla i formuläret på nätet (se Resurser). Ange ditt registreringsnummer och betala via PayPal.

Tips

  • För att undvika ytterligare årliga fordonsskatter, köpa en bil som är mer än 10 år gamla.
  • Mexikanska Bilförsäkringar krävs om du kör en amerikansk eller mexikansk pläterade bil.
  • Bär ditt försäkringsbevis med dig hela tiden, eller riskera att tillbringa en natt i fängelse.

Do bil Dolly behöver en licens i Georgien?

September 20

Bil Dolly, eller släpvagnar, kräver registrering i vissa stater, beroende på vikt eller typ av släpvagn. Georgien har en vikt och ålder brytpunkt för att registrera en bil dolly.

Georgia Registrering

Enligt Motor bilgruppen i Georgien Department of Revenue som oktober 2010, släpvagnar eller bil dockor som väger över 2000 pounds och var kommersiellt byggda efter 1985 måste registreras. Äldre bil vagnar och släpvagnar behöver inte vara licensierade.

undantag

Bil bogsera dockor som väger 2.000 pounds eller mindre behöver inte registreras i Georgien. Hemlagad släpvagnar eller bil dockor av någon vikt också inte kräver registrering.

Körkort Krav

Förare som innehar en Georgia körkort kan lagligt köra med en släpvagn, antingen kommersiella eller hemlagad, på motorvägen. Men släp bredare än 8 fot 6 inches är inte tillåtna på Georgia motorvägar.

Hur du köper ny bil Flikar i Hastings, Minnesota

December 27

Minnesota kräver att du, som ägare av en personbil, inklusive skåpbilar och trekvarts ton pickups, att registrera din nya bil. Du kan registrera din nya bil på en av de 170 biträdande justitie kontor i hela staten. Den biträdande registratorn frågor ni tallrikar och registrerings klistermärken, som också är känd som flikar, vid tidpunkten för ansökan. Hastings, Minnesota, har en registrator kontor.

Instruktioner

1 Kör till Hastings registrator kontor på 1250 North Frontage Road.

2 Fyll i formuläret PS2000 "Ansökan avdelning och registrerar ett motorfordon." Fordons registrar kommer att ge form åt dig. Om du vill fylla ut det i förväg, ladda ner den elektroniska versionen från Department of Public Safety: s webbplats (se Resurser). Fordonets ägare som anges på titeln måste underteckna den ifyllda blanketten.

3 Ge den ifyllda blanketten plus bilen titel, din mätarställning och körkort eller acceptabel form av identifikation till registrator.

4 Betala avgift som krävs, där staten bestämmer baserat på bilens märke, modell och år.