Renault clio justera dimstrålkastare

Hur man tar bort den Generator Från 1995 Renault Clio

October 16

Hur man tar bort den Generator Från 1995 Renault Clio


Generatorer ge en stadig tillförsel av ström till fordonets batteri, skapas från cykel av fordonets motor. Efter tid och långvarig användning kan generatorer bära ut, upphör att skapa kraft och låta bilens batteri för att köra död. När detta händer, måste en generator genast ersättas för att möjliggöra fortsatt användning av fordonet och för att förhindra eventuell skada på batteriet. Ta bort generatorn från 1995 Renault Clio är det första steget att ersätta den med en ny generator eller en ombyggnad.

Instruktioner

1 Parkera din Clio i en plan yta där den främre delen av fordonet är fullt tillgängliga.

2 Stäng av motorn. Pop huven och koppla den negativa (svarta) terminal från batteriet med hjälp av en skiftnyckel.

3 Klättra under fordonet och lokalisera swing remskiva längs slingrande bältesenheten. Sväng remskiva kommer att ligga på slutet av en metallarm, och kommer att åtföljas av en mässingsnyckel anslutning kallas "automatiska spännaren."

4 Anslut en skiftnyckel till den automatiska spännaren och vrida den moturs. Detta kommer att lossa bältesenheten.

5 Skjut ormliknande bältet av gungan remskivan.

6 Klättra ut från undersidan av fordonet och få åtkomst till generatorn från motorrummet. Skjut ormliknande bältet från generatorn enhet.

7 Ta bort den elektriska anslutningen på toppen av generatorn med hjälp av en 12 mm hylsnyckel.

8 Ta bort de fyra monteringsbultar runt kanterna av generatorn med hjälp av en 12 mm hylsa. Sedan försiktigt dra generatorn ur motorhuset.

Tips

  • Det kan vara önskvärt att ha en annan person hjälpa dig ta bort bältet från gungan remskiva som du håller trycket på den automatiska spännaren.
  • stanna alltid medvetna om klämpunkter när man arbetar runt bildelar.

Hur man tar bort en navkapsel från en Renault Clio

October 22

De navkapslar på en Renault Clio dölja muttrarna från utsikt samt göra utsidan av bilen mer estetiskt tilltalande. Eftersom de täcker muttrarna dock måste du ta bort navkapslar helst du vill ersätta ett hjul, sätta på en reservdäck, eller få ett däck bytas ut. Lyckligtvis, Renault ger dig allt du behöver för att ta bort navkapslar, och en kan tas bort på under 5 minuter.

Instruktioner

1 Ta ut fabriken reservdäcket kit från den bakre delen av bilen. Öppna upp satsen och leta efter en lång platt verktyg med ett slut som ser ut som en tillplattad sked eller en skruvmejsel.

2 Placera bladet av verktyget i spalten mellan navkapseln och fälgen. Skjut brytjärnet mot däcket för att lossa klämmorna som håller navkapseln på fälgen.

3 Arbeta dig runt hjulet med samma teknik som du använde i steg två för att bända loss navkapseln, tills du kan få din hand mellan navkapseln och fälgen. Dra navkapseln off av hjulet.

Hur man ändrar bromsbelägg på en Renault Clio 2

November 16

Renault Clio 2 är en fransk bil. Bromssystemet använder en tjocklek och kolv design för maximal spännkraft. Över tiden, friktionsmaterialet i bromsbeläggen slits ner. Detta är normalt eftersom fodret gnids mot broms rotorer och orsakar friktion. Denna friktion är det som saktar bilen ned. När dynan material får vara 1/8 inches tjock, måste du byta bromsbelägg. Dynan djup bör kontrolleras varje halvår.

Instruktioner

1 Bryt muttrarna löst på axeln / hjulet du kommer att arbeta på. Vrid klackarna 40 grader moturs med ett däck skiftnyckel.

2 Höj fordonet på pallbockar. Lyft upp på de främre eller bakre jack punkter (beroende på fordonets sida du arbetar med) som sitter bakom kylaren eller bakom stammen, respektive.

3 Ta bort muttrarna och dra hjulet från hjulnavet.

4 Placera C-klämman över bromsok enheten. Placera skruvänden av klämman över baksidan av det yttre bromsbelägget och den andra änden av klämman över baksidan av bromsoket.

5 Dra åt klämman för att tvinga bromsok kolven i bromsoket.

6 Ta bort klämman från bromsok aggregatet när kolven bottnar i bromsoket (när du inte längre kan dra åt klämman).

7 Ta bort de övre och nedre bromsok monteringsbultar som håller fast bromsok till hjulnavet enheten.

8 Skjut bromsok från rotorn och ta bort bromsbeläggen. De bör komma rätt ut.

9 Sätt nya bromsbelägg och sätta bromsoket tillbaka tillsammans på rotorn och hjulnav enheten. Placera en klick gänglåsning på gängorna bromsok monteringsbultarna.

10 Spraya bromsaggregatet ner med bromsdelar renare.

11 Sätt hjulet igen och sänk Renault till marken.

Hur man Justera strålkastare på en Yamaha V-Star

February 7

Strålkastare justering på ett fordon är mycket viktigt, eftersom nattrafik sikten kan vara skillnaden mellan en säker resa och slå ett djur eller ett annat fordon på vägen. För en motorcykel, kan strålkastare justering vara skillnaden mellan liv och död när man rider på natten, eftersom djur och väghinder kan orsaka allvarliga olyckor. Lyckligtvis, motorcykel tillverkare gör det ganska enkelt att ställa in en motorcykel strålkastare för optimal sikt.

Instruktioner

Hur man Justera strålkastare på en Yamaha V Star

1 Parkera din motorcykel, med hjälp av en motorcykel stativ, 25 fot från din garageport eller annan tillgänglig vägg.

2 Mät från marken till mitten av strålkastare och notera höjden.

3 Använd maskeringstejp för att markera höjden, noterad i steg 2, på garagedörren som din "nivå" height.

4 Använd maskeringstejp för att placera ett märke 6 inches ovanför höjdnivå och ett annat varumärke 6 inches under höjdnivå.

5 Ta bort markeringen. Det är inte längre behövs.

6 Om man tittar på strålkastaren från framsidan av motorcykeln, finns det två justeringsskruvar, en vid klockan 4 position och en vid klockan 8 position. Vrida skruven i höjer headligh; vrida skruven ut sänker det.

7 Använd en skruvmejsel för att justera strålkastare uppåt eller nedåt genom att vrida på justerskruven vid klockan fyra positionen. Gör justeringen så att halvljuset är centrerad på det nedre märket och helljus är centrerad på den övre markeringen.

Tips

  • Lasten en motorcykel bär, liksom justeringar chock, kommer att variera justeringar strålkastare.

Renault Clio 2004 Specifikationer

June 29

Renault Clio 2004 Specifikationer


Renault är en fransk biltillverkare som har producerat fordon sedan 1897 och blev populär med sin R5 minibil och R18 modeller av 1970- och 1980-talen. Renault har också tillverkat en rad hatchbacks. Om du är intresserad av Renault halvkombi, en modell som du bör veta mer om är 2004 Renault Clio.

Motor och bränsleekonomi

2004 Renault Clio levereras som standard med en 2,9-liters, 250 hästkrafter sex-cylindrig motor. Motorn har förmågan att producera 220 foot-pounds vridmoment och har en cylinderdiameter och slaglängd av 87 mm gånger 82,6 mm. Motorn har också en kompressionsförhållande på 11,4: 1, och fordonet använder en 6-växlad manuell växellåda. När det gäller bränsle, kommer 2004 Clio med en 16-liters bränsletank, och i genomsnitt 19,67 miles per gallon för kombinerad stad och landsvägskörning.

Prestandaspecifikationer och Däck

Hatchbacks används ofta i rally bilspel och på grund av detta, många människor är intresserade av kombi prestandaspecifikationer och däck. 2004 Renault Clio har en topphastighet på 151.44 miles per timme, och kan gå från 0 till 62 miles per timme i 5,8 sekunder. Framdäcken på Renault Clio är 175/65-R14 och bakdäcken är 185/65-R15.

Mått och bromsar

2004 Renault Clio har tillräckligt med sittplatser för två personer och tre dörrar inklusive halvkombi. Fordonet har en tjänstevikt på 3237 pounds, en längd av 148 inches, en bredd av 72 inches, en höjd av 53,2 inches och en hjulbas på 99,5 inches. 2004 Renault Clio använder också ventilerade skivor på de främre och bakre bromsarna.

Hur man tar bort luftfiltret på en Renault Clio

October 2

Renault Clio använder en motor luftfilter för att förhindra skräp och damm från att komma in motorns luftintag. Även en liten mängd stoft göra sin väg in i motorn kan försämra prestandan, medan främmande föremål kommer in i motorn kan orsaka allvarliga skador. Luftfiltret ska kontrolleras varje gång oljan byts och ersätts när den är igensatt eller orimligt smutsig.

Instruktioner

1 Stäng av motorn. Öppna huven.

2 Dra upp på den främre kanten av plastmotorkåpan för att exponera motorrummet. Ställ motorkåpan åt sidan.

3 Tryck in fliken låset på höger sida av filterhuset för att låsa upp locket. Luftfilterhuset är en rektangulär låda direkt ovanför motorn mot förarsidan av motorrummet.

4 Dra locket bostäder upp och bort från huset.

5 Ta tag i exponerade änden av luftfiltret. Dra filtret upp medan luta den något mot vindrutan för att helt ta bort den från filterhuset utrymmet.

Hur man byter Renault Clio bromsbelägg

April 12

Hur man byter Renault Clio bromsbelägg


Renault tillverkarna Clio för distribution till den brittiska marknaden. Clio finns i fyra olika modeller: Clio, Clio Renaultsport, Clio Gordini och Clio Sport Tourer. Varje Clio måste ha arbets bromsar att stoppa effektivt och när du märker att fordonet är långsamt att stoppa, är det ett tecken på att kontrollera bromsarna. Du kan byta dina bromsbelägg hemma med rätt verktyg.

Instruktioner

Ta bort och installera främre bromsbelägg

1 Kontrollera bromsvätskenivån under huven på din Clio i master-cylindern. Sifon ungefär hälften av bromsvätska från reservoaren.

2 Använd en spärr och uttag för att lossa muttrarna på hjulen. Ta inte muttrarna helt.

3 Höj Clio med en domkraft. Stötta Clio säkert med domkraften.

4 Ta muttrarna på hjulen helt. Skjut bort hjul och däck från Clio. Placera hjul, däck och lug nut på en säker plats.

5 Placera en 8-tums C-klämman på bromsoket. Dra klämman att sitta bromsok kolvarna i hålen. Ta bort klämman.

6 Ta de två bromsok slide pinnbultar av bromsok med en spärr och uttag. Lyft bromsok från bromsskölden.

7 Placera bromsoket på ramen och säkra med mekaniker tråd. Låt inte bromsok avbryta från bromsslangen.

8 Rubba bromsbelägg och anti-skallra klipp från bromsskölden. Ta bort shims från dynan att återanvända. Notera den exakta ordning de gamla bromsbelägg, anti-skallra klipp och shims satt i fordonet.

9 Montera shims, anti-skallra klipp och de nya bromsbelägg till ankarplattan.

10 Placera bromsok tillbaka in i läge ovanför bromsaggregatet. Dra åt glidpinnbultar till 24 foot-pounds.

11 Byt hjul och däck. Dra åt lug nut med fingrarna.

12 Sänk Clio tillbaka till en planade marken. Dra åt lug nut till 80 till 100 foot-pounds med en momentnyckel.

13 Applicera tryck på bromspedalen tills den känns fast. Pedalen kan slå i golvet för första gången, men fortsätta att utöva påtryckningar på pedalen tills den är inställd på plats. Placera ny bromsvätska tillbaka i huvudcylinder tank.

14 Starta Clio och applicera tryck på bromspedalen igen för att justera bromsoket kolvarna. Endast manövrera fordonet när bromskänsla fast.

Ta bort och installera bakre bromsbelägg

15 Upprepa steg ett till åtta från de främre bromsbelägg.

16 Använd bromsoket kolven i bromsoket hålet en gammal bromsbelägg eller en 8-tums C-klämma till botten.

17 Placera den inre bromsen i bromsoket dynan. Skjut hållaren fjädern helt i bromsokskolven.

18 Placera änden av det yttre bromsback och foder på bromsoket. Vrid den nedåt tills lokaliserings klackarna och hållaren våren är på plats.

19 Placera ny sko tofflor på bakhjulet skivbroms adapter.

20 Placera mätmarkören på plats över bromsaggregatet.

21 Byt hjul, däck och muttrarna på Clio. Sänk fordonet till marken. Tryck på bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Fyll huvudcylinder tank med bromsvätska. Provköra Clio att kontrollera att bromsarna fungerar.

Tips

  • Ändra båda uppsättningarna bromsbelägg på varje axel.

Förfaranden för att justera Strålkastare

May 16

Förfaranden för att justera Strålkastare


Korrekt justerade strålkastare belysa vägen framför samtidigt vistas ut ur ögonen på mötande bilister. Du bör justera dina strålkastare en gång per år och efter några mindre olyckor. Du kan göra det själv.

Instruktioner

1 Parkera bilen på plan mark framför en vägg eller garageport på kvällen, när det är mörkt nog att se strålkastare. Öppna huven och leta reda på justerskruvarna bakom varje strålkastare. Om du har svårt att hitta dessa, kontakta din instruktionsbok.

2 Placera en remsa av målartejp horisontellt över väggen i höjd med strålkastarglasen. Markera avståndet mellan de två strålkastare med små vertikala remsor av tejp.

3 Mät ett avstånd av 25 fot från väggen med ett måttband och placera din främre stötfångaren på denna punkt.

4 Slå på din halvljus och notera där de träffar väggen. Använd en Phillips-skruvmejsel för att justera varje strålkastare så att strålen träffar väggen flera inches nedanför och till höger om varje markering på väggen. Detta kommer att säkerställa att din strålkastare lyser upp vägen jämnt och kommer inte att lysa i ögonen på förarna reser i motsatt riktning.

Hur man Justera strålkastare på en 2004 RoadGlide

October 16

Hur man Justera strålkastare på en 2004 RoadGlide


Stock strålkastare inställningarna på Harley Davidson motorcyklar, ungefär som på andra fordon är inte alltid ställa upp till optimal inställning, därför kan det vara nödvändigt att justera strålkastarna på 2004 RoadGlide, höja den att lysa längre ner på gatan eller sänka den . Att göra det är faktiskt ganska enkelt, eftersom de reglage är inbyggda i strålkastaren enheten.

Instruktioner

1 Ta bort fästskruvarna på båda sidor av den främre kåpan och under kåpan, med en stjärnskruvmejsel.

2 Dra försiktigt kåpan bort från framsidan av motorcykeln, och se till att justera någon trassliga kablar eller kablar.

3 Leta upp justeringsskruven på sidan av strålkastare montering: Det bör vara en stor skruv kantad med ett kugghjul som roterar strålkastare uppåt och nedåt (se bilden i referens 1).

4 Använd en stjärnskruvmejsel för att vrida inställningsskruven: Twist medurs för att sänka strålkastaren och inse det närmare marken; vrida det moturs för att höja strålkastaren och lyser den längre ner på gatan. Du kanske måste starta motorcykeln och slå på helljuset strålkastare för att plocka ut sin rätt vinkel.

5 Skjut den främre kåpan tillbaka på motorcykeln och säkra den med skruvarna du tidigare borttagna, med en stjärnskruvmejsel.

Tips

  • Det kan vara nödvändigt att slutföra denna process när det är svagt utanför. På så sätt kan du testa ljuset vinkel innan du byter motorcykelns främre kåpa.
  • stanna alltid medvetna om klämpunkter när man arbetar runt motorcykeldelar.

Hur man Justera strålkastare Försenad en Deville

April 2

Hur man Justera strålkastare Försenad en Deville


Cadillac Deville använder Twilight Sentinel funktion för att automatiskt styra strålkastarna. Twilight Sentinel känner hur mörkt det är utanför och vänder strålkastarna på och utanför detta. Deville ägare kan också fördröja driften av strålkastarna när fordonet är avstängt. Fördröjningen kan ställas in från en rad av en sekund till tre minuter. Använda denna funktion är relativt enkelt och snabbt.

Instruktioner

1 Leta Twilight Sentinel spaken på nedre vänstra sidan av instrumentpanelen, till vänster om ratten. Spaken kommer att vara till höger om strålkastare reglaget.

2 Flytta Twilight Sentinel spaken från läge OFF. Detta kommer att aktivera Twilight Sentinel.

3 Justera Twilight Sentinel genom att skjuta nivån fram och tillbaka till valfritt läge men utanför. Sliding spaken hela vägen till höger förlänger fördröjningstiden samtidigt som du drar spaken åt vänster kommer att minska fördröjningstiden.