Rengöra däck glans hemmagjord

Hur man rengör Harley Davidson aluminiumfälgar

March 19

Hur man rengör Harley Davidson aluminiumfälgar


Att hålla en Harley aluminiumfälgar ren är en ofta förbisedd men viktig del av rutin cykel underhåll. Hjul plocka upp broms och vägdamm, lera, olja och mjuk väg tjära. Regelbunden, grundlig rengöring kommer att minska de negativa effekterna av frätande skräp eller kemikalier på ytan. Harley-Davidson rengöringsprodukter är allmänt tillgängliga och är specifika för hjultyp. Men med hjälp av en mild flytande tvål innehåller Kastilien inte skadar aluminium eller däcken. Den genomsnittliga kostnaden är mindre än hälften av kommersiella rengöringsmedel. En lätt tillämpning av utspädd citronsaft kommer att ta bort envis fett och glans hjulen.

Instruktioner

1 Slang ner hjulen med vatten, med den högsta tillgängliga trycket, för att avlägsna lös smuts och väg skräp. Spruta inte vatten på broms eller motorkomponenter eller i avgasrören.

2 Fyll en hink halvvägs med varmt till hett vatten och tillsätt en kvarts kopp flytande tvål eller schampo och cirka två matskedar citronsaft. Rör om eller blanda det väl att arbeta upp några lödder. Skrubba hjulen med hjälp av en långskaftad borste. Använd en tandborste för att komma in i mindre områden och mellan ekrarna. Skölj ofta med vatten.

3 Spola soap hjulen och torka av dem med hjälp av rena trasor eller en mjuk handduk. Fyll en ren, tom sprayflaska med lika delar vatten och citronsaft. Spraya blandningen på hjulen och lämna den på i ungefär fem minuter för att lyfta återstående fläckar och bromsdamm. Skölj hjulen ordentligt och torka med rena trasor.

Tips

 • Substitut baby schampo för flytande Kastilien tvål; den innehåller castile och är milda.
 • Se till att hjulen är ordentligt torr innan polish.
 • Spruta aldrig kallt vatten på heta hjul; det kan böja metall och bromsar.
 • Använd inte rengöringsmedel maträtt märkta som "extra styrka" eller "avfettningsmedel"; de kan korrodera aluminium och repas.
 • Använd inte ättika på aluminiumlegering hjul; det kan matt metall.

Hur man gör hemmagjord Tire Shine

April 1

Hur man gör hemmagjord Tire Shine


Du kan hitta massor av kommersiella däck shine produkter, men de brukar använda kemikalier som torkar dina däck eller att man helt enkelt inte vill andas in. Gör din egen däck glans är ekonomiskt och du vet exakt vilka ingredienser går på din bil och in din gård. Shining dina däck gör inte bara hela bilen ser polerad, men det skyddar dina däck från torkning.

Instruktioner

1 Blanda 2 msk. mild diskmedel och 1/4 kopp tvålflingor eller borax i en stor hink med 2 liter varmt vatten. Borax är lättare att hitta i vissa områden än tvålflingor, och det fungerar lika bra.

2 Tillsätt 1 tsk. citronolja till hinken av rengöringslösning. Du kan hitta citronolja i hälsokostbutiker eller hemma och trädgårds återförsäljare. Citronolja används för att rengöra och polera trä samt. För dina däck, citronolja avlägsnar fett och villkor gummit.

3 Skrubba däck med däck glans lösning och en styv borste. Du bör se några lödder från diskmedel, men inte många. Skrubba däck, fälgar och navkapseln. Var noga med att skrubba däcket lysa lösning i så mycket av däcket och hjul område som möjligt.

4 Skölj varje däck med färskvatten direkt efter att du skrubba det.

5 Torka och polera varje däck med en ren handduk.

Tips

 • Använd däck glans på dina däck efter att du har rengjort resten av bilen så att du inte smutsiga eller tråkig däcken genom att skölja bilens smuts över dem.
 • Var noga med att inte stänka något av däcket glans lösning i dina ögon eller mun och hålla lösningen borta från barn och husdjur.

Läder Bilstolar rengöringstekniker

April 29

Läder Bilstolar rengöringstekniker


Lädersäten, medan betraktas som en lyx i de flesta fordon, kan vara svåra att rengöra ordentligt. Om produkterna eller tekniker som används för att rengöra lädersäten är för hårda eller använts felaktigt, kan platser bli fläckig eller skadad - och ersätta dem kan bli dyrt. Att känna rätt teknik för att använda innan du rengör lädersäten kan bidra till att förebygga huvudvärk och onödiga kostnader senare.

Använda rätt produkter

En av de största misstag som fordonsägare göra är användningen av felaktiga produkter för att rengöra sina lädersäten. Läder kräver användning av specialprodukter som kommer att rensa utan att torka ut lädret, vilket leder till sprickbildning. Var noga med att välja en produkt som specifikt anges är säker att använda, eller speciellt konstruerade för användning på läder. Använda rätt våtservetter vid rengöring lädersäten är lika viktigt som att använda rätt rengöringslösning. Mjuka dukar som är gjorda av mikrofibrer rekommenderas.

Stain Removal Tips

Fläckar som har trängt in lädersäten kan vara svårt att ta bort. Välj en produkt som är effektiv, men inte alltför hård, för djupt liggande eller missfärgade lädersäten. Som med rengöringsprodukter, med användning av en lösning som är för stark kan leda till för tidigt åldrande och sprickbildning av läder. Några av de bästa poster för att ta bort fläckar från lädersäten kan redan vara i din badrumsskåp. En av de mer effektiva metoderna är att sandskädda lite av tandkräm direkt på fläcken. Arbeta in med en mjuk pensel med tandborste och torka sedan med en fuktig trasa. Hårdare fläckar, såsom de som orsakas av bläck, kan kräva behandling med en icke-aceton nagellacksremover. Den typ som finns i pre-fuktad våtservetter fungerar bäst eftersom de inte är alltför mättade och kommer i små mjuka trasor. Försiktigt gnugga fläcken med nagellack remover torka tills fläcken bleknar, torka sedan försiktigt med en fuktig trasa.

Skydda din investering

Många bilägare göra misstaget att rengöra sina lädersäten alltför ofta. I själva verket bör lädersäten inte rengöras oftare än en gång var tredje månad, såvida de inte har blivit kraftigt nedsmutsade. Mellan rengöring, kan du skydda din investering genom att täcka säten med en ljus filt eller ark när fordonet kommer att utsättas för direkt solljus. Förutom att bidra till att hålla säten rena, täcker dem hjälper till att skydda sin glans och förhindra sprickbildning på grund av torrhet. Damm era platser regelbundet utan rengöringsmedel. Bara en snabb damm med en mjuk, mikrofiberduk tar bort föroreningar som finns i luftpartiklar från att landa på era platser, vilket kan leda till matthet och missfärgning.

Hur att rengöra en Dull Plastic Car Hood

May 14

Hur att rengöra en Dull Plastic Car Hood


Fler och fler fordonskomponenter görs av plast än någonsin tidigare. Vissa fordon har hela sin kropp gjord av plast karossdelar, medan andra har plast fendrar och huvor. Detta är bra för viktminskning och bättre bränsleekonomi; dock krävs det ägarna till dessa typer av fordon för att upptäcka nya sätt att rengöra och underhålla sina ytor. Lyckligtvis finns det flera nya produkter på marknaden som gör det lätt för ägarna till dessa plastarbetsföra bilar för att hålla dem rena och blanka.

Instruktioner

1 Spraya fordonet. Skaka kan kraftigt för att blanda kemikalierna. Spraya hela ytan av huven eller kroppspartiet du vill rensa och glans från cirka 6 till 8 inches bort. Spraya alltid bort från ansiktet och ögonen.

2 Torka huven. Använd en mikrofiberduk eller handduk att torka renare bort från huven. Torka i en cirkulär rörelse tills all vätska absorberas från kroppspanelen.

3 Polera huven. Använd en ren microfiber handduk och polera ytan till en ljus lysa genom att arbeta i en cirkelrörelse. Några mycket tråkiga ytor kan kräva en andra eller tredje ansökan.

4 Applicera vax. Använda din favorit vax, tillämpas i enlighet med tillverkarens anvisningar. När torr, ta bort vaxet med en mjuk handduk.

Tips

 • Tvätta bilen med ett milt tvättmedel. Detta kommer att bidra till att upprätthålla glansen på plastkarossdelar.
 • Använd aldrig petroleumprodukter till en plastkarosspanel. De kan skada ytan.

Hur man rengör Gas fläckar från billack

June 28

Ta bort de fula gas fläckar från under tank av din bil eller lastbil kan göras med en liten armbåge fett och vanliga rengöringsmedel. Fläckarna kommer från bensin skadar klarlack eller vax på finish. Om du håller din bil vaxad det blir lättare att ta bort dessa typer av fläckar, men även om du aldrig har vaxat det, kan de tas bort.

Instruktioner

1 Tvätta bilen eller lastbil med mild tvål och vatten. En bra bil tvätt kommer att ge dig de bästa resultaten. Använd en mjuk svamp eller mikrofiberduk och en mild tvål, så att du inte repa lacken.

2 Applicera ett lager av hög kvalitet fordonsindustrin vax till området. Gnugga vaxet med en mjuk trasa eller trasa enligt tillverkarens anvisningar.

3 Polera med en omlopps buffert för att återställa glans till slut. Använd en låg hastighet buffert så att du inte bränner fast klarlack under poleringsprocessen.

4 Vaxa området igen och gnugga bort det. Polera avsnittet av färg igen. Fortsätt polering och vaxning tills du har helt bort gasen fläcken från färgen.

5 Applicera ett lager vax för att hela fordonet för att jämna ut finish och skydda färgen från ytterligare fläckar och elementen.

Tips

 • Vaxa bilen minst två gånger per år för att skydda finish och hålla färgen ser nya.

Hur att rengöra en Toshiba DLP HDTV

February 16

Hur att rengöra en Toshiba DLP HDTV


Toshiba tillverkar en rad höga tv (HDTV) med DLP (digital light processing) teknik för mer levande video. De platta skärmar på dessa uppsättningar kräver varsam rengöring för att undvika repor och smetar på glasytan. Man måste också vara försiktig när damning att förhindra statisk elektricitet byggs upp som kan orsaka en kortslutning i uppsättningen och förstöra elektroniken. Särskilda rengöringslösningar för platt-HDTV finns i elektronikaffärer, eller en hemmagjord lösning kan göras för småpengar.

Instruktioner

1 Koppla Toshiba HDTV från eluttaget.

2 Rengör toppen, ryggen och sidorna av Toshiba med en ren, torr mikrofiberduk för att avlägsna damm.

3 Bered en rengöringslösning av lika delar tvättsprit och destillerat vatten i en plast sprayflaska och skaka ordentligt.

4 Spray en lätt dimma av rengöringslösning på en mikrofiberduk och gnid försiktigt i en cirkulär rörelse på Toshiba HDTV-skärm för att avlägsna damm, smuts, fingeravtryck och smuts.

Tips

 • Använd endast destillerat vatten för rengöringslösningen. Kranvatten kan lämna vita streck på platt-TV.
 • Spraya inte någon rengöringsvätska direkt på Toshiba TV. Spraya rengöringslösning på en ren trasa och torka av TV: n.

Hur man rengör en läder Chamois

February 23

Hur man rengör en läder Chamois


Strax efter bilen uppfanns, så var ett nytt användningsområde för läder sämskskinn. En läder sämskskinn, även kallad sämskskinn, är naturligtvis absorberbara och används för att torka en bil efter tvätt. Oljorna som finns i en läder stenget ger också en bil en glans när du är klar, och därmed slutföra två uppgifter i ett steg. En läder sämskskinn är oftast gjorda av fårskinn, även om tidigare versioner gjordes från rådjur. En läder sämskskinn bör rengöras efter varje användning och blir hårt efter det torkar. Innan du använder den igen för din bil, måste du placera den i rent vatten och vrider ur.

Instruktioner

1 Använd varmt vatten och en liten skvätt milt rengöringsmedel för att skapa en tvålblandning.

2 Rengör läder sämskskinn för hand i tvålvatten.

3 Skölj tvål med varmt vatten och krama ur överflödigt vatten.

4 Sträck sämskskinn och lägg den på tork. Placera den inte i solen.

Hur man rengör BBS hjul

March 18

BBS hjulen är några av de finaste aluminiumfälgar i världen och används i stor utsträckning av high-end tillverkare samt race team. För att upprätthålla värdet och utseendet på dina BBS-fälgar, rena och polera dem regelbundet.

Instruktioner

1 Skölj hjulen noggrant med en högtryckstvätt eller en slang, spruta vatten mellan ekrarna och in i hjulhuset för att få bort smuts så att den inte kommer ut senare när du tvättar hjulen.

2 Tvätta kanten av hjulet och centrum av hjulet med en tvätt mitt eller en mjuk borst hjul borste indränkt i rikligt med vatten och din favorit hjul rengöring tvål. Håll hjulet mycket våt under denna process för att undvika repor på ytan.

3 Ren mellan mask ekrar med hjulet borste om du har mesh-stil BBS hjul.

4 Skölj hjulen med slangen och sedan torka dem med en ren, torr luddfri frottéhandduk.

5 Polera hjulen. För polerade fälgar, använda en hög kvalitet legering hjul polish som den typ av mors. Applicera en liten mängd av den polska till en trasa, tillämpa den på hjulet och polera ut finish.

6 Applicera en kvalitet bil vax för hjul som har en målad och klar lackerad. Vaxa hjulen med en frottéhandduk.

7 Skydda däckets glans genom att tillämpa däck skyddsmedel. Applicera detta med en svamp applikator att undvika att få skyddsmedel på färsk detaljerade hjulen. Snygga däck kommer att hjälpa ditt hjul se sitt bästa.

Hur rengör jag min Milky Hazy bilstrålkastare?

March 29

De flesta av dagens strålkastare är gjorda av plast polykarbonat, som är lättare och mer motståndskraftig mot sprickor än de gamla glasstrålkastarna. Plasten har en tendens att bli oklar, men efter år av exponering för solljus och atmosfäriska kemikalier. Vissa linser kan även utveckla ett nätverk av fina sprickor, så kallade vurm, som kan vara svåra att åtgärda. Det är värt ett försök, men innan du byter en lins.

Polska till en ny Shine

Polering plastlinser tillbaka till sin gamla glans är mycket billigare än att ersätta dem. En färdigförpackade rengöringssats kan göra jobbet för ungefär $ 10. Tvätta ytan smuts från linsen först, sedan använda målarmaskeringstejp för att täcka området omedelbart runt linsen. Ta i närheten trim, särskilt kromad metall eller kromfinish plast, eftersom polermaterial kan förstöra krom.

Börja reparera genom att smeta några av polermedel på en flanell eller mikrofiberduk och polering i en cirkulär riktning. Lacket kommer att mala i tyget och lyft dis av objektivet medan det torkar ut. Det mesta av föreningen kommer att finnas kvar på linsen; det tar ca 10 minuter för att gnugga att rengöra linsen.

Ha inte bråttom. Använd en omloppspoler om du har en; bifoga en lammull eller frotté pad. Polera inte färgen av närbelägna ytor. Håll polering tills linsen är blanka.

Om en del av linsen är för urkärnade som skall poleras ren, kommer sandpapper vara nödvändig. Placera en bit av 1000-grit våt / torr sandpapper i kallt vatten och dra i 10 minuter. Lätt sand utan kärna linsen i raka linjer. Sand och tillbaka i en riktning tvärs över linsen. Se till att inte skada närliggande färg eller trimma.

Sand tills gropar, repor och missfärgningar är borta. Återigen, inte bråttom. Torka ytan med en handduk och kontrollera att behandlingen är likformig på linsen.

Upprepa denna process med 1500-slippapper, denna gång med räta vinklar. Håll papperet våt, täcker hela ytan och rensa bort alla slip pulver. Följ med 2000-, 2500- och 3000-grit våt / torr sandpapper.

Polska en gång med polermedel, sedan noggrant vax med en pasta bilvax. Detta är en slutlig skyddande sköld för linsen mot surt regn, smuts och vägsalt.

Hur man rengör dina fälgar

May 6Du kanske har märkt att rengörings fälgar på bilar kan vara mycket svårt och tidskrävande. Rengöring fälgar på din bil är hårt arbete, men om du vidta lämpliga åtgärder och använda de bästa verktygen kan det vara lätt.

Instruktioner

1 Hur man rengör dina fälgar

Först fyller rengöring hink med vatten och tillsätt rengöringsmedel som du ska använda (läs anvisningar för belopp att använda).

2 Spray fälg / däck i en cirkulär rörelse med slang och se till att de är helt våt.

3 Se till att rengöring rag är noggrant tvål och börja tvätta däck upptill och helt gå runt hela däcket, sedan börja rengöra kanten uppifrån arbetar runt medurs.

4 När detta är gjort rengöring med trasa använda borste för att komma åt områden / små sprickor som du inte kunde nå med trasa.

5 Spraya fälg i cirkelrörelse efter ut sidan av fälgen och skölj däcket. När detta är gjort användning handduk för att helt torka både fälg och däck och lägga till ytterligare produkter till däck för efterbehandling glans.

Tips

 • Ta din tid