rengöringskassett kassettdäck

Hur man rengör kassettdäck i en bil

September 24

Om bilen har en bandspelare, bör du rengöra den regelbundet för optimalt ljud och prestanda. Smuts och damm kan ansamlas på huvudena och orsaka en förlust i kvalitet. Det är inte alltid möjligt att nå in i kassettdäcket och rengör det för hand. Köp en våt kassettdäck renare från någon elektronik butik för att göra jobbet.

Instruktioner

1 Ta bort all tejp som kan vara i spelaren.

2 Applicera rengöringslösning till rengöringsbandet. Följ tillverkarens instruktioner för hur mycket att tillägga. Det är oftast ett par droppar.

3 Placera bandet i däck och spela för den tid som anges i bruksanvisningen.

4 Ta bort tejpen och du är klar. Rengör kassettdäck efter 20 till 30 timmars användning.

Hur man rengör kassettdäck Heads

January 15

Hur man rengör kassettdäck Heads


Bandspelare är inte konstruerade för att arbeta för mer än 20 eller 30 timmar utan rengöring. Efter denna tid, kan banddäckhuvudena blir igensatta med smuts och olja, vilket minskar uppspelningskvalitet av banden. Smuts på band däck huvuden kan också öka chanserna att band filmen kommer att komma ut och bli förstörda. Lyckligtvis är enkel rengöring av kassettdäck huvuden av någon bandspelare.

Instruktioner

Kommersiell Tape Cleaner

1 Köpa några rengöring band (torr eller våt typer) från en elektronisk butik. Torra band fungerar genom att ha ett vidhäftande skikt som attraherar smuts från huvudet till bandet. Den våta metoden fungerar mer traditionellt. Fukt från bandet gnuggar på däck huvuden, som lösgör smuts och gör det fastnar på bandet. Båda metoderna bör fungera lika bra.

2 Öppna kassett och ta bort tejpen för närvarande inne i däcket. . Dra inte ur bandspelaren om du använder en färdigköpta band renare.

3 Läs och följ alla riktningar på förpackningen av rengörings band. I allmänhet placera rengöringsband i bandspelaren. Stäng locket. Tryck på "play" -knappen på bandspelaren och låta bandet löpa förrän de stannar bandet.

manuell rengöring

4 Öppna kassett och ta bort tejpen för närvarande inne i däcket. Koppla bandspelaren från eluttaget, för att undvika störningar som du rengör tonhuvudena.

5 Fyll en grund behållare med tvättsprit. Doppa en Q-Tip i alkohol och gnugga försiktigt över bandhuvudena. Detta bör ta flera minuter för att rengöra ordentligt. Vrid huvudet när du arbetar, och ägna särskild uppmärksamhet åt spåren mellan huvudena.

6 Anslut bandspelaren tillbaka till eluttaget. Tryck på "play" -knappen på bandspelaren och låt den gå i flera minuter. Detta kommer att ge bandhuvudena tid att torka ut innan du använder spelaren för kassetter igen. Ljudkvaliteten på bandet ljud bör vara bättre efter rengöring.

Hur man rengör ett kassettdäck

March 31

Hur man rengör ett kassettdäck


Magnetisk kassettdäck tekniken har mognat avsevärt sedan den infördes i början av 1960-talet. Från diktera maskiner bilstereo, miljontals kassettdäck kvar i dagligt bruk, och de alla kräver slutligen rengöring för att bibehålla ljudkvalitet. För att uppnå bästa möjliga resultat från uppspelning och inspelning, behöver din kassettdäck rutinmässig rengöring. För att effektivt rengöra kassettdäck, måste du rengöra varje yta som berör magnetband som håller ljuddata.

Instruktioner

1 Dra ut kontakten ur kassettdäcket.

2 Prop öppna dörren till kassettdäcket så har du bättre tillgång till däckets inre. Använd en liten trä mellanlägg vid bortre sidan av däcket för att hålla dörren öppen. Detta gör det möjligt att rengöra sidan av däcket mittemot shim.

3 Blötlägg bomull på änden av en bomullstopp i isopropylalkohol. Se till pinnen är fuktig, men inte så våt att alkoholen droppar av slutet.

4 Torka av dämpade pinnen över registreringshuvudet, uppspelningen huvudet, i fören, och alla stödlinjer på ena sidan av kassettdäcket. Huvudena är de delar av kassettdäcket som trycker mot bandet, läsa ljuddata. Drivrullen är den lilla metallspindeln mot bandhuvudena nära gummitryckrullen som hjälper till att flytta bandet genom maskinen. Guiderna är de små plast och metall inlägg som styr bandet genom maskinen.

5 Rotera pinnen när du trycker det längs de inre däckdelarna för att hålla en ren yta ständigt kör över delar som du torkar tejprester och smuts från dem.

6 Dra pinnen ut ur däcket efter torka varje del och undersöka den för att bestämma nivån av smuts avlägsnas. Om pinnen Smutsig, byta till en ny bomullstopp innan du fortsätter. Fortsätt rengöring tills den borttagna pinnen verkar ren; avsaknaden av smuts på pinnen innebär att du har rengjort inre kassettdäcket.

7 Torka bort överflödigt alkohol på kassettspelaren delar med en ren, torr trasa.

8 Flytta mellanlägget till den andra sidan av däcket, propping öppna dörren. Upprepa rengöringsprocessen på den andra halvan av kassettdäcket, byta kompresser som behövs. Låt 10 minuter för alkoholen att avdunsta från ytan.

9 Blötlägg en bomullstopp i gummirengöringsvätskan och rengör gummitryckrullen, med användning av samma förfarande som det som används med alkohol på metalldelarna. Tryckrullen är den svarta gummivalsen sitter mot fören. Låt en annan 10 minuters torktid, och sedan ta bort mellanlägg för att stänga däck. Anslut strömmen till kassettdäck för användning av däcket.

Tips

 • Använd en lätt fuktad trasa för att torka damm och fingeravtryck från utsidan av kassettdäcket.

Felsökning Bil kassettdäck

May 29

Felsökning Bil kassettdäck


Kassettdäck fortfarande installeras i bilar fram till helt nyligen, trots spridningen av cd-skivor (cd) och solid-state musikspelare som iPod och MP3-spelare. Märkligt nog, kan kassettspelare fortfarande vara extremt funktionell --- inte för användning av den nu föråldrade kassett, men som en adapter som ger en väg för bilens ljudsystem att acceptera inmatning från en 3,5 mm hörlursuttag vanligt förekommande på iPod och MP3-spelare.

Instruktioner

1 Rengör bandhuvudena med bandet huvudet renare kassett om ljudet blir grumligt. Lägg den medföljande alkoholen till rengöringskassett där märkt (leta efter ett stift hål i skalet), och släppa en liten mängd på svampen där. Sätt i rengöringskassetten i kassettfacket och köra det i några minuter.

2 Sänk volymen om ljudkvaliteten är förvrängt. Du kan sänka volymen på musikspelaren enheten eller på bilen kassettdäcket. I varje fall bör varje volyminställningen inte vara över 80 procent för att undvika klippning och distorsion.

3 Flytta fadern positionen till centrum om ljudet är hela vägen över till en sida av bilen. Center alla inställningar som bas och diskant på bilen kassettspelare för att få den renaste signalen från musikspelaren.

4 Byt ut kassettadaptern om du hör ljudet klick med jämna mellanrum. Kassettadapter är en analog, fysisk enhet och är utsatta för slitage och i slutändan kommer att misslyckas.

5 Byt ut musicassettes som inte kommer att spela alls innan de slutligen stopp i däck. Dra fastnat kassetterna ur däcket med fingrarna kan orsaka permanenta skador på däck.

Hur att rengöra en Sony 8mm VTR

January 22

Hur att rengöra en Sony 8mm VTR


Om du börjar lägga märke till ränder eller snö i uppspelnings från Sony 8 mm videokamera, är det dags att rengöra bandhuvudena. Detta är inte svårt att göra, Det är en fråga om att slinka in en 8 mm rengöringskassett och låta den göra sitt jobb. Eftersom Sony inte gör dessa modeller mer, är chansen att din blir på i år, så det är en bra idé att rengöra era huvuden varje månad eller så. På så sätt kommer du inte få några obehagliga stötar när du tittar på den dyrbara video.

Instruktioner

1 Öppna kassettfacket genom att skjuta "Mata ut" knappen i pilens riktning samtidigt som du håller ner den blå knappen.

2 Sätt i rengöringskassetten och stäng kassettluckan.

3 Ställ in "Power" växla till inställningen "VTR" samtidigt som du trycker på den gröna knappen på strömbrytaren. Detta kommer att orsaka videokontrollknapparna för ljus.

4 Tryck på "Rewind" -knappen för att se till att rengöringskassett spolas helt.

5 Tryck på play-knappen och låt rengöringskassett för att köra i 10 sekunder.

6 Tryck på "Stop" -knappen och ta bort rengöringskassetten.

Tips

 • Standarden Sony rengöringskassett använder en kemtvättsmetod. Det finns också våta rengöringsmedel som använder en speciell lösningsmedel för att rengöra videohuvud. Vissa experter föredrar våta rengöringsmedel, medan andra tycker att de lämnar för mycket fukt bakom och kan faktiskt bidra till nedsmutsning videohuvudena.
 • Rengör inte videohuvud för ofta; detta kan permanent skada kameran.
 • Om rengöring av videohuvudet en gång inte löser problemet, ta kameran för service. Försök inte att rengöra huvudet flera gånger.

Hur att rengöra en GE VHS bandspelare

July 30

Hur att rengöra en GE VHS bandspelare


När Japan lanserade den första video Home System (VHS) i 1976, folk kan både klocka nyutgivna filmer i deras hem för första gången och även spela in TV-program. VHS hade en betydande inverkan på samhället och blev snart en världsstandard. Även DVD-teknik så småningom tog över, fortsätter VHS att spela en roll i hushåll. Att veta hur man rengör din GE VHS bandspelare kommer att hålla reparationer ner, vilket i sin tur kan spara pengar.

Instruktioner

1 Rengöra utsidan av din GE videobandspelaren med en mjuk trasa och ett milt rengöringsmedel, antistatisk renare.

2 Damm videobandspelaren med hjälp av din dammsugarmunstycke renare damm. Damm från alla ventilationshålen på videobandspelaren --- topp, sidor och botten.

3 Putsa GE videobandspelare med en antistatisk poler och en mjuk trasa. Använd inte oljebaserade möbelpolish överdrivet, eftersom den samlar damm.

4 Rengör huvuden på videon om den inte har en automatisk huvud renare. Du vet att du behöver rengöra VCR huvuden när du får en snöig bild på din TV-skärm. För att hålla din video i topp drift rengöra huvudena var 30 timmars användning. GE VHS bandspelare modeller som GE VGN5500 har en automatisk huvud renare. Du behöver inte ha professionell rengöring av dessa modeller.

5 Sätt fyra droppar rengöringslösning i hålet som finns i hörnet av en VHS rengöring av kassettband, om du har en våt rengöringsband som kommer med en rengöringslösning. Använd mer eller mindre lösning, enligt instruktionerna på rengöringslösning flaskan. Du kommer att behöva punktera rengöringslösningen hål med en nål först om det är helt ny. Rengöring av band ser ut som VHS-band förutom att de innehåller en mjuk trasa i stället för videoband.

6 Sätt i VHS rengörings kassettband i videon. Låt bandet att köra cirka 30 sekunder, eller för den tid som anges i rengöringsbandet instruktioner. Bandet kommer att göra ljud som huvudena rör sig över rengöringsduken.

7 Sluta din GE videobandspelare, mata rengörings kassettband och låt videobandspelaren sitta i fem till tio minuter så att alkohollösningen att avdunsta. Om du har använt en kemtvätt kassettband --- en som inte kommer med rengöringslösning --- du behöver inte låta videobandspelaren sitta efter rengöring.

8 Testa VCR huvuden genom att sätta in en professionellt inspelade VHS-band. Bilden ska visas skarp och tydlig --- om inte kör rengörings kassettband igen.

Tips

 • Köp antistatisk renare och video / VHS rengöringskassetter för din GE VHS i en elektronik återförsäljare eller på nätet.
 • Håll bandet rengöringslösning, som innehåller alkohol, bort från alla med hög värmekällor och lågor.
 • Skölj händerna eller ögonen med vatten i ca 15 minuter om du får bandrengöringslösning på dem.
 • Undvik att använda slipande produkt eller lösningsmedel på din GE videobandspelare. Undvik att använda för mycket möbelpolish innehåller olja --- kommer VCR skåpet endast samla in mer damm.
 • Lämna inte en VHS rengörings kassettband i videon, eftersom bandet kan vara slip på dina videohuvudena.
 • Ta din video till en tekniker för reparation om du fortsätter att se snöiga bilder när man spelar band.

Hur man rengör Inuti en videobandspelare

November 21

Som med alla apparater i hemmet, damm och smuts kommer att bygga upp inuti videobandspelaren över tiden. Tro inte att bara för att de mekaniska bitar inuti skyddas av ett fall som damm inte kan arbeta sig in för att belägga komponenter. Särskilt känsliga är Videohuvuden som är ansvariga för att läsa den magnetiska kodningen på video-band och vrida koden i bild och ljud. Damm kan skada din videobandspelare och med tillräckligt uppbyggnad, kan hindra den från att fungera helt och hållet. Åtminstone kan för mycket damm äventyra klarhet speciella projekt, till exempel kopiera videoband till DVD. Insidan av videobandspelaren och VCR huvuden är lättare att rengöra än man kan tro, och rengöra dem är viktigt att hålla din videobandspelare i toppskick.

Instruktioner

1 Koppla videobandspelaren.

2 Rengör utsidan av videobandspelaren så att damm eller smuts beläggning på utsidan inte finna sin väg tillbaka in i maskinen.

3 Skjut luckan till kassettfacket inåt med fingrarna som om du sätter i en kassett. Håll viken öppet.

4 Sätt munstycket i en burk med tryckluft i kassettfacket och skjuta den komprimerade luften in i enheten. Detta kommer att lossa och spränga bort damm och smuts som beläggning allmänna inre videobandspelaren.

5 Rengör VCR huvuden. Det finns olika sätt att rengöra dem, men det enklaste och vanligaste är att använda en kommersiell rengöringskassett. Detta är en kassett som är konstruerad för att rengöra huvudena med rengöringsvätska. Helt enkelt in rengöringskassetten i videon som du skulle en kassett och tryck på "Play". Den rengöringskassett kommer att göra resten.

6 Ett alternativ till den kommersiella rengöringsmedel är att använda ett nytt, tomt kassettband. Sätt den nya kassett i videobandspelaren och tryck på "Play". Låt bandet att spela från början till slut och huvudena kommer att renas i processen. Det är också möjligt att rengöra huvudena manuellt genom att ta bort ytterhöljet på videobandspelaren och försiktigt gnugga huvudet med alkoholindränkt bomullspinnar.

Tips

 • Manuell rengöring videohuvudena kan vara farligt om du inte är bekant med de interna komponenterna i anordningen. Göra en del efterforskningar först och hänvisar till bruksanvisningen så att du har korrekt identifierat rätt områden du behöver röra med bomullspinne. Var noga med att inte röra bomullstuss till någon annan komponent än videohuvudena.
 • Var noga med att hålla burk med tryckluft upprätt vid eldning. Vrida burken på för mycket av en vinkel eller håller den upp och ner kommer att få den att skjuta som en flytande klorfluorkol (mest allmänt erkända av varumärket freon) i stället för tryckluft.

Hur man rengör Panasonic VCR Record Head

April 28

Hur man rengör Panasonic VCR Record Head


En Panasonic VCR register och spelar upp VHS videokassetter för njutning på en TV. Med tiden kan bandhuvudena som läser den analoga signalen på videokassetten blir smutsiga och bygga upp en elektromagnetisk laddning som kan påverka bild- och ljudkvalitet. Resultatet visas ibland som taggiga snö rör sig över skärmen. Ljudet kan också vara dämpat eller ohörbara. Rengöring av inspelning och uppspelning på en Panasonic kräver en videobandspelare renare produkt, som är en VHS torr rengöringskassett med speciell tejp för att ta bort damm och smuts, samt att neutralisera all elektromagnetisk laddning som kan påverka videokvaliteten och ökar risken för band fastnar inuti utrustningen.

Instruktioner

1 Sätt in kassetten i Panasonic VCR på samma sätt ett videoband skulle föras in i komponenten. Tryck på "Play" på Panasonic VCR främre kontrollpanelen.

2 Spela rengöringsbandet i 20 till 30 sekunder, beroende på uppdrag med visst märke renare.

3 Mata rengöringskassetten och sätter i en förinspelad tejp för att testa uppspelning. Om en suddig bild och dova ljud kvar, mata ut bandet och sätt rengöringskassett för en andra passage över VCR inspelning och uppspelning huvuden. Beroende på hur smutsig huvudena har blivit, kan det krävas två rengöringscykler med en kemtvätt kassett för att avlägsna damm och smuts.

Tips

 • Regelbunden inspelning samt uppspelning av äldre VHS-band kommer att kräva mer frekvent rengöring av på Panasonic VCR.
 • Överanvända en torr kassett renare kan orsaka för tidig VCR fel, enligt uppgifter från High Tech Productions.

Hur man rengör och reparation av en videobandspelare

July 1

En videobandspelare (videobandspelare) liknar på många sätt till en kassettbandspelare, inklusive det sätt som magnetband uppbyggnad kan försämra kvaliteten på videon som spelas och orsaka bandrullarna att hålla sig till bandet under uppspelning. För att rengöra och reparera en videobandspelare av magnetband uppbyggd, använd en VHS rengöringskassett som kan köpas från en hobby butik eller elektronik leverans butik. Några leveranser finns runt huset kommer också att behövas, men inga speciella kunskaper krävs och videobandspelaren behöver inte tas isär.

Instruktioner

1 Sätt en VHS rengöringsband i frontluckan på videobandspelaren. Tryck på "Play" -knappen och räkna ut 30 sekunder. Tryck på "Stop" -knappen på videobandspelarens kontrollpanelen eller på fjärrkontrollen efter 30 sekunder har förflutit.

2 Tryck på "Mata ut" för att mata ut VHS rengöringsbandet. Ta VHS rengöringsbandet från frontluckan.

3 Stänga av videobandspelaren av. Koppla videobandspelaren nätkabel ur vägguttaget.

4 Fukta en bomullstuss i destillerat alkohol. Slå på ficklampan. Rikta strålen i frontluckan. Leta upp bandvalsen inuti det vänstra hörnet av facket. Placera provstickan mot valsen. Stänga av ficklampan.

5 Med hjälp av fingrarna, rotera rull medsols. Avlägsna svabben när en fullständig rotation av rullen har gjorts. Kassera pinnen.

6 Upprepa svabbar förfarandet med en annan bomullspinne fuktad i destillerad alkohol och bandrullen som är på insidan till höger i facket. Anslut videobandspelarens nätkabel i vägguttaget.

Hur man rengör Kassettbandspelare Tape Heads

August 20

Hur man rengör Kassettbandspelare Tape Heads


Kassettbandspelare arbetar med bandhuvudena att läsa den analoga audiosignalen på bandet. Eftersom bandet rör sig över huvudet när däcket är i bruk, kan uppbyggnaden av damm och smuts med tiden leda till inspelning och uppspelning problem med förvrängd eller ohörbart ljud. Tonhuvuden måste också avmagnetiseras period av liknande skäl. Magnetiserade tonhuvuden kan sluka en delikat kassettband, dra bandet i maskinen där den trasslar på rullarna och andra rörliga delar. Detta förstör ofta kassetten. Demagnetizers och tonhuvudet rengöringsmedel finns i elektronikaffärer.

Instruktioner

1 Ta ur kassetten demagnetizer från sin skyddsfodral.

2 Sätt kassett demagnitizer i brännaren.

3 Tryck på "Play" -knappen på brännaren för att starta avmagnetiserande processen under en minut.

4 Tryck på "Stop" -knappen och ta ut avmagnetiserare kassetten.

5 Lägg 3 till 4 droppar av rengöringslösning in i hålet på kassettband-head renare. Tillsätt mer lösning om rekommenderas av tillverkaren.

6 Sätt i bandhuvudrengöringskassett i brännaren, stäng luckan och tryck på "Play" -knappen. Rengöringscykeln tar normalt mindre än en minut.

7 Doppa i slutet av en bomullstuss i tvättsprit om en rengöringskassett är tillgänglig.

8 Öppna kassettfacket och tryck på "Play" -knappen.

9 Koppla brännaren att låsa bandhuvudena i den utsträckta, utsatt läge.

10 Rengör kromfärgade metall kub och de två styva ledningar som sträcker sig från kuben med bomullspinne.

11 Låt alkoholen avdunsta i minst fem minuter innan du spelar eller spelar in ett band.

Tips

 • Koppla kassettbandspelaren från strömmen medan badda tonhuvuden med alkohol. Detta förhindrar potentiella elektriska stötar eller en skadlig kortslutning.
 • Håll ljudkassetter borta från demagnetizer, som är kraftfullt nog för att radera kassetter.