reparation av sprickor i abs plast

Hur man reparerar sprucken ABS plast

August 23

Hur man reparerar sprucken ABS plast


ABS-plast används i en mängd olika tillämpningar, från ett alternativ till PVC i slangen till de formplåtar av motorcyklar. Ibland kan en bit kan spricka från stötar eller andra krafter. Reparation av en spricka är en enkel process som kommer att resultera i en stark och tålig plåster. Verket kommer att behöva målas när den har reparerats, men med hjälp av denna metod för första reparationen kommer att förhindra att behöva köpa en ny pjäs.

Instruktioner

1 Rengör plast ordentligt. Sand bort all färg som kan förekomma ner till primer med hjälp av 200 sandpapper.

2 Fäst bit med klämmor i sin rätta form med den sida som kommer att vara minst synliga efter reparationen mot dig. Detta innebär att i fallet med en panel, bör plasten på ömse sidor om sprickan vara anpassade perfekt, och den inre sidan av panelen bör vara vänd mot dig.

3 Dra den varma lödkolven längs sprickan från början till slut när den följer dess framsteg på den andra sidan med ett finger. Om plasten i kontakt med fingret blir för varmt att röra, är lödkolven för varmt och måste stängas eller hastigheten på dess framsteg längs sprickan behöver ökas.

4 Sand den smälta plasten till en grov yta på båda sidor av pjäsen med 200 sandpapper.

5 Torka bort sliprester och fylla i tomrummen i smält plast med generösa mängder av ABS cement. Upprepa denna process på båda sidor. Vänta på cement för att torka.

6 Sand ABS cement. Börja med 400 grit sandpapper och använda progressivt finare grits. Avsluta cement till en slät svart finish med 1100 grit våt / torr sandpapper.

Hur man reparerar Sprickor i mobilen Plast

May 19

Även de elektriska komponenterna i mobiltelefoner kan överleva en hel del droppar och även att intensifieras på, kan plast mobiltelefon hölje utveckla sprickor från sådant missbruk. Även om många människor tror att de måste få en ny telefon när detta händer, kan du reparera sprickor i mobiltelefon plast själv till minimal kostnad med superlim. Tillämpas på rätt sätt, kommer detta limmet inte sippra in i telefonen och skada den elektriska utrustningen inom.

Instruktioner

1 Fukta spetsen av en bomullstopp med superlim. Inte blöt pinnen.

2 Dra försiktigt sprickan isär med fingrarna. Försök inte att tvinga öppna sprickan, behöver du bara öppna det en millimeter för att se till att limmet kommer in i sprickan.

3 Applicera lim på sprickan med bomullspinne medan du håller sprickan öppen. Försök att hålla limmet i och på sprickan och inte på den omgivande plast.

4 Skjut sprickan tillsammans med fingrarna. Placera gummiband runt telefonen för att hålla sprickan hålls samman medan limmet torkar, som tar ca en timme.

5 Ta bort gummibandet när limmet torkar. Fukta spetsen av en bomullstopp med nail polish remover och torka överflödigt lim bort. Var noga med att inte torka alltför mycket från spricka eller limmet kommer att upplösas och du kommer att behöva reparera den igen.

Hur man målar ABS plast på motorcyklar

January 7

Hur man målar ABS plast på motorcyklar


Styrkan och styvheten ABS plast gör det till ett perfekt material för motorcykel fendrar och kåpor. För att säkerställa att en ABS motorcykel del inte blir sprött, måste den skyddas från ultraviolett ljus med färg. Välj färg avsedd för ABS-plast, eftersom vissa typer av färg kommer att etsa eller smälta ABS-plast, eller om den härdade färgen är inte flexibel, kommer färgen att spricka bort från ytan av ABS delen.

Instruktioner

1 Rengör lösningsmedel från ytan av ABS-plast motorcykel del. Sänk en trasa i rent hink med vatten, applicera två till tre droppar diskmedel till våt trasa och gnugga trasan tillsammans för att löddra det diskmedel. Torka grundligt ytan av ABS-plast motorcykel delen med tvål trasa. Skölj ABS delen grundligt med rent vatten för att avlägsna tvålen från ytan av delen och torka ABS del med en torr trasa.

2 Scuff ytan av ABS-plast motorcykel del med 800-slippapper. Detta kommer att ge färgen bättre vidhäftning till ABS-plast motorcykel del. Se till att du scuff alla områden av den del som kommer att ta emot färg.

3 Torka den slipade ytan av ABS-plast motorcykel del med en ren och torr trasa.

4 Applicera lösningsmedelsbaserade lack sprayfärg till ett dolt område av ABS plast motorcykel del och låta färgen torka. Om färgen fastnar på plastdelen, fortsätt till steg 5. Om sprayfärg deformerar ytan av plastdelen, inte använda färgen på en del. Välj en annan sprayfärg och utföra testet på en annan dold del av plastdelen.

5 Spray lätta skikt av lösningsmedelsbaserade lack på plastdelen tills hela delen är jämnt belagd med sprayfärg.

6 Låt färgen torka för den rekommenderade mängden tid innan du installerar ABS plastdelen på din motorcykel.

Hur gör jag Weld och reparation Motorcykel plast?

May 1

Hur gör jag Weld och reparation Motorcykel plast?


Motorcykel fendrar kan skadas precis som någon annan del. Även plast fendrar har utformats för att absorbera inverkan, ibland den skada de lider kan leda till sprickor och tårar. I stället för att ersätta fendern eller spackling, har motorcykeln ägare några alternativ. Ett av dessa alternativ kan vara en plastsvetsning kit för att återställa plast skada tillbaka till sitt ursprungliga skick. Reparera din egen fender skador kan åstadkommas genom den genomsnittliga motorcykel ägare. Han behöver bara hitta rätt plastreparationssats, samla några verktyg och lära sig några reparationsförfaranden.

Instruktioner

Hur man använder motorcykel Plastic Weld

1 Ta bort skadade plast motorcykel panel, såsom en fender eller spackling, med hjälp av rätt storlek uttaget eller gaffelnyckel. Säkra bit i en bred käke last, eller gör det orörlig med stöd så att du kan arbeta med det. Använd en svamp, tvål och vatten för att rengöra området som skall fastställas. Masken icke skadade.

2 Lokalisera insidan av sprickan slut. Använda borrmotorn och en liten bit, 1/8 tum eller mindre, för att borra ett litet hål i slutet av sprickan - detta kommer att stoppa sprickan från att sprida sig. Omger hela sprickan med borrhål på alla sidor. Utrymme hålen ca 1/4-tums isär och 1/4-tums bort från sprickan. Kör borr upp sprickan kanal för att vidga den tills du når slutet.

3 Sand det skadade området med tunga 220-grit sandpapper. Sand en korsmönstret fram och tillbaka. Sand på insidan av den skadade panelen på samma sätt. Rengör båda sidor av pjäsen med plast renare och torka torrt. Skära en lapp av glasfibermatta till storleken på det skadade området, överlappande med åtminstone en tum på alla sidor. Skär den i jämnhöjd med den yttre kanten av den skadade stycket.

4 Blöt glasfiber patch i plast lim och tillämpa den på undersidan av sprickan. Låt den torka helt. Vänd arb över. Blanda innehållet i plast svetsa enligt anvisning. Sprida plastsvets på ytan av det skadade området. Tryck på den hårt med spackel så att materialet kommer in i borrhålen och all luft har avlägsnats. Bygga upp spacklet något högre än ytan av plast. Applicera ett tunt lager av plast svets kitt på insidan av pjäsen. Låt den torka helt.

5 Raka av den yttre ytan av det stycke med användning av en flat fil, med höjden av kitt ner nästan till ytan. Avsluta slipa stycke med en fin 400-slippapper lindad runt en slipkloss. Slät tills önskad finish har erhållits. Rengör stycke med plast renare. Applicera lämplig grundfärg och måla för att matcha finish.

Tips

  • Låt bebyggda plast svets på insidan av den skadade bit - inte sand eller fil. Detta kommer att lägga stödstyrka.
  • En alternativ metod för reparation involverar användningen av plast lim direkt i sprickan, och C-klämmor för att hålla den på plats. Denna metod kommer inte att vara lika stark som plåstret metoden, men kan arbeta med mindre sprickor och splittringar.

Reparera och målning Kåpor

June 12

Reparera och målning Kåpor


Kåpor används oftast för vindskydd och effektivisering på bilar, båtar, motorcyklar och andra fordon. Även om det ibland tillverkad av aluminium eller annan metall, är formplåtar vanligen konstruerade med användning av plaster såsom polyuretan, acrylontrile butadien styren, även känd som ABS eller glasfiber kompositer. Reparation och målning skadade kåpor kräver endast grundläggande verktyg, men du behöver leveranser som utformats speciellt för att arbeta med material som kåpan görs.

Plast eller komposit

Identifiera vilket material användes för att göra kåpan så att du vet vilka lösningsmedel och lim att använda. Om spackling är flexibel, är det oftast tillverkad av polyuretan. Om det är något stel, är det förmodligen gjord av ABS, den mest populära material bland spackling tillverkare. Mycket styva och hårda skal kåpor är vanligtvis konstruerade med glasfiber eller andra kompositer. Undersök noga det skadade området. Delar av fibermaterial vid kanterna av en spricka eller ett hål är säkra tecken på en sammansatt kåpa. En instruktionsbok eller annonsspecifikationer är också tillförlitliga källor för materialidentifikation.

Sprickor och Splits

Rengör området i behov av reparation med tvål och vatten, följt av en avfettnings lösningsmedel avsedd för den typ av material kåpan är tillverkad av. Använda lim för att reparera hårfina sprickor och små sprickor i polyuretan eller ABS. Dessa lim är vanligtvis mycket tunn konsistens och komma med nålliknande applikatorer. De arbetar genom att faktiskt smälta materialet, vilket bildar en permanent reparation när det härdar. Reparations glasfiber sprickor på samma sätt med en polymerbaserad fogmassa avsedd att sippra in i sprickan och bindning till hartset. Försök alltid en liten mängd av något lösningsmedel eller lim i en undanskymd plats för att se hur spackling material reagerar.

hål

Allvarligare skador, såsom krossade eller krossade områden eller gapande hål, kräver kirurgi och vanligtvis någon form av plåster. Teknikerna för att skära ut skadade områden och skapa en sömlös plåster i en formplåt är desamma som de som används i auto organ reparation. Återigen, låt typ av konstruktion styra ditt val av rätt lösningsmedel, fyllmedel och bindemedel. Eftersom kåpor på fordon som motorcyklar och snöskotrar utsätts för mer vibrationer och stress än den genomsnittliga bilen, kommer eventuella reparationer måste kunna motstå straffet. Innehålla någon form av förstärkning på baksidan av en stor lapp. Noggrant sand plåstret med gradvis finare grits att blanda reparationen i det omgivande området.

Avslutning

Mycket fina sprickor kanske inte behöver ommålning gång repareras, och små områden kan få genom med lite ljus slipning och en touch-up. Det är svårt att uppnå en acceptabel färgmatchning på större reparationer, så en ny lack kan vara i ordning för hela kåpan eller spackling avsnitt. Använd en högkvalitativ fordons grundfärg och lack. Leta efter märken som finns i sprayburkar, som är bäst för små gör-det-själv-jobb. Om du har den utrustning och kompetens, ett bredare spektrum av billacker finns i små mängder för användning i sprutpistoler. Följ den rekommenderade härdningstiden för färgen du använder innan utsätta spackling till tuff användning.

Hur man Värm upp en Bumper att reparera

March 13

Hur man Värm upp en Bumper att reparera


Många stötfångare på moderna fordon är gjorda av plast, inte krom, eftersom de var allmänt i det förflutna. När värme appliceras på vissa material, såsom plast, de blir böjlig. Denna egenskap gör att reparera en plast stötfångare lättare på grund av dess förmåga att reformeras. Upphettning av en stötfångare förbereder den för en reparation och minskar risken för sprickbildning den. Värme normalt inte tillämpas på krom stötfångare. De flesta krom stötfångare skickas till en professionell att rechromed eller bytas ut.

Instruktioner

1 Inspektera skadan på stötfångaren. Letar efter sprickor och bucklor kommer att avgöra vilken typ av reparation du behöver göra och vilken typ av värme du ska använda. Sprickor och bucklor kräver olika typer av värme.

2 Rikta värmen från värmelampa för att peka på stötfångaren så stötfångaren kan värma (fordons värmelampor finns på auto kroppsleverantörer). Lampans värme kommer att värma stötfångaren och hjälper till att bibehålla temperaturen hos arbetsområdet. Om området svalnar, plasten blir mindre flexibel och svåra att reparera.

3 Använd en värmepistol på det skadade området, värmepistoler kan köpas på auto kropps leverantörer eller järnaffärer. Slå på värmepistol, och kör den fram och tillbaka över det skadade området tills det blir flexibel. Gör inte området så varmt det blir oberörbar.

4 Nå bakom stötfångaren, och försöka driva ut dent från baksidan. Vissa bucklor lättare avlägsnas än andra. Inte alla bucklor kan tas bort på detta sätt, men du kan använda denna teknik för att få det mesta av buckla bort innan du avslutar resten av reparation.

5 Slå på plast svetsare för att värma den. Använd din svetsare att reparera eventuella sprickor i skadade stötfångaren. Din plastsvetsning kit bör komma med plaststänger för att reparera sprickan. Dessa täta eventuella sprickor i stötfångaren.

6 Använd den platta delen av järn för att pressa mot plaststav och stötfångaren. Ta din tid att köra järnet över spruckna området. Värmen från svetsaren blir tillräckligt varmt för att smälta plaststänger och stötfångare tillsammans söm i sprickan och göra det hela.

Tips

  • Gamla plast stötfångare kan vara för sköra för att reparera. Du kan hitta en gammal stötfångare spricker lätt och är mindre känslig för böjning.
  • Värmelampor och värmepistoler avger en stor mängd värme som kan vara farligt om du inte skydda dig. Använd handskar för att skydda händerna från höga temperaturer och glasögon för att skydda ögonen från skräp. Shop overallen kan skydda kroppen från någon plast som kan smälta och släppa på dig.

Hur man reparerar en sprucken plast Auto Bug Shield

September 14

Bugg sköldar skydda framkanten av fordonets huva från buggar och stenskott. När ett stort objekt eller trubbigt våld sprickor plast bugg sköld är din huva skydd förloras. Regelbundna lim kommer inte binda till plast. Fastställande plast sprickor kräver ett bindemedel avsedd för varje specifik typ av plast. Tillverkare användning antingen ABS plast för att göra ogenomskinlig bugg sköldar eller Lexan plast för klara eller tonade bugg sköldar.

Instruktioner

1 Spray fönsterputs på spruckna delen av bugg sköld. Torka renare från sprickan med en ren trasa.

2 Stick i slutet av en spruta i en öppen behållare av plast bindemedel. Dra kolven ligger på baksidan av sprutan mot dig för att fylla den med lim.

3 Rikta in spetsen på sprutan med mitten av bugg sköld spricka. Dra sprutan längs sprickan som du trycker in kolven. Noga med att fylla längden av sprickan med bindemedel.

4 Ställa in en fjäderklämma över båda sidorna av sprickan. Inspektera sprickan för att säkerställa att båda sidor av sprickan befinner sig på samma höjd. Låt klämman på sprickan i 24 timmar.

5 Ta bort fjäderklämman.

6 Sand eventuellt överskott härdade limmet från sprickan med 600-grit sandpapper. Undvik att slipa ytan av bugg sköld för att minska nötning.

Hur man reparerar en plast Fascia

September 23

Hur man reparerar en plast Fascia


En plast stötfångare fascia är den enklaste av stötfångare att reparera. Lagning en plast fascia innebär rengöring, slipning, tejpning, lagning, fyllning, försegling, priming och målning. Hela reparationsprocessen tar ungefär 24 timmar, inklusive torktider. Alla reparationsmaterial finns på hårdvara och automatisk leverans butiker. Även reparera en stötfångare är arbetsintensiv, är det billigare än att hyra en professionell för att göra reparationer.

Instruktioner

1 Tvätta stötfångaren med ett vax / fettborttagningsmedel och skrubba det bra med en vit slitdyna. Skrapa bort plast grader runt några hål eller sprickor med en karbid burr. När några hakar tas bort, sand framför stötfångaren med 80-sandpapper. Blås bort skräp från stötfångaren med en luftkompressor.

2 Lägg stötfångaren så ryggen vänd uppåt, och tejpa sprickor tillsammans med plast reparation förstärkningstejp. tejpa även över ryggen på några hål. Sand de skadade områdena med 24-slippapper och blås rent med tryckluft. Spraya ett tjockt lager av vidhäftningspromotor på skadan och låt det sitta i 10 minuter

3 Klipp ut en bit av trådnät tillräckligt stor för att täcka skador och förlänga 2 inches runt skadan också. Använd avbitare när trimma nätet för att hålla från dulling sax.

4 Sprida ett skikt av bindande bindemedel på baksidan av skador och använder en spackel för att trycka trådnätet i limmet. Coat nätet med ytterligare ett lager av bindemedel för att säkerställa ett fast grepp och låt den torka i 45 minuter.

5 Sand ett dopp över skadan på framsidan av stötfångaren med 24-slippapper. Blås bort dammet och måla dip med ett skikt av vidhäftningsförbättrande medel. Låt det vidhäftningsförmedlande torr under 10 minuter och sedan fylla dip med kroppen fyllmedel. Tryck på filler i dip med en spackel för att låta luftbubblorna fly, och sedan släta ytan för att matcha konturen av stötfångaren. Sand filler när den har torkat, och blås stötfångaren ren igen.

6 Täta stötfångaren med ett skikt av flexibel stötfångare sealer att förhindra reparationerna från ludd, och sedan låta sealer torka i 30 minuter. Följ med ett lager av texturerad stötfångare spraya vid behov, och låt den torka i 30 minuter också.

7 Prime framför stötfångaren med en tjock päls av flexibla stötfångare lack för att säkerställa korrekt färgvidhäftning. Låt 45 minuter för primern att torka ordentligt.

8 Måla stötfångaren med ett tunt lager av stötfångaren färgskikt och sedan låta dem torka i 45 minuter. Våt sand med 320-grit sandpapper och skölj sliprester av. Låt stötfångaren torka och sedan upprepa målning och slipning process ytterligare 5 gånger, som ersätter den sandpapper med 400-grit sandpapper på sista skiktet. Spraya en gång med en slutlig skikt av färg och inte sand. Låt färgen torka över natten.

Hur man reparerar plast bildelar

November 3

Hur man reparerar plast bildelar


En stor andel av bildelar är tillverkade av plastmaterial såsom ABS. Plast är billig och lätt att forma till en mängd olika delar. Majoriteten av bilens interiör är gjord av plast, särskilt ABS. Med tiden kan även starka plaster bryta på grund av daglig stress. Att ersätta dessa delar kan vara dyrt och om bilen är äldre, kan delarna vara svårt att hitta. Använd akryl lim och några gemensamma hushållsartiklar för att reparera plast bildelar.

Instruktioner

1 Rengöra den del som skall repareras grundligt, som lösningsmedel cement fungerar endast om materialet är fritt från fett och smuts. Blanda koncentrerat flytande tvättmedel och varmt vatten tillsammans, genom att använda ett förhållande av fyra teskedar detergent till 16 uns av vatten. Använda en tandborste för att rengöra någon smuts eller fett från ytan av delen. Skrubba spruckna eller brutna kanterna av del också. Torka delen helt.

2 Hur man reparerar plast bildelar

Hårdplast på denna dörrpanelen är gjord av ABS plast.

Montera de trasiga bitarna att se till att det inte finns något mellanrum mellan dem. Använd gapet fyller cement om det finns ett litet gap mellan delarna när de sätts samman. Eller använd akryl lim om de trasiga bitarna passar ihop utan en märkbar söm. Båda typerna av cement använda samma kemiska lösningsmedel för att smälta plasten tillsammans; dock gapet fyller cement sirapsliknande tjock, medan lim är vattnig.

3 Fyll klämflaskan applikatorn halvvägs med akryl lim. Använda tummen och pekfingret för att klämma på flaskan tills cementen är nära flaskans topp. Något frigöra trycket, så att ett vakuum bildas, som kommer att hålla cementen rinner när flaskan lutas under reparationsprocessen.

4 Hur man reparerar plast bildelar

En bilens stötfångare och grill är ofta gjorda av plast.

Applicera en tunn sträng av antingen akryllösningsmedelscement eller akryl gap-fyllnings cement till en sida av den trasiga delen.

5 Montera stycke utan cement appliceras på den på hård pjäs. Använd målarmaskeringstejp för att hålla delarna på plats. Tillåt minst en timme för att torka innan du tar del. Om det finns ett synligt mellanrum längs den reparerade gå sönder eller spricka, applicera en tunn sträng av gap-fyllnings cement till båda sidor av den del om möjligt.

6 Skrapa bort eventuell kvarvarande cement med en mattkniv. Gap-fyllning cement lossnar lätt i områden där det inte har smält till plasten. Låt 24 timmar härdningstiden innan den del tillbaka på plats.

Hur att svetsa plast Kåpor

April 15

Hur att svetsa plast Kåpor


Plast motorcykel kåpor är lika mycket för aerodynamik som de är för uppkomsten av motorcykeln. Motorcykel kåpor är tillverkade av Acrylonitrile Butadiene Styrene (ABS), som är en styv, lätt termoplast. Även om stel, kommer ABS-plast spricker eller går sönder under vissa förhållanden. En sprucken motorcykel kåpa ökar dra av din motorcykel och kan vara farlig, eftersom en skadad kåpa kan flyga fritt från motorcykeln, skadar dig själv eller andra. Du kan göra en stark, permanent reparation på en sprucken eller trasig plast klarar genom att svetsa det eftersom ABS är en termoplast.

Instruktioner

1 Vrid temperaturvredet av plast svetsare till 675 grader F, slå på plast svetsare, och ställ svetsaren åt sidan för att värma upp.

2 Lägg plast spackling på en stabil yta med insidan av kåpan uppåt. Det är god praxis att starta en plast reparation på baksidan av sprickan, eftersom det skapar en bättre utseende på framsidan av den färdiga reparationen.

3 Torka det skadade området av plast kåpan med en ren trasa. Du vill inte föroreningar att komma in i sprickan medan du svetsa plast spackling.

4 Bevel reparationsområdet av plastformplåten med spetsen av triangeln filen. Avfasningen måste vara minst 1/8-tums bred och den 1/8-tums djup.

5 Håll i slutet av plast svetsare hastighet spets på ytan av plast spackling, 1/4-tums förbi i slutet av reparations längst bort från dig och skjut 1/8-tums ABS fyllstången i hastighet spets.

6 Utöva påtryckningar nedåt på ABS påfyllningsstaven som du drar plast svetsare mot dig med en hastighet som håller en liten sträng av smält plast framför det område där ABS fyllstången möter ytan av plast spackling. Om plasten börjar bli brun eller svart, dra plast svetsare snabbare, eftersom du inte vill plasten att brinna.

7 Tryck mot ytan av plast spackling med slutet av hastighets spets för att smälta genom ABS påfyllningsstaven efter att du har slutfört svetssträng. Göra ett pass på vardera sidan om den första svetsen för att lägga till styrka till svetsfogen.

8 Vänd plast spackling och upprepa steg 3 till 8 för att svetsa framsida sprickan. Fortsätt till Steg 9 efter det att plastformplåt har svalnat till rumstemperatur.

9 Blanda plastsvets i den främre sidan av plastformplåt genom att först knackar svetsen ned med den flata filen. Avsluta blanda svetsen med 220-sandpapper när svetsen är precis ovanför fairings yta för att göra plasten formplåten redo att måla.