reparations tips

Reparations Tips för en Polaris snöskoter

April 5

Reparations Tips för en Polaris snöskoter


Bara under 2011 släppte Polaris över två dussin separat skotermodeller. Även om varje märke har en unik kropp design och motortyp, allmänna felsökningsinstruktioner och mindre reparation tips vara konsekvent för alla Polaris snöskotrar. Företaget ger information om att reparera vissa system i varje snöskoterns manual för att vägleda ägare genom detta ibland komplicerad process.

Motor och bränslesystem

När du felsöker problem med motorn, en av de första platserna att starta är med motorns bränsletillförseln. Ägare bör kontrollera för att säkerställa att gas- och bränsletankarna är fulla och varken bränsle är förorenad. De flesta Polaris snöskotrar ta blyfri bensin med en pump oktantal på minst 87. Drain någon sämre eller förorenat bränsle från bränsletanken och fyll på med nytt bränsle. Ägare bör också se till att bränsletillförsel och bränsleledningar är rena, säkra och obruten. Byt ut snodda bränsleledningar och rengör tilltäppta bränsleledningar noggrant genom att tillsätta isopropylalkohol. Om motorn upplever inre mekaniska problem, Polaris instruerar ägare att ta motorn till en certifierad återförsäljare för auktoriserade reparationer.

Tändstift och tändning

Felaktiga tändstift kan orsaka en Polaris skoter för att köra oregelbundet, och kan förhindra att fordonets motor från start. Om detta är problemet, Polaris instruerar ägare att ta bort varje tändstift från motorns cylindrar och byt ut den om isolatorspetsen är skadad eller bränd. Dessutom bör ägarna mäta och ställa tändstiftsgapet till rätt bredd för den specifika märke och modell. Bruksanvisningen för varje Polaris snöskoter ger specifik tändstiftsreparationsinformation.

Elektrisk

Kontrollera alla elektriska anslutningar och system om snöskoterns motor inte vända alls. Detta inkluderar kontroll och byte av huvudsäkring och kontroll av snöskoterns batteri, typiskt placerad under huvudskivan på någon Polaris snöskoter. Rengör alla batteripolerna av uppbyggnad och ersätta alla batterianslutningar. Innan återläggning också ladda batteriet helt och dra åt batterianslutningarna.

Kyl

Om en Polaris snöskoter överhettas, kan kylsystemet kräver underhåll och reparationer. Först fylla kylvätska nivåer i både kylaren och i sido kylmedel flaskan. Polaris snöskotrar tar vanligtvis en 60/40 blandning av frostskyddsmedel kylmedel och destillerat vatten. Om kylvätska nivåer är tillräckliga, men snöskotern fortfarande överhettas, måste ägare lufta bränslesystemet någon instängd luft i kylsystemet. Detaljerade instruktioner om denna reparation och andra kan hittas i någon Polaris snöskoter bruksanvisning.

Buick Electric Window Reparation tips

March 15

Buick Electric Window Reparation tips


De eldrivna fönster i alla Buick fordon använder elektriskt styrda motorer för att aktivera gitter enheter att höja och sänka fönster. Om framsätet eller baksätet, är den mekaniska installationen i alla Buicks liknande. När problem med fönstren inträffa, tänk på några viktiga tips innan arbetet med att reparera eller byta ut olika delar. Viktigast av allt, kommer ihåg den motordrivna fönsteranordningen nås genom demontering av en del av eller hela dörren.

Elektrisk

När som helst det finns ett problem med fordonets motordrivna tillbehör, inte börja ta bort skruvarna och ta isär olika delar. Börja alltid med säkringen. Buick har säkringslådor placerade under instrumentbrädan på förarsidan. En löstagbar panel avslöjar en rad färgade plastflikarna stämplade med olika nummer (från 5 till 300). Var och en av dessa är en säkring att styra kretsen för att olika delar av Buick s elsystem. Insidan av säkringspanelen har ett diagram som förklarar vad varje säkringskontroller. Ta bort säkringen för fönster och undersöka det. Om den tunna tråden synlig i plasten bryts, du behöver en ny säkring.

En annan elektrisk komponent benägna att misslyckas är själva brytaren används för att aktivera fönstret. Lyckligtvis dessa växlar är lätt åtkomliga genom att ta bort dörrhandtaget. Under ett par skruvar som håller fast handtaget på plats. Ta ut skruvarna och lyft handtaget uppåt och utanför dörren. Det finns kablar som förbinder växlar till dörren. Omkopplingsenheten, hålls på plats genom klämmor, och snäpps ut och en ny enhet därefter snäpps in i dörrhandtaget. Ledningarna är inte lödda och kräver inga speciella verktyg för att ansluta.

Mekanisk

Alla mekaniska komponenter för fönster är innanför dörren. Även om inte en komplicerad process, att ta bort dörrpanelen innebär att göra att du hittar alla fästen. När du tar bort dörrpanelen aldrig tvinga eller försöka göra något drag. Om det har fastnat du har missat ett klipp eller en skruv. Kontrollera igen och befria den del av panelen.

Innanför dörren finns tre mekaniska komponenter: Motorn, en kontinuerlig gängad bult och ett galler (sax) enhet. Motorn vrider bulten och vändaktions hissar och sänker gittret. Med tiden bulten kan skadas, kan motorn misslyckas och gallret enheten kan gå torr och behöver smörjning.

Glas

Om fönstret är sprucken eller trasig, byt ut den. Försök inte glas reparationer på ett rörligt fönster. Små sprickor eller chips kan expandera med konstant höjning och sänkning. Om glaset är skadat, ring ett auto glas företag och har fönster ut.

Reparations Tips för en RCA HD56W66

February 21

RCA HD56W66 är en bakprojektion, high definition television. Den kombinerar det bästa i underhållning visningsteknik med intuitiv användarvänliga instruktioner på skärmen. Men som med alla HDTV, kommer du att stöta mindre driftsproblem då och då. Turligt nog, de flesta av dessa problem kan åtgärdas med hjälp av några tips.

TV startar inte

Se till att TV är ordentligt ansluten till vägguttaget strömförsörjning. Kontrollera eluttaget fungerar som det ska genom att testa en annan apparat i samma uttag. Försök också kontroll på frontpanelen är inte låsta. Gå till menyn "Parental Control" och välj "frontpanelen Block." Avmarkera genom att avmarkera rutan.

TV stänger av sig själv

Kontrollera insomningstimern inte har aktiverats genom att trycka på huvudmenyknappen på fjärrkontrollen eller ställa, välja tidsmenyn, och se till att status är inställd på "Off". Se till att din hushållsspänning varken är för hög eller för låg. I händelse av ett strömavbrott i "Electronic Protection Circuit" kommer att ha aktiverats och vände tv off. Vänta 30 sekunder och slå på TV: n igen. Om allt annat misslyckas, koppla ur TV och vänta i 10 minuter innan du slår på den igen.

TV släcks av sig själv

Se till att väckningstimer, eller auto-on funktionen har inte aktiverats. Väckningstimerinställningar kan också nås via menyn Time från huvudmenyn. Avmarkera rutan för att stänga av väckningstimer. Gör samma sak för den automatiska på funktionen. Se också till knapparna på fjärrkontrollen inte vara deprimerad av misstag, inte har något klämma knappar, och att fjärrkontrollen inte själv har lidit någon trauma.

Ingen bild, inget ljud, men TV är på

Se till att "Cable / Air" funktion är inställd på rätt läge. Ange inställningsmenyn kanalen via huvudmenyn och välj "kabel" om du är ansluten till ett kabelleverantör, eller välj "Air" om du använder en antenn. Se till att det inte finns någon störning till sändaren. Kontrollera andra sändningskanaler för att bekräfta. Dessutom, för att ställa in TV-kanal 3 eller 4 vid användning av en videobandspelare som är ansluten med en koaxialkabel till "Cable / Antenna" jack. Se till att videobandspelaren är också i rätt läge.

Kanal sökfunktion hittar inte några kanaler

Se till att ingångskabeln är ansluten till den analoga eller digitala ingången är inte löst. Var noga med att experimentera med att placera någon takantenn högre. Detta står oftast en stor chans att förbättra mottagningen. Se också till att kabel-tv-ingång är ansluten till den analoga ingången. Inte ansluta den till den digitala ingången.

Remote Control fungerar inte

Se till att det finns en tydlig siktlinje mellan fjärrkontrollen och fjärrsensorn på TV: n. Något blockerar fjärr kommer att hindra den kommunicerar på rätt sätt med tv. Se också till att fjärrkontrollen är i TV-läge. Tryck på TV-knappen på fjärrkontrollen. Slutligen, ta ur batterierna och tryck den främsta nyckeln för minst en minut för att tömma mikroprocessorn. Släpp främsta nyckeln och byta batterier. Upprepa och åter program fjärrkontrollen om det behövs.

VCR Reparations Tips

August 22

Med tillkomsten av DVD och Blu-ray-spelare, har kostnaden för att reparera videobandspelare ökat, till stor del på grund av att efterfrågan på reservdelar har minskat. I själva verket dessa dagar är det mycket svårare att hitta verkstäder som även kommer att acceptera videobandspelare för reparation. Lyckligtvis kan många VCR reparationer göras av dig i bekvämligheten av ditt hem. För att förhindra ytterligare problem, följa tillverkarens rekommenderade underhållsrutiner för att hålla din videobandspelare kör så länge som möjligt, och kom ihåg att överföra dina viktiga VHS filmer till DVD eller annan digital form för att bevara dem.

uppenbara problem

Innan man kan avgöra att videobandspelaren är i behov av reparation, kontrollera att den är korrekt inkopplad och ansluten till din TV, och att TV: n är inställd på rätt ingång för videobandspelaren. Kontrollera också att eluttaget videobandspelaren ansluten till verk genom att koppla in och testa en annan apparat i vägguttaget. Om fjärrkontrollen inte fungerar korrekt, kontrollera att batterierna inte behöver bytas ut. Kontrollera också att det inte finns något hinder mellan fjärrkontrollen och videobandspelarens IR-mottagare.

Ljud och video Distortion och förstörde Tapes

Videobandspelare använder "huvuden" att läsa informationen på VHS-band. Med tiden kan dessa huvuden blir smutsiga. Förutom förvrängd ljud och video, kan smutsiga huvuden orsaka videon till "äta" dina band. Användningen av video head-rengörings band kommer att öka din uppspelningskvalitet samt stoppa dina band från att bli "ätit". Rengöring av huvuden är enkel, eftersom rengöring band behöver bara sättas in i videobandspelaren och spelade. Innan du försöker rengöra din video huvuden, fastställa att frågan är inte med bandet du använder genom att testa ett annat band. Vid användning av en videobandspelare huvud renare, vara noga med att läsa instruktionerna. Det är viktigt att bara spela rengöringsbandet för den tid som anges för att inte skada videobandspelaren.

Andra alternativ

DVD och Blu-ray-spelare är mycket prisvärd, och som sådan, om videobandspelaren slutar att fungera, kan nu vara dags att göra ett byte. DVD och Blu-ray-spelare är lika lätt att ansluta till din TV och använda som videospelare och mer aktuella utgåvor är riktade specifikt på DVD och Blu-ray, inte VHS. De ger också en bättre bildkvalitet, och det finns inget behov av att spola tillbaka filmer med DVD och Blu-ray. Om du har några viktiga filmer på VHS, kan du använda en professionell service för att överföra dem.

Ford E150 broms reparation tips

July 3

Ford E150 broms reparation tips


Blotta storleken kan ge intryck av att Ford E150 är svårt att reparera. Van kan vara mycket lättare, eller långt svårare att arbeta med än den genomsnittliga Ford, baserat på hur ägaren använder fordonet. Före lyft en E150 för reparationer, ta bort så mycket vikt som möjligt från bagageutrymmet. I händelse av detta kan inte ske, använd en kraftig domkraft och tunga pallbockar när höja fordonet.

Trummor

På grund av karaktären av dess användning, kan E150s vara hårdare på bromsarna än många andra medel. Eftersom många är anställda som leveransfordon eller rörligt arbete och / eller reparationsverkstäder för olika tjänster som sträcker sig genom alla tänkbara industrin, att veta vad van används för att ge dig en känsla av vad som väntar när du tackla broms jobbet.

De flesta E150s är utrustade med skivbromsar fram och trumbromsar bak.

Innan du tar bort trummor, dock sätta en långpanna under och spraya inuti trumman med bromsrengöringsmedel för att avlägsna så mycket bromsdamm som möjligt. Andas denna damm kan orsaka allvarliga lungproblem, så att minimera hur mycket av det blir i luften rekommenderas starkt.

Om det har varit en lång tid sedan de bakre bromsarna var servad, kan du räkna med att hamra trummorna lösa med några välplacerade träffar på trumman ansiktet från en död slag hammare eller en stor klubba. Slå aldrig trumman med en stålhammare, som du kommer sannolikt att spricka trumman. När trumman är löst nog för att ta bort, spruta ut insidan igen med broms ren för att hålla kvar dammet från att skapa ett moln runt arbetsområdet.

Efter byte av skor, innan du sätter de bakre trummor igen, se till att noggrant undersöka de bakre broms hårdvara och hjulcylindrar. Byta ut maskinvara är billigt och enkelt, så gör det om du är ännu något osäker. När du checkar ut hjulcylindrarna, leta efter några fläckar som kan ha broms damm som byggts upp i klumpar. Om du ser det, kan du ha en vätskeläckage. Om så är fallet, byt hjulcylindrarna och blöda bromsarna.

skivor

Frambromsen ställa upp på E150 är nästan densamma som på samma årsmodell Ford lastbilar och stora stadsjeepar. Om du har utfört en broms jobb på en Ford lastbil, bör du inte hitta några riktiga överraskningar här. Var noga med att rengöra de främre bromsarna med särskilda rengöringsmedel innan du tar bort något, och även se till att rengöra och smörj bromsok glidpinnarna. Med tiden kommer bromsdamm bygga upp på glidpinnarna, och om inte rengöras och smörjas med jämna mellanrum, kommer den dammiga slide orsaka bromsoket att hålla. En fastnar bromsok kommer att göra din van dra till den sidan vid inbromsning. Om du har en tung belastning och måste göra en panik stopp, kan en stick bromsok skicka dig rätt av vägen.

Om din E150 har förseglat lager i fronten, behöver du inte oroa dig för dem under den främre broms jobbet. Men om du har äldre stil exponerade lager, är det bäst att rengöra dem och packa dem med fett varje gång du tar bort de främre bromsen rotorer.

Reparations Tips för en Sharp videobandspelare

March 13

Reparations Tips för en Sharp videobandspelare


Videobandspelare eller videobandspelare, upplevde en enorm boom i en 1980-talet, inviger en tid där konsumenterna kan välja vilka filmer de sett i sina hem. Även i hög grad ersatts i USA av DVD-spelare, videobandspelare förbli en närvaro i många hem. När de blir äldre, men många börjar att bryta ner. Sharp varumärke videobandspelare upplever några problem som lyckligtvis lätt kan repareras.

oberäkneligt beteende

Enligt webbplatsen, Reparation FAQ, ett problem endemisk för Sharp videobandspelare är nyckfulla beteende där videobandspelaren kan slumpmässigt sluta spela eller byta till ett annat läge. Orsaken kan vara en smutsig eller sliten lägesväljaren, även känd som en "mekanisk strömställare." Läget växlar kan rengöras och bytas ut, men de först måste nås.

I de flesta modeller är lägesväljaren del av modul ilastningsarrangemang. Du bör konsultera diagrammet i din handbok för den exakta platsen, men det är i allmänhet längst till höger i bågen, monteras med tre skruvar. Koppla videobandspelaren innan du börjar. Öppna båge och ta bort de tre skruvarna. Lägesomkopplaren då kan rengöras om det verkar smutsigt, eller det kan bytas ut.

Statisk in Picture

En bullrig bild eller tom skärm kan ha flera orsaker. Huvudena som skannar banden kan vara smutsig. För att rengöra dem, köpa en huvud-rengöringssats och köra den genom maskinen.

Om skärmen är svart, prova att byta videoingång eller utgång källa, som görs på de flesta Sharp modeller genom att öppna menyn på skärmen.

Vassa påpekar att många tv två sätt att ta emot en signal - koaxial och video direkt. Om en inte fungerar, prova andra. Om allt annat misslyckas, öppna videobandspelarens hölje och inspektera de inre banden för att se till att de fortfarande fungerar.

Knapparna svarar inte

Ibland kan en VCR knappar vägrar att svara även om strömmen är på. I det här fallet, kontrollera först för att se ett band laddas i maskinen.

Om maskinen har frusit, kan det bero på att maskinen känner av kondens. Om så är fallet, kommer frontpanelens display på vissa modeller läsa "dddd". När kondensationen försvinner, kommer videobandspelaren att fungera igen.

Enheten kan också vara i menyläget, i vilket fall användaren ska trycka på "MENY EXIT" -knappen på fjärrkontrollen.

Säkerhetslås också kan kopplas: Om så är fallet, lossa den.

Reparations Tips för en Zenith videobandspelare

March 13

Reparations Tips för en Zenith videobandspelare


Även DVD och Blu-Ray-spelare ger överlägsen bild och ljud, videobandspelare eller videobandspelare, fortfarande en närvaro i många hem. Men eftersom dessa spelare ålder, tenderar de att kräva ytterligare underhåll. Lyckligtvis vissa problem som drabbar spelare som gjorts av Zenith - en av de mer populära märken - kan lätt diagnostiseras och repareras.

Kassetten kommer inte att gå in

En videobandspelare som vägrar att acceptera en kassett kan indikera ett hinder eller en maktfråga. Kontrollera först om det finns hinder i bandet facket, såsom en annan kassett eller ett främmande föremål. Därefter kontrollera om displayen på framsidan av maskinen är tänd Om inte, betyder det att maskinen får ingen ström: kontrollera anslutningarna till maskinen. Om maskinen är tänd och "CST.IN" blinkar, tryck på "POWER" knappen en andra gång.

Remote fungerar inte

Zenit fjärrkontroller fungerar som de flesta andra VCR fjärrkontroller som använder infraröda signaler för att kommunicera med en sensor i huvudfönstret. Se till att linjen mellan fjärrkontrollen och konsolen inte är blockerad och att fönstren framför signal sändare och mottagare är rena. Om fjärrkontrollen har nya batterier och fortfarande inte fungerar, är problemet sannolikt elektriska och kommer att kräva professionell uppmärksamhet.

Bilden är Fuzzy

Om bilden är suddig, kan det tyda på ett av flera problem. Problemet kan vara med TV: försök att ändra stämningen. Om detta inte löser det, kan det innebära att huvudena - de delar av videon som läsa bandet - är smutsiga. Köp en huvudrengöringssats och köra det genom videobandspelaren att rensa ut dem. Kontrollera också kablarna som ansluter videobandspelaren och TV för att se till att de är säkra.

Kommer inte att spela in på inställd tid

Många Zenith videobandspelare komma med möjlighet att spela in program som börjar vid förinställda tider. Om maskinen misslyckas att göra detta, bör du prova flera förfaranden för att rätta till problemet. Se först till att den tid som visas på frontdisplayen är korrekt. För det andra bör bandet i videobandspelaren har säkerhetsfliken intakt: om det inte är, placera en bit tejp över hålet där fliken bör vara. Slutligen måste videobandspelaren vara avstängd, men kopplas in timern att fungera. Se till att du stänger av videobandspelaren av efter inställning av maskinen.

spårning problem

Webbplatsen Repair FAQ konstaterar att många Zenith videobandspelare - särskilt de med modellnummer som börjar med "VRJ" - lider av spårning problem där maskinen kommer att växla mellan olika uppspelningslägen när man spelar hyres band. Detta problem är inte lätt repareras, men Zenith erbjuder gratis modifiering av videobandspelare som lider av denna defekt.

Nissan lastbilar Reparation Tips

April 1

Nissan lastbilar Reparation Tips


Nissan rekommenderar regelbunden service och underhåll av sina lastbilar för att öka säkerheten, effektiviteten och andrahandsvärde. Detta sträcker sig potentiellt den totala fordonets livslängd. Följande tjänste tips rekommenderas av Nissan för alla models.Consult din instruktionsbok för andra rekommenderade tjänste tips som är specifika för modellen av Nissan lastbil du äger.

5000 till 10.000 km

Nissan rekommenderar oljebyten varje 5000 till 10.000 kilometer (km). Om mineraloljor används byta olja var tredje månad eller 5000 km, beroende på vilket som kommer först. Om syntetiska oljor används, ändra det varje halvår eller 10.000 km. Kontrollera kilremmar och justeras dem (om det behövs) vid 10000 km. Byt ut oljefiltret med varje oljebyte.

20.000 km

När din Nissan lastbil når 20.000 km eller ett år, beroende på vilket som kommer först, ändra både bromsvätska och bränslefilter. Dessutom kan en rengöring olika delar av luftkonditioneringen - såsom filter, avloppssystemet och indunstningssystem - bidra till att säkerställa en sund luftkvaliteten i lastbilshytten.

40.000 km

Vid 40.000 km, rekommenderar Nissan ändrar transmissionsolja, rengöring eller byte igensatta luftfilter (beroende på slitage), ändra tändstift och justera hjulinställningen.

Tilläggstjänst Tips

Nissan rekommenderar inspektion av följande fordonskomponenter vid varje linjetrafik: bromsbelägg, skor och rotorskivor, drivaxel dammskydd, stötdämpare och stag.

Reparations Tips för en Thomson RCA TV

May 10

Thomson köpte RCA elektronik varumärket 1987; tidigare hade RCA varit ansvarig för tillverkning av en rad av hemelektronik, inklusive TV och radio. Åtgärd problem med många Thomson RCA-TV genom att undersöka kopplingar och justera menyalternativ där så krävs. Om att göra så inte löser TV, lämna jobbet till en professionell.

Svartvita bilder

RCA Thomson sätter ibland visa bilder i svartvitt i stället för färg. Om du har en äldre uppsättning som använder en antenn för sändningar, försöka justera sin position för att se om färgen är återställd. En antenn som är emot en svag signal kan resultera i distorsion och färglösa bilder.

Ändra bildinställningarna via RCA Thomson fjärrkontroll genom att trycka på "Meny" -knappen, följt av alternativet bildkvalitet. Nu kan du justera färgskala, kontrast och ljusstyrka, som kan åtgärda problemet. Thomson RCA-apparater som fortsätter att visa svartvita bilder kan kräva en fabriksåterställning. Tryck på "Avbryt" eller "Reset" -knappen på din Thomson fjärrkontrollen för att återställa TV: ns ursprungliga inställningarna. Du kan också välja "Reset" alternativet när du byter bildinställningar, konstaterar RCA Customer Support hemsida.

surrande ljud

RCA Thomson sätter kan ge ett surrande eller brummande ljud. Detta är vanligtvis ett problem med nya plasma-apparater, och orsakas av inställda värmer upp till sin ordinarie driftstemperatur. När TV: n är ordentligt uppvärmd, bör bullret försvinna helt. Emellertid kan bullerproblem återkomma beroende på var du placerar din uppsättning. Thomson plasma-apparater som är placerade i särskilt varma rum riskerar att producera surrande ljud. Försök dra draperier eller ökande luftkonditionerings att åtgärda problemet. Uppsättningar som är monterade på väggar kan också avge ett surrande ljud. Placera set närmare marknivåer och problemet bör upphöra.

bredbilds Ratio

Vissa Thomson RCA bredbilds uppsättningar visar svarta fält på sidorna av sända bilder. Detta beror vanligtvis på en diskrepans mellan förhållandet för den inställda jämfört med sändning på skärmen. De flesta visar sänds i ett standardformat på 4: 3. Bredbilds uppsättningar är avsedda för bilder som visas i ett förhållande av 16: 9, vilket resulterar i den bild som fyrkantig under standard-definition-sändningar. Du kan justera bildförhållande på de flesta Thomson RCA-apparater genom att trycka på "Meny" alternativet, följt av "bildinställningar." RCA Customer Support hemsida råder användare att kontakta företaget direkt om problemet inte kan åtgärdas via menyalternativ, eftersom det kan finnas ett tekniskt fel.

Reparations Tips för en 51 tums projektions KP-51WS520 Sony TV

August 29

Sony KP-51WS520 bakprojektion TV har en 51-tums skärm, Digital Reality Creation Multifunktions teknik och bild öka Clear Edge VM Velocity Modulator. Denna TV byggdes med Sony kvalitet, men som de flesta elektronik kan ibland uppleva svårigheter. Flera reparationer kan göras till KP-51WS520 TV utan att kräva en resa till en reparationsservice.

Ingen bild

Om din tv inte visar bilden men visar ljud, först se till att TV är inställd för att ta emot en signal från enheten media som du försöker visa. Om källan är en kabel, satellit eller digital antennsignal, prova en annan kanal för att se till att källan till problemet är inte en brist på signal eller en "död kanal." Därefter kontrollera anslutningen mellan mediaenheten och TV för lösa, slitna eller felaktigt anslutna kablar. Om detta inte återställer bilden, kontrollera videomenyn genom att välja "Meny" på fjärrkontrollen, sedan "Video" och sedan justera "Bild" reglaget tills bilden återställs.

Inget ljud

Brist på ljud uppstår ibland med KP-51WS520, med flera möjliga causes.First kontrollera att avstängningsknappen inte har aktiverats och kontrollera volymen på olika nivåer för att säkerställa att inget ljud kommer genom alls. När detta har fastställts, se till att anslutningen inte är S-video. S-videokabel är inte konstruerad för att bära ljud, endast digital bild. Om mediet du försöker visa är S-video, måste du också ansluta komponent ljudkablarna till "Video 3" ingången på din KP-51WS520 TV.

fjärr Dysfunction

Sony KP-51WS520 TV innehåller en universell fjärrkontroll utformad för att stödja flera funktioner inklusive icke-utrustning från Sony. Om fjärrkontrollen slutar reglering av icke-utrustning från Sony, kontrollera och byta ut batterierna. Om detta inte återställa funktionaliteten, kontrollera fjärrsensorn för den utrustning du försöker styra för hinder eller smuts. Om detta inte återställa funktionaliteten kan fjärrkontrollkoden för den speciella enheten kräver en återställning.