reparera back utombordare

Hur man reparera min iPod

May 20

Hur man reparera min iPod


Som med någon del av elektronikutrustning, ibland användare kan börja få problem med sin iPod. Många av dessa problem kommer att vara mjukvarubaserade, som när en låt kommer inte att spela eller enheten börjar hoppa eller bara startar inte alls. Reparera en iPod på egen hand kan spara inte bara tid utan pengar --- som från att leverera en iPod till Apples servicecenter om det inte längre garantin.

Instruktioner

1 Starta din iPod. Omstart en iPod har samma effekt som att starta en dator i att det rensar enhetens internminne, gör det möjligt att starta färskt och normal. Att starta din iPod håll nere "Play" -knappen och den runda knappen "Enter" samtidigt i 10 till 15 sekunder. IPod stänger av sig själv. Tryck och håll dessa två knappar tills iPod slås på igen.

2 Se till att du har den senaste versionen av programvaran. Genom att ansluta din iPod till datorn med hjälp av enhetens USB link-kabel, kan du öppna iTunes och kontrollera om någon ny version av iPod interna mjukvara är tillgänglig. Apple uppdaterar iPod programvara för att lägga till nya funktioner och fixa buggar är kända för att vara närvarande i tidigare versioner. Att leta efter programuppdateringar klickar på din iPod namn i iTunes och välj "Sök efter uppdateringar." Om programvaruuppdateringar finns du blir ombedd att ladda ner dem.

3 Återställa din iPod. Återställa din iPod kommer att ha samma effekt som att avinstallera och installera ett program på en dator. Det kommer helt formatera iPod interna hårddisk (ta bort alla dina data i processen), installerar programvaran och synkronisera din iPod backa upp med iTunes-biblioteket. Detta kan lösa många programvarurelaterade problem som kan uppstå. Anslut din iPod till datorn, öppnar iTunes och klicka på din iPod namn. Klicka på "Restore" -knappen för att påbörja processen.

Tips

  • Det rekommenderas inte att du försöker att åtgärda eventuella hårdvarurelaterade problem som kan uppstå med din iPod på egen hand. Öppnandet av iPod fall på något sätt kommer inte bara att garantin annulleras du har men också riskerar permanent skada enheten. Att åtgärda eventuella hårdvarurelaterade frågor bör du kontakta din iPod bruksanvisning och kontakta närmaste grenen av Apples serviceavdelning.

De bästa sätten att reparera en läckande Radiator

February 27

Radiatorn är cirkulations lagringsanläggning för kylsystemet i bilen. Dess primära uppgift är att hjälpa till att hålla motorn från överhettning, men det ger också uppvärmt kylmedel till värmeelementet, som är värmekällan för kabinen. Eftersom kylaren sitter oftast på framsidan av motorrummet, är den känslig för väder och vind. Ofta kommer en radiator försämras från ålder mer än det kommer från körsträcka. Hursomhelst, bör en läckande kylare repareras eller bytas ut.

Att hitta läckan

Beroende på kylvätskan som används i bilen, kommer en kontrollampa tecken på en radiator läcka vara en pöl av ljust grönt, rosa eller orange på marken nedanför motorn. Var noga med att städa upp de pölar, som kylmedel är giftig.

När du har upptäckt att du har en läcka, är nästa utmaning att lokalisera den. Eftersom kylaren är placerad bredvid kylfläktarna, blås-back från fläktarna kan sprida kylmediet överallt gör det svårt att lokalisera källan till läckan.

Ofta sker korrosion på metall radiatorer nära sömmen. Eftersom sömmen löper runt hela omkretsen av radiatorn, att hitta den punkt av läckan kan vara svårt.

Du kan använda ett kylsystem tryckprovare om det finns. Spola kylaren med en trädgårdsslang, ta bort kylarlocket - att se till att kylaren har svalnat och tryck långsamt rensas från det - och sedan placera locket på tryckprovare på kylarhalsen. Pumpa testaren några gånger tills den når rätt pounds per square inch; 15 pounds av trycket bör vara tillräckligt för att lokalisera läckan. När kylaren är trycksatt, kommer du att se en stadig ström av kylmedel rensa ut från läckan.

Fastställande av läck

Det finns ett antal sätt att fixa en läckande kylare. En kall-svetsen kan användas, eller så kan löda läckan i sömmen. Det bästa sättet att reparera en radiator är externt. Hälla en flaska kylare tätningsmedel i kylaren är aldrig rekommenderas av kvalificerade tekniker. Även om det kan hjälpa till att täta kylaren läcka, det nästan alltid kommer att skada andra komponenter i kylsystemet. Lödning sömmen eller korroderade läcka kräver vanligtvis avlägsnande av radiatorn. På grund av detta, måste du fråga dig själv varför du reparera en radiator istället för att ersätta det om du har att gå igenom allt detta besvär. Även om en ny radiator kan vara dyrt, till arbets avlägsna och reparera en kommer att vara nästan lika dyrt som att installera en ny radiator.

Är en reparations värt det?

Om du inte är i stånd att reparera kylaren, så kan du lägga till minst tre timmars arbetskostnader för att reparera din gamla värmeelement när det är ut ur fordonet, vilket kan göra de totala kostnaderna på samma sätt som att köpa en ny kylare.

Nästan alla reparationer utförs på ett element är en tillfällig. Om läckan uppstod från korrosion, kan det vara en indikation på att det finns andra äventyras svaga områden i eller på kylaren.

När en radiator har bildat en läcka, är det absolut bästa reparera att ersätta kylaren med en ny.

Har iPhone Back Up din kontaktlista?

May 28

Den iPhone är en smart telefon anordning som gör att du inte bara att ringa och ta emot telefonsamtal, skicka och ta emot textmeddelanden och få tillgång till e-post, men också att använda Internet, Apples tusentals mobila applikationer och en inbyggd iPod mp3-spelare. En annan av iPhone funktioner är att det synkroniserar din musik, foton och kontakter med din dator för back-up.

Synkronisera

Precis som du gör med en fristående iPod-enhet för att uppdatera din musiksamling, synkronisera du din iPhone med iTunes när du ansluter den till datorn. Förutom att uppdatera din iPod med den musik du för närvarande har i iTunes uppdaterar synkroniseringen bilderna din har på din iPhone och kombinerar dina kontakter - deras namn, telefonnummer, e-postadresser och annan information som du har lagrat för dem - med den information som du har lagrat i din e-postklient.

Kontakta Storage Systems

Vilken e-postklient iTunes synkroniserar dina kontakter med är upp till dig. När du ansluter din iPhone till datorn, iTunes känner igen enheten inom några sekunder, varefter den ger dig flera flikar du kan använda. En av dessa flikar är i "Kontakter", vilket gör att du kan välja bland e-postklienter som man kan synkronisera. Populära alternativ inkluderar Outlook, Outlook Express, Microsoft Express Book och Gmail.

fördelar

En uppenbar fördel med synkronisering är att om din iPhone vilse eller lida ett fel, har du lagrat dina kontakter - du kommer inte att förlora dem. När du köper en ny iPhone eller reparera din nuvarande, använda iTunes för att överföra kontakter direkt till din enhet. Synkronisera dina kontakter regelbundet för att se till att kontakter du har just lagt inte går förlorade, i händelse av att enheten blir äventyras på något sätt.

Dator vs. telefonen meddelande

En nackdel med att synkronisera dina telefonkontakter med dem i ett e-postlistan är att du helt enkelt inte kanske vill kommunicera med vissa e-postkontakter via telefon - och även om iPhone är fullt kapabel som ett medel för att skicka och ta emot e -post, också kanske vill du begränsa kommunikation med dessa kontakter till dator endast. Om du synkroniserar med Gmail, till exempel, hela listan med kontakter som du någonsin kommunicerade överföringar till din iPhone - hur lång tid det kan vara.

Hur man rättar till Recoil på en gammal utombordare

June 16

Hur man rättar till Recoil på en gammal utombordare


Rekylstartsnöret på gamla utombordare var det enda sättet att stänga av motorn över tillräckligt snabbt för att skapa gnista och förbränning. En fjäder inuti rekylstartapparathuset håller remskivan under konstant tryck, för att hålla repet indragen och hasplas. Om repet raster och retreater i huset, har du inget sätt att starta motorn. De gamla utombordsmotorer med rekylmekanismen kan demonteras lätt att reparera rekylmekanismen och byt ut linan.

Instruktioner

1 Transportera båten till en bekväm arbets plats på en släpvagn. Knäppte fästanordningarna på den övre motorkåpan för hand. Skjut tillbaka locket. Du kommer att se startmekanismhuset hålls på plats med fyra bultar, vilka har skruvmejselhuvuden eller bulthuvuden. Om en del av repet har trassla runt trissan mekanismen, dra det ur remskivan eller skära bort med en sax.

2 Skruva skruvhuvuden eller bultar som håller huset på plats med en skruvmejsel eller socket och ratchet. Vänd huset upp och ned och undersöka remskivan och lindningen. Leta efter knutna änden av repet, som kallas "bitter" slut på den cirkulära plattan där den fäster. Dra ut det. Använd en stor skruvmejsel för att lossa och ta bort centrumbulten till toppen av linskivan. När den tas bort, kommer du att ha två cirkulära delar av huset som smörgås tillsammans.

3 Kontrollera nederdelen. Se till att returfjädern sitter inuti den försänkta spår. Om den har hoppat ur försiktigt linda den, med början från utsidan. När den är lindad, tuck änden av fjädern som har den fastklämda änden i den yttre skåran av det nedre huset.

4 Klipp ca 6 fot av ny 1/4-tums nylonrep med en sax. Bränn båda ändarna av repet med en cigarettändare. Gänga en ände av repet även om yttre styrningen i motorkåpan fallet, och lämna den icke fastsatta intill triss remskiva. Placera det övre huset över den nedre huset; säkerställa Ratchet och uttag mellan de två ingrepp. Byt ut centrumskruven eller bult och dra åt den med en skruvmejsel eller uttag.

5 Stabilisera det nedre huset med knät, så det inte blir. Linda övre huset tills det kan gå längre. Använd en spik för att driva ner genom det övre huset skivan i det nedre huset skivan för att hålla fjäderspänningen från att lindas. Dra åt ett par av skruvstäd grepp på änden av linskivan, för att immobilisera det om du inte har några styrhålen. Köra i slutet av repet (bittra slutet) in i skivelementhålet och knyta den i en råbandsknop. Rikta in resten av repet slak så att matningen till remskivan när du släpper spänningen på fjädern.

6 Stick repet genom drag handtag; knut i slutet i en råbandsknop. Dra försiktigt ut styr spiken ut, eller släppa spänningar på skruvstäd grepp medan du håller det övre huset för hand. låt försiktigt repet reträtt på remskivan, som du låter remskivan skiv vinden tillbaka. Byt ut skruvar på toppen av det övre huset skivan och dra åt dem med en skruvmejsel eller uttag.

7 Justera motorkåpan fallet med överdelen av motorn. Fäst fäst snaps. Testa draglinan genom att ge den en fast ryck. Repet bör dra sig tillbaka in i fallet. När du drar på det, bör motorn vända.

Tips

  • Om returfjädern har hoppat, köpa en ny och spola tillbaka in i höljet.

Old Johnson utombordare Repair Tips

January 13

Old Johnson utombordare Repair Tips


Reparera gamla utombordsmotorer kan vara en glädjande hobby för båtentusiaster med tid och tålamod. Med minimala mekaniska färdigheter, rätt manual och nödvändiga verktyg, kan du återställa en gammal motor till fungerande skick. Utombordsmotor verkstäder är i allmänhet inte utrustade för att hantera gamla motorer och kommer antingen neka eller ta ut höga priser för reparationer.

lokalisera Manual

manualer gamla Johnson motor tjänster kan hittas genom att först lokalisera modellnumret på din motor. Detta antal är i allmänhet på babords sida av motorfästet. Använd detta nummer och söka i listan av manualer på Tom Tune Up plats, som refereras. Modellnumret kan också användas för att hitta året, modellnamn och serienummer, som krävs för att hitta rätt reservdelar.

Konfigurera Work Station

Innan demontering din motor, bygga en enkel, robust stativ med hjälp av 2x4-talet och konsoler. Du vill klämma din motor tillräckligt hög för att arbeta på det utan att böja över. Ställa upp ett bord för att hålla dina verktyg inom räckhåll. Du kommer att behöva en stor soptunna full med vatten för att testa dina reparationer som du går, liksom en extern bensintank.

Bedöm Nivå behövs reparera

Innan du köper delar eller begå till projektet, måste du avgöra om mer än en grundläggande tune-up behövs. För att göra det, vrid svänghjulet. Om detta inte medför att motorn vända och båda cylindrarna för att komprimera, din motor sannolikt behöver mer än en tune-up och kommer att kräva större mekanisk expertis.

utbilda dig själv

Läs om gamla utombordare, hur de fungerar och korrekt reparationsteknik. "Den gamla utombordare Book" av Peter Hunn anses ett måste med utombordsmotor reparationsentusiaster.

Felsökning en 2006 Evinrude E-TEC utombordare

April 28

Felsökning en 2006 Evinrude E-TEC utombordare


Evinrude E-TEC utombordare kommer med ett företag garanti för att motorerna kommer att kräva något arbete, service eller reparation under tre år efter köpet. Ändå kan även de bästa som gjorts motorer kräver felsökning. Felaktig användning och saknade planerat underhåll reparationer är de vanligaste orsakerna till motorproblem. Börja alltid felsökning med en grundläggande visuell kontroll av motorn för att se till att det inte finns några uppenbara problem, såsom en spricka eller skador på motorn.

Instruktioner

1 Felsöka startmotorn. Om startmotorn inte fungerar kontrollera att växlingshandtaget inte är i neutralläge. Kontrollera om en trasig säkring och byt säkring om det behövs. Kontrollera om ett dött batteri. Om batteriet är dött sedan ladda det eller byta ut den.

2 Felsöka motorn inte startar. Kontrollera att bränsle finns i tanken. Kontrollera bränsleslangen och se till att det inte finns några veck på den. Kontrollera att bränslesystemet inte äventyras med smuts eller vatten. Rengör bränslefiltret om det är igensatt.

3 Se till att tändstift korrekt och inte våt installerad. Kontrollera "Water Temp" och kontrollera att motorn inte överhettas. Även övervaka "Check Engine" light. Om den blinkar, kan ett allvarligt problem förekomma i motorn.

4 Felsöka tomgång och problem med strömförsörjningen. Kontrollera om skräp och träskor på propellern. Rengör bränslefiltret och övervaka bränslesystemet att se till att det inte har vatten eller smuts i den. Kontrollera vattenintag och se till att den inte hindras eftersom detta kommer att hämma funktion av kylsystemet.

5 Leta efter lösa nav på propellern. Kontrollera att bladen på propellern inte är böjda eller saknas, och att axeln inte är böjd också.

6 Kontakta en Evinrude tekniker om problemet är med oljesystemet. Evinrude rekommenderar att endast deras tekniker serva oljesystemet.

Hur man reparera min 2006 Hyundai Elantra passagerarsidan Mirror

July 4

Hur man reparera min 2006 Hyundai Elantra passagerarsidan Mirror


Reparera passagerare spegel på en 2006 Hyundai Elantra är en givande uppgift. Avsaknaden av en passagerare spegel kan orsaka flera synskador och säkerhetsrisker. Enkla uppgifter som att ändra körfält på en motorväg eller backa ut ur en uppfart blir skrämmande utan en passagerare spegel. Du kan köpa alla de verktyg och material som behövs för detta jobb på ett bildelar återförsäljare. Jobbet bör inte ta mer än en timme om du aldrig har gjort den här typen av arbete innan.

Instruktioner

1 Öppna passagerardörren och sitta i passagerarsätet. Ta bort den lilla trekantiga plastkåpan bakom passagerar spegel med en platt skruvmejsel.

2 Ta bort de tre muttrarna som håller spegeln på plats med en spärr och uttag.

3 Koppla den elektriska kablaget. Var noga med att inte sträcka ut eller bryta trådarna.

4 Ta bort spegeln från Elantra och montera en ny en i dess ställe.

5 Dra elektriska ledningsnätet genom dörren till bilens cockpit. Åter ledningsnätet.

6 Sätt tillbaka muttrarna som håller spegeln på plats. Testa strömbrytaren för att se spegeln fungerar.

7 Sätt tillbaka den lilla trekantiga plastlocket över den bakre delen av spegeln montera.

Tips

  • Du kan köpa döda vinkeln tillägg till din spegel. Dessa är små stick-on speglar som gör din Elantra blinda fläckar synliga. Du kan köpa dessa förbättringar på din lokala Biltema och några allmänna butiker.
  • Dra inte åt muttrarna som håller spegeln på plats. Använd endast 10 till 15 foot-pounds av vridmoment. För hård åtdragning kan orsaka att plastmonteringsplattan för att knäcka och skada spegeln.

Hur man kan jämföra tvåtakts utombordare Vs. Fyrtakts utombordsmotorer

August 15

Hur man kan jämföra tvåtakts utombordare Vs. Fyrtakts utombordsmotorer


För att få din båt verktyg ner vattenvägar, kan du installera antingen en tvåtakts eller en fyrtakts utombordare, med båda alternativen har särskilda fördelar och begränsningar. På de flesta sjöar, kan du använda någon typ av utombordsmotor, men beroende på hur du kör din båt och de pengar du är villig att spendera kommer att avgöra vilken typ av motor för att köpa.

Instruktioner

1 Bestäm hur mycket du vill spendera. Den initiala startkostnad för att köpa en tvåtakts utombordare kommer alltid att vara mindre än en fyrtakts utombordare.

2 Överväga att köpa en ny eller begagnad utombordare. Marknaden för begagnade fyrtaktsutombordsmotorer är mycket större än för tvåtaktstyper även om delar tillgänglighet för tvåtaktsmotorer är bättre. Vid någon tidpunkt i framtiden kommer den fyrtakts ersätta tvåtakts fullständigt, enligt SmallOutboards.com, så två slag kommer att bli allt svårare att hitta.

3 Bestäm om buller och rök är stora avskräckande för din motor köp. Fyrtaktsutombordsmotorer är betydligt tystare och genererar mycket mindre rök än sina tvåtakts motsvarigheter, så överväga huruvida dessa faktorer skulle påverka din utombordare köp.

4 Fundera på hur bekväm du är med att reparera din egen utombordsmotor. Tvåtaktsmotorer är äldre och enklare konstruktioner, och även tenderar att vara mer temperamentsfull än deras fyrtakts motsvarighet. Fyrtaktare är mer tillförlitliga och i allmänhet kräver färre reparationer än tvåtaktstyper. Men reservdelar kommer alltid billigare för en två-takts utombordare.

5 Titta på bränsleeffektivitet och underhåll av motorerna du funderar. Fyrtaktsutombordsmotorer är mer bränsleeffektiva än tvåtaktsmotorer. Även tvåtaktsmotorer behöver en bensin-oljeblandning som kan lägga till kostnaden för att driva dem.

6 Tänk på toppfart på vilken du vill använda din båt. Tvåtaktsmotorer är oftast snabbare än fyrtaktsmotorer, men detta varierar beroende på vilken modell av två- eller fyrtakts utombordare du väljer.

Hur kan vi minska utombordare Smoke

February 11

Hur kan vi minska utombordare Smoke


En utombordsmotor enhet innehåller en motor, propeller och växellåda, och är fäst på baksidan av många båtar. Båtägare som använder en utombordsmotor för sina båtar vet att en av nackdelarna med denna typ av motor är att du ofta måste ta itu med röken som produceras under drift. En fördel med en utombordsmotor är att den kan tas bort för att lagra eller reparation. Utombordsmotor rök kan minskas i en mängd olika sätt.

Instruktioner

1 Sätt nytt bränsle i utombordsmotor bränsletank.

2 Ändra din motorns olja från en vanligen använd mineralolja till en syntetisk olja, såsom Evinrude XD100 eller Saber Syntetiskt. Göra övergången skär ned på överdriven rökning från en utombordsmotor, eftersom syntetisk olja rinner renare. Tillsätt rätt mängd olja till bränsle.

3 De-karbonisera utombordare båtmotor att minska koldioxiduppbyggnad som orsakar rökning, grov tomgång och dåliga resultat genom att tillsätta en bränsle stabiliserande tillsats till bränsle / oljeblandning, såsom Sea Foam. Det stabiliserar inte bara bränslet, men det skär också ner på röken som produceras av utombordsmotorn.

4 Starta utombordsmotorn och låt den gå under ca 30 minuter för att cirkulera det stabiliserade bränslet.

Kraft utombordare Återuppbyggnad Tips

March 24

Force utombordsmotorer gjordes av ett systerbolag till Mercury Marine och såldes som färdigförpackade kit redo att köra, tillsammans med båten och trailern att transportera den. Många av dessa motorer är fortfarande i bruk och har ett rykte om hållbarhet. Återuppbygga ett Force utombordsmotor kan vara en svår proposition, men det finns ett antal tips som du kan använda för din Force utombordare återuppbygga.

fabriken delar

Den första nyckeln till att återskapa din Force utombordsmotor är att använda fabriken delar. Dessa delar gjordes på samma utrustning och med samma specifikationer som originaldelarna på din Force utombordsmotor. Eftermarknaden delar kan vara överdimensionerad, bestående av felbehandlat stål eller lägre kvalitet kvaliteter av plast, vilket ytterligare problem med motorn eller förtida felfrekvens.

Återuppbygga Unit Ström Head Helt

Ett annat viktigt tips att tänka på när bygga en Force utombordsmotor, är att bygga krafthuvudenheten helt om det behöver reparationer. Slutföra en partiell ombyggnad, som att installera en ny kolv eller en ny uppsättning av kolvringar i ett hål som är repad eller värmeskadade, endast kommer att kräva mer arbete senare och kan förkorta livslängden på din motor. Genom att helt bygga om motorn med fabriken delar, kommer du att reparera eventuella skador som gjordes för att motorn i första hand, och därmed förhindra att det händer igen.

Följ serviceintervaller

När du har byggt din motor, följa tillverkarens rekommenderade serviceintervall, såsom för inkörningsperioden och efterföljande service. Dessa rekommenderade serviceintervall kommer att skilja sig från satsen till kit och kan hittas i instruktionerna för satsen. Underlåtenhet att bryta i en ombyggd motor på rätt sätt kan orsaka omedelbara skador på motorn liksom potentiellt farliga driftsförhållanden som kan kräva en hel motorbyte. Efter de rekommenderade intervall kommer att säkerställa att detta inte sker.