revox skivspelare

Så här ändrar en Revox Skivspelare

May 25

Början på 1950-talet, Revox utmärkte sig i en värld av konsument skivspelare med en unikt designad produkt. Till skillnad från traditionella skivspelare som använder en svängande tonarm för att hålla patronen och pennan, Revox utrustat sin linje av skivspelare med en stationär arm som transporterar kassetten fram och tillbaka längs en fast bana. Även om denna linjära spårningsmekanism har sedan fallit ur popularitet, är skivspelarna fortfarande används av många audiofiler. Genom att följa några enkla steg kan du anpassa och ändra din Revox skivspelare.

Instruktioner

1 Byt ut kassetten och pennan i den linjära spårningsmekanismer för att producera olika ljudegenskaper. En mängd patroner finns att återge ljud med olika utjämningsinställningar. Vissa patroner skapar ljusare toner, medan andra producerar en varmare, dämpad ton. Även om den linjära spårningsmekanism är mycket annorlunda från typiska tonen armar, patronerna som används av båda typerna är identiska. Följ instruktionerna som medföljer din skivspelare för att installera en ny patron korrekt.

2 Ändra hastigheten på tallrik rotation att kalibrera skivspelare för en mängd olika poster. Majoriteten av Revox skivspelare är konfigurerade för de traditionella 33 och 45 RPM driftsinställningar. Modeller såsom B291-S använder en digital display för att ge information om de aktuella hastighetsinställningarna.

3 Byt motorn inom skivspelaren för att möjliggöra 78 RPM operation. Den B790 skivspelare är utrustad med en motor som kan arbeta vid en högre RPM-nivå än andra REVOX produkter. Om du inte äger just denna modell, kan vintage leverantörer ljudutrustning lager denna motor. De fysiska dimensionerna hos B790 motorn så att den kan transplanteras in i andra REVOX skivspelare. Konsultera en tekniker innan du försöker att ersätta en oönskad motor, eftersom processen kan kräva mekaniska färdigheter du inte är bekant med.

Tips

 • Byt din skivspelare för patron och nål på en regelbunden basis för att säkerställa optimala resultat. Overused eller skadade nålar kan producera förvrängt eller rörigt ljud. Dessutom kan slitna nålar skada känsliga spåren på din vinylskiva.
 • Alltid koppla din skivspelare innan du försöker byta ut elektroniska delar. Risken för chock är alltid närvarande när du manipulerar elektronisk hårdvara och ledningar som fortfarande är ansluten till ett uttag eller strömkälla.

Hur man kopiera musik från en skivspelare till en CD

February 23

Hur man kopiera musik från en skivspelare till en CD


Tittar igenom din vinyl musiksamling, kanske du har upptäckt några pärlor som inte finns i din CD-samling. Om du är i en viss ålder, kan du har samlat ett stort antal vinyl inspelningar genom åren. Att köpa musik kan bli dyrt. Album kan ha stor ljudkvalitet och vara otroligt hållbara, men de är inte bärbara. Konvertera vinyl till CD kan vara svaret. Det kan vara lite tråkiga, men när de är avslutade, har du alla de klassiska låtar att ta överallt.

Instruktioner

1 Anslut RCA-kablar i datorns mikrofon eller line-in-uttaget. Öppna ljud inspelningsprogram på din dator. Om du inte har ett program installerat på datorn, överväga att använda Audacity, som är ett gratis program tillgängliga för nedladdning.

2 Starta din skivspelare. Du kommer inte höra något eftersom din skivspelare inte förstärks. För att se till att det finns en signal att gå till din dator, kontrollera linjen in alternativ från rullgardinsmenyn Audacity. Tryck på "Record" -knappen i Audacity. Du bör höra musiken spelas om du har valt rätt ingångskälla. Vågformer för den musik som spelas kommer nu att vara synlig. När valet är klar, tryck på "Stop" -knappen.

3 Klicka på "File" och "Spara som" i rullgardinsmenyn. Skriv in namnet på låten du just spelat in. Välj MP3 som "Spara som filtyp." Klicka på "Spara" -knappen.

4 Öppna CD-bränning. Klicka på "Lägg till musik" -knappen. Detta kommer att öppna ett nytt fönster. Leta efter den mapp där musiken sparades. Hitta de val du vill och klicka sedan på "Lägg till". Ladda en tom CD i datorns enhet. Nu är du redo att bränna musik till CD-skivan.

Tips

 • Rutiner för bränna CD-skivor kan variera beroende på program. Rådgör med din programvara hjälp handbok för mer information.

Saker att titta efter när du väljer en skivspelare

February 24

Saker att titta efter när du väljer en skivspelare


Titlarna är nu stadigt växer mer populärt under de senaste två decennierna, enligt USA Today. Audiofiler föredrar varma klassiska ljudet av rekord under de slicker CD- och MP3-format. Att välja en skivspelare kan vara svårt, eftersom det beror på dina önskemål som användare samt dina avsikter. DJs har specifika mekaniska preferenser som tillåter dem att utföra. Spelaren du väljer för ditt hem ska vara en informerad köp baserat på en mängd olika faktorer, snarare än en bekvämlighets ensam. De stigande försäljning av vinyl har räddat många oberoende företag och har åter inramade musikförsäljningen från enkel konsumtion till en konstform (USA Today) Records har stadigt växer mer populärt under de senaste två decennierna, enligt USA Today. Audiofiler föredrar varma klassiska ljudet av rekord under de slicker CD- och MP3-format. Att välja en skivspelare kan vara svårt, eftersom det beror på dina önskemål som användare samt dina avsikter. DJs har specifika mekaniska preferenser som tillåter dem att utföra. Spelaren du väljer för ditt hem ska vara en informerad köp baserat på en mängd olika faktorer, snarare än en bekvämlighets ensam. De stigande försäljning av vinyl har räddat många oberoende företag och har åter inramade musikförsäljningen från enkel konsumtion till en konstform.

Drives

Skivspelare har antingen en remdrift eller direktdrivning. En banddrivning förflyttar plattformen att skivan vilar på genom att rotera en gummirem som ansluter till en motor som är monterad separat. Remdrivna skivspelare har färre vibrationer som kan störa posten spela. Direktdrivning skivspelare har ett rekord plattform som är direkt ansluten till motorn. Eftersom det inte finns någon bälte dessa skivspelare har konsekvent hastigheter. Direktdrift skivspelare gynnas av DJs eftersom de kan spela skivor baklänges för att skapa ljudeffekter.

Automatiska och manuella operationer

Skivspelare som har automatiska operationer göra en hel del arbete för dig. Du placerar skivan på skivtallriken plattform, trycker på en knapp och maskinen tar hand om resten. Armen som innehåller nålen automatiskt hittar början spåret och kommer att flytta tillbaka till sin startposition i slutet av posten. Automatiska spelare är bra för dig om du har darriga händer eller om du inte vill placera nålen på skivan själv. Manuella tabeller kräver att du gör arbetet. Du plockar upp armen och flytta den till den låt som du vill höra. Manuella tabeller kan du hoppa över delar av låtar eller lyssna till andra delar igen. Många Turntablisten som riktigheten i den manuella skivspelare.

tonarm

Tonarmen av vridbordet är den långa bar som är fäst vid telefonen patronen, som inrymmer nålen. Tonarmen måste absorbera vibrationer så att de inte plockas upp av kassetten, vilket skulle resultera i läggas slitage på spår posten. Tonarmen bör vara smal och något flexibel för att absorbera några extra svängningar. Tonearms kan göras av både trä och metall, som kan producera olika ljud, så se till att välja en skivspelare med en tonarm som passar dina specifika önskemål. Tonearms som är för stora kan varp och bokföringen samt tonearms som är för ljus kan hoppa och göra basen för stark.

USB Capabilities

Nyare modeller av skivspelare finns med USB-portar. Dessa modeller kan hjälpa dig att överföra din skivsamling till MP3 eller andra ljudfiler på datorn. Vissa USB-skivspelare använda ett USB-minne, medan andra ansluter direkt till porten på datorn.

Hur man byter Stylus på en Kenwood Skivspelare

February 27

Hur man byter Stylus på en Kenwood Skivspelare


Turntable är ett annat ord för skivspelare. Före uppfinningen av ljudband, skivor var en vanlig musik mediatyp som kan hittas i de flesta hem. Många DJs fortfarande använder skivspelare på klubbar, barer och speciella danstillställningar. När en skivspelare inte läser en skiva korrekt, är det ofta pennan (nål) som behöver bytas ut. Du kan byta ut pennan på en Kenwood skivspelare själv utan att söka professionell hjälp.

Instruktioner

1 Ta bort den gamla pennan genom att ta tag båda sidor av pennan med tummen och pekfingret.

2 Dra pennan rakt ner och sedan bort från Kenwood skivspelare. Var noga med att skjuta den bort från skivspelaren i 45-graders vinkel.

3 Skjut in den nya pennan, med tummen och pekfingret, på patronen enligt skivspelare armen i 45 graders vinkel tills det inte glider längre.

4 Tryck pennan rakt upp för att säkra den på plats.

Tips

 • Kontrollera din instruktionsbok för att ta reda på vilken penna modell är lämplig för just din Kenwood skivspelare.
 • Inga verktyg behövs för att ersätta pennan på Kenwood skivspelare.
 • Inte tvinga pennan på skivspelare; det ska glida på plats utan att alltför mycket tryck.

Hur man kan anpassa ett skåp Skivspelare

March 5

Med din skivspelare i ett skåp är ett bra sätt att se det är nivå och arbetar med toppkapacitet. Men det finns andra saker att ta hänsyn till när du justerar din skivspelare. Du vill se till att patronen är korrekt och att nålen är tillräckligt justeras ansluten. Dessa saker kan alla fyllas i några minuter.

Instruktioner

1 Kontrollera skåpet för att säkerställa att vridbordet insidan är nivå med hjälp av vattenpass. Om ojämn försöka flytta skåpet till en annan sida av rummet där golvet är nivå.

2 Kontrollera patronen i slutet av tonarmen att se till att den skruvas på armen ordentligt.

3 Skruva motvikten på baksidan av tonarmen tills nålen i patronen är flytande nivå till toppen av spelytan av en post.

4 Ställ ratten på baksidan av tonarmen till 0. Detta kommer att ställa in tonarm kalibrering.

5 Dra motvikten tills ratten läser massa som kallas för den särskilda kassetten på tonarm. Denna information kan hittas på tonarmen eller i tillverkarens specifikationer; de flesta patroner kommer att kräva en vikt på 1 eller 1,5 gram.

Hur Oil en Dual 1229 Skivspelare

March 7

Dual företag gör många olika modeller av skivspelare som du kan använda för att lyssna till poster i din vinylsamling, inklusive 1229-modellen. För att hålla din skivspelare fungerar måste du olja det i rätt ställen, eller det kan bryta ner. Du behöver särskilda typer av oljor för att slutföra den här proceduren, och du måste tillämpa dessa oljor till specifika platser på de rörliga delarna av din Dual skivspelare.

Instruktioner

1 Använd skivspelare två år innan de ansöker smörjmedel. Dubbla skivspelare kräver smörjning bara vartannat år. Vid tillämpning av smörjning, tillämpa endast en eller två droppar, som översmörjning kan orsaka halka under uppspelning. Se till att inte få olja på någon annan än de som beskrivs punkt, eftersom det kan skada enheten.

2 Ta bort locket på den roterande tallriken och ta bort posten om det finns en. Ta bort skyddskåpan över centrum av den roterande tallriken. Applicera Renotac nr 342 lim olja till Metal Gear i mitten på den roterande tallriken. Applicera BP super viscostatic 10 / W 30 olja till växlarna på sidan av skivspelaren som vänder skivan när den används. Applicera Silikonolja till växlarna som vänder nålen mekanismen.

3 Vänd försiktigt enheten upp och ned för att komma åt botten av skivspelaren. Applicera Shell Alvania nr 2 olja till var och en av växlarna som styr rörelsen av den mekaniska nålmekanism. Det kommer att finnas 13 poäng som du smörjer. Om du är osäker på varje plats, kontrollera smörjschemat i bruksanvisningen som följde med skivspelaren.

4 Applicera Isoflex PDP 40 olja till det stora drevet, som är direkt under där nålen sitter när den inte används. Applicera Molykote olja till gångjärnen som styr den mekaniska nål arm. Applicera Renotac nr 342 lim olja och BP super viscostatic 10 / W 30 olja på undersidan av de redskap du har använt dem i steg två.

Hur man tar bort en nål från en Sony PS LX110 Skivspelare

March 13

Sonys PS-LX110 DC servomotor, spelar remdrift skivspelare register på antingen 45 eller 33 rpm och innefattar en automatiskt åter tonarm. Sony levererar en adapter om du vill använda 17 cm skivor. Nålen kan lyftas under uppspelning genom att trycka på cuing spaken bakåt. Sony rekommenderar att du byter nålen - som tekniskt kallas pennan - efter ungefär var 400 timmars användning.

Instruktioner

1 Stäng av strömmen till förstärkaren och låta tonarmen automatiskt återgå till tonarm vila, som det kommer att göra när posten slutar spela. Tryck på "Avvisa" om tonarmen inte återgår till vila.

2 Säkra tonarm till resten genom att fästa den till resten med fästelementet. Skjut sedan pennan vakt på pennan. Detta kommer att skydda pennan delar medan du tar bort pennan.

3 Ta tag i plastdelen av pennan med fingrarna och dra bort den från tonarm med en stadig, horisontell pull.

Tips

 • Du kanske upptäcker att du kan förbättra tonkvalitet på befintliga pennan genom att blåsa pennan eller rengöring med en penna borste för att avlägsna damm. Om du behöver byta pennan, använder denna skivspelare Sony ND-155g ersättning pennan.

Hur man gör en Crosley Phonograph Skivspelare Turn

March 17

Hur man gör en Crosley Phonograph Skivspelare Turn


Grammofon skivspelare var föregångaren till skivspelaren och fungerar på samma sätt: skivtallriken på Spelaren stödjer och snurrar skivan medan en penna (nål) som är ansluten till en arm, spårar spåren i posten och en patron överför vibrationerna till elektriska signaler. Eftersom en del av dessa phonographs har funnits sedan slutet av 1800-talet, försöker få en att fungera kan vara lite svårt. Den goda nyheten är att Crosley tillverkar replika phonographs med moderna delar och kontroller. Det innebär att du inte behöver vev en 100-årig trälåda. Allt du behöver göra är att koppla in din Crosley, trycka på några knappar och njuta av; här är hur.

Instruktioner

1 Placera Crosley fonograf på en jämn yta och anslut den till ett eluttag. Slå på strömbrytaren till "On" läge. På vissa Crosley modeller, är detta ligger på baksidan av enheten, medan andra är belägen på den främre kontrollpanelen nära skivspelaren.

2 Tryck på "Funktion" -knappen på framsidan av din Crosley fonograf upprepade gånger för att gå igenom listan med alternativ tills du kommer till "Phono" -läge.

3 Placera en skiva platt på skivtallriken. Var noga med att hantera det i kanterna för att förhindra skador. Se till att sidan du vill höra vilar framsidan upp på skivtallriken.

4 Ställ in hastigheten omkopplaren på frontpanelen på Crosley fonograf till lämplig hastighet av skivan du tänker spela. För en stor LP, ställa in hastigheten till "33" och en mindre post, ställ in den på "45." Skivspelaren kommer att börja röra sig.

5 Använd cue spaken till höger om skivspelaren för att höja armen av sin vila och placera den över skivan vid den punkt där du vill att posten för att spela. Vid denna punkt, kommer din skivspelare vara spinning och redo att spela skivan.

Felsökning en Ion TTUSB Skivspelare

March 19

Felsökning en Ion TTUSB Skivspelare


Ion USB Turntable, som har en inbyggd förförstärkare och levereras med EZ Converter, gör att konvertera vinylskivor till MP3-filer eller CD-filer en enkel process. Den kan spela både 33 1/3 och 45 varvare och har även en 1/8 tums stereoingång så att du kan ansluta andra analoga källor, som ett kassettdäck, och konvertera dem till digitala filer. Vissa grundläggande inställningar, till exempel installation av bältet, måste göras på ION, och om det inte verkar fungera, kan du felsöka den.

Instruktioner

1 Koppla bort alla andra USB-baserade ljudprodukter, såsom hörlurar, högtalare eller webbkameror, om du får inget ljud från högtalarna när du spelar skivan. Konflikter kan uppstå mellan USB-drivrutiner för ljudenheter, som datorns operativsystem endast kommer att läsa enheten som en ljudenhet, inte en separat produkt.

2 Kontrollera att skivspelaren är ansluten till en USB-port och är påslagen om du får meddelandet "EZ Converter är inte att ta kontakt med din ljudinspelning enhet." Om skivspelaren är påslagen, försök att ansluta USB-anslutningen till en annan USB-port.

3 Ladda ner och installera den senaste versionen av EZ Converter, avinstallera och installera om iTunes, om låtar är inspelade men är inte framgångsrikt exporterats till iTunes-biblioteket.

4 Byt ut USB-kabeln om det verkar som om datorn och skivspelare har inkonsekventa anslutningar eller timeout.

5 Välj "Start", "Inställningar", "Kontrollpanelen", "Ljud och ljudenheter", "Audio" och den utsedda ljudkort för uppspelning och "USB Audio Codec" för inspelning.

Hur man balanserar en skivspelare Tonarm

March 23

Hur man balanserar en skivspelare Tonarm


De flesta skiv skivspelare använder en justerbar tonarm motvikt med en oberoende justerbar spårning kraft ratten att tillämpa spåra kraft, vilket är den mängd av vertikalt tryck hålla pennan - eller nål - mot skivytan. Exakt spårning kraften är viktig för bra ljudåtergivning och för att förhindra skador på skivor och pennan. Innan du ställer in spårnings kraft måste motvikten justeras för att balansera tonarm. Justeringar av spårningen kraften ratten och kontroll anti-skating, som styr horisontell press på många skivspelare, är också en del av balansera tonarm.

Instruktioner

Förberedelse

1 Koppla skiv skivspelare och stänga av förstärkaren eller koppla ljudkablarna.

2 Fäst kassetten och pennan för att tonarmen om de inte redan är ansluten. Låt pennan vakt --Om tillämpligt - på plats.

3 Nivå skivspelare fram och tillbaka och från sida till sida med hjälp av en liten vattenpass.

4 Ställ in skivspelare anti-skating kontrollen till noll om din skivspelare är utrustad med en. Kontrollanti skating är typiskt en urtavla som ligger på vridbordet ytan nära basen av tonarmen eller under tonarmen. Till skillnad från den spårningskraften ratten, visar det vanligen positiva och negativa tal, såsom -3, -2, -1, 0, 1, 2 och 3.

Balansering

5 Flytta tonarm i sidled till en position över skivan tallrik och hålla det ungefär nivå.

6 Fortsätt att hålla tonarmen och släpp tonarm lyftaren, om närvarande, så att tonarmen är i stånd att röra sig ner till ytan av platta.

7 Håll tonarm nivå och lossa ditt håll så att du kan känna om det kommer att röra sig uppåt eller nedåt om det släpps. Om det känns som om det kommer att röra sig uppåt eller nedåt om det släpps håll tonarm med ena handen medan sakta vrida motvikten med den andra handen tills det känns som tonarmen kommer att stanna nivå när de släpps. Motvikten kan behöva vridas medsols eller motsols.

8 Släpp försiktigt tonarm men låt inte det falla till tallrik. Om det stannar nivå, är det balanserade. Om det inte stanna nivå, håller tonarm med ena handen och vrid motvikten något med den andra handen tills tonarmen förblir nivå - parallellt med skivtallrik och med pennan ovanför ytan.

9 Flytta tonarmen tillbaka till resten.

inställningar

10 Vrid spårning kraft ratten, som ligger framför eller bakom motvikten, tills den står på noll. Motvikten bör inte röra sig när du vrider på ratten.

11 Vrid motvikten tills spårningskraften ratten anger lämplig spårningskraften för patronen. Vrid inte ratten; det kommer att vända när du slår motvikten. Spårnings kraften anges i handboken eller specifikationerna för patronen och är vanligtvis mellan 1,25 och 2,5 gram. Om du inte känner till spårnings kraft för din patron, använda 2,0 gram.

12 Ställa in anti-skating kontrollen till samma antal som spårningskraften.

Tips

 • Om skiv hoppar, göra små justeringar av styr anti-skating sedan öka spårningskraften.
 • Om kassetten använder en flyttbar penna vakt, ta bort skyddet och balansera tonarm igen för något ökad noggrannhet.
 • För den mest exakta mått för att spåra kraft, använda en spårning kraftmätare för att ställa in spårningskraften.
 • Balans patronen eller pennan när du byter ut eller montera den.
 • Var noga med att inte tappa tonarmen på tallrik under avstämningen. Detta kan skada pennan.
 • Spårning kraft för högt inställd kan skada pennan och slitage eller skada poster.
 • Spårning kraft för lågt inställd kan skada skivor genom att hoppa.
 • När du flyttar skivspelaren, avlägsna patronen och motvikten för att minska belastningen på TONEARM lagren.