s10 truck 2001 truck luft

Har Chevy S10 Truck 2,2 ha en inre hytt luftfilter?

February 14

Chevy S10 pickup lastbilar tillverkades med en rad olika motorer, inklusive en 2,2-litersmotor. Ägare som utför underhåll på sina fordon kanske vill ersätta kabinen luftfiltret, men är osäker på om deras S10 har en.

Fungera

Kabin luftfilter är placerade i bilar för att ta bort damm, pollen och annat skräp från luften så att luften som kommer in bilen genom ventilationssystemet är ren.

Historia

Europeiska lyxbilar var de första bilarna som utformats med hytt luftfilter på 1980-talet. Genom åren, fler biltillverkare började designa sina fordon med hytt luftfilter, med den första amerikanska tillverkare att lägga filtren under 1990-talet.

Chevy S10 2,2

Chevrolet introducerade motoralternativet 2.2 liter för sina S10 pickups 1994, vid ungefär samma tid amerikanska biltillverkare började inklusive kabin luftfilter i vissa bilmodeller. Den 2,2-litersmotorn hölls som ett alternativ till S10 avbröts 2004. Även tillgängliga under den tidsperiod då kabin luftfilter ingick i fordon, S10s med motorer 2,2-liters aldrig ingår kabin luftfilter.

Hur ta isär en S10 truck bed

May 7

Hur ta isär en S10 truck bed


S10 är en pickup först introducerades av Chevrolet i början av 1980-talet. Sedan dess ursprungliga utgåvan har flera olika design inkarnationer. Om du planerar att göra större reparationer eller uppgraderingar till S10 pickup kropp, korrekt nedmontering och bortforsling din lastbil säng är en nödvändig färdighet. Även om du kan ta bort sängen utan en professionell mekaniker, på grund av den enorma storleken på flaket bör du ha några hjälpare.

Instruktioner

1 Dra på bakluckan spaken, och fastställa bakluckan tills den är fullt utdragen. Lossa stjärnskruvarna på varje baklykta omslag. Ta bort skydden, och ställ dem åt sidan. Skruva av svansen glödlampor från sin sockel, och ta bort dem från lastbilen.

2 Krypa under lastbilsflaket, och koppla loss alla kablar som sträcker sig till varje svans armatur underifrån lastbilen. Koppla bort alla andra ledningar och kablar från botten av sängen, som du ser dem.

3 Lokalisera de jämnt fördelade bultar monterings bädden på plats på vardera sidan av lastbilens ram. Det kommer att vara någonstans från åtta till tolv bultar beroende på exakt modell. Ta bort varje bult med en 3/8-tums hylsnyckel. Förvara de borttagna bultar i en plastbehållare så att du inte förlorar dem. Krypa ut från under lastbilens flak.

4 Placera en hjälpare i varje hörn av sängen. Har varje hjälpare gripa deras hörn från bottensidan av sängen. Lyft försiktigt sängen bort från ramen, och flytta den till en täckt yta.

Gör det själv: 1997 S10 Truck Kulled Repair

September 7

Byta en kulled på en 1997 S10 lastbil med sig själv kräver en speciell kulled installations att trycka kulleden i den nedre styrarmen. Det är en presspassning, och även om det kommer att komma ut med brutal kraft som med en stor hammare, kommer det inte gå in utan verktyget. En kulled som inte sitter är ett recept för en större katastrof. Kullederna kan mätas från smörjnippel till toppen av den kulledstappen med styrarmen stöds och som inte stöds. Om skillnaden i de två mätningarna är över 3/32 av en tum, har det nått slutet av sin livslängd.

Instruktioner

1 Lyft och stöd bilen på pallbockar placerade under ramen. Ta hjulet och däckenhet med hjälp av en ½-tums enhetsuttag. Dra ut sprinten ur lägre kulledstappen, med hjälp av avbitare. Lossa, men inte ta bort den nedre kulledstappen-mutter.

2 Placera domkraft under den nedre styrarmen och göra mycket säker på att det är stabilt och säkert så att den inte kommer att röra sig. Sätt kulleden separator mellan knogen och den nedre styrarmen. Hit det med en hammare tills den undre kulleden lossnar från knogen. Ta bort muttern. Lyft knogen med rotorn fäst upp från kulledstappen och stödja knogen med block av trä.

3 Ställ kulledstappen rakt vertikalt upp och slå ner med stor hammare, knacka ut den nedre styrarmen.

4 Installera den nya kulleden upp genom botten på den nedre styrarmen, och tryck in den så långt och rakt som möjligt för hand. Installera kulleden installationsverktyg och tryck på kulleden resten av vägen tills den plats i jämnhöjd med den nedre styrarmen. Använd en skiftnyckel för att vrida verktyget tills det sitter på plats.

5 Installera smörjnippeln med hjälp av en skiftnyckel. Håll knogen över kulleden, rada upp hålet och ställa knogen ner över tappen. Installera stam muttern och dra åt till 90 ft-lbs. av vridmoment. Installera en ny saxpinne och smörj kulleden.

Hur man tar bort den bakre stötfångaren Från 1991 S10 Truck

February 25

Hur man tar bort den bakre stötfångaren Från 1991 S10 Truck


Den bakre stötfångaren på Chevrolet S10 ofta bort för att underlätta installationen av en egen enhet. Stötfångaren kan också tas bort, om de skadas, för att ersättas med en ny. Chevrolet S10 och GMC S15 aktie stötfångare monteringskonfigurationer. Kör aldrig bilen utan den bakre stötfångaren på plats; Den är utformad för att skydda i händelse av en påkörning bakifrån.

Instruktioner

1 Placera pallbockar eller block enligt stötfångaren för att stödja det.

2 Koppla bort registreringsskylt lampa sele genom att dra isär den. Om en släpvagn plugg har installerats koppla detta också.

3 Lossa stötfångaren fästbultar något genom att vrida dem moturs med en socket. Vissa S10 lastbilar använder hållare bakom registreringsskylten som måste tas bort för att få tillgång till stötfångaren fascia. I förekommande fall, ta bort stötfångaren fascia genom att vrida bultarna moturs med uttaget.

4 Ta bort stötfångarfästbultar helt samtidigt som de säker på att vikten av stötfångaren är supported.by domkraften eller block.

Tips

  • Spraya stötfångarens skruvar med penetrerande olja för att göra dem lättare att ta bort.
  • ligger aldrig under stötfångaren när du tar bort fästbultar. Stötfångaren kan falla på dig och orsaka skada.

Felsökning en 1994 S10 Truck

November 24

Basmodellen 1994 Chevrolet S10 vanlig cab lastbil kom utrustade med en 2,2-liters fyrcylindrig motor. Lastbilen ingår också många vanliga funktioner som en fem växlad manuell växellåda, bakre hjullåsningsfria bromsar, färgat glas, tyg sittplatser, en främre bänk, 15-tums hjul, bromsar makt och en bakre stötfångare. Eftersom S10 är byggd med så många olika delar, kan det vara svårt att korrekt felsöka fordonet. Ett sätt att hitta ett problem med trucken undersöka tillverkarens återkallelser och se om de matchar de frågor som ni har med S10.

Instruktioner

1 Undersök främre hörn lampor och stötfångare lampor din S10 om synlighet framför lastbilen är dålig på natten. Lamporna kan vara en eftermarknaden del som inte överensstämmer med kraven från US Department of Transportation för federala motorfordon säkerhetsnormer, eftersom de inte har en bärnstensfärgad sida reflektor. Den minskade synligheten av den främre delen av trucken kan öka sannolikheten för en krasch under natten körning. Du bör ersätta alla de framlyktor som inte har den gula sidan reflektor.

2 Inspektera bränsletrycksregulator av din S10 om du ser bränsle läcker under motorn. Vissa regulatorer bränsletrycket tillverkas inte inkluderar en O-ring och hållare. Utan O-ringen och hållaren bränsle kommer att sippra ut ur regulatorn och in i motorn. Om bränslet kommer i kontakt med en tändkälla, kan lastbilens motor fatta eld. Ta bort och byta ut hela bränsletrycksregulator för att lösa detta problem.

3 Hitta och inspektera enheten Slå på S10, om lastbilen har fyrhjulsdrivna kapacitet, eller när det tar längre tid än vanligt för bromsarna att stoppa fordonet. Driv switch, som aktiverar antiblockeringssystem på S10, kan vara felaktig och har skadats. Utan en fungerande enhet byta lastbil kommer att kräva ytterligare bromssträcka för att säkert föra fordonet till ett fullständigt stopp. Byt driv switch.

4 Titta på de övre och undre skruvarna till lastbilens styraxeln, om framhjulen inte svarar korrekt på en förar tur av ratten. Den mellanliggande styraxeln kan ha lossnat vid styrväxel kopplingsanslutning. Det lös anslutning kan oket nypa bulten att bära bort kopplingen mellan räfflorna i styraxeln och styraxeln bultar. Om anslutningen bär bort, kommer styrsystemet inte riktigt svara. Om du har detta problem, ta din S10 till en lokal Chevrolet återförsäljare har de övre och nedre bultar åter åtdragna tillverkarens specifikationer.

Hur man byta bromsbelägg på en 1991 S10 Truck

December 15

Hur man byta bromsbelägg på en 1991 S10 Truck


De främre bromsbelägg på ett fordon måste ändras på 80.000 miles, Du kan behöva ändra bromsarna snabbare om du gör en hel del hårt inbromsning. Den 1991 modell av Chevy S10 lastbil använder bromsok (kallade Teves bromsok) som lagrar de bromsbelägg själva snarare än i bromsoket monteringsfästet. Detta kommer att kräva mer specifika verktyg än andra fordon, som en insexnyckel istället för en vanlig skiftnyckel.

Instruktioner

avlägsnande

1 Sifon minst två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern behållaren med hjälp av en kalkon baster som aldrig har använts för något annat uppdrag. Förfoga över vätskan i enlighet med lokala föreskrifter.

2 Lyft lastbilens front och stödja den på pallbockar och ta bort framhjulen med hjälp av lastbilens däck järn.

3 Komprimera bromsoket kolven, så den bottnar i hålet - använda en C-klämma installerad så att klämmans fasta ramen är mot bromsoket rygg och den drivande skruven är mot den yttre dynan centrum stödplatta.

4 Ta bort de två monteringsbultarna för bromsok med insexnyckel och ta bort bromsok från skivan.

5 Dra de yttre och inre bromsbelägg inifrån oket. Den inre dynan hålls inom bromsok kolv med en fjäderklämma; ta bort klippet från kolven om det inte kommer ut med dynan, eller ta bort den från plattan om den gör.

6 Överför fjäderklämman på stödplattan av ersättnings inre bromsklossen och sedan installera dynan i tjocklek.

Installation

7 Installera den yttre dynan i tjocklek, och se till att pad främsta öron är över bromsok öron och dynan fliken botten är engagerad i bromsoket utskärning.

8 Ta bort öronhylsor och bussningar från bulthålen. Rengör dem och smörj dem med silikonfett och sedan installera dem.

9 Placera bromsok tillbaka på skivan, och se till att bromsok s hål i linje med de på monteringskonsolen och tillämpa bultar. Om du kan använda en momentnyckel med en Allen uttag, dra åt skruvarna till 37 foot-pounds.

10 Komprimera öron bromsbelägg mot bromsoket med hjälp av kanal lås tång så det finns inget spel mellan bromsoket och kuddar.

11 Anslut hjulen till lastbilen efter byte kuddar på båda sidor av lastbilen och sedan sänka av den pallbockar.

12 Fyll huvudbromscylindern med ny bromsvätska till reservoaren högsta raden med kalkon baster.

13 Tryck på bromspedalen flera gånger tills den känns fast.

Tips

  • Om du måste sluta hålla fast bromsok för någon längre tid, hänga tjocklek med en tråd eller klädhängare och se till att dess bromsslangen inte sträckt.

Hur man tar bort slavcylindern linje från en S10 Truck

June 18

Slavcylindern på din Chevrolet S10 lastbil är ansluten till kopplings hydraulsystem genom en av de hydrauliska ledningarna. Om slavcylindern börjar inte fungerar, måste du ersätta det att fortsätta på ett säkert sätt driva bilen. Borttagning av hydraulledningen från slavcylindern är nödvändigt för att avlägsna slavcylindern själv. Hydraulledningen är fäst vid slavcylindern genom två bultar och när du tar bort dessa bultar, kommer du att kunna koppla den hydrauliska linje själv.

Instruktioner

1 Öppna S10 lastbilens huv och med hjälp av en hylsnyckel dra jordkabeln från batteriet.

2 Krypa under S10 lastbil och använda en hylsnyckel att avinstallera de två 10mm bultarna hydraulledningen till slavcylindern.

3 Dra hydraulledningen direkt från slavcylindern. Att sätta tillbaka linjen, anslut den och installera de två 10mm bultar.

Så här kontrollerar bränsletrycket på en S10 Truck

June 5

Så här kontrollerar bränsletrycket på en S10 Truck


Bränslepumpen i Chevy S-10 lastbil levererar bränsle till bränsleinsprutningssystemet vid en viss volym och tryck. När bränslesystemet inte får önskad bränsle, vilket indikeras av symptom inklusive trög acceleration och dålig bränsle körsträcka, din diagnos av problemet börjar med en bränsletrycktest. Testa bränsletrycket den här lastbilen kräver en bränsletrycksmätare avsedd för bränsleinsprutning test. Den genomsnittliga hem mekaniker kan slutföra detta test på bara några minuter med rätt utrustning.

Instruktioner

1 Fäst bränsletrycksmätare till bränsletrycket testporten placerad på inloppsbränsleledningen. Detta är den mindre av de två bränsleledningar, och testporten är placerad på förarsidan av motorrummet, nära injektorerna, i S-10. Ta bort den svarta plastventilhatt och skruva fast i fästet på änden av mätaren slangen på testporten.

2 Cykla tändning från avstängt läge till körläget och sedan till läget tre gånger. Lämna nyckeln i körläget på den sista cykeln. Läs tryck som anges på provkropp. På S-10, bör det vara 41-47 psi med motorn avstängd och nyckeln på.

3 Starta motorn. Trycket bör sjunka något till omkring 35 psi med motorn igång och stiga något när gaspedalen trycks snabbt. Om bränsletrycket är lågt, i antingen test misstänker en felaktig bränslepumpen. Om trycket inte stiger när gaspedalen öppnas, misstänka en felaktig bränsletrycksregulator.

Chevy S10 Performance Products

August 13

Chevy S10, som infördes 1982, har förblivit Chevy bas kompakt lastbil. Säljs med en fyrcylindrig och V-6 motor, korta säng och lång säng, standard hytt och utökad mössa, S10 tillgodoser behoven hos många olika människor, och Chevy fortsätter att tillverka S10 och med 2011. Om du äger en S10 och du vill öka prestandan kan du göra det genom bultning på flera olika uppgraderingar.

bakre Gears

Även om många av de fyrcylindriga S10s komma med en 4,10 växel för att kompensera för lägre hästkrafter utgång, installera en högre utväxling hjälper dig att öka prestanda hos lastbilen vid transport av tunga laster eller drar en släpvagn. S10 bakre utväxling löper från en 2,72 utväxling till 4,10 utväxling. Även öka utväxlingen ökar prestanda, kräver motorn att arbeta hårdare. Detta minskar gas körsträcka. Det är dock en minskning av gas körsträcka ofta avvägning för ökad prestanda.

Rubriker och dubbla utblås

Alla S10-motorer kommer med restriktiva avgasgrenrör som begränsar möjligheten för motorn att ta bort avfall avgaser från motorn så nytt bränsle kan komma in i motorn. Installera avgassystem rubriker minskar begränsning av luftflödet i motorn. Då avgaserna fly motorn, ökar flödet av ny luft i motorn. Om du har en V-6 motor, kan du även konvertera din enda rör avgaser till en dubbelt avgassystem. Detta ökar också gasflödet från din motor.

Kompressor

Installera en kompressor på S10 som tvingar kall luft in i motorn vid en hög hastighet kan betraktas den ultimata prestandavinster. Detta ger dig massiva hästkrafter vinster. Till uppgift att installera en kompressor på en Chevrolet motor anses vara en svår uppgift och det är inte en billig modifikation. Du kan räkna med att spendera flera tusen dollar, men det finns ingen annan modifiering du kan göra för att öka hästkrafter i motorn så mycket som du får med att installera en kompressor.

dator~~POS=TRUNC Tune

När du gör en förändring till motorn som installerar rubriker, bakre slutväxlar eller ens en super laddare, bör du ha datorn inställd. Datorn i S10 är inställd på fabriksinställningarna för komponenterna installeras. Ibland när du förbättra prestanda, datorn inte vet vad de ska göra för det. För att få optimal prestanda, ta din S10 till ett servicecenter som erbjuder dator tuning.

Bruksanvisning för Pentax Kamera och Optio S10

March 12

Bruksanvisning för Pentax Kamera och Optio S10


Pentax släppt sin blå 10-megapixel Optio S10 kompaktkamera 2001. Enheten har en ljuskänslighet intervall från ISO 64 till ISO 3200, 3x optisk zoom, 1/2000 av en sekund maximal slutartid, en spot-mätsystem , fyra vitbalans förinställningar och en JPEG stillbildsformat. Den väger 3,9 uns, mäter 3,4-by-0,8-by-2,1 inches och levereras med en AV-kabel, en USB-kabel, ett laddningsbart batteri, en batteriladdare, en nätsladd och en rem.

Instruktioner

1 Ladda batteriet genom att först ansluta strömsladden till batteriladdaren. Anslut den andra änden till ett eluttag. Sätt i batteriet i laddaren med etiketten uppåt. Under laddning, kommer indikatorlampan lyser grönt. När batteriet är fulladdat ljuset släcks. Ta ut batteriet ur laddaren.

2 Öppna batteri- / kortlocket (finns till höger om kameran) genom att skjuta luckan nedåt med den platta av fingrarna. Sätt i det uppladdningsbara litiumjonbatteriet med receptorerna in först. Lås batteriet på plats med batterispärren. Lägg till extra minne till kameran genom att installera ett SD-minneskort i extra kortplats framför batterifacket. Tryck in kortet, receptorer först på plats tills det klickar. Stäng batteri- / kortlocket.

3 Slå på strömmen till kameran genom att trycka på "Power" -knappen på toppen till vänster om knappen "Shutter-Release". Komponera motivet inom inramning parentes ligger i centrum av LCD-skärmen.

4 Zooma in på motivet genom att trycka på "Zoom" -knappen (längst upp till höger kamerans baksida) mot ikonen enda träd. Zooma ut från motivet genom att trycka på "Zoom" -knappen mot ikonen tre-träd.

5 Tryck på knappen "aren" halvvägs och kameran automatiskt föra motivet i fokus. När bilden är helt fokuserad, kommer konsolerna lyser grönt. Tryck på "Shutter-Release" knappen helt för att ta bilden.

6 Se bilderna du just har tagit genom att titta på LCD-monitorn direkt efter knäppa skottet. Bilden visas för en halv sekund och sedan försvinner, iordningställande kameran för nästa bild. Spela upp alla bilder genom att trycka på "Play" -knappen (längst till höger på skärmen, mellan "Zoom" -knappen och "Fyrvägsknapp"). Den sista bilden tas visas. Tryck på "Fyrvägsknapp" till höger eller vänster för att gå bakåt eller framåt genom bilder.

7 Ta bort bilder genom att trycka på "Trashcan" -knappen medan du tittar på bilden som du vill kasta. Välj "Ta bort" i menyn som dyker upp, med hjälp av "Fyrvägsknappen."