sandpapper plast strålkastare

Hur man dyka upp igen Faded plast Strålkastare

December 7

Den här lektionen visar dig hur du dyka upp igen en bil strålkastare som kan ha en plastlins som har bleknat eller blev grumlig.

Instruktioner

1 De flesta plast strålkastare har plast "nubs" sticker ut från ytan, dessa är för formningsändamål och gör ingenting för strålen av ljuset självt, så det kommer att bli mycket lättare på ditt projekt om du fila ner dem i jämnhöjd med ytan av linsen antingen manuellt eller med en dremel verktyg.
Skydda alla adjascent ytor runt strålkastare med ett par rader av maskeringstejp flera lager tjock ...... ommålning är dyrt !!!!

2 Som börjar med 220 grit sandpapper, woork över ytan av linsen i små cirkulära rörelser. När du börjar ta bort bryts ned eller försämrade plast från ytan, kommer plastsliprester börjar vända vit från gulaktig och ytan av linsen kommer att börja se mer fläckfri. Gör detta tills du har en jämn, cledar men scuffed före yta, detta tar bara 2-3 minuter för hand beroende på storleken på området. Nästa drag till slippapper 400, men den här gången rör sig i raka linjer i en "X" mönster, eller horisontellt, sedan vertikalt tills alla de cirkulära repor från 220 slippapper är borta. Härnäst kommer du att kliva upp till 800 slippapper, återigen i cirkulära rörelser tills straigh linje 400 grit repor är borta. Slutligen du är den sista fasen av renovering, börjar i rätlinjiga rörelser tills 800 grit repor är borta, sedan gå i små cirkulära rörelser, kommer dessa att vara lättare att polera ut.

3 Om du har en polermaskin, är 1200 rpm aout idealisk hastighet med en stuss för denna operation. Sätt ungefär en halv dollar storlek spot "1,5" diameter förening på linsen och använd stuss på bufferten för att sprida den över ytan av linsen utan att starta maskinen. Nästa start bufferten och användning av de yttre 2-3 inches av dynan, arbeta från sida till sida och botten till toppen tills föreningen börjar torka. Applicera förening som behövs och upprepa denna process tills du har en trevlig klar glans på ditt objektiv. Hålla bufferten rör sig hela tiden, om du sitter på ett ställe, kommer du att smälta plasten och då du kommer att behöva en ny strålkastare.

Om du inte har en buffert, kommer denna process att ta dig ett tag och kommer att bära ut dig, så vara redo och ha tålamod. I grund och botten du kommer att använda samma process, men i stället för bufferten, kommer ni att använda en fin vävd duk (frotté eller micrfiber kommer att fungera bra) och arbeta i rak linje, sedan cirkulära mönster tills du acheive samma utseende som beskrivits ovan.

Tips

  • tunga eller extra snitt förening kommer att arbeta snabbare än en fin förening eller polish. Tillämpa en plast polish efteråt och upprepade gånger varje halvår kommer att förlänga livslängden på dina strålkastare och kan eliminera detta behöver göras om.
  • över slipning och eller overbuffing kan irreversably skada strålkastare, var försiktig, när du är osäker, kontakta en professionell.

Återställa en plast Strålkastare

June 26

Återställa en plast Strålkastare


Plast strålkastare kan blekna, gul, oxidera eller försämras med tiden. Exponering för hög hastighet effekt från väg skräp, buggar, regn och is alla kan skapa punktfrätning och avmattning av den yttre finish. Ultraviolett ljus från solljus kan försämra och gula ytan av plast orsakar ytterligare grumlighet, dulling eller missfärgning. Återställande av plast strålkastare kräver avlägsnande av den tunna yttre ytan av strålkastare material som försämrats. När den skadade skiktet avlägsnas, kan tydlighet återställas.

Instruktioner

Headlight Resotration Kit

1 Tvätta och rengör strålkastare.

2 Välj en strålkastare restaurering kit baserad på enkel applikation och verktyg som finns tillgängliga. Restaurering kit finns från Diamondite, 3M, Meguiar: s, mors och andra tillverkare. Vissa restaurering kit kräver en borrmaskin för att tillåta hög hastighet polering.

3 Applicera tillverkarens produkt och polera strålkastarna enligt anvisningarna. Polerings kommer att ta bort det yttre skiktet av plast strålkastaren. Vissa satser kan även återställa glans, polska och klarhet i samma steg.

4 Applicera en strålkastare skyddsmedel. Många restaurering kit inkluderar en skyddsprodukt som används under poleringsprocessen eller efteråt, för att säkerställa att strålkastaren skyddas från oxidation och ultraviolett skada. Om ingen produkt ingår, tillämpa en kvalitets bilvax som innehåller UV-blockering. Torka bort alla kvarvarande rester från restaurering produkt eller bilvax med mjuk trasa.

Gör-det-själv Restoration

5 Rengöra strålkastare med ett glasrengöringsmedel för att avlägsna eventuella oljor eller skräp från ytan av strålkastaren. Vid slipning strålkastare, skräp eller olja kan täppa till sandpapper. Träskor hålla slipmaterial på sandpapper tar bort den nedbrutna skiktet av strålkastare material.

6 Sand hela ytan av plast strålkastare med 600-grit sandpapper i cirkulära rörelser för att undvika att skära spår i ytan av strålkastaren. Ofta skölj sandpapper och ytan av strålkastaren med vatten för att ta bort skräp frigörs från slip ansträngning. På grund av den fina kornstorlek på sandpapper, små partiklar, sand damm och slipmedel släpps medan slipning kan lätt täppa till sandpapper vilket kommer att minska effektiviteten av slip ansträngning. Jämnt sand det skadade skiktet av ytan hos strålkastaren tills klarhet är återställd. Slipningen kommer att lämna en matt finish på ytan av strålkastare, men kommer att ta bort fädning, gulning, oxidation, punktfrätning och imma.

7 Polera ytan av strålkastaren med 1200-grit sandpapper för att avlägsna slip märken kvar från 600-grit slipning. Vanliga skölja både sandpapper och strålkastare ytan med vatten för att undvika igensättning av sandpapper. Med små cirkulära rörelser, jämnt sand ytan tills alla slipmärkena tas bort från strålkastaren. Den strålkastare yta ska vara fri från repor och märken. Om ett tillräckligt djupt lager av material avlägsnades, kommer full klarhet återställas.

8 Tvätta och torka strålkastare för att avlägsna eventuellt överskott av slip skräp. Vaxa strålkastare med en kvalitet bil vax för att säkerställa att den är skyddad från oxidation och ultraviolett skada. Torka och polera strålkastare med en mjuk trasa för att avlägsna vax kvar och att skapa en tydlig glans på ytan av strålkastaren.

Tips

  • Den slipande sandpapper kan repa, matt eller fördärva ytan på vechicle s färg eller trimma. Använd sandpapper sektioner ungefär storleken på din handflata för att behålla kontrollen över sandpapper samtidigt återställa strålkastare.

Hur man rengör plast Strålkastare på en 1999 Toyota Camry

August 16

Hur man rengör plast Strålkastare på en 1999 Toyota Camry


Toyota tillverkar Toyota Camry medelstora sedan. Denna populära bilen har varit i produktion sedan 1980. Camry är en regelbunden på bästa lista över storsäljare och många människor som bilens rida och lättskött. Eftersom dessa modeller tenderar att hålla de ackumuleras sin beskärda del av slitage. Ett område som behöver lite underhåll efter några år är plast strålkastare täcker. Med rätt utrustning kan du få dem att se ut som ny.

Instruktioner

1 Applicera målartejp runt strålkastaren. Det polermedel är något slipande och du kommer att vilja skydda Camry s färg.

2 Applicera polermedel till en ren trasa. Med en cirkelrörelse gnugga föreningen på plastlinsen. Fortsätt polera tills diset på strålkastarna börjar blekna.

3 Använda ett ark med 1000 grit våt / torr sandpapper för att lätt sand linsen. Få papperet våt genom att blötlägga den i en hink i fem minuter innan slipning. Sand långsamt från sida till sida hålla papperet våt hela tiden. Detta kommer att ta bort eventuella återstående repor eller gropar.

4 Åter sand linsen med en högre grit våt / torr sandpapper. I stället för sida till sida arbeta upp och ner för att inte lägga spår i plasten.

5 Gnugga lins ned med en torr trasa och sedan gnugga den ner en sista gång med en plast polish.

Hur man: rengöringsmedel för en plast Strålkastare

October 12

Plast strålkastare täcker har aerodynamiska fördelar jämfört med äldre sealed beam strålkastare. De har också betydande fördelar i belysningen. Men de har nackdelar också. En sådan nackdel är missfärgningen av linsen på grund av solens ultravioletta strålar. Rengöringslösningar, eller mer exakt, polering strålkastarglas, är nödvändigt för att återställa maximal belysning. Strålkastare inte rengöras förvärva en dimmig utseende allvarligt minskar deras effektivitet.

Instruktioner

1 Tejpa området runt strålkastarglas att skydda lacken. Öppna reparationssatsen och ta bort alla komponenterna. Placera gummiskivan på borren. Detta verktyg håller slipdynor.

2 Placera en 2000-grit sandpapper skiva på borren. Kit kan ha olika sandpapper så använd den tuffaste att börja med, vilket skulle vara den lägsta siffran och framsteg uppåt. Sand linsen i en rak linje från sida till sida och upp och ner med en mycket liten tryck. Håll borren rör sig kontinuerligt utan paus på ett ställe eller plasten kommer att värma upp och smälta. Inte ringa borren. Fortsätt slipa tills linsen är mjölkaktig och smidig.

3 Byt ut 2000-slippapper med nästa högre 4000-grit och upprepa processen. Byt slipskivan med den högsta 5000-grit skiva. Sand objektivet tills mycket tydligt.

4 Ta slipskivan och ersätta den med polersvamp. Placera en dime -stora plats i den medföljande föreningen i mitten av svampen. Gnid föreningen på linsen och polera linsen tills den är helt klart. Lägga föreningen till poleringssvamp, som krävs för att uppnå den perfekta linsen. Ta bort maskeringstejpen och torka linsen och måla ren med trasor.

Hur fixar plast strålkastare med Clear Cote

November 12

Hur fixar plast strålkastare med Clear Cote


Rensa Cote gör produkter som du kan använda för många tillämpningar. Fastställande av en sprucken eller trasig plast strålkastare linsen är en applikation som Clear Cote är perfekt, på grund av dess snabba härdande hartser. Med några leveranser och en buffert, kan du återställa din plast strålkastare nästan ny och undvika att betala de skyhöga kostnaderna för ersättnings strålkastare. Även om andra strålkastare på din bil inte kräver en reparation, polera det att matcha glans den reparerade linsen. Detta kommer att ge bilen ett enhetligt utseende.

Instruktioner

1 Rengör strålkastare spricka genom att ta bort eventuellt skräp med en pennkniv och sandpapper. Det är viktigt för sprickan att vara så ren som möjligt. Smuts kvar om sprickan kommer att vara synlig när repareras. Tvätta bort eventuella dammpartiklar med nafta och låt torka helt.

2 Fyll sprickan i linsen med Clear Cote högblank epoxi. Epoxi ska sitta något över linsen för att möjliggöra slipning platta en gång torr.

3 Sand harts platt med linsytan. Börja med 600 slippapper och sedan flytta till 800 grit, 1000 grit och 1200 grit. Detta kommer att ge epoxin en glasliknande utseende.

4 Polera hela linsen med en buffert och polering förening. När kratsade, kommer linsen och epoxi har mycket liten skillnad i konsistens och glans.

Hur man tar bort Oxidation Från oxiderad plast Strålkastare

June 7

Hur man tar bort Oxidation Från oxiderad plast Strålkastare


Gult, molnigt och tråkig strålkastare alla har något gemensamt - de ger dålig sikt på natten. Förutom att din strålkastare ser gamla och jolleseglare, strålkastare med oxidation skära ned på ljusstyrkan av lamporna och faktiskt blockera en del av ljusemitterande från strålkastarna. Oxidation uppbyggd sker på plast strålkastare från solen och vädret över tid. Du behöver inte spendera hundratals dollar på att ersätta strålkastarna. Ta bort oxidation från plast strålkastare för under femtio dollar i din egen uppfart.

Instruktioner

1 Placera maskeringstejp runt kanterna på strålkastaren på bilen för att skydda den målade ytan repas. Sätta minst två eller tre skikt för att säkerställa sandpapper kan inte riva bandet.

2 Sand strålkastarna med 900-grit sandpapper och vatten. Håll sandpapper blöt medan slipning. Flytta sandpapper över, inte upp och ner. Sand tills hela strålkastare ytan är matt och grov.

3 Sand strålkastarna igen med 1200-grit sandpapper och vatten. Sand hela strålkastare ytan tills den känns smidig.

4 Gå över strålkastarna åter med hjälp av 1500-grit sandpapper och vatten för att göra dem så smidigt som möjligt. Skölj strålkastarna och låt dem torka helt.

5 Använda en liten mängd av plastlins polish på en microfiber handduk och använda den för att polera ytan av strålkastarna. Arbeta polska i små cirkulära rörelser tills strålkastarna ser klart och smidig.

6 Torka lins sealer över ytan av den rena, torra strålkastare. Torka över strålkastaren, inte upp och ner. Låt strålkastarna torrt för tio minuter.

Tips

  • Det finns många saker som konsumenten i dag för att ta bort oxidation / gulfärgning av strålkastare linsen. Såsom polish avsedd för plast, men tänk på att de flesta strålkastare på vägarna i dag långt har överskridit just oxidation / gulfärgning. De har äventyrat sin skyddande beläggning från tillverkaren.
  • När strålkastaren blir repad, urkärnade, och har en grynig textur till linsen måste du återställa linsen.
  • Det finns ingen magisk polska, ingen magisk de-oxidationsmedel, som kommer att återställa linserna. Du måste helt enkelt ta bort den "dåliga" lager av plast - den gamla UV-beläggning från tillverkaren genom en mekanisk process, det vill säga - våt slipning strålkastarglas att avslöja en "ny" / "jungfru" lager av plast.
  • Då viktigast ett måste täta linsen med en ny UV-beläggning för att förhindra framtida nedbrytning av strålkastare linsen.
  • Alla lösningar är färg säker ... aldrig köpa en produkt för att återställa eller ta bort oxidation av dina strålkastare linser som inte målar säker. Om det inte är måla säkert det är troligen inte säker för dina plast strålkastare heller.

Hur man tar bort repor från en plast Strålkastare i en bil

August 28

Hur man tar bort repor från en plast Strålkastare i en bil


Plast strålkastare täcker på moderna bilar skyddar glas lampor inne från stenar och andra körbanan material. Dessa plasthöljen är tillverkade av en hård, tålig polykarbonatplast konstruerad för att tåla väder och vind. Efter en viss tid, kan dessa strålkastare täcker bli oklar och repad. Dessa repor dämpa ljuset som kommer från dina strålkastare, vilket minskar deras effektivitet. Istället för att betala för att helt ersätta strålkastaren täcker, kan du hitta en polering kit på din lokala auto leverans butik som tar bort repor och återställer strålkastare "ljusstyrka.

Instruktioner

1 Tvätta strålkastare med tvål och vatten. Se till att tvätta strålkastarna och åtminstone en 1-fot radie runt strålkastaren. Vax som en fot radie område efter den är torr. Vax skyddar målade områden från något polermedel som kan droppa på sin yta.

2 Tejp runt strålkastarna. Använd blå målartejp, eftersom den är gjord för att lossna lätt utan att lämna lim bakom. Du kanske vill ta bort eventuella trim bitar runt strålkastarna på denna punkt. Det polermedel kan få på krom och krom färdiga bitar och repa dem.

3 Applicera polermedel från strålkastare polering kit. Använd en trasa för att gnugga polermedel över täcket. Gnid i en cirkulär rörelse i ca 10 minuter på varje strålkastare, eller tills lacket torkar. Din strålkastare täcker bör börja se blanka igen.

4 Ta bort polermedel. Tänk på att det polermedel innehåller ett fint grus eller slipmedel, som skadar färg och trim. Så, vill du definitivt se till att du inte lämnar något av det bakom. Använd en mjuk mikrofiberduk för att avlägsna alla spår av polerföreningen.

5 Vaxa strålkastarna med en pasta auto vax. Vaxet skyddar tillfälligt din strålkastare täcker från elementen. Detta steg kommer att skjuta upp nästa strålkastare polerande jobb avsevärt.

Tips

  • Om du har en orbital poler, kan du använda den för att tillämpa polermedel. Detta sparar tid och ansträngning för att göra jobbet för hand. Använd antingen en ull eller frotté polerdyna för jobbet.

Hur man tar bort Oxidation av plast Strålkastare

November 5

Hur man tar bort Oxidation av plast Strålkastare


Strålkastarna är en viktig del av ett fordon. De hålla området framför bilen upplyst för att förhindra olyckor - så länge strålkastarna är rena och ljuset kan lysa igenom dem. Om oxidering har skett och din strålkastare är grumlig eller svag, kan du köpa en plast strålkastare restaurering kit för att bidra till saneringen dem. Genom att använda en av dessa kit kräver användning av en borrmaskin och en mjuk handduk.

Instruktioner

1 Använd målartejp för att täcka den del av fordonets kaross som är bredvid strålkastarna, eftersom du inte vill få någon av rengöringslösningen på din bil. Använd standardglas renare och en ren mjuk handduk att torka strålkastarna och rensa bort all smuts som du kan.

2 Fäst borr adaptern som kom med reparationssatsen till din borrmaskin, sätter in den i öppningen och försiktigt trycka på avtryckaren för att dra åt den på plats. När adaptern är på plats, fäster skärplattan fastsättning på änden av adaptern genom att trycka ned den tills den klickar på plats. Plocka upp flaskan av plast förstärkare och tillämpa den på skärplattan.

3 Placera skärplattan på plast strålkastaren och pull the trigger på borr för att använda dynan. Flytta plattan fram och tillbaka på strålkastaren, applicera tillräckligt tryck för att rengöra lampan. Var noga med att inte trycka för hårt eller om du riskerar att bryta lampan. Du vill bara att polera tjänsten. Fortsätt att göra detta tills oxidationen rensar upp och lampan är klar igen.

4 Dra skärplattan utåt tills den kopplas bort från borradaptern. Ersätt denna dyna med rengöringsdynan fäste. När den är på plats, använd flaska av plast återställande att applicera lösningen på dynan. Med användning av samma förfarande som i steg 3, använd borren för att ytterligare rengöra strålkastaren.

5 Applicera plastskyddet på strålkastaren, spraya jämnt på ytan. Använd en ren, mjuk handduk för att sprida skyddet och rensa bort smuts eller oxidation kvar från reningsprocessen. Använda den andra sidan av den handduk eller annan handduk för att torka strålkastaren.

Tips

  • Använd inte en borr som roterar med en hastighet på över 1800 varv per minut eller så kan du skada dina strålkastare. Om du kan ändra hastigheten på din borrmaskin, minskar det till under detta märke.

Hur gör jag ren plast Strålkastare?

November 9

Hur gör jag ren plast Strålkastare?


Att upprätthålla rena strålkastare gör inte bara bilen ser bättre ut, men också ger bättre säkerhet. Smutsiga strålkastare dämpa ljuset under mörkerkörning. Plast strålkastare på en bil utsätts för slitage och repor som dämpar ytan och griper vägsmuts.

regelbunden rengöring

När du tvättar bilen, skölj plast strålkastare först ta bort större grus eller smuts. Tvätta strålkastare med samma omsorg som att tvätta bilen målad yta. Använd aldrig rengöringsmedel eller diskmedel. Använd en renare tillägnad tvätta bilar, eller välja en renare gjort för plast strålkastare. Consumer Reports rekommenderar att man använder en naturlig svamp eller lammull mitt för att minska repor i plasten.

detailing

Efter tvätt, använder en produkt för att ta bort repor och polera plasten i strålkastarna. Detta kommer att återställa glans och hjälper till att skydda ytan från smuts mellan vecko bil tvättar. Polering kan vara nödvändigt om strålkastarna har försummats.

extra hjälp

Plast strålkastare kan utveckla en film på insidan eller utsidan av linsen. Detta kräver lite mer ansträngning, men de flesta individer kan hantera den eller de kan använda specialtjänster. Linserna är fråntagen film försiktigt slipas, rengöras och poleras. Använd produkter för att fylla repor före polering och behandling av linsen med en UV-skyddande.

Hur man rengör buggar Från plast Strålkastare Covers

July 15

Döda buggar som täcker dina strålkastare kan orsaka ljus för att vara mindre ljus. Insekterna kan faktiskt skapa en fara på vägen, eftersom dimmer ljus gör det svårare för dig att se vägen när du kör på natten. Det är viktigt att rengöra din strålkastare. Det bästa sättet att hålla plasten är att rengöra den ofta. Enligt AutopiaCarCare.com, plast repor lätt, så det är viktigt att inte använda något material som är grov eller skarpa, eftersom det kan skada plast strålkastare täcker.

Instruktioner

1 Spray fönsterputs (som Windex) på plast strålkastare täcker för att ta bort damm och smuts.

2 Torka av strålkastare med hushållspapper.

3 Pressa en dime -stora mängd tandkräm på borsten på en gammal tandborste.

4 Polera strålkastarna genom att flytta tandborsten över dem i en cirkelrörelse. Tandborsten kan lossa några döda buggar som fastnat på plasten.

5 Skölj tandkräm med vatten.

6 Torka plast strålkastare täcker med hushållspapper.