serienummer camaro 1987

Felkoder från Tjänsten Engine Light för en 1987 Camaro

July 4

Den diagnostiska dator (OBD) övervakar sensorer hela moderna fordon och tänder en varning när den upptäcker problem. OBD lagrar också en kod för att identifiera problemet. För post-1995 fordon, kan denna kod skannas; men 1987 Camaro använder ett system av "blinkkoder" i stället för en kod kan du skanna. OBD blinkar ljuset i en uppsättning mönster, som kan korsreferenser mot ett diagram för att bestämma datorns platsen för fel.

Procedur

Vrid tändningsnyckeln till ON men inte starta fordonet. Använd en bygel kortterminaler A och B i bilens diagnosuttaget. Tjänsten motorn ljuset på instrumentpanelen blinkar i en serie av långa och korta blinkningar.

läsning Codes

OBD-systemet blinkar kod 12 ( "systemet normal") tre gånger, sedan blinkar en lagrad kod eller koder. Varje kod blinkar tre gånger. När alla felkoder har blixtrade blinkar systemkoden 12 igen.

tolkning

Blinkkoder är tvåsiffriga tal såsom 13 eller 32. De ljusspel långa blinkar för att ge den första siffran, pauser då korta blinkningar för att ge den andra siffran. Räkna antalet i det långa set, sedan numret på kort set. Till exempel: lång blinkning, lång blinkning, paus, kort blixt, kort blixt skulle kort blinkning vara kod 23.

Korsreferens

Jämför blinkkoden till korsreferenstabellen i instruktionsboken eller på en sajt på nätet. Exempelkoden, 23, refererar till en temperaturavläsning låg i luftinsugningssystemet.

1987 Camaro Problem

May 6

1987 Camaro Problem


Fabrikationsfel i 1987 Chevrolet Camaros har lett till återkallanden på grund av problem med fordonens bränslesystem, utomhusbelysning och säkerhetsbälten. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), kan dessa säkerhetsfrågor orsaka personskador eller materiella skador.

Bränslesystem

År 2006 meddelade NHTSA en återkallelse av vissa 1984-1992 års modell Camaros att byta ut defekta Fram bränslefilter med artikelnummer G3727. En felfunktion i tätningarna på några av dessa filter kan göra att ett bränsleläckage, vilket skulle kunna leda till en brand.

Utomhusbelysning

År 2006 meddelade NHTSA en återkallelse av vissa årsmodell 1985-2002 Camaros med kombinationsersättningslampor byggda av Pro-A Motors på grund av ett fel som kan leda till en krasch. De gula reflexer på dessa strålkastare, blinkers och hörn lampor är för svag för att uppfylla federala säkerhetsnormer.

Säkerhetsbälten

Under 2009 General Motors återkallade några av dess 1984-1990 Camaros att reparera en säkerhetsbältets spänne fel som kan misslyckas med att skydda förare och passagerare i händelse av en olycka. Plast delarna av dessa spännen kan smälta i solen, vilket får dem att inte haka.

Felsökning Dash Ljus Problem för en 1987 Chevrolet Camaro

November 1

Se allt på din instrumentpanelen är kritisk när du kör. Två möjliga problem orsakar felaktiga instrumentpanelen ljus: felaktiga lökar eller en säkring. För att åtgärda dessa problem, behöver du bara byta ut den felaktiga komponenten. Det är viktigt att du alltid hålla streck lamporna på din 1987 Chevy Camaro i funktionsdugligt skick att förhindra olyckor på grund av att inte kunna se instrumentpanelen på natten.

Instruktioner

Byte av Dash Ljus Fuse

1 Vrid Camaro motor och öppna huven. Lokalisera under-huven fuse-block på den högra sidan av motorutrymmet.

2 Ta bort locket från säkringsblock och lokalisera säkringen numrerade "8." Detta är den streck ljus säkring.

3 Använd en säkring avdragare för att ta bort streck ljus säkringen och installera en ny 15A säkring. Sätt tillbaka locket på säkringsblock och stäng huven.

Byte av Dash glödlampor

4 Vrid Camaro motor och öppna huven. Använd en hylsnyckel för att lyfta bort den negativa terminalen kabeln från batteriet.

5 Sänk Camaro ratt till sitt lägsta läge. Ta bort de fyra skruvarna som håller instrumentpanelen till Camaro och dra instrumentpanelen mot dig tills du kan bekvämt nå bakom panelen.

6 Ta bort utbrända lampor genom att dra dem ut ur uttagen på undersidan av instrumentpanelen. Installera nya lampor genom att skjuta dem i uttagen.

7 Montera instrumentpanelen och anslut batteriet.

1987 Camaro Information

July 29

1987 Camaro Information


Den 1987 Chevy Camaro var tillgänglig som en bas sport coupe, en LT, RS, en Z28 och en IROC-Z. Basen sport coupe var den mest populära versionen, med 137.760 produceras, enligt hemsidan Tredje Gen.

Motor och transmission

Standarden motorn i '87 Camaro var en 2.8L V6, som producerade 135 hästkrafter. Förare som vill ha mer makt kan välja för LG4 5.0L V8, den LB9 5.0L V8, eller 225 hästkrafter L98 5.7L V8. En fyra-växlad automatlåda och en fem-växlad manuell var de två tillgängliga transmissioner för '87 Camaros.

Mått

Enligt Carfolio.com, ett 1.987 Camaro IROC-Z hade en längd av 188 inches, en höjd av 50 inches, en bredd av 72,8 inches och en hjulbas på 101 inches. Den genomsnittliga tjänstevikten för en '87 Camaro IROC-Z var 3,362 pund.

'87 Egenskaper

För första gången, läder interiör och Delco-Bose ljudsystem fanns tillgängliga som alternativ för alla '87 Camaros. Basen Camaro sport Coupe presenterade också designade hjul, nya lägre kropps ränder och nya strålkastare fickor, enligt Tredje Gen.

Fakta om 1987 Chevy Camaro

October 16

Chevrolet Camaro hade etablerat sig som en populär ponny bil vid den tidpunkt då 1987 års modell rullade i. Visas i mitten av den tredje generationen av produktion, 1987 Chevy Camaro är kanske bäst som minns för att markera bilens 20-årsjubileum.

Trim och Kropps Styles

Den 1987 Chevy Camaro hade två karossutformningar: Coupe och cabriolet. Det fanns bas, LT och Z28 utföranden som erbjuds. Den IROC eller IROC-Z - uppkallad efter den internationella Race of Champions - var också tillgänglig som en högre nivå version av Z28. Bilen mätt 189 inches i längd, 72 inches i bredd och 50 inches i höjd, med en hjulbas på 101 inches.

Motorer och prestanda

Även om IROC kom med en standard 5-liters V-8 motor med 190 hästar, Chevrolet gav möjlighet att få en 5,7-liters, 225 hästkrafter uppgradering. Båda motorerna använde Tuned Port Injection systemet, eller TPI. 5,7, var dock begränsad till en automatväxellåda och installation i kupén. Den IROC kan gå från 0 till 60 miles per timme (mpg) i mitten av sex sekunders intervall. Den Z28 hade V8 val med en segmentet av 170-215, LT hade en 5-liters V8 med 170 hästar, och basen trim hade en 2,8-liters V-6 med 135 hästar.

Ändringar och tillägg

1987 års modell markerade återlämnande av konvertibla efter två decennium frånvaro. Detta var också när LT trim gjorde sin debut för att ersätta den Berlin, och 5,7-litersmotorn gjorde sitt första framträdande i 1987 års Camaro. Lädersäten och en Bose-stereo gjordes tillgängliga för första gången i bilens historia.

Produktion

Chevrolet producerade över 137 tusen i 1987 Camaros. De flesta av dem var bas och Z28 kupéer. Mindre än 1000 var konvertibler. 1987 Camaro var det sista fordonet som skall produceras på fabriken ligger i Norwood, Ohio.

Pris

Beroende på trim och karosseriform, tillverkarens föreslagna priset intervallet för 1987 Chevy Camaro var mellan $ 10.000 och $ 18.000, med konvertiblerna och IROC trimmar vara på den övre delen.

1987 Camaro Specifikationer

November 22

1987 Camaro Specifikationer


År 1987 släppte General Motors sin tjugonde versionen av Chevrolet Camaro, som är en sportbil först släpptes 1967. 1987-modellen är en tredje generationens Camaro som innehåller en bränsleinsprutningssystemet, fyra-växlad automatisk växellåda och ett avancerat upphängningssystem , som tidigare generationer inte har.

Kropp

Kroppen av 1987 Camaro mäter 187,8 inches i längd, 49,8 inches i höjd och 72 inches i bredd. Den totala tjänstevikt på bilen, vilket är vikten på bilen utan passagerare, är 3,362 pounds. Hjulbas, vilket är avståndet mellan de främre och bakre däck, mäter 101 inches. Enligt Iroc Zone, de tillgängliga exteriöra färger för bilen var silver, rödgods grå, svart, vit, ljus, mörkblå (svart safir), mörkröd (flamma röd), klarröd, mörkbrun (midnatt russet) och gul guld, medan de tillgängliga interiör färger var svart, grått och rött. De tillgängliga material för interiören var standard tyg, anpassade duk, standard vinyl och läder.

Motor

Den 1987 Camaro var utrustad med en General Motors 5,7-liters, V8-motor med överliggande ventiler. Motorn hade 16 totalt ventiler (två ventiler per cylinder) och fem huvud Vevaxellager. Hålet, som är diametern hos varje kolv, är 4 inches och den slaglängd, som är det avstånd som varje kolv rör sig under en fullständig upp och ner cykeln är 4 inches, vilket ger motorn en borrning till stroke förhållande av 1,15. GM motorn är en 233-hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 318 ft-lbs. 1987 Camaro kan resa från 0 till 60 miles per timme på 6,3 sekunder och når en toppfart på 130 miles per timme.

Överföring och Suspension

Bilen är utrustad med en fem-växlad manuell växellåda och drivs av en bakhjuls drivsystem. ARB varumärke suspensioner är utrustade i både fram och bak på bilen. Ventilerade skivbromsar finns på den främre delen av bilen och enda skivbromsar finns på baksidan.

Special Performance Package

En valfri prestanda paketet var tillgängliga för 1987 Camaro, som innehöll sådana extrafunktioner som en fyra-fat Quadrajet dubbelt avgassystem motor, fyra hjul skivbromsar (en obligatorisk Positraction bakaxel var utrustad tillsammans med möjlighet till fyra hjul skivbromsar), styvare fjädring, en sju-skikt gemensamma recirkulerande-ball styrsystem, Goodyear fem ekrar aluminium 15 tum x 7 tums däck och specialchassi stag (förstärkt ram).

1987 Camaro Performance Specifikation

May 30

1987 års modell var en banner en för Camaro. Detta var det första året som lädersäten gjordes tillgängligt som ett alternativ och det markerade returen av konvertibla på kroppen.

motorer

Fyra motorer fanns tillgängliga för '87 Camaro. Standarden 173-kubik-tums (2,8-liter) V-6 motor med multi-port bränsleinsprutning (MFI). En uppgraderad 305-kubik-tums (5,0-liter) V-8 motor med en enda fyra-FAT förgasare. Samma 305 kom med trimmad-port injektion (TPI). För mest makt, kan köpare välja ett 350-kubik-tums (5,7 liter) med TPI.

Hästkraft

Den 173 MFI motorn är kapabel att producera 135 hästkrafter vid 5100 varv per minut med 160 foot-pounds av vridmoment vid 3900 varv per minut. Den förgasare 305 motorns effekt är 165 hästkrafter vid 4400 rpm och 250 foot-pounds vridmoment vid 2000 rpm. 305 TPI motor ger 190 hk vid 4000 rpm med 285 foot-pounds vridmoment vid 2800 rpm, medan 350 TPI motor stryper ut 225 hästar på 4400 rpm och 330 foot-pounds vridmoment vid 2800 rpm.

0-60

I två tester utförda av "Road och Track" och "Motor Trend" tidskrifter, Camaro accelererade 0-60 på 6,6 sekunder med både 350-kubik-tum och 305 TPI motorer. I ett andra test genomfördes av "Motor Trend" tidningen, den förgasare 305 utrustade Camaro accelererade 0-60 på 8,1 sekunder.

Quarter-Mile

I en tid prövning av "Motor Trend" Camaro utrustad med en 305-kubik-tums motor reste kvartalet mil i 14,9 sekunder, med en toppfart på 95 miles per timme.

Specifikationer för 1987 Camaro IROC-Z

May 4

1985, Chevy introducerade IROC-Z modell sina klassiska sport och muskelbil kallas Camaro, att direkt hedra International Race of Champions, enligt Concept carz. Den hade en förbättrad suspension i jämförelse med andra Camaro modeller, en dekal paket och en 305 kubik-tums L98 Tuned Port Injection System som lånades från Corvette. I 1987 modellerna var L98 små block motor infördes, ändra bilens specifikationer något.

Specifikationer dimensions

Den 1987 Camaro IROC-Z har en längd av 188 inches, en bredd av 72,8 inches och en höjd av 50 inches. Den har en total hjulbas på 101 inches och en tjänstevikt på 3,362 pund.

motor Specifikationer

Eftersom 1987 Camaro IROC-Z är gjord speciellt för den internationella Race of Champions, har det en mer trimmad motor än andra Camaros släpptes i 1987 års modell. Den har en 5,7-liters, 5733 cc, V-8 motor som har toppventiler med två ventiler per cylinder och 16 ventiler totalt. Den IROC-Z har 223 hästkrafter vid 4000 varv per minut, 318 foot-pounds vridmoment vid 3200 varv per minut och ett kompressionsförhållande på 9-till-1. Det har 4 inches av hålet och 3,48 inches av stroke med ett hål till stroke förhållande på 1,15. Detta ger IROC-Z förmågan att accelerera från 0 till 60 mph på 6,3 sekunder och en toppfart på 130 km / h.

chassi Specifikationer

Den 1987 Camaro IROC-Z hade också en uppgraderad chassi. Den har en främre längsgående motor och bakhjulsdrift, vilket gjorde det möjligt för muskel bil att få bättre hantering vid brusande väg. Det brukade också en fem-växlad manuell växellåda, som gjorde det möjligt för föraren att ha mer kontroll över hur bilen accelererade dämpades och hanteras.

1987 Camaro Body Specifikation

June 11

Infördes 1967, Chevrolet Camaro var tillgängliga i Coupe eller konvertibla modeller, men av 1970 konvertibla alternativet hade avbrutits, inte erbjudas igen förrän 1987. Camaro har alltid ansetts vara en prestanda fordon, men var avsett att vara ett prisvärt sport bil med många människor. Det har alltid varit erbjuds i en mängd olika trim alternativ, och 1987 Camaro är inget undantag.

Trim Styles

Trim stilar ingår Sport Coupe, LT Sport Coupe, Z28 och IROC-Z och RS. RS var en sen år dessutom avsedd för Kalifornien förare, som erbjuds i endast röda, vita eller svarta exteriörfärger. Både Z28 och RS-modeller ingår femekrade aluminiumfälgar målade samma färg som karossen, liksom stil avvikelser som också målades i bilens färg. Varken modell utförs underkroppen ränder finns på Sport Coupe, LT och IROC-Z.

modeller

1987 Camaro kom antingen coupé eller cabriolet modeller. Detta var första gången det konvertibla alternativ erbjöds som produktionsalternativ sedan 1969. Det fanns på basen, LT, Z28 och IROC-Z-modeller, och var en konverteringsrätt endast utförs på T-top modeller utrustade. Eftersom 1987 Camaro firades som 20-årsdagen upplagan, en "20th Anniversary jubileums-upplaga" streck märke sattes till samtliga konvertibler som produceras i år.

Ytterligare Tilläggsutrustning

Sports Coupe rally hjulen designade för 1987 Camaro och erbjöds inte igen därefter. Lägre kropps ränder ingick också på basen, LT och IROC-Z stilar. LT-modellen presenteras låsning lagring, extra belysning, sport speglar, mjuk fjädrings Fullständiga hjul färger och anpassade interiör, och IROC presenterade en fripassagerare reservdäck, svart vägg däck, halogen dimljus och aluminiumfälgar.

1987 Camaro Restoration Tips

July 24

Årsmodell 1987 var det sista året som Camaros tillverkades vid den ursprungliga Norwood fabriken i Ohio, enligt Tredje Gen webbplats. Detta har mer än sentimentalt värde, eftersom många Camaro entusiaster tror att mer vård och tid togs med dessa modeller av Camaro, vilket gör dem några av de bästa modellerna av denna linje av bilar. När du återställer en av dessa 1987 Camaros, finns vissa saker som kan göras för att återställa sitt utseende och makt tillbaka till hur det var i de sista dagarna av 1980-talet.

Unik lack

Ommålning 1987 Camaro att återställa strimma det en gång hade när den först driven är en uppenbar restaurering spets, men måla det en ovanligare färg kan vara en perfekt twist på sporten bilens återgång till ära. Enligt IROC Zone hemsida, 1987 Camaro kom i färger som klarblå och ljus Saffire eller midnatt rödbrun och guld som sällan ses på denna modell av Camaro, eftersom de flesta förare valde rött eller silver. Måla om hela sportbil en av dessa färger för att ge muskel bil en ännu mer exotiska utseende.

Installera en Performance Package

Prestanda paket fanns på 1987 Camaros och särskilt utformade för Z28-modeller, till en högre kostnad. Även om du kanske inte har haft råd att paketet när 1987 års Camaro kom ut, kommer det inte vara fruktansvärt svårt att uppgradera motorn i muskel bil för att möta prestanda paket specifikationer. Installera bas motorn från Z28 prestanda paketet, som bestod av en LG4 305 W / 4 fat Quadrajet. Att göra detta kan innebära att du kommer att behöva lägga till en andra avgasröret till Camaro, men det är inget fel med lite extra krom och morra på baksidan av din hot rod.

Köp New sufflett

Samtidigt lägga ett konvertibelt sufflett på 1987 Camaro kan vara mer pengar än du vill spendera på bilens restaurering, detta kommer att bli allt mer symbolisk. Här är anledningen: 1987 var det 20 år sedan Camaro bil, Chevy såg konvertibler som sina jubileumsutgåvor och firas dem med en röd streck på baksidan av bilen. De har också bara producerade 1007 av dessa modeller av Camaro, enligt Tredje Gen hemsida, och aldrig producerat en annan cabriolet Camaro under denna generation av sportbil. Även om du inte kommer att ha en autentiskt återställd 1987 Camaro cabriolet, få människor kommer att veta skillnaden och det förmodligen inte kommer att bli något annat liknande på vägen.