skillnad mellan windsor och cleveland

Vad är skillnaden mellan Ford 351 Windsor och Cleveland?

April 20

Vad är skillnaden mellan Ford 351 Windsor och Cleveland?


Eftersom de har samma förskjutning, kolv avstånd och cylinderdiameter och slaglängd specifikationer, Ford 351-kubik-tums Windsor och Cleveland V-8s är ofta felaktigt tänkt som att vara samma motor.

ford 351s

Två olika 351-kubik-tums motorer byggdes av Ford Motor Company från 1960-talet till 1990-talet. Windsor 351s var oftast gjorda på Windsor, Ontario, kanadensisk växt, medan de flesta Cleveland 351s producerades vid Cleveland, Ohio, växt.

Cleveland

351 Cleveland är en medlem av den 335-serien familjen Ford små block motorer. De stora hamnar och oversize snedställda ventiler ger den mer hästkrafter och låt den gå på en högre varvtal än Windsor. De ventilkåpor har en vridande kurva och fäst med åtta bultar. Den använder små 14 mm tändstift.

Windsor

351 Windsor har små huvuden och hamnar med små sida vid sida, in-line ventiler och raka, fem-bultventilkåpor. Den använder vanliga 5/8 tums tändstift. Siffrorna 351 gjuts i lyften dalen. Till skillnad från Cleveland, använder den ett block timing kedja och kylröret ansluts till inloppsröret.

Skillnader mellan analogt och digitalt mätare

July 26

Skillnader mellan analogt och digitalt mätare


Skillnader mellan analoga och digitala mätare allt från kostnad till funktionalitet. Lära sig några fakta om både kan hjälpa dig att avgöra för att gå med för hemmabruk.

analoga Meters

Analoga mätare arbetar med magnetiserade (när laddade) nålar som spänner över tryckta skalor, som indikerar spänningen, strömstyrka och motstånd (ohm) nivåer vid mätning av elektriska strömmar. Analoger har inbyggd, kläm meter leder, som är obekvämt för svåråtkomliga ställen. Automobile kretsar kräver mätare som besitter på minst 10 miljoner ohm internt motstånd för noggranna mätningar, som de flesta analoger inte har.

digitala mätare

Digitala potential ohm meter (DVOM) besitter stor LCD ansikten visar digitala siffror. Digitala symboler som indikerar elektriska analogier och switchar för att välja ett läge för mätning ger dig alternativ på hur du kan läsa aktiviteten hos bilens elektronik. Säkringar i DVOMs skydda anordningarna från överbelastning bör du av misstag trycker din mätare leder på fel ändarna av en elektrisk krets. Färgkodade leder löstagbar mätare kommer med DVOMs.

överväganden

En DVOM kan bli dyrt ($ 30 till $ 1000 eller mer), beroende på dess förmåga och varumärke. Men efter att ha en har blivit nödvändig för att förstå fordonskretsar. Å andra sidan är det ganska svårt att bryta en jämförelsevis under utrustade analog mätare ($ 5 till $ 400).

Skillnader mellan EDGE och 3G

April 19

Skillnader mellan EDGE och 3G


Det kan vara svårt att hålla jämna steg med de ständiga uppdateringar i mobiltelefon teknik och nya jargong som kommer med den. Termerna "3G" och "EDGE" kastas runt en hel del, och inte alla är bekanta med vad de innebär. EDGE står för Enhanced Data for Global Evolution eller Enhanced Data priser för GSM Evolution, och det är ett nätverk som drivs av AT & T som tillhandahåller data och Internet för mobiltelefoner, så att användarna kan surfa på webben och titta på videor. Termen 3G hänvisar till en mer avancerad typ av nät som används av ett antal telefonbolag. Det finns vissa grundläggande skillnader mellan 3G och EDGE.

Fart

EDGE ger anslutningshastigheter endast marginellt bättre än en uppringd Internet-anslutning. I jämförelse, 3G erbjuder hastigheter närmare till bredband, vilket gör att mer tillgång till video och andra stora volymer dataverksamhet. Vissa 3G-utrustade telefoner kan uppnå 7,2 Mbps, vilket är jämförbart med bredbandskapacitet.

Teknik och historia

Kort för "tredje generationen" 3G kallas att eftersom det är den tredje generationen av industri telekommunikation hårdvara standarder, som definieras av Internationella teleunionen. 3G-nätet utvidgas på förmågan hos EDGE - betraktas som en 2,5-generations nätverk av ITU - genom att erbjuda fler nätkapacitet och bredbandstjänster, som EDGE saknade. Medan EDGE har funnits sedan 1998, gjorde den första 3G-nätet inte ske förrän 2001 i Japan. Monet Mobile Networks erbjöd första 3G kommersiella nät i USA under 2003, och Verizon Wireless följde i oktober samma år. Telebolagen kan inte uppgradera EDGE mobilmaster för att ge 3G-uppkoppling, eftersom EDGE torn har olika, äldre hårdvara. I stället måste de bygga nya torn.

Tillgänglighet

EDGE är billigare än 3G och har funnits längre. Det finns över hela USA, och idag är fortfarande den största nationella datanätet. Telefonbolag svarar på växande 3G efterfrågan och har utökat antalet torn så att praktiskt taget alla i USA är täckt, med undantag för vissa fläckar på landsbygden, särskilt i väst och i bergsområden. Alaska fortfarande till stor del avslöjats av 3G geografiskt, även om de flesta befolkade områden har täckning.

Skillnader mellan bilar och lastbilar

February 26

Skillnader mellan bilar och lastbilar


En värld av skillnader mellan bilar och lastbilar. Skillnaderna är på grund av deras avsedda användning. Bilar har viss användning, och lastbilar har andra användningsområden. Genom att känna skillnaden, kommer du att ha nyfunna kunskap om varför bilar är byggda på ett sätt, och lastbilar byggs på ett annat sätt.

bilar

Bilar är gjorda för att bära människor. De har bekväma sittplatser, värme och luftkonditionering, och en radio för underhållning. Vissa specialiserade bilar, så kallade minibussar, är utformade för att bära en hel del människor. En annan typ av bil - en racerbil - är utformad för att gå mycket snabbt runt en bana, att tävla mot andra bilar. Bilar är inte gjorda för att bära saker. Att bära saker, använder du en lastbil.

lastbilar

Lastbilar är utformade för att bära saker, som kallas last, men inte människor. Cargo kan ta sig många former, såsom kylda livsmedel och kött eller torra varor som skolmaterial. En pickup truck är en liten lastbil, och det kan bära små saker som möbler eller en tvättmaskin. Lastbilar har oftast bara en eller två platser att bära en förare och en passagerare. Vissa specialiserade lastbilar drivs av datorer och andra har tre vagnar på baksidan.

Skillnad i Storlekar

Bilar och skåpbilar är vanligtvis små, men lastbilar varierar i storlek från pickup lastbilar till mycket stora lastbilar. Världens största lastbils har hjul högre än en människa. Denna lastbil används för att bära stora mängder smuts och stenar. Det används i gruv- och tunga landskapsapplikationer.

Skillnader mellan RAZR och RAZR 2 Telefoner

May 20

Motorolas RAZR sortiment av flip-stil mobiltelefoner omfattar två generationer - RAZR och RAZR 2. RAZR släpptes 2004, med RAZR 2 ersätta den under 2007. Trots två delar ett modellnamn och tillverkare, ett antal ändringar gjordes när RAZR 2 ersatt RAZR.

Storlek

Den mest omedelbart igenkännbar förändring av RAZR serien var sin storlek. Även om båda generationerna förblev 53 mm bred, RAZR 2 var längre, tunnare och något tyngre än RAZR. Den ursprungliga RAZR var 98 mm lång och 13,9 mm tjock och vägde 95 g, medan den RAZR 2 var 103 mm lång och 11,9 mm tjock och vägande 117 g.

Operativ system

En annan viktig skillnad mellan RAZR och RAZR 2 är operativsystemet. Den ursprungliga RAZR körde på ett operativsystem kallat P2K, en patentskyddad Motorola OS-baserade på Mångsidig Real-Time Executive, en produkt av Mentor Graphics. RAZR 2 övergav detta OS för en ny egen Motorola OS MOTOMAGX, som bygger på MontaVista Linux.

Kamera

Kameran och webbläsare som ingår i RAZR2 var också signifikant från RAZR. RAZR ursprungliga modellen, V3, utnyttjade en VGA-kamera med en upplösning på 640 pixlar x 480 pixlar. Denna kamera har uppgraderats under körningen av RAZR, ersätts med en 1,23 megapixel kamera. RAZR 2 förbättrades båda dessa kameror genom att inkludera en 2,0 megapixelkamera på alla modeller.

Webbläsare

Den ursprungliga RAZR linje använde en Wireless Application Protocol webbläsare, en småskalig webbläsare vanliga i små mobila enheter. RAZR 2 erbjöd en annan webbläsare, baserad på Opera 8.5 och tillåter visning av hela HTML-innehåll.

Internminne

Övergången från RAZR till RAZR 2 såg ett stort hopp i det interna minnet kapacitet mobiltelefon. Den ursprungliga RAZR kom utrustade med en magra 5,5 MB internt lagringsutrymme, medan RAZR 2 erbjöds med både 420 MB internt lagringsutrymme och 2 GB, beroende på modell.

Visa

Storleken av displayen som finns på den RAZR också förändrats. Den ursprungliga RAZR hade en 176 pixel x 220 pixel nio linje tunnfilmstransistor skärmen kan visa 256.000 färger och en yttre skärm som mäter 96 pixlar x 80 pixlar med 4096 färger. RAZR två huvuddisplayen innehöll en 240 x 320 tunnfilmstransistor skärm med 265.000 färger, med andra externa skärmen också mäter 240 x 320 med 256.000 färger och kontextuella beröring interaktion.

Skillnader Mellan 1969 och 1970 Ford Mustang

March 14

Ford presenterade en nydesignad Mustang för 1969 produktionsåret, eftersom det hade vartannat år från Mustang starten 1965. I likhet med tidigare år, kom Mustang som en hardtop, en fastback och som en cabriolet, även om Ford ändrade fastback namn till Sports Roof 1969. 1970 Mustang var mestadels en fortsättning på 1969-modellen, men några skillnader mellan de två åren. Vissa skillnader är tydligare än andra.

Exteriör

1969 års modell presenterade fyra strålkastare, och 1970-modellen presenteras bara två. Byte av två borttagna strålkastarna var trim bitar som presenterar ett par simulerade luft skopor. Båda modell år presenterade väsentligen samma grillen, men på 1970-talet grill luckor var bredare och Mustang emblemet flyttats till mitten av grillen i stället för på förarsidan. 1969: s sidomarkeringsljus finns på kappa panelen, medan 1970-lampor är placerade på fendrar. Ford strukit icke-funktionella skopor på sidan av 1969 modell 1970; det också elimineras den tunna kroppen linje som rann ner på 1969: s kvartalet panel för 1970 modellen. Medan 1969 modellens bakljus panel hade en konkav yttre, var 1970 panel platt.

Interiör

1970-talet rattstången låst när föraren avstängd tändningen; 1969 års modell inte har denna funktion. Medan hög-back skålade säten var frivilligt 1969, blev de standardutrustning i 1970. 1970-talet vindrutetorkare / spolare omkopplaren flyttas till platsen för 1969 tändning. 1970-talet fram säkerhetsbälten blev kortare än 1969-talet, vilket eliminerar behovet av bältes hölster. flyttade spak rygg frisättning från mitten av den sida av ryggstödet till botten 1970. De dörrpaneler förblivit densamma, men veck mönster mellan de två åren skilde.

andra skillnader

Ford ersatte 1969 s 351 kubik-tums Windsor motor med den nya 351-kubik-tums Cleveland motor. Den 1969-modellen kom utrustade med en ljuddämpare placerad bakom bakaxeln, medan 1970-modellen presenterade ljuddämparen framför bakaxeln. Bränsletanken kapacitet ökat från 20 liter till 22 liter 1970. Men 1970 Mustangs produceras i Kalifornien behöll 20-liters tank.

Skillnader mellan nolla och Ground

July 20

Skillnader mellan nolla och Ground


Det har skett betydande förvirring om skillnaden mellan en neutral och jord i elektriska anslutningar och ledningar. Mycket av detta har att göra med förväxling med stavningen av terminologi och en missuppfattning av hur elektriska anslutningar fungerar.

Hot, neutral, och jord

De flesta vägguttag har tre elektriska anslutningar, som är varm, neutral, och jordning. Utrustning funktionalitet oftast bara kräver varma och neutrala ledningar, enligt American Power Conversion (APC). Jordledaren är ansluten till utrustningens exponerade metalldelar. Jordförbindelser inom en byggnad är vanligen alla anslutna till varandra och till vattenledningarna.

De varma och neutrala ledningar leder elektrisk ström, men den neutrala tråd är jordad vid källan. Jordning av nolledare krävs av säkerhetsskäl, eftersom det minskar risken för elektriska stötar, rapporterade APC. Nolledaren tillhandahåller en metod för att automatiskt stänga den elektriska kretsen, om en exponerad metalldel förbinds med en varm ledare eller krets av en slump.

Jordad vs. Jordning

Mycket förvirring uppstår mellan jordade och jordtrådar, på grund av subtila skillnader i stavningen. Nolledaren, vilket är en av kraftbärande trådarna, är känd som den jordade tråden, enligt APC, medan behållaren jordanslutning hänvisas till som den jordande ledaren.

Jord Problem i Computer Installation

Common mode buller i datorinstallationer kan orsakas av buller mellan strömbärande ledningar och jordledningen. En jord problem, å andra sidan, är ett helt annat fenomen. Detta kan inträffa när två separata delar av jordad utrustning är sammanlänkade genom datakommunikationslinjer, enligt APC. Detta är känt som "Inter-System Ground Noise".

Dator och Neutral Wire

Datorer kräver inte en neutral ledaranslutning för att fungera. Många har inte ens en neutral anslutning, enligt APC. Stora servrar och routrar saknar en neutral anslutning, och i stället dra ström från två heta trådar.

Många tror att den särskilda linjen är konstruerad för att lösa problem med nolledare, men detta är inte sant. Den särskilda linje har ingenting att göra med den neutrala tråden, enligt APC. Den särskilda linjen gör att inga andra laster delar samma två strömkablar, som kan orsaka spänningsfall i ledningar byggnaden. Även den särskilda linjen håller två laster från att dela samma jordkabeln.

Skillnader mellan PAL och NTSC-kameror

January 13

Skillnader mellan PAL och NTSC-kameror


National Television System Committee (NTSC) och Phase Alternating Line (PAL) är infödda format för TV-sändningar i olika regioner runt om i världen. NTSC är oftast förknippas med USA, medan PAL är oftast förknippas med Storbritannien. Utvecklingen och allmän acceptans av HDTV-resolutioner och sändningsstandarder har eliminerat behovet av NTSC och PAL, men vissa system som stöder standard definition fortfarande hålla sig till dessa standarder.

FPS och upplösning

Den huvudsakliga skillnaden mellan PAL och NTSC kamerasystem är upplösning och bildrutor per sekund. NTSC hemland bildhastighet är 29.97 bildrutor per sekund medan PAL är 25 bildrutor per sekund. PAL har också en något större upplösning på 720 x 576, jämfört med 720 480 för NTSC.

kompatibla displayer

TV-skärmar som kan visa PAL och NTSC automatiskt är relativt sällsynta och dyra, särskilt på grund av de skilda horisontell upplösning och bildmässiga omvandlingar. HDTV och datorskärmar tenderar att inte ha detta problem, som standardupplösningen för HDTV (1280 x 720) överstiger PAL och NTSC-skärmar. Digital korrektion är även i stånd att automatiskt känna igen och konvertera mellan de två formaten.

Hertz Skillnader

PAL skärmar arbetar vid 50 hertz, medan NTSC-skärmar arbetar vid 60 hertz på grund av olika effektbehov landets officiella standarder. Den lägre frekvens, 50 Hz stöder en något högre, tydligare definition men har problem med rörelseoskärpa visa snabbrörliga objekt. Ju högre frekvens, 60 Hz, är bättre för högre bildhastighet och har mindre rörelseoskärpa, men stöder en lägre upplösning.

Konvertera mellan formaten

Videofilmer redigeras på en dator och kan lätt kan omvandlas från antingen format till den andra. Detta görs vanligen genom att interpolera bildrutor rörliga bilder så att de uppdaterar smidigt enligt uppdateringscykler 50 eller 60 Hz. Till exempel, med rörliga bilder, som skjuts på 24 bilder per sekund, visas helt korrekt på PAL-TV, eftersom endast två bilder per cykel måste tillsättas för att visas korrekt. Med NTSC, åtminstone 12 ramar måste "fyllas i" per cykel, vilket den karakteristiska rörelseoskärpa på NTSC-tv.

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor

February 24

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor


Den 1955-1957 Chevy är en av de mest välkända grupper av amerikanska bilar. Klassisk stil och distinkta utseende gjorde dem omedelbart populär, och de förblir så i dag. Med en sådan nostalgi för "Tri 5" bilar, eftersom de är kollektivt kända entusiaster leta efter alla möjligheter att hitta en ursprungliga bilen och återställa det till nyskick för att driva, visande, eller anpassning. Naturligtvis, sanna samlare vill ha allt på en återställd bil att vara originell, men allteftersom tiden går, en stor del av stål av dessa bilar kan rosta till viss del, oftast inte går att reparera. Eftersom många av de delar mellan '55 och '57 var utbytbara, har det blivit acceptabelt att använda en del av en alternativ år. En vanlig del swap är bakluckan.

fysiska skillnader

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor

Konservatorer måste vara försiktig innan handeln och köpa eftermarknaden delar.

Lastbils lock för Tri 5 Chevys har en identisk profil. Fysiskt kommer en passar direkt i stället för den andra utan någon ändring, slipning, eller plåtbearbetning. Det finns några skillnader, men att konservatorer måste erkänna innan grossist byta ett däck lock.

tätningslist Monterings

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor

Rost kommer att äta bort på metallen, vilket gör det helt usesless och en hälsorisk.

1957 Chevy Locket hade hål borrade kring dess insida omkrets så Tätningen kan installeras med clips, ungefär som inredning. På 1955-modellen, har dessa hål inte existerar, eftersom Tätningen limmades på plats. Denna skillnad är det främsta skälet att bakluckor få bytte ut. Hålen i "57s stammen blev perfekt ställen att införa vatten, och som ett resultat bottnar och insidan av '57 lastbilar skulle rosta bortom reparation. Detta gör en bagagelucka för en '57 nästan omöjligt att hitta som originalutrustning. Resultatet har varit för byggare att göra det näst bästa, som är att använda bakluckan från en '55 Chevy, som inte har hålen och därmed aldrig upplevt problem för uppsamling och rost.

Skylthållare Konsoler

Skillnader Mellan '55 och '57 Chevy bakluckor

Den liceanse hållare är en liten, men signifikant skillnad i äldre Chevy modeller.

En annan skillnad mellan de bakluckor är platsen och antalet hål för montering av yttre trim och hårdvara. Tillståndet hållare är en sådan skillnad. På 1955 Chevy var registreringsskylt hållare monteras med två vertikala hål som borrats i locket. På 1957-modellen var dessa monteringshål ändras till horisontell att ge licens hållare mer styvhet på bilen.

Bowties, "V" s, och bokstäver

Den andra skillnaden mellan de båda locken är placeringen och antalet hål som behövs för Bowtie emblemet "V," och namnet emblem Chevrolet eller Bel Air. Eftersom kombinationen av emblem varierade med varje år och varje modell (150, 250, och Bel Air), att hitta en exakt ersättare borrmönster för modellen att redone är viktigt. På 210 och 250 modeller, hade 1955 trunk bara en Bowtie emblem monterad. Å '55 Bel Air ades Bowtie emblemet kompletteras med en "V" -form under. För 1957 modeller, 210 och 250 hade en emblem arrangemang identisk med '55 Bel Air, men "V" emblem 1957 var tunnare och bredare. På '57 Bel Air, var Bowtie ersätts med ordet "Chevrolet" i manusförfattande installerat över "V."

Skillnader mellan 3G och 3GS Digitizer

April 20

Skillnader mellan 3G och 3GS Digitizer


Apple iPhone 3G och 3GS finns två versioner av iPhone. Den digitaliserare ligger under glas pekskärmen på telefonen. Det är den del av telefonen som känner av när och där skärmen vidrörs. Eftersom digitaliseraren är en del av glaset, måste hela frontglaset bytas ut. 3G och 3GS versioner av digitizer är olika och inte kompatibla.

kontakter

Skärmstorleken på 3G och 3GS har samma storlek. Den största skillnaden mellan de två digitaliserare och ersättningsglas är att kontakterna löper från digitalise är olika för de två telefonerna. Detta gör de två digitaliserare och glas som är oförenliga med varandra. Digitaliseraren kontakter för en 2G iPhone är också helt annorlunda från antingen en 3G och 3GS och delar kan inte bytas ut mot varandra.

Ersättning

Ersätter digitaliseraren på endera iPhone kräver inköp av digitaliseraren och glas. Dessa har limmats ihop för att hålla damm från att komma in bakom glaset som var ett problem i tidigare iPhone versioner. Om du köper en ersättnings kit, se till att satsen innehåller glaset och digitizer och inte bara en eller annan. Om du är osäker på ersättnings kit, hitta en ansedd reparationer butiken som kan slutföra jobbet åt dig.

fingeravtryck

Medan glaset är faktiskt inte digitaliseraren, är de två delarna limmas samman och kan inte skiljas åt. Glaset på 3GS har en anti-fingeravtryck beläggning på glaset som 3G-versionen av telefonen inte har. Detta håller telefonens skärm renare och minskar den tid användaren måste gnugga bort fingeravtryck kvardröjande på skärmen.

andra skillnader

Det finns även andra signifikanta skillnader mellan de två telefonerna. 3GS versioner av telefonen har en snabbare processor, snabbare nedladdning gånger, en 3-megapixelkamera med videoinspelning, röstkommandon och en magnetisk kompass ingår. 3G kameran är en 2-megapixelkamera och stöder inte videoinspelning på telefonen.