skillnaden mellan ford v8 302 och 350

Vad var skillnaden mellan Ford Model T och modell B?

September 5

Ford Motor Company är en amerikansk biltillverkare först grundades av Henry Ford 1903 med kapital från vänner och grannar. Mellan 1903 och 1932 Ford Motor Company släppt en serie fordon, varje givet en sekventiell alfabetiska bokstavsbeteckning, från Model A Model T. Även om Model B inte är lika välkänt som det är mer populärt kusin, Model T, det är ett exempel på ett tidigt Ford "alfabet" bil.

Introduktion

Den andra fordon som Ford Motor Company produceras, modell B, infördes 1904. Ford producerade 1,865 Modell B under det första året av produktionen. Model T infördes först i oktober 1908 och var den enda bilen som erbjuds av Ford 1909. Under det första året av produktionen, Ford tillverkade 17.771 Modell Ts.

produktions~~POS=TRUNC Run

Modell B: s produktion liv var kort jämfört med modell T. Det var bara tillverkades 1904-1906, då den ersattes av lägre kvalitet Model K. 1932 introducerade Ford en uppdaterad version av modell B som tillverkades fram till 1935 . Modell T tillverkades oavbruten från introduktionen tills 1927. År 1915 firade Ford produktionen av ett miljonte Modell T.

marknadsföring

Ford Model B var utformad som en high-end, lyx touring bil. Det presenterade plats för fyra passagerare och hade en trä och mässing accenter kropp. Modell B var en dyr bil, säljer för $ 2000 när de införs. T-Forden var pålitlig, hållbar och prisvärd. Med en initial kostnad på endast $ 850, T-Forden var en av de första riktigt prisvärda fordon, bidrar till dess popularitet.

produktions~~POS=TRUNC Detaljer

Ford Model B lidit av en ganska kort produktionskörning, och den enda utvecklingen av fordonet kom under sin återutgivning 1932. Den ursprungliga 1904 Modell B hade en fyrcylindrig inline bensinmotor som producerade 24 hästkrafter. Den uppdaterade modell B hade två versioner, en grundläggande fyrcylindrig modell som hade en uppdaterad motor från den nyligen återutgivna modell A, och en version med en mer kraftfull åttacylindrig motor som erbjuds 65 hästkrafter. Model T fick mycket få förändringar under loppet av sin produktionsomgång. Det fick elektriskt ljus 1915, en svart, snarare än mässing, kylare skal 1916 och en elektrisk startmotor 1919. Från och med 1919 började Model T att se en rad uppdateringar och omkonstruktion, både mekaniskt och visuellt. Modell Ts göras innan 1919 kallas veteranbilar, medan de som tillverkas efter 1919 kallas årgång.

Vad är skillnaden mellan Ford 351 Windsor och Cleveland?

April 20

Vad är skillnaden mellan Ford 351 Windsor och Cleveland?


Eftersom de har samma förskjutning, kolv avstånd och cylinderdiameter och slaglängd specifikationer, Ford 351-kubik-tums Windsor och Cleveland V-8s är ofta felaktigt tänkt som att vara samma motor.

ford 351s

Två olika 351-kubik-tums motorer byggdes av Ford Motor Company från 1960-talet till 1990-talet. Windsor 351s var oftast gjorda på Windsor, Ontario, kanadensisk växt, medan de flesta Cleveland 351s producerades vid Cleveland, Ohio, växt.

Cleveland

351 Cleveland är en medlem av den 335-serien familjen Ford små block motorer. De stora hamnar och oversize snedställda ventiler ger den mer hästkrafter och låt den gå på en högre varvtal än Windsor. De ventilkåpor har en vridande kurva och fäst med åtta bultar. Den använder små 14 mm tändstift.

Windsor

351 Windsor har små huvuden och hamnar med små sida vid sida, in-line ventiler och raka, fem-bultventilkåpor. Den använder vanliga 5/8 tums tändstift. Siffrorna 351 gjuts i lyften dalen. Till skillnad från Cleveland, använder den ett block timing kedja och kylröret ansluts till inloppsröret.

Skillnaden mellan Ford F-150 och Ford F-250

January 21

Skillnaden mellan Ford F-150 och Ford F-250


Ford gör ett komplett sortiment av lastbilar, från Ranger till F-450. De mest populära modellerna är F-150 och F-250 på grund av sin storlek, prissättning och valmöjligheter.

motorer

F-150 erbjuder ett urval av tre motorer, en 4,6 liters två ventil V8, en 4,6 liters 3 ventil V8 och en 5,4 liters V8.
F-250 erbjuder också tre motortyper, samma 5,4 liters V8 som i F-150, en 6,8 liters V10 och en 6,4-liters diesel V8.

Bogsering

F-150 bogsering kapacitet baseras intervallen på motorstorlek. Utbudet är 5400 pounds för 4.6L två ventil till 11.300 pounds för 5.4L.
F-250 bogsering sträcker sig från 8.300 pounds för 5.4L V8 till 12.500 pounds för både 6.8L V10 och 6.4L diesel.

Bränsletank

F-150 har möjlighet att antingen en 26- eller 36-liters tank.
F-250 har två tankstorlekar: en 38 gallon för lång hjulbas lastbilar och en 30,5 liter för kort hjulbas modeller

Överföring

F-150 levereras med en fyra-växlad automatlåda i modeller som är utrustade med ventil motorn 4.6L två och en sexväxlad automat i modeller med större motorer. Ingen manuell växellåda erbjuds.
F-250 levereras som standard med en sexväxlad manuell växellåda, alla modeller erbjuder en fem-växlad automatlåda som tillval.

Prissättning

F-150 prisklasser från $ 20.855 för basmodellen till $ 41.665 för Harley Davidson utgåva.
F-250 prisklass är från $ 26.275 för en basmodell till $ 57.900 för Harley Davidson utgåva.

Skillnaden mellan en MiniDV videokamera och en hårddisk videokamera

January 19

Skillnaden mellan en MiniDV videokamera och en hårddisk videokamera


Den primära skillnaden mellan en MiniDV videokamera och en hårddisk videokamera är kravet för varje kamera lagring. En MiniDV Kameran använder en MiniDV-band, medan en hårddisk videokamera utnyttjar bandlösa inspelning genom sin egen hårddisk ansluten till kameran.

Bandbaserade inspelning

En MiniDV videokamera kräver ett band att spela in filmen. Detta följer samma bandinspelning koncept som äldre kameror som Video8, Digital8 och Hi8. Masterkopian kommer från bandet, då filmen överförs i realtid till datorn för redigering genom processen som kallas infångande eller digitalisering.

Filbaserad inspelning

En hårddisk videokamera kringgår realtid fånga eller digitalisering process som används av bandbaserade kameror som MiniDV videokamera. Eftersom alla bilder förvärvas av kameran direkt in som videofiler, är filmen direkt överförs till datorn liknar någon extern lagringsenhet där filer kan lätt kopieras till datorn.

Fördelar och nackdelar

Hårddisk videokameror ger bättre besparingar eftersom det inte finns något behov av att köpa band under ett skott. Å andra sidan, MiniDV har bättre kompatibilitet med fler videoredigerings mjukvaru- och hårdvarukrav. Eftersom hårddisk videokameror är betydligt nya jämfört med bandbaserad kameror, skulle dess codec och videofilformat ibland behöva ytterligare omvandlingar innan ett videoredigeringsprogram kan läsa det. I sådana fall kan program inte kunna redigera direkt på en typ av videofilen som produceras av kameran.

Skillnaden mellan 2,4 GHz och 5,8 GHz trådlösa telefoner

November 11

Skillnaden mellan 2,4 GHz och 5,8 GHz trådlösa telefoner


Trådlösa telefoner erbjuder samma tillförlitlighet och säkerhet av trådade telefoner, men med större rörlighet. Eftersom ingen sladd överför samtalet från basen till mottagaren, sladdlösa telefoner fungerar på radiofrekvenser.

Skillnad

Den främsta skillnaden mellan en 2.4GHz och 5.8GHz trådlös telefon är radiofrekvens. Detta är den frekvens telefonen använder för att kommunicera mellan basstationen och handenheten. Federal Communications Commission dikterar vilka frekvenser enheter kan fungera på i allmänhet tillåter nya frekvenser som äldre blir alltför trångt.

Range Överväganden

Liten skillnad i intervallet föreligger mellan telefonerna. En 2,4 GHz telefon har en beräknad räckvidd på ca 2200 kvadratfot. En 5.8GHz Telefonen har en något större räckvidd.

tydlighet Överväganden

2,4 GHz radiospektrum blir trångt, vilket orsakar telefonen inblandning i vägen för statiska och blöda igenom. Radioamatörer, satellitlänkar, mikrovågsugnar och i synnerhet Bluetooth och andra trådlösa enheter kan orsaka störningar med dessa telefoner.

tydlighet 5.8GHz samtal är i allmänhet bättre, särskilt i hushåll som har trådlöst aktivitet.

kostnadshänsyn

Ursprungligen 5.8GHz telefoner var betydligt dyrare än 2,4 GHz-telefoner. Skillnaden var ofta hundratals dollar. Priserna har dock planat ut och en signifikant skillnad i kostnad inte längre existerar. 2,4 GHz-telefoner blir allt svårare att hitta, eftersom nya frekvenser och tekniker har gjort dem föråldrade.

Skillnaden mellan Flowmaster 40-serien och 50-serien

March 1

Skillnaden mellan Flowmaster 40-serien och 50-serien


Ingenting säger kraft och prestanda som en djup, throaty avgasljud tillräckligt högt för att höras innan bilen kan ses. Tyvärr kan det högt morrande ljud hästkrafter dominerar insidan av bilen också. Även om det kanske inte är ett problem på kort weekendresor, kan det bli ett irriterande störningar på utökade dagliga pendlar.

Flowmaster Company

Flowmaster är företag som tillverkar eftermarknads avgassystem och komponenter för bilmarknaden. Startade 1983 göra halsdukar för racerbilar, har Flowmaster utökat sitt sortiment till att omfatta allt från performance gatan applikationer avgassystem för husvagnar och husbilar, samtidigt som de fortsätter att erbjuda en komplett linje för racing industrin.

Flowmaster 40 Series

De Flowmaster 40 serie ljuddämpare är utformade för att ge ökad hästkrafter och vridmoment för prestanda applikationer. 40-serien ljuddämpare är konstruerade med två kammarkonstruktion som erbjuder en aggressiv avgasljud som kan höras från både insidan och utsidan av bilen.

Flowmaster 50 Series

De Flowmaster 50 serie ljuddämpare är konstruerade med en trekammardesign. Denna kammare konfiguration har utformats för att avsevärt sänka volymen inne i bilen och för att producera en måttlig avgasljud utanför bilen. Även om ljudet av 50-serien har sänkt, är det fortfarande i stånd att leverera hög prestanda.

Skillnad

Skillnaden mellan de Flowmaster 40 och 50 serie ljuddämpare är mest en fråga om volym. Medan 40-serien har en våldsam morrande som kan höras högt och tydligt både inne och ute ur bilen, erbjuder 50-serien lägre ljudnivåer hela vägen runt. Prestanda klokt, de två är i stort sett samma.

Skillnaden mellan en högtalare och en Studio Monitor

October 29

Skillnaden mellan en högtalare och en studio monitor är inte alltid synliga för blotta ögat. Studiomonitorer är talare, men ger olika ljud och är konstruerade för en specifik användning i inspelningsstudior.

Ljud

Tillverkarna gå till stora ansträngningar för att utforma högtalare som förbättrar ljudkvalitet med fyllig bas, mellanregister och diskant. Makers av studiomonitorer gå till stora ansträngningar för att utforma skärmar som inte förbättrar ljudet, och sträva efter platt-respons av alla frekvenser.

Utsprång

Högtalarna är utformade för att projicera ljudet jämnt i hela rummet. Studiomonitorer är utformade för att projicera ljud en mycket kort sträcka för att förhindra rummet från färgning eller öka frekvenserna.

fördelar

Högtalare nytta lyssnare genom att erbjuda förbättrat ljud som är jämnt spridda. Studiomonitorer förmån som inspelningstekniker genom att ge oförfalskat ljud för noggrann musikblandning.

Syfte

Syftet med högtalare är att ge lyssnarglädje i musikens färdigt skick. Syftet med studiomonitorer är att ge en "ren ritbordet" för att skapa och bygga upp musikmixar, på väg till en färdigt skick.

förstärkare

Många studiomonitorer komma med integrerade effektförstärkare speciellt för de krävande specifikationer och tillämpningar av monitorhögtalare. Un-drivna skärmar är ihopkopplade med speciella "referens" effektförstärkare utformade för ultraren operation. Vanliga högtalare är vanligtvis passiv, och drivs av en separat mottagare / förstärkare.

andra fakta

Studiomonitorer ofta kallas "referens" eller "närområdet" monitorer på grund av deras användning som ett ljudreferensverktyg i nära-lyssning och låg volym miljön i en inspelningsstudio. Studiomonitorer skulle säkert svika hem ljud lyssnare för sin brist på kraftfullt och fylligt ljud. Men utan dem, professionellt producerade och färdiga musik skulle inte låta helt rätt.

Vad är skillnaden mellan Ford 390 och 391?

December 7

Vad är skillnaden mellan Ford 390 och 391?


Den mest grundläggande skillnaden mellan en Ford 390 och en Ford 391 motor är dess användning. 390 är en Ford Edsel motor som används främst i bilar medan 391 är en Ford lastbil motor som används främst i lastbilar.

Storlek

storlekar Motor är nästan identiska både 390 och 391 är avrundade tal; den faktiska skillnaden i storlek är mindre än en kubiktum. Båda motorerna är stora-block V-8s. Några 390 motorer installerades i lätta lastbilar.

Användande

FT 391 motorer var utformade för att vara mer av en tung motor medan FE 390 var mer av en högpresterande motor. FT installerades i medelstora lastbilar som F700, F750 och F800 och var tidvis kallas 391 HD, kort för tunga. FE installerades i Mercurys, galaxer, Mustangs och Thunderbirds början i mitten av 1960-talet.

Prestanda

Typiskt för skillnaderna i bil- och lastbilsmotorer, den 391 FT hade en lägre kompressionsförhållande - eller hur mycket bränsle och luftblandningen komprimeras vid tändning - än 390 bilmotorn. Den 391 kompressionsförhållandet var 8: 1, medan 390 var 10: 2. Hästkrafter var högre i 390 medan vridmomentet, eller dragkraft, var högre i 391 lastbilsmotorn.

Skillnaden mellan Ford C4 och C6

September 12

Transmissionen är en av de mest vitala delar av varje bil. C4 och C6 var växellådor som tillverkats och används av Ford Motor Company i vissa fordon. Liknande i namn, det finns skillnader i de två överföringar som kan vara viktigt om du funderar på en transmission för din bil.

Kraft

En av de stora skillnaderna mellan C4 överföring och C6 överföring som används av Ford var hur mycket ström som de kunde hantera. C4 sändningen främst används i bilar. C6 överföring kunde hantera mer makt. På grund av förmågan att hantera mer makt, var C6 överföring används i många Ford lastbilar med större motorer, och i större bilar som tillverkades med större motorer.

år Made

En annan stor skillnad i Ford C4 och C6 sändningar är de år som varje sändning användes vid tillverkningen av Ford fordon. C4 transmission användes först av Ford Motor Company 1964. C4 upphörde används i Ford-bilar 1986. C6 överföring användes första gången 1966 och upphörde används i lager produktion 1996. Därför, om du har en Ford fordon som producerades med en C-transmission antingen 1964 eller 1965, kan du vara säker på att överföringen är en C4 modell, medan om det producerades efter 1986, kan du vara säker på att det har tillverkats med C6 modellen överföring i det.

tull Klassificering

Ytterligare en av skillnaderna mellan C4 och C6 transmissioner är storleken på överföringen. C4 transmissionen var mindre och inte kan hantera en tung last. Därför var Ford C4 överföring klassas som en medeltunga transmission. Ford C6 överföring var större och klassificerades som en tung transmission.

moderna Använd

Både C4 och C6 transmissioner används fortfarande i vissa fall. De är särskilt används av friktionsracers och heta stångentusiaster. C6 Överföringen används även av dem som tycker om att gå off road med sina lastbilar. Eftersom C4 användes aldrig i lastbilar och endast används i bilar, är denna överföring inte används i moderna bilar för att gå off road eftersom det helt enkelt inte har tillräckligt med ström för detta ändamål.

Skillnaden mellan en Dana 44 och en Dana 60

October 13

Skillnaden mellan en Dana 44 och en Dana 60


Dana 44 och Dana 60 är båda fordonsaxlar tillverkas av Dana Corporation. Axlar är en standardkomponent i varje bil. Axlar som används i en live-axelupphängningssystem arbete för att överföra drivmoment till hjulet och för att bibehålla positionen för hjulen i förhållande till varandra.

Dana Axlar

Dana Corporation bildades 1916 som Spicer Manufacturing Company. På 1960-talet, Dana blev en av världens största oberoende leverantörer av bilkomponenter. Det har tillverkat axlar för mer än 50 år. Axlarna kan delas in i tre kategorier: lätta fordon, kommersiella och off-highway. Företaget erbjuder fram- och bakaxlar för bilar och lastbilar, samt fyrhjulsdrivna axlar. Två av företagets mest populära axlar Dana 44 och Dana 60.

Dana 44

Denna axel har använts av biltillverkare och fordonseftermarknaden. Det var först tillverkades på 1940-talet och är fortfarande tillverkas idag i både fram- och bakaxeln modeller. Det har tillverkats både en individuell fjädring och balk axel för både främre och bakre inställningar.

Mer än ett dussin biltillverkarna har haft fordon med Dana 44 axlar, inklusive Jeep, som idag tillverkar fyrhjulsdrivna fordon med både främre och bakre Dana 44 axlar. Axeln har en bruttovikt rank upp till 3500 pounds och är en semi-flytande typ genom att den har en där det vid slutet av drivaxeln som bär fordonets vikt på axeln och som också medger axeln att rotera.

Dana 44 individuell bakhjulsupphängning, eller IRS, har axel använts i Chevrolet Corvette och Dodge Viper. Det kallas Dana 44 ICA eller Dana 44 IRS. Några av de 1985-1996 Corvette C4S hade denna axel, och Dodge Viper har alltid haft en Dana 44 IRS setup.

Dana 60

Dessa axlar används främst i OEM, eller Original Equipment Manufacturer, tunga pickup ansökningar från Ford, Dodge, Chrysler och Chevrolet. Det finns fyrhjulsdrivna främre styr versioner och fram- och bakaxel versioner. I själva verket fortfarande använder Ford framaxeln Dana 60. Dana 60 bakaxel väger vanligtvis 500 pounds och är tillverkad i både halv float och full-float versioner. De halv float axlar ofta rankade upp till 5500 pounds och full float versioner bedömdes upp till 6500 pounds.

Dana 60 tillverkas i både Ball gå och Kingpin variationer, "standard" och "omvänd cut" rotations variationer och som begränsad-slip och öppna varianter. Materialet i huset är segjärn. Dana 60 axlar som används av GM och Ford har frihjulsnav. Dana 60 axlar har också en hel del tredjeparts / eftermarknadssupport som inkluderar många uppgraderingar. Det finns med starkare drivaxlar, kulleder och kardanknutar, tillsammans med ett brett urval av dragstyranordningar såsom Differential med diffbroms och differentialspärrar.

Primära skillnader mellan Dana 44 och Dana 60

Dana 44 framaxlar har främst använts i lättare fordon, inklusive jeepar. De har också använts i Dodge lastbilar, Ford lastbilar, Nissan Titan och Isuzu Rodeo. Dana 44 axlar är kända för att utnyttja frihjulsnav eller en centralaxel koppla systemet. I jämförelse har Dana 60 framaxeln använts framför allt i fordon såsom Dodge 1-ton pickuper och Ford F250, 350 och 450 pickuper. Men bakaxeln Dana 60 användes i Dodge Coronets och laddare, Plymouth Belvedere och Road Runners, Ford 3/4-ton lastbilar och Chevrolet och GMX 3 / 4- och 1-ton pickuper och skåpbilar. Dessutom har Dana 60 sålts i stora mängder som en eftermarknad eller tredjepartsprodukt.