snabb eller medium härdare i klarlack

Hur man reparerar Klarlack Paint

June 21

Hur man reparerar Klarlack Paint


Med tiden kan sav eller fågelspillning skada bilens klarlack. Andra förare kan nick din klarlack finish eller, ännu värre, överföra en del av sin färg på bilen. När bilens klarlack blir repad eller skämd, kan du fixa det själv med en liten arbete. Vid reparation klarlack färg, kommer sand bort det yttre lagret du ta bort skadan. Vid behov kan du använda bättringsfärg efteråt.

Instruktioner

1 Rengör det drabbade området med tvål och vatten. Inspektera det skadade området. Har din bilens klarlack verkar vara repad eller är det belagt med skräp?

2 Applicera ett tunt lager av aceton med en ren trasa om din klarlack är belagd med färg, gummi eller andra ämnen. Gnid aceton i bilen. Detta kan vara tillräckligt för att reparera klarlack. Om inte, gå vidare till steg 3.

3 Spruta gnugga förening på en skumdyna. Bringa skumdynan upp till det drabbade området och fungerar på gnugga föreningen in i området i små cirklar. Fortsätt att sprida gnugga föreningen på klarlack tills du inte längre kan se repor.

4 Torka gnugga föreningen av med en ren handduk. Fortsätt torka tills du inte längre kan se den dimmiga ämnet.

5 Tvätta det drabbade området med tvål och vatten igen. Om du lämnar spår av gnugga förening på bilen, kommer det att äta bort på din klarlack.

6 Applicera ett tunt lager av polermedel med en ren skumdyna. Det polermedel kommer att bidra till att undanröja de fina skrap linjer kvar av gnugga föreningen. Låt polermedel på ett par minuter tills den imma över, sedan gnugga bort med en ren trasa. Fortsätta att gnugga tills all polermedel är borta.

7 Coat det drabbade området med en bil vax, med en trasa för att tillämpa den. Vaxet hjälper till att skydda din bil från framtida skador.

Tips

  • Om du märker att du har tagit bort alla klarlack när du har gnidas ut skrapmärken, måste du ansöka bättrings klarlack. Spray två till tre lager klarlack över området, vilket gör att bilen att torka i minst 15 minuter mellan varje lager.

Hur man klarlack Paint

May 5

Klarlack används regelbundet för att täta målad metall, ger glans och viktiga UV-skydd. Klarlack är uppskattad för sin livslängd. Men med tiden klarlack kan förlora sin skimmer eller avklinga helt. Eftersom klarlack färg främst tillämpas på bilar, är vittring ett stort problem. Röra upp din bil för lager av klarlack måla varje år kommer att bidra till att radera tecken på vintern vägsalt missfärgning och årlig UV skador. Du kan också använda klarlack med jämna mellanrum mellan touch-ups för att hantera mer allvarliga skador på bilens finish. Klarlack färg är ansvarig för att ge din bil en slät, glänsande utseende; Det är viktigt att ta stor omsorg när klarlack, vilket garanterar de bästa resultaten och estetiska värde.

Instruktioner

1 Rengör området du tänker på beläggningen. Använd tvål och vatten för att avlägsna smuts och fett. För tuff att rengöra fläckar tillämpa vissa "rost lösningsmedel" finns på de flesta fordonsaffärer (se Resurser). En rost lösningsmedel kan bidra till att undanröja täckt av olja, fett, och även spårmängder av rost från bilar och lastbilar.

2 Vänta tills ytan vara torr vid beröring innan du fortsätter med nästa steg.

3 Skydda icke-metalliska ytor med målartejp. Medan klarlack måla inte skadar bilens fönster, vindrutetorkare, strålkastare eller andra icke-metalliska delar, gör det lite för att förbättra lyster av sådana föremål. I själva verket kan den extra glans associerad med ett tunt skikt av ett överskott av klarlack ibland se ut-av-plats på sådana föremål.

4 Skaka en burk klarlack måla kraftigt under minst två till tre minuter eller längre om rekommenderas av tillverkaren.

5 Rikta burkens munstycket mot en bit av metallskrot eller en dold del av bilen för att testa. Spraya testplåstret med klarlack och se till att vätskan kommer ut klart och utan några bubblor eller skum. Om produkten inte spraya ordentligt, fortsätter att skaka och försök igen om två till tre minuter.

6 Håll munstycket ca 9 inches från ytan av bilen.

7 Spray bilens yta med ett tunt skikt av klarlack färg. Se till att arbeta i jämna, raka linjer. Måla World, Inc. rekommenderar möjliggör en 50 procent överlappning mellan varje rak linje av klarlack måla, notera att detta kommer att minska ful "tiger striping" effekten av en gör-det-själv-klarlack.

8 Vänta minst 10 minuter för första lagret för att torka. Även om ytan torkar tillräckligt för flera lager efter 10 minuter, kommer det fortfarande vara klibbigt upp till en timme, så att du inte ska vidröra det.

9 Applicera ett andra skikt om det behövs. En andra päls är perfekt om bilens klarlack syns flisas och skadade; När det gäller säsongs och UV-skador, är ofta tillräckligt för att föra tillbaka bilens ursprungliga glans en päls.

Tips

  • Efter applicering nya klarlack, bör du undvika biltvättar eller vaxning för de närmaste 30 dagarna, detta kan minska nytt lager effektivitet.

Hur man reparerar en Peeling Klarlack

February 25

Färgen på de flesta fordon är tillverkad av en basfärg kappa med en klarlack av färg ovanpå. Klarlacken är färgen som är mest utsatt för skadlig och skadliga UV-strålar. Strålarna kan orsaka den klara beläggningen att torka ut eller bli oxiderade. Torr klarlack börjar flagna och skal, visar vit, flagnande områden där färgen skalar. I de flesta fall är basfärgen färgen inte är skadad. Reparera en peeling klarlack innan ytterligare skador orsakas genom att följa några steg.

Instruktioner

1 Använd en röd tröskel pad till sand under en peeling klarlack måla. Håll nötningsplattan plant mot ytan och hålla trycket från handen så jämn som möjligt. Sand tills det inte längre någon peeling klarlack synlig.

2 Sand längs kanterna där klarlack är peeling. Ofta finns det vita ringar eller linjer där peeling klarlack möter icke-peeling klarlack. Se till att slipa de dessa områden tills klarlack är helt borta.

3 Använd en grå tröskel pad till sand hela panelen, även de områden där klarlack är intakt. Om huven är området med flagnande färg, använd den grå tröskel pad för hela huven. Om det är stammen eller tak, sand dessa hela områden. Detta kommer att få dem att se lite tråkig.

4 Torka av alla områden som har scuffed med instegs kuddar. Använd vax och fett remover och en handduk. Detta tar bort alla damm, fett eller vax föroreningar som kan dyka upp under den nya färgen. Vaxet och fett remover avdunstar nästan omedelbart, så det finns inget behov av att tvätta bort det.

5 Spraya hela panelen med klarlack färg. Hålla burken 6 till 8 inches från ytan och flytta burken vänster och höger. Spraya totalt tre eller fyra skikt på ytan. Låt färgen torka under fyra timmar innan du hanterar den.

Hur man gör sprayburk klarlack Titta Glossy

April 1

Hur man gör sprayburk klarlack Titta Glossy


Om du har slutfört primering, målning och klar beläggning bilen utan några större brister eller körs i färgen, du är bara en kort steg bort från att ha ett professionellt utseende lack. Många första gången målare kanske inte inser att spray-on klarlack inte komma ut ur burken glansiga tills de ser på sin slutprodukt och upptäcka färgen ser matt och platt. Lyckligtvis är detta lätt att åtgärda och med rätt material bör du ha din lack ser glansig och glänsande på nolltid.

Instruktioner

1 Läs anvisningarna för klarlack produkt du använde på bilen. Instruktionerna kommer att berätta om det finns en specifik produkt som skall användas på klarlack för att göra det glansigt. Så gott som alla sprut på klarlack kräva någon form av putsning, polering eller gnugga förening ansökan. Men vissa produkter är för hårda för vissa klarlacker, så du måste se till att du använder den rätta. Om klarlack du använde kräver en viss produkt och ett förfarande för polering, bör du följa de anvisningar som ges av företaget för att undvika eventuella skador.

2 Använda en mekanisk buffert. Hand polering är tidskrävande och kan leda till ojämn polering, även om det kan göras med hjälp av speciellt utformade, hård finkornig polering eller polerdukar. Se till att dina polering kit leveranser olika korn av lösning och polering kuddar för din buffert.

3 Välj lämplig grus för färg och börja polering. Instruktionerna som följer med polering kit kommer att hjälpa dig att välja rätt grus att använda på färg och tydliga coat produkter som du används på bilen. Var mycket försiktig och inte försöka stressa poleringsprojektet. Bufferten bör sättas på låg hastighet och användas försiktigt och noggrant på klarlack för att undvika skador.

4 Lokalisera eventuella ojämna eller felaktiga områden i klarlack. Hand buff dessa med sandpapper eller liknande fordons produkt, sedan åter polera dem tills de smälter in i takt med resten av färgen.

Hur man målar en klarlack

May 31

Fordon var inte alltid så glänsande som de är idag. Biltillverkare sprutas klarlack bara på mer avancerade bilar, vilket vanliga bilar med en matt lack. Klarlack gör en bil glänsande, skyddar färgen från skadliga strålar från solen och gör bilen lättare att rengöra. Lär dig att måla en klarlack själv så du kan lägga till ett till bilen eller återställa en skadad klarlack.

Instruktioner

1 Kontrollera ytan på bilen för att se till att den är ren och helt torr. Använd en klibbduk att torka bilen ner för att ta bort damm eller lätt skräp. Täcka alla områden som du inte vill målade (såsom fönster och krom).

2 Mät klarlack färg och thinner tills du får en halv-och halv blandning. Häll blandningen i sprutpistolen och stänga den. Fäst pistolen till luftslangen och slå på kompressorn. Se till att kompressorn är i stånd att 50 till 80 psi (pounds per square inch) och från 10 till 12 cfm (kubikfot per minut).

3 Spraya ett tunt lager klarlack på bilen. Spraya jämnt och lätt så att ett mycket tunt skikt appliceras. Det första lagret bör vara klibbig och inte droppande våt.

4 Applicera ett andra skikt av klarlack medan det första skiktet är fortfarande klibbig-känsla. Det andra skiktet kan vara tjockare än den första.

5 Applicera ett tredje skikt efter det andra skiktet torkar något.

Tips

  • Rengör ytan på bilen innan sprutning av klarlack, eller du kommer att se skräp och damm i lacken.
  • Spraya inte klarlack för tungt, eller körs visas. De är svåra att se, men kan vara synliga.

2006 Ford F250 Specifikationer

September 8

2006 Ford F-250 är en pickup-stil lastbil som är i stånd att dragande stora mängder material och är idealisk för små byggföretag. Det är också ett arbetshus typ lastbil som är bra för bogsering av tunga laster. 2006 års modell var skräddarsydda för att möta behoven hos någon som använder trucken regelbundet med flera invändiga förbättringar. F-250 kom i tre olika utföranden som inkluderar XL, XLT och Lariat modeller.

motorkomponenter

Alla tre modellerna har en standard 5,4-liters V8-motor på 300 hästkrafter. De valfria uppgraderingar motorn till modellerna såldes i ett val av en 6,0-liters V8-motor på 325 hästkrafter eller super-laddade uppgradering till en 6,8-liters V10-motor med 362 hästkrafter. Lastbilarna presenterade manuell fyrhjulsdrift standard på alla modeller, och 17-tumshjul.

Styrning och inre komponenter

Ford F-250 är standard med två dörrar och har tillverkats med en valfri fyradörrars stil. Den fyradörrars modellens dörrar öppnas symmetriskt, i motsats till den parallella stil sett på standardbilar. XL-modellen har en trasa interiör och XLT och Lariat modeller levereras med lädersäten. Fyra hjul låsningsfria bromsar var standard på alla tre modeller som var varselljus. Staplarna sidokrock och dubbla krockkuddar fram var också standard.

Nyttolast och dragkapacitet

Ford F-250 har förmågan att dra upp till 3200 pund med V10-motor. Trailer dragkapacitet är också imponerande och maxar på 9100 pund. Den yttre fraktvolymen mäter 77,8 kubikfot. Trailer selar levereras som standard på Ford F-250.

Exteriör och interiör färger

Ford F-250 kom i flera färger, bland annat Arizona Beige klarlack Metallic, svart Clearcoat Mörkgröna Satin klarlack Metallic, Dark Shadow Gray klarlack Metallic, mörk sten Clearcoat metallisk, mörk Toreador Red klarlack, Medium Wedgewood blått klarlack Metallic, Oxford Vit Clearcoat Red Clearcoat, silver Clearcoat metallisk och True Blue klarlack Metallic.

Interiörfärger var begränsade till Medium Flint och Tan.

Hur att bryta i en ny bil

October 30

Hur att bryta i en ny bil


Behandla din nya bil rätt så fort du kör bort det återförsäljarens mycket genom att bryta den korrekt. Detta kommer att bidra till att förlänga livslängden på ditt köp. Det första du bör göra är att läsa instruktionsboken. manualer vissa bil kommer att lista rekommendationer om hur man kan bryta i ditt specifika fabrikat och modell, men några allmänna rekommendationer om sätt att behandla den nya motorn gälla för alla fordon.

Instruktioner

1 Undvika accelererande extremt snabb eller tomgång bilen för en lång tid tills du har åtminstone 1.000 miles på bilen.

2 Byt olja vid 20 mil punkt, rekommenderar Mike Allen i en artikel för Popular Mechanics magazine, eftersom det kommer ofta metallpartiklar från den nya motorn. Byt olja igen vid 1000 mil punkten.

3 Undvik att använda farthållare för långa avstånd för de första 1000 miles.

4 Applicera Scotchgard på tygklädsel och mattor i bilens interiör.

5 Undvik dragracing, topp-hastighet test och bogsering tunga släpvagnar tills du når 1000 mil märke.

6 Ändra transmissionsolja vid 1000 mil märke.

7 Undvik att göra höghastighets stopp och undvika att dra bromsarna för de första hundra miles.

8 Applicera lackskydd till framkanten av fordonet för att förhindra skador från stenskott.

Tips

  • Nya bromsbelägg på nya broms rotorer inte behöver brytas. Lackeringar behöver inte brytas. Moderna färg katalyseras med en klarlack så det är när det är som svårast punkt innan det lämnar även anläggningen. Applicera inte bilens inredning med blanka skyddsmedel. Detta kan få den att spricka i framtiden genom urlakning av mjukgörare av ny vinyl.

Hur man blandar färg Shift Pearl lackfärg

March 10

Färgskiftning pärla lackfärg består av tre skikt, eller trestegs färg. Basfärgen färg är en färg; färgskiftn pärlan är i det andra skiktet och det klarlack färg är det sista lagret av färg. När dessa sprayas på rätt sätt på fordonets yta, är utseendet en färgskiftande färg med en pärleffekt. Färgskiftning pärla lackfärg kan blandas och redo att måla på mindre än trettio minuter.

Instruktioner

1 Placera en mätkopp platt på ett bord eller yta. Häll basfärgen färg i en blandningskopp. Lägg reduktion, vilket är thinner gjord för billackering vid en 2-1 förhållandet av färg till reducering. Blanda färgen väl med en trä uppståndelse pinne.

2 Häll klarlack färg i en ren mätglaset. Häll den mängd som behövs för det område du målar. Lägg Reducer till den klara färgen på en 2 till 1 förhållande av färg till reducering. Tillsätt Pearl pulver till blandningen. Mängden pärla som används beror på de önskade resultaten. Rör blandningen mycket väl med en omrörnings pinne.

3 Lägg klarlack färg och härdare till en doseringsskopa hålla förhållandet 4-1 av klarlack färg till härdare. Lägga härdare till klarlack hjälper det torkar snabbare.

Tips

  • Placera varje färgblandningen i en ren färgburk och lägga locket på den tills den behövs i en färg pistol. Kom ihåg att blanda färgen igen innan den läggs till en färg pistol.

gelcoat Färger

August 15

gelcoat Färger


Att förstå vilken typ av gelcoat kan du matcha, reparation och eventuellt välja gelcoat färger. Gelcoat färg skiljer sig från färgen på ett antal olika sätt. Färgen är inte ett tunt skikt på ytan. Färg emulgeras i gelcoaten. Gelcoaten i sig är ett skikt av harts på toppen av glasfiber. Vanligen används i samband med en form, ger det en slät yta som kan poleras eller till och slipas utan att nå skiktet av fibrer eller slipa igenom färgen.

Sol och exponering

När en färg är utsatt för solsken och element, tenderar det att blekna. Blekning orsakas av oxidation från två källor. Fotokemisk nedbrytning orsakas av solen. Det är ett svar från kromoforer till vissa våglängder av ljus - särskilt ultraviolett ljus. Ultraviolett ljus orsakar en molekylär förändring som kallas oxidation till utsatta färger, vilket resulterar i mindre livfulla nyanser. Fotokemisk nedbrytning sker till en viss grad även om deras är en klarlack av lack eller vax över gelcoaten. Oxidation kan också inträffa med direktkontakt av valfritt antal kemikalier, inklusive saltvatten. Kontakt oxidation kan förhindras från i en ogenomtränglig klarlack, medan oxidation från fotonedbrytning kan inte.

fabriks~~POS=TRUNC Färger

Fabriks färger har inte bleknat av solen eller kemisk kontakt. De är en ren färg blandas med en bas eller medium. Gelcoat tenderar att skilja sig från auto färg eftersom auto färg är lättare att täta och inte nedsänkt i kemikalier som orsakar kontakt oxidation. Du kanske har försökt att matcha fabriks bil färger med en färgkoden och märkte matchen är inte perfekt på grund av fotonedbrytning. Utmaningen med båtar är större. Till skillnad från bil färger, gelcoat färgerna tenderar att blekna snabbare, så fabriks färger kommer inte överens gelcoat som har varit utsatt för någon längre tid. Men om ett tunt lager av gelcoat avlägsnas, det lager som nyligen exponeras inte kommer att oxideras och kommer att noga matcha fabriksfärger. Ibland båtar är helt poleras till sin ursprungliga färg.

Matchande färger för reparation

Matchande gelcoat färger är både konst och vetenskap. Du kan göra en reparation med en fabrik färg, sedan återställa hela skrovet genom polering. Du kan också lita på en perceptuella trick. Om matchade färgen är nära och reparationen är gjort bra, är det svårt att urskilja liknande, intill nyanser. De är som kamouflage. Om färgen på skrovet är bara lite bleka - kanske omärkligt utan att jämföra den till en ursprunglig färgprov - kan du behöva tona gelcoat patch för att matcha skrovet. Mättnaden av den nyans kommer att vara lägre från blekningseffekt. Mycket små mängder av vitt läggs till gelcoat mix borde få dig nära.

Fade-benägen färger

Vissa färger och toner är mer benägna att blekna än andra. Mörkret i en färg är tonen. Mörka toner har en större tendens att blekna eftersom de tenderar att absorbera UV-ljus i stället för att återspegla det. Ljusa eller rika nyanser tenderar att innehålla flera oxider, så att de är mer benägna att oxidation - kemisk nedbrytning av deras oxider. Dessa är ljusa röda, gula, blått, grönt: primära och sekundära färger. Jordfärger utan de levande nyanser är mer stabila. Den typ av nyans gör också en stor skillnad. Oorganiska nyanser är mer stabila än organiska sådana.

1997 Ford Explorer Specifikationer

October 24

Ford Motor Co. har gjort Ford Explorer, en sport-utility vehicle, sedan 1990, enligt Edmunds. Potentiella köpare eller nuvarande ägare som behöver delar kommer att vilja veta specifikationerna för 1997 Ford Explorer.

Motor

1997 Ford Explorer erbjuder möjligheten att en 4,0-liters, 160-hästkrafter V6-motor; 4,0-liters V6 som ger 205 hästkrafter; eller en 4,9-liters, 211 hästkrafter V8-motor. 160-hästkrafter motorn har 200 foot-pounds av vridmoment, 4025 kubikcentimeter förskjutning, en 9,0: 1 kompressionsförhållande, en 3,95-tums borrning och 3.32-tums slaglängd. 205 hästkrafter genererar 240 foot-pounds av vridmoment och mäter 4,015 kubikcentimeter förskjutning med en 9,7: 1 kompressionsförhållande, en 3,95-tums borrning och en 3,32-tums stroke. Den 211-hästkrafter motorn har 274 foot-pounds av vridmoment, 4949 kubikcentimeter deplacement, 8,5: 1 kompressionsförhållande, en 4,00-tums borrning och en 3,00-tums stroke, enligt MSN Autos.

Bränsleekonomi

1997 Ford Explorer fyrväxlad automatväxel fyrhjulsdrift modellen får 14 mpg i staden och 18 mpg på motorvägen.

De fem-växlad automatväxel växellåda, fyra-hjulsdrivna modellen med 160-hästkrafter V6-motor får 14 mpg i staden och 19 mpg på motorvägen. 205 hk motor parat med fordonstransmissions får 15 mpg i staden och 19 mpg på motorvägen. De fem-växlad manuell version av denna modell med 160-hästkrafter V6-motor får 16 mpg i staden och 20 mpg på landsväg, enligt MSN Autos.

De fyra-växlad automatbakhjulsdrift modell med en 4,9-liters V8-motor får 14 mpg i staden och 18 mpg på motorvägen.

De fem-växlad automatlåda, bakhjulsdrift modell med 4,0-liters, 160-hästkrafter V6-motor får 15 mpg i staden och 19 mpg på motorvägen. Med mer kraftfulla 4,0-liters konfiguration det blir 15 mpg i staden och 20 mpg på motorvägen.

De fem-växlad manuell, bakhjulsdrift modell med 4,0-liters, 160-hästkrafter V6-motor får 18 mpg i staden och 23 mpg på landsväg, enligt MSN Autos.

Bogsering & Payload

Alla modeller av 1997 Ford Explorer har en lastvolym på 32,6 kubikfot, 2.000 pounds av standard bogsering, 5000-pound maximal dragkapacitet, en 750-pund nyttolast, och en totalvikt på cirka 4700 pounds, enligt MSN Autos .

Interiör

Alla tvådörrars versioner av 1997 Ford Explorer har 39,8 inches av främre utrymme, 39,1 inches av bakre utrymme, 42,4 inches av främre benutrymme, 36,5 inches av bakre benutrymme, 55,7 inches av främre axeln rum, 57,9 inches av bakre axel rummet, 52,40 inches av främre hip rummet och 43,6 inches av bakre hip rum, enligt MSN Autos.

Alla fyrdörrars versioner av 1997 Ford Explorer erbjuder 39,8 inches av främre takhöjd, 39,3 inches av bakre takhöjd, 42,4 inches av främre benutrymme, 37,7 inches av bakre benutrymme, 57,1 inches av främre axeln rum, 56,0 inches av bakre skuldra rum, 51,9 inches av främre hip rummet och 51,7 inches av bakre hip rum, enligt MSN Autos.

Båda fyrdörrars och två-dörrars versioner levereras som standard med luftkonditionering, enligt MSN Autos.

Exteriör

Alla tvådörrars trim modeller av 1997 Ford Explorer är 178.6 inches lång, 70,2 inches bred och 66,9 inches hög. Den främre spåret är 58,8 inches och den bakre spåret är 58,6 inches. Markfrigången är 6,7 inches och hjulbas är 101,7 inches. Tjänstevikt fordonet är 3,707 pounds, enligt MSN Autos.

Säkerhet

1997 Ford Explorer fick den övergripande bedömningen A, struktur / säkerhetsbur rating A, huvud / hals säkerhet rating A, bröst betyget G, ben / fot betyget G och dummy kinematisk betyget P från National Highway Transportation Safety Safety Administration, enligt MSN Autos. G är den högsta betyg och står för "bra" A är den näst högsta betyg och står för "acceptabel", medan P är det lägsta betyget och står för "dålig". Fordonet fick en fyra av fem stjärnigt fram och främre passagerarsäkerhet rating från NHTSA.

Färger

Exteriör färger för 1997 Ford Explorer inkluderar svart klarlack, klarröd klarlack, mörkgrå klarlack metallic, djup smaragdgrön klarlack metallic, djup iris klarlack metallisk, öken violett klarlack metallisk, vintergröna frost klarlack metallisk, elfenben pearlscent klarlack, ljus prairie solbränna klarlack metallisk, medium vide grön klarlack metallic, Oxford vit klarlack, Porto blå klarlack metalliska och Toreador röd klarlack metallic, enligt MSN Autos.

Interiör färgalternativ för 1997 Ford Explorer inkluderar medel grafit, medium prärien solbränna, kungsblå och vide grön, enligt MSN Autos.