sony bravia blinkar 7 gånger

Hur du stänger av Game-Textläge på en Sony Bravia

January 31

Sony Bravia TV är utrustad med flera lägen och alternativ för att förbättra bildkvaliteten. En av dessa lägen kallas Game / text. Det här läget optimerar fina linjer såsom text för att öka dess tydlighet och läsbarhet. Dessutom detta läge stängs även TV: ns inbyggda videoprocessor för att öka draghastigheten för snabba bilder som de som finns i videospel. Medan Spel / text är användbar för datoranvändning eller spel, bör du stänga av den när du tittar på video för att dra nytta av bildförbättringar ingår med videoprocessorn. Inaktivera Spel / textläge inifrån Alternativ-menyn.

Instruktioner

1 Tryck på knappen "Alternativ" på fjärrkontrollen för att visa en meny på skärmen.

2 Använd vänster eller höger pilknapparna för att välja "Bild justeringar" och tryck sedan på "+" -knappen.

3 Använd uppåt- eller nedåtpilen för att markera "Game / Textläge" och tryck sedan på vänsterpilen för att växla alternativet "Off". Om att trycka på någon av pilknapparna inte har någon effekt, genom att trycka på "+" knappen först och tryck sedan på vänster- eller högerpilen för att välja "Off". Denna förändring träder i kraft omedelbart.

4 Tryck på "Return" knappen för att stänga menyn.

Hur man stänger av CC på en Sony Bravia

March 25

1993, Federal Communications Commission, eller FCC, uppdrag att alla analoga TV-apparater med 13-tums och större skärmar erbjuder textning eller CC, kapacitet. FCC utvidgas detta krav till digitala TV i 2002. Denna CC funktionen kan hörselskadade personer att läsa undertexter för talad text, så att de kan njuta av TV och har tillgång till anmälningar nödsituationer. I överensstämmelse, erbjuder Sony Bravia textning, som du kan aktivera eller inaktivera från dess fjärrkontroll.

Instruktioner

1 Slå på Sony Bravia TV.

2 Leta upp "CC" eller "Textning" knappen på Sony Bravia fjärrkontroll. Platsen för den här knappen varierar mellan olika modeller, men det är oftast placerad högst upp på fjärrkontrollen eller strax under siffrorna.

3 Rikta fjärrkontrollen mot Sony Bravia-TV och tryck på "CC" för att växla den på eller av.

Hur fixar Audio Problem med Sony Bravia-tv

January 19

Kontrollera Sony Bravia TV: ns ljudinställningar för att lösa vanliga ljudproblem. Till exempel, om en extern ljudanläggning är vald som ljudutgång TV: ns högtalare inaktiveras. Yttre anordningar utrustning som teater surroundhögtalare kan få kopplas ut och ersättas. Ljudinställningar påverkar fjärrkontroller också. Ansluten extern utrustning är fjärrkontroller kan eller inte kan du höja eller sänka TV-volymen.

Instruktioner

Fix Ljudproblem

1 Ta bort hörlurarna om den är ansluten till TV: n.

2 Tryck på Vol + eller Mute-knapp för att höja volymen och kontrollera att det inte är på Mute. Fortsätt att trycka på Vol + knappen några gånger för att återställa ljudet till en önskad nivå.

3 Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen, tryck sedan på "</>" pilknapparna och välj ikonen Inställningar.

4 Tryck på uppåt- och nedåtpilarna symbolknapparna och tryck på "+" när Audio Options visas.

5 Tryck på uppåt- och nedåtpilarna symbolknapparna och tryck på "+" när TV-högtalare visas.

6 Återgå till inställningsmenyn och tryck sedan på upp- och nedpilarna symbolknapparna och tryck på "+" när "Fast" visas.

7 Återgå till inställningsmenyn och tryck sedan på Woofer nivå för att höja eller sänka den lågfrekventa ljud. Använd piltangenterna eller "+" för att göra justeringar.

Fix Andra problem

8 Kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten till vägguttaget.

9 Kontrollera att kabelbanden till alla anslutna externa enheter är ordentligt anslutna. Använd standard 75-ohms koaxialkabel kabel att säkerställa en tillräcklig signalfrekvenser.

10 Flytta magnetiska störande apparater till ett annat uttag. Datorer, luftkonditioneringar och andra högljudda enheter är benägna att störa TV-signaler.

11 Inaktivera "Motion Naturalizer" om skärmen hoppar oförutsägbart. Tryck på "Home" -knappen på fjärrkontrollen, tryck sedan på "Video Val Inställningar." Tryck på "Motion Naturalizer" och sedan på "Off".

12 Återställ TV: n till fabriksinställningarna om det fortfarande inte fungerar korrekt. Slå på TV: n samtidigt som du håller ned uppåtpilen på fjärrkontrollen. Ange dina föräldralås inställningar och andra anpassade inställningar. Återställa TV: n raderar dessa data.

Tips

  • Tryck på knappen Alternativ för att komma åt inställningen för alternativa Audio. Denna inställning gör det möjligt att titta på ett digitalt program i din inställning TV språk när ett programföretag gör alternativ ljudström finns.
  • Kontrollera att LED-lampan inte är utbränd. Om LED-lampan blinkar kontinuerligt, bör lampan bytas ut. Lampor varar normalt cirka 8000 timmar och kan ibland varar upp till 10.000 timmar.
  • Om TV: n utsätts för hög värme, t.ex. från direkt solljus, kommer displayen varp permanent.

Sony Bravia LCD Digital TV Felsökning

May 12

Det finns några problem som kan uppstå när du använder en Sony Bravia HD-TV (HDTV). Några av dessa problem är dålig bildkvalitet (eller inga bilder alls), dålig ljudkvalitet (eller inget ljud alls) och skärm fryser. Även om du kanske i slutändan måste ha TV professionellt repareras, finns det några åtgärder för felsökning du kan prova först.

Instruktioner

1 Kontrollera videokablar om du inte ser några bilder på skärmen. Om de är lösa eller frånkopplad, säkert återansluta dem. Prova att trycka på "Input" knappen på fjärrkontrollen tills du ser bilder på skärmen för att se om du har fel ingång du valt. Om bildkvaliteten är dålig, försöka flytta TV bort från elektronisk utrustning som kan störa bilden. Vänd dig till en annan kanal för att se om den aktuella kanalen är helt enkelt tekniska problem.

2 Kontrollera ljudkablarna om det inte finns något ljud eller om ljudkvaliteten är dålig. Om de är lösa eller frånkopplad, säkert återansluta dem. Kontrollera ljudinställningen genom att trycka på knappen "Meny" och välja "Sound". Hitta "MTS Audio" och ställ in den på "Stereo" om det inte redan är inställd. Detta ger i allmänhet bäst ljudkvalitet. Kontrollera även "Högtalare" och se till att den är inställd på "TV-högtalare." Om den är inställd på "Audio System" ljudkvalitet från TV lider.

3 Återställ TV till fabriksinställningarna om du upplever skärmen fryser eller andra liknande problem. Med TV på, tryck och håll pil upp knappen på fjärrkontrollen. Tryck på "Power" -knappen på TV: ns frontpanel (medan du håller pil upp knappen), och TV: n stänger av sig själv, sedan tillbaka på. När TV: n slås på igen, släpp pilen upp knappen.

Tips

  • Återställning av TV till fabriksinställningarna också rensar Föräldra Lås inställningar, vilket innebär att om du hade några kanaler eller program blockeras, måste du blockera dem igen.

Hur man ansluter en Sony Bravia till XBR

July 22

Sony Bravia XBR har en LED-skärm för att visa innehållet från din DVD-spelare, Blu-ray-spelare, dator eller TV-tjänst. Inmatningspanelen på baksidan av Sony Bravia kan du ansluta flera enheter till TV: n på en gång. Framsteg inom kabelteknik möjliggör ljud- och videoanslutningar över en enda kabel.

Instruktioner

1 Anslut den ena sidan av en HDMI-kabel till "HDMI OUT" -porten på baksidan av din kabel eller satellit set-top box. Sätt i den andra änden av kabeln till en av de "HDMI IN" portar på baksidan av Sony Bravia.

2 Sätt ena sidan av andra HDMI-kabel till "HDMI" port på Blu-ray-spelare inmatningspanelen. Anslut den andra sidan av kabeln till den återstående "HDMI IN" porten på Sony Bravia.

3 Sätt ena änden av komponentkablarna i "Komponentutgångar" portar på din DVD-spelare och anslut den andra sidan i "Component IN" hamnar på Sony Bravia.

4 Slå på TV: n och tryck på "Input" flera gånger för att gå igenom ingångarna.

Hur man uppdaterar en Sony Bravia XBR Via USB

August 9

Du kan uppgradera programvaran på Sony Bravia XBR tv över internet eller Wi-Fi-anslutning, men inte alla har sin TV som är ansluten. Om du inte har tillgång till Internet på din Bravia XBR kan du också ladda ner mjukvaran till ett USB-minne. När du sätter enheten innehåller mapparna uppdaterings i USB-porten på TV: n kommer XBR läsa uppgraderingen och installera uppdateringen automatiskt.

Instruktioner

Ladda ner uppdateringen

1 Öppna datorns webbläsare och gå till Sony eSupport webbplats (esupport.sony.com).

2 Klicka på "drivrutiner." Välj "Television - LCD" från rullgardinsmenyn under "Alternativ 2: Välj det här" och klicka sedan på "Fortsätt". Välj din serie och modell och klicka på "Fortsätt."

3 Klicka på länken "Firmware" och välj "Ladda ner nu." Spara filen på skrivbordet.

4 Sätt in USB-flashenheten i en USB-port på datorn.

5 Klicka på "Start" i aktivitetsfältet i Windows och välj "datorn". Driv visas under "Enheter med flyttbara lagringsmedia."

6 Kontrollera att enheten är formaterad till filsystemet FAT32. Högerklicka på enheten och välj "Egenskaper". Om formatet är inte FAT32, stäng fönstret, högerklicka på enheten och välj "Format". Under "File System", välj "FAT32" och klicka på "Starta". Klicka på "OK" på varningsruta och vänta på att formatet för att slutföra innan du stänger fönstret.

7 Högerklicka på firmware-filen du hämtade. Klicka på "Extrahera alla" och sedan klicka på "Extract". Dra och släpp innehållet i zip-filen i flashminnet. Ändra inte namn på filer eller mappar. Ta bort enheten när den är klar att överföra filer.

Uppdatera TV

8 Slå på TV: n.

9 Anslut USB-flashminnet i USB-porten på sidan av TV: n.

10 Följ anvisningarna på skärmen och vänta på att TV: n startar. Ett meddelande visas som anger uppdateringen är klar eller ingen ny uppdatering hittades.

11 Klicka på "UTFÖR" knappen på fjärrkontrollen och ta bort USB-enheten.

Tips

  • USB-flashminnet kommer bara gå in i USB-uttaget på ett sätt. Om det inte kommer att gå in, vänd på det.
  • Om du formaterar USB-minne, är alla data på enheten raderas.

Instruktioner för Sony Bravia TV40W4100LCD

September 18

Sony släppt sin 40 "Sony Bravia W-serien LCD HD-platt-TV i 2008. TV-funktioner inkluderar Energy Star-kompatibilitet, en 16: 9-format skärm, en skärmupplösning på 1920x1080 pixlar, Dolby Digital-ljud, oskärpa minskning, brusreducering och ljussensor teknik. Den väger 45 pounds, mäter cirka 38x25x4 inches, och levereras med ett bordsställ, en nätsladd, två AA-batterier, och en fjärrkontroll.

Instruktioner

1 Montera platt-TV på den medföljande bordsstativ. Placera bordsställ på ett stabilt underlag. Sänk TV på halsen av stativet, rikta in hålen. Vrid skruvarna genom TV och stativet, dra åt dem så att TV: n är säker. TV kan också monteras på väggen med hjälp av en separat sats.

2 Anslut TV: n till din kabelbox genom att sätta en HDMI-kabel till tv-apparatens baksida i spåret märkt "HDMI IN" (finns på baksidan av TV: n på toppen i den sjätte kolumnen av receptorer från vänster). Sätt i den andra änden till baksidan av din kabelbox.

3 Sätt i två AA-batterier på baksidan av fjärrkontrollen rikta polariteten. Rikta fjärrkontrollen direkt mot IR-sensorn sitter på nedre högra delen av TV-ram.

4 Programmera dina kanaler när du slår på TV: n för första gången. Grundinställningsmenyn visas, där du uppmanas att välja önskat språk. Använd fjärrkontrollen för att navigera genom menyn. Kör "Auto Program", som kommer att skanna och memorera alla tillgängliga kanaler kommer genom din kabelbox.

5 Använd fjärrkontrollen för att utföra olika uppgifter medan du tittar på TV. Tryck på knappen "Power" (överst till höger på fjärrkontrollen) för att slå på TV: n och av. Tryck på "Sleep" -knappen (den mittersta knappen längst upp på fjärrkontrollen) för att börja en nedräkning (15 minuter, 30 minuter, 45 minuter, etc.) för den tid du vill gå innan TV stänger av sig själv av. Tryck på "Guide" (knappen till vänster om fyrvägs väljare) för att komma åt TV Guide, där du kan bläddra igenom kanaler och tider för programmering. Tryck på knappen "" Muting (placerad längst ner till vänster på fjärrkontrollen ) för att stänga alla ljud. Tryck på antingen knappen "Volym" (ligger direkt ovanför Mute-knapp) för att återställa ljudet. Välj "Freeze" för att sluta på en bild under ett program. Tryck på den två gånger för att passa skärmen, och tryck tre gånger för att återgå till den aktuella showen.

Hur man packa en Sony Bravia under resa

November 18

Hur man packa en Sony Bravia under resa


Nyckeln till att flytta något med framgång, särskilt avancerade elektronik, använder lämpliga emballage och förpackningsmaterialet. När du packar en Sony Bravia för resor, måste du skydda dess mest sårbara komponent - skärmen. Skärmen, till skillnad från Bravia interna komponenter inte har ett hölje för att undvika kontakt, vilket gör den känslig något som skulle kunna rubba eller störta i transportfordonet. En annan viktig aspekt av att flytta en stor enhet som Bravia är ytan. Packa Bravia upprätt kommer att förhindra allt från att falla på skärmen, och lämnar bara de bästa och sidokanterna av TV, som får skydd från förpackningsmaterial, utsatt.

Instruktioner

1 Täck Bravia med en rörlig filt tillräckligt stort för att skydda alla ytor.

2 Linda TV med åtminstone två lager av bubbelplast. Tejpa bubbelplast säkert.

3 Linda Bravia flera gånger med plaststräckfilm för att säkra filt och bubbelplast.

4 Placera bit härdat hårdpapp på skärmen sidan av den lindade Bravia.

5 Linda Bravia flera gånger med plaststräckfilm.

6 Placera Bravia säkert mellan två madrasser vid transport.

Varför är min Sony Bravia Bild Dimming?

November 24

Varför är min Sony Bravia Bild Dimming?


BRAVIA är varumärket för Sonys sortiment av HD-LCD-skärm, eller LCD, skärmar. Själva namnet - BRAVIA - är faktiskt en förkortning: det står för bästa upplösning ljud video integrerad arkitektur. Eftersom LCD-tekniken är genomsläppligt, alla BRAVIA-tv kräva någon form av bakgrundsbelysningen för att belysa de färger och bilder på skärmen. När dessa bakgrundsbelysning misslyckas, kan bilden börjar blekna.

Behovet av Bakgrundsljus

De flytande kristaller - och pixlarna de bildar - i LCD-skärmar inte kan belysa sig. Till skillnad från katodstrålerör, eller CRT, och plasma-tv, LCD-TV - inklusive Sonys BRAVIA linje - kräva ytterligare ljuskälla. Dessa bakgrundsbelysning, som ibland kallas lampor, ligger bakom det flytande kristallskiktet på BRAVIA-tv.

LED eller CCFL

Sony använder två typer av bakgrundsbelysning i dess BRAVIA-tv. Den första typen av bakgrundsbelysning, sett i första hand på de äldre BRAVIA-modeller, är en kall katod lysrör eller CCFL. Den andra typen av bakgrundsljus, som används på de nyare BRAVIAs, är en Ijusemitterande diod, eller LED. LED bakgrundsbelysning är mer energieffektiva än CCFL bakgrundsbelysning. En informell undersökning av CNET Recension hittades LED-drivna TV förbrukar ungefär $ 20 mindre i energikostnader årligen jämfört med CCFL-bakgrundsbelysning TV.

döende Bakgrundsljus

Sony hävdar dess BRAVIA LCD-TV har en livslängd på upp till 100.000 timmar framför skärmen. Detta innebär att om du skulle vända en helt ny Sony BRAVIA i dag - och höll den på dygnet runt - det fortfarande bör arbeta mer än 11 ​​år från nu. Bakgrundsbelysning emellertid inte har en sådan livslängd. Den genomsnittliga LED-bakgrundsbelysning varar cirka 50.000 timmar framför skärmen, medan CCFL bakgrundsbelysning varar mellan 20.000 och 40.000 visning timmar. Detta innebär, oavsett vilken typ av bakgrundsbelysning BRAVIA har, kan du förvänta ursprungliga bakgrundsbelysning misslyckas minst en gång under din TV livslängd.

Symtom på en döende bakgrundsbelysning

En dimmer bild på BRAVIA skärm är en viktig indikator på att din bakgrundsbelysning börjar misslyckas; emellertid är detta inte det enda tecknet. Misslyckas bakgrundsbelysning - både lysdioder och CCFL - är benägna att flimmer, med bilden blinkar i och ut, fram för att slutföra bakgrundsbelysning misslyckande. Dessutom kan TV: ns bild verkar "stänga av", medan ljudet fortfarande fullt fungerande: detta är ett symptom på överhängande bakgrundsbelysning misslyckande också.

inverter Underlåtenhet

Både CCFL och LED-bakgrundsbelysning fungerar tillsammans med en växelriktare. Denna utrustning ger kraft lamporna behöver. I vissa fall kan ett problem med din inverter förhindra BRAVIA bakgrundsbelysning från att ta emot el som behövs för att till fullo belysa skärmen. Både misslyckade växelriktare och bakgrundsbelysning kan bytas ut, men denna process ingår att ta bort frontpanelen på TV, kopplats från och känsliga elektriska kretsar samt lödning nytt ljus på plats.

Hur man byter DLP lampa på en Sony Bravia KDS-50A3000

November 26

Hur man byter DLP lampa på en Sony Bravia KDS-50A3000


Sonys Bravia KDS-50A3000 är en fullständig 1080 bildpunkter HD-TV, och det har gott om systemets anpassning tillgängliga så att du kan njuta av din underhållning som du vill. TV: n använder en lampa för att visa en ljus bild på skärmen. Med tiden kan denna lampa börjar att misslyckas, vilket gör skärmen mörk eller ens unwatchable. Lyckligtvis behöver du inte nödvändigtvis behöver göra ett servicebesök för att byta lampa. Med lite försiktighet, kan du sätta ett nytt i din TV och få den att arbeta snart igen.

Instruktioner

1 Stäng av TV: n om det är närvarande. Vänta några minuter och sedan dra ut den.

2 Vänta minst 30 minuter efter att stänga av TV: n innan du börjar arbeta på det. Lampan och lampan hölje är extremt varma när TV: n är i bruk, så du måste ge det tid att svalna.

3 Leta reda på lampskyddet på TV: n. Om du står inför TV-skärmen, kommer locket att vara på den högra kanten av TV: n, och det är bara en liten bit under TV makt och andra kontrollknappar.

4 Tryck på klämman nära toppen av locket samtidigt som du trycker på knappen bara en liten bit under klämman. Detta frigör locket, och du kan dra den tillbaka och stänga av TV: n.

5 Ta bort skruven på lampluckan och skjut sedan spaken bakom skruven åt vänster. Detta frigör lampluckan, och du kan glida dörren till höger och sedan dra ut den.

6 Förbered en plats att sätta lampan när du tar bort den. Inte sätta det i något av plast, och inte kasta bort det; lampan innehåller kvicksilver, och du måste ta hand om det på ett säkert sätt. Tänk på att lampan fortfarande vara varm, så att inte sätta det på något som kan bli bränd.

7 Ta bort lampan från TV, försiktigt så att inte bryta eller bränna dig på lampans glas eller facket runt lampan. Det finns två spår på sidorna av lampan som du kan hålla på när du skjuter lampan på TV: n. En sekundär komponent är ansluten till lampan på sin rätt, och du kan hålla fast vid det för att ta bort lampan.

8 Ta den nya lampan från sin kartong och skjut in det i TV, att rikta in den precis som den gamla lampan i linje när du tog bort den. Se till att det är på plats ordentligt; TV kommer inte att fungera om lampan inte är helt kopplad till TV: n.

9 Sätt tillbaka lampluckan genom att skjuta in den från höger till vänster, att rikta in flikarna på vänster med spåren i lampans utrymmet. Efter dörren är på plats, skjut spaken på den åt höger och sedan åt skruven.

10 Sätt tillbaka lampskyddet genom att rikta in flikarna på höger sida med skårorna på TV; sväng det in mot TV: n och tryck på klämman för att fästa den.

11 Anslut TV tillbaka i och slå på den.

12 Tryck på "Home" knappen på fjärrkontrollen och välj "Allmänna inställningar" alternativet.

13 Välj "Lampbyte" och följ instruktionerna på skärmen. Detta informerar TV: n att det har en ny lampa, så att det kan låta dig veta senare när det kan behöva en ersättare.

Tips

  • Besök "ecyclingcentral.com" för att hitta en återvinningsstation nära dig där du kan säkert avyttra TV gamla lampan.
  • Om lampan inte är korrekt ut, strömlampan på framsidan av TV: n blinkar sex gånger när du slår på TV: n. Det innebär att du behöver komma åt lampan igen och noggrant se till att den är ordentligt ansluten till TV: n.