spinning wheels fälgar

Hur till polska My Alcoa 18-Wheeler Fälgar

September 20

Hur till polska My Alcoa 18-Wheeler Fälgar


Du kan putsa Alcoa fälgar utan att köpa dyra rengöringsmedel som kan skada dem. Alcoa fälgar hjälpa dig att spara tid och pengar på vägen på grund av sin låga vikt, styrka och hållbarhet. Ändå väg skräp, lera och smuts plockas upp från normal drift av din lastbil kan fastna på fälgarna och slitage ut den naturliga polska. En regelbunden och enkelt underhåll förfarande kan gå en lång väg att förhindra korrosion, ta ut den naturliga polska och hjälpa dig att öka livslängden på dina Alcoa fälgar.

Instruktioner

1 Rengör noggrant däckmonteringsområde av Alcoa fälgar med vatten och borste, om hjulet har tagits bort för service. Om det behövs, använd ett milt rengöringsmedel blandas i varmt vatten för att avlägsna smuts eller något annat material som fastnat på däcksidan av fälgen.

2 Tvätta utseendet sidan av fälgen med högtrycksvatten för att avlägsna smuts och väg skräp som kan ha fastnat på ytan av fälgen.

3 Ta bort allt material som fastnat på utseende sidan av fälgar med ett milt rengöringsmedel blandas i varmt vatten. Tvätta kanten med en svamp eller mjuk trasa och undvika att använda en pensel. Om 18-hjuling är utrustad med Dura-Bright-behandlade Alcoa fälgar med tvål och varmt vatten som beskrivs här endast om det är nödvändigt. Annars behöver du bara kallt vatten för att rengöra kanten utsidan.

4 Skölj utseendet sidan av fälgen noga med rent vatten.

5 Torka utseendet sidan av fälgen med en ren, mjuk trasa.

6 Applicera ett lager bilvax till utseendet sidan av fälgen följa instruktionerna på produktens etikett. Använd inte bilvax på Dura-Bright-behandlade Alcoa fälgar.

Tips

 • När du tvättar Dura-Bright-behandlade fälgar med tvål och varmt vatten, se till att blandningen har en surhetsgrad av 5 eller mer och alkalinitet nivå 9 eller lägre på pH-skalan. Om det behövs, använd alkaliska surt pH-indikator testremsor för att testa rengöringslösning.
 • Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller fluorvätesyra att rengöra Dura-Bright-behandlade fälgar.

Hur man fäster Spinning Fälgar

October 2

Spinning fälgar, även känd som spinnare, installeras på fordon på samma sätt som vanliga fälgar. Fästa en snurrande kant tar ungefär fem till nio minuter per axel. Spinning fälgar är populära inom de samhällen hip-hop och rap och konstnärs sånger om dem inkluderar Chingy s "26 s" och "Ridin Spinners" med Three 6 Mafia. De flesta spinning fälgar mäter 18 inches till 26 inches i diameter. En uppsättning av fyra 20-tums spinning diameter fälgar kan kosta $ 4000 till $ 5000 beroende på märke och design.

Instruktioner

1 Höj fordonet på pallbockar. Rådgör med din bilens manual för det säkraste sättet att höja fordonet.

2 Lossa muttrarna som håller kanten till axeln med en hylsnyckel eller däck järn. Om muttrarna täcks av navkapslar, se bilens handbok för instruktioner om hur du tar navkapslar. Ta fälgen från axeln och placera den på ett ark av trä eftersom de flesta fälgar skrapa lätt.

3 Rikta en snurrande kant med klackarna och fäst den på axeln. Fäst klackarna till axeln. Sätta tillbaka navkapseln, om tillämpligt.

4 Upprepa processen för de återstående fälgar.

Tips

 • Om muttrarna inte vika, tillämpa ett smörjmedel såsom WD-40 för att ta bort dem.

Legering Vs. Steel Wheels

August 13

Bilar är reflektioner av sina ägare, och få saker speglar ganska precis en uppsättning polerade aluminiumfälgar. Den amerikanska passion för eftermarknaden hjul verkligen sparkade in växel tillbaka på 1990-talet, och slungades till en helt ny nivå när Cadillac debuterade världens första uppsättning dubbar på en produktion bil. Ett tag verkade det som om det inte fanns någon bågen till stora, ingen rim till löjligt i proportion, design eller kostnaden bli ovärdig behandling. Vid slutet av dagen men måste substans alltid komma före stil - särskilt när du pratar om materialet i kanten själv.

hjultyper

Det finns tre grundläggande typer av fälgen på marknaden idag: stål, gjuten aluminium och smidd aluminium. De billigaste aluminiumfälgar är gjutna, vilket innebär att de är gjorda genom att hälla smält aluminium i en form, och sedan bearbeta den i form. Dyrare smidda aluminiumfälgar görs genom att hamra halvsmält aluminium i form mellan två massiva hammare. Denna process liknar smidesprocessen används för att göra svärd som den japanska katana och ger en färdig produkt som är mycket stark och tätt sammanvävda på en molekylär nivå. Gjutna material, å andra sidan, ser mer ut som tätt packade sanden under ett mikroskop. Det gör gjutna material spröda och benägna att splittras som glas under påverkan. Stämplat stålfälgar är precis vad det låter som: hjul av stålstycken stämplade i form, och sedan nitade eller svetsas samman.

Steel Wheels

Trots vad vissa har hävdat, är stål överlägset starkare hjul material än någon aluminiumlegering - särskilt gjutna legeringar. Missuppfattningen om aluminium är den bästa hållbarheten kommer först från det faktum att aluminium är styvare än stål, ges samma vikt av material. Så det kommer att motstå denting bättre. Det kommer också att innehålla en hel del last; de bästa aluminiumlegeringar har ungefär samma draghållfasthet som stål. Men det är inte slutet på historien, eftersom aluminium strapatser mycket snabbt efter upprepad lastcykler, medan stål kommer att pågå nästan obegränsat. Stål kan också ta ett slag och studsa tillbaka i form, och kan repareras om det blir bucklig. På nedåtsidan, för samma styrka och hjuldimensioner, är stål ungefär en tredjedel tyngre. Men det kostar också ungefär hälften eller en tredjedel av vad aluminium gör. Stålets låga kostnader och hög hållbarhet gör det gynnade material vid tyngre tillämpningar, men det är den mest praktiska valet för nästan alla applikationer.

Lättmetallfälgar

Men vem bryr sig om praktiska? Faktum är, aluminiumfälgar ser bättre ut, kom in långt fler storlekar och utföranden, och kan erbjuda en allvarlig kant i prestanda och åkkomfort. Medan spinning, dina fälgar agera som svänghjul, absorbera kinetisk energi från acceleration och lagra den. Den ljusare hjulet, desto bättre din bil kommer att accelerera, bromsa och hantera. Fördelen vid hantering kommer med en sekundär fördel när det gäller åkkomfort, liksom. Eftersom aluminiumhjul är lättare, de har mindre tröghet, vilket innebär att de kan svara på väg brister snabbare. Först innebär att bättre grepp för kurvtagning på verkliga vägar, och färre stötar som överförs genom suspensionen till föraren. Det innebär också att du kan komma undan med att använda mjukare fjädrar för bättre åkkomfort utan avkall på hantering och avstängning kontroll. Detta är anledningen till att du sällan hitta en uppsättning av stålhjul på en BMW eller annan modern, exklusiva lyxbil. För det andra, de lättare hjul översätter också till en teoretisk förbättring av stads bränsleekonomi, eftersom du inte spilla så mycket energi för att accelerera dem.

Sammanfattning

Stålfälgar är tillräckliga för de flesta applikationer så länge de inte är installerad i stället för fabrikslättmetallfälgar. Stålets hållbarhet, låg kostnad och enkel reparation gör det förvalda alternativet för många, men det kommer att göra för en hårdare körning och något minskat prestanda framgångar. Men stål är materialet i valet för de flesta off-road applikationer, och inte bara för att det är svårt, tyngre hjul med mer "ofjädrade massan" kan förbättra dragkraft vid låga hastigheter. Lätta, smidda fälgar är definitivt rätt väg att gå om du letar efter på väg prestanda och inte har något emot utgifterna minst dubbelt så mycket som du skulle för gjutna aluminiumfälgar. Kasta fälgar är bra för de flesta applikationer, så länge du komma ihåg att de är mycket mer benägna att skada. Om du planerar att köra extremt lågprofildäck, kan du sluta sluta spendera mer ersätter böjda gjutna fälgar än du skulle ha tillbringat köpa ett falskt set i första hand.

De bästa Spinning Fälgar

March 21

De bästa Spinning Fälgar


Spinning fälgar --- bil fälgar som ger en illusion av ett snurrande hjul även när fordonet inte är i rörelse --- har blivit en av de mest eftertraktade fordon tillbehör på marknaden. Medan spinning fälgar finns i en mängd olika storlekar och utföranden, några gå bättre än andra när det gäller kvaliteten på konstruktionen.

American Racing

Enligt recensioner postat av bästa Fälgar hemsida, är amerikanska Racing fälgar är några av de mest konsekventa favoriter med granskare. American Racing gör fälgar i olika storlekar och utföranden, bland annat spinning fälgar, och får höga betyg baserat på design, kvalitet och värde. Från och med 2010, gör American Racing några av de bäst säljande fälgar på marknaden, enligt recensioner publiceras på bästa Fälgar webbplats. Medan spinning fälgar finns i en mängd olika färger, förblir högblank krom modell bästsäljaren. Från och med oktober 2010, priserna varierar från ca $ 100 till $ 500 i genomsnitt, beroende på fordonets storlek och tillverkare.

Dub Spinner Bellagio

Enligt granskare på anpassade hjul, tillverkar Dub några av de högsta kvalitet spinning fälgar. Dub erbjuder också spinning fälgar i en mängd olika stilar, färger och mönster; den Dub Spinner Bellagio fortfarande en storsäljare. Dub säljer sina spinn fälgar i otaliga storlekar och erbjuder anpassade beställning för de flesta fordon. Priserna varierar beroende på faktorer som köpman prissättning, storlek och färg; från och med oktober 2010 priser för spinning fälgar tillverkas av Dub varierade mellan $ 875 för fälgar gjorda för standardstorlek fordon och $ 2000 för dessa inriktnings lastbilar och stadsjeepar.

Oasis Cris Style

Webbplatsen Chrome Spinners ger höga betyg till Oasis Cris Style spinner. Denna kant fick höga betyg baserat på dess hållbarhet, kvalitet och lyxig design. Oasis Cris Style kommer i standardstorleksalternativ för 18-, 20-, 22-, 23-, 24-, 26- och 28-tumshjul. Medan Oasis Cris stil spinner passar fem- och sex-klacken bilar och lastbilar, kan du anpassa den så att den passar nästan alla fordon. Prissättning kan variera beroende på återförsäljare men i genomsnitt $ 1495 per oktober 2010.

High Strength Steel Wheels vs. Aluminiumfälgar

April 13

High Strength Steel Wheels vs. Aluminiumfälgar


Skillnaderna mellan utrusta en bil med stålhjul eller aluminiumfälgar för den genomsnittliga fordonsägaren är minimala. Lättmetallfälgar är lättare och sportigare medan stålfälgar är tyngre men kraftigare. Medan vissa lättmetallfälgar är lättare än stålfälgar med så mycket som 10 pounds, de flesta tungan på vågen på ca 3 pounds lättare, vilket gör vägen prestandaskillnader nästan försumbar till en ägare av en minibuss eller medelstora sedan.

Bakgrund

Stålhjul var de vanligaste fälgar fram till 1980-talet, när biltillverkare började erbjuda legering som ett alternativ och senare som standardutrustning på mer avancerade trim modeller. På 1960-talet och början av 1970-talet, biltillverkare vanligtvis erbjuds kromstålfälgar som tillval på deras prestanda bilar, såsom Ford Mustang, Chevrolet Camaro eller Dodge Charger. Under de senaste åren har kolfiberhjul fått en följande eftersom materialet är extremt lätta och starka. Men kolfiberhjul kosta oöverkomliga för de flesta bilköpare och vanligtvis finns på racerbilar, högpresterande fordon och exotiska super.

Steel Wheels

Stålhjul har ett stämplat inre del svetsas till en rullas ut fälgen. Äldre fordon har stålfälgar med delar nitade tillsammans. Biltillverkare måla i allmänhet stålfälgar. Från 1930-talet till 1950-talet, var målade stålhjul nästan en konstform, med färg knappat hjul för att matcha bilens kropp och pinstriping att lägga elegans även på de mest vardagliga sedan eller lastbil. Stålfälgar är billigare och lättare att reparera än legeringar och kan ta emot flera skikt av färg under sin livslängd utan att påverka prestanda. Stålfälgar är benägna att rosta, vilket leder till strukturella integritetsproblem. Men totalt sett, kan stålfälgar tål straff bättre än legeringar. Även om en stålhjulkurvor lättare än legeringar, kan den hamras tillbaka i form, medan legeringar kan inte.

legeringar

Legeringar är bäst för prestanda bilar och som en del av ett utseende paket för de flesta vanliga fordon. Legeringar inte utföra väl med fyrhjulsdrivna fordon som ofta används i ojämn terräng. Den främsta orsaken till den genomsnittliga bilen köparen att legeringar är att göra fordonet mer attraktiv. Det finns två typer av legeringar: tvådelade eller gjutna legering, och smidda aluminium. Den tvådelade versionen har en spunnen kant och gjutna centrum fästs med svetsar eller nitar. Vissa versioner fasta med bultar, men är inte lagligt i många stater. De är billigare att köpa än smidda aluminiumversioner. Gjutna legeringar är starka men svåra att reparera. De flesta bilar har den gjutna legeringen versionen. Smidda aluminiummetallfälgar är lättare och segare än gjutlegeringar, men dyrare.

prestanda Skillnader

Lägga aluminiumfälgar på ett fordon kan kosta så mycket som $ 1000 mer än vanliga stålfälgar. Bilägare som pendlar till jobbet, aldrig överskrider hastighetsgränsen eller sällan tar slingrande vägar med hög hastighet sannolikt inte kommer att märka skillnaden mellan stål och legeringar. Prestanda är inte uppenbart för den genomsnittliga föraren med lättmetallfälgar som är upp till 6 pounds lättare än stål, men ägarna som köper legeringar som väger så mycket som 10 pounds mindre än stål kan märka skillnaden i accelerationen.

Hur man installerar Spinning Fälgar

August 10

Spinning fälgar växer i popularitet i bilen-fälgindustrin eftermarknaden. Även om de kan vara mycket dyra, de gör utan tvekan unika tillägg till de flesta någon bil och kan verkligen se bra när den installeras på en bil med en kaross som matchar. För att installera spinning fälgar, behöver du några vanliga verktyg och lite know-how.

Instruktioner

1 Läs några lärorika material som ingick med din uppsättning av spinning fälgar. Vissa tillverkare ger steg-för-steg-instruktioner, som i detalj det korrekta sättet att installera nya spinning fälgar. Tänk på att det exakta förfarandet kan variera, beroende på storlek, stil och vikten av spinn fälgar du har köpt.

2 Hissa bilen på en hiss i en automatisk garage, eller gör varje hjul en efter en. Om du inte har tillgång till bil hissa bara jack varje hjul från marken med hjälp av en standard domkraft.

3 Låt all luft ur däcket på hjulet håller fälgen du ska ersätta med snurrande fälgar. Detta ger dig välbehövlig fördröjning utrymme mellan däcket och fälgen och kommer att hindra dig från att ta bort däcket helt.

4 Lossna din befintliga fälgen, lossa några fästen med socket set. Bända kanten av med din däckavtagare.

5 Fästa din spinning kant till navet i ditt hjul enligt anvisningarna i lärohandboken till din produkt. I allmänhet, kommer du bara behöver för att fästa den inre ringen av fälgen till motsvarande nav på hjul. På grund av den typiska utformningen av spinning fälgar, är det troligt att det inte kommer att finnas några externa punkter att fästa på bilhjul med skruvar, muttrar eller bultar.

6 Följ samma process för bilens övriga hjul.

Tips

 • Prova en professionell för hastighet. Det bör inte ta mer än en till två timmars arbete för att installera anpassade spinning fälgar om du väljer att anlita en professionell för att göra jobbet.
 • Blåsa varje däck omedelbart efter att ha installerat den snurrande kanten på hjulet. Detta kommer att hindra bilen från att vila på marken med fyra platt däck.
 • Om du inte har fullt förtroende för din förmåga att installera spinning fälgar, bör du lämna jobbet till en professionell. Med tanke på den relativt höga kostnaden för spinning fälgar, kommer du inte vill riskera att förstöra din investering genom att installera dem felaktigt och skadar dem.

Fälgar som Spin när du slutar

May 24

Fälgar som Spin när du slutar


Om du gillar flashiga bilar och snygga fälgar så är det en god chans att du vill ha en skinande ny uppsättning av spinning fälgar. Chrome spinner fälgar ofta betraktas som ett steg upp från dina grundläggande krom hjul. Det finns många olika typer av spinner hjul som finns på marknaden. De är gjorda för att passa nästan alla typer av fordon som du hittar på vägarna i dag. Förare av bilar, lastbilar, skåpbilar och SUV: ar kan ha uppgraderingar spinner hjul. Alla som vill lägga till eller förbättra fälgar på sin tur kan dra nytta av att ha information om fälgar som snurrar när du slutar.

bilagor

Det finns vissa fälgar som är fälgar och spinnare i kombination. Men spinning fälgar kommer ofta som bilagor som kan läggas till fälgar som du redan äger. Lug muttrar används för att montera spinn fastsättning till hjulen. Precis som fälgar, är spinnersna också tillverkade av material såsom legering eller aluminium. En sammansättningssats bultar används för att ansluta spinnaren till en bas. Den spinner själv sitter på en genomtänkt rullager. När ett fordon med spinn fälgar stannar fälgarna verkar fortsätta spinning.

Vad som fungerar

Fälgar som är byggda med en djupt fat konstruktion brukar fungera bra med spinner fälg bilagor. Vissa hjul sägs ha en negativ förskjutning när monteringsytan ligger nära axeln eller fälgen centrum. Läppen av fälgen bör åtminstone vara 1 eller 2 inches eftersom allt mindre inte kommer att arbeta med spinner bilagor. Spinner hjul bilagor passar också bra på fordon som har bakhjulsdrift. Dessa typer av hjul är oftast tillräckligt djup för att möjliggöra spinnrock bilagor att passa utan sticker ut.

Vad kommer inte att fungera

Medan bakhjulsdrift är kompatibel, kan detsamma inte sägas om framhjulsdrivna fälgar och spinner hjulet bilagor. Fälgar som är avsedda för framhjulsdrivna fordon är inte konstruerade bra för spinn fälgar på grund av bristen på utrymme. Den spinner fästhjulet sticker ut på grund av att fälgen är inte tillräckligt djup för att tillåta ratten för att vara ytterligare inside.This orsakar problem eftersom spinnaren är så långt att det kan skadas genom att slå din fender när du gör svängar. Det petar också tillräckligt långt för att ha sin spinn påverkas av vindströmmar.

alternativ

I stället för spinnrocken bilagor, kan du också köpa spinnare som är inbyggda i fälgarna. Detta är goda nyheter för förare av framhjulsdrivna fordon eftersom dessa fälgar är gjorda för att passa deras bilar också. Väg dina alternativ när du väljer en av de många populära märken av spinning fälgar. Några av dessa inkluderar Latrell Sprewell, Omega och Diablo. Du bör också kontrollera för fri frakt, vilket är vanligt när man köper en dyra objekt som fälgar som snurrar när du slutar.

Hur man lägger Anpassade fälgar på en fyra Wheeler

July 11

Hur man lägger Anpassade fälgar på en fyra Wheeler


En fyrhjuling, mer känd som en ATV (All-Terrain Vehicle) är en pålitlig transportsätt för individer bege sig in ryggen landet. Dess förmåga att hantera en mängd olika terräng och rena kraften gör den till den perfekta arbetshästen för personer som gillar äventyr. Att upprätthålla dessa maskiner är relativt lätt; Det finns dock ägare som vill ta sin ATV bortom enkelt underhåll. Fälgar är vanligtvis en av de anpassade ändringar entusiaster utför på sina ATV. Genom att installera stora fälgar på relativt petite kropp, förvandlar en ATV i en liten monstertruck, vilket garanterar att det kommer att bli en head-turner.

Instruktioner

1 Sätt ATV i neutralläge och sätta på parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på alla fyra hjulen.

2 Placera en domkraft under utrymme på framsidan och baksidan av ATV och gradvis höja ATV från marken.

3 Skruva loss muttrarna med skiftnyckel och dra bort de aktuella fälgar.

4 Rengör nav noga med broms renare och se till att naven är fria från smuts, olja uppbyggd och lera. Torka bort överflödigt rester du kan hitta på näven.

5 Infoga nya fälgar på nav och se till att lug dubbar anpassa perfekt med uttagen i kanten. Fäst och dra åt muttrarna med händerna så mycket som möjligt.

6 Sänk uttagen gradvis, hålla utkik efter någon däckkroppskontakt. När ATV är helt släckt uttagen, dra åt muttrarna med din nyckel.

Tips

 • Mäta spalten mellan kroppen och däcken och se till gapet bibehålls efter de nya fälgar är installerade.
 • Muttrarna kan kräva smörjning före lossa. Spray smörjmedel direkt på basen av lug nut för att ta bort den lätt.
 • Använd en gummimatta för att skydda kroppen fungerar.
 • I fallet med kroppskontakt, se till att du använder distanser eller längre spolar för att rymma upp stora fälgar.
 • Kontrollera att muttrarna och lug dubbar är fria från vätska eller damm eftersom kan skapas en luftsluss mellan trådarna i lug nut.
 • Uppväga de nya fälgar före installationen för att säkerställa en mjuk gång.
 • Använd samma storlek fälgar fram och tillbaka för att se ATV är balanserad och kan köras säkert på någon terräng.

Fördelarna med Fälgar på Steel Wheels

November 28

Hjul är vanligtvis består av en fälg (periferin eller den yttre delen) och hjulskivan till vilken fälgen är svetsad. Även när det gäller tekniskt hänvisar till två olika saker, många människor använder "hjul" och "rim" omväxlande. Olika typer av hjul är tillgängliga på marknaden, men de traditionella stålfälgar har inte förlorat sitt överklagande.

Anskaffningskostnad

Material och tillverkningskostnaderna för stålfälgar är lägre än deras legerings motsvarigheter. Detta gör den slutliga produkten mer överkomliga för den genomsnittliga shopper. Bättre stål och förbättringar som gjorts på stålproduktion hjulet har också ökat stålfälgar "värde. Sådana förbättringar inkluderar bättre ventilation och en förbättrad utseende som liknar den hos andra typer hjul.

Långt liv

Stålfälgar är mer motståndskraftiga mot de delar av slitage, såsom smuts och damm. Deras hållbara material gör också dem att räcka längre, även under mycket tuffa förhållanden. Stålfälgar kan böjas, men att de inte lätt sönder. En böjd stålhjul behöver inte bytas ut, det kan repareras. Detta gör dem till ett logiskt val för de som letar efter livslängd sina hjul.

solid konstruktion

Deras stämplat konstruktion gör fälgar på stålhjul mycket slitstarkt och ger en konsekvent komposition. Metall stämpling är mekanisk process som använder pressformningsmaskiner för att skapa fälgarna på stålhjul. Denna process kan i allmänhet göra metallen mer stabil och starkare, vilket ger fälgen med en mer stabil struktur som är mindre ostadig när de används.

garanti Kostnad

Hjulen Task Force of American Iron and Steel Institute (AISI) insamlade data som hänför sig till garantikostnader för stål- och aluminiumfälgar. Utbyten av hjul enligt garantin var oftast på grund av läckage, defekter och buller. Jämfört med fyra till 30 garanti incidenter för 1000 fordon för aluminiumfälgar, stålfälgar med fälgar hade bara en för varje 1000. Detta beräknades en besparing på cirka 15 till 50 gånger på garantikostnader på sidan av stålhjul.

Aluminiumfälgar Vs. Steel Wheels

August 20

Även om det finns andra typer av hjul, aluminiumlegering och stålfälgar är de vanligaste på bilar och lastbilar. Båda typerna av hjul har plus och minus, beroende på vad du vill ha och förväntar sig av hjulet.

Aluminiumfälgar Vs. Steel Wheels

Bilar kan utrustas med aluminium eller stålhjul.

Styrka

Aluminiumlegering hjulen är i allmänhet starkare än stålfälgar på grund av material som används och det förfarande genom vilket de görs (ofta är de gjutna). Stålfälgar använder ett stämplat hjulcentrum som vanligtvis svetsas till en yttre stämplat kant, även om vissa äldre hjul stål även nitade tillsammans. Stålfälgar är mer benägna att böja om de träffar en pott hål eller stor bula extremt hårt. Som är en av många anledningar till att legeringar används i bil racing.

Värme

Hjul av aluminiumlegering avleda värme bättre än stålfälgar. Det kan leda till bättre bromsförmåga, och aluminiumfälgar är också mindre benägna att spricka än en stålhjul under extrema förhållanden. Legeringar har ofta en öppen ekrar som ger mer luft att cirkulera runt bromsarna. Stålhjul behålla mer värme än legeringar och kan uppleva däckblowouts mer ofta som ett resultat, även om detta inte är en vanlig företeelse. Lättmetallfälgar kan mycket ibland lider av luftläckage genom metall det legeringen är porös.

Vikt

Vanligtvis, aluminiumfälgar är lättare än liknande storlek stålhjul, vilket är en av anledningarna till deras popularitet som en uppgradering till ett fordons prestanda. Mindre vikt på upphängningsresulterar i en mer flexibel, bättre hantering bil eller lastbil. Inte alla lättmetallfälgar är lättare än stålfälgar, Om en metallfälg är betydligt större i diameter eller större än en stålfälg, kan det faktiskt väger mer.

Urval

När det gäller aluminiumfälgar, det finns en enorm urval av valmöjligheter för konsumenterna. Legeringar kommer i en mängd olika stilar, färger, finish och storlekar. Det finns inredningar för praktiskt taget varje bil som någonsin gjorts. Val bland stålfälgar är inte lika rikligt och köpare är vanligen begränsade i sina val av utseende.

Kosta

En av den största skillnaden mellan stålfälgar och legeringar är kostnaden. Lättmetallfälgar är i allmänhet mycket dyrare än stålfälgar, på grund av de material de är gjorda av och mer engagerade tillverkningsprocessen. Det är där stålfälgar har en stor fördel jämfört med legeringar. De billigare material och enklare tillverkningsprocessen resulterar i en billigare produkt.