ställa in klockan chevrolet pickup

Hur installerar jag Flow Tech rubriker på en Chevrolet Pickup?

June 26

Lageravgasgrenrör på en Chevrolet pickup begränsa luftflödet som kommer ut ur de cylinderhuvuden, och kan ta bort en del av vridmomentet och hästkrafter motorn kan producera. För att fixa det, kan du installera ett par rubriker, som ställer avgassystemet så att du får så mycket hästkrafter och vridmoment som möjligt. Flowtech gör rubriker som gör just detta, och om du vill installera dem på din bil, kan du göra det i ca 3 timmar.

Instruktioner

1 Låt motorn svalna. Sätt parkeringsbromsen på Silverado och lyfta upp den främre änden av lastbilen med domkraften. Sätt pallbockar under ramen, vilket gör att det finns en god mängd avslut under fordonet.

2 Unbolt avgasgrenrör från avgas med 3/8-tums spärr, förlängning och uttag. Dra tändkablarna från tändstiften, och se till att hålla dem i fabriken ledningar klipp så trådarna inte får passeras på installation. Unbolt styraxeln från rattstången och dra styraxeln ut ur kolonnen med händerna.

3 Unbolt EGR röret från passagerarsidan avgasgrenröret med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan skruva isär oljesticksröret från samma sida också. Unbolt avgasgrenrör från topplock med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan av aktie grenrör och packningar och kasta dem.

4 Installera Flowtech rubrik packningar ur satsen och Flowtech rubriker på topplock med hårdvaran försedd med satsen och 3/8-tums Ratchet, förlängning och uttag. Bolt rubrikerna till avgas med 3/8-tums spärr, förlängning och uttag.

5 Bolt EGR röret tillbaka till avgas med 3/8-tums Ratchet och uttag, och installera styraxeln och oljesticksröret med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skjut varje tändkablarna tillbaka på tändstiften med händerna. Sänk Silverado av domkraften med domkraften.

Historien om Chevrolet Pickup

May 22

Historien om Chevrolet Pickup


Chevrolet pickup kan spåra sin historia till 1918, sju år efter grundandet av Detroit-baserade General Motors Corporation. GM är en paraplyorganisation för sin linje av bilar och lastbilar som inkluderar Chevrolet och GMC lastbilar. Medan Chevrolet byggt tuffa lastbilar under de första åren, var det inte förrän efter kriget som det utvecklats utomordentligt utformade fordon som fungerade som tillförlitliga arbetshästar och andra familjefordon.

Origins

Liksom många personbilar i pre-världskriget era, många omvandlades till pickup tuck användning. Ford inte införa ett lastbilschassi förrän 1917. Chevrolet, helt ny på General Motors familj i 1918, följt med halv ton Modell 490 ljusbehandling pickup. Lastbilen var tillgängliga med bara ett chassi och huv och baseras på 490 bilen.

Mellan krig

Historien om Chevrolet Pickup


Tidiga Chevy lastbilar drevs av fyrcylindriga motorer. 1929 införde lastbilstillverkaren sin sexcylindriga versionen. Den 194-kubik-tums raka sexcylindriga genererade 46 hästkrafter. Modeller erbjöds med hytt och chassi men ingen last rutan. I mitten av 1930-talet började den moderna pickup visas med last lådor och mer bekväma slutna hytter. Art Deco eran av 1941-1946 producerade några av de finaste och renaste kroppen styling av prewar lastbilar.

advanced Design

Historien om Chevrolet Pickup


Den Advanced Design era 1947-1955 var en dramatisk avvikelse i kroppen styling och tekniken och säkerställt lätta pickup kunde utföra tungt arbete. Chevrolet försökte svara på behoven hos ägarna. Mer hytten rum, bättre utnyttjande av inre hyttutrymme, synlighet, dragkraft och hållbarhet var alla anses vara en del av samma mål att tillfredsställa köpare som letar efter en ny lastbil.

1950

Rymlighet var en huvudfråga för Chevrolet på 1950-talet - nya modeller ökade sju inches längre och åtta inches bredare än före kriget versioner. Uppmärksamhet ägnades åt lättare inträde och utträde. Alla fönster var större och de frivilliga bakre kvartalet fönster förbättrats avsevärt synlighet.

Syster, syster

Historien om Chevrolet Pickup


I samma ögonblick som pickup kom som något annat än bara en lastbil var 1955 införandet av Chevrolet Carrier och dess syster, GMC Suburban Carrier. Chevy Carrier var lyx svaret på standard GM lastbilsutbud med tunga kromdetaljer, plysch sittplatser, ett välutrustat instrumentbrädan och en glasfiber panel last box integreras i hytten för att ge sömlösa linjer bakifrån och framåt. GMC versionen, nästan identisk med Chevy erbjöd ännu fler utrustningsalternativ. GMC tunga kromade grillen är dess signatur utseende

C / K Series

C / K Series visade sig vara Chevrolets mest bestående och populär modell, som produceras 1960-98. Serien produceras många innovationer och stil förändringar som hållit jämna steg med amerikanska motor smaker. "C" identifierade tvåhjulsdrivna pickuper och "K" utsedda fyrhjulsdrivna versioner.

modern Look

Historien om Chevrolet Pickup


De 1967-72 modellerna är kanske den mest populära av C / K Series. Lastbilen innehöll en ny, elegant design med skarpa linjer och plattsidiga skivor. Det förhöjda lastbilen till andra familjebil status och betraktades som "glamour" linje. Chevrolet fortsatte att förbättras på temat under 1980-talet och 90-talet som C / K linjen gav vika under 1998 till Silverado och GMC Sierra linje av lastbilar som finns kvar i dag.

Hur man byter en EGR-ventil på en Chevrolet Pickup

July 17

EGR eller avgasåterföringsventil på en Chevrolet pickup ligger på insugningsröret i närheten av förgasaren. EGR-ventilen drar avgaser från avgassystemet och återinför dem in i förbränningskammaren. Detta gör att din Chevy pickup motorn att bränna svalare och släppa mindre utsläpp genom förbränning av bränslet mer fullständigt.

Instruktioner

Ta bort EGR Ventil på en Chevrolet Pickup

1 Koppla jordkabeln från den negativa batteripolen genom att lossa fästklämman och dra klämman från minuspolen.

2 Ta bort luftrenaraggregat, genom att ta bort vingmutter ovanpå luftrenarlocket och lyfta luftrenarhuset utanför förgasaren.

3 Leta reda på EGR-ventilen. Det kommer att monteras till insugningsröret i närheten av förgasaren.

4 Koppla vakuumledningen från EGR-ventilen, genom att dra bort det.

5 Bort bultarna som ansluter EGR-ventilen till insugningsröret.

6 Avlägsna EGR-ventilen från inloppsröret.

Installera en EGR-ventil på en Chevrolet Pickup

7 Undersök passagerna i insugningsröret under EGR-ventilen. Ta bort alla kolavlagringar med hjälp av en skruvmejsel. Dammsuga området med en bärbar vakuum för att säkerställa ingen av kolet blir sugs in i motorn.

8 Rengöra EGR-ventilen monteringsytan med en stålborste. Använd en dammsugare för att rengöra området och se till att ingen skräp sugs in i motorn.

9 Placera en ny EGR-ventil packningen på insugningsröret monteringsytan.

10 Placera den nya EGR-ventilen på plats på insugningsröret.

11 Installera bultarna som ansluter EGR-ventilen till insugningsröret.

12 Anslut vakuumledningen till EGR-ventilen.

13 Placera luftrenaraggregat i läge ovanför förgasaren. Installera vingmuttern som håller fast luftrenaraggregat till förgasaren.

14 Anslut jordkabeln till den negativa batteripolen.

Tips

  • Inspektera vakuumledningen ansluten till EGR-ventilen. Läckor i denna linje kan orsaka din Chevy pickup för att köra dåligt.
  • Använd inte fordons lösningsmedel på EGR-ventilen. Det kan skada ventilen.

Hur man gör en Wood Bed för en 1970 Chevrolet Pickup

November 27

Hur man gör en Wood Bed för en 1970 Chevrolet Pickup


Från 1930-talet fram till mitten av 1970-talet, en träsäng golvet var standard på Chevrolet pickup lastbilar. En restaurerad trä säng är ett säkert tecken på en väl älskade lastbil. Trä säng kit finns specifikt klippa och formade för modellen och gör av din klassiska lastbil och är det bästa sättet att göra en ny trä säng golv som är säker på att passa. De levereras komplett med kromseparationslister och vagnsbultar. Om den gamla sängen är fortfarande installerad, kommer det att behöva tas bort innan du köper sängen golvet nytt igen.

Instruktioner

1 Mät den ursprungliga säng styrelser och anteckna bredden och placeringen av varje. Diagrammet som medföljer nya säng kit bör ange placering, men med ett diagram av den ursprungliga kommer att säkerställa korrekt passform. Skär bultarna för brädorna underifrån flaket med en fram- och återgående såg. Gör snitt strax ovanför muttern.

2 Strike den nedre änden av varje bult med en hammare för att dyka upp och ut ur trägolv ovanpå. Dra envisa bultar ut med tång från toppen av sängen.

3 Ta bort skruvarna i hörnen av den bakre bädden brädan. Detta är den metall bar som löper under den nedre kanten av bakluckan och håller ändarna av skivorna på plats. Bultarna är placerade vid varje hörn av sängen, strax innanför bakluckan. Använd en hylsnyckel för att ta bort dem och lyfta tröskeln ut.

4 Dra brädorna ut från den bakre delen av bädden, tillsammans med metallbultremsor. Om sängen är en fleet, bända skivorna bort från sidan framför baljan med en spett och lyft ut dem.

5 Sätt tillbaka bakre tröskel och skruva den på plats. Installera de nya brädor i samma mönster som originalen. Börja med de yttre skivor. Ställa de bakre ändarna in i den öppna kanalen utmed den främre kanten av den bakre tröskel och släppa dem på plats. Utrymme skivorna ½ till ¾ tum isär så att bultband passar.

6 Montera en bult remsa mellan varje par av brädor. Montera vände ned kanterna i spåren längs långsidor skivorna. Släppa bultar ned genom hålen i bultremsor och hålen i ramen under.

7 Trä en bricka och mutter på varje bult och dra åt dem för hand. När alla skruvar är i och för hand åtdragna, gå tillbaka och dra åt varje bult med en mutterdragare. Ställ föraren spänning tätt bultarna på plats, var noga med att undvika att bulthuvudena att fördjupningen krom bultremsor.

Hur man byter en vindruta på en Chevrolet Pickup

January 29

Efter en olycka eller ens en enkel sten slå din vindruta, kan du behöva byta ut glaset på grund av sprickor som kan försämra din syn på vägen. Det kan kosta mer än $ 500 att ersätta vindrutan på en Chevrolet pickup. Ta bort vindrutan själv och installera en ny är inte lätt, men du kommer att betala endast priset på vindrutan, lim och en vindruta kniv. Du bör samla flera personer att vara din assistenter; du behöver extra hjälp.

Instruktioner

1 Skruva av backspegeln från det inre av lastbilen vindrutan, med hjälp av stjärnskruvmejsel. Tejp över de främre ventilerna nära vindrutan med maskeringstejp för att förhindra skräp från att falla in i dem.

2 Skruva varje torkararmen mutter med tången. Ta bort varje komplett vindrutetorkare.

3 Tryck vindrutan kniven in genom vindrutan svart weathers packning. Få kniven så nära som möjligt till den yttre kanten av glaset vindrutan. Långsamt skär i ytterkanten av vindrutan.

4 Låt en medhjälpare driva vindrutan ut från insidan, som du och en annan person ta tag i den på utsidan. Ställ den gamla vindrutan åt sidan.

5 Skrapa resten av tätningsremsor och lim bort med vindrutan kniv tills ramen är ren stål.

6 Börja i ett hörn och stadigt tryck på Tätningen packning i runt packningsspåret runt hela vindrutan. Applicera en liten sträng av vindrutan bindemedel på underläppen hos kanalen runt insidan av den nya weathers packningen. Applicera ett tunt skikt av KY jelly till den övre läppen av kanalen runt insidan av packningen.

7 Ställa in basen av den nya vindrutan långsamt in i den nedre spåret på tätningsremsor packningen, med en assistent på varje sida av vindrutan. Sakta luta vindrutan tillbaka medan assistenterna bända packningen kanal upp så vindrutan glider in packningen kanalen hela vägen runt vindrutan. Låt vindrutan att torka på en sval och torr plats under 24 timmar.

8 Skruva backspegeln igen och ta bort tejpen som täcker de främre ventilerna. Skruva torkararmen muttrar tillbaka till säkra vindrutetorkarna.

Tips

  • Använd handskar och skyddsglasögon.

Så här ändrar Hub på en Chevrolet Pickup Truck

August 25

Navet på en Chevrolet pickup tillåter framhjulen att vända. Navet har interna lager och dessa lager är helt tät. Skulle framhjulen börjar gnissla, kan det vara ett tecken på att navet börjar gå, och du kommer att behöva ersätta den. För att göra det måste du isär främre hjulupphängningen och ta bort navet från lastbilen. Om du har en genomsnittlig bilverkstäder kunskap och rätt verktyg, kommer det ta ungefär en timme att utföra.

Instruktioner

1 Parkera Chevrolet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft upp den främre änden av fordonet med domkraften och placera pallbockar under ramen. Ta bort hjulen genom unbolting klackarna med ett däck skiftnyckel.

2 Unbolt bromsok och bromsoksmonteringsfäste från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan hänga tjocklek på ramen med mekaniker tråd. Koppla ur hjulsensorn kabeln från navet med händerna.

3 Markera läget där hastighetssensorn sele skär styrspindeln med färgmarkören. Unbolt nav och bromsrotorfästbultar från baksidan av styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan dra navet och rotor bort av knoge.

4 Placera rotorn ner på marken. Unbolt navet från rotorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Kasta det gamla navet, sedan installera ersättnings navet på rotorn och vridmoment ner till 15 foot-pounds med 3/8-tums momentnyckel. Sätt tillbaka navet och rotorenheten på knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan dra åt skruvarna ned till 92 foot-pounds med 3/8-tums momentnyckel.

5 Bolt bromsoket monteringsfäste och bromsoket till styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka hastighetssensorn sele med händerna, med hjälp av färgmarkör punkten som en referens för att säkerställa att tråden fungera korrekt.

6 Sätt tillbaka hjulen med ett däck skiftnyckel och sänka Chevrolet från läktaren med domkraften.

Hur man tar bort en fläkt från en 1994 Chevrolet Pickup

November 26

Fläkten på en 1994 Chevrolet pickup är monterad på vatten remskiva på framsidan av motorn. Denna fläkt är kritiskt för riktig motorkylning, och om det blir skadat eller sprickor, då motorn och kylaren får inte kylas ordentligt. Om detta händer, kan motorn överhettas och om de lämnas därhän, kan skada motorn till den punkt där den stannar. För att åtgärda problemet måste du först ta bort fläkten så att du kan byta ut den.

Instruktioner

1 Pop huven. Ta bort plastfläkthöljet luckan med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft bort av kärnstöd och ställ den åt sidan.

2 Håll ett av bladen på fläkten för att hålla den stadigt. Ta sedan bort bultarna som håller fläktkopplingen till vattenpumpen remskiva, med hjälp av en öppen nyckel. Ta fläkten och fläktkopplingen ut och bort från motorrummet.

3 Unbolt fläktkopplingen från fläkt, med hjälp av 3/8-tums harskramla och ingångar.

Hur man installerar Rocker paneler på en 1974 Chevrolet Pickup

April 25

Rocker paneler på en 1974 Chevrolet pickup gå längst ned i lastbilens dörrar och är vinklade för att möta på vägen. Väg skräp, lera och vatten gör dörrpaneler särskilt utsatta för rost och försämring. Installera tröskellådor på en 1974 Chevrolet pickup kan bidra till att förhindra flisning, sprickor och rost. Installationen kan göras på mindre än en timme.

Instruktioner

1 Tvätta det område där tröskellådor skall installeras med hjälp av bil-wash tvål och vatten. Detta tar bort någon yta smuts eller lera så att panelerna kan fästa bättre på lastbilen. Skölj området och låt den torka helt.

2 Torka tvättsprit på dörren där tröskellådor ska installeras. Använd en luddfri handduk så att ytan förblir ren. Smuts eller andra föroreningar under rocker panel kommer att hålla den från att fästa väl och kan göra att den lossnar under en kort tid.

3 Placera varje avsnitt i rocker panel bredvid lastbilen att se till att alla bitar finns och var de passar. Det bör finnas en liten bit för att passa på framskärm, precis bakom fron däck och framför dörren till ett långt avsnitt passa längs botten av dörren till en lång men smal sektion passar under dörren och sedan en mycket kort avsnitt för att passa på hytten precis bakom dörren.

4 Peel papperet backade bort av Rocker paneler och placera panelen till rätt sektion av trucken. Använd handen för att sätta press på panelen för att se till att den häftar vid ytan. Gör detta en bit i taget tills alla panelsektionerna är installerade. Gör detta för båda sidor av trucken.

Hur man byter en gummipackning på en Chevrolet Pickup Vindruta

July 9

Hur man byter en gummipackning på en Chevrolet Pickup Vindruta


Gummipackningen på en Chevrolet pickup vindruta gör upp en stor del av vindrutan enheten. Som ett resultat kan en sliten eller skadad packning påverkar vindrutan stabilitet. Någon märkbar skada eller slitage på gummipackningen bör åtgärdas omedelbart.

Instruktioner

1 Använd en kniv eller vass kniv för att skära gummi trim från hela vindrutan kanter. Kassera trim korrekt i papperskorgen.

2 In i fordonet och tryck försiktigt vindrutan ur sin ram, driver det utåt. Har någon utanför fordonet för att ta vikten av vindrutan när du tar bort och sätter tillbaka den.

3 Ta bort den skadade packningen från vindrutan. Placera ett lager av tätningsmedel runt vindrutan kanter.

4 Fästa den nya packningen i botten av vindrutan. Den tunga delen av packningen bör vara på insidan, och slits på utsidan. Knyt en nylonlina runt den yttre spår av vindrutan.

5 Lyfta vindrutan på ramen. Hålla den på plats mot ramen under några minuter för att tillåta att tätningen satt på plats. Dra nylontråden tvärs instrumentbrädan från fordonets insida för att låta gummiläppen för att ställa på plats. Rengör vindrutan och instrumentbrädan för att säkerställa att inget skräp kommer in till ventilationsöppningarna.

Hur man målar en 1970 Chevrolet Pickup

September 7

Hur man målar en 1970 Chevrolet Pickup


Målning en 1970 Chevrolet pickup är inte annorlunda än att måla någon annan lastbil. En ny lack kan göra bilen ser mycket mer tilltalande och kan säkert höja dess värde. Målning en lastbil som en Chevrolet kan ta några dagar när det görs på rätt sätt, men är ett jobb lätt nog för de flesta bil- och lastbilsägare att ta itu med.

Instruktioner

1 Rengör trucken noga med tvål och vatten för att bli av med damm, fett och annat skräp. Låt tiden lastbilen för att helt torr och sedan ta bort alla dekaler, emblem eller något annat som inte ska målas. Ta bort dörrhandtag, strålkastare och bakljus, om så önskas.

2 Sand lastbil med 320-grit sandpapper tills den är blank och helt ren. Var försiktig vid slipning runt krom och glas och använda andningsmask och skyddsglasögon om så önskas.

3 Tvätta bilen igen för att säkerställa att allt skräp och damm avlägsnas och använda en fläkt för att blåsa bort överflödigt damm som är i sömmarna av dörrarna och runt fönstren. Dra bilen i ett garage.

4 Tejp runt fönster och dörrar med målartejp. Detta kommer att hindra färgen från att komma in i insidan av lastbilen. Ge lastbilen en hel dag för att helt torr och torka av lastbilen med emaljreduktions med pappershanddukar. Detta kommer att ge hela trucken en komplett ren.

5 Anslut sprutpistolen och fylla den med bilfärg av önskad färg. Som börjar med huven, arbeta i sektioner sprutning en rock över hela trucken tills den är helt täckt. Fyll tanken vid behov och efter att ha tid att torka, upprepa processen med ett andra skikt.

6 Låt färgen två hela dagar för att torka och våt sand hela trucken med 1500-grit sandpapper. Polera färgen med en motordriven buffert i långsamma cirkulära rörelser, inte trycka för hårt för att förhindra färgen från att brinna.