storlek motljusskydd

Hur man ansluter en Canon Motljusskydd

February 6

Hur man ansluter en Canon Motljusskydd


Många fotografer använder motljusskydd vid fotografering. Motljusskyddet hjälper till att blockera ut solen, vilket kan orsaka en oönskad flare i vad som skulle ha varit en perfekt träff. Canon gör motljusskydd för nästan alla sina linser, beroende på typ och storlek av linsen. Kåporna är mycket enkelt att ansluta till linsen.

Instruktioner

1 Fäst objektivet till kamerahuset genom att rikta in den röda pricken på objektivet med den röda pricken på kamerahuset. Om det är en EF-S-objektiv, kommer du att fästa den vita rutan till vita kvadrat i stället för röda prickar.

2 Rikta den röda pricken på motljusskyddet med den röda pricken på objektivet. Den röda pricken är densamma på alla motljusskydd, oavsett om det är en EF-objektiv eller en EF-S-objektiv.

3 Vrid motljusskyddet medurs tills den låses på plats. Den röda pricken på kameran bör i linje med linjen och cirkeln på motljusskyddet. Motljusskyddet är nu ansluten till kameralinsen.

Hur man använder en kamera Motljusskydd

February 8

Hur man använder en kamera Motljusskydd


Beroende på kameralinsen du köper, det kanske eller kanske inte är utrustade med ett motljusskydd. Om du redan har en huva, kan du bara knäppa eller skruva på änden av linsen för att hålla ut oönskade ljuskällor. Om objektivet inte har en huva, kan du få ett billigt från de flesta kamerabutiker. Huvar arbetar med utbytbara objektiv som på en DSLR, snarare än kompaktkamera. Innan du köper en huva, se till att du väljer en som är avsedd för ditt objektiv och vilka typer av bilder du tar.

Fördelarna med att använda ett motljusskydd

Den främsta fördelen med ett motljusskydd är att det eliminerar ljus som kommer in på en vinkel på linsen, skapa linssignalljus. Om du fotograferar utomhus, till exempel, och solen är direkt ovanför dig, kan ljus från solen orsakar ljusa fläckar av ljus eller ens göra något damm på linsen omedelbart synlig i bilden. Detsamma gäller för nattbilder när gatubelysning kan orsaka linssignalljus. En andra fördel med motljusskyddet är att det minskar risken för att skada ditt objektiv. Om du kommer för nära ett föremål, är det huven som blir stötte inte linsen.

Välja en Hood Style

Motljusskydd har två huvudsakliga stilar. Vissa är enkla och cylindrisk form, och kan blossa utåt för att släppa in mer ljus in i linsen. Dessa används vanligen med teleobjektiv. Andra kåpor är tulpanformade, avsedd för vidvinkelobjektiv. De utskurna delarna på motorhuven släppa in mer ljus i vidvinkelbilder, så att du inte får mörka kanter och hörn i dina bilder. Medan de flesta huvar är gjorda av plast, kan du få gummi, och även metall sådana.

Välja rätt Hood Size

Eftersom motljusskydd passar på slutet av din kameralins, är det viktigt att du väljer rätt storlek huva för ditt objektiv. En huva som kom med ett OS-kameralins, till exempel, inte får plats på en Nikon-objektiv. I de flesta fall kommer produktbeskrivningen för en ny huv berätta vilka linser den är kompatibel med. Om den inte gör det, ser först för dess tillverkare kompatibilitet, då dess diameter i millimeter. Diametern på ditt objektiv kan vara på själva linsen, men oftare du hittar det i linsskyddet, till exempel "52mm."

Använda motljusskyddet

Beroende på motorhuven design, den antingen snäpper på änden av kameralinsen eller skruvarna på. Till skillnad från ett filter, endast en huva behöver en sväng eller två skall fästas. Det är bäst att hålla huven på så mycket som möjligt, eftersom det inte skyddar ditt objektiv från påverkan. Om kameran inte får plats i din kameraväska med huven på, i de flesta fall du kan koppla loss den, vända på det och montera den över linsen igen. Huven tar upp nästan ingen plats på detta sätt och det är där för dig nästa gång du tar ut den igen.

Subwoofer Box Storlek

February 13

Subwoofer Box Storlek


Subwoofer förare i bilen ljudprogram måste vara korrekt anpassad till omgivningen av rätt storlek. De Thiele-Small parametrar som styr den fysiska funktionen hos subwoofern dikterar mängden av luftrummet i höljet behövs för korrekt respons och lång livslängd. Att förstå vilken typ av hölje och effekt det har på enskilda förare hjälper dig att fatta rätt beslut när du lägger en subwoofer.

små Enclosures

Subwoofers utformade för små höljen uppvisar i allmänhet mindre framåt och tillbaka kon rörelse, hänvisad till som utflykt. Dessa mindre utrymmen är typiskt förseglade, vilket ytterligare minskar extremt låg frekvens förlängning. Som ett resultat är dessa idealiskt beläget i fordon som naturligt förstärker låg svarsfrekvens samtidigt som saknar extra utrymme för större kapslingar. Exempel på dessa fordonstyper är halvkombibilar och jeepar. Subs i små slutna lådor kräver oftast mer makt än genomsnittet att köra, med tanke på den ökade lufttrycket bakom bashögtalare. Dessa kapslingar är vanligen i 1-2 kubikfot intervall, ofta lika stor som kartongen subwoofer föraren anlände.

stora Enclosures

Baslådor närmar fem till sex kubikfot är typiska för 15 eller 18 tums subwoofers. Man måste vara försiktig när du placerar en subwoofer i en stor låda. Drivrutiner avsedda för mindre utrymmen placerade i stora inhägnader flyttar utanför deras avsedda utflykt gränser, vilket kan orsaka skador. Stora inhägnader sig ge djupare basljud, ges mindre mottryck från luft i inneslutningen. Stora lådor är idealiska för stora fordon, såsom sport nyttofordon.

Dubbla Subwoofer Enclosures

Dubbla under lådor hålla två subwoofers, antingen uppdelat i mitten bildar två skåp i en låda eller i ett större utrymme. Även en odelad kapsling kan använda effektförstärkare mer effektivt, kan det uppstå problem om en högtalare har gått. Den gående högtalaren nu "ser" ett hölje dubbelt så stort som det är tänkt, att placera stress på sub. Också, med användning av två olika subwoofers är acceptabelt så länge som inneslutningen är uppdelad med den inre luftrum varje kammare byggd för att den individuella under specifikationer.

Fastställande lådvolymen

För rektangulära eller kvadratiska höljen, helt enkelt mäta höjden, bredden och djupet av inneslutningen. Multiplicera alla tre mätningarna tillsammans. Dividera denna siffra med 1728. För kombi eller kil lådor i lastbilar, mäta höjden av kammaren och djupet. Mät en halv av basen. Multiplicera alla tre tillsammans. Fastställande dessa siffror är mycket viktigt när man köper en låda för subwoofern, om man inte är specialtillverkade.

D2X Vs. 1Ds Mark III Storlek

February 17

D2X Vs. 1Ds Mark III Storlek


Fotografer som använder flaggskeppskameror, inklusive Canon 1Ds Mark III eller Nikon D2X, ofta driver trycket storleksgräns att göra stora, affischstorlek utskrifter från sina bilder. Förmågan att göra stora tryck är inte bara bestäms av skärpan i bilden, utan av antalet pixlar på kamerans sensor och den typ av sensor i kameran. En stort tryck från en låg-megapixelkamera ser pixelated och suddiga.

Nikon D2X

Den Nikon D2X har en 12,4 megapixel APS-C-storlek sensor. Denna sensor har dimensionerna 23,7 från 15,7 millimeter och en total pixeltäthet av 4288 med 2848 pixlar. Som en APS-C-sensor kamera, inte D2X inte alltid ta bra bilder i svagt ljus och vid högre ISOs, eftersom pixeltätheten på sensorn skapar mer buller än på en fullformatskamera.

Canon 1Ds Mark III

Canon 1Ds Mark III är en fullformatssensor kamera. Sensorn har dimensionerna 36 med 24 millimeter, vilket är av samma storlek som 35 millimeter film. Med större yta, kan pixlarna på en full frame kamera vara större än på en APS-C kamera, minska buller. 1Ds Mark III utnyttjar det för att lägga till fler bildpunkter, med en 21,1 mepapixel sensor och fångar 5616 av 3744 pixlar.

Grafik

För att utmärkt kvalitet utskrifter, måste du skriva ut på en pixeltäthet på 300 pixlar per tum. Bra kvalitet utskrifter kan fortfarande göras vid en inställning av 250 pixlar per tum. Du kan dela upp höjden av trycket som du vill göra med antalet pixlar på den långa axeln på kameran för att få en uppfattning om hur stor du kan skriva ut.

Storlek

Nikon D2X kan skriva ut mer än 300 ppi på ett tryck som är åtta av tio, och på mer än 250 ppi på ett tryck som är 11 av 14. Vid 225 ppi, kan du skriva ut på 13 av 19. Med Canon 1Ds Mark III, kan du få över eller på 300 ppi på utskrifter upp till 13 med 19, så att utskriftskvaliteten på på Canon är mycket bättre än den hos Nikon för större stora utskrifter.

Hur veta vilken storlek Box att bygga en högtalare

February 21

Hur veta vilken storlek Box att bygga en högtalare


Storleken på en högtalarlåda är mycket viktigt, eftersom det kommer att avgöra om högtalaren låter bra eller bara pumpa upp några vridna buller. Det finns ingen standardstorlek för en högtalarlåda. En högtalarenhet av en viss storlek kan ha olika specifikationer än ett annat märke av samma storlek. Det finns några generella faktorer som du kan ta hänsyn till vid beräkningen av storleken på högtalarlådan.

Instruktioner

1 Bestäm vad du vill från dina högtalare. En högtalare optimerad för hög ljudtrycksnivå (SPL) kan behöva en helt annan låda än en högtalare avsedd för en rak frekvensgång.

2 Välj en form för högtalarlåda. Baserat på den form du väljer, använd lämplig matematisk formel för att beräkna volymen av lådan. Du kan vanligtvis hitta den föreslagna volymen för högtalarlådan i högtalaren enhetens manual.

3 Beräkna deplacementsvolym orsakas av högtalarenheten själv. Detta är en detalj som brukar förbises, men det är viktigt som högtalarenhet i sig upptar en viss volym i lådan, så den återstående volymen är vanligtvis mindre än den rekommenderade volymen.

Tips

  • Vid beräkning av volymen, se till att du bara mäta inre undvika tagande åtgärder från ytterkanterna. Även om skillnaden inte är särskilt stor eftersom byggnaden material är vanligtvis inte mycket tjock, kan ljudkvaliteten bli lidande.
  • Olika typer högtalare använder ofta rutan själva utformningen för att filtrera vissa frekvenser och mata ut en tydligare ljud. I sådana fall kan lådan vara mindre i storlek men kompensera med en inre labyrint-liknande mönster som kräver att exakta beräkningar. Söka professionell hjälp om du är osäker på högtalar enhetens krav.
  • Om du bygger en högtalarlåda för en kraftfull högtalare, särskilt när det gäller bashögtalare, se till att du förstärka lådan. Trycket inuti lådan kan nå mycket höga nivåer och kan verkligen sätta lederna under stress.

Hur man beräknar en förgasare Storlek

March 8

Hur man beräknar en förgasare Storlek


Fordonets förgasare kombinerar bränsle med luft så att motorn kan köras. Den bestämmer den exakta förhållandet mellan bränsle och luft som blandar ihop. För mycket bränsle ont körsträcka, översvämningar motorn och kan skapa rök. För mycket luft kan hålla motorn körs alls eller skadas permanent. Storleken på förgasare måste du installera beror på motorns effekt. Större motorer och motorer med växlar sväng vid högre hastigheter, behöver större förgasare.

Instruktioner

1 Multiplicera motorstorlek, i cubic inches, av den övre motorhastighet, mätt i varv per minut. Om din bil innehåller en 260 kubiktum motorn och arbetar på upp till 3200 RPM: 260 x 3200 = 832 tusen.

2 Dela ditt svar genom 3456. 832000/3456 = 240,74.

3 Dela ditt svar genom motorns volymetriska verkningsgrad, typiskt uppgå till 0,85. 240,74 / 0,85 = 283. Detta är din krävs förgasare storlek i kubikfot per minut.

Vilken storlek torkarblad Har 1999 Chevy S10 användning?

March 17

Torkarblad finns i en mängd olika stilar, med några som påstår sig längre än de andra och vissa hävdar att de lämnar en magisk beläggning på vindrutan för att låta regnet att rinna glaset mer effektivt. Oberoende av gimmick att torkartillverkare försöker sälja dig, det finns två visshet i världen av torkarblad: de kommer att behöva bytas ut någon gång, och du kommer inte inser att de behöver bytas ut tills halvvägs genom en monsun.

Torkarblad Storlek

1999 Chevrolet S10 använder en 20-tum lång torkarblad på både passagerar- och förarsidan. Denna längd är vanligtvis de två sista siffrorna i torkarbladet delnummer, vilket gör att välja rätt torkarbladet storlek relativt enkel.

Hur storlek oljetätningar

April 2

Hur storlek oljetätningar


Längst ner på en motor är en reservoar för olja som har ett tak av oljetråget. Vid varje ände av pannan, det finns en tätning för att förhindra oljeläckage. Dessa tätningar kommer pre-cut eller kräva en anpassad snitt för att passa korrekt. Att veta hur man storlek oljetätningar kommer att hjälpa dig när du monterar oljebehållaren efter reparation, inspektion eller återuppbygga en motor med en dubbel tätning oljetråget.

Instruktioner

1 Mäta krökningen av bottnen av kamkedjan lock med en han. Lägg shoestring i oljetätningssätet så att det fyller sätet och rinner ut båda sidor av sitsen där oljetråget kompisar till motorn. Lägga till en extra 1/8 av en tum till avståndet från en sida till den andra och markera det på shoestring.

2 Lägg shoestring ut platt på ett plant underlag och markera längden på en skäryta. Anteckna vilken mätning detta är genom att skriva "Front" eller "Rear" innan mätning eller markera nästa avståndet för den återstående oljetätningen.

3 Mäta den bakre oljetätningssätet på baksidan av motorn. Placera shoestring in i krökningen hos den bakre oljetätningssätet och lägga ut det så att båda ändarna sträcker sig förbi början och ändarna av sätet. Lägga till en extra 1/8 av en tum till båda ändar och markera längden på shoestring.

4 Lägga shoestring ut och markera längden av oljetätningen. Hämta den nya oljetätningen (s) och inspektera dem för skador. Lägg en oljetätning intill en av mätningarna så att oljetätningen sträcker sig förbi markeringarna i varje ände. Markera avståndet direkt på gummioljetätning. Upprepa för de återstående oljetätningen och kapas till önskad längd.

Tips

  • Skär en oljetätning är perfekt en konst. Vad de flesta människor tycker som händer är att en helt snygg snitt hamnar läcka eftersom det är för kort. Lämnar extra alltid rekommenderas, tillsammans med rätt spänning på fästbultar.
  • Oljetätningar som är för kort eller för lång kan läcka om den inte parad med oljetråget. Läckande olja kan rinna motorn viktiga smörjmedel som kommer att resultera i motorskada om inte fast.

Hur man fäster ett motljusskydd på en Sony

April 25

Hur man fäster ett motljusskydd på en Sony


En kamera huva är en liten, typiskt plastring som passar runt linsen av en kamera (både video och fortfarande). Huven sträcker ut flera inches, förhindrar ljus facklor genom att blockera indirekt ljus kommer in i linsen. Många Sony-kameror komma med motljusskydd, så om du är ute tar bilder eller filmar video i solen är det en bra idé att fästa motljusskyddet på kameran.

Instruktioner

1 Vänd motljusskyddet över så platt, cirkulär öppning nedåt. Håll huven ner du vill ha kamerans lins pekar uppåt mot taket (eller sky).

2 Skjut motljusskyddet försiktigt till gäng runt kanten på linsen. Detta har en skruvliknande känsla, så att du kan fästa huvor och linsfilter.

3 Vrid motljusskyddet medurs, säkra huven till kameran. Fortsätt att vrida huven tills det inte längre vändningar.

Hur gör jag Storlek CD-omslag för utskrift eller hur?

April 28

Hur gör jag Storlek CD-omslag för utskrift eller hur?


CD-fodral innehåller en plast läpp på insidan för att hålla omslag, informations artist och spårar förteckningar på plats. Juvelen fall är en universell storlek, så att alla CD-omslag är samma dimensioner. Med populariteten för att blanda och bränna CD-skivor på persondatorer, kan musikentusiaster vill designa och skriva ut sina egna CD-omslag att glida inuti en plastfodral. Att få storlek precis rätt kräver digital bildbehandling programvara som gör det möjligt för användaren att ange de exakta måtten för utskrift.

Instruktioner

1 Öppna bildbehandlingsprogram på datorn genom att dubbelklicka på namnet på programmet.

2 Öppna en bild av en CD-omslag genom att klicka på "File", välja "Öppna" och klicka på mappen som innehåller bilden. Fånga en ny CD-omslag genom att högerklicka med musen på en bild, välja "Copy" och sedan klicka på "Klistra in" i bildbehandlingsprogram för att placera en kopia av bilden i arbetsområdet. (På vissa program, kan det vara nödvändigt att klicka på "File" och sedan "Ny" för att skapa en ny arbetsyta innan klistra in den kopierade CD-omslag.)

3 Klicka på "Bild" -fliken längst upp på skärmen och välj "Bildstorlek" från rullgardinsmenyn.

4 Ange 4,95 för bredden och höjden i de två rutorna "inches" och sedan på "OK". Detta är något mindre än de 5-by-5-tums dimensioner av CD-fodralet, så det kommer inte att bli nödvändigt att skära bilden för att passa fallet. Om mätningarna är i centimeter, ställa in bredden och höjden vardera 12.573 centimeter (vilket är detsamma som 4,95 inches), klicka sedan på "OK".

Höjd och bredd mätningar skall vara densamma eftersom fack för omslagsbilder i en CD fodralet är en perfekt kvadrat.

5 Slå på skrivaren. Klicka på "File" -fliken och välj "Skriv ut".

Tips

  • Alla CD-fodral mäta 5 inches med 5 inches. Skriva locket något mindre kan minska behovet av att trimma utskriften med en sax.