strömförbrukning ft-817

Hur man kan jämföra strömförbrukning en Plasma och LCD-TV

November 4

Hur man kan jämföra strömförbrukning en Plasma och LCD-TV


En TV strömförbrukning beror på teknik typ och skärmstorlek. Flytande kristaller (LCD) skärmar förbrukar mycket mindre energi än äldre CRT typer. Plasmaskärmar är nyare, men kan vara energi svin.

Teknologityp

Plasma TV-skärmar består av enskilda pixelceller som innehåller en blandning av gaser. När en elektrisk ström går genom cellen, blinkar gasen en färg. LCD-skärmar består av en flytande kristall-lösning i mellan två plattor av glas, med en ljuskälla bakom den. De flytande block kristalllösnings vissa våglängder av ljus som endast medger lämplig färg att lysa igenom. Plasma utklassar LCD när visar massor av svart och vitt på skärmen samtidigt, men använder också två till tre gånger så mycket ström.

Skärmstorlek

Större skärmstorlekar förbrukar mer ström. Enligt Cnet.com ", en 32-tums LCD använder ungefär hälften så mycket ström som en 52-tums LCD-skärm." Effektförbrukningen av plasma-TV varierar, eftersom tillverkarna har försökt att sänka strömförbrukningen under de senaste åren. Effektförbrukningen intervallet 50-tums plasma-TV de som Cnet testas är mellan 207,01 och 474.03 watt.

Jämföra Strömförbrukning

TV specifikationslistor inkluderar en effektkategori. Butiker som säljer TV-apparater har oftast en specifikationslista tillsammans med produkten, och webbplatser list specifikationerna, liksom, vilket gör en direkt jämförelse ganska lätt.

Plasma Vs. LCD för Strömförbrukning

May 16

Plasma Vs. LCD för Strömförbrukning


Platt-TV priser har sjunkit avsevärt sedan de ursprungligen infördes till marknaden för hemelektronik. Med massproduktion och ökad konkurrens, TV ge konsumenterna fler alternativ för mindre. Även med lägre klistermärke priser, i det långa loppet rätt typ av TV kan kosta mer pengar. LCD och plasma-tv förbrukar effekt vid olika hastigheter, och energieffektivitet bör vara en del av ditt köpbeslut.

Plasma Strömförbrukning

Plasma-tv i allmänhet betraktas som mer ineffektivt än andra typer platta på grund av skärmstorlekar och tung mängd värme som de producerar. Den typ av teknik som används för att skapa plasma uppsättningarna tillåter inte mindre storlekar som en LCD-panel, och vanligtvis större ställa in mer kraft kommer den att använda. Plasma-tv är emitterande bildskärmar, vilket innebär att de är själv belysning, som kräver mer ström för att leverera en ljus, ren bild över en stor skärm.

LCD Strömförbrukning

LCD-tv använder inte gaser för att visa sin bild men använder pixlar eller mindre reflekterande speglar för att skapa en större bild. LCD-tv är genomskinliga skärmar som inte kräver det att generera sin egen makt över varje pixel. Eftersom de inte behöver generera denna makt, och de använder en glödlampa, hamnar de förbrukar mindre ström än en plasma-tv. Också de kan göras mindre för att användas som datorskärmar eller bara mindre tv.

missuppfattningar

Standby-läge inte helt stoppa din TV från att konsumera ström även om du tror att den är avstängd. Det brukar kallas makt läcker och är en lömsk sätt som de flesta apparater och elektronik köra upp kostnader på elräkningen. Stänga av tv: n, antingen med fjärrkontrollen, trycka på strömbrytaren eller ens vända en mer dold strömbrytare kan spara hundratals dollar varje år. När LED-strömindikatorn är helt avstängd, då tv inte kommer att konsumera i onödan.

Kalibrering

Video kalibrering är ett av de bästa sätten att sänka strömförbrukningen hos dina tv-apparater. Plasma och LCD TV-apparater kan både kraftigt minska sin elförbrukning genom att kalibreras för att bäst passa sina visnings omgivningar. Den kalibrerade uppsättningen gör det möjligt för bästa möjliga visning ljusstyrka när du använder lägsta nödvändig mängd ström. Detta kan göras antingen på egen hand eller från de flesta lokala butiker.

ytterligare lösningar

Du kan använda din tv effektivt genom att göra några ändringar i visnings rutin. Stäng av ljusa läget, eftersom de flesta platta tv in på den ljusaste inställningen initialt för dekoratör. Använd ett grenuttag som ger effektreglering för att undvika överdriven energiförbrukning på alla dina hemmabio enheter. Vissa hemmabioförgreningsdosor görs för att spara pengar på grund av de tunga kraftbehov teatersystem. Också söka modeller som Energy Star rankad som de kommer att använda mindre ström än vanliga platta tv.

LCD-TV Vs. Plasma i Strömförbrukning

May 15

LCD-TV Vs. Plasma i Strömförbrukning


När en konsument att välja mellan höga tv såsom plasma och LCD (liquid crystal display), anser han vanligtvis bildkvalitet och pris. Båda teknikerna producera ljus, kristallklara bilder och super färgfyllda bilder. Däremot kan priset variera kraftigt mellan de två alternativen, som kan strömförbrukningen.

Fungera

Plasma-tv är beroende av elektriska pulser som reagerar med naturliga gaser såsom xenon och neon att producera ljus. Detta ljus tänds sedan färger inom tusentals enskilda pixelceller i skärmen för att producera en bild. Omdömes Phil Connor förklarar att varje "pixelcell är i huvudsak en individuell mikroskopisk fluorescerande lampa, ta emot instruktioner från mjukvara som finns på den bakre elektro kisel ombord."

I jämförelse, LCD-tv är beroende av tunnfilmstransistorer (TFT) för att tillföra spänning till vätskekristallfyllda celler som ligger mellan två glasskivor. En elektrisk laddning orsakar kristallerna i cellerna att tvinnas till en exakt grad för att filtrera vitt ljus som en lampa genererar, antingen bakom skärmen eller via en LCD-chip. Dessa TV-apparater producerar specifika färger genom att blockera vissa våglängder på färgspektrum.

effekter

Eftersom dessa typer av tv-apparater producera bilder med användning av sådana olika metoder, varierar strömförbrukningen drastiskt. Den fluorescerande bakgrundsbelysning som ger bilder i LCD-apparater kräver ungefär hälften av el av plasma-TV. Plasmaskärmar kräver mer energi för att tända varje enskild cell på skärmen. Tillverkarna har arbetat för att minimera strömförbrukningen diskrepans; dock, är resultatet fortfarande en TV som kräver omkring en tredjedel mer effekt än en jämförbar storlek LCD-TV.

Steve Kindig förklarar också att LED bakgrundsbelyst LCD-tv är ännu effektivare på att använda effekt än fluorescerande tillbaka Slingor.

Denna strömförbrukningen har en annan effekt: Plasma-tv är mycket varmare vid beröring än LCD-tv. Vissa plasma-TV kan kräva kylning instrument såsom fläktar, vilket kan öka buller.

fördelar

Strömförbrukningen är inte den enda faktorn en konsument kan ta hänsyn till när man köper en HDTV.

LCD-tv tenderar att ha en lägre kostnad per storlek än plasma. Utöver detta kommer LCD-tv så länge som deras bakgrundsbelysning källa, eftersom det finns få komponenter som kan slits ut med tiden.

Plasma-tv erbjuder ett stort utbud när det gäller att betraktningsvinklar. Bilder fortsatt hög kvalitet även när tittaren inte direkt framför TV: n. Dessutom plasma-tv utför exceptionellt när det gäller att producera högkvalitativa bilder även när bilderna rör sig snabbt.

överväganden

Den typ av TV är inte den enda bidragande faktor när det gäller energiförbrukning. Större tv-apparater förbrukar mer ström än mindre jämförbara uppsättningar.

David Katzmaier och Matthew Moskovciak av CNET förklara att bildinställningar kan också påverka hur mycket makt en tv kräver. De rekommenderar att konsumenter minska ljusstyrkan på sina uppsättningar att minska strömförbrukningen.

Dessutom kan vissa tv följer energisparande standarder såsom Energy Star. Dessa elektronik kan kräva mindre ström än liknande uppsättningar som inte följer dessa normer.

andra faktorer

Plasma-tv kan vara benägna att "inbränning", där en bild bränner sig in i skärmen. Phil Conner konstaterar att alla fosforbaserade displaysystem, inklusive CRT (katodstrålerör) direkta och plasmaskärmar, är mottagliga för denna bildkvarhållning. Permanent inbränning kan uppstå när en bild kvarstår på skärmen under flera timmar, medan tillfällig burn-in eller "spökbilder" kan uppstå efter en bild kvarstår på skärmen under 15 minuter (till exempel när en film pausas). Tillverkarna har arbetat på att minska detta fenomen, dock, och flera har meddelat plasma-tv som har samma förhållande av burn-in som traditionella CRT-tv.

Även LCD-tv är inte mottagliga för brann i bilder, kan den fluorescerande bakgrundsbelysning metod resultera i färger som förändras över tiden. Ägare kan behöva kalibrera sina uppsättningar att korrigera denna färg förändra. LED bakgrundsbelyst LCD-tv är inte mottagliga för denna händelse.

Hur man analyserar Strömförbrukning på en automatisk batteri

August 15

Hur man analyserar Strömförbrukning på en automatisk batteri


Bilbatterier är hörnstenen i fordons elsystemet. Batterier levererar start elkraft för bil, och fungera som den elektriska jordningspunkt. För att hålla en bilbatteri i gott skick, är det viktigt att analysera hur mycket elektrisk ström dras från det. Detta kan göras genom att fästa en amperemeter eller digital multimeter till batteriet, och observera hur mycket ström kretsen ritning.

Instruktioner

1 Håll fästbulten på den positiva batteriterminalen med tång, och lossa batteriterminalen låsmutter med skiftnyckeln. Slå på multimetern, och anpassa storleken på inställningen för "Current" eller "Amp". Om multimetern kräver det, byta den röda positiva sonden leder till "A" eller "Aktuellt" terminal på multimetern.

2 Ta den positiva batteripolen kontakten från batteripolen. Fäst den positiva multimeter sond till batteripolen. Fäst den negativa multimeter leda till den lösa batteri tilledaranslutningen. Visa mätningen på multimetern skärmen; detta är den nuvarande dragningen medan bilen är avstängd.

3 Ta bort Multimetern leder från batteriet och terminalkontakten. Fäst den lösa batteriterminalen till batteripolen, men dra inte åt bulten. Starta bilen, och medan motorn är igång, ta ur batteriet tilledaranslutningen från batteripolen. Fäst den positiva multimeter leda till batteripolen. Fäst den negativa multimeter leda till batteri tilledaranslutningen. Visa mätningen på multimetern skärmen; detta är den nuvarande dragningen medan bilen är påslagen.

Tips

  • Bilen bör ha någon elektrisk ström som flyter genom batterikablarna när motorn är igång; men om den elektriska strömmen är mer än ett par milliampere när motorn är avstängd, kommer det elektriska systemet tömma batteriet i förtid.
  • Håll dig borta från heta eller rörliga delar när motorn är igång.

CRT-TV kontra LCD-TV Energiförbrukning

July 8

CRT-TV kontra LCD-TV Energiförbrukning


En av fördelarna med att ersätta en CRT-TV med en LCD-TV minskar strömförbrukningen. För samma skärmstorlek, kan en LCD-TV använder en halv till en fjärdedel av mängden el. Däremot ökar strömförbrukning med skärmstorlek. En 50 "LCD-TV skulle kunna använda samma effekt som en 19" CRT-TV. Andra faktorer kan också påverka energiförbrukningen.

Minska effektförbrukningen hos LCD-TV

Det enklaste sättet att minska strömförbrukningen av alla TV är att sänka ljusstyrkan. Att välja rätt LCD-TV typ och använda rätt funktioner kan också minska strömförbrukningen. Alla LCD-TV använder vitt ljus bakom LCD-element. Äldre modeller använder vanligtvis fluorescerande bakgrundsbelysning, medan nyare modeller använder mer energieffektiv LED bakgrundsbelysning. Automatisk ljusstyrka minskar ljusstyrkan och sparar energi i dimmer rum. Vissa nyare modeller har lokal nedtoning. Detta minskar belysning för mörkare delar av bilden, vilket sparar energi och förbättrar bildkvaliteten. För Energy Star-certifierade tv, är betyget baseras på standardbildinställningar. Förändringar kan öka strömförbrukningen.

Hur mycket strålning Har en radio avger?

October 26

Hur mycket strålning Har en radio avger?


En radiomottagare, såsom en ficka radio eller bilstereo, sätter ut försumbara mängder av strålning i form av elektriska fält. Hur mycket strålning som den producerar beror på två faktorer: konstruktion och mottagarkretsen strömförbrukning. En sändare ger ut radioenergi genom design; dess kraft är mycket högre än en mottagares, men i båda fallen strålningen är inte skadligt.

Elektromagnetisk strålning

Radiovågor är en del av det spektrum av elektromagnetisk strålning, som också inkluderar synligt ljus, infrarött och röntgenstrålning. Ultraviolett ljus och andra energiska typer av elektromagnetisk strålning är skadligt för levande varelser på grund av deras energi vänder atomer till elektriskt laddade joner, skadliga proteiner och andra biologiska molekyler. Radiovågor, till skillnad från röntgen och ultraviolett ljus, har för lite energi för att jonisera atomer. Även radion är strålning i teknisk mening, det orsakar ingen cellskador vid låga effektnivåer.

radiomottagare

Moderna tuners är energieffektiva och förbrukar bara några milliwatt av makt; en FM-tuner producerar cirka 20 procent av sin makt som strålning och värme, och använder resten att ställa in en signal. En typisk strålning siffra skulle därför vara mindre än 1 milliwatt. AM-mottagare är enklare och generera ännu mindre strålning. Elektronikkonstruktörer placera metallsköldar över de komponenter som producerar strålning för att förhindra radiostörningar. Du behöver extremt känslig utrustning för att upptäcka strålning från en radiomottagare.

Satellite Radio

Även satellit radioapparater arbeta vid högre frekvenser än traditionella AM och FM-modeller, är frekvensen fortfarande är för låg för att räknas som joniserande strålning. Effektförbrukning för en satellitmottagare är i storleksordningen 200 milliwatt, till stor del på grund av den större komplexiteten i de kretsar; satellitmottagare har avskärmning som liknar den avskärmning används för AM och FM-mottagare.

sändare

Uteffekten av en radiosändare varierar från cirka 1 milliwatt för en fjärrkontroll bil lås radiostationer som kan överstiga 1 miljon watt. Till skillnad från en mottagare, är en sändare syfte att producera radiofrekvent strålning. Även om kraftfulla radiosändare kan ha faror som höga spänningar och strömmar, och värmeeffekter som liknar det sätt på vilket en mikrovågsugn kockar mat, göra sändare inte producerar joniserande strålning.

Skillnaden mellan en Sony STR-DH800 och STR-DN1000

October 29

Båda släpptes 2009 och båda ut vid tidpunkten för offentliggörandet, Sony STR-DH800 och Sony STR-DN1000 är budgetinriktade hemmabio audio / video-mottagare från Japan-baserade hemelektronik företag Sony Corp. få skillnader mellan de två produkter, med STR-DH800 är den lättare och mer energieffektiva mottagare.

Huvuddrag

Sony STR-DH800 och Sony STR-DN1000 ofta kallad 7.1-kanals A / V-mottagare, med varje kanal som producerar 100 watt och stödja Blu-ray Disc Audio avkodning för förbättrat ljud. Varje enhet har 24p True Cinema för att tillåta användare att titta på filmer på sina avsedda 24 bildrutor per sekund kvalitet, S-Air kompatibilitet för att dela musik från ett rum till ett annat, BRAVIA Sync för uppspelning med en knapptryckning av anslutna Sony BRAVIA HDTV och relaterade komponenter och kompatibilitet med Sirius Satellite radio Service.

Praktiska funktioner och strömförbrukning

Varje Sony STR-DH800 och Sony STR-DN1000 har bekvämlighet funktioner som insomningstimern, direkt och automatisk tuning, A / B högtalaromkopplare och stationsnamnet. I driftläge, STR-DH800 förbrukar upp till 240 watt, vilket sparar mer ström än STR-DH1000, som har en toppeffekt konsumtionstakt på 250W. Men båda A / V-mottagare förbrukar upp till 0,3 W i viloläge.

kontakter

Varje Sony STR-DH800 och Sony STR-DN1000 erbjuder sju HD-kompatibel ingångar. Fyra av dem är High Definition Multimedia Interface kontakter, som överför okomprimerad digital A / V-innehåll och kan användas för att ansluta elektroniska enheter såsom Sony PlayStation 3 spelkonsol, HDTV eller Blu-ray-spelare. Var och en av de övriga tre HD-ingångar är en trio av komponentvideokontakter. Andra kontakter inkluderar komposit A ​​/ V-kontakter, koaxial och optisk digital ljudingångar, hörlurar och bashögtalare utgångar, och antennterminaler.

Fysiska mått och vikt

Sony STR-DH800 och Sony STR-DH1000 dela en höjd av 6,25 inches, eller 157,5 millimeter; och längden på 16,9 inches, eller 430 mm. STR-DH800, fast, har en bredd av 12,6 inches, eller 322 mm, medan STR-DH1000 har en bredd av 12,9 inches, eller 324,5 mm. Även vid 18,9 lbs., Eller 8,6 kg, är den STR-DH1000 tyngre än STR-DH800, som har en vikt av 18,3 lbs., Eller 8,3 kg.

5 sätt att trådlöst strömma musik från din iPhone

February 6

5 sätt att trådlöst strömma musik från din iPhone


Earbuds är bra, men det finns förmodligen gånger du föredrar att använda din iPhone för att fylla ett rum med musik. Med Wi-Fi och Bluetooth inbyggt i enheten, och en småindustri uppbyggd kring iPhone tillbehör, kan du göra det utan att tjudra telefonen till stereon. Oavsett om du kastar en part, ta en dusch eller cruising på motorvägen, kan din iPhone stash av låtar vara kontinuerlig soundtrack till ditt liv, inga kablar krävs.

AirPlay

Apples AirPlay system använder din iPhone Wi-Fi kapacitet att ansluta till AppleTV, AirPort Express eller tredjeparts trådlösa högtalare med minimalt krångel. Du är inte begränsad till strömmande musik med AirPlay. Tillsammans med AppleTV kan du visa bilder eller videoklipp. AirPlay-kompatibla appar, däribland Pandora, Spotify och Slacker Radio, erbjuder alternativ bortom din egen musiksamling. Få en AirPlay-kompatibel enhet på din hem- eller kontorsnätverket och ansluta genom att trycka på ikonen AirPlay i AirPlay-aktiverade app som du vill använda.

AirMusic

Om du vill strömma till ett ljudsystem som är ansluten till en Xbox, Playstation eller Windows PC, AirPlay kommer inte att fungera, men AirMusic kommer. En billig app från tredje part som godkänts av Apple och tillgänglig från iTunes Store, AirMusic ansluter med Wi-Fi till din spelkonsol, Windows Media Player eller någon annan enhet med hjälp av Digital Living Network Alliance standard. Även AirMusic fungerar bara med innehållet i din iPhone musikbibliotek, kan det vara bara biljetten för att strömma musik till din hemmabioanläggning.

Sonos

Sonos har blivit synonymt med trådlös musik för tekniskt kunniga audiofiler. Sonos-systemet använder trådlösa högtalare och andra enheter för att styra din musik i alla rum i ditt hem. En anpassad iPhone-docka kan du ansluta enheten från var som helst i ditt hus, trådlöst skicka musik till systemet samtidigt hålla den laddade. Om du behöver din iPhone för att vara helt untethered, måste du våren för en AirPort Express, men när du gör du har möjlighet att strömma till ditt Sonos-system från valfri AirPlay-aktiverade app.

Bluetooth-högtalare

Wi-Fi är inte den enda metoden för att spela musik trådlöst: iPhone inbyggda Bluetooth öppnar upp ett brett spektrum av högtalare och enhets val. I själva verket, om du letar efter bärbara högtalare, anser att de flesta batteridrivna trådlösa högtalare använder lägre strömförbrukning av Bluetooth. Stora tillverkare inklusive Bose, JBL och Brookstone göra en rad Bluetooth-högtalare, från små och portabla till större hifi-modeller och även klockradio. De flesta bilstereo med Bluetooth kan du också ta handsfree-samtal. Och om du vill att dina låtar i duschen, koppla ihop telefonen med den vattentäta iShower och sjunga med.

Avlägsen

Ibland ditt riktiga önskan är helt enkelt att styra din musik med din iPhone, och låt datorn göra jobbet för att spela musik. Apple Remote app kan du mingla på din fest medan du lägger förfrågningar till dina iTunes-spellistor och bekämpa dem som bråka med din stereons volymratten. Om dina gäster har också Remote installerat på sina iOS-enheter, kan de göra förfrågningar, rösta för låtar eller samarbeta på spellistor med dig.

Varför gör min Strålkastare flimmer när jag kör?

March 23

Strålkastare är makthungriga enheter. Kombinerat med strålkastare inneboende sikt kommer detta attribut gör ofta bilens halvljus de första komponenterna att drabbas av elektriska systemfel. Dessa fel kan variera från en dålig jord, till en inte generatorn till en enkel slipas tråd. Problemet är värt att undersöka, eftersom flimrande strålkastare kan indikera ett allvarligt fel i det elektriska systemet.

lösa Connectors

Om din strålkastare bara verkar flimmer på och av slumpmässigt - i synnerhet vid körning över ojämna vägar - då problemet är nästan säkert en lös kontakt eller lampa. Lösa anslutningar kan vara allt från ledningsnätet på strömbrytaren, till dem på strålkastarna till ett på gruppcentralen. Lösa säkringar och strålkastarnas lampor är också en möjlighet.

dålig Wiring

Den ström som flyter genom strålkastare ledningar sätter det under en stor del av stress. Påfrestningarna med konstant hög strömflödet i kombination med värme i motorrummet, oavsiktlig kinkar och böjning och nötning på närliggande föremål kan lätt orsaka en tråd antingen att bryta internt eller till jord på ramen. Detta tillstånd är den enda andra kan orsaka slump flimmer.

starter Switching

En konstant och regelbunden on-off flimmer kan vara resultatet av en dålig strålkastare relä eller strålkastare switch. Reläer är i grunden elektromagnetiska växlar: När man misslyckas, kan det ständigt öppna och stänga som strömförbrukningen genom det stiger och faller. Interna switch misslyckanden kan göra samma sak, men de är något mindre benägna än en dålig relä.

Tillbehör dragningskraft

Massiva stereosystem är ökända för att orsaka strålkastare pulsering - somliga även gillar detta, eftersom strålkastarna dämpas till följd av bas hit. Däremot kan allvarliga fel i andra delar också leda till kraftig strömförbrukning. Många komponenter på randen till misslyckande kommer att bygga upp värme och motstånd, sedan stänga som inre motstånd vinner ineffekt. Motorkylfläkten är ökända för detta tillstånd, men en dålig bränslepump, luftkonditionering kompressor koppling, elektriska blocket och kabinvärmare, och även torkarmotorer, kan orsaka en intermittent strömförbrukning.

misslyckades Generator

Generatorer i allmänhet misslyckas på ett gradvis sätt, men det är inte alltid fallet. De flesta generatorer använder en inbyggd spänningsregulator för att hålla produktionen på en stadig 14,2 volt eller så. En brist spänningsregulator av generator dioder kan snabbt spik och släppa spänning, vilket leder till antingen regelbundet eller slumpmässigt flimmer, beroende på vad som är trasigt.

Fördelar med LED-strålkastare

July 25

Fördelar med LED-strålkastare


För de flesta av bilens historia, har strålkastarna varit glödlampor. Denna typ av belysning involverar en ström som passerar genom en tråd i en glödlampa, vilket gör att tråden att lysa. På senare tid har biltillverkare utvecklat LED-teknik för användning som bil strålkastare. Dessa erbjuder flera viktiga fördelar, inklusive livslängd och låg strömförbrukning.

Hur LED-lampor arbete

LED är en akronym för "light-emitting diode." En diod är en elektronisk komponent som leder ström i endast en riktning. Den använder ofta en halvledare för att excitera elektroner till punkten för avger fotoner, som alstrar en ljus. Lysdioder har införts som nya glödlampor för användning i hemmet, och nu de kommer till användning för fordons ljus. Bakljus och trafiksignaler har utnyttjat lysdioder och lysdioder finns också i 2011 för bil strålkastare.

Ljusstyrka och värme

Lysdioder kan generera ljus som är lika ljus som, eller till och med ljusare än traditionella glödlampor. Som strålkastare för bilar, LED-lampor kan producera mer än dubbelt så ljus makt halogenlampor och ungefär samma mängd ljuseffekt som xenon lampor. Yet de LED-lampor producerar mindre värme än traditionella glödlampor, eftersom LED-lampor genererar en specifik våglängd av ljus, vilket ger en ren färg och mycket lite infraröd strålning.

Energieffektivitet

LED-lampor vinner förmån för användning i hem eftersom de är mycket effektiva. Samma sak gäller för LED-strålkastare. I en traditionell glödlampa, är de flesta av den energi som används värme, och endast 5 procent är ljus. Med en LED-ljus, är cirka 20 procent av den energi som omvandlas till ljus. Denna fördel är särskilt märkbar i elbilar, där användning av LED-strålkastare kan innebära bilen kommer att lägga sex miles till sitt sortiment innan det behöver laddas. En LED-lampa kan potentiellt använda 1/20 energin hos en traditionell glödlampa.

Livslängd och hållbarhet

Medan LED-lampor kostar för närvarande mer än glödlampor, behöver de inte bytas så ofta. LED-strålkastare har potential att överleva bilen själv. De är också mer hållbara än glödlampor. De bryter mindre lätt, och eftersom det inte finns någon glödtråd i lampan själv, betyder inte "bränna ut". LED-lampor är också mindre än glödlampor, vilket möjliggör större stil design och flexibilitet i placering.