styrdämpare jeep wj

Hur man byter en 1997 Jeep Grand Cherokee styrdämpare

March 22

Styrsystemet på en 1997 Jeep Grand Cherokee använder ett flerlänksystem. Detta system fungerar ganska bra, men Grand Cherokee s stor diameter hjulet och däcket kan beskatta styrningen. För att kompensera, använder fabriken en styrdämpare för att absorbera en del av sido mot sidokrafter appliceras på styrled. Om det dämpare går ut, kan styrningen bli svårt, så ersätter det bör prioriteras.

Instruktioner

1 Placera domkraften under fordonets front, lyft upp med domkraften handtaget, ställ sedan fordonet på pallbockar. Se till att fordonet står stadigt på läktarna innan du går under det.

2 Platta ut sprinten på styrdämpare kronmuttern med hjälp av nål-nosed tänger, dra ut sprinten med hjälp av sprinten avdragare. Sprinten ser ut som en tjock version av en hårnål, och det går mellan stolparna i en kronmuttern. Det plattas ut vid en ände för att stoppa muttern från att vrida. Kronmuttern kallas att eftersom det ser ut som tornet av ett slott, med flera kantiga sektioner. Styr dämpare ser ut precis som en stötdämpare.

3 Unbolt styrdämpare i båda ändar med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan bort dämparen från styrled och kassera den.

4 Installera det nya styrdämpare på styrlänk hjälp av spärr och fabriks hårdvara. Sedan in en sprint i kronmuttern på styrled och dra isär den med hjälp av nål-plattång.

5 Sänk SUV från läktaren med hjälp av domkraft.

Hur man byter Jeep Grand Cherokee Styrdämpar

April 3

Hur man byter Jeep Grand Cherokee Styrdämpar


Din Jeep Grand Cherokee styrsystem utnyttjar en styrdämpare för att absorbera stötar i vägen. När du kör över ett gupp i vägen, absorberar styrdämpare till fart och håller ratten fortfarande. Utan användning av en styrdämpare, skulle ratten skaka från sida till sida. Styrdämpare bör bytas ut 75.000 miles för att förhindra dålig hantering. De kan köpas från någon Biltema och installerat själv.

Instruktioner

1 Placera en hydraulisk domkraft under framaxeln och höja fordonet tillräckligt så att de främre däcken är från marken. Plats jack står på varje sida av axeln för att stödja vikten.

2 Leta styr dämpare på styrsystemet. Det är ansluten med två skruvar på axeln och dra länken; det liknar en stötdämpare.

3 Spraya en liten mängd penetrerande vätska till varje bult på styrdämpare.

4 Ta bort skruvarna som håller dämparen på plats med en spärr och en socket.

5 Dra styrdämpare från fordonet.

6 Placera utbytesstyrdämpare på plats. Montera lagerbultarna och dra åt dem med hjälp av en spärr och uttag.

Hur man installerar en styrdämpare i en Jeep

May 1

Hur man installerar en styrdämpare i en Jeep


Installera en styrdämpare på din Jeep kommer att förbättra hanteringen och dra åt styrningen av Jeep. Alla Jeep fordon kommer från fabriken med ett spjäll ligger på styrled. Den är belägen på draglänken och ser ut som en stötdämpare. Funktionen av dämparen är att reducera stötar till styr och minska överföringen av energi genom styr till ratten. Om spjället är sliten, kan du känna bulor, ryck eller vibrationer i ratten.

Instruktioner

1 Placera hjulen på din Jeep så att de är raka. Detta kommer att göra att installera en ny dämpare mycket enklare och ger dig bättre tillgång till fästet på passagerarsidan av axeln.

2 Lokalisera spjället monteringskonsolen nära passagerarsidan spiralfjäder. Sätt spjället i konsolen och installera monteringsbulten. Dra åt monteringsbulten tills ordentligt med en skiftnyckel, sedan vridmomentet till 55 foot-pounds med en momentnyckel.

3 För in den koniska bulten på den motsatta änden av dämparen i hålet i mitten av dragstången. Montera muttern på bulten och dra åt den med en skiftnyckel.

4 Dra åt muttern på den koniska bulten till 55 foot-pounds med en momentnyckel, vrid sedan muttern precis tillräckligt för att inrikta hålet i bulten med den första slitsen i muttern.

5 Installera en ny saxsprint i hålet i den koniska bulten. Böja ändarna av sprinten över med hjälp av en tång för att hålla den från att komma ut av bulten.

Hur man installerar en styrdämpare

March 10

Hur man installerar en styrdämpare


En styrdämpare är en anordning som bultar till en motorcykel s gafflar på en ände och ramen på den andra änden av dämparen. Styrdämparen är en chock-liknande anordning som, som namnet antyder, stabiliserar styrningen av cykeln genom att förhindra eller minimera den fram och tillbaka svängning av gafflarna. Spjäll används som en prestation del samt att förbättra säkerheten på cykeln. En typ av styrdämpare är bolt-on spjäll.

Instruktioner

1 Montera ramen klämman som medföljer spjället kit med de medföljande skruvarna. Detta är vanligtvis två stycken som sammanskruvade på vardera sidan av ramen precis framför gastank. Detta kommer att vara specifika för din motorcykel, så se till att du har rätt styrdämpare. Dra åt klämman med en momentnyckel enligt anvisningarna.

2 Bolt fästet armen på ramen klämman med de medföljande skruvarna och dra åt med rätt moment med momentnyckel. Detta är vad spjället själv kommer att montera på.

3 Förmontera styrdämparen gaffelfäste och klämma om det behövs. Använd en socket för att ta bort den stora centrummuttern. Skydda finish krommuttern med tejp om du vill undvika repor med sockeln. Ta bort den stora brickan under muttern.

4 Installera gaffeln fästet på mitten av gafflarna där centrum muttern avlägsnades. Byt muttern och brickan och dra den till rätt inställning vridmoment.

5 Ta bort plastskyddet på slutet av styrdämpare (om det finns ett) och skjut styrdämparen genom det lossade gaffelfästet klämma. Fäst slutet motsatsen till inställningsratten på ramen fästet med den medföljande hårdvaran.

6 Placera styrdämparen i klämman enligt anvisningarna och sedan dra åt klämman så att spjället hålls säkert på plats.

7 Vrid styret för att kontrollera att gafflarna kan vända för att låsa. Justera efter behov för att få den rätta låset.

8 Justera dämpningen av styrdämparen. Om gafflarna vrids sakta, kommer det att vara minimal eller ingen dämpning, men en plötslig rörelse bör dramatiskt öka dämpningen. Justera dämpningen med inställningsratten tills du är nöjd med känslan av dämpning på gafflarna.

9 Noggrant testa cykla för att säkerställa att spjället inte stör någon normal drift.

Vad som orsakar en styrdämpare att misslyckas?

March 14

Vad som orsakar en styrdämpare att misslyckas?


Styrdämpare, även kallade stabilisatorer, är en integrerad del av en motorcykel styrsystem. I huvudsak är en styrdämpare en miniatyr stötdämpare. Till skillnad från andra stötdämpare, som minskar chock för hju-, reducerar en styrdämpare chock i motorcykelns styrsystemet. Skulle styrdämparen på din motorcykel misslyckas, kommer flera tecken åtfölja misslyckande. Att lära sig att känna igen dessa tecken kommer att tillåta dig att upptäcka och ersätta felaktiga styrdämpare tidigt.

Brist på Dämpning

Den mest uppenbara tecken på en misslyckad styrdämpare är frånvaron av dämpning. Dämpning är en mekanism som hindrar din motorcykel från att vrida alltför abrupt. Om du upptäcker att din motorcykel förvandlar en mycket snabbare än det brukade, är detta ett tecken på en misslyckad styrdämpare. Vanligtvis är detta problem som orsakas av skräp i din spjällets ventil eller slitna interna komponenter som kräver ersättning.

Läckage

En annan säkert tecken på en misslyckad styrdämpare är synligt läckage. Om du ser någon vätska läcker från spjäll, då är det mycket väl skulle kunna misslyckas. Sådant läckage kan emellertid också vara ett tecken på problem med din spjällfästelement, och inte med spjället själv.

kolv Damage

Skador på din styrdämpare kolv är också ett tecken på att styrdämpare misslyckas. Detta kan vara lite svårare att kontrollera än andra tecken, som du kommer antagligen att ta bort styrdämpare för att göra det.

handlebar Behavior

En identifierbar tecken på att din styrdämpare har misslyckats handlar om hur din motorcykelns styre känner. Om du enkelt kan ställa in och vända styret från sida till sida, då är det troligt att din styrdämpare har genomgått någon form av inre skador. Detta problem visar vanligtvis upp i tandem med läckage.

Monteringsfäste snedställning

Din spjäll bör komma med ett monteringsfäste. Det sätt på vilket detta monteringsfäste är ansluten till motorcykelns ram kan ha en stor betydelse för den framgångsrika driften av din styrdämpare. Om det inte är i linje med den övre gaffelkronan av styrdämparen, då detta innebär att din styrdämpare inte kan röra sig fritt.

Hur man kan anpassa en styrdämpare

May 26

Hur man kan anpassa en styrdämpare


Styr dämpare ingår som standardutrustning på många av dagens kraftfulla motorcyklar för att öka stabiliteten genom att minska överdriven svaj och vibrationer i motorcykelns framgafflar. För att ge ännu större stabilitet, många styrdämpare tillverkare erbjuder justerbara dämpare som tillåter föraren att ändra dämpkraften inställningar som körförhållanden förändring. På grund av den krävande karaktär motorcykel racing, måste dessa justerbara dämpare vara tillgängliga utan större ansträngning från föraren; de vanligen är monterade över toppen av styret eller längs sidan av motorcykeln.

Instruktioner

1 Bekanta dig med layouten på styrdämpare. Roterande typ spjäll styrs av en urtavla på framsidan av spjället. Kolvtyp spjäll har en justeringsratten monterad på änden av dämpningsstången eller på styrdämparen s bostäder.

2 Ställ styrdämparen till dess maximal kraft genom att vrida inställningsratten medurs tills det inte längre kommer att vända. Den klickande ljud hörs när du vrider på ratten anger individuella dämpningsinställningar. Återställ styrdämparen till en maximal "mjuk" nivå genom att vrida inställningsratten moturs tio klick.

3 Ta din motorcykel för en provtur. Justera styrdämparen att tillgodose din körstil och vägförhållanden. Mjukare vägar och lätt ridning kräver mindre dämpning, medan ojämna vägytor eller aggressiva körteknik kommer att kräva mer dämpkraft.

Hur man tar bort en styrdämpare

August 2

Styrdämpare är en typ av stötdämpare för ditt styrsystem. Spjäll vanligen på lastbilar och stadsjeepar. Många lastbilar kommer med fabriksinstallerade spjäll, men det är vanligt att hitta äldre modeller med eftermarknadsdämpare som är kopplade till ramen och styrled med konsoler. En styrdämpare är användbart om du ska ha en punktering på en framdäck, eftersom det kommer att absorbera vingla som induceras av den blåsta däcket och bidra till att förhindra att fordonet skruvat. Liknande chocker, spjäll slits ut och måste ersättas med jämna mellanrum.

Instruktioner

fabriken Damper

1 Parkera bilen på plan mark med hjulen pekade rakt fram.

2 Leta styrdämparen, som ser ut som en stötdämpare. Spjället är fäst horisontellt vid en konsol på passagerarsidan av ramen med en mutter och bult, och den är ansluten till styrlänkaget av en tapp som är en del av stången på spjället som rör sig in och ut ur dämpkroppen . Dubben montering ser ut som en tie-rod slut.

3 Ta bort saxsprinten från spjäll där det är fastskruvat på styrlänkaget. Lossa kronmuttern. Knacka försiktigt på kronmuttern med en hammare för att driva bort spjäll stud från styrlänk. Ta bort muttern och dra spjället stud ur kopplingen.

4 Ta bort muttern och bulten som håller spjället till fästet på ramen. Dra spjället från fästet och ta bort spjället från fordonet.

eftermarknaden Damper

5 Leta spjället som i avsnitt 1. Det är i samma position men hålls av fästen i båda ändar. Denna typ av spjäll har en tapp vid en ände, och den raka stången som rör sig in och ut ur dämpkroppen har en gängad ände som ansluts till en konsol som är bultad till styrlänkaget.

6 Ta bort muttern, brickan och gummiisolatorn vid den gängade änden av dämparstången där den fäster hållaren på styrlänk. Använd två nycklar, en hålla änden av stången och en att vrida muttern. Om du inte håller i slutet av stången, kommer muttern bara snurra staven.

7 Ta bort muttern, brickan och gummiisolatorn från tappen vid den andra änden av dämparen där den fäster på ramen. Du behöver bara en nyckel för detta.

8 Komprimera spjället och skjut tappen ur sitt fäste. Skjut stången ur sitt fäste och ta bort spjället från fordonet.

Hur man monterar en styrdämpare

October 3

Motorcykel styrdämpare är användbara produkter som hjälper till att stabilisera en motorcykel Styrning och är särskilt populär på moderna sportcyklar. Inte nog med att de gör motorcykelns styrkänsla mer stabil, i synnerhet vid kurvtagning, men de också spelar en viktig säkerhetsroll. Om föraren börjar tappa kontrollen, kommer spjället hindra gafflarna och styren från den fruktade "tank slapper", vilket händer när gafflarna börjar oscillerande fram och tillbaka.

Instruktioner

1 Bolt ramen klämma för spjället till cykelramen med medföljande hårdvara och enligt anvisningarna för spjället. Klämman är vanligtvis består av två delar - en på varje sida av ramen - att bulten tillsammans. Klämman kommer att installeras precis framför den gastank och under styret.

2 Montera konsolen arm för styrdämparen på ramen klämma, med den medföljande hårdvara, och dra åt skruvarna till tillverkarens inställningar. Spjället själv kommer att montera på denna konsol.

3 Med en hylsa, avlägsna stor center muttern på toppen av gafflarna. Om du vill skydda skruven från repor, plats band på det innan du skruva isär den. Ta bort brickan belägen under muttern.

4 Bolt gaffelfästet och klämma till mitten av gafflarna, installera och dra åt stora muttern som togs bort. Dra åt muttern till rätt inställningar. Du kan behöva förmontera gaffelfästet och klämma innan de är bultade på. Konsultera anvisningarna som följde med spjället.

5 Skjut styrdämparen genom gaffeln fästet klämman och se till att klämman är löst nog att låta spjäll glida igenom. Se till att du skjuter rätt ände genom klämman. Den ena änden kommer att ha en inställningsratten för spjället; den andra änden bultarna till ramen fästet.

6 Orientera spjället i klämman enligt anvisningarna. Dra åt klämman på gaffelfästet mot spjället tills spjället hålls tätt på plats.

7 Testa driften av spjället genom att vrida styret fram och tillbaka till fullt rattutslag. Om styret inte kan vridas fullt stopp till stopp, lossa klämman och justera läget för spjället.

8 Justera dämpningskraft styrdämparen med inställningsratten till en inställning som känns bekvämt och naturligt för dig. Ta en provtur för att se till att spjället fungerar och att dämpningen är lämpligt.

Hur identifiera styrdämpare problem

October 20

Hur identifiera styrdämpare problem


Styrdämpare, eller stabilisatorer, är ett måste för dagens kraftfulla sportcyklar. Rörelse att minska oönskade rörelser från framhjulet genom en hydraulisk kolv, styrdämpare ger en viss stabilitet i de hastigheter vid vilka de flesta åkare rider. På gatan, kan en styrdämpare praktiskt taget radera väg oegentligheter ger motorcyklisten med en mjuk gång. Efter ett tag, men kan styrdämpare börja fel. Men, hur kan du säga om din spjället fungerar korrekt?

Instruktioner

1 Inspektera styrdämparen visuellt för eventuella tecken på läckage eller skador på spjället kolv. Om det behövs, ta bort spjället helt. Läckage kan vara tecken på skadade inre komponenterna, men kan också orsakas av lösa fästen på en roterande stil styrdämpare.

2 Justera styrdämparen till dess fastaste inställningen och vända styret från sida till sida. Ta del av det arbete som krävs för att vända barer och synliga läckage från dämpningsstången och kolven. Om styret vänder lätt och utan någon dämpande effekt, kan spjället ventiler och stavar har inre skador eller slitage.

3 Kontrollera styrdämparen fäste anpassning till den övre gaffelkronan. Om fästet är feljusterat kan styrdämparen inte har ett komplett utbud av rörelse. Ta styrdämparen och fästet och inspektera efter tecken på skador innan de installation enligt tillverkarens anvisningar.

Tips

  • Kontakta styrdämparen tillverkaren om du tror att spjället är skadad på något sätt.
  • Inte rida din motorcykel om du tror att din styrdämpare är skadad. En skadad styrdämpare kan störa styringångar och skapa en förlust av kontroll.

Hur man installerar en Skyjacker styrdämpare 7009

June 9

Vissa fyrhjulsdrivna sport utility fordon och lastbilar är utrustade med en styrdämpare på främre hjulupphängningen. Spjället används för att stoppa eventuella sida-till-sida vibrationer från däcken och gör det enklare att styra fordonet. Dessa funktioner är särskilt viktigt om du uppgraderar till större hjul och däck, för då spjället är i en högre belastning. Om aktie spjället slits ut, kan du uppgradera till en Skyjacker styrdämpare modell nr 7009, som är tillgänglig för en mängd olika fordon.

Instruktioner

1 Parkera bilen på ett plant underlag och pekar hjulen rakt fram. Lokalisera styrdämparen, som är på framaxeln och kör bredden på den främre änden. Det går också parallellt med marken.

2 Unbolt lager styrdämparen från den främre styr koppling med 3/8-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Dra aktie styrdämparen bort från styrlänk.

3 Installera Skyjacker styrdämparen nr 7009 på aktiemonteringsplatser på styr koppling med 3/8-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Starta fordonet och vrida ratten från längst till vänster längst till höger. Se till att spjället inte bottnar ut på endera sidan av svängradien.