tändning ford 302

Så här ändrar Pick-up-spolen i en Ford 302

August 13

Pick-up-spole i din Ford 302 ger en triggersignal för tändsystemet som tändmodulen använder för att avfyra tändspolen. Som tänderna på hjulet på distributörens axeln passera metallkärnan av pick-up-spolen, kollapsar magnetfältet och en spänning induceras i pick-up-spolens lindningar. Denna signal bearbetas av tändmodulen och spänning till den primära sidan av spolen är avstängd. Detta orsakar en gnista som skall transporteras till distributören och de enskilda tändstiften.

Instruktioner

1 Lossa fördelarlocket från toppen av fördelaren på framsidan av inloppsröret. Bump motorn (sväng momentant tändningsnyckeln för att starta och sedan tillbaka för att köra) tills rotorn ovanpå distributören är riktad mot centrum av insugningsröret. Lyft rotorn utanför fördelaraxeln. Koppla tändmodulen elektriska kontaktdon.

2 Gör en markering på insugningsröret med ritpennan som anger var rotorn pekar. Detta kommer att förenkla ominstallation av distributören. Gör ett annat märke på fördelarbasen och grenröret för att indikera positionen för fördelaren i motorn.

3 Ta distributören nedhållande bult och fäste vid basen av distributören med hjälp av en 13 mm eller 1/2 tum (beroende på årsmodell) distributör nyckel. Dra distributören rakt upp, ut ur motorn, tills den går fri från grenröret. Placera fördelaren på en arbetsyta.

4 Ta ankaret från toppen av distributören axeln med en 1/4-tums mutter föraren att ta bort de två skruvarna som håller fast den på axeln. Driva ut spännstiftet som håller fast fördelar drivkugghjulet till botten av fördelaraxeln med hjälp av en hammare och spännstift punch. Skjut växeln från axeln och dra axeln från distributören.

5 Skruva isär den elektriska kontakten på pick-up-spolen från fördelningshuset användning av en 1/4-tums mutter föraren att ta bort fästbulten och kopplar bort den från tändmodulen. Avlägsna pick-up-spolen från distributören genom att använda en pick eller snäppringstång för att ta bort den kvarhållande klämman ovanpå pick-up-spolen och lyfta spolen ut ur höljet.

6 Skjut in den nya pick-up-spole på huset och installera låsclipset. Anslut den elektriska kontakten i modulen och skruva fast huset. Sätt tillbaka axeln i huset. Montera drevet på axeln och säkra den på plats med en ny rulle stift. Använda spännstiftet stans och en hammare för att driva stiftet på plats. Installera ankaret och rotorn.

7 Sätt tillbaka distributör, var noga med att rada upp rotorn och fördelarhuset inriktningsmärken i steg 2. Fäst distributören i motorn med nedhållande fästet och bulten med distributören skiftnyckel för att dra åt bulten tätt.

8 Starta motorn. Vrid fördelaren tills tomgångsvarvtalet stabiliserar och motorn går så smidigt som möjligt. Återställ tändningen enligt instruktionerna i servicemanualen för modellen och år för din Mustang.

Tips

  • Skyddsglasögon och arbetshandskar när du arbetar runt en motor som är igång för att förhindra allvarliga skador.

Så här ändrar oljepumpen på en Ford 302

November 19

Så här ändrar oljepumpen på en Ford 302


Ford 302 motor används i många Ford bilar och lastbilar från slutet av sextiotalet till det tidiga 2000-talet. Ofta kallas en Windsor motor (efter fabriken som gjorde det) kan du enkelt berätta om din Ford har en 302 genom att titta på VIN-nummer på bilen. Om den 8: e bokstaven är en "H", det är en 302. Det är viktigt att veta när du behöver ändra oljepumpen. På en Ford 302 detta är en relativt lätt uppgift att utföra. Andra typer av Ford-motorer kommer att kräva en annan strategi.

Instruktioner

Ta bort den gamla oljepump

1 Parkera din Ford på en plan yta. Skjut en olja drain pan under motorn. Se till att det är under oljeavtappningspluggen på sidan av oljetråget bultas fast i botten av motorn.

2 Ta bort oljeavtappningspluggen med en socket set och låt all motorolja rinna ut. Sätt tillbaka oljeavtappningspluggen när ingen mer olja kommer ut.

3 Jack framsidan av fordonet upp och stödja vikten av fordonet på pallbockar. Du kan hoppa över detta steg om din Ford chassi är tillräckligt hög för att tillåta dig att enkelt komma åt skruvarna som håller tråget på plats (som på de flesta lastbilar). Du vill tillräckligt med utrymme för att kunna bekvämt kunna arbeta med en hylsnyckel.

4 Lossa och ta bort bultarna som håller oljetråget på undersidan av motorblocket. Dra oljetråget från motorn. Ta bort oljetråget packningen och kassera den.

5 Följ upptagningsarmen (en metall arm med en platt skiva på änden som skjuter ut från motorblocket i var oljetråget var) till där den ansluter till oljepumpen. Hitta de två bultar som håller oljepumpen till motorblocket.

6 Ta bort oljepump monteringsbultar och dra pumpen från motorn. Detta undanröjer också upptagningsarmen, eftersom den är ansluten till pumpen. Oroa dig inte om detta; kommer det att finnas en ny arm ansluten till din nya oljepump.

Installera ny oljepump

7 Lägga den nya oljepumpen packningen på passytan på oljepumpen. Passytan är den plana metalldelen av pumpen (genom bulthålen) som kommer att pressa mot (passa ihop med) motorblocket när den är installerad.

8 Lyft pumpen på plats och sätt in den i motorblocket. Se till pick-up arm vid botten av pumpen sträcker sig ut från motorn och i var oljetråget kommer att bli. Om du inte kan komma ihåg hur oljetråget går, innan pumpen på plats håller pannan upp så det är uppradade med bulthål, så att du kan se riktningen av pannan. Oroa dig inte om att föra in fel ände av pumpen in i motorn, kommer det passar bara ett sätt.

9 Placera monteringsbultarna genom bulthålen i pumpen och dra åt dem med en hylsnyckel. Du vill dra åt skruvarna tills de är för hand, sedan vända dem 1/4 varv med hylsnyckeln. Du kan se när en bult är för hand vid användning av en hylsnyckel för att installera det eftersom det kommer att finnas något motstånd från nyckeln när du använder den tills nu är det för hand.

10 Lägg den nya oljetråget packningen på oljetråget kant, och se till att hålen i packningen linje upp med bulthålen i pannan.

11 Lyft pannan på plats och sätta i bultarna. Dra åt dem tills hand. Dra inte åt tidigare för hand. Gå vidare till nästa steg, där du kommer att använda ett mönster för att dra åt skruvarna, se till pannan fästen och tätningar ordentligt.

12 Avsluta dra åt skruvarna som håller oljeavtappningstråget till motorblocket, som arbetar i ett mönster så att du dra åt alla bultar en liten bit i taget, arbetar från sida till sida tills de är alla ett helt varv med hylsnyckeln förbi att för hand. Att arbeta i ett mönster kommer att säkerställa pannan är fäst i en nivå sätt så det upprätthåller en bra tätning.

13 Fyll på motorolja. Kontrollera specifikationerna för din Ford lastbil eller bil för att veta hur mycket att sätta i. Observera att om du höjde din bil på pallbockar medan du ändrade oljepumpen, måste du sänka den till marken innan du lägger olja.

Tips

  • Beroende på ålder av bilen, kan det vara lättare att bygga oljepumpen än att hitta en ny. Använd länken resurs nedan för att ta reda på mer om felsökning av oljepumpen när den är ut ur fordonet.
  • Ändra aldrig oljepumpen på en bil som har nyligen kört. Låt alltid bilmotorn (och oljan) för att kyla, eller du kan bli allvarligt bränd.

Ford 302 Motorspecifikationer

June 14

Ford 302 Motorspecifikationer


Ford 302 kubiktum deplacement (CID) motorn var en av de mest populära amerikanska kraftverk hela "muskel bil" era som sträcker sig från 1968 till 1973. Motorn var en V8, och ägare och förare älskade effektklass och dess gasrespons . Bilens konfiguration var i huvudsak en uttråkad ut små block Cleveland / Windsor 289 CID, och den ursprungliga var ganska imponerande på egen hand. Men när den slutliga 302 kraftverk var kompletteras och integreras med en Larry Shimoda-stil Trans Am Mustang kroppen (Shimoda fortsatte med att utforma Chevy Corvette Mako Shark), saker fick ännu mer spännande för tävlingsförare utöver allmänheten. Bilen byggdes speciellt för att vinna 1969 Trans Am Championship för att kunna konkurrera head-to-head i "Ponycar" marknadsföring krig mot lik av Chevy Camaro, AMC Javelin och Mopar s Barracudas. Ford kontingenten leddes av Bud Moore, och efter nästan vinna mästerskapet i '69, fick jobbet gjort följande år.

302 "F" 2V 1968-1973

Beståndet 302 "F" variant tillverkades mellan 1968-1973, då linjen stängdes. Detta var återförsäljaren showroom lager motor och var den svagaste av alla de 302 motorer. Kraftverket var utformad som en åttacylindrig, 90-graders, overhead ventil kraftverk med en total förskjutning av 302 cubic inches. Hästkrafter varierade från 210 hk vid 4400 rpm mellan 1968 och 1970, men kraften sjunkit avsevärt i 1972-73 årsmodeller till 141 hk vid 4000 rpm. För att ge dig en känsla av hur föga imponerande denna version var, körde det på vanlig bensin (under 100 oktan).

302 "G" 8V 1968 Tunnel Port

302 "G" 8V Tunnel Port variant producerades 1968 och såldes som både återförsäljare showroom tillbehör motor, eller "från hyllan" racing kraftverk för användning i utvecklingsstadiet av 1968 Trans Am serien. Motorn var konfigurerad som en åttacylindrig, 90-graders, overhead ventil, bär 302 cubic inches producerar 310 pund-fot vid 2800 rpm, 240 hk vid 5000 rpm eller 420 hk vid 8000 rpm (Trans Am version). Ju högre kompression av denna version krävs premium bensin (100 oktan eller bättre).

302 "G" 4V 1969-1971 # Boss

302 "G" 4V 1969-1971 # Boss variant tillverkades mellan 1969 och 1971 och var "stor hund" av alla 302 motorer. Kraftverket erbjöds både återförsäljare uppgradera showroom bil och som en "låda" racing motor för direkt användning i Trans Am serien. Detta är motorn som vann Trans Am Championship 1970 och var en mycket imponerande bit av kraftverksteknik på sin tid. Kraftverket var utformad som en åttacylindrig, 90-graders, toppventilsmotor erbjuder 302 cubic inches, 290 pund-fot vid 4300 rpm, 290 hk vid 5800 rpm eller 470 hk vid 9000 varv per minut (Trans Am racing version).

Hur man bygger en Ford 302 motor för en turbo

March 16

Hur man bygger en Ford 302 motor för en turbo


Infördes 1968, 302 var en hö-maker punch i muskeln bilen tarmen. Med hög komprimering, massivt Högflödande cylinderhuvuden (i Boss form), hög tillverkningsnummer och låg kostnad, rev-happy 302 blev snabbt ett populärt alternativ till dyra stora block som regelbundet hedrad tidskriftsomslag. Re-dubbade "5.0" på 1980-talet, denna motor är fortfarande populär med hot-rodders för sin styrka, mångsidighet och direkt effektpotential. Dessa motorer tar särskilt väl för turboladdning, alltför; turbo 5,0 Mustangs tenderar att dominera ad nauseum i flera NHRA och IHRA racing klasser där de får spela.

Instruktioner

1 Börja med ett bestånd 1986 eller äldre, "berg-cam" motorblocket med åtminstone 50.000 miles på den (kallas en "kryddat" block). Järn kristaller i motorblocket gjutning det är faktiskt ganska svag från fabriken; blocket behöver några tusen värmecykler innan den atomära strukturen verkligen cement, och blocket når sin optimala styrka. Om du bygger en motor med över 450 hästkrafter, börjar med en starkare eftermarknadsjärn kvarter från World produkter, Dart eller Ford SVO.

2 Köpa och installera en smidd 4340 stål vevaxel, tillgänglig från olika tillverkare börjar vid ca $ 400. När polerad och nitrerat (kväve impregnerat) för styrka, är en lager vevaxel bra för cirka 450 hästkrafter.

3 Installera en uppsättning av smitt stål, H-formad stil vevstakar om du tänker för något över 550 hästkrafter. En uppsättning av billigare smide är bra för en konservativ 450 hästkrafter, och den starkaste uppsättningen av aktie vevstakar är bra till omkring 400 så länge du håller RPM i 6500.

4 Använda en uppsättning smidda aluminium, 8,5: 1 kupade kolvar och specialturboladdaren kolvringar. Installera en stud gördel på undersidan av vevaxelns huvud caps om med hjälp av en erfaren lager block.

5 Installera en uppsättning lager Ford GT40 eller GT 40P huvuden från en 1990-talet 5.0L Mustang eller efter 1995 Explorer. Även om de flyter väl från fabriken, bör du överväga att ha dessa huvuden portas och poleras för att utvinna maximalt luftflöde. Om du letar efter mer än 550 hästkrafter, överväga en eftermarknad uppsättning huvuden från Airflow Research, Edelbrock eller Ford Racing.

6 Lägg till en Ford Racing E303 cam för en bra tomgång och bra övre änden makt, en F303 kam för 600 hästkrafter plus program eller motsvarande kamaxel och matchande ventil tåg från en annan tillverkare. Installera en portade eftermarknads Cobra övre och nedre insugningsröret.

Tips

  • Ford 302 har ett hemligt vapen där dubbla turbo är berörda. Avgasgrenrörets fläns är helt symmetrisk, så att du faktiskt kan använda en uppsättning vänt-over, lager Mustang "shorty" rubriker som turbogrenrör. Detta kan spara några stora pengar på den slutliga tally.

Specifikationer för Ford 302 Cam

April 3

Specifikationer för Ford 302 Cam


Ford 302 Cam, tillverkade 1968-1973, utnyttjar en åttacylindrig motor. Fordonet har utformats med roadracing i åtanke och kan modifieras ytterligare för hastighet och acceleration. Ford erbjöd två senare modeller baserade på 302, utformade speciellt med hastighet i åtanke - Tunnel Port 302 och Boss 302.

302 "F" 2V

F modell av Ford 302 har en åttacylindrig motor med en 302-kubik-tums förskjutning. Det maximala vridmomentet är 310 fot-pund på 2800 varv per minut. Den maximala hästkrafter är 210. Fordonet har ett kompressionsförhållande på 9,51 till 1. Fordonet använder vanlig gas och har en gjutjärnsinsugningsröret. Den initiala tändinställningen är 6 grader. Denna modell tillverkades mellan 1968 och 1973.

302 "J" 4V

Denna modell åttacylindrig motor har en cylindervolym på 302 cubic inches. Sitt maximala vridmoment är 310 fot-pound och dess maximala broms hästkrafter är 250. Fordonet har ett kompressionsförhållande på 10,1-till-en med ett kompressionstryck på mellan 130 och 170 psi. Förgasaren är en Auto 4300 och fordonet kräver premium bensin. Denna modell tillverkades 1968.

302 "G" 8V

G: s åttacylindriga motorn har ett deplacement på 302 cubic inches. Den har ett maximalt vridmoment på 310 ft.-lb. och en maximal broms hästkrafter av 240. Trans Am versionen av fordonet har en maximal broms hästkrafter av 420. Kompressionsförhållandet är 10,5-till-1. Den 435x2 CFM Auto 4300-A förgasare använder en automatisk choke. Fordonet kräver premium bensin och tillverkades under 1968.

302 "G" 4V

Tillverkades mellan 1969 och 1971, har G åtta-cylindrig motor en förskjutning av 302 cubic inches. Dess maximala Torgue är 290 ft.-lb. och dess maximala hästkrafter är 290. Trans Am racing version av fordonet har en maximal broms hästkrafter av 470. Kompressionsförhållandet om 10,50-till-1. Fordonet kräver premium bensin.

Hur man kan förbättra bränsleekonomin för en Ford 302

April 21

Hur man kan förbättra bränsleekonomin för en Ford 302


När kostnaden för bensin går upp, människor tenderar att fokusera mer på den mängd bränsle som de konsumerar. Men en person har förmågan att förbättra bränsleekonomin för Ford 302 fordon vid någon punkt han väljer. Om du lär dig att träna goda körvanor och skära ner på extra fordonsvikten, kan du förbättra bilens bränsleekonomi.

Instruktioner

1 Bli av med alla objekt på 302 som tar upp extra utrymme eller vikt. Detta tar bort en del av den stress som motorn känns när den har att bära fler objekt.

2 Sakta ner medan du reser på motorvägen eller motorväg. När Ford går över 70 km / h, är bränsleeffektivitet minskar.

3 Undvika stop-and-go-trafik. Denna typ av körning minskar bränsleekonomin. Om du kan justera tiderna du reser så att du slipper rusningstid.

1986 Ford 302 Specifikation

April 24

1986 Ford 302 Specifikation


Den berömda Ford 302 5,0-liters small block motor blev känd genom Ford Mustang 1968. År 1986 hade denna lilla blocket motor blir en arbetshäst V8 som tjänstgör i olika personbilar och lätta lastbilar. 302 hålls betjäna upp till 1995. Motorn hade en förgasare fram till 1985 och blev elektroniskt bränsle sprutas in 1986. Bränsleinsprutning förlängde motorns livslängd genom att göra motorn mer bränsleeffektiva och kraftfulla. Ford Mustang kommer att föra fram en speciell 302 motor under 2012 för att fira kraften i 302.

1986 302 Mustang Stats

1986 Mustang 302 motorn kallad 302 HO. Den "HO" stod för hög effekt och betydde mycket mer makt. Den nya datorstyrda induktionssystem hade en tvådelad gjuten aluminium insugningsrör med avstämda löpare och hastighet densitet luftmätning. Motorn presenterade också flat top kolvar och omgjorda hög virvel topplock med en ny snabbbrännförbränningskammaren. Detta gav motorn ett kompressionsförhållande på 9,2: 1, vilket var högre än föregående år på 8,4: 1. 302-kubik-tums (CI) motorn har en effekt på 200 hästkrafter (hk) vid 4000 rpm. Detta var 10 hästkrafter lägre än föregående år, men vridmoment på 285 ft.-lb. vid 3000 rpm höjdes med 15 ft.-lb.

Bronco 302

1986 5,0-liters 302-ci motor serverades som en av de V8-motorer i Ford Bronco. 302 kom med flera portar bränsleinsprutning föra bättre bränsleekonomi och mer makt till Bronco. Motorn har en effekt på 190 hk med 285 ft.-lb. av vridmoment. Detta var en lägre effekt än Mustang eftersom Bronco används låg effekt version av 302. Ford Bronco infördes ursprungligen som konkurrensen till Jeep C-J5 och International Harvester Scout och var sport utility fordon som tillverkas 1966-1996.

F-serien 302

Den 1986 302 5,0-liters V8 användes också på kusin till Bronco, F-seriens lastbilar. År 1986 hade F-serien nått sin sjunde generationen. 302 motor användes i F-serien lastbilar och bedömdes på 185 hk vid 3800 rpm med 270 ft.-lb. av vridmoment vid 2400 varv per minut. Denna version av 302 presenterade också ny elektronisk bränsleinsprutning installerad på motorn. Användningen av bränsleinsprutnings ökat hästkrafter på lastbilar med 50 hk på 302 motor som används i F-150. 302 för lastbilar hade en lägre produktion och i allmänhet var en helt annan motor än Mustang versionen. Till exempel begagnat olika rubriker, kamaxel och hade en annan tändorder än Mustang versionen.

Hur Hot Om en Ford 302 Run?

May 27

Hur Hot Om en Ford 302 Run?

Mustangs och andra Ford fordon har utrustats med 302 motorer i årtionden.

Modell, år och Application

Ford 302 motor - nu kallas 5.0L motor - har funnits i årtionden, och används i bilar, lastbilar, SUV: ar och marina applikationer. Den korrekta arbetstemperaturen för en 302 bestäms av den temperatur vid vilken fordonets kylsystem termostaten öppnas och stängs. Temperaturen termostat som används i en 302 beror på ansökan och årgång. Fabriksinstallerade termostater på 302s sträcker sig från 160 grader till 192 grader.

Ökad kylkapacitet

Mekanik ändra ofta motorer för att göra dem mer effektiva eller mer kraftfull. En del av detta arbete innebär ofta att ersätta en termostat med en lägre inställning för att öka kylkapaciteten av motorn. Din 302 med en 180 graders termostat kan köra bättre med en 160 graders enhet.

Slutsats

Kontrollera med en återförsäljare eller bildelar återförsäljare att lära vilken temperatur termostaten är standard i 302 motor. Jämför det med temperaturmätaren på bilen. Om motorn går betydligt varmare eller kallare, har systemet kontrolleras av en mekaniker. Såvida du inte planerar att sätta ovanliga krav på bilens motor, stick med termostatinställningen ursprungligen installerade.

Hur man justerar lyftarna på en Ford 302

July 6

Lyftarna på Ford 302 motorer flytta ventilerna upp och ner. Arbetar tillsammans med kolvarna och kamaxeln, lyftarna tryck ut avgaser och dra in bränsle till förbränningskammaren. De ventillyftare är en del av ventil tåg, som också består av vipparmar som rör sig upp och ner med förflyttning av lyftarna. När motorn dras runt, kolvarna börjar upp-och-ner-rörelse längs med rörelsen hos kamaxeln och lyftare.

Instruktioner

1 Parkera fordonet och öppna huven. Vänta på 302 motorn helt svalna en timme eller två.

2 Lokalisera ventilkåpor på båda framsidorna av motorn. Från och med ventilkåpan förarsidan, ta bort de tre bultarna och de nedre tre bultarna från ventilkåpan med en spärr, förlängning och en socket. Vrid skruvarna moturs för att lossa och ta bort dem.

3 Dra ventilkåpan rakt upp från motorblocket. Detta kommer att utsätta ventilen tåget. Placera ventilkåpan i ett säkert område tillsammans med bultarna och starta motorn.

4 Leta upp inställningsmuttern på högst upp i mitten av den främre vipparm. Vrid muttern i moturs riktning med en spärr och en djup och uttaget tills vipparmen börjar göra en knackning ljud. Så snart vipparmen börjar göra tappnings ljud, vrida muttern i medurs riktning tills tapp hållplatser. Sluta vrida muttern så snart vipparmen slutar knacka.

5 Vrid muttern medsols ett halvt varv mer för att avsluta anpassningsprocessen. Flytta till andra vipparmar på samma ventil tåg och upprepa samma process som beskrivs ovan för att korrekt justera lyftare under ventilkåpan förarsidan.

6 Stäng av motorn. Ta bort packningen från botten av ventilkåpan. Torka botten av botten av ventilkåpan med en ren trasa tills den är helt ren. Applicera en tunn sträng av RTV-silikon på botten packningsområdet av ventilkåpan. Tillämpa den nya packningen på silikon och till botten av ventilkåpan.

7 Placera ventilkåpan tillbaka över toppen av ventil tåget. Matcha de tre bultar hål upp och botten tre bultar hål upp. Skruva sex ventillockbultarna tillbaka i ventilkåpan och dra åt med spärr, förlängning och ingångar. Vridmoment ventilkåpan skruvar ner till 10 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.

8 Flytta till ventilkåpan passagerarsidan på 302 motorn och upprepa samma process som beskrivs i de föregående stegen för att korrekt justera lyftare.

Tips

  • RTV silikon och täck packningar ventil kan köpas på de flesta auto-delar butik.
  • Inte över åt ventilkåpor eller de kommer att bryta.
  • Arbeta aldrig runt en varm motor. Detta kan resultera ins allvarliga brännskador på huden.

Hur berätta om en Head packningen blåses i en Ford 302

July 27

Sedan starten 1968, Ford 302 utrustad med ett par i ett stycke packningar topplocks. Packningarna är utformade för att fylla ut eventuella små läckor som finns mellan den övre delen av motorblocket och botten av huvudet. Om en läcka förekommer, kommer cylinderkompression minska och, i extrema fall, kommer frostskyddsmedel läcka in i förbränningskammaren och avsluta slutrör som vit rök. Bortsett från att demontering av motorn, en blåst topplockspackning kan ofta detekteras med en kompressionsmätare.

Instruktioner

1 Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den är varm. Sedan stänga av den.

2 Ta bort alla åtta tändstift med en tändstiftsnyckel.

3 Installera en kompressionsmätare i någon av de åtta cylindrarna. Utformningen av kompressionsmätare varierar, men de flesta mätare antingen skruva in tändstiftet öppen eller pressas och hålls i tändstiftsöppningen.

4 Dra runt motorn med tändningsnyckeln i flera sekunder tills nålen på kompressionsmätaren når sin högsta punkt.

5 Registrera avläsningen av kompressionsmätare.

6 Upprepa testet på de övriga sju cylindrar och registrera avläsningarna.

7 Jämför kompressions avläsningar av alla åtta cylindrar. Om behandlingen av två intilliggande cylindrar är betydligt lägre än för de återstående cylindrar har en topplockspackning sannolikt blåst.