tändstiftsnyckel pt cruiser

Min PT Cruiser startar inte

February 23

Min PT Cruiser startar inte


Elektronik och fordon är upprörande, i bästa fall, när de misslyckas. När slår på strömbrytaren, vrida en nyckel, eller vända en switch, något förväntas ske. När ingenting händer, är det frazzling, frustrerande och nedslående. Bilar, speciellt PT Cruisers, är en del elektronisk, så att de kan och kommer att ge vika för problem och helt enkelt inte göra någonting när nyckeln varv. Det finns några svar på varför detta händer. En del av dessa svar involverar elektroniken i bilen; andra svar innebär anslutningar under huven.

Instruktioner

1 Kontrollera batteriet. Leta reda på batteriet och kontrollera sedan om det har en fabrik genererade termisk wrap. Batterier startar inte under extremt kalla förhållanden, och Cruiser verkar vara särskilt kräsen. Kontrollera ledningarna mellan batteriet och startmotorn. Om detta verkar bra, kan problemet vara en intern kort i batteriet.

2 Kontrollera oljan. Batterier och förrätter är beroende av olja för att hålla bilen från överhettning. Cruisers tenderar att vara ökända för läckande olja, så kontrollera oljan på en regelbunden basis.

3 Kontrollera kylarlocket. Användarbruksanvisningen för att lokalisera kylarlocket. Dessa tenderar att försvagas i Cruisers, vilket gör att bilen att överhettas och misslyckas med att starta. Om locket sitter löst eller svag, byt ut den eller helt enkelt dra åt den. Kontrollera kylarlocket och oljelocket efter ett besök till mekaniker för att säkerställa att det har installerats ordentligt.

Tips

  • Om bilen inte startar efter att ha kontrollerat dessa punkter, kan det behöva en mekaniker. Om mekanisk kunskap är begränsad, inte försöka fixa bilen.

Hur man installerar en Metric Cruiser Riser

March 31

Hur man installerar en Metric Cruiser Riser


Styret stiger upp är tornliknande klämmor som fäster din metriska cruiser s styret åt framgaffeln. Medan aktie riser är utformade för att placera styret i en bekväm ställning för de flesta ryttare, kan personer med olika kroppstyper tycker att räckvidden orsakar obehag på långa turer. Installera nya Pigga kan föra styret närmare dig, minska avståndet mellan dig och handtagen. De flesta japanska gjorda kryssarna använder liknande post-typ monteringssystem, så att stammarna som skall kopplas relativt snabbt och med endast ett fåtal verktyg.

Instruktioner

1 Lägg en tjock handduk över motorcykelns bensintank. Skruva av styret stigarbultar, med hjälp av antingen en insexnyckel eller en hylsnyckel. Dra stigar caps utanför styret, lyft sedan styret från stigar baser. Försiktigt ställa in styret på handduken täckta gastank.

2 Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa skruvarna från den nedre kanten av strålkastarens trimringen. Dra trimringen och strålkastarglas av strålkastaren skal, dra ut uttaget från lökens stift på baksidan av strålkastare linsen.

3 Använda en hylsnyckel för att skruva åt bultarna förenade sidorna av strålkastaren skalet till den gaffelmonterade strålkastare fästet. Om motorcykeln är utrustad med en bottenmonterad strålkastare, skruva loss gångjärnsbulten fästa i botten av strålkastare till lägre gaffelklämman.

4 Använd tång för att dra sprintarna ut från ändarna av styret stigar baser "gängade inlägg, som ligger under den övre gaffelklämman. Skruva muttrarna från stigar bas inlägg. Dra stigarbaser ut från toppen av den övre gaffelklämman.

5 Dra gummimonteringskuddar ut från toppen och botten av den övre gaffelklämman, om något. Byt ut kuddar, om de är spruckna, trasiga eller om nya monterings dynor är försedda med ersättnings styret stammarna. Tryck kuddarna i den övre gaffelklämman.

6 Skjut de nya styre riser bas inlägg i monterings kuddar och genom den övre gaffelklämman. Skruva löst stigar bas muttrarna på plats. Lyft styret i stigar baser, sedan löst installera nya stigar lock.

7 Vrid styret stigar baser tills styret sitter tätt i basen, sedan helt åt stigar bas nötter. Skjut en ny saxpinne genom hålen i slutet av stig bas inlägg, sedan använda en tång för att böja stiften ben runt basen.

8 Sitt på motorcykeln i normal körställning med båda händerna på styret. Tryck eller dra styret tills du känner dig bekväm med placeringen, sedan åt stigarbultar helt.

9 Montera strålkastarhuset skalet på gaffelmonterade strålkastare parentes eller på den ledade fästet fäst vid den nedre gaffelklämman. Anslut uttaget i glödlampan stift, sedan tillbaka strålkastarglas och trimringen på strålkastare skal.

Tips

  • Vridmomentspecifikationer samt borttagning och monteringsanvisning, som är specifika för ditt märke och modell av motorcykel kan hittas i en fabrik servicemanual, som är tillgängliga från din lokala motorcykel återförsäljare.

Hur man byter PT Cruiser Airbag Sensor

April 14

Hur man byter PT Cruiser Airbag Sensor


Krockkudden sensor för PT Cruiser är en del av SRS-styrenheten. Denna modul levererar elektrisk ström till det kompletterande fasthållningsanordning. Det lagras under Cruisers mittkonsolen mellan de två framsätena. Ersätter krockkudden sensororgan som ersätter den fulla styrmodulen. Du måste vara mycket försiktig när du byter denna komponent på grund av trycket av krockkuddar är under. Se till att systemet är helt stängas av innan du arbetar på någon del av den.

Instruktioner

1 Koppla bort Cruiser negativa batterikabeln och vänta två till tre minuter för krockkuddar att slut på ström. Koppla pluskabeln kan hjälpa; koppla bort den efter minuskabeln.

2 Höj parkeringsbromsen och dra sedan bort den övre knoppen på växelspaken. Du måste ta bort en fästskruv på en automatisk växellåda

3 Ta bort skruvarna --- två på framsidan och två på baksidan --- för mittkonsolen med skruvmejsel och lyft konsolen ut.

4 Koppla bort den elektriska kontakten i den bakre delen av styrmodulen.

5 Skruva muttrarna montering av modulen till golvplattan med hjälp av en skiftnyckel och ta bort modulen från golvet.

6 Installera modulen till plåt med sina muttrar och anslut den elektriska kontakten.

7 Sätt tillbaka mittkonsolen med skruvar och anslut ratten för växling.

8 Anslut batteriet; Om du kopplas bort båda kablarna, anslut den positiva batterikabeln först och sedan minuskabeln.

1978 Toyota Land Cruiser Specifikationer

May 25

Toyota Motor Corporation har på uppdrag av den kejserliga japanska armén för att tillverka en fyrhjulsdriven bil som liknar den amerikanska armén Jeep. I början av 1940-talet, Toyota utvecklat modell AK prototypen. Som utvecklingen av lätta lastbilar fortsatte, blev den japanska biltillverkaren är intresserade av konsument fordon av samma slag. Om ett decennium efter dess militära starten, var BJ Land Cruiser utformad för den publika marknaden. Genom 1978, Land Cruiser 40 och 50, FJ och BJ, seriefordon presenterade flera motoralternativ och utseende paket för att hålla konsumenterna nöjda.

Prestanda

1978 Toyota Land Cruiser-modeller kom med två tillgängliga motorer, inklusive en inline sex-cylindrig, 4,2-litersmotorn kom standard med en overhead ventil, OHV, förgasarmotorer design. Denna speciella motor namngavs 2F motorn, eftersom det var efterföljaren till F motorn. Att sätta ut en annonserade 125 hästkrafter och 200 foot-pounds av vridmoment, presenterade denna bensindriven motor större uttråkade cylindrar än F-serien, vilket ger bättre prestanda för en liknande storlek komponent. En inline, fyrcylindrig, var dieseldriven motor erbjuds konsumenter i BJ-serien fordon. Denna 3,0-litersmotor liknade bensinversionen i att det var en enda ohv konstruktion med liknande kolvslag och cylinderloppet längder, men effekten var endast omkring 80 hästkrafter och 141 foot-pounds av vridmoment. Som en dieselmotor, var bränsleeffektiviteten mycket större än den för de bensinbensinmotorer.

drivlina

Basen överföring i 1978 modellen Land Cruisers var Toyota H41, fyra-hastighet standard, manuell. Överförings fall innehöll en låg utväxling av 1,959: 1. Med dieselmotor utrustade modeller, kan konsumenterna välja den H42, fyrväxlad, standard växellåda, ökad bränsleeffektivitet med lägre utväxling under varje växel. Den parade överföringsfallet till H42 hade också en utväxling av 1,959: 1, samma som den H41 överföring. Emellertid H41 överföring såg en utväxling av 4,925: 1 i första växeln, medan H42 standarder började på 3,55: 1. Dessa siffror hänför sig till antalet varv utförda av motorn för varje varv av transmissionen. Den lägre växeln indikerar snabbare acceleration och högre effekt uppnås.

Axlar och Suspension

Fram- och bakaxlar på Land Cruisers 1978 tillverkades av Toyota Motor företaget självt. Med genomsnittliga bakaxelutväxlingar av 4,111: 1 i de flesta modeller, var en 4,875 utväxlingsförhållande erbjuds i BJ-44 modeller som hade de H42 manuell växellåda. De främre och bakre fjädring av alla modell Land Cruisers 1978 var en grundläggande halv elliptiska bladfjäder design. Varje fjäder är monterad på ramen med hjälp av en bygel, men samtidigt fäster till axeln vid den givna kontaktpunkten. De flesta modeller av Land Cruisers presenterade både främre och bakre trumbromsar, men BJ-44 modeller med dieselmotorer hade ventilerade skivbromsar fram.

Hur man installerar en Sirius Starmate 4 på en PT Cruiser

June 6

Lägga Sirius-satelliten radio till PT Cruiser ljudsystem ger dig tillgång till hundratals ocensurerade, reklamfri musik och underhållningskanaler. PT Cruiser ägare som vill undvika instrumentbrädan ändringar kan välja att använda Sirius plug-and-play-mottagare som Starmate 4. Anslut Starmate 4 plug-and-play-mottagaren till din PT Cruiser stereo genom sin dockningsstation. Alla nödvändiga material ingår i Sirius-satelliten radioanläggning hårdvara kit.

Instruktioner

1 Anslut Sirius satellitradio dockningsstation till fordonets makt. Sätt i dockningsstation strömkabeln till PT Cruiser cigarettändaruttag. Sätt i DC-adapter änden i motsvarande porten på dockningsstationen.

2 Fäst Sirius satellitradio magnetiska antennen till PT Cruiser tak. Stoppa antennkabeln till PT Cruiser främre vindruta gummihölje. Skjut sladden ned höljet och in i sidodörr passagerarens väder strippa ner till golvet. Dra sladden i bilen --- under mattan om möjligt --- och nära det område där du planerar att installera Starmate fyra mottagare.

3 Sätt in antennkabeln i docknings vaggan "Antenna In".

4 Anslut den medföljande sugkoppen din dockningsstation. Stick sugkoppen och dockningsstation någonstans inne i PT Cruiser som inte hindrar föraren eller passageraren vision eller rörelse. Sirius rekommenderar fastnar sugkoppen bakom backspegeln.

5 Skjut Starmate fyra mottagare i dockningsstationen. Om du gör det ger mottagaren både kraft och en satellitsignalen.

6 Vrid PT Cruiser marksänd radio till stationens frekvens visas på Starmate fyra mottagare för att höra Sirius ljud via din befintliga stereosystem.

7 Ring Sirius kundtjänstnummer visas på Starmate fyra mottagare och skriven i sin bruksanvisning. Om du gör det aktiverar din Sirius Satellite Radio Service. Du kan också aktivera tjänsten från Sirius hemsida.

RV Specifikationer för 2007 Cruiser 27Rl

June 11

RV Specifikationer för 2007 Cruiser 27Rl


Crossroads har producerat många av högsta kvalitet Cruiser modell vändskivor, som var femte hjul måste passera en omfattande 96-punkters inspektion innan de lämnar fabriken. Cruiser är tillverkad av robust aluminium. På grund av det faktum att Cruiser modeller är så lätt, kan dessa typer av vändskivor dras med en halv-tons pickup.

detaljer

Tillverkaren av 2007 Cruiser 27Rl är vägskäl, modellen är Minglare 27RL och typen är en vändskiva. Aktienummer är C101. Den ursprungliga MSRP var $ 36,068. Den 2007 Cruiser 27R skapades med en glasfiber exteriör, hängda väggar, aluminium och en i ett stycke gummi tak.

Funktioner

2007 Cruiser 27Rl har en sovande kapacitet på sex personer. Det finns bara en slide-out på 27Rl vändskivan. Enligt Crossroads RV hemsida är Cruiser signatur inredningsstil kända för att ge en rymlig och bekväm vardagsrum. De vanliga funktionerna inkluderar toskanska lönn finish, med designade tyger.

Mått

2007 Cruiser 27Rl är 29 fot lång och åtta fot bred. Cruiser 27Rl har sammanlagt två axlar. Den totala vikten av 2007 Cruiser är 6,824 pounds.

Fordonets storlek Specifikationer för 1994 Toyota Land Cruiser

June 21

1994 Toyota Land Cruiser är en SUV som stöder plats för upp till åtta personer. Land Cruiser infördes 1951 och produktionen fortsätter i dag. 1994 Land Cruiser är en del av 70-serien, en generation som innehåller de senaste modellerna.

Interiör

1994 Land Cruiser har en maximal lastkapacitet på 91 kubikfot, eller tillräckligt med utrymme för att ge plats åtta personer. Främre och bakre takhöjd åtgärd ca 40 inches. Främre benutrymme mäter 42 inches, medan bakre benutrymme är ca 33 inches.

Exteriör

1994 Land Cruiser har en hjulbas på 112 inches och en tjänstevikt på över 4,700lbs. Längden av fordonet mäter 188 inches, med en bredd och en höjd av 76 inches och 73 inches, respektive.

2011 Land Cruiser

Den 2011 Land Cruiser är något större än den 1994-modellen, med en längd av 195 inches, bredd av 77 inches, och höjd av 74 inches. På insidan, 2011 främre och bakre utrymme är lite mindre än 1994-talet, som mäter cirka 38 inches. Den maximala lastkapacitet av 2011-modellen är 82 kubikfot.

Intermittent Överhettning i en PT Cruiser

July 13

Chrysler PT Cruiser infördes 2001. Det är en retro-stil fordon finns i fem-dörrars halvkombi och tvådörrars cabrio modeller. Edmunds.com rapporterar att PT Cruiser erbjuder en unik design, fast hantering och en rolig körupplevelse. Trots sin första framgång, var PT Cruiser slutat Chrysler 2010.

Termostat

Chrysler Tekniska servicebulletiner (TSBs) visar att överhettning är ett allvarligt problem med många PT Cruiser årsmodeller. Auto nötkött, som är en databas som innehåller klagomål TSBs och påminner rapporterar att termostaten ersättning är en vanlig reparation för att stävja PT Cruiser överhettning. En inte termostat kan leda till överhettning, eftersom det inte längre kan reglera motorns temperatur och kylvätskeflödet i kylaren.

cYLINDER~~POS=TRUNC

Chrysler TSBs tillstånd att PT Cruiser topplockspackning är en oroshärd som kan leda till överhettning. En topplockspackning är ansvarig för tätning av en motorns förbränningsrum och kylkanaler. En misslyckad topplockspackning kan leda till allvarliga motor överhettning.

Kylare fläktenheten

MSN Auto rapporterar att kylfläkten misslyckande är en vanlig orsak till överhettning i PT Cruiser. Kylarfläkt misslyckande kan leda till felaktig luftflöde genom kylaren, vilket resulterar i överhettning.

Hur du ändrar en vattenpump på en PT Cruiser

July 18

Hur du ändrar en vattenpump på en PT Cruiser


Vattenpumpen på en PT Cruiser behöver förändras när det läcker eller om remskivan grinds eller tjut. När remskivan grinds eller tjut är lagren på remskivans går dåligt, och de är inte funktionsdugliga. Lagren kommer så småningom låsa upp, vilket gör att pumpen inte vända, och detta skulle kunna förstöra bältet och överhettas fordonet. Eftersom vattenpumpen är i med kamremmen och PT Cruiser har en störning motor, bör allvarliga inre skador kan uppstå vattenpumpen låsa upp.

Instruktioner

1 Ta PT Cruiser till en certifierad luftkonditionering verkstad. Har dem evakuera freon. Förklara att du gör en vattenpump, och be dem om de kommer att "hålla" freon för dig tills du är klar med att ändra vattenpumpen. Fråga dem upp framför hur mycket det kommer att vara att ta bort freon och fyll luftkonditioneringssystemet.

2 Skjut drain pan under petcock på kylaren. Lossa petcock och låta kylvätskan rinna. Kasta kylvätskan på ett lämpligt sätt om den är smutsig eller mer än fem år gamla. Om kylvätskan är ren och är mindre än fem år gamla, kan du återanvända kylmediet.

3 Höj den främre delen av fordonet med en våning jack och stödja den med jack står. Ta bort höger framhjul, med hjälp av rörtång. Ta bort höger, inre stänk. Lossa tillbehörsdriv bältessträckare och ta bort tillbehörsdrivremmar. Med hjälp av en hylsa, ta bort vevaxelns remskiva bulten.

4 Demontera vevaxelns remskiva med hjälp av verktyg 1026 och 6827-A. Koppla ur avgassystemet från grenröret, med hjälp av lämpliga sockets. Koppla luftkompressorn tryckvakten kablaget. Koppla bort luftkompressor rören från anslutningsblocket på baksidan av luftkompressorn.

5 Skjut domkraft under motorn och jack upp tills det når botten av motorn. Ta bort den nedre momentstag, höger motor mount, rätt motorfästet, övre momentstag och övre momentstag fäste, med hjälp av lämpliga sockets.

6 Unbolt och ta bort styrservopumpen och dess fäste, men ta inte bort raderna på baksidan av pumpen. Lägg pumpen ur vägen. Unbolt och ta bort de båda tids remskyddet, med hjälp av lämpliga sockets och skiftnycklar.

7 Vrid vevaxeln medurs tills inställningsmärket på vevaxeln är vid klockan ett läge, och inställningsmärket på höger kamaxeln (som du tittar ner på motorn) är vid klockan 9 positionen. Pilarna och "UPP" märken på kamaxel kugghjulen bör också uppåt.

8 Tryck 1/8-tums insexnyckel i spännarremskivan, sedan använda en 6 mm insexnyckel för att vrida spännaren moturs tills den låses på plats. Avlägsna insexnyckel, lyft sedan kamremmen utanför remskivor.

9 Ta bort kamaxel kugghjulen med hjälp av lämpliga sockets. Ta bort den bakre kamremskåpan med hjälp av lämpliga sockets. Unbolt och avlägsna vattnet pumpen. Dra O-ringen från blocket, om den klibbar till den. Rengör vattenpumpen monteringsyta av all packningsmaterialet.

10 Coat den nya O-ringen med dielektriskt fett. Tryck på O-ringen i vattenpumpen, se till att det sitter ordentligt i sitt spår. Installera vattenpumpen och dra åt skruvarna för hand. Stänga av vattnet remskiva för att säkerställa att det inte finns något motstånd. Dra vattenpumpens skruvar till 105 in.-lbs. av vridmoment.

11 Sätt tillbaka bakre kamremskåpan och kamaxel kugghjulen, se till att "UPP" märken är på plats och att inställningsmärkena är uppradade. Vrid vevaxeln drev medurs tills anpassningsmärkena halv tand isär.

12 Montera kamremmen - det är bäst att ersätta kamremmen, såvida det inte är mindre än två år gamla - på kedjehjulen och remskivor, som börjar med vevaxelns remskiva och arbetar motsols. Dra remmen över vattenpumpen, bakom löphjulet och över toppen av kamaxlarna, hålla bältet spänt på den sidan. Dra remmen ner bakom spännarremskivan.

13 Vrid kamaxel kugghjulen tills markeringen på rätt kamaxeln är vid klockan 9 positionen. Ta insexnyckeln från spänn och låta spänn att sätta spänning på bältet. Vrid vevaxeln långsamt två varv, tills inställningsmärkena är uppradade igen.

Hur felsöker jag en 2006 PT Cruiser inte starta?

January 16

Hur felsöker jag en 2006 PT Cruiser inte starta?


PT Cruiser gick kosmetiska och prestanda ändringar i 2006. Men bakom de nya funktionerna i 2006 PT Cruiser, har det fortfarande samma grundtyp av bensinmotorer som de flesta bilar. Motorn kräver flera andra komponenter för att fungera för att starta. Om PT Cruiser inte startar, är det ganska lätt för någon bilägare att felsöka delar av problemet, såsom ett urladdat batteri eller brist på bränsle. Andra problem kan kräva mer expertis och kräver en mekaniker besök.

Instruktioner

nycklar

1 Kontrollera om din tändningsnyckeln är sliten. Om det är, försök att starta bilen med en reservnyckel.

2 Flytta ratten från sida till sida samtidigt som man försöker att vrida om nyckeln. Detta kommer att minska trycket på rattlåset om hjulen är låsta på ena sidan.

3 Kontrollera tändningslåset. Det kan bäras, igensatt med smuts eller inte fungerar för en annan anledning. Du gjorde behöver en professionell mekaniker att serva den här delen om du är oerfaren eller obekväma med underhåll av fordon.

Kommer inte Crank

4 Hur felsöker jag en 2006 PT Cruiser inte starta?

En liten gas i tanken kan lösa problemet.

Kontrollera bränslenivån. Du kan helt enkelt vara slut på gas.

5 Kontrollera din oljenivån. Din bil kommer inte att köra med för lite olja. Om bilen har körts med låg olja och kommer inte att starta på grund av detta, kan du ha gjort allvarliga skador på motorn.

6 Kontrollera batterikablarna och batteriladdningen om dina viktigaste svängar men inget annat händer.

7 Slå en automatisk PT Cruiser i friläge medan du håller bromsen, och sedan försöker starta den. Om detta startar bilen, måste du reparera eller byta ut neutral säkerhetsbrytare.

8 Tryck ned kopplingen fullt ut i ett standardöverförings PT Cruiser och försöker starta bilen. Om bilen börjar, har kopplingspedalen switch repareras eller bytas ut.

9 Kontrollera tändningslåset och ledningar. Det kan finnas en kort eller annan elektriskt fel.

10 Kontrollera startmotorsolenoiden för lösa eller trasiga ledningar. Även utan lösa kablar, kan din startmotorsolenoiden eller startmotor vara felaktig. Det mest exakta sättet att testa dessa komponenter på en PT Cruiser kräver avlägsnande av startmotorn. Så om du misstänker starter, kan du behöva kontakta en professionell mekaniker om du är oerfaren med start underhåll.

11 Byt ut din starter om du hör ett klickande ljud när du vrider om nyckeln och du har ett fulladdat batteri.

12 Kontrollera bränslesystemet om bilen vevar men fortfarande kommer inte att starta. Bränslepumpen eller relä kan vara fel eller ett bränslefilter kan vara dåligt igensatt. Ett problem i bränslesystemet kan vara ett enkelt filter under huven, eller det kan vara en bränslepump som kräver bensintanken som skall åtkommas.