tivo dvd-brännare

Vad är en Double Layer DVD-brännare?

March 3

Vad är en Double Layer DVD-brännare?


Double Layer DVD-brännare, även känd som Dual Layer DVD-brännare, DVD-inspelare enheter som kan läsa från och skriva data till dubbla lager DVD-skivor.

Teknologi

Dual Layer DVD innehåller två skrivytor. De två skikten är förseglade tillsammans med ett transparent material. Dual Layer DVD-skivor har samma fysiska storlek som enskiktskondensatorer DVD-skivor. Ju större komplexitet krävs för att producera dubbla lager DVD innebär att de är mycket dyrare än enstaka lager DVD-skivor.

Kapacitet

Dual Layer DVD-skivor kan innehålla dubbelt så mycket data som enda lager DVD-skivor. Dual Layer DVD-skivor rymmer cirka 8,5 GB data, medan enstaka layer DVD-skivor håller endast 4,7 GB data. Eftersom 4,7 GB är tillräckligt för de flesta användningsområden, dubbla lager DVD-skivor är inte lika vanligt som enskilda lager DVD-skivor.

Läsare och skribenter

Läsa data som skrivits på ett dubbelt lager eller skriva nya data på en dual layer DVD kräver DVD-spelaren för att justera djupet av sin laser. Även om de flesta DVD-spelare kan läsa dubbla lager DVD-skivor kan dubbla lager DVD endast framställas genom specialiserade DVD-inspelare. Dual Layer DVD-skivor kan skrivas till, men det är inte möjligt att skriva om dubbla lager DVD-skivor.

Problem med DVD-brännare

May 8

Problem med DVD-brännare


DVD-bränning kan verka så enkelt som att bränna en CD, men chansen att du stöter på felmeddelanden eller andra problem som kräver felsökning vid någon tidpunkt med din DVD-brännare. Olika problem kan dyka upp. Vissa är enkla nog att lösas med en dammtrasa. Andra frågor kan kräva mer omfattande åtgärder.

Långsamt brinnande hastigheter

En av de största klagomål om DVD-brännare är enheterna brist på hastighet i att bränna skivor. Bränna vissa skivor kan ta timmar, ofta busying datorn till den punkt där inget annat kan göras på det. Emellertid kan flera metoder att lösa detta problem. Ett sätt är att stänga andra öppna program som inte används. Sådana program kan ofta mosse brinnande processer. Andra sätt att hastighets brinnande hastighet inkluderar vistas up-to-date på bränning och bekanta dig på hårdvaruinställningar så att du vet det snabbaste hastigheten du kan bränna utan avkall på kvaliteten.

Brist på renlighet

Ett vanligt problem i samband med DVD-spelare är deras brist på renlighet. Till exempel, DVD-brännare innehåller kylfläktar, som håller systemet från överhettning. Om damm cirkulerar i området av dessa kylfläktar, kan det leda till att brännaren att avbryta arbeta helt och hållet. Soft District rekommenderar aldrig lämnar DVD fällan öppet. Denna praxis kan leda till dammuppsamling i facket, vilket i sin tur kan påverka kvaliteten på DVD-skivor som ska brännas i enheten.

Brist på Skivkvalitet

Enligt Soft District, är det viktigt att kontrollera skivkvaliteten efter varje skiva brinna. Två fria program, Nero CD-DVD Speed ​​och VSO Inspector, kan hjälpa till med detta problem. Ofta efter en bränning, kommer DVD spela men blir ineffektiv med tiden. Att göra en kvalitetskontroll på en bränd dvd kan ge dig en bättre uppfattning om status för utrustning och om det skulle sluta fungera. Dessa data kan hjälpa dig att avgöra om att justera bränn inställningarna i framtiden. Super Media Store råder också DVD-brännare ägare att kontrollera varje skiva för repor eller skador innan du försöker kopiera till det.

datorminne

Många DVD-brännare kräver att du kopiera en befintlig DVD till datorns hårddisk innan du kan börja bränna kopior av den. Befintliga DVD-skivor är oftast stora filer; hämtar flera av dem på en gång kan snabbt äta bort på mängden tillgängligt datorminne. Prova ett par olika sätt runt detta problem. En är att ta bort filmfilen när du är klar att bränna kopior av den. Ett annat sätt är att lägga till en extern hårddisk till datorn för att utöka minnet som är tillgängligt.

Så här ställer du en DVD-brännare för att bränna snabbare

May 15

Ställa in en DVD-brännare för att bränna snabbare är möjligt om du har en DVD-brännare med en intern hårddisk. Detta gör det möjligt att ladda ner data för DVD på hårddisken i förväg. DVD-brännaren kan sedan spela in den nya DVD med hög hastighet. Kom ihåg att detta endast fungerar för vissa DVD-skivor längd på en uppsättning videokvalitet.

Instruktioner

1 Ladda ner data för DVD du vill bränna på DVD-brännaren hårddisken. Detta kan komma från vilket som helst antal källor. Dessa inkluderar andra DVD-skivor, videoband eller en dators hårddisk. Data kan också komma från en signal från en TV, kabelbox eller parabolantenn.

2 Gå till skivmenyn på DVD-brännaren och välj "bränna en DVD" eller "spela in en DVD." Det kommer att be dig om källan för data att bränna. Välj hårddisken eller "HDD". De flesta DVD-brännare ger dig möjlighet att spela in från en annan källa som är ansluten till DVD-brännaren med kablar. Detta måste göras i realtid, och kan inte göras snabbare.

3 Välj de scener som du vill bränns på DVD från hårddisken. Du kan välja dessa från någon av de klipp som du har hämtat. Redigera dem, sedan ordna dem i valfri ordning du vill.

4 Välj en DVD bränningshastighet. De flesta DVD-brännare ger dig ett val. Ju mer information du vill placera på en DVD, desto lägre kvaliteten vara. Du kan faktiskt klämma en hel del information på en DVD, men det kommer att se hemskt. Du kan också spela in en DVD på ultrahög kvalitet, men du kommer inte att kunna få mycket på det. De flesta DVD-brännare kan du bara spela in en DVD snabbare om du använder en viss hastighet och kvalitetsinställningen. Detta är vanligtvis 2 timmar på en vanlig DVD. Välj det här eller någon annan tillåten inställning höghastighets rekord.

5 Bränn DVD snabbare. DVD-brännare som gör att du kan bränna med hög hastighet tar mellan 10 och 14 minuter att bränna en två timmars DVD. Detta kommer väl till pass om du bränner flera kopior av samma DVD.

Hur man lägger en större hårddisk i din DVD-brännare

June 25

Storleken på hårddisken i en DVD-brännare avgör hur många DVD-skivor kan lagras för arkivering eller senare uppspelning. Hårddisken är liknande de som används i datorer, så att du inte behöver en särskild enhet om du vill ersätta en i DVD-inspelaren. Den nya hårddisken kan köpas från en elektronik eller datorbutik. Någon garanti på plats på DVD-inspelaren kommer att annulleras när det har delvis dissembled att installera större hårddisk.

Instruktioner

1 Koppla DVD-inspelaren. Placera spelaren på en plan yta med framsidan vänd mot dig. Ta bort skruvarna från de fyra hörnen med stjärnskruvmejsel. Rotera DVD-inspelaren så att ryggen är vänd mot dig.

2 Ta bort skruvarna från de fyra hörnen med stjärnskruvmejsel. Ta bort skruvarna från övre mitten kanten och den nedre mellan kant med stjärnskruvmejsel. Ta bort alla andra skruvar från toppen eller botten kanterna med stjärnskruvmejsel.

3 Rotera DVD-inspelaren så att framsidan återigen mot dig. Räta ut ett gem med fingrarna. Sätt en ände av gem i hålet under skivfacket ramen. Tryck in gemet till pop skivsläden ut. Dra skivfacket helt med händerna.

4 Ta bort det yttre höljet från DVD-inspelaren. Typiskt ytterhöljet kommer rätt ut, men du kan behöva skjuta den bakåt innan du lyfter bort det.

5 Leta reda på hårddisken inuti DVD-inspelaren. Den fyrkantiga metallåda placeras typiskt bredvid DVD-enheten men kan också vara ett av hörnen inuti brännaren.

6 Ta bort skruvarna från hela hårddiskhållaren med Phillips juvelerares skruvmejsel. Lyft hårddiskhållaren upp. Dra de två pluggarna från baksidan av hårddisken.

7 Placera hårddiskhållaren på arbetsytan med ryggen vänd mot dig. Ta bort skruvarna på sidan av fästet med Phillips juvelerares skruvmejsel. Skjut ut hårddisken ur hållaren.

8 Placera hårddisken på arbetsytan med ryggen vänd mot dig. Leta stiften på baksidan. Kontrollera positionerna för stiften. Notera om de är på toppen eller underkant hårddisken.

9 Sätt den nya hårddisken bredvid den gamla enheten. Vrid den nya hårddisken så att dess baksida är vänd mot dig. Passa in stiften på baksidan av den nya hårddisken så att de överensstämmer med de på den ursprungliga hårddisken. Använd spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel för att driva stiften uppåt eller nedåt.

10 Skjut den nya hårddisken i hårddiskhållaren. Fäst skruvarna på båda sidor med Phillips juvelerares skruvmejsel. Fäst de två pluggarna från DVD-inspelaren på baksidan av den nya hårddisken. Placera hårddiskhållaren tillbaka i DVD-inspelaren i samma position den ursprungligen ockuperade. Sätt tillbaka skruvarna.

11 Placera ytterhöljet tillbaka på DVD-inspelaren. Skjut tillbaka facket i brännaren. Återinspelarens skruvar.

Tips

  • A Nr 8 Torx skruvmejsel kan behövas för att ta bort hårddiskhållaren från DVD-inspelaren. Om så är fallet, köpa en från en järnaffär eller en hobby butik.

Hur man använder en DVD-brännare

January 20

Med en DVD-brännare, kan du ladda ner filmer, spel och program och lagra dem på en skiva. Detta kommer att frigöra utrymme på hårddisken för att ge mer nedladdning. Du kan också använda en DVD-brännare för att bränna filmer på en skiva för att spela i din dator eller på en vanlig DVD-spelare. När du laddar ner MP3-filer, kan du rippa dem att spela i bilen CD-spelare eller stereo. Detta kommer att ge mer musik som en DVD är ca 8 GB värde av lagringsutrymme. Om du vill kopiera en film till en annan disk, behöver du två DVD-brännare.

Instruktioner

1 Köp eller ladda ner gratis bränning. Det finns ett antal olika programvaror att välja för din DVD-bränning behov. SwiftDisc Burning Wizard Premium, Xilisoft DVD Creator och Nero 9 har en fri rättegång. Köpesumman är mindre än $ 100, som 2009. Ashampoo Burning Studio gratis och Burnaware Free är tillgängliga om du inte vill köpa programvaran.

2 Sätt i en DVD-skiva i brännaren. DVD-RW-skivor erbjuda möjligheten att radera DVD eller lägga till mer ansökan till disken. Använd inte den här typen av skiva för att spela filmer i en vanlig DVD-spelare eller musik i stereo. DVD-R-skivor är outplånlig. Var extra försiktig när du bränner på denna typ av disk, eventuella fel eller misstag öppna enheten kommer att orsaka disken slutar att fungera.

3 Kör din bränning. När du sätter i skivan, visas ett fönster. Tryck på "X" i det övre högra hörnet. Klicka på "Start-menyn" -ikonen. Gå till "Program" och sedan klicka på den brinnande programmappen. Du kommer att ha olika alternativ beroende på programmet. Vanligtvis kommer du att kunna välja att bränna data, video eller musik.

Tips

  • DVD kostar ungefär $ 30 för 20 DVDs, som av 2009.
  • Under DVD-bränning processen, inte ta ut skivan. Detta kommer att skada data och det kommer att bli oanvändbar.

Hur kan man kontrollera om en DVD-brännare Works

January 21

Hur kan man kontrollera om en DVD-brännare Works


DVD-brännare har blivit en viktig del av vår underhållning och informationsbehov. Du kan bränna filmer till skivor och dela dem med vänner, eller byta viktiga presentationer med medarbetare. Med hjälp av en DVD-brännare är inte alltid lätt, men. Den hårdvara eller mjukvara kan skadas eller datorn dessa program körs på kan vara i dåligt skick. Några enkla steg kan hjälpa dig att se till att din DVD-brännare fungerar.

Instruktioner

1 Öppna hårddisken. Leta efter någon damm eller smuts i och ta bort eventuellt skräp med en bomullspinne.

2 Starta om datorn. Ibland bakgrundsprogram kan hindra DVD-bränning.

3 Defragmentera din dator. Kör datorns defragmentering program. På datorer detta kan hittas i programmenyn. Från programmenyn, öppna mappen "Tillbehör". Öppna sedan "System Tools" mapp där du hittar defragmenteraren. Detta kan hjälpa din dator kan köras smidigare och kan hjälpa till med DVD-bränning.

4 Koppla bort alla andra än dator som är ansluten till DVD-brännaren system.

5 Kontrollera skivan du ska bränna video på. Kontrollera att formatet på din DVD är kompatibel med din DVD-brännare. Dessa specifikationer kan hittas i din DVD-brännare manuellt, eller på nätet. Var noga med några repor eller smuts finns på ytan av skivan.

6 Sätt skivan i datorn och öppna din DVD-bränning. Kör din programvara som föranleds av det program du använder. När du är klar, ta ut DVD och försöker spela det på en separat DVD-spelare.

De snabbaste DVD-brännare

January 22

De snabbaste DVD-brännare


Efter införandet av DVD-brännare för datorer i 2001, fanns det en snabb ökning av inspelningshastigheter som tekniken avancerad för att möta konsumenternas efterfrågan. På senare tid har de hastigheter de bästa DVD-brännare planade, eftersom det finns endast mindre ökningar från år till år. Från och med 2010, de snabbaste DVD-brännare på marknaden topp vid en 24x inspelningshastighet.

Lite-On iHAS324

Lite-On iHAS324, infördes i mars 2010, var den första DVD-brännare för att erbjuda 24x skrivhastighet på kompatibla tom DVD-media. Brännaren levereras också med "LabelTag" och "Smart" teknik, egen märkning och data radera funktioner.

Sony Optiarc AD-7260S

Sony Optiarc AD-7260S erbjuder 24x skrivhastighet samt inbyggd teknik för att säkerställa maximal kompatibilitet för hela bränningen. Dess "auto-strategi teknik" undersöker nästa avsnitt av media när de förbränner, vilket gör att skrivhuvudet måste kalibreras för felfri inspelning.

Plextor PX-870A

Medan Plextor PX-870A brännare klockor i med en 22x skrivhastighet, är det en av de snabbast "LightScribe-kompatibla" enheter på marknaden. LightScribe-teknik kan du bränna etiketter och grafik direkt på skivan, vilket eliminerar behovet av klisteretiketter som ofta är svåra att placera på skivorna.

Samsung SH-222L

Om du behöver bränna en hel del dual-layer DVD-skivor, kanske du vill överväga Samsung SH-222L. Brännaren kan skriva på en snabb 16x hastighet för DVD + R DL-skivor. Driv spelar vanliga DVD-skivor på en 22x skrivhastighet och stöder bränna etiketter direkt på LightScribe-kompatibla media.

Pioneer BDR-205 Blu-ray-brännare

Om du behöver bränna Blu-ray-skivor, kommer du vill kolla in Pioneer BDR-205, den snabbaste Blu-ray-brännare som finns på marknaden, i september 2010. Med upp till 12x skrivhastighet på BD-R & BD-R DL-media, kan du skriva upp till 50 gigabyte på en BD-R DL, vilket motsvarar 10 enkla lager DVD-skivor.

Hur man rengör en DVD-brännare

January 23

Inte alla problem med DVD-inspelare orsakas av en smutsig lins, så att rengöra din DVD-brännare kommer inte att lösa alla problem. Men om din spelare fungerar ibland och ibland inte, eller om det ger dig helt enkelt en "läsfel" meddelande eller något liknande, då problemet skulle kunna vara en smutsig lins. I vilket fall som helst, är kostnaden för att reparera en DVD-brännare vanligen större än kostnaden för att köpa en ny maskin, så följande nästan ingen kostnad lösning på problemet är oftast väl värt ett försök.

Instruktioner

1 Förvandla din DVD-brännare på ryggen och skruva de fyra till fem skruvar du ser.

2 Vrid försiktigt din DVD-brännare med rätt sida upp. Dra försiktigt kåpan rakt upp och ut. Ställ locket åt sidan.

3 Leta upp klar lins. Linsen är alltid i en tydlig och lättåtkomliga plats. Doppa ena änden av en bomullspinne i tvättsprit och sedan försiktigt, med bara den lättaste tryck, gnugga linsen med en cirkelrörelse. Gnid linsen med en torr bomullstopp för att torka linsen. Återigen, använda så lite tryck som möjligt.

4 Sätt ihop din DVD-brännare. Det ska fungera som ny.

5 Öppna DVD låda i en enhet som inte kan lätt tas isär (såsom en enhet inbyggd i en dator). Shine ficklampan i enheten och hitta linsen. Doppa lång bomullstuss i tvättsprit och försiktigt, med så lite tryck som möjligt, gnugga linsen i en cirkelrörelse. Låt linsen torka helt innan du försöker din DVD-brännare.

Tips

  • Rengöra linsen, även om det inte verkar smutsiga. Även en lins som visas ren för blotta ögat kan orsaka läs / skriv problem.
  • Behöver inte ändra justeringen av linsen. Använd den lättaste beröring möjligt vid rengöring och torkning din lens.It är möjligt att inte torka linsen med en andra bomullspinne; det kan tillåtas att lufttorka. Ge det tillräckligt med tid för att lufttorka innan den används.

Vad är en DVD-brännare?

January 23

DVD-brännare är en allt vanligare teknik för hushåll, särskilt med den växande populariteten för digital video och videoredigering hemma och en efterfrågan på mer lagringskapacitet.

Vad är en DVD-brännare?

En DVD-brännare, även kallad en DVD-brännare, är en enhet som kan spela in eller kopiera video på en tom DVD.

Former av DVD-brännare

Många DVD-brännare kommer inbyggd i datorsystem, även om de också kan köpas separat.

Kostnader för DVD-brännare

Medan DVD brännare brukade vara betydligt dyrare, har priserna sjunkit drastiskt under det senaste decenniet. Nu standard DVD-brännaren har ett prisintervall på allt från $ 25 dollar till över $ 100. De dyrare DVD-brännare kan ofta skriva DVD-skivor i högre hastigheter.

Kvalitet för produktionen

Videokvaliteten som produceras av DVD-brännare är ganska hög och jämförbar med kommersiella DVD-skivor.

Nya modeller av DVD-brännare

Några av de vanligaste externa DVD-brännare tillverkas av Sony, Lite-on, Samsung, LG och Pioneer. Eftersom tekniken fortsätter att förbättras med HD och Blu-Ray, fler och fler DVD-brännare utrustade för att hantera högre bildkvalitet, även om de också sälja till högre prisklasser.

Vad är en Blu-ray DVD-brännare?

January 23

Vad är en Blu-ray DVD-brännare?


En Blu-ray DVD-brännare är en enhet som använder en laser för att spela in data på optiska Blu-ray-skivor. Det liknar en CD-brännare eller DVD-brännare, men kan också skriva till hög kapacitet Blu-ray-formatet. Blu-ray-tekniken är uppkallad efter den blå laser som används i att läsa och skriva skivorna, till skillnad från den röda laser som används med vanliga DVD-skivor.

Teknologi

Blu-ray dykt upp som den nya standarden för digital skiva lagring i 2008. Under flera år Blu-ray och HD-DVD ställdes mot varandra i ett format krig som slutligen avgjordes när producenterna videospel och hemmavideo började gynna Blu -ray format.
Som med föregående skiva lagringsmedia, en av de första bitar av hårdvara som ska göras allmänt tillgängliga var en fristående spelare för att ingå i en hemmabio. Senare Blu-ray-enheter för persondatorer som erbjuds av de flesta stora datortillverkare. Slutligen gjorde inspelare sin debut i form av både dator enheter och som fristående konsoler under 2009.

Blu-ray-formatet

Blu-ray-skivor har en fördel jämfört med vanlig DVD-media på grund av den ökade lagringskapaciteten som erhålls genom att använda blå laser. Eftersom en laser med en kortare våglängd både skrivningar och läser en Blu-ray-skiva, kan den fysiska informationen representerad på ytan av skivan vara mindre, med plats för mer av det på en skiva av samma storlek. Enstaka layer DVD-skivor har en lagringskapacitet på 4,7 gigabyte, och ett enda skikt Blu-ray-skiva kan innehålla upp till 25 gigabyte, med en skiva med dubbla lager som håller dubbelt så.

Första Blu-ray Writers

De första Blu-ray författare fanns i Japan, där många av de elektronikföretag som producerade dem har sitt huvudkontor. Under 2008 ett standardformat för BD-R (Blu-ray Disc Recordable) och BD-RE (Blu-ray Disc Re-inspelningsbar) slutfördes av Blu-ray Disc Association, som hade utvecklat den första Blu-ray-tekniken.
Under de följande månaderna, var Blu-ray författare erbjuds med ständigt ökande skrivhastigheter. Den här funktionen är viktig på grund av den stora kapaciteten hos en Blu-ray-skiva; med en hastighet av 1x, kan det ta mer än tre timmar för att fylla en dual-layer Blu-ray-skiva med data. Författare med en 6x skrivhastighet kan utföra samma uppgift i drygt en halvtimme. Snabbare författare är i planerna för de flesta stora Blu-ray författare tillverkare.

användningar

Blu-ray-författare har flera olika användningsområden, som alla följer av tidigare författare för CD och DVD-format. Optiska skivor som kan vara användarskapat är användbara för att säkerhetskopiera och transport av data, speciellt i mängder som är för stora för att åka vanliga Internetanslutningar. Som en del av en hemmabio, kan en Blu-ray-brännare kan användas för att spela in digital programmering i stället för en digital videokamera med hjälp av en hårddisk. Flera tillverkare erbjuder Blu-ray författare med stora interna hårddiskar för inspelning TV-program och senare skriva dem till Blu-ray-skivor.

senare utveckling

Flera ytterligare framsteg följde införandet av Blu-ray DVD-brännare. Tillverkarna började erbjuda författare med högre skrivhastigheter, som närmar sig den ungefärliga maximala för effektiv, felfri författande av 12x. Det har också gjorts ansträngningar att producera experimentella quad-skikt (och även sex lager) Blu-ray-skivor med en kapacitet på mer än 100 gigabyte. Ytterligare användningar av Blu-ray-brännare teknik inkluderar en Mini Blu-ray Disc-formatet för användning i handhållna videospel och HD-videokameror.