transmission jack

Information om T1000 Transmission Jack

June 12

Information om T1000 Transmission Jack


En T1000 Transmission Jack är en high-end bil jack konstruerade för att höja bilar för däckbyte och rutinmässigt underhåll.

Professionell

Den T1000 Transmission Jack används av ett antal professionella auto-kropp och mekaniker butiker runt om i landet.

Vikt

Den totala vikten av T1000 Transmission Jack är 201 pounds.

Luta

Den T1000 Transmission Jack kan luta bakåt i en vinkel på 19 grader och framåt i en vinkel på åtta grader.

Höjd

Detta uttag har tre olika höjder. I det fullt nedfällt läge, mäter domkraften 33 inches tall. Om utvidgas till den första etappen av höjd, mäter den 53 inches tall. Den högsta domkraften kan gå är 71,75 inches tall.

Läsa in

Den T1000 Transmission Jack kan lyfta totalt 1000 pounds.

Hur man köper Transmission Jacks

October 20

Uppgiften att ta bort eller installera en överföring från ett fordon kan aldrig vara helt säker, eftersom sändningar är tunga och skrymmande. Manövrera en transmission med en standard jack kan göras, men risken för skador är stor. Jacks särskilt utformade för att lyfta och flytta sändningar är tillgängliga, och när den används på rätt sätt kan avsevärt minska risken för att flytta en sändning. Men inte alla sändnings uttagen är lika och inte alla sändnings uttagen lämpar sig för alla jobb. Därför bör en växellådsdomkraft väljas för det specifika fordonet ansökan.

Instruktioner

1 Bestäm växellådsdomkraft raseri av rörelse. En domkraft rörelseomfång är avståndet jack kan lyfta en sändning från uttaget lägsta punkt till uttaget högsta punkt. Generellt gäller att ju större domkraftens rörelseomfång, desto dyrare domkraften.

2 Välja en transmissions domkraft som säkert kan stödja vikten av transmissionen som skall lyftas. En domkraft vikt kapacitet är en domkraft viktigaste funktionen. Inte bara måste domkraften kunna lyfta transmissionen; Det måste också kunna göra det på ett säkert sätt. Av dessa skäl, alla överförings jack ange sin vikt kapacitet. Lätta uttagen kan säkert stödja och lyfta upp till 450 pounds medan tunga uttagen har vanligtvis en lyftkapacitet på över ett och ett halvt ton.

3 Välj en konstruktion lämplig för jobbet. Transmission domkrafter faller vanligtvis inom två typer av strukturella mönster: låg profil och hög-lift. Lågprofil uttagen är särskilt utformade för att nå in i områden med begränsad tillgång utrymme, till exempel när fordonet inte har tagits upp från marken. Höglyftande konstruktioner med lyftpunkterna som sitter på toppen av en hydraulisk piedestal. Dessa uttag är lämpliga antingen för fordon som sitter mycket hög, såsom en upphöjd lastbil eller reparationer där fordonet har lyfts flera fot av en hydraulisk hiss i en butik.

4 Ta reda på om uttaget har en garanti och i så fall vilka villkoren i det garanti är. De flesta tillverkare växellådsdomkraft ge någon typ av garanti med sina knektar. Dyrare domkrafter har vanligtvis en mer omfattande garanti. Det är också viktigt att bestämma villkoren för garantin. Vissa garantier erbjuder endast att reparera eller ersätta en defekt medan andra erbjuder en återbetalning av inköpspriset. Om planerar att använda uttaget ofta är det lämpligt att köpa en växellådsdomkraft med den bästa garanti som kan ges.

5 Konsultera med butikspersonal för att fastställa om en domkraft som utformats speciellt utformade för den specifika tillämpningen finns, och, om inte, vilket jack modeller har de önskade egenskaperna. Var noga med att notera butikens priset på domkraften så att den kan jämföras med webbutiker.

6 Konsultera online-återförsäljare för att hitta jämförelsevis prissatta uttagen. Ofta online-återförsäljare kan ge den valda uttaget till ett lägre pris än fysiska butiker, som online-återförsäljare inte har overhead av de fysiska återförsäljare. Men återförsäljare online nästan alltid betalt för sjöfarten, som kan höja priset online avsevärt. Tänk också på att om uttaget behöver service senare, kommer det sannolikt att bli lättare att återgå uttaget till en fysisk återförsäljare än en online-återförsäljare. Noga väga priser och alternativ för både online och fysiska butiker, sedan köpa uttaget från källan mest bekväm med.

Hur konvertera din domkraft I en Transmission Jack

August 9

En av de svåraste hindren för att övervinna när släppa en transmission arbetar med sin vikt. En domkraft ger stor flexibilitet genom att hålla transmissionen på plats medan du arbetar försiktigt sänka den till marken och omplacering det för ominstallation. Typiska golv uttagen behöver anpassas för denna uppgift med en transmissions jack-adapter eller kommer att ha instabilitet frågor.

Instruktioner

1 Ta bort huvudet av domkraft genom att ta bort låsringen på undersidan av ankaret. Sätt ändarna av ett par låsringstång i de cirkulära hålen i låsringen. Pressa handtaget på samma sätt som en vanlig tång; emellertid de låsringstången gjorts för att öppna när du klämma, vilket möjliggör enkel borttagning av låsringen. Lyft sedan bara huvudet av uttaget av ankaret.

2 Sätt posten som transmissions jack-adapter i hålet i domkraftens ankaret. Om det finns en snäppring på botten av inlägget, kan du behöva ta bort den första.

3 Skjut en låsring över posten du just in genom ankaret. Du kan använda låsringstången enkelt öppna snäppringen och montera den över posten, göra vissa låsringen linje med spåret runt stolpen. Detta kommer att säkra adaptern på plats, att slutföra omvandlingen.

DIY Transmission Jack

October 9

DIY Transmission Jack


Om du är en bekant med arbetet i en bil eller vill experimentera på en gammal bil överföring, kan du använda en växellådsdomkraft att höja fordonet själv så att du kan kontrollera överföringen och avsluta alla nödvändiga reparationer. Säkerheten bör vara din första prioritet när du försöker reparera sändningen. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme för att inspektera överföring och att överförings uttaget är säkert på plats.

Instruktioner

1 Installera en bil hiss under fordonet och pumpa för att höja fordonet kring 5 eller 6 fot hög. bil hissen bör vara stark och stadig nog att bära upp vikten av fordonet, sot det inte faller på dig när du arbetar på transmissionen.

2 Anslut luftslangen till en luftkompressor. Snäpp luftslangen till kontakten till luftslangen inloppsventil på överföringsuttaget.

3 Anslut luftkompressorn till ett eluttag källa och tryck på "Power" för att slå på den. Vänta på att luftkompressorn för att bygga upp tillräckligt tryck i transmissions uttaget.

4 Placera dig själv under bilen på en bräda för att skydda dig från marken. Om du har en styrelse med hjul, kan detta göra det lättare att manövrera dig från under bilen.

5 Positionera växellådsdomkraft i mitten av transmissionen under bilen. Armen av domkraften ska sträcka sig under transmissionens fluidtråget.

6 Leta reda på knapparna eller hantera på egen växellådsdomkraft och pressa dem att höja domkraften något. Höja domkraften precis tillräckligt för att frigöra den vikt av bultarna fästa till transmissionen.

7 Skydda transmissionen till bilen och ta bort bultarna, så att transmissions vila på toppen av domkraften.

8 Använd säkerhetsremmar på växellådsdomkraft och säkra dem till lastplattan av transmissionen. Detta bör göras innan du tar bort domkraften eller överföring. Det skulle kunna leda till att överföringen faller på dig och orsaka skador om detta steg inte utförs.

9 Sänk domkraften höjd nivå och ta bort den från bilens undersida. Ta bort transmissions.

10 Glida ut från under bilen och flytta jack och överföring till en arbetsplats där du kan reparera sändningen.

Felsökning en Transmission Fluid Läckage i en Chevy Suburban

May 19

Chevrolet Suburban namnskylten har funnits sedan 1935. Det är den äldsta namnskylten fortfarande används av Chevrolet. Dess storlek och passagerarkapacitet gör det till en global favorit. Nuvarande produktionsmodeller erbjuder endast fyra-växlad automatisk växellåda. Även om en sällsynt händelse, överföring vätskeläckage är inte alls svårt att diagnostisera. Ren vätska, men kan ibland vara svårt att se på grund av dess halvgenomskinliga naturen, särskilt när under fordonet i mörka förhållanden.

Instruktioner

1 Höj Suburban med jack står plats domkraften under ramen och sänka bilen på läktaren. Använd en ficklampa för att inspektera transmission för läckor. Om överföringen har läckt ett tag vätska och smuts kommer att ha ackumulerats under sändningen. Det kommer att behöva rengöras att sätta fingret på läckan.

2 Titta noga runt service pannan. Pan packningar är den vanligaste läckan. Dessa är lätta att serva och vanligtvis ett nytt transmissionsfilter är nödvändiga. Byt packningen och filtrera om packningen läcker.

3 Flytta till den främre delen av transmissionen, där den är fastskruvad till motorn. Om vätska sipprar härifrån, har den främre tätningen misslyckades, och överföringen måste tas bort för reparation. Detta tyder oftast pumpbussningen har ur led, vilket gör att läcka förbi den främre tätningen. I detta fall måste överföringen avlägsnas. Konsultera en kvalificerad butik för större reparation.

4 Shine en ficklampa runt alla elektriska kontakterna på transmissionen. Alla av dem har tätningar som måste inspekteras. Om någon kontakt läcker reparationen är interna. Åtkomst erhålls genom pannan och transmissionen behöver inte tas bort.

5 Flytta till baksidan av transmissionen för den slutliga underredet inspektion. Undersök svansen axeltätning där drivaxeln spline passar in i växellådan. Om detta sigill har misslyckats svansen axelbussningen bör ersättas med tätningen. Växellådan behöver inte tas bort för reparation.

6 Sänk Suburban, höja huven och inspektera transmissionsolja. Om den är mjölkig transmissionskylare läcker och transmissionen måste tas bort för service. Kylaren kommer också att behöva ersättas. Kylaren är belägen i kylaren. Ibland kylaren kommer att läcka in i kylaren och transmissionsolja kommer att vara i kylaren.

7 Ta bort kylarlocket när motorn är kall. Inspektera vätskan för fet, rödaktig-brun återstod som flyter på toppen av kylmediet. Detta indikerar överföring svalare läcker och bör bytas ut.

Hur man tar bort en automatisk Bakhjulsdrift Transmission

February 14

Demontering och montering av en sändning är densamma för alla bakhjulsdrivna fordon, med några smärre undantag. Vissa, inte alla, tidiga modell transmissioner har en kick-down-kabeln på den högra sidan av transmissionen, som är ansluten till gasreglaget bindning. Detta praktiskt taget elimineras på sena modell fordon. Sen modell sändningar kommer att ha elektriska kontaktdon för hastighetssensorn och neutral säkerhetsbrytare. Detta är inte ett jobb för oerfarna. Det är något tekniskt och delarna är tillräckligt tungt för att vara farlig om den inte görs på rätt sätt.

Instruktioner

1 Blockera de främre hjulen med block av trä eller något lämpligt. Placera i friläge. Öppna huven och se om det finns en kick-down-kabel - känd som en TV-kabel - ansluten till gaslänken. Om det finns, kommer det att vara en andra kabel nedanför gasvajern. Ta bort transmissions kick-down-kabeln från gaslänken. Ta bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel.

2 Lyft fordonet med domkraft och plats jack står under ramen. Se till att fordonet är tillräckligt hög för att ta bort överföringen från under fordonet. Sänk fordonet så att den vilar på läktaren och ta bort domkraften.

3 Placera drain pan under överföringen pannan. Ta bort skruvarna i pannan och dränera transmissionsolja. Byt pannan när du är klar dränering. Ta bort de fyra muttrar eller bultar och muttrar som håller driv till drevet oket. Vissa drev oken använder C-bultar med muttrar och andra använder remmar med bultar och muttrar.

4 Bända den universella av pinjongen oket och sänka den bakre delen av drivaxeln. Dra ut överförings svansen huset och lägg det åt sidan. Ta bort alla trådkontakter eventuella från transmissionen. Ta bort växel kopplingen från växelarmen på vänster sida av transmissionen med hjälp av en skiftnyckel.

5 Skruva av hastighetsmätare kabeln på vänster sida tail-bostäder. Ta bort de två transmissions svalare linjer på höger sida av transmissionen med en skiftnyckel. Ta bort start bultar med en socket och ratchet, och dra i start ut. Låt kablarna bifogas, om möjligt. Om inte, använd en skiftnyckel och ta bort den stora, röda positiva ledningen och den lilla S-terminal tråd från solenoiden.

6 Ta bort momentomvandlaren locket från mellan den bakre delen av oljetråget och främre, nedre delen av Fläns hus. Detta kommer att utsätta momentomvandlaren bultar. Ta bort de tre bultar och muttrar som håller momentomvandlaren till flexplate med hjälp av en socket och skiftnyckel.

7 Placera golv domkraften under mitten av transmissionsoljetråget och höja det tillräckligt för att börja att bära upp vikten av transmissionen. Ta bort de två skruvarna som håller transmissionen fästet tvärbalken med hjälp av en hylsa. Ta bort de två bultarna och muttrarna på båda sidor av tvärbalken där den fäster på ramen med en socket och skiftnyckel.

8 Höja transmissionen tillräckligt för att vrida tvärbalken och ta bort den från toppen av ramen järnväg. Sänk överföringshastigheten tillräckligt för att få tillgång till alla bultar i Fläns. Ta bort skruven i Fläns på den övre högra sidan säkra oljestickan till huset. Placera skruvmejseln under den övre fästet och knacka på det med en hammare försiktigt så att det hoppar ut ur transmissionen.

9 Ta bort Fläns bultar, med början i toppen och lämnar de sista två lägsta bultar i huset. Lyft sändningen något så det är relativt nivå. Vara helt säker på att det är bra stöd på golvet jack. Tänk på det är framtungt på grund av momentomvandlaren. När du tar bort de sista två bultar, kommer ni att äga sändningen. När det lossnar, hålla en hand på Fläns att balansera det på golvet jack. Om det börjar falla eller glida av det är en bra satsning du kommer inte att kunna få det igen. Du kan inte göra annat än låta det falla, möjligen skada överföring eller ännu värre, själv. Det är en bra idé att få en hjälpare att sänka den när du balansera det. Avlägsna de sista två bultar. Dra försiktigt tillbaka på svansen-huset för att dra bort centre dubbar på motorn. Det kan vara nödvändigt att bända det lite med en skruvmejsel.

10 Installera transmissionen genom att först se till att momentomvandlaren är hela vägen tillbaka på den ingående axeln. Detta är ett vanligt misstag. Omvandlaren bör vara åtminstone en tum längre bak än den främre kanten av Fläns hus. Om det inte är backa hela vägen eftersom överföringen var lutad och den gled fram lite och överföringen är installerad, dra åt skruvarna komprimerar omvandlaren och säkert knäcka Fläns.

11 Höj sändningen och skjut den på motorn över sidoinriktnings dubbar. Sätt bultarna och löst dra åt dem. Placera fingrarna under flexplate och se om du kan rotera momentomvandlaren. Om så är fallet, är det hela vägen tillbaka så vrid omvandlare för att rikta in hålen med flexplate och sätta in bultar och muttrar och dra åt ordentligt.

12 Montera oljestickan och sätt en skruv i fästet på Fläns och dra åt ordentligt. Dra åt alla Fläns bultar. Höja transmissionen. Montera tvärbalken och dra åt skruvarna. Sänk överföringshastigheten och installera två överföring montera bultar och dra åt dem ordentligt.

13 Installera drivaxeln genom att trycka motorsidan oket i svansen-höljet, lyfta den bakre delen av drivaxeln och utsläppande universalleden in i fickorna i drevets oket. Installera bultarna och dra åt dem ordentligt. Installera växel koppling, elektriska ledningar pluggar och hastighetsmätare kabeln på vänster sida. Montera och dra överföringen svalare linjer på höger sida. Mata kick-down-kabel upp bakom insugningsröret så att du kan nå den från toppen, under huven.

14 Installera momentomvandlaren kåpan. Sänk fordonet till marken. Installera kick-down-kabeln till gaslänken. Fyll transmissionen med 7 liter transmissionsolja till att börja med. Starta motorn och kör den genom växlarna flera gånger. Med motorn igång och transmission i Park fortsätter att fylla överföring till rätt nivå.

Tips

  • Förfoga över transmissionsolja på ett lämpligt sätt. De flesta Bildelsaffärer har destruktion tankar för transmissionsolja, olja och kylarvätska.

Hur man tar bort en Turbo 350 Transmission

March 2

Turbo-Hydromatic 350 överföring var allmänt används i hela General Motors fordonslinjen på 1960-talet och in på 1970-talet. Till skillnad från sin föregångare, var Turbo 350 utrustad med tre växlar framåt snarare än bara två. Turbo 350 ansågs vara en ganska pålitlig överföring, men slitage kommer så småningom att kräva en ombyggnad. Även om överföringen inte kan byggas om medan den fortfarande fäst vid motorn, avlägsnande av Turbo 350 är en ganska okomplicerad jobb.

Instruktioner

1 Palla upp fordonet och stödja den med jack står att öka arbetshöjden under fordonet.

2 Placera en stor droppskålen nedanför transmissionens oljetråget och lossa bultarna på baksidan av oljetråget med en hylsnyckel och tillåta vätskan att rinna av.

3 Avlägsna plattan i botten av framsidan av transmissionen för att komma åt momentomvandlarens avtappningsplugg. Ta bort plattans bultar med en hylsnyckel och dra plattan bort från transmissionen.

4 Placera en stor droppskålen under momentomvandlaren, sedan bort momentomvandlarens avtappningsplugg och låt vätskan rinna.

5 Ta bort svänghjulet mot omvandlare nötter med en skiftnyckel. Starta motorn vid behov, för att få tillgång till varje mutter.

6 Demontera skruvarna som håller fast drivaxeln till differentialen med en skiftnyckel och dra drivaxeln ut ur transmissionen.

7 Ta bort startmotorn s monteringsskruvarna med en hylsnyckel och positionera start bort från transmissionen.

8 Koppla bort hastighetsmätarvajern från transmissionen genom att vrida på kabelns integrerad mutter i en moturs riktning med en skiftnyckel tills kabeln lossnar från transmissionen.

9 Dra klämman som håller fast kick-down stången på sidan av transmissionen med en tång och dra länksystemet off av transmissionen.

10 Dra vakuumslangen bort av vakuumenheten ligger på baksidan av transmissionen.

11 Ta bort bulten som håller fast transmissionens oljestickan röret till sidan av motorn med en hylsnyckel och dra ut slangen från transmissionen.

12 Lyft transmission med en domkraft för att ta bort vikt av transmissionen från dess tvärelement.

13 Ta bort den tvärgående delen-to-frame muttrar med en skiftnyckel.

14 Koppla bort de två fluid svalare linjer från den sida av transmissionen genom att vrida varje linje gral muttern i moturs riktning med en skiftnyckel tills linjerna lossnar från transmissionen.

15 Ta bort transmissions mot motor bultar med en skiftnyckel.

16 Flytta transmissionen från motorn med domkraften och ta bort överföringen från under fordonet.

Hur man tar bort en Volvo 240 Transmission

May 11

Volvos kraftiga 240-serie bilar är kända för sin hållbarhet, men större reparationer kräver borttagning av transmissionen är inte ovanligt. Lyckligtvis, 240 på frontmotor, bakhjulsdrift layout och relativt enkel konstruktion gör att dra transmissionen är en ganska enkel process. Volvo rekommenderar att 240: s naturligt aspirerade och turboladdade fyrcylindriga motorer och växellådor ska tas bort från bilen som en enda enhet och separeras efteråt, men både automatiska och manuella växellådor kan dras medan motorn i bilen. Det är inte ett jobb som kan göras i en lunchrast, men med noggrann planering är det ett realistiskt helg projekt för en amatör.

Instruktioner

Borttagning av manuell växellåda

1 Koppla bort den negativa batterikabeln.

2 Ta bort clipsen fäster växel boot och sidopaneler mittkonsolen i det inre av bilen. Koppla backljuskontakten och overdrive magnet i bilar så utrustade.

3 Ta bort den omvända spärrplatta monterad intill växelspaken, och använda en tång för att avlägsna låsringen säkra basen av växelspaken.

4 Lyft bilen och stödja det säkert på pallbockar. Avlägsna låsskruven från botten av växelspaken och dra ut stiftet säkra den mot staven. Återgå till insidan av bilen och ta bort växelspaken, samt plast och gummi trim vid dess bas.

5 Koppla drivaxeln från växellådan och stödja den med en tråd hängare.

6 Koppla ur kopplingsvajern vid kopplingen gaffel. Ta bort startmotorn.

7 Ta bort frontstödavgasfästet, som ansluter till kopplingshuset. Bultarna kan vara svårt på grund av extrem värme.

8 Ta bort transmissionstvärbalk.

9 Stötta den bakre delen av motorn med ett jack stativ och transmission med en transmissions jack, att se till att bilen är tillräckligt hög att den kan sänkas på ett säkert sätt. Ta bort alla utom de två nedre bultarna som förbinder transmissionen till motorn.

10 Ta bort de två sista bultarna som förbinder motorn till transmissionen. Se till att det inte finns några kablar eller slangar som kan komma i kläm mellan motorn och brandvägg.

11 Sänk överföringshastigheten något och dra den mot den bakre delen av bilen för att ta bort den.

Borttagning av Automatic Transmission

12 Koppla bort den negativa batterikabeln och tappa transmissionsolja.

13 Sätta skiftenheten in i den andra växeln ( "2").

14 Koppla bort växelväljaren från spaken ansluter den till transmissionen. Koppla gasreglaget remskiva kabel och hastighetsmätare drivkabeln. Ta bort transmissionsoljesticksröret.

15 Lyft bilen och stödja det säkert på pallbockar.

16 Koppla drivaxeln från växellådan och stödja den med en tråd hängare. Ta bort startmotorn och lägre momentomvandlaren huslocket.

17 Avlägsna katalysatorn röret och dess fäste. Bultarna kan vara svårt på grund av extrem värme.

18 Ta bort transmissions bakre fäste och tvärbalken.

19 Stötta den bakre delen av motorn med ett jack stativ och transmission med en transmissions jack, att se till att bilen är tillräckligt hög att den kan sänkas på ett säkert sätt. Ta bort alla utom de två nedre bultarna som förbinder överförings Fläns till motorn. Se till att det inte finns några kablar eller slangar som kan komma i kläm mellan motorn och brandvägg.

20 Ta bort de två sista bultarna som förbinder motorn till transmissionen.

21 Bort bultarna som förbinder svänghjulet till momentomvandlaren. Börja på framsidan av momentomvandlarens hus. Vrid svänghjulet för att komma åt alla bultar.

22 Bänd momentomvandlaren och svänghjul isär med hjälp av en kofot eller skruvmejsel.

23 Sänk överföringshastigheten något och dra den mot den bakre delen av bilen för att ta bort den. Luta inte den bakre delen av transmissionen uppåt, eftersom detta kan orsaka att extremt tung momentomvandlaren att glida bort av sin axel.

Tips

  • När du tar bort M46 fyra-växlad manuell växellåda med överväxel (som används i 1983-85 bilar) överväxeln måste frikopplas innan du försöker plocka isär den.
  • Se till att bilen är ordentligt stöd på pallbockar innan du arbetar under den.

Hur man installerar en C6 Transmission Shift Kit

May 27

Shift kit är utformade för att förbättra bilens acceleration och prestanda utan att behöva ändra dina motor eller bakaxelutväxlingar. Skift kit ger bilen en större, mer exakt växling svar. En kortare första växeln till andra växelspaken kan du starta med några mjuka eller sena skift och kan också korrigera tidiga skift. Shift kit är ett utmärkt uppgradering till något bestånd transmission; de ger dig prestanda som du kan känna. Skift kit kan installeras utan att ta bort sändningen av fordonet.

Instruktioner

Borttagning och inspektion

1 Lyft och stöd bilen med en domkraft och pallbockar. Sätt jack står under axlarna i bak och under kontroll vapen eller axel i fronten. Pallbockar för att undvika skador och att hålla fordonet från att falla ska placeras säkert under fordonet.

2 Ta bort transmissionsavtappningsplugg och tappa gamla transmissionsolja. När du har tömt överföringen ersätta kontakten för att undvika förväxling. Ta bort drain pan från under fordonet. Vissa modell sändningar kommer inte att ha en dräneringsplugg, i vilket fall måste du skruva isär drain pan att dränera transmissionsolja.

3 Ta bort de 17 bultarna som håller pannan till transmissionen. Lägg skruvarna åt sidan för senare inspektion och rengöring. Var noga med att notera där växel och kick-down spakarna är placerade i anslutning till ventilhuset. När ventilhuset är installerat, måste växelspaken passa tillbaka i spåret för överföringen ska fungera korrekt.

4 Ta bort de sex bultarna som håller ventilkroppen till transmissionen. Lägg skruvarna åt sidan för rengöring och inspektion. Sänk ventilkroppen och ventilhuset skärmen som en enhet. Ta bort de 11 bultarna som håller skärmen till ventilkroppen och inspektera skärmen och botten av pannan för eventuella metallpartiklar eller registrering, som kommer att behöva tas bort.

5 Spray bromsdelar renare på en butik trasa och torka alla packning anliggningsytorna för att säkerställa korrekt försegling av nya packningar. Spraya försiktigt runt pan-to-transmission passytor. INTE spraya bromsdelar rengöringsmedel direkt i sändningen eftersom detta kan resultera i överföring skador.

Spring och kontrollera Ball Replacement

6 Lägg ventilhuset på en ren och väl upplyst arbetsyta eller bord; lägga ut alla påsar med nya delar från skift satsen. Läs bifogade instruktionerna noggrant flera gånger för att bekanta dig med de färgkodade fjädrar och spetsiga backventil.

7 Ta bort ändplattan i den smala änden av ventilhuset noggrant avslöja våren för låga schemaläggning ventil och spjäll boost ventilen. Byt ut ventilfjäder lager schemaläggning med rätt fjäder anordnad i satsen. Noggrant ersätta gaveln och dra åt de 2 bultarna. Inte fullt ut dra åt bultarna tills de två halvorna av huvudventil kroppen sätts ihop.

8 Ta bort de åtta skruvarna som håller locket på längre änden av ventilhuset.

fjäder Replacement

9 Mät center ventil med tjocklek eller använda guiden medföljer shift kit instruktioner: mittventilen finns i tre storlekar. Byt ut lager våren med rätt färgkodade fjäder anordnad i skift kit guide. Sätt tillbaka locket och dra åt skruvarna. Inte helt åt gavelskruvarna tills båda halvorna av ventilhuset är ihop.

10 Avlägsna boost ventillocket på sidan av ventilkroppen, som ersätter de gamla fjädrarna med de nya inre och yttre fjädrar försedda med växelsatsen. Sätt tillbaka boost ventilen täckplåten och inte dra åt skruvarna tills båda halvorna av ventilhuset är ihop.

11 Unbolt och separera de två halvorna av ventilkroppsmontaget. Se den medföljande skift kit guide och lokalisera gasreglaget övertrycks våren omvandlaren lättnad våren och boll. Notera sina platser i förhållande till ventilhuset. Ta bort metallskiljeplatta och packning, ren och ställ åt sidan.

12 Byt gasreglaget övertrycks våren och kontrollera bollen med nya gaspedalen övertrycks våren och backventil. Ersätta omvandlaren avlastningsfjädern med den nya fjädern och placera kontrollen tillbaka bollen på toppen av den nya fjädern. Se guiden försedd med skift kit som du använder för information som är specifika för ditt kit.

13 Borra ett 0,76-tums hål från vänster till höger i metall partitionen som beskrivs i skift kit manual. Innan borrning av hål, försiktigt placera en pappersservett ner i fördjupning för att göra det lättare att ta bort de filspån från borren.

14 Placera den nya packningen på metallavskiljare plattan. Packningen får inte omfatta något av hålen på skiljeplatta som beskrivs i guiden. Hålet måste borras ut till 0,89 tum. Efter borrning och ta bort alla anmälningar kvar av borren, är du redo att sätta ihop ventilhuset.

återmontering

15 Bolt de två halvorna av ventilkroppen tillsammans: glöm inte skiljeplatta och packning. Dra alla gavelbultarna samt boost ventilkåpan bultar. Bolt skärmen tillbaka till ventilhuset. Skruva ventilkroppen och skärmen som en enhet tillbaka till transmissionen.

16 Sätta en klick av RTV silikontätningsmedel på varje hörn av överföringstråget och låt den torka till en klibbig stadium. Detta kommer att hjälpa till att hålla överförings packningen på plats när du byter pan bultar.

17 Lyft pannan upp mot överföring och ersätta överföring pan bultar, noga med att inte över-vridmoment bultarna. Se till bilens servicemanual för vridmomentspecifikationer.

18 Fyll transmissionen med transmissionsolja som anges i fordonets bruksanvisning. Kontrollera transmissionsolja mot fordonsbruksanvisningen för att säkerställa korrekt driftnivå innan körning.

1993 F-150 4X4 Transmission Removal

June 4

F-150 är den lätta lastbilen i Ford F-Series linje av pickuper. 1993 F-150 var en del av den första generationen som har en elektroniskt skiftat transmission, tillsammans med en mängd andra förstagångstruckar alternativ.

Automatiska växellådor är mycket tunga delar och stor försiktighet bör iakttas när du tar bort dem från lastbilen. Minst en assistent bör vara till hands under förfarandet. F-150 växellåda belastas med en extra "overdrive" redskap som är utformade för att hjälpa bränsleekonomi, men också gör det tyngre.

Instruktioner

1 Parkera F-150 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och koppla den negativa batterikabeln.

2 Lyfta den främre delen av F-150 med en domkraft. Placera jack står under framsidan av ramen på båda sidor.

3 Ta bort de två fästbultarna på överföringstvärbalken med en hylsnyckel. Ta bort de fyra skruvarna som håller avgasröret till grenröret. Koppla ur de elektriska anslutningarna är anslutna till transmissionen.

4 Ta bort de fyra skruvarna som håller drivaxeln på plats med en 12-punktsnyckel. Ta bort drivaxeln från växellådan

5 Ta bort transmissionskåpan bultarna med en hylsnyckel. Ta bort skruvarna som fäster transmissions starter. Ta bort startmotorn från transmissionen.

6 Ta bort låsmuttrarna från momentomvandlaren. Skjut momentomvandlaren in i växellådan, tills den går fri från svänghjulet.

7 Lyft uttaget tills det stödjer sändningen. Ta bort de sex skruvarna som fixerar överföringen till motorblocket. Flytta transmissionen några inches mot fordonets bakre del noggrant. Sänk överföring och dra ut från under bilen.

Tips

  • När sändningen är på domkraften, är det en bra idé att ha någon balansera det medan uttaget flyttas. Elektroniska automatiska växellådor är dyra och kan skadas vid ett fall av domkraften.