tre ledningar på bränslepump chevrolet

Felsökning Chevrolet Crank Shaft Position Sensor Problem

December 12

Felsökning Chevrolet Crank Shaft Position Sensor Problem


Chevrolet vevaxelgivaren är en elektromagnetisk, hall effekt sensor. En Hall-effektsensor består av en stationär elektromagnet och en reluctor, som är en 2-tums hög metallskål. Sidorna på denna maträtt skärs i segment med avsiktlig avstånd. Skålen, eller reluctor, är monterad till vevaxeln och roterar för att placera segment av reluctor framför sensorn. Som en reluctor stycke, som också kallas ett polstycke, passerar framför och i nära anslutning till sensorn, är en sluten krets som produceras. Som polstycket rör sig bort från sensorn, vilket lämnar ett öppet utrymme mellan nästa polstycket, inträffar en öppen krets. Dess enda funktion är att skapa 24X kvadratsignalvågor eller pulser per varv. Denna signal våg sänds till motorstyrningsdator, som i sin tur använder denna signal till annan bränsleinsprutningen för feltändningsdetektering och för driften av ICM (tändningsstyrmodul) för tändändamål. Vevaxelgivaren ligger antingen bakom vevaxelns remskiva eller på sidan av blocket, beroende på år och modell Chevrolet.

Instruktioner

1 Anslut skannerns röda kabeln till 24X signalledningen på den elektriska kontakten på vevaxelgivaren för att kontrollera den korrekta signalen medan motorn dras runt. Kontaktdonet har tre ledningar. Tråden till höger på kontakten är 24X-signalledningen, är centrum tråd marken och tråden längst till vänster är den 12-volts matningskabel. Anslut den svarta ledningen till en bra jord.

2 Stäng av skannern att vågformen visning och starta motorn. En lång rektangulär våg ska visas i serie med ännu mellanrum när motorn stängs. Om ingen signal genereras, gå vidare till nästa steg.

3 Anslut den röda ledningen till 12-volt tråd, lämnar jordledningen är ansluten. Vrid nyckeln och kontrollera om 12 volt på denna tråd. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringar och ledningar. Om det finns 12 volt, byt ut sensorn.

4 Koppla den elektriska kontakten vid sensorn. Anslut den röda kabeln till mittterminalen i sensorn och lämna den svarta kabeln på en god jord. Placera skannern på ohm skala. Skannern bör visa mindre än 100 mV, om sensorn är bra. Anslut kontakten till sensorn.

5 Placera den röda ledningen på 24X tråd. Stäng av skannern till Hertz. Starta motorn och titta på frekvensen. Skannern bör visa en frekvens av 200-250 Hz. Frekvensen bör öka smidigt som motorn accelererar.

Hur berätta om gasspjällssensorns är dåligt i en 1995 Chevrolet Caprice

March 2

Hur berätta om gasspjällssensorns är dåligt i en 1995 Chevrolet Caprice


Gasspjällssensorn på Caprice fungerar ungefär som TPS på något annat fordon; det är i huvudsak en potentiometer, en omkopplare som styr flödet av spänningen genom att låta det passera genom ett resistivt material, såsom grafit. Placeringen av en "skjutreglage" arm på grafit motståndet bestämmer hur mycket ström passerar genom motståndet och in reglaget. reglaget TPS "ansluts till axeln på gasen blad; öppna eller stänga gasspjället bladet ändrar mängden spänning gå till datorn, som talar om hur mycket luft är tänkt att gå in i motorn.

Instruktioner

1 Undersök symptomen. TPS är ett av de mest vitala sensorer på bilen. En felaktig TPS kommer att orsaka dålig bränsleekonomi, kapning, ryck, tvekan och böljande i kryssning och acceleration, och en sensor som är helt sköt kan stanna motorn. Ett antal andra sensorer och komponenter kan orsaka liknande problem. Men TPS sensor gör något annat också: Den berättar sändningsdatorn när man upp- eller nedväxling enligt gasspjällsläget. En dålig TPS sensor kommer ofta leda till att överföringen till upp eller nedväxling oregelbundet, eller att fastna i andra eller tredje växeln och vägrar att växla upp.

2 Gå till en Biltema och har en anställd dra koderna på din bil. En dålig TPS kommer att kasta ECM / PCM-koder DTC21 eller DTC22 eller P0120 genom P0124, som kan läsas med ett OBD-II skanner i vissa 1995 Caprices. Kod P0068 indikerar att TPS och grenrörslufttrycket eller massluftflödessensor inte är överens om vad som händer; du kan ofta se den här koden i samband med TPS-specifika koder.

3 Vrid tändningsnyckeln till läge "på" men inte starta bilen. Identifiera de tre ledningar på gasspjällssensorn: De är svarta för "ground" vit eller grå för "inspänning" och blå för "utspänning." Ställ en digital multimeter för att läsa i volt och starta bilen om det är möjligt. Peta den röda nålen sond i den grå tråd och röra den svarta proben till den negativa batteripolen; du bör se 4.5 till 5 volt. Om inte, är datorn inte sända effekt till sensorn. Peta den svarta proben till den svarta kabeln och tryck på den röda proben till den positiva batteripolen; en läsning av 11 till 12 volt indikerar en bra jordkrets.

4 Peta den svarta proben till den svarta kabeln och den röda sonden i grå tråd; en stadig 4,5 till 5 volt indikerar både en god jord och kontinuitet via datorn och sensorn. Slutligen, testa sensorutgångsledning signal genom att peta in den blå givarledningen med den röda sonden och vidrör den svarta proben till den negativa batteripolen. Med gasreglaget i sin avslappnade "tomgång" -läge, bör du få en sensorspänning på mellan 0,5 och 0,9 volt. Vrid gasreglaget öppna hela vägen. Med gasreglaget öppnas helt ska sensorn tråd läs högst 0,10 volt lägre än ingångseffektsignalen. Om ineffekten var 4,5 volt, bör sensortråden läsa mellan 4,4 till 4,5. Om ingången var 5,0 volt, bör utgångs vara lägre än 4,9 volt. Om spänningen inte ligger inom specifikationen, måste bytas ut gasspjällssensorn.

Tips

  • Liknande prestanda symptom kan orsakas av andra sensorer, inklusive de många lufttryck och syresensorer och komponenter, inklusive neutral säkerhetsbrytare, avgasåterföring, tomgångsstyrsystem och tändmodulen.

Specifikationer för 1990 Chevrolet Pickup

October 19

1990 Chevrolet C / K 1500 pickup kom med en mängd olika trim alternativ, inklusive den förlängda eller vanlig cab. Lastbilen erbjuds också ett val av en 6.5- eller 8-fot säng. 1990 Chevy 1500 hade två tillgängliga motoralternativ --- gas eller diesel --- och kom i två- eller fyrhjulsdrift.

regelbunden Cab

Den regelbundna hytten kom med två dörrar och sittplatser för tre vuxna passagerare. 1990 Chevrolet C / K 1500 vanlig hytt med en 6,5-fot säng har en hjulbas mätning av 117,5 inches. Den regelbundna hytten trim har en total längd på 194.1 inches. Den regelbundna hytten trim med en 8-fot säng har en hjulbas mätning av 131,5 inches och en total längd på 212.9 inches. Varje trim med en regelbunden hytten har en bredd av 76,4 inches och en standardhöjd på 70,4 inches.

förlängda hytten

1990 Chevrolet 1500 med en förlängda hytten levereras som standard med två dörrar med plats för upp till sex vuxna passagerare. Den förlängda hytten lastbil med en 6,5-fot säng har en total hjulbas på 141,5 inches, en längd av 223.4 inches och en bredd av 76,4 inches. Den förlängda hytten med en åtta-fots säng har en total hjulbas mätning av 155,5 inches och en höjd på 70,5 inches. Var och en av de utökade-hytt trim har en bredd av 76,4 inches.

Motorer och Transmission

Alla Chevy 1500-talet som produceras i 1990, med undantag för 454 SS, kom standard med en 4,3-liters V-6 motor, även om en 6,2-liters V-8 dieselmotor var ett tillgängligt alternativ. 4,3-litersmotorn ger 160 hästkrafter och 235 fot-pund. av vridmoment. Denna motor har en borrning av 4 inches och en slaglängd av 3,48 inches. 6,2-liters diesel ger 126 hästkrafter med 240 fot-pund. vridmoment, en borrning 3,98 inches och en 3,82-tums stroke.

454 SS har en 7,4-liters V-8 motor. Detta 230-hästkrafter motorn ger 385 fot-pund. av vridmoment. Den har en urborrning av 4,25 inches och en 4-tums slaglängd. En fyrväxlad, automatisk växellåda med överväxel kom standard på varje trim.

bränsle specifikation

Både gas och dieseldrivna lastbilar har antingen en 25- eller 34-liters bränsletank, beroende på trim, enligt MSN Autos. 4,3-litersmotorn med fyrhjulsdrift och en fyrväxlad automatlåda har en rating på 16 miles per gallon (mpg) i staden och 20 mpg på motorvägen. De två-wheel-drive trim har en rating av 17 mpg i staden och 22 mpg på motorvägen.

6,2-litersmotorn med fyrhjulsdrift och en fyrväxlad automatlåda får 16 mpg i staden och 21 mpg på motorvägen. Den tvåhjulsdrift har en rating av 18 mpg i staden och 23 för motorväg. 7,2-liters 1990 Chevy 1500 får 10 mpg i staden och 11 mpg på motorvägen.

Specifikationer för en '53 Chevrolet lastbil

July 4

Specifikationer för en '53 Chevrolet lastbil


1953 var ett betydelsefullt år i utvecklingen av Chevrolet lastbilar. Först 1953 var det sista året som Chevrolet använde 216 kubiktum babbitt lager motortyp. Chevrolet också avbröt användningen av träblock under sängen av lastbilar 1953. På utsidan, Chevy lastbilar bar blå och silver dörrskyltar i stället för de svarta och silvertallrikar från tidigare år. Slutligen, 1953 lastbilar inte längre hade en sida Chevy emblem fäst dess yttre.

Motor och transmission

Modell 3102 och 3112 var utrustade med 216,5-kubiktum motorer. Brutto hästkrafter av motorn var 92 vid 3400 rpm. Vridmomentet var 176 ft.-lb. vid 1000-2000 varv per minut. Lastbilarna var den första av de tre hastigheter som tillverkas av Chevrolet. De kom med kolonnmonterade växlingskontroller.

Bromsar och Axels

1953 lastbilar hade hydrauliska, fyra hjulbromsarna. De främre bromsarna, med en yta på 84-square inches, mätt 11 x 2 inches, medan de bakre bromsarna, med en yta på 74-square inches, mätt 11 x 1¾ inches. Framaxlarna var I-balktyper med 2200 pund kapacitet. Bakaxlarna var en semi-flytande typ med en 3300 pund kapacitet.

andra specifikationer

1953 Chevy lastbilar hade en bränsletank med en 16 gallon kapacitet. Utsidan hade fotsteg och ett reservhjul bärare baktill. Lastbilen kom med två strålkastare och två parkeringsljus, en baklykta och ett stopp ljus. Bilarna byggdes på ½-, ¾ och full ton kroppar.

Hur man tråd en tre-Ledare 1/4 Stereo Phone Jack

April 6

Stora, over-the-ear hörlurar har normalt en stor stereokontakt som ansluts till en tre-ledare 1/4-tums stereo telefonjack. Elektriska gitarrer och gitarrförstärkare använder samma typ av kopplingssystem. Om 1/4-tums jack i stereon, gitarr eller förstärkare går sönder eller utvecklar en kort, installera en ny jack är en relativt enkel process som kan lösas på några minuter med några grundläggande handverktyg och en lödkolv.

Instruktioner

1 Koppla förstärkaren, stereo eller annan elektronisk utrustning med 1/4-tums stereotelefonjack ur eluttaget. Anslut din lödkolv för att låta det förvärmning.

2 Öppna skåpet eller hus stereo eller annan utrustning för att komma åt baksidan av stereokontakt.

3 Lossa och ta bort muttern på den exponerade sidan av uttaget med en U-nyckel.

4 Nå inuti huset och försiktigt dra ledningarna på baksidan av uttaget samtidigt som du trycker den gängade änden av jacket genom hålet i huset.

5 Håll en bit lödning veke mot en av de tre lödfogar på baksidan av uttaget och placera den varma spets lödkolven mot veken att suga ut lodet från leden. Ta bort kabeln från kontakten på domkraften. Upprepa för de andra två lödfogar.

6 Ta bort den gamla 1/4-tums stereo telefonjack. Inspektera spetsarna på tre ledningar. Trimma ändarna och strippa mer isolering om det behövs för att exponera 1/4 tum till 1/2 tum av tråd för en fast förbindelse.

7 Fäst skyddet (från utsidan av kabeln) till jordanslutningen på domkraften genom att sätta den sammantvinnade skärm i hålet i marken anslutning. Jordanslutningen är typiskt kontaktdonet i mitten av de tre anslutningar.

8 Fäst vänster leder till vänster uttaget genom att föra in spetsen (eller bly) av tråden i hålet i kontakten och vrida ledningen runt kontakten. Upprepa med rätt ledning och rätt kontakt.

9 Löd var och en av de tre anslutningar. Håll lödkolven mot anslutningen, och tillsätt bara tillräckligt lod för att skapa en tät fog. Applicera inte för mycket lod, eller så kan orsaka en kort när domkraften används.

10 Sätt den gängade änden av jacket i hålet i huset, och fästa muttern för att fästa den på plats. Dra åt muttern med en skiftnyckel. Stäng höljet.

Tips

  • Koppla alltid alla elektroniska enheter från strömkällan innan arbetet påbörjas inuti enheten.

Vad är felkoden PO452 på en 2001 Chevrolet Silverado?

September 6

2001 Chevy Silverado 1500 kom med antingen en 4,3-liters sexcylindrig 4,8-liters åttacylindrig eller en 5,3-liters åttacylindrig motor. Den sexcylindriga basmodellen erbjöds med en fem-växlad manuell växellåda, men den förlängda hytten och andra modeller är utrustade med en åttacylindrig ingår bara en fyra-växlad automatisk växellåda; med eller utan fyrhjulsdrift. Trots de många skillnader och alternativ alla av dem har en trycksensor bränsletank som används för att detektera mängden av tryck eller bristande det. Kod P0452 är direkt relaterad till denna sensor, men anledningen till att Silverado är visar denna felkod kan variera och kommer att kräva någon inspektion.

Bränsletrycksensor Operation

Sensorn bränsletrycket är ansluten till drivlinestyrmodulen eller PCM via en fem volts referenssignal och en jord. Sensorn reläer en spänning tillbaka till PCM i förhållande till mängden av trycket inuti gastank och används för att detektera läckor i avdunstningssystemet utsläpp. En högspänningsretursignal indikerar tanktrycket är lågt och en lägre spänningsretursignal indikerar en högre tanktryck.

Felkoden

Kod P0452 är inställd när tändningen är på och returspänningssignalen är mindre än .1-volt under längre tid än fem sekunder. Koden kommer inte fastställas förrän PCM testet misslyckas två gånger i följd när tändningen slås ifrån. I allmänhet kod P0452 indikerar ett avdunstningssystemet läcka någonstans i systemet eller ett fel med bränsletryckgivaren. Dubbelkolla dina felkoder innan diagnoser eftersom om P1639 sattes också med P0452 finns en kortslutning till jord i 5-volts referenskrets inne i PCM, kräver PCM bytas ut.

Kontroll av bränsletryckssensorn

sensor Bränsletrycket på Silverado är ansluten till bränslepumpen modulen och ligger inne i tanken; dock sträcker sig kabelnät uppåt och ligger utanför bränsletanken. Det finns tre ledningar som förbinder PCM till sensorn; grå är för fem volt referenssignalen, svart är PCM ansluten marken och mörkgrön är för signalen skickas tillbaka till PCM. Kontrollera först och främst ledningsnätet från sensorkontakten till PCM för eventuella skador och åtgärda vid behov. Koppla bort tryckgivaren sele och ställa in digital multimeter till inställningen volt. Vrid tändningsnyckeln till läget och sondera grå tråd och svart tråd, bör du få fem volt i detta fall PCM sänder rätt signal och är inte fel. Anslut selen till sensorn och sondera mörkgröna kabeln med den positiva multimeter sond och styra negativa till en känd god jord. ; om det inte finns någon referenssignal sensorn är felaktig och behöver ersättas. Om signalen är mellan 0,1 och 5 volt undersöka selen upp till PCM för ett avbrott i kretsen.

Byte av sensor

Att ersätta sensorn kommer att kräva tömning av bränsletanken och sänkning av tanken från fordonet. Som alltid komma ihåg att avlasta bränslesystemet trycket genom att trycka schraderventilen på bränslefördelningsröret med en skruvmejsel insvept i en butik handduk. Koppla alla bränsletank linjer, anslutningar och vakuumledningar, sedan bort tanken från under fordonet. Ta bort bränslepumpen låsringen och ta bort modulen. Ta bort skruven för sensorn, det ligger precis ovanför den elektriska pumpen. Montera den nya sensorn och ställa selen på plats. Sänk modulen i tanken och byt låsringen packning. Dra åt bränsletanken banden till 30 foot-pounds omväxlande fram och tillbaka. Använd en skanning verktyg för att ta bort eventuella felkoder innan du kör fordonet.

Chevrolet Moment Specifikation

May 30

Chevrolet Moment Specifikation


2011 Chevrolet modell sortimentet har mer än 20 fordon, bestående av personbilar, lastbilar, spårkorsningar, skåpbilar, hybrider, sport nyttofordon (SUV) och en elbil (EV). Den breda sortiment av Chevrolet fordon inkluderar en ännu större utbud av motorer. Varje 2011 Chevrolet motorn ger en annan nivå prestanda. Denna variation resulterar i många olika motorvridmomentspecifikationer.

2011 Chevrolet Avalanche Moment Specifikation

2011 Chevrolet Avalanche är utrustad med en 5,3-liters V-8 motor som producerar 320 hästkrafter vid 5400 rpm och 335 fot-pounds vridmoment vid 4000 rpm.

2011 Chevrolet Aveo Moment Specifikation

1,6-liters fyrcylindrig motor som finns i 2011 Chevrolet Aveo tillgänglig 108 hästkrafter vid 6400 rpm och 105 fot-pounds vridmoment vid 4000 rpm.

2011 Chevrolet Camaro Moment Specifikation

Tre motorer finns i 2011 Chevrolet Camaro. En 3,6-liters V-6 producerar 278 fot-pounds av vridmoment vid 5100 rpm för basmodellen. SS trim finns med en 6,2-liters V-8 som producerar antingen 410 fot-pounds vridmoment vid 4300 rpm eller 424 fot-pounds vid 4600 rpm.

2011 Chevrolet Colorado

Utrustad med en 2,9-liters fyrcylindrig motor, 2011 Chevrolet Colorado hade 190 fot-pounds av vridmoment vid 2800 rpm. En inline femcylindriga erbjuds Colorado 242 fot-pounds vid 4600 rpm och en 5,3-liters V-8 muskulös 320 fot-pounds vid 3600 rpm.

2011 Chevrolet Corvette

Två varianter av en 6,2-liters och en 7-liters V-8 motor finns i 2011 Chevrolet Corvette. Den sugmotor 6,2-liters hade 424 fot-pounds av vridmoment vid 4600 rpm, medan en överladdad version producerade 604 fot-pounds vid 3800 rpm. 7-liters bedömdes på 470 fot-pounds av vridmoment vid 4800 rpm.

2011 Chevrolet Cruze

Den helt nya, för 2011, är Chevrolet Cruze finns med två olika fyrcylindriga motorer. En 1,8-liters motor genererar 123 fot-pounds av vridmoment vid 3800 varv per minut och en turboladdad 1,4-liters har 148 fot-pund vridmoment vid 1850 rpm.

2011 Chevrolet Malibu Moment Specifikation

2011 Chevrolet Malibu har 160 fot-pounds vridmoment när de är utrustade med 2,4-liters fyrcylindrig motor. 3,6-liters V-6 ger 251 fot-pounds vid 3200 rpm.

2011 Chevrolet Equinox

En 2,4-liters inline fyra-cylindrig motor ger 2011 Chevrolet Equinox med 172 fot-pounds av vridmoment vid 4900 rpm. Utrustad med 3-liters V-6, har Equinox tillgång till 222 fot-pounds av vridmoment vid 5100 rpm.

2011 Chevrolet Express & Express Cargo

2011 Chevrolet Express van finns med tre V-8 bensinmotorer och en turboladdade V-8 dieselmotor. Bensinmotorer ger 295, 334 och 373 fot-pounds av vridmoment vid 4600, 4500 och 4400 varv per minut respektive. Den turbodiesel producerar en massiv 525 fot-pounds av vridmoment vid 1600 rpm. 2011 Express Cargo van har även 4,3-liters V-6 med 260 fot-pounds av vridmoment vid 2800 rpm.

2011 Chevrolet HHR

Slå 2011 Chevrolet HHR är en 2,2-liters fyrcylindrig motor med 150 fot-pounds vridmoment vid 4800 rpm.

2011 Chevrolet Impala Momentspecifikationer

En 3,5-liters och 3,9-liters V-6 motor kan hittas under huven av 2011 Chevrolet Impala. Den 3,5-liters är bra för 216 fot-pounds vridmoment vid 4000 rpm och 3,9-liters ger 235 fot-pounds vid 3200 rpm.

2001 S-10 Blazer 4X4 Problem

March 18

2001 S-10 Blazer 4X4 Problem


Det har varit tre påminner om 2001 Chevrolet S-10 Blazer 4X4 SUV, två avseende SUV belysningssystem och en på grund av en felaktig bältesspänne bas. Utöver dessa återkallelser, har ägare av 2001 S-10 Blazer rapporterade tidigt bortfall av bilens bränslepumpen.

belysnings problem

2001 S-10 Blazer 4X4 är en del av belysningen minns som avsåg olika problem som uppstod i mer än 500.000 Chevrolet fordon. En multifunktionsbrytaren i belysningssystemet av dessa fordon utvecklat en öppen krets som förhindrade stopplyktor och risk lampor fungerar. En annan belysning problem uppstod eftersom sido reflektorer inte uppfyller nationella standarder. Switchen bäraren måste ersättas med återförsäljare som tar hand om stopp och varningslampor problem. Sido reflektorer måste ersättas med återförsäljare för att uppfylla de normer som anges i Federal Motor Vehicle Safety regler.

Felaktig Buckle Base

General Motors Corporation påminde mer än 150.000 bilar på grund av defekta spänne baser av säkerhetsbältet. Detta minns inkluderade 2001 S-10 Blazer 4X4. Den defekta spänne bas installerat inte bär tillräckligt last för att förhindra spännet bas sprickbildning. Denna defekt skapar en säkerhetsrisk under en olycka eller när bromsarna mitt framför näsan. Spännet bas kommer att ersättas med en ny spänne bas som uppfyller en nationell standard.

Bränslepump Fel

Utöver de återkallelser, har ägare av 2001 S-10 Blazer 4x4 rapporterade ett problem med SUV: s bränslepumpen, enligt Repairpal.com. Igensättning i fordonets bränslefiltret kräver bränslepumpen för att sträcka i syfte att pumpa bensin via bränsleledningen och in i injektorerna, och bränslepumpar i S-10 Blazer har misslyckas på grund av att denna stam. För att undvika detta problem, tekniker på Repairpal.com rekommenderar att bränslefiltret bytas var 30.000 miles.

Felsökning av Hookup av en DVD-spelare till en TV

March 3

Felsökning av Hookup av en DVD-spelare till en TV


Hooking en DVD-spelare upp till en TV är en relativt enkel uppgift. Men det finns tillfällen när du tror att allt är ansluten, men enheten inte fungerar som den ska. Två av de vanligaste problemen bland annat se en bild, men inte höra något ljud, eller höra ett ljud, men inte ser en bild. I båda fallen, inte bestörtning, eftersom det finns saker du kan göra för att felsöka problemet.

Instruktioner

Du har en bild, men inget ljud

1 Se till att volymen på TV: n är uppskruvad. Det låter enkelt, men många gånger den mest självklara lösningen kan kasta dig. Om TV: n är avstängd, kommer du inte ljud.

2 Se till att filmen i DVD-spelaren inte stoppas, pausas eller inställd på snabbspola framåt, bakåt eller långsamt läge. Ingen av dessa inställningar kommer att innehålla ljud.

3 Kontrollera ljudanslutning på baksidan av TV: n och DVD-spelare. Äldre DVD-modeller har vad som kallas en kompositanslutning, indikeras av en röd, vit och gul ingång. De röda och vita anslutningar på baksidan av DVD-spelare för ljud. Se till att anslutningstrådar på DVD-spelaren är anslutna till motsvarande röda och vita anslutningar på TV.

4 Notera att nyare DVD-spelare modeller har vad som kallas en komponentanslutning, som består av tre anslutningstrådar för video. Men dessa anslutningstrådar inte införliva ljud. Du kommer att behöva köpa eller hitta en röd och vit komponentanslutning tråd och anslut den till motsvarande färgade anslutningarna på TV: n och DVD-spelare för att höra ljud.

Om du hör ljud, men ser inte en bild

5 Se till att TV: n är på. Tryck på "Input" knappen på fjärrkontrollen, som också är känd som TV / video-knappen. Gå igenom valen på TV-menyn. I de flesta fall måste TV: n ställas in på video 1 för att se en bild. Tryck på "Play" på DVD-spelaren.

6 Kontrollera anslutningarna på baksidan av TV: n och DVD-spelare. Om du arbetar med en komposit-video, se till att den gula anslutningskabeln är ansluten till den gula ingången på både TV och DVD-spelare.

7 Om du arbetar med en nyare modell DVD-spelare, kommer det att finnas tre anslutningstrådar, även känd som komponentvideoanslutningar. Kontrollera att alla tre ledningar är anslutna till ingången på DVD-spelaren och TV: n. Kontrollera anslutningarna för att se till att de inte är löst, eftersom detta kan orsaka problem med bilden.

Tips

  • Om du går igenom felsökningsstegen, men fortfarande har svårt att se en bild eller höra ljud, kontakta din lokala elektronik professionell. Det kan finnas ett problem med en av ingångarna på din TV eller DVD-spelare. Om du arbetar med en HDTV, se till att HDMI-kabeln är ansluten till ingången på både TV och DVD eller Blue-ray-spelare.
  • Observera att dessa felsökningssteg är för direkta uppkopplingen mellan en TV och en DVD-spelare. Detta inkluderar inte anslutning av stereoapparater och andra komponenter.

Hur fixar Skära ut Hörlurar

March 5

Hur fixar Skära ut Hörlurar


Hörlurar se ofta tuff användning. De är ofta tappas. Deras band är tätt lindade för lagring. Användare flytta, böja sladden och betonar anslutningarna. Så småningom en eller båda sidor kommer att bli återkommande. Reparera intermittenta anslutningar kräver en stadig hand, bra ögon och en lätt beröring med en lödkolv.

Instruktioner

1 Anslut hörlurarna i uttaget och lyssna noga. Leta reda på intermittent anslutning genom att försiktigt böja och rycka på hörlurssladden där den kommer in i kontakten. Om sladden delar i två på en Y-koppling, manipulera sladden på vardera sidan av Y. böja dem försiktigt då de förs in högtalarenheterna. Om hörlurarna har en enda körd som leder till en av talarna, försöker manipulera sladden traversera huvudbandet till den andra sidan.

2 Byt tändstift om intermittenta ligger där sladden går in i pluggkroppen. De flesta hörlurspluggar formas på och kan inte repareras. Klipp sladden en tum eller två bort från kontakten. Använd hobby kniv att skära i sladden och dra tillbaka ytterhöljet. Tre ledningar är inne. Använd multimeter för att hitta den som är ansluten till den gemensamma på kontakten. Detta är den längsta metalldel av pluggen. Notera färgen på gemensam tråd. De andra två trådarna går till spetsen och ringen.

3 Utse en ersättare plugg som är samma diameter som den ursprungliga. Skala den goda sidan av linan med hobbykniv. Skjut anslutningslock och en bit krympslang på sladden, sedan löda gemensam tråd till klacken för den gemensamma sidan av pluggen. Löda andra två trådar till de återstående klackarna.

4 Testa den nya kontakten innan du fortsätter. Var noga med anslutningarna löd är säkra och att ljudet är inte längre klippa ut. Badda några RTV på anslutningarna och skruva locket på plats. Skjut krympslangen ned i sockeln och låt RTV härda över natten. Använd en värmepistol eller lättare att krympa slangen på plats.

5 Demontera högtalarenhet om intermittent är på hörlurs slut. Vissa talare hålls samman av skruvar. Andra är limmade. De limmade enheterna kan separeras genom att skära mycket noggrant längs fogen med en hobby kniv. Den mest sannolika fel är en bruten lödfog från en skarp ryck i sladden.

6 Leta efter en dragavlastning där sladden går in i högtalarhuset. Det kan vara ett litet klipp eller en överhandsknop knuten i sladden. Om det inte finns en dragavlastning, försöka göra en med ett buntband, RTV, krympslang eller en knut. Löda trasiga kabeln på plats igen.

7 Sätt högtalarhuset tillsammans igen. Om det skulle skäras sönder, använd en tunn sträng av RTV för att säkra den. Håll ihop delarna med gummiband, maskeringstejp eller en fjäderklämma medan RTV botemedel. Byt ut kuddar.

Tips

  • Vid skärning isär små plastdelar, är det smärtsamt lätt att sätta en hobbykniv i handflatan. Överväga att bära en tung skinnhandske för att skydda din hand.