u bult på bladfjäder

Instruktioner för Dynachrome bladfjäder Hjälpare

March 28

Bladfjädrar har flera skikt eller blad som är bundna tillsammans för att ge stöd till ett fordon eller släpvagn. Dynachrome bladfjäder hjälpare lägga ett extra lager av styrka till botten av dina befintliga bladfjädrar för att möjliggöra stöd som är mer fast och förmågan att bära tyngre laster i bilen. Bladfjäder hjälpare installera utan behov av några specialverktyg.

Instruktioner

1 Placera en tegelsten framför varje framhjul på bilen. Aktivera nödbromsen på bil eller lastbil.

2 Jack bakre stötfångaren av fordonet upp och placera en pallbock under varje bakaxeln. Sänk och ta bort domkraften.

3 Ta bort båda bakdäcken utanför fordonet. Ställ däcken åt sidan.

4 Placera en nit i hålet längst bort från änden på bladfjädern hjälpare för maximal ökning våren. Placera en nit i hålet närmast utgången för måttlig våren ökar och inte sätta in en nit för minimal fjäderviktökningen.

5 Placera en bladfjäder hjälpare nedanför fjädrarna på den vänstra sidan av fordonet med två vertikala fästet ändar vänd uppåt på baksidan bakom axeln.

6 Skjut en bult genom det yttre av hållaren och placera en mutter på bultänden. Fortsätta att glida bulten genom det inre sidan av konsolen och skruva en mutter på den utskjutande änden.

7 Hålla ett par justerbara tänger på muttern och ett andra par på bulthuvudet. Vrid bulthuvudet medurs samtidigt som du håller muttern på plats för att dra åt skruven.

8 Sätt in U-bulten genom fördjupningen av fjäder hjälpare med de två benen pekar uppåt. Placera den platta metallklämbygeln ovanpå fjädrarna anpassa sin två hål på U-bult ben. Placera en låsbricka på varje ben av bandet följt av en mutter. Vrid båda nötter medurs med justerbar tång för att dra åt dem.

9 Upprepa dessa instruktioner för att montera den högra sidan bladfjädern hjälpare.

10 Byt bakdäcken och jack den bakre delen av fordonet upp i centrum. Ta bort jack står, lägre, och ta bort domkraften. Ta bort tegelstenar från framför framhjulen.

Tips

  • Om bladfjädern hjälpare är bredare än dina bladfjädrar, böjer sidorna av hjälpare upp runt fjädrarna.
  • Låt inte bladfjäder hjälpare att kontakta alla delar under fordonet förutom fjädrarna.

Hur man tar bort en bladfjäder Från 1989 Ford Ranger

May 10

Den bakre suspension av 1989 Ford Ranger består i huvudsak av två stötdämpare och två bladfjädrar. Det primära syftet med bladfjädrarna är att stödja differentialen. Emellertid bladfjädrarna absorberar också de stötar av vägbanan. Med tiden, bladfjädrarna förlorar sin styvhet och negativt påverka truckens åkkomfort. Bladfjädrar kan ibland repareras, men de har vanligtvis bytas ut. Lyckligtvis är bladfjädrarna säkrade med endast ett fåtal bultar.

Instruktioner

1 Lyft baksidan av Ranger med en våning jack, sedan placera lastbilen på pallbockar så att skillnaden hänger fritt men bakdäcken vidrör marken.

2 Ta bort de två U-formade bultar som håller fast differential s drivaxeln till centrum av bladfjädern. Varje bult hålls på plats med två muttrar. Ta bort de fyra muttrarna med en djupt liggande hylsnyckel och dra bultarna ur sin konsol.

3 Avlägsna bulten på framsidan av bladfjädern, menande änden närmast den främre delen av trucken. Bulten är säkrad med en enda mutter. Ta bort muttern med en djup-set hylsnyckel och dra bulten ut ur bladfjäder.

4 Avlägsna bulten på baksidan av bladfjädern på samma sätt som används för att avlägsna bulten på framsidan av bladfjädern.

5 Sänka bladfjädern bort från fordonet.

Hur man tar bort en bladfjäder Från en Chevy Truck

June 26

Chevrolet lastbilar använda ett par bladfjädrar, som stöder vikten av den differentiella och fungera som en viktig upphängningskomponent. Över tiden, bladfjädrarna tenderar att förlora sin draghållfasthet, vilket gör att baksidan av lastbilen att stegvis sag. När fjädrarna har förlorat sin draghållfasthet, måste de bytas ut mot nya fjädrar. Ta bort fjädrarna kan verka som en svår uppgift, men kan du enkelt ta bort fjädrarna om vikten av lastbilen och differential stöds med domkraften.

Instruktioner

1 Placera ett hjul chock framför båda framdäcken för att förhindra att trucken från att rulla framåt när du lyfter lastbilen.

2 Använd aa lug skiftnyckel för att lossa, men inte bort, muttrarna som håller fast båda bakhjulen till differentialen.

3 Höj lastbil med en våning jack med centrum i differentialhuset som en hiss punkt. Stödja lastbilens vikt genom att placera en enda jack stativ nedanför rambalkar på varje sida av trucken. Bära upp vikten av skillnaden genom att placera en enda pallbock under varje axelhuset, vilket gör att du kan ta bort bladfjädrarna utan att behöva koppla stötdämpare.

4 Ta bort de redan lossade muttrarna, dra sedan hjulen bort av differentialhuset för att komma åt bladfjädrar.

5 Använd en skiftnyckel för att ta bort de två U-bultarna som håller varje bladfjäder till axelhuset. En U-bult är placerad på vardera sidan av varje bladfjäder, där fjädern fäster vid differentialhuset. Varje U-bult är fäst med två muttrar. Ta bort varje mutter, lyft sedan U-bultarna uppåt för att ta bort dem.

6 Koppla bladfjädrarna från sina bojor. Cirkeln, eller "öga" i slutet av varje vänster fjäder fäster en enda bygel. En bult glider genom en ände av bygeln, genom ögat, lämnar sedan den motsatta sidan av bygeln. Bulten är säkrad med en enda mutter. Ta bort muttern från bojor vid varje ände av bladfjädern att koppla bladfjädern från differentialhuset, sedan dra bladfjädrarna bort från lastbilen för att slutföra borttagningen.

Hur man Centrera en bladfjäder på en Trailer

October 13

Hur man Centrera en bladfjäder på en Trailer


Om du nyligen köpt en enda axel verktyg trailer kit, måste du installera bladfjädrar och axel längs trailerns centrumlinje. Din enda axel trailer kit kommer sannolikt att inkludera en rektangulär släpvagn ram, A-frame tunga enhet, en axel, två bladfjädrar, två hjul, bygelhängare och bultar. Axeln och bladfjädrar, vilka suspendera axeln från vardera sidan av släpvagnen, måste centreras exakt tvärs över ramen. Trailerns centrumlinje hittas genom att ta 60 procent av ramens totala längd och märkning detta avstånd längs vardera sidan av släpvagnen, med början från den främre änden av ramen. Axeln och bladfjädrarna är monterade på denna centrumlinje, över bredden av ramen. Bladfjädrarna måste vara centrerad över ramen för att säkerställa korrekt axelmätning, och för att förhindra trailer hanteringsproblem och däckslitage.

Instruktioner

1 Mät och notera längden på din rektangulär släpvagn ram från den främre till den bakre änden. Mät bara längden på ramen - inte inkludera A-frame tunga enheten.

2 Bestäm din trailer ramens centrumlinje. Multiplicera trailern längd med 0,60. Till exempel, om släpvagnen ramens längd är 10 fot, då mittlinjen platsen kommer att vara 6 fot från framsidan av släpvagnen. Mät och märk det beräknade avståndet från varje främre hörn av den rektangulära trailer ramen till en punkt längs varje sida av ramen. Dessa punkter, om den är ansluten, markera mittlinjen läge tvärs över bredden av vagnen.

3 Bestäm monteringsplats av de främre bladfjäder galgar. Mät avståndet tvärs över en släpvagn bladfjäder, från början till slut. Dividera denna längd med två, sedan subtrahera resultatet från centrumlinjen mätning. Detta värde anger placeringen av de främre bladfjädern galgar, som kommer att vara framför mittlinjen varumärke genom en halv bladfjäderlängd. Till exempel, om mittlinjen avståndet är 6 fot från framsidan av ramen och bladfjädrarna är 2 fot lång, då varje främre hängare bör installeras 5 fot från de främre hörnen av ramen. Mäta den beräknade avståndet, med start från varje främre hörnet, och markera de främre upphängnings platser längs vardera sidan av ramen.

4 Bestämma placeringen av de bakre bladfjäder byglar. Tillsätt hälften av längden av bladfjädern till den tidigare beräknade mittlinjen avstånd. Detta värde anger placeringen av de bakre bladfjädern galgar, som kommer att vara längre från varje centrum linje med en halv bladfjäderlängd. Till exempel, om mittlinjen är belägen 6 fot från framsidan av ramen och bladfjädrarna är 2 fot lång, då varje bakre hängare skulle installeras 7 fot från de främre hörnen. Mät och märk detta avstånd på vardera sidan av släpvagnen ramen, utgående från de främre hörnen.

5 Installera de främre och bakre bladfjäder hängare på vardera sidan av släpvagnen, vid de motsvarande markeringarna. Om det är nödvändigt, borra hål för att rymma galgar. Montera galgar på sidorna av ramen, på deras markerade platserna. Markera placeringen av de hängare bulthål på släpet ramen. Ta bort galgar, sedan borra hål för att passa monteringsbultarna medföljer satsen. Åter galgar och säkra dem på ramen med bultar, muttrar och en hylsnyckel.

6 Montera bladfjädrarna till de främre och bakre upphängningen på vardera sidan av släpvagnen. Fästa de främre ändarna av varje bladfjäder med hjälp av en bult och en hylsnyckel. Placera axeln över bladfjädrar. Höja en bladfjäder i taget, fäster den bakre änden av varje bladfjäder till sitt bakre hängare. Axeln skall upphävas från bladfjädrarna. Låt en medhjälpare för att hålla axeln för att förhindra den från att rulla av bladfjädrarna som du höjer och säkra dem till de bakre galgar, om det behövs.

7 Fäst varje axel slut på en bladfjäder genom att montera fästvinklarna över axeln på dessa punkter, och säkra varje konsol med en hylsnyckel, med två U-bultar och muttrar. U-bultar bör tråden genom fästkonsolen och klämma axeln till bladfjädern.

8 Provkör trailern att bedöma balans och hantering. Trailern tunga bör vara ordentligt fastsatt bilens dragkrok boll. Om släpet tips bakåt, lyfta tungan bort från dess samband med dragkrok bollen, du kan behöva flytta axel och bladfjädrarna något framåt. Trailern bör inte dra alltför åt vänster eller höger.

Hur flyttar jag en klämma på en bladfjäder?

May 7

Hur flyttar jag en klämma på en bladfjäder?


Bladfjäderupphängningssystem använder flexibla bitar av metall för att absorbera effekten av gupp i vägen. Metallremsorna är arrangerade i skiktade förpackningar kallade bladfjädrar. Dessa bladfjädrar hålls samman av klämmor metall på varje sida. Beroende på storleken av bladfjädrarna, kan det finnas fyra till sex klämmor på varje bladfjäder.

Leaf Spring Clamps

Flera material som behövs för att slutföra den här proceduren. Säkerhet är viktig, och de första materialen är för säkerhetsrisker. Skär glasögon, handskar och lämplig klädsel är alla viktiga för att flytta klämmorna säkert. Andra material innefattar C-klämmor, en kapskiva och en bra spärr set. Det finns två typer av klämmor som används av bladfjädrar: svetsade och bultade. Vilken typ av klämma som hålls på plats av antingen en bult eller skruv kan vara låste och klämman flyttas. Den andra typen av klämma, som är svetsad, måste skäras med användning av ett skärhjul. När de gamla klämmor är avskurna, kan de nya klämmorna installeras på bladfjädern. Ersättningsklämmor finns på bildelar butiker för en direkt installation. Ett annat alternativ för byte av bladfjäderklämmor köper de nödvändiga material från en järnaffär och göra dina egna klämmor. Flytta klämmorna rekommenderas inte, men det sker ofta genom off-road entusiaster att öka flex att ett fordon kan uppnå. De flesta bladfjäderklämmor svetsas och kommer att behöva skära av bladfjädern som ska flyttas.

Lägga till en bladfjäder

August 26

Lyfta en lastbil kan göras på många olika sätt, och ett av de enklaste metoderna är att lägga till en bladfjäder. Lägga till en bladfjäder vanligtvis ger dig åtminstone en tum eller två av hiss, och samtidigt öka den maximala lastkapaciteten.

Instruktioner

1 Placera domkraften under differentialen hos bakaxeln och lyfta fordonet till luften. Placera pallbockar under axeln och ramen, så att båda sidor av axeln och ramen stöds i luften. Håll domkraften under differential, men lägre ner så ramen och axeln är på pallbockar. Se till att det är helt säkert innan du krypa under.

2 Ta bort bakhjulen med en 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Placera dem åt sidan så att de är ur vägen för din arbetsplats.

3 Använd en halv-tums spärr att ångra de fyra muttrarna som håller fast U-bultar till axeln på varje sida. Lossa dem, men inte ta bort dem helt och hållet. Du vill inte att frigöra spänningen från bladfjädrarna, så var försiktig.

4 Upprepa processen på andra sidan, genom att följa samma steg. Vid det här laget bör fjädrarna ha någon extra spänning på dem, men se till att ha allt vilar på pallbockar innan du lossar skruvarna ytterligare. Om fjädrarna verkar vara under spänning, justera domkraften och jack står vid behov för att lindra spänningen. Detta kan innebära att lyfta axeln högre upp och återställa läktaren, eller släppa den nedre och återställning.

5 Unbolt U-bultarna helt från axeln. Det ska nu sitta helt på pallbockar med domkraften stödja differential och hålla den från att falla framåt med drivaxeln.

6 Hitta remmarna på vardera änden av bladfjädern och lossa dem genom att bända dem med spett. Inte snedvrider dem alltför mycket, som du kommer att använda dem igen.

7 Lokalisera bulten på mitten av bladfjädern och lossa den. Fjäderpaketet bör komma isär på denna punkt, så att du kan lägga till din extra bladfjäder.

8 Placera den nya bladfjädern i bladfjädern paketet, enligt samma båge som de ursprungliga källorna. Vissa add-a-blad kit placeras på botten av fjäderpaketet, medan andra är i mitten av flocken. Fastställa vilket som din modell är via instruktionerna som medföljer satsen.

9 Placera längre bult försedd med satsen genom den nya bladfjäderpaketet. Dra åt bulten och installera klämmorna som de installerades på fabriken.

10 Jack upp axeln och lokalisera hålet på axeln pad på bulten på bladfjädern. Löst skruva U-bultar på plats i samma konfiguration som tidigare.

11 Dra åt u-bultarna ner och sänka bilen tillbaka till marken.

Hur man stoppar en bladfjäder från gnisslande på en båttrailer

March 31

Hur man stoppar en bladfjäder från gnisslande på en båttrailer


Den irriterande pip varje gång en båttrailer rider över ett gupp i vägen kan bara om kör en bilist galen. Lyckligtvis genom att följa en enkel underhållsarbete, kan du eliminera det knyst. Den kritiska bladfjäder av trailern ansluter till axeln och chassit på släpvagnen, suspendering av hjulen och absorberar stötar. Stötdämpningen är därför det knarrar så ofta. När du smörja våren, kommer du också skydda den mot onödigt slitage.

Instruktioner

1 Höja släpvagn upp från marken, eller glida under det att observera underredet av trailern.

2 Hitta bladfjädern, som vanligtvis består av flera långa, smala, platta "blad" av hårda kolstål. Bladfjädern håller upp axeln, antingen genom att köra parallellt med den och håller upp den från ovan, eller genom att använda två fjädrar löper vinkelrätt mot axeln, en nära varje hjul.

3 Spray smörjmedel längs våren, mycket uppmärksam på områden där metalldelar skaver mot varandra.

Till exempel, se till att anslutningar och bultar mellan axel, hjul och våren får gott om smörjning.

4 Sänk trailern tillbaka på marken, eller glida ut från under den.

Testa gnissla genom att applicera en belastning på släpet.

Upprepa vid behov.

Tips

  • Alla smörjmedel kommer att göra jobbet, och sprayburkar gör det lättare att tillämpa. Däremot skulle en vattenfast fett som vitt litium också arbeta i denna situation.
  • Om du märker någon rost eller korrosion på bladfjädern eller axel, rengör den med stålull före smörjning; Om korrosionen påverkar hela metalldelen, ersätta det för säkerheten.
  • Ta bort eventuella lasten från trailern helst du arbetar under den.
  • Fäst släpvagnens hjul så att det inte kan röra sig medan du är under den.
  • Rikta alltid sprayburk bort från ansiktet för att undvika frätskador.

Hur byter jag 1997 Ford Ranger bladfjäder fästen?

April 28

Ramen på en 1997 Ford Ranger har olika fästen för olika fjädringskomponenter. I det bakre, innebär detta en uppsättning av bladfjäder fästen som är monterade på ramen av en uppsättning nitar. Skulle bladfjädern fästen utveckla rost har andra frågor, då de kommer att behöva bytas ut. Detta är en komplicerad process och tar en bra mängd arbete att göra, som innebär en hel del specialverktyg. Som sagt, det kan fortfarande göras i din uppfart.

Instruktioner

1 Sätta stoppklossar runt framhjulen och lyft den bakre delen av Ranger från marken med hjälp av domkraften. Sätt domkraften under axeln och ramen av lastbilen. Ta bort bakhjulen med däck järn.

2 Unbolt bladfjädrarna från bladfjädern fästen på ramen med 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Sätt på hörselskydd, handskar och ansiktsskydd. Leta nitarna som håller bladfjäder fästen på ramen.

3 Slipa ner de nitar på blad ^ fästen med användning av 4 1/2-tums vinkelslip tills toppen av niten är i jämnhöjd med överdelen av bladfjädern fästet. Sätta den spetsiga mejseln på mitten av niten och träffade mejseln med hammaren tills återstoden av niten skjuts ut på den motsatta sidan av ramen. Dra blad ^ fästen off av ramen.

4 Skruva fast ersättning bladfjäder fästen i ramen med hjälp av hårdvara från de nya fästen, 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Installera bladfjädern till fästet med 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Sätt tillbaka bakhjulen med däck järn och sänka Ranger av domkraften med domkraften.

Hur man tar bort en bladfjäder Guide Pin

June 11

Bladfjädrar är lätt den viktigaste komponenten i ett fordons bakre fjädringssystem. Som fordonets kropp rör sig upp och ner, de bladfjädrar, liksom de bakre stötdämparna, minska studsande effekt att ge en bättre åktur. Varje bladfjäder använder en enda gummibussning, som ibland kallas ett "öga bussning." Med tiden, denna bussning sprickor och annat korroderar, minskar bladfjädern effektivitet. Lyckligtvis, som ersätter ögat bussn är en ganska enkel uppgift, men det kräver först att bladfjädern s styrstiftet avlägsnas. Nyckeln till att framgångsrikt avlägsna styrtappen är i korrekt stödja vikten av fordonet, eftersom bladfjädern inte längre stödja fordonets vikt när styrtappen har avlägsnats.

Instruktioner

1 Placera ett hjul chock framför båda framdäcken för att hindra fordonet från att rulla.

2 Placera en våning jack direkt under mitten av fordonets differential, sedan långsamt lyfta skillnaden tills fordonets bakre däck vila strax ovanför marken.

3 Placera en enda pallbock under ramen på både förar- och passagerarsidan av fordonet.

4 Ta bort den inre muttern från änden av bladfjädern s styrtappen med en skiftnyckel. Styrtappen är belägen genom centrum av den cirkulära spetsen av bladfjädern på baksidan av fordonet.

5 Knacka försiktigt på gängade änden av styrtappen mot huvudet av stiftet med en gummiklubba tills den kan dras ut ur bladfjäder. Även om styrtappen kan tappas ut med en hammare, kommer med hjälp av en gummiklubba bidra till att undvika att skada stift gängor.

Bladfjäder Specifikation

October 17

Bladfjäder Specifikation


För att korrekt bestämma specifikationerna för en bladfjäder, är det nödvändigt att göra mätningar i på samma sätt som en OEM-tillverkare. Tillverkarna bestämma fjäderlängd och våren båge genom att mäta från centrum av monterings ögon. Mätning from the outside ändarna av monterings ögon kommer att producera felaktiga mätningar och kan resultera i fel positionering av fjädrarna på axeln när den är installerad.

divisions Längd

Divisions längd representeras av två mätningar som avgör placeringen av centrumbulten när fjädern är installerad på ett fordon och är kritisk för korrekt positionering av axeln när fjädrarna är installerade. Denna mätning är inte bara avståndet mellan varje monterings öga på ändarna av fjädrarna, men i stället är den faktiska längden från varje monterings ögat till centrumbulten av fjädern när den mäts som om det var platt. Avståndet mellan monterings ögon förändras som en bladfjäder böjs; därför är det nödvändigt att mäta längs kurvan av fjädern från centrum av varje monterings öga till centrumbulten för att bestämma divisions längd.

Divisions längd resulterar i två tal, en som representerar avståndet från den främre monterings ögat till centrumbulten, och en andra som representerar avståndet från den bakre monterings ögat till centrumbulten. Eftersom centrumbulten kan variera i sitt läge på bladfjädern beroende på dess avsedda tillämpning, kommer dessa två siffror inte alltid överensstämmer.

Spring Arch

Spring båge är avståndet från mittlinjen mellan varje fjäder öga på varje ände av fjädern, till toppen av huvudplattan intill centrumbulten som binder ihop fjädern. Huvudplattan är det enda fjäderblad som har monterings ögon på varje ände. För att bestämma våren båge, är det nödvändigt att använda en linjal för att skapa en rak linje mellan fjäder ögonen, sedan använda en linjal eller måttband för att mäta från centrum av denna rak linje ner till huvud plattans yta.

gratis Arch

Gratis båge är avståndet från mittlinjen mellan fjäder ögon och huvudplattan när våren är inte under belastning. Gratis båge är oftast bestäms när fjädern inte är installerad på fordonet, eller när alla fordonsvikten har tagits bort från källan efter att lyfta fordonet med jack-läktaren. Båda sidor av fordonet måste lyftas för att bestämma fri arch korrekt.

laddad Arch

Loaded arch är avståndet mellan centrumlinjen mellan fjäder ögon och huvudplattan när fjädern har installerats och under full belastning vikten av fordonet. Fordonet måste vara på en plan yta och jämnt lastad till korrekt bestämma laddade bågen avstånd.

fjäderkonstant

Fjäderkonstanten är det tryck som krävs för att komprimera en fjäder en tum. Fjäderkonstant uttrycks normalt i pounds per kvadrattum. En fjäder med en rating på 500 pounds kommer att ta 500 pounds av kraft för att trycka ihop fjädern ett avstånd av en tum. En lägre fjäderkonstant innebär en mjukare fjäder.

Load Rate

Belastningsgrad hänför sig till mängden vikt en fjäder kan stödja när komprimeras till en viss höjd. Om en fjäder har en fri båge av 6 inches och sitter på en höjd av 1,25 inches när det belastas med 600 Ibs., Då lasthastigheten är 600 Ibs. och fjäderkonstanten är 126 pund. För att bestämma dessa priser, måste du dra den laddade fjädern höjd från den fria arch mätningen för att få höjden till följd av fjäderavböjningen. Du kan sedan dela upp lastvikten av den avböjda höjd, som producerar fjäderkonstanten.