Vad Kostar ett bildiagnostik test

Vad är ett bra kontrastförhållande på en LCD-TV?

November 6

Kontrastförhållande har nämnts av LCD-tillverkare som en funktion att bestämma skärmkvalitet. Sanningen är långt ifrån detta - kontrastförhållande är kontroversiella, och som LCD-statistik som svarstid, fortsatt mycket individuell och subjektiv.

Beräkning

Kontrastförhållande innebär skillnaden mellan de ljusaste och mörkaste värden en skärm kan visa. det format som används av de flesta tillverkare Därför är "XXXXX: 1", 1 är den enda mörkaste punkten på skärmen, och större tal som representerar "enheter" i ljusstyrka. Denna formel har vunnit popularitet sedan mainstream införandet av LCD-skärmar, medan under röret eran var det mindre kända.

Betydelse

Det är där kontroversen börjar - tillverkare hävdar ju högre kontrastförhållande, desto skarpare och klarare bild visas. Logiken är enkel: en skärm som kan bättre ljus / mörk definition är också möjlighet att göra bättre rättvisa åt bilder som visas på den. Emellertid har inget av detta har fastställts med någon trovärdighet när detta skrivs.

överväganden

Precis som svarstid, det finns mer än ett sätt att räkna kontrastförhållande, men Video Electronics Standards Association metod verkar vara den mest populära. Detta innebär att siffrorna som visas av tillverkare inte motsvara en gemensam standard, vilket gör dem mest värdelösa.

Dessutom är det mänskliga ögat bara bekväm med så mycket ljus innan skador. Vissa skärmar hävdar kontrastförhållanden så höga, om sant att de skulle bränna en persons näthinna. Dito för mörker - våra ögon helt enkelt inte kan se skillnad bortom en viss punkt.

Statisk och dynamisk

Vissa tillverkare trick konsumenter genom att mäta skillnaden mellan extrema ljusstyrka och extrema mörker vid olika tider och grundar sig på helt separat bild sources.This kontrastförhållande baseras på de absoluta maximum uppnås genom skärmen, men inte på en gång och inte som en del av en bild --making den dynamiska förhållandet mycket lura, eftersom det inte existerar i faktisk användning.

Statiska kontrastförhållande är mer ärlig, rapporterar skillnaden mellan ljusa och mörka fläckar i samma bild samtidigt.

effekter

Oavsett vad tillverkarna hävdar, har kontrastförhållande ingen inverkan på färgkvalitet, upplösning, svarstid eller någon annan aspekt av en LCD verksamhet. Den enda anledningen att ens överväga kontrastförhållande är mörka områden i en bild. Om kontrastförhållandet är lågt, kommer det allmänna intrycket av skärmen vara att det är för mörkt och skumma, vilket gör det svårt att urskilja detaljer.

Så vad är ett bra antal?

Baserat på allt som sägs i den här artikeln, det finns ingen enda nummer att komma ihåg. Men av erfarenhet med äldre LCD-skärmar, något under 500: 1 är för mörk och inte trevlig att titta på, medan 800: 1 eller högre intervallet är bra. Skärmar hävdar 20.000: 1 och en sådan bör inte tas på allvar, eftersom dessa siffror inte utgör något konsumentens öga kan även urskilja.

Sanningen testet

Alla skärmar görs efter 2006 eller så kan lita på att ha tillräcklig kontrast, som alla använder i huvudsak samma teknik. Detta innebär att kontrasten är i hög grad omtvistad och kan skrivas av som marknadsföring fluff. Det enda sättet att få ett intryck av en skärm är att testa det personligen. Fiol med bildinställningar, titta på video från olika källor och göra det under åtminstone ett par minuter, för att låta dina ögon för att justera.

Ta inte kontrastförhållande nummer till nominellt värde. De är långt ifrån så auktoritativ som siffrorna för upplösning och har mycket litet praktiskt värde.

Vad är ett varumärke Automobile titel?

January 14

Vad är ett varumärke Automobile titel?


När du köper en begagnad bil, är det viktigt att titta på fordonets titel och historia. Viss information om en titel - i synnerhet hur en bil är märkt - kan berätta en köpare en hel del om fordonets tidigare liv och tidigare tillstånd.

Vad är ett varumärke?

När man hänvisar till en bil titel är ett varumärke som används för att identifiera vilka kommersiella ändamål ett fordon har tidigare använts för betydande problem, och olycka skada ett fordon kan ha uppkommit. Det finns sex vanligaste kategorierna av märkestitlar: bärgats, original eller före taxi, original eller tidigare polis, icke-USA, garanti avkastning eller citron lag återköp och åter tillverkas eller rekonstruerade. Vissa stater, såsom Kalifornien, använder alla dessa titlar, medan andra, såsom Oregon, endast märke bilar som räddas, rekonstruerade, eller hanteras som skräppost.

bärgades

En bil stämplas som räddas uppgick eller junked har skadats så illa det ansågs för dyrt att åtgärda. Även om dessa bilar kan komma till fyndpriser, kan de också sakna nödvändiga reparationer för att göra dem säkra att köra.

Original och Prior brandings

Original och tidigare taxifordon är bilar som tidigare använts som taxibilar. Likaså var ursprungliga och tidigare polisbilar som används som brottsbekämpande bilar i det förflutna. De flesta av dessa bilar har hög körsträcka, så det är viktigt att ta hänsyn till den beräknade liv kvar i bilen innan du köper.

ICKE-USA

En icke-USA branding betyder helt enkelt att ett fordon byggdes för användning och försäljning utanför USA, men har modifierats för att möta USA: s säkerhets- och utsläppsnormer.

garanti Return

En garanti retur eller citron lag återköp är ett fordon returneras till tillverkaren enligt lagar som kräver reparation av vissa fordonsproblem inom garantitiden. När dessa problem inte kan fastställas till konsumentens tillfredsställelse, kan fordonet återlämnas av konsumenten och vidare av återförsäljaren som en garanti avkastning eller citron lag återköp fordon.

Re-tillverkade

En återställas eller rekonstruerade branding innebär att ett fordon har byggts av en licensierad tillverkare av begagnade eller reparerade delar. Den visar också att stora delar har byggts om eller åter såsom axeln, ram, motor eller överföring. Dessa bilar får säljas under ett unikt varumärke som inte återspeglar fordonets ursprung av komponenterna.

Vad är ett batteri ADC?

January 31

Batterier gör det möjligt att genomföra bärbar ström till nästan vilken plats som helst. Elektronisk och datorenheter använder batteriet som både en primär och backup kraftkälla. Om ett batteri inte fungerar och du vill mäta produktionen eller förmåga batteriet för att hålla en laddning, kan du använda en analog-till-digitalomvandlare (ADC) för att noggrant mäta tillståndet hos batteriet.

Vad är ADC?

ADC mätning är viktigt för enheter som är beroende av noggrannheten för att hantera en strömkälla. ADC gör mätningar indirekt med hjälp av en strömsensor. När sensorn detekterar ett spänningsfall på det resistiva värdet, beräknar sensorn strömmen av anordningen. Arkitekturen som används av ADC slutändan kommer att avgöra vilken typ av mätning sensorn ger. Helst ska ADC använda en strömsensor med minsta motstånd värde som möjligt.

Noggrannhet

Även om uppgiften att mäta laddnings- och urladdningsströmmar i ett batteri är relativt enkel, mätningarna som tillhandahålls är inte alltid korrekt. Om ADC inte är konstruerad och kalibrerad på rätt sätt, kan sensorn indikerar en felaktig mätning från batteriet. Mätning bränslet på ett batteri kräver exakta ADC-enheter. Om batteriet är en viktig komponent i en elektrisk apparat, se till att du använder ADC som har förmågan att ta noggranna mätningar.

Vad är ett batteri?

Ett batteri gör inte el, men i stället är en lagringsenhet för el. Som en kemisk reaktion i ett batteri uppstår ett batteri släpper eller butiker elenergi. Batterier är dock inte helt effektiva på att lagra denna energi. Till exempel kommer en förlust av energi uppstår när du laddar eller ladda ur batteriet. En ADC mäter dessa små vinster och förlorar genom att visa den el som tillhandahålls av ett batteri.

Batteriladdning

Inte alla batterier är desamma. Batterier har olika egenskaper på grundval av de kemikalier som finns inuti batteriet, den omgivande temperaturen, belastningsströmmen och effekten av tid eller åldrande på deras komponenter. Eftersom många variabler påverkar laddning och urladdning av ett batteri, blir en ADC en viktig del av alla enheter som bygger på en stadig ström av ström från ett batteri.

Vad kostar det att bygga ett kit bil?

September 23

Det finns över 50 olika tillverkare som producerar kit som sträcker sig från $ 6000, till över $ 50.000. Att köpa satsen en sak, men du har fortfarande att sätta ihop och göra det köras. Så kan den totala kostnaden för just din kit kosta mer eller mindre, beroende på vem du vet, och vad stödja bygga ut system på hand

Basic Kit

Vid den nedre änden finns organ kit som i första hand är avsedda att antingen skapa en egen kaross placeras på en befintlig chassi, såsom en Volkswagen, hela vägen upp till ändamål kit som innehåller allt du behöver för att bygga en bil. Den genomsnittliga typiska 2009 kostnaden är ca $ 12.000.

Kropp och Finish

När du köper kit, måste du måla det, och det kommer att vara alla typer av alternativ i detta fall. Är du fokuserar på att bygga en bil som ser bra sitta stilla, eller kommer satsen vara en daglig förare, eller båda? Ju mer detaljerad lack, desto högre kostnaden bli.

Hjul och däck

Hjul / däck kombinationer är ett annat område där du kan spendera mer eller mindre, beroende på ändamål. Dessa komponenter kan variera från $ 200 till över $ 2500 per hjul och med 2009.

Motor och växellåda

Detta är ett annat område där lämpligheten ändamål kommer in. När gäller motorer, är himlen gränsen, och det finns kit byggare som har tillbringat bokstavligen tusentals på sina motorer. Samma för växellådan. Återigen, desto mer tid och detalj du lägger in i systemet, desto mer kommer att kosta.

Verktyg och bygga Facility

Om du har ett garage, och du har utrymme att arbeta på bilen; bra. Men om inte, figur i kostnaden för en anläggning. När det gäller verktyg, är det antagligen kommer att bli några ytterligare system som svetsutrustning, eller en chassi jigg som behövs för att avsluta jobbet. Lyckligtvis finns det dock maskinuthyrningsföretag överallt, så anser denna kostnad också.

slutliga kostnaden

Så har vi en $ 12.000 grundsats, och nu du räkna ut vad den slutliga bilen kommer att kosta mindre svett kapital. Antagandena är att du har alla verktyg, genomsnittlig lack, hjul / däck combo, och måla, och du kommer att behöva hyra en anläggning. Vid slutet av dagen, den sista "all in" kostnad breakout ser ut så här:

Grundsats kostar $ 12.000

Verktyg $ 409

Elsystem 916 $
Förbrukningsartiklar $ 374

24 månaders garage hyra $ 6000
Motor / växellåda - $ 1009

Kylsystem - $ 314

Fjädring / styrning - $ 739

Bromssystem - $ 582

Avgassystem - $ 364

Säkerhet - $ 150
Bränslesystem - $ 369
Hjul och däck - $ 500
Kaross och tillbehör - $ 1170
Ytbehandling - $ 600
Inredning - $ 1340
Övrigt - 160 $

Den totala blir då: $ 35,696.00, vilket återspeglar en total kostnad förhållande av 3: 1, efter att ha startat med den ursprungliga satsen kostnad.

Vad är ett test Pipe?

March 21

Vad är ett test Pipe?


Katalysatorn blev obligatorisk fordonsutrustning 1981. Vissa förare väljer att ta bort föroreningen förhindrande enheten till förmån för ett rakt rör som installeras i katalysatorn läge men ger inga miljövinster. Detta kallas en "teströret."

Beskrivning

En testledning ersätter en bils katalysator. En katalysator ändrar några av bilens giftig avgaser till ofarliga gaser, låter en testledning föroreningar i avgasflödet rakt ut ur avgasröret.

Syfte

Makthungriga förare installera provrören för att öka hästkrafter. Katalysatorer begränsar avgasflödet, vilket minskar hästkrafter. Test rör inte innehåller bikakestruktur av reaktiva som renar skadliga avgaser, så att de inte begränsar avgasflödet. De ökar faktiskt hästkrafter.

överväganden

Kör ett fordon utan katalysator bryter mot lagen. Förare i USA kan inte lagligt ta bort sina bilar "katalysatorer. Med hjälp av en provröret tillåter också mer skadliga utsläpp till atmosfären.

Vad är ett batteri Load Tester?

February 5

Vad är ett batteri Load Tester?


Ett batteri belastningstestare är en utrustning som mäter hur väl batteriet kan hålla laddningen. Last testare mäta styrkan hos batteri, som ger användarna vet när man ska ta ut en låg batteri eller byta ut den.

Fungera

Alla batterier måste så småningom bytas ut. Belastning testare hjälpa människor planera för batteribyten. Ibland är det svårt att veta när ett batteri kommer att helt misslyckas, och last testare att undvika överraskningar på vägen eller vid användning av batteridrivna produkter för arbete eller för viktiga tillfällen.

fördelar

Ett batteri belastningsprovare för ett fordon kan förare kontrollera styrkan i deras bilbatteri. Batterier bära livslängds betyg mätt i månader. Om batteriet har överlevt sin rating i månader, är det en bra idé att mäta batteriets styrka innan du går på en resa eller till en avlägsen plats.

Varning

Vissa batterier kan orsaka stötar, så när man testar ett batteri, försiktig och ta bort alla metall smycken. Se till att du ansluter den positiva anslutningen till batteriet belastningstestare till den positiva änden av batteriet och haka fast den negativa änden till den negativa batteripolen. Bära gamla kläder när man testar bilbatterier för att undvika stänk bör batteriet skulle börja läcka. Syra inuti batterier är starkt frätande.

Vad är ett renoverat stereo?

November 8

Vad är ett renoverat stereo?


Köpa ett hem eller bilstereo kan vara en stor investering. Ett sätt att spara pengar och ändå få den kvalitet utrustning önskade är att köpa renoverade system. Dessa poster finns i nyskick och ofta med en betydande rabatt från den ursprungliga pris. Fabriks renoverade stereo ofta bär samma garanti som den ursprungliga ny produkt, vilket minskar risken för att fastna med en produkt som är felaktig eller inte fungerar alls. Att veta vad en renoverad produkt är kommer att göra din köpbeslut en mer utbildad en.

Varför är det märkta Renoverad

Federala lagar i USA förbjuder att sälja en produkt som "ny" när den har tagits bort från den ursprungliga fabriken förpackning eller ändras på något sätt. Kund och detaljhandel avkastning, skadat gods, produktionsfel och öppna förpackningen kan alla vara orsaker till stereoapparater som ska skickas tillbaka till tillverkaren och märkt som renoverade. De stereo testas sedan och repareras vid behov, och omförpackade som renoverade objekt och säljs med rabatt.

kund~~POS=TRUNC

När en kund returnerar en stereo till butik där den köptes, kommer butiken ofta tillbaka den till tillverkaren. Det kan finnas många orsaker till dessa returer. Kanske produkten var defekt. Kanske kunden var nöjd med ljudkvaliteten eller funktioner på stereo. Vissa återförsäljare erbjuder även en tid där kunderna kan returnera en produkt av någon anledning utan att ange varför det var tillbaka.

återförsäljare Returer

Återförsäljare återstereo till tillverkaren också, innan produkten når även en konsument. Display och demomodeller ofta tillbaka. Repor, bucklor eller andra skador kan uppstå under transport eller vid hantering av de förpackade produkterna. Lådor kan ha öppnats av kunder eller anställda. De kan ha beställt för mycket produkt och helt enkelt inte kan sälja allt. När en återförsäljare åter produkt till en tillverkare, kan det ha att säljas som renoverade.

Produktfel och påminner

Ibland ett problem hittas med en stereo som orsakades av en defekt i tillverkning eller den mänskliga faktorn. Produkten returneras till tillverkaren, reparationer görs och de stereo sedan ompaketerade, märkt som renoverade och omfördelas till återförsäljare eller säljs via en online utlopp. Eftersom stereo har omarbetats eller reparerats sedan lämnar fabriken, kan det inte längre säljas som en ny produkt.

Köparen Var medveten

Kunskap är nyckeln när du handlar för och köpa renoverade stereoanläggningar. För att hitta rätt system till rätt pris tar lite tålamod och forskning. Återförsäljare kommer ibland att göra sina egna reparationer eller har en tredje part göra reparationer för dem och sälja stereo som "renoveras." Dessa poster är inte normalt betjänas av fabriken och kan inte testas noggrant eller bära någon fabriksgaranti. Se till att stereo du köper har renoverats av tillverkaren och bär en fabriksgaranti. Samla all tillgänglig information är det bästa sättet att fatta ett välgrundat beslut och kunna hitta en stereokvalitet vid stora besparingar.

Vad är ett filter på en Boost i9?

January 29

Boost Mobile är ett ekonomiskt förbetalda alternativ till tradition mobiltelefon tjänsteleverantörer. Inledningsvis erbjuds Boost Mobile ett tvåvägs kommunikationssystem som liknar en walkie-talkie och traditionella mobiltelefontjänsten. Idag är Boost Mobile del av Sprint Nextel nätverk och erbjuder ytterligare tjänster åtkomst till ett cellulärt datanätverk och skicka och ta emot textmeddelanden. Boost Mobile erbjuder också flera filter för sina mobila enheter, inklusive i9 som hjälper till att skydda barn från att ta emot eller hämta potentiellt farligt innehåll.

Aktivering

För att aktivera filtret, måste du ringa Boost Mobile kundtjänst. Detta gör det också omöjligt för en annan part ta bort filtren utan din tillåtelse. Efter att ha kontrollerat ditt konto, kommer du ställa in enskilda filter eller begränsningar på i9 mobiltelefon.

Vad kan du blockera?

Efter aktivering av filtret, kan du blockera textmeddelanden, särskilda telefonnummer, digitala medier nedladdningar, webbåtkomst, bild post och röstsamtal. Boost Mobile kommer att blockera eller filtrera dessa tjänster utan kostnad. Om när som helst du vill återställa tjänsterna, ring Boost Mobile kundtjänst.

familjen Locator

Familj Locator är en funktion som är tillgänglig för vissa Boost Mobila enheter inklusive i9. Denna tjänst använder GPS på i9 att övervaka platsen för ditt barn. I december 2011 kostar familjen Locator service $ 5 per månad. När aktiverad, kan du logga in på vilken dator som helst och bestämma den exakta platsen för ditt barn inom en viss radie. Tjänsten ger dig också en adress och omgivande landmärken för att förenkla lokaliseringsprocessen. Du kan också lägga till upp till fyra mobila enheter på ett enda konto.

Internet och trådlöst Säkerhet

För att förhindra risken för att bli offer för en Internetbrott, vidta vissa försiktighetsåtgärder när man använder en mobil Internet-enhet, såsom i9. Undvika att svara textmeddelanden från okända parter och ladda ner filer från webbplatser du inte känner. Freeware och andra typer av nedladdade filer kan innehålla virus som kan skada din telefon. Använda Boost Mobile filter kan också bidra till att förhindra dessa cyberattacker genom att begränsa din i9 förmåga att få tillgång till vissa typer av innehåll på nätet.

Vad är en gnista Tester?

March 9

Vad är en gnista Tester?


En gnista testare är en anordning som används för att testa om tändsystemet i ett fordon fungerar. Närmare bestämt är det används för att testa tändkablarna för att se om de skickar den fastställda taxan till tändstiften sig för att starta motorn. Detta är en enkel metod för att diagnostisera källan till eventuella problem inom tändsystemet.

Utseende

En gnista testaren är ofta utseendet liknar ett tändstift. Den huvudsakliga skillnaden är att en gnista testare är utrustad med en metallklämma som är antingen i slutet av provaren eller på en tråd som sträcker sig ut ur provaren. Testaren har också vanligtvis en längre, rörliknande form och är ljusare i färgen.

Installation

En gnista testare ansluter till en tändstiftskabeln mycket som en vanlig tändstift. I detta fall är emellertid testaren installeras i tråden, medan tråden är vanligtvis ansluten till tändstiftet efter installation av pluggen i motorn. För att ansluta en gnista testare, ta bort kabeln från motorn (greppa den av uppstarts) och sedan sätter testaren i bagageutrymmet.

Grundstötning

När tänd testaren är ansluten till tändkabeln, måste det vara jordade. Testarens metallklämma ansluts till en metall marken för att bidra till att skapa den gnista som det ska. Alla metalldelar på bilen kommer att göra, men en plats som är synlig när du sitter i förarsätet behövs.

Drift

När testaren är korrekt installerad i tändkabeln och jordad till en metall marken, starta motorn med tändningsnyckeln och leta efter en gnista för att visas på testaren. En stark, blå gnista är vad du vill se.

Resultat

Om ingen gnista eller en svag gulaktig ett visas på testaren när veva motorn, är tändkabeln sannolikt dåligt och behöver bytas ut. Om en stark, blå gnista visas är tråden bra och eventuella problem som orsakas av tändstift eller en annan del av tändsystemet.

Vad är ett videokonferenssystem?

May 16

Vad är ett videokonferenssystem?


Videokonferenser, eller videokonferenser, är en metod för kommunikation där två eller flera parter som är på olika platser använda ljud och videoutrustning för att kommunicera med varandra.

dedikerad System

I ett tillägnat system för videokonferenser, är alla de komponenter som behövs inbyggt i en maskin, eller konsolen. Dessa kan vara stora eller små, bärbara eller icke-bärbar.

Desktop System

Ett stationärt system är ett tillägg till en dator som gör det möjligt att delta i videokonferenser. Systemet har vanligtvis en mikrofon, webbkamera och en Internet-anslutning.

fördelar

Det finns många fördelar med videokonferenser, eftersom de lägger den visuella aspekten av kommunikation som annars skulle ha gått förlorade. Detta gör ofta att tolka vad den andra personen säger mer exakt.

problem

Finns det ofta tekniska svårigheter som är förknippade med videokommunikation, även om detta håller på att bli ett mindre problem. Ett annat problem är att det för närvarande är omöjligt att hålla ögonkontakt när du tittar på kameran och den andra personen tittar på monitorn, eller vice versa.

Betydelse

Videokonferens har gynnat företag, utbildning och sociala nätverk. Möten som brukade vara omöjligt kan nu hållas, distansundervisning är möjligt och du kan se din australiska vän i sitt hemland som du pratar med honom.