vakuum slangar ls1

Hur man installerar Motorcraft 2100

September 18

Installera en ny förgasare kan verka som en invecklad uppgift. Men att isolera din gamla förgasare under luftfiltret och märkning alla anslutningar går en lång väg mot att hålla uppgiften organiseras. Bara att gå ett steg i taget, och din Motor 2100 förgasare kommer att göra sitt jobb i ett par timmar.

Instruktioner

1 Ta bort den negativa ledningen från ditt bilbatteri genom att lossa dess klämmuttern med en socket set och spärr.

2 Vrid av vingmutter på toppen av din luftrenande mekanism ta loss styrkande klipp på din insugningsrör och ta bort mekanismen från toppen av din förgasare enheten.

3 Märk vakuumledningar, bränsletillförseln och elektriska anslutningar routing till din motor. Ta bort alla vakuum slangar genom att skruva loss klämmorna och dra rören från carb. Inspektera för sprickor. Ta bort bränsleledningen efter att ha placerat en handduk under anslutningen. Skruva klämmorna och skruva linjen från carb.

4 Ta bort alla andra tillbehör som är anslutna till förgasare, vanligen genom att skruva eller unbolting anslutningar för saker som luftkonditionering hämtning magnet och transmissions kick-down, som måste skruvas loss från gasreglaget. Om du är osäker på vad som är ansluten till just din förgasare, kontrollera bilens manual.

5 Använd en socket inställd för att ta bort de fyra bultar runt kanten på din gamla förgasare. Lyft gamla förgasaren från motorn. Töm något bränsle kvar i den del genom att hålla den över ett oljetråg och skruva ur avtappningsskruven.

6 Placera Motor 2100 förgasare där din gamla förgasare var belägen. Återgå monteringsbultarna till sina hål och alla slangar som tidigare präglades.

Vad har gått fel med din bil när din värmare fungerar endast en del av tiden?

February 8

Vad har gått fel med din bil när din värmare fungerar endast en del av tiden?


Full funktion av ett fordon värmare ger inte bara komfort för passagerarna, men är avgörande för deras säkerhet också. Avfrostnings- drivs av värme hjälper till att hålla glasklar och uppvärmda luften i utrymmet hjälper mekaniska komponenter såsom säkerhetsbälten och dörrhandtag fungera bättre. Motorns kylsystem har en två-faldig design. Det tar bort värmen från motorn och tillför värme till passagerarutrymmet. Interna elektriska och vakuumkretsar förstärker och direkt värmas luftflöde. Många orsaker kan finnas för ofullständig uppvärmning, men de flesta är lätt åtgärdas med ljud underhållsrutiner.

höga Fickor

Värmarkärnan är den högsta punkten av motorns kylsystem. Eventuell luft i systemet kommer att samla in i den lilla radiatorn liknande kärnan. Normalt kylsystemet saknar luft, men ofullständig fyller efter service eller systemfel läckor kan resultera i bildandet av luftfickor eller bubblor i systemet. Värmeelementet kan delvis fyllas med uppvärmd kylvätska under körning, men luftfickorna begränsa flödet. Följ tillverkarens rekommendationer fordons vid påfyllning eller blödning kylsystemet för att undvika luftfickor.

motor Termostat

Termostaten är en stor kontroll i rätt kylsystem fungerar. Enheten reglerar temperaturen hos motorn genom att hålla kylvätska inuti motorn tills en viss temperatur uppnås. Det öppnar därefter och tillåter kallare vätskan från kylaren för att förskjuta hetare kylmediet i motorn. När en termostat misslyckas i det stängda läget, överhettas fordonet snabbt. Men om termostaten är öppen, ens delvis, strömmar kylmediet kontinuerligt genom systemet och aldrig uppnår rätt temperatur. Inte bara är uppvärmningsfunktion sporadisk på grund av detta, men motorn påverkas negativt. Byt ut termostaten om den tillåter alltför häftiga drifttemperaturer, eller om den har tagits bort i några missriktade reparationsförsök.

vakuum Circuits

När varm luft strömmar genom ventilationssystemet på tomgång, men verkar försvinna på acceleration, kan en vakuumkrets vara fel. Samma krets kan vara ansvarig för vandrande flödesriktningen och intermittent värme leverans. Vakuum som motorn vidarebefordras genom en matningsslang till dörrar i streck som öppnas och stängs för att rikta luft mot golvet, vindrutan, etc. Vakuum slangar kan brista eller läcka och vakuum blir svag eller förloras helt. Ventilation manöverkontakter och motorer kan misslyckas, och ett väsande ljud från instrumentområdet kan bekräfta komponentfel. På grund av kretskomplexitet, kan det vara bäst att söka professionell hjälp för reparationer utöver leverans slangen på motorn.

Blower Circuitry

Fläktmotorn kretsar kan variera beroende på märke eller modell, men alla system ge några medel för att justera fläkthastighet och leverera värme i kupén. Fläkten kan fungera bra på en vald hastighet, men misslyckas med att arbeta vid andra inställningar. Detta kan bero på en defekt växel eller en dålig motstånd drivs av brytaren. Antingen reparera är relativt enkel i jämförelse med de diagnosförfaranden som krävs för att reparera fordon med mer genomarbetade utrustning. Dual-zone system och de som automatiskt justeras innehåller elektroniska moduler och andra komplicerade delar och kretsar. Sådana system kan bäst service på återförsäljare fordons ursprung.

Hur man tillbaka Spjällhus i en Mitsubishi Galant

June 13

Mitsubishi Galant representerar ett bra värde för ekonomin sinnade shopper. År 2004 var Galant omarbetade och är nu större och mer kraftfull. Om du börjar har problem med din spjäll, sedan ersätta spjällhuset kan vara i ordning. Följ dessa gör-det-själv reparera detaljer att ersätta spjällhuset, vilket kan påverka både prestanda och bränsleeffektivitet.

Instruktioner

Ta bort Spjällhus

1 Lätta på trycket i bränslesystemet. Hålla i minnet att trycket bibehålls även när fordonet är kall. Töm kylsystemet (se varningar).

2 Markera gasvajern justeringsbult på monteringsflänsen att notera sin plats för att säkerställa en korrekt ominstallation. Lossa justeringsbulten för gasvajern och ta bort den. Ta gasvajern från spjällhuset spaken.

3 Ta ut ventilationsslangen och ta bort luftintaget slang från spjällhuset och skjut den åt sidan. Märka alla spjällhuset vakuumslangar och elektriska anslutningar och deras tillbehör. Koppla vakuum slangar och kopplingar.

4 Dra vattenslangar från basen av spjällhuset. Ta ut luften montering och dess packning.

5 Demontera skruvarna som håller fast spjällhuset. Lyft spjällhuset av motorn. Dra packningen och kasta bort den. Placera en ren butik trasa över öppningen för att förhindra skräp från att falla in i motorn.

Installera Spjällhus

6 Rengör all smuts, skräp och gamla packningen material från spjällhuset samverkande ytorna med en plastskrapa. Placera en ny packning på insugningsröret.

7 Ställ in det nya spjällhuset på plats på samlingsröret. Dra åt fästelement med en momentnyckel.

8 Installera nya klämmor och anslut vattenslangar till spjällhuset. Engagera de elektriska kontakterna och vakuumslangar som märktes tidigare.

9 Fortsätt installationen, återansluter och installerar komponenter i omvänd ordning för uttaget. Anslut batteriets jordkabel och dra åt skruven på terminalen.

10 Fyll kylsystemet med rätt mängd, typ och blanda kylvätska. Starta motorn och kontrollera tätheten. Gör nödvändiga justeringar. Kontrollera nivån på kylvätskan och lägga till fler, om det behövs.

Tips

  • Tappa ur kylvätskan i en behållare som kan förslutas. Hundar, katter och husdjur kommer att dricka kylvätska som finns kvar i öppna behållare eller slås samman på golvet och intag är vanligtvis dödlig. Återanvänd kylvätska om det är förorenat eller gammalt. Kassera använt kylmedel ordentligt.
  • Rök aldrig eller utsätta en öppen låga av något slag till området nära bränslerelaterade motordelar.

Hur man byter vindruta-Washer Slangar i en Jeep Grand Cherokee

April 15

Introducerades till allmänheten i 1993, är Jeep Grand Cherokee en medelstor SUV som är relativt lätt att underhålla. Liksom de flesta bilar, kan du sänka kostnaderna och åtgärda vissa problem kan uppstå på egen hand. En sådan fråga som du kan stöta på är att ha korroderat eller sprucken vindruta-bricka slang.

Instruktioner

1 Kontrollera att vindrutan-bricka slang inte är igensatt. Ibland slangen inte behöver bytas ut. Om de små hålen på bollen av sprutan blir tilltäppta från hårt vatten eller bygga upp från spolarvätska, ta ett stift eller synål, och peta ett hål för att bli av med skräp.

2 Köp vindrutan-bricka slang från en bil delar butik. Slangen kan också hänvisas till som vakuumslangen.

3 Leta upp gamla rör, som bör vara bredvid vindrutan-spolarvätskebehållaren. Du kan finna att nära det främre högra hörnet av motorrummet. Beroende på när din Grand Cherokee tillverkades, kan behållaren ha en svart eller en gul mössa.

4 Ta bort den gamla slangen. Var försiktig runt vakuum kontakterna. Försök att inte gå sönder eller vanställa dem om du planerar att återanvända dem.

5 Håll upp den gamla vindrutan-bricka slang om du planerar att byta ut hela avsnittet. Placera den nya slangen intill den gamla, med den gamla som en guide till längden din Grand Cherokee behöver. Använd en slang cutter att skära nog av den nya slangen för att passa din Jeep Grand Cherokee.

6 Placera den nya slangen i Grand Cherokee. Använd de gamla kontakterna eller infoga nya, och se till att slangen inte störa andra motordelar. Vid stängning huven, vara extra noga med att se till att slangen inte böjas.

Tips

  • Om sprickan i Grand Cherokee slangar är liten, försöka lappa den i stället för att byta ut röret. Skär bort trasiga slangar och använda ett kontaktdon fastsättning för att säkra ny bit till den gamla, intakta bit.
  • År 2008 utfärdade NHTSA ett återkallande av 2008 Jeep Grand Cherokee när den fann spolar växlar har felaktigt tillverkats. Om du äger denna SUV, se till att det har blivit servad för denna återkallelse innan du ändrar slangen.

Vad orsakar Radiator slangar i bilar för att kollapsa?

July 26

Vad orsakar Radiator slangar i bilar för att kollapsa?


Bil värmeelement slangar är de två flexibla rör som cirkulerar kylvätska från motorn till kylaren, där den kyls och sedan tillbaka till motorn. Det finns två typer av kylarslangar: gjutna och flexibla. Värmeelement slangar är tillverkade av silikongummi, neopren och andra syntetiska material, och är utformade för lång livslängd. Ändå tillstånd utvecklas som kan få dem att kollapsa eller misslyckas helt.

Igensatt kylsystem

En kollapsade kylarslangen inte nödvändigtvis en dålig slang. Uppbyggnad av kemiska insättningar eller skräp i kylsystemet kommer successivt ihop kylvätskeflödet. Detta och andra kylmedel blockeringar kan orsaka systemet överhettning och ett vakuum är tillräckligt för att kollapsa en försvagad slang.

Felaktig Radiator Cap

Kylarlock är konstruerade för att upprätthålla kylsystemet tryck inom intervallet 12-15 PSI. När en motor är avstängd, börjar kylmedelstemperaturen att släppa. Om vakuumventilen i kylarlocket misslyckas kan den resulterande vakuum i kylsystemet orsaka en kylarslangen att kollapsa. En felaktig kylarlocket kan också tygla kylvätskeflödet. När detta händer, vattenpump, försöker dra kylmedel genom den undre kylarslangen, kan skapa ett vakuum är tillräcklig för att komprimera slangen.

Försämring

Kylarslangar är konstruerade för att tåla höga tryck och temperaturer mellan -40 grader Fahrenheit till över 250 grader F. De måste också motstå kemisk attack av kylmedel och andra material, såsom olja och lera, tjära och väg skräp, salt och ozon. Kylarslangar försämras med åldern, en process som sker i första hand från insidan och ut. Yta olja påskyndar nedbrytningen av materialet. Ytsprickor utvecklas som orsakar slangar att dela, blister eller läcka. De blir hårt och sprött och kommer så småningom försvagas och misslyckas.

Felaktig eller saknas Wire Förstärkning

Vissa kylarslangar har en inre förstärkande spole eller trådarmering. Om det saknas eller är skadad, kan den nedre kylarslangen kollapsa vid höga fordonshastigheter, varigenom bromsande eller skära av kylmedelsflöde till motorn. En kollapsade slangen ofta återgå till sin normala form när motorn saktar ner eller stängs av.

Elektrokemisk Nedbrytning (ECD)

Moderna motorer och radiatorer kan skapa förutsättningar som genererar elektriska strömmar i kylmediet och på insidorna av kylvätskeslangarna. Dessa strömmar skapar gropar, sprickor och strimmor i slangar, effekter som så småningom får dem att försvaga och misslyckas. ECD kan ofta identifieras genom att klämma en slang i ändarna. Kylarslangar bör undersökas regelbundet. De bör bytas ut vart femte år eller när det finns bevis för betydande slitage eller skador.

Gemensamma Förgasare Vakuum Leakpoints

August 19

Gemensamma Förgasare Vakuum Leakpoints


Förgasaren fungerar som en blandningsskål för luft och bränsle, som den sänder ned i insugningsröret för förbränning i cylindrarna. Den mängd luft som passerar genom förgasaren halsen måste exakt uppmätt och levereras. Ibland luft kan komma in genom en trasig tätning, slang eller packning och skapa ett vakuum läcka. En fordonsägaren kan upptäcka och reparera vakuumläckor i förgasaren om han vet vad man ska leta efter.

vakuumslangarna

Flera vakuumslangar, eller små linjer, kan fästas till förgasaren, vanligtvis vid dess bas eller gasspjälls flaskan. En källa för en vakuumslang läcka kan vara vid positioneringsmembranventil, som har en liten gummiledning ansluten till den. Membranventilläge ser ut som en liten plastlåda och sitter nära spjällhuset. Ventilspetsen, eller bröstvårtan, kan lossna och orsaka förgasaren läcka. Knacka försiktigt på bröstvårtan änden med en liten hammare kan återsäte. Dammsugarslangen kan spricka eller delas också, som kräver ersättning. Alla vakuumslangar måste ha snäva beslag, om ansluten till den positiva vevhusventilationen (PCV) ventil som sitter i ventilkåpan, avgasåterföring (EGR) system som hamnar i insugningsröret, eller någon annan vakuumsensorporten. Alla ledningar och slangar skall vara smidig och inte torkade ut.

gasspjälls Shaft

Spjällaxeln håller den lilla cirkulära plattan i förgasaren som tillåter bränslet att komma in i insugningsröret. Från konstant användning av spjällaxeln, kan det inre hylsan slits ut och ge upphov till förskjutning i plattan. Detta kommer att leda till överdriven luft bypass, skapar ett vakuum läcka. Reparationsproceduren handlar om att ersätta den inre hylsan och spjällaxeln.

Spjällhus Packning

Spjällhuset packning, även kallad förgasaren bas packning, är den vanligaste källan till en vakuumläcka. Tätningen mellan förgasaren basen och insugningsröret måste vara lufttäta. Ibland packningen försämras på grund av värme och ålder, eller spjällhuset basen bultar slappna av. Reparationen innebär dra åt bultarna eller byta packningen.

Distanser och adaptrar

Förgasaren distanser sitta mellan gasreglaget flaskan och insugningsröret, som syftar till att öka förgasaren från grenröret. Adapter utför samma funktion, men båda enheterna blockerar också genomföras värme mellan grenröret och förgasaren så bränslet inte kokar i förgasaren skål. Distanser och adapter packningar kan bära, öppna upp ett vakuum läcka. De bör bytas ut om i försämrat skick. Tänk på att varje spjällhuset adapter kommer att ha två packnings sidor, så båda bör kontrolleras för integritet.

vakuum Caps

bör undersökas för eventuella små gummiproppar som täcker vakuumöppningar att förgasaren. Dessa extra tillbehör portar täckta av att en komponent har tagits bort eller förgasaren köptes som en eftermarknad upplaga. Eventuella nakna bröstvårtorna bör replugged. Gummi lock måste bytas ut om de visar lösa kopplingar eller sprickor.

Tomgång och blandning Skruvar

Tomgångsvarvtalet och blandningen skruvar, vanligen beläget nära basen av förgasaren, har gängor, säten och små packningsringar. En ledig eller blandningen skruv som har backat ur sitt säte, eller har skadat trådar, kan orsaka en liten vakuumläcka. Reparation handlar om att ersätta dessa små justerskruvarna och deras packningsringar, samt rengöring sätena.

Hur att dra ut en LS1

February 19

Hur att dra ut en LS1


1997, General Motors ersatt sin legendariska små block motor med en helt ny design, LS1. Finns i allt från korvetter att arbeta lastbilar, LS1 blev snart måste ha motorn för någon GM prestanda entusiasten. Chansen finns, din LS1 har gott om miles på det vid det här laget. Om ombyggnad, gör större uppgraderingar eller byta ut din kvarn, du kommer att behöva ta bort den från din ride. Framgångsrik motor borttagning kräver planering och know-how.

Instruktioner

1 Koppla ur och ta ur batteriet.

2 Töm alla vätskor från motorn, bland annat olja, överföring och kylarvätska.

3 Koppla bort alla slangar från kylaren.

4 Ta bort kylaren.

5 Koppla loss kabelstammen från baksidan av motorn. I de flesta modeller kan anslutningen vara unplugged hand.

6 Koppla bort alla slangar och kablar som förbinder luftkonditioneringen till motorn, om tillämpligt.

7 Koppla andra eventuella kvarvarande ledningar, slangar eller andra förbindelser som kan vara unika för din bil.

8 Ta bort alla bultar som förbinder transmissionskåpan från motorn.

9 Ta bort alla delar av insugningssystemet ovanför insugningsröret.

10 Fäst motorplattan, kopplad till motorn hissa, till insugningsröret, med hjälp av alla bultar som finns i insugningssystemet.

11 Vev handtaget på motor lyftdonet tills det finns spänning i motorlyftkedjan.

12 Ta bort skruvarna som förbinder motorn till motorfästena. Motorn bör nu vara fri från fordonet, stöds endast av lyftdonets kedjan.

13 Vev handtag av motorlyft tillräckligt många gånger för att höja bort motorn från motorupphängning 3 inches. Medan du gör så, se till att ingen del av motorn eller avgassystemet stör.

14 Fortsätt att höja motorn från motorrummet genom att veva handtaget några vevar åt gången, tills den är helt fri från motorrummet.

Tips

  • Ta din tid när motorn tar bort för att säkerställa att ingen av dess delar störa motorrummet.
  • Du kan behöva ta bort avgasgrenrör innan du tar bort motorn, beroende på modell bil.
  • Se till att din bil är i parken och fast innan du tar bort motorn.

Hur fungerar en bilmotor skapa ett vakuum?

July 28

Hur fungerar en bilmotor skapa ett vakuum?


Vakuum fungerar som en grundläggande dynamisk luftflöde på förbränningsmotorn. Utan rätt vakuum, skulle en bil svälta av luften och bränsleblandningen krävs för att producera förbränning. Vakuum är skillnaden i tryck, vanligtvis mätt i inches of mercury, mellan det inre av insugningsröret och den yttre lufttrycket.

kolv Draw

När insugningsventilen öppnas, är luft-bränsleblandningen som sugs in i förbränningskammaren genom den nedåtriktade rörelsen av kolven, vilket skapar ett sug eller vakuum. När kolven når toppen av sitt kompressionsslag, är luft-bränsleblandningen antänds av tändstiftet, som skickar kolven nedåt på sitt kraftslag. Utblåsningsslaget följande, där de förbrukade förbränningsgaserna trycks ut ur avgasventilen och in i avgassystemet. När kolven gör en annan nedåtgående rörelse, sug eller vakuum skapas igen. Oavsett vilken hastighet motorn går, kolvarna dra inkommande luft-bränsle i förbränningskammaren.

Vakuum och Throttle Position

En motorn dras runt normalt producera cirka 3 till 5 inches av kvicksilver eller Hg. Vakuum ökar och är högst på tomgång när gasspjällsläget är stängt eller på glänt. Detta beror på begränsning av luftflödet som inte kan röra sig i stor volym från luftintaget till grenröret. Som gasspjället öppnas, inträder mer luft intaget, vilket orsakar en minskning i vakuum.

Vakuum Effektivitet och Motorprestanda

Vakuum effektivitet kan mätas genom en vakuummätare. Motor vakuum kommer att minska när motorn genomgår en tung belastning vid fullgas, såsom klättring en kulle, eller under snabb acceleration från ett stopp. Den högsta vakuum resulterar när motorn bromsas från en hög hastighet eller under kust, och detta händer eftersom gasspjället är stängd men motorns varvtal är hög. Grenrörsvakuum specifikationer för olika förhållanden beskrivs i fordonstillverkarens servicemanual.

Vakuumhjälpkomponenter

Många fordonskomponenter använder grenrör vakuum genom portarna och slangar. Broms boosters, som har vakuumhjälp, använder vakuum för att påverka ett membran som ökar trycket vid tillämpningen av bromspedalen. Vissa vindrutetorkare och dörrlås använder vakuumassisterad servon för att driva ventiler och koppling. Äldre fordon med distributörer använder vakuum som ett sätt att främja gnista timing i tändsystemet. EGR och PVC ventil använda vakuum för att fungera som en del av avgasreningssystemet. Dessa hjälpsystem använder motorvarvtal eller ytterligare omkopplingsventiler för att reglera den riktiga mängden av vakuum som krävs för att fungera.

Motor Vakuum och barometertryck

Vid havsnivå, läser atmosfärstryck ca 14,7 pounds per kvadrattum och innehar en kolonn av kvicksilver vid 29,92 inches i höjd, eller Hg. Som atmosfärstryck och temperaturökning eller minskning under förändringar i vädret, små förändringar i motor vakuum. Mindre tät eller varmare luft ger mindre vakuum på grund av löst packade luftmolekyler. Ju högre höjd (mindre täta luft), desto lägre Hg, eller inches of mercury i vakuum behandlingen. Till exempel kommer en motor på tomgång vid 22 Hg vid havsytan visar ungefär 17 Hg vid 5.000 fot höjd. Vid 10.000 fot höjd kommer kvicksilvret läsa om 12 Hg.

Korrekt vakuum

Normal vakuum för en motor på tomgång går vid 14 till 18 inches kvicksilver mätt med en mätare. Onormalt högt varvtal vid tomgång kan indikera en vakuumläcka någonstans mellan gasreglaget och grenröret, oftast pekar på spruckna slangar, basplattor läckor, mångfaldiga läckor, felaktig förgasare eller defekta portade vakuumstyrda omkopplingsventiler. Detta resulterar också i en alltför mager luft-blandningen. Lågvakuum kan bero på låg kompression och brända ventiler.

Hur man Drop en LS1

October 23

General Motors LS1 motorn är en utmärkt kandidat för prestanda motorswappar. Ursprungligen utformad för C5 Corvette och 1998 genom 2002 Camaro och Firebird, är åtta-cylindrig motor populär med bil entusiaster som vill släppa en kraftfull, modern motor i sina sena modell fordon. Tappa LS1 i ett fordon är en enkel, om inte lång, uppgift. Tänk på att det LS1 motorn fungerar endast i fordon med en längsgående, bakre-wheel-drive layout; Det kan inte användas med tvärgående, framhjulsdrivna layouter.

Instruktioner

1 Förbered motorrummet för givarmotor drop-in. Ta bort och ställ åt sidan varje radiator slangar, VVS eller ledningar som kan fånga på motorn under installationsprocessen. Unbolt huven från fordonet för ytterligare tillstånd om det behövs. Vissa fordon kräver avlägsnandet av front-end fascia och stötfångare innan du installerar motorn.

2 Fästa en lyftkedja på fronten av motorn med 3/8-tums bultar och en hylsnyckel. Häng kedjan över motorn och fäst den på baksidan så att kedjan bildar en lutande form över motorn.

3 Justera viktgränsen på lyftdonet enligt instruktionerna på enheten så att den stöder vikten av motorn. Sätta gränsen för dubbla ungefärlig vikt på LS1 om du är osäker på hur mycket det faktiskt väger.

4 Fäst haken från lyftdonet på mitten av lyftkedjan på motorn. Lyft LS1 tills det klarnar bilens stötfångare och ram. Be en assistent för att hjälpa trycka och manövrera motorn på plats.

5 Sänk LS1 i motorrummet, vilket gör att motorn rensar ramen och tvärbalkar medan rada upp ordentligt med motorfästen och transmissionsklockhuset. När väl LS1 är tillräckligt låg inuti motorn, använd inriktningsstift för att rada upp den bakre delen av blocket med inriktningshål i transmissionsklockhuset.

6 Dra de nedre och mellersta klock bostäder bultar med hylsnyckel. Sänk motorn på motorfästena sedan in och dra åt motorfästet bultar med hylsnyckel. Ta bort lyftkrok från lyftkedjan sedan skruva isär lyftkedjan från motorn.

Hur man tar bort en LS1

February 6

Hur man tar bort en LS1


LS1 motorn är ett litet block motor som produceras av Chevrolet används i sportbilar, sedaner och stadsjeepar. Motor borttagning blir nödvändig när en bil råkar kroppen skada överstiger dess värde, men motorn är bevarad, eller när en swap utförs. LS1 har hög hästkrafter utgång, ekonomisk gas körsträcka och är lätt, vilket gör det till ett populärt motor för bilägare att uppgradera till en större motor. Exekvera en LS1 borttagning kräver expertkunskap inom fordonsmekanik för att undvika motor och komponentskador.

Instruktioner

1 Haka batteriet, med en kombination nyckeln för att lossa de terminala bultar. Lossa motorkabelstammen, inklusive sensorer och anslutningar komponent. Om åter ledningsnätet, att ingen smuts kommer in i kabelanslutningarna.

2 Töm kylaren i ett uppsamlingskärl och ta bort kylaren och värmaren kärna slangar med en skruvmejsel. LS1 är en stor motor och arbetsutrymmet är trångt. Ta bort kylarfläktar, luftbro och kylare genom unbolting monteringsbultarna med en socket redo att ge motor bort rum.

3 Tappa ur motoroljan i ett uppsamlingskärl genom att ta bort oljeavtappningsskruven med en socket set. Detta förhindrar olja från att skada den övre änden av motorn under borttagning. Unbolt avgasgrenrör och smog systemet, med hjälp av en socket set. Om bultarna beslagtas, tillämpa penetrerande olja och låt det sitta i 15 minuter innan du tar bort skruvarna.

4 Ta bort luftkonditioneringssystem, med hjälp av en rörtång för att lossa linjekontakter. Om luftkonditioneringssystemet debiteras, urladda både hög- och lågtryckssidorna genom att trycka tjänste portarna på respektive sida med en skruvmejsel innan du tar bort raderna luftkonditionering. Ta bort servoenhet, med hjälp av en socket set. Använd en spillback att fånga upp eventuellt servo vätska rinner från systemet.

5 Haka alla vakuumslangar och anslutningar överföring-till-motor med hjälp av en skruvmejsel och Hylsnyckelsats. Unbolt starter från transmissionen, med hjälp av en socket set, och ta bort trådarna på starter, med hjälp av en justerbar skiftnyckel. Placera en jackstand under transmissions att stödja det efter att motorn har avlägsnats.

6 Unbolt Överföringen från motorn med hjälp av en hylsa set och ta bort dammskyddet. För automatiska växellådor, ta bort momentomvandlaren mot flexplate bultar också. Ta dalen kåpan genom unbolting det med en socket set.

7 Säkra LS1 till en motortilt sele och fäst tilt selen till en kedja dimensionerad för minst 800 pund. Anslut den andra änden av kedjan till en motor lyftanordning. Använd fyra dal-cover bultar placerade i dalen-cover bulthål för att fästa lutnings selen direkt till motorn. Placera en bricka mellan kedjan monteras på tilt selen och motorblocket för att förhindra åverkan.

8 Unbolt motorfästena med en socket set. Motorn är nu fri från chassit och bil. Luta den främre änden av motorn upp och hissa ut snett med hjälp av hydraulisk domkraft på motorn hissa. Bifoga det till antingen ett motorstativ med hjälp av överföring mot motorskruvsäkringspunkter eller placera den på ett begagnat däck för att förhindra botten-end skador.

Tips

  • De flesta auto butiker kommer att förfoga över olja och motor avfall för motor dränering och avlägsnande fri efter.
  • Placera aldrig ett finger i motorfäste bulthål de som skada kan uppstå om motorn glider.