varför startar inte nissan maxima

Hur man byter skivbromsar bak i en Nissan Maxima

April 21

Till skillnad från många fordon, inte Nissan Maxima inte kräver några speciella verktyg för att komprimera de bakre skivbromsar, vilket gör dem lätta att ersätta. Bara ta ett par nål tång och dessa instruktioner för att snabbt och enkelt byta ut de bakre skivbromsar i en Maxima.

Instruktioner

1 Lyfta den bakre delen av Maxima från marken med hjälp av en domkraft. Stödja fordonet på alla sidor för att förhindra den från att välta.

2 Ta bakhjulen utanför Maxima. Använd en momentnyckel för att lossa muttrarna. Ta bort hjulen och ställa dem på marken, uppåt.

3 Koppla ur parkeringsbromsen kabel bulten. Skjut ut pinnbultar och ta bort caliperkroppen. Försiktigt bort pad fjädrarna, och sedan ta ut kuddar och shims.

4 Vrid kolv medsols i caliperkroppen hjälp av ett par nål tång. Smörj det område som bromsbelägg kontakt på monteringsstöd med hjälp av silikonbaserat fett.

5 Byt ut pad fjädrarna. Fäst mellanläggen till de bakre skivbromsbeläggen och installera på bromsok fästet. Lägga caliperkroppen på monteringsstöd och dra åt pinnbultar mellan 16 till 23 fot. Lb.

6 Montera bakhjulen och sänka Maxima till marken. Kontrollera att bromsvätska är på rätt nivå och att bromsarna fungerar korrekt.

Tips

  • Se alltid till att barn och djur hålla sig borta från området när du lyfter en bil utanför marken.

Hur man tar bort radion i en 2000 Nissan Maxima

November 24

Hur man tar bort radion i en 2000 Nissan Maxima


Låt inte Nissan Maxima komplicerade radio inställning avskräcka dig; radion är faktiskt ganska lätt att ta bort. Radion är ansluten till A / C kontrollpanel, vilket ger utseendet på ett skräddarsytt radio. Denna design startade 2000 modell år och fortsatte fram till 2003. Du kan ta bort 2000 Maxima radio med några enkla verktyg och ca 30 minuter av din tid.

Instruktioner

1 Flytta Maximas växelspaken till "Neutral" och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn och koppla den negativa batterikabeln (med tången) innan.

2 Lossa ventilationspanelen ovanför radion. Använd en kåpa verktyg att frigöra klämmorna och dra panelen bort. För icke-Bose radioapparater sträcker panelen under radion.

3 Öppna askkoppen och avlägsna askkoppsinsatsen, med handen. Avlägsna enda Phillips-skruv bakom insatsen.

4 Avlägsna beklädningsdetalj omger växelväljaren. Denna bit sträcker sig uppåt till botten av radion. Använd trimverktyget för att bända upp runt växelspaken, och sedan ta bort hela panelen. Koppla adaptern till eluttaget och ställ panelen åt sidan.

5 Ta bort de fyra skruvarna monterings radion (två på topp, två på botten). Dra radion och A / C panel ut (de är anslutna). Koppla kablaget, antennkabeln och förstärkare kabel.

6 Vänd enheten och ta bort de stjärnskruvarna fäster radion till A / C panel. Dra radion bort från panelen för att separera den.

Min Nissan Maxima startar inte

April 23

Min Nissan Maxima startar inte


Nissan Maxima är allmänt känd som en pålitlig bil; emellertid, som med alla bilar, Maxima gör bryta ner. Felsökning en Nissan Maxima för skälen till varför den inte kommer att starta på rätt sätt kan antingen leda till en enkel fix eller ett svårt jobb. Grundläggande bil kunskap och förtrogenhet med rutinmässigt underhåll och reparationer kommer att bidra till att sortera igenom de inledande frågor om diagnosen.

Instruktioner

gemensamma felsöker

1 Sätt tändningsnyckeln i låscylindern och vrid tändningsnyckeln mot "On" läge medan Maxima är i parken. Om Maxima börjar vända, men kommer inte runt, som om att göra en "Chuga-Chuga-Chuga" brus, då batteriet kan vara låg eller döda. Att få ett hopp från en närliggande bilist eller vän kommer att bidra till att lösa problem om det verkligen är ett dött batteri. Men om batteriet är inte problemet, då ett hopp startar inte bilen.

2 Jiggle och skaka batterikablarna som är anslutna till din Maxima s batteripolerna. Korroderade kablar eller lösa kablar kommer att förhindra el från att gå till och från batteriet, vilket också kan resultera i ett dött batteri. Du kan rengöra korroderade batterier med en flaska kolsyrad läsk.

3 Vrid nyckeln till "On" och lyssna på motorn om det inte finns några tecken på ett urladdat batteri eller om startkablar kommer inte att fungera. En kort, men ändå distinkt virvlande ljud följt av en klick är ofta ett tecken på att startmotorn misslyckas. Klicka på start med en hammare för att hjälpa den återuppta kontakten med svänghjulet. Detta trick fungerar inte alltid, men det kan bidra till att få en eller två starter från starter innan du byter den. Den faktiska jobb för att ersätta den starter är mer komplicerat, ibland till och med kräva avlägsnandet av luftintagssystemet om start är begravd i mitten av motorn. Några Maxima s motormodeller kan ha starter placerad under motorn eller lätt inom räckhåll ovanpå motorn. Leta reda på start på Maxima motor genom att spåra den positiva batterikabeln från batteriet till start, som ser ut som två cylindriska föremål sammanfogas.

4 Testa tändningslåset. Två tecken på misslyckande inkluderar nyckeln som fastnat i låscylindern eller nyckeln inte roterar till "På". Om nyckeln inte kommer ut ur låscylindern bort den genom att knacka lätt på änden av nyckeln med en hammare. Du kommer att behöva byta ut tändningslåset och låscylindern för att kunna starta Maxima.

Min 1995 Nissan Maxima startar inte

November 15

Min 1995 Nissan Maxima startar inte


Felsökning av 1995 Nissan Maxima kan antingen vara en enkel uppgift eller ett svårt arbete, beroende på vad som är fel med bilen. Att känna några av grunderna i bil underhåll och reparationer kommer att hjälpa dig att sortera igenom några av de inledande frågorna så att du snabbt kan gå igenom diagnos. Många vanliga korrigeringar för bilar som inte startar är hanterbar även för nybörjare gör-det-själv-er.

Instruktioner

1 Vrid nyckeln medan 1995 Maxima är i parken. Om bilen börjar att vända, men kommer inte runt, försöka slå på strålkastarna. Om strålkastarna eller inuti lampor är tråkig, då är chansen att batteriet är slut eller död. Byta batteriet måste en eller två skiftnycklar och ett nytt batteri.

2 Slingra sig kablarna som ansluter till din batteripolerna på 1995 Maxima. Ibland, om kablarna inte är anslutna tätt, eller om det finns korrosion på terminalerna, batteriet kommer inte att fungera. Korrosion kan lösas genom att hälla en flaska kolsyrad läsk över terminalen. Batteriet kommer fortfarande att behöva laddas eller ett hopp.

3 Lyssna på motorn när du vrider nyckeln till din 1995 Maxima. Om du hör en tråkig surrande ljud följt av ett klick, då är det sannolikt starter som hindrar motorn från att välta. Ersätter den starter är en mer engagerade process som kräver avlägsnande av luftintagssystemet. Om du kan komma åt starter utan att ta delar av, försöka knacka det med en hammare, som ibland kan hjälpa den att samarbeta med svänghjulet.

4 Pop kopplingen om du kan göra det på ett säkert sätt utan att utsätta dig, din bil eller andra runt omkring dig för fara. Detta gör det möjligt för dig att starta bilen, om det är en manuell växellåda, oavsett om batteriet eller start är döda. Pop kopplingen, ställa bilen i första växeln och tryck kopplingen i att låta den rulla framåt. När det får en lite fart, låt kopplingen ut samtidigt vrida nyckeln. Detta fungerar på alla manuell växellåda fordon.

5 Ta ur nyckeln ur tändningslåset. Om det är svårt att ta bort nyckeln ur tändnings eller det har fastnat, då tändningslåset kan behöva bytas ut. Ett annat tecken på att tändningen misslyckas är om nyckeln inte kan vända växeln ur låst läge.

Min 1985 Nissan Maxima Driver Fönstret kommer inte att gå upp

April 16

Om förarens fönster sida på din 1985 Nissan Maxima inte kommer att gå upp, är den troligaste orsaken ett problem med fönstret regulator. Oavsett om dina fönster är automatisk eller manuell, måste du ta bort fönster regulator från dörren till antingen reparera den del eller ersätta det med ett nytt. Byta ut fönster regulator på en Maxima är en ganska enkel process som du kan fylla i ett kort tid.

Instruktioner

1 Öppna förarsidans dörr på Maxima. Leta reda på skruvarna runt dörren håller dörrpanelen på plats. Ta bort skruvarna med en Phillips-skruvmejsel. Dra dörrpanelen bort från dörren.

2 Ta bort skruvarna för ryggplattan bakom dörrpanelen som skyddar fönster regulator, med hjälp av en skiftnyckel. Lyfta plattan bort för att få tillgång till regulatorn.

3 Avlägsna hex bultarna som håller regulatorn till fönstret med hjälp av en insexnyckel. Placera en träbit under fönstret glas för att förhindra den från att falla och bryta.

4 Ta bort monteringsbultarna i botten av regulatorn och lyft regulatorn bort från förardörren.

5 Inspektera fönsterhiss och göra några små reparationer som krävs eller installera en ny. Följ demonterings steg i omvänd att återmontera bildörren.

1992 Nissan Pathfinder roterar men startar inte

March 13

1992 Nissan Pathfinder roterar men startar inte


Pathfinder är en medelstora SUV tillverkad av Nissan. 1992 Pathfinder har flera uppdaterade alternativ, inklusive en multibränsleinsprutningssystem, nya säkerhetsfunktioner, och en 2.4L motor. Fortfarande, med sin omgjorda motor, kan 1992 Pathfinder har några problem med att starta. Lyckligtvis kan de vanligaste orsakerna till en no-start motor lätt fast.

Instruktioner

Motor roterar men startar inte

1 Kontrollera bränslemätaren. Se till att bränslemätaren fungerar korrekt. Lägg till minst två liter gas till bränsletanken för att täcka möjligheten att bränslemätaren är bruten och bränsletanken är tom. Använd premium gas för att täcka möjligheten att bränslet i tanken har gått dåligt. Försök att starta bilen.

2 Pop öppna huven på fordonet. Lokalisera tändstift och se till att tändstiften är ordentligt anslutna. Titta på spetsarna på tändstiftet och se till att varje spets är ren med ingen korrosion. Använd ett tändstift testare för att testa att varje tändstift avger en gnista.

3 Lokalisera kuggremmen nära framsidan av motorn. Spåra hela längd kamremmen. Se till att kamremmen inte har fästs; bältet ska sitta tätt runt motorns ventiler.

4 Leta upp bränslefilter och bränslepumpen. Inspektera båda komponenterna. Ser för att försäkra att båda komponenterna är fästa till bränsleledningen. Inspektera komponenter för smuts eller korrosion. Byt vid behov. Försök att starta bilen.

Tips

  • Kontakta en professionell mekaniker om motorn fortfarande inte vev, eftersom problemet kan kräva seriöst arbete.

Min '87 Nissan Van startar inte

July 2

Min '87 Nissan Van startar inte


Problem med en Nissan van start kan uppstå av olika anledningar men batteriet och bränslenivåer är de främsta orsakerna det startar inte. Många människor konsultera en mekaniker när deras bilar inte kommer att starta, men du kan felsöka problem själv. Korrosion på batteripolerna, kommer ett dött batteri, eller ingen gas i bilen förmodligen anledningen till att Nissan van startar inte.

Instruktioner

1 Pop huven till Nissan van och leta reda på batteri bredvid motorn.

2 Titta batterianslutningarna över för någon korrosion. Använd en hylsnyckel för att lossa anslutningarna.

3 Rengör kontakterna med läsk och en stålborste och sedan ansluta terminalerna tillbaka till batteriet.

4 Försök att starta bilen. Om bilen inte startar, fart van med startkablar och en annan bil.

5 Låt van kör för åtminstone fem minuter och sedan vända bilen av. Försök att starta bilen. Om van inte startar, byta ut batteriet.

6 Tillsätt 1 liter gas till van och sedan försöka starta bilen. Om van startas om, få en mekaniker att reparera bränslemätaren.

Felsökning Varför Min 1994 Ford Taurus startar inte

August 30

Felsökning Varför Min 1994 Ford Taurus startar inte


När du felsöker en no-startvillkoret på en 1994 Ford Taurus, är den första utmaningen att isolera orsaken till ett no-start på ett visst område eller system. För att köra, måste Taurus ha ett bra batteri och starter att stänga av motorn över. Om motorn stängs över, måste motorns bränsle, tändning med rätt timing och tillräcklig kompression. Eliminera någon av dessa och en no-startvillkoret föreligger.

Instruktioner

1 Försök att starta bilen. De instrumentbelysning ska tändas. Om motorn inte vända sig när startmotorn inkopplad, är något fel med startkretsen. Lyft huven och haka fast voltmeter till batteriet genom att ansluta den röda ledningen till den positiva polen och den svarta kabeln till den negativa. Avläsningen bör ange 12,5 volt eller bättre. Om inte, ladda batteriet och kontrollera spänningen igen. Om spänningen förblir låg, behöver bytas ut batteriet. Om spänningen kom upp till 12,5 eller bättre och bil startar, titta på displayen på voltmeter med motorn igång. Spänningen bör visa ett minimum av 13,8 volt till 14,5 volt, om generatorn fungerar korrekt. Om inte, byt generatorn.

2 Kontrollera start för problem. Om batteriet testar bra och bilen startar inte, kontrollera anslutningarna på batteriet för korrosion och glapp. Titta på de viktigaste positiva ledningen från den positiva polen till start och se om det finns några uppenbara korrosion eller raster - byt vid behov. Anslut den svarta kabeln på voltmetern till den negativa polen på batteriet. Använd den röda kabeln för att sondera den röda positiva kabelanslutning på startmotorsolenoiden. Tråden är bra om voltmetem läser 12 volt. Om voltmetern inte läsa 12 volt, byt ut kabeln.

3 Koppla den lilla tråden på magnet ligger på S terminalen. Sondera lilla trådänden med blymönja på voltmetern medan en assistent håller nyckeln i startläge. Det bör vara 12 volt så länge nyckeln är i startläge. Om det finns spänning när nyckeln är i startläge, är startmotorn dåligt. Om det inte finns någon ström (spänning), kontrollera start säkringen i säkringsblocket under huven. Om säkringen är bra, kontrollera startrelä genom att dra ur hållaren. Använd den röda ledningen från voltmeter att söka lediga reläplintarna. Spänningen skall vara närvarande vid en terminal med nyckeln av; en annan bör visa ström när nyckeln är i start enda ståndpunkt. Om båda visar kraft vid lämplig tidpunkt, är reläet dåligt. Om det inte finns någon tillfällig effekt med nyckeln i startläge, byt ut tändningslåset.

4 Leta efter problem motorstyrning. Ta reda på om check engine lampan lyser. Ansluta en kod scanner till OBD-porten på den nedre vänstra sidan av styrkolonnen under instrumentpanelen. Vänd skannern och tryck på knappen märkt "Läs". Referens koden som visas på skannern på arket som medföljer den. Problemet kommer att anges där.

5 Kontrollera om bränslepumpen fungerar genom att ha en medhjälpare vrida om nyckeln och stänga av tre sekunder, sedan tillbaka på medan du lyssnar på bränslepumpen. Bränslepumpen på en Taurus fungerar endast under två sekunder vid en tidpunkt då nyckeln vrids på, om datorn känner av motorn försöker starta eller har startat. Ett hörbart "errrr" ska höras. Om inget ljud hörs, är pumpen inte fungerar, varför problemet. För att bekräfta diagnosen, gå runt till motorn och lokalisera Schrader ventil på bränslefördelningsröret. Ta av locket från ventilen. Använda liten ficka skruvmejsel, tryck Schrader ventilen i och hålla den. Har din assistent vrida om nyckeln för att starta. Få redo att släppa schraderventilen eftersom vrida nyckeln på att trycksätta bränsleledningen; och om pumpen arbetar, kommer bränsle sprutar ut från ventilen. Om det inte finns någon spray, är pumpen inte fungerar. Kontrollera bränslepumpens säkring i säkringsblocket under huven. Om det är bra, byt bränslepumpen. Om det finns bränsle, är nästa kontroll för antändning.

6 Dra en av tändkablarna utanför kontakten och sätta in en reserv tändstift i slutet av tråden. Lägg tändstiftet mot en god jord, såsom avgasrör, insugningsrör bultar eller tillbehör. Har din hjälpare dra runt motorn, med nyckeln i startläge och titta på en bra gnista vid tändstiftsgapet. Om det inte finns någon gnista, är tändsystemet fel och måste inspekteras. Om det finns en gnista, måste timingen eller kompression vara problemet. För att upprepa, om du har bränsle, gnista och luft, kommer du att ha bang - en mekaniker term för antändning. För att detta tändning för att effektivt producera kraft, måste kompression vara närvarande. Flera faktorer kan orsaka brist på kompression; och om så är fallet, de faktorer måste isoleras oberoende.

7 Ta bort tändstift med tändstifts. Montera kompressionsprovare i varje cylinder i rad runt motorn för fem varv sedan kontrollera avläsningen. Varje cylinder måste ha 85 pounds per kvadrattum plus; och när man jämför alla cylindrar, måste de vara inom 10 procent av varandra, eller motorn går grovt. Om kompressionen är mindre än 85 pounds, finns ett internt problem motor och måste åtgärdas.

Tips

  • Det finns många koder som kan lagras i datorn; men många är överflödiga eller oförmögna att orsaka en no-start. Om koden är en karta sensor, Luftmassesensor, vevaxelgivaren, kamaxel sensor eller injektor drivkrets, ersätta den felaktiga komponenten och bilen ska starta. Om koden är andra än ovanstående, är ersättning av komponenten upp till dig, men är inte orsaken till no-start.

Min 1986 Nissan 300ZX startar inte

September 12

Den 300ZX är en sportbil som tillverkas av Nissan. Medan bilen har tjänat erkännande i vissa arenor som en av de bästa sportbilar i världen, är det fortfarande känslig för bil problem som alla andra fordon. Lyckligtvis diagnostisera en icke-motorn startas på 1986 Nissan 300ZX kan vanligtvis minskat ner till ett fåtal komponenter.

Instruktioner

Tändning startar inte

1 Kontrollera din nyckel till att du använder rätt nyckel. Titta i tändningen och se om du kan se något som hindrar tändningen.

2 Försök starta bilen med en annan tangent, speciellt om du använder en extra uppsättning av nycklar. Dubbla nycklar kan ibland inte fungerar.

3 Vrid ratten från sida till sida när du startar tändningen. Ibland misslyckas bilar att starta eftersom ratten är låst. Vrida ratten som start tändningen kommer att låsa ratten.

Motorn startar inte Crank

4 Öppna huven på 300ZX. Kontrollera anslutningarna till batterienheten. Se till att både den negativa kabeln och pluskabeln är fästa vid batteripolerna. Inspektera kablar och batteri för korrosion och hål. Försök att starta bilen.

5 Försök hoppa starta batteriet med ett annat fordon om bilen inte startar. Se till att det andra fordonet har ett bra batteri. Försök att starta bilen.

6 Byt ut batteriet mot ett nytt batteri om starthjälp bilen inte löser problemet. Om bilen fortfarande inte startar, kontakta en mekaniker som problemet kan ligga i generatorn. Försök inte att diagnostisera och åtgärda generatorn om du inte är en skicklig mekaniker.

Motorn kommer Crank

7 Kontrollera bränslenivån i bränsletanken. Låg bränslenivå är en vanlig orsak till en bil inte startar. Lägg bränsle till tanken och försöker starta tändningen.

8 Öppna huven och hitta tändstiftet. Inspektera tändstiftet för korrosion och en ren anslutning. Köp en gnista testare och testa tändstiftet att se till att den är funktionell.

9 Kontrollera kamremmen sitter under huven. Demontera kamremmen locket och se till att kamremmen är intakt. Konsultera en professionell mekaniker om du märker kamremmen har fästs på sin plats.

Min 1990 Nissan 300ZX startar inte

September 25

Min 1990 Nissan 300ZX startar inte


Den 300ZX är en sportbil som tillverkas av Nissan. Om du har problem med att starta din 300ZX, kan du felsöka problem innan du spenderar pengar på en mekaniker. Typiska problem uppstår med bilens batteri och bränslenivåer. Det finns vissa faktorer som kommer att avgöra vad du behöver göra för att få din motor igång igen. Dessa är om tändningen inte vända, om motorn inte vev, och om motorn inte vev.

Instruktioner

Tändning startar inte

1 Kontrollera nyckeln som du använder och se till att det är den rätta för din 300ZX.

2 Försök att starta 300ZX med en annan nyckel. Dubbla nycklar kan misslyckas med att vända på tändningen.

3 Förvandla din 300ZX ratt från sida till sida medan du startar tändningen. Ratten kan låsas upp.

Motorn drar inte runt

4 Öppna 300ZX huva och kontrollera anslutningarna batteripolen. Se till att du har den negativa anslutningen och positiva anslutningar på rätt batteripolerna.

5 Rengör korrosion av terminalerna med bakpulver och en stålborste, sedan tillbaka kablarna till batteripolerna.

6 Ladda batteriet med ett par startkablar och annan bilbatteri.

7 Byt ut batteriet om det inte kan hålla laddningen.

8 Kontrollera generatorn med en erfaren mekaniker.

motor Cranks

9 Kontrollera bränslenivån i bilen.

10 Fyll bilen med bränsle om det finns en otillräcklig nivå av bränsle.

11 Öppna huven på bilen och kontrollera tändstiftet för korrosion. Rensa bort korrosionen med en trasa och bakpulver.

12 Kontrollera kamremmen för sprickor eller brott. Byt ut kamremmen vid behov.