vcr äter videoband

Hur fixar Sony videobandspelare som äter videoband

August 21

Hur fixar Sony videobandspelare som äter videoband


Sony videobandspelare är fylld med rörliga delar. När dessa delar blir grådaskig och täckt i smuts och damm, de inte längre tillåta tejpen från VHS att glida lätt över de gummerade valsar. Resultatet är bandet som fastnar på rullarna, orsakar din videobandspelare för att effektivt "äta" och eventuellt förstöra värdefulla VHS-band. Stoppa problemet genom att köra ett rengöringsband. Om det inte fungerar, kommer du antagligen behöva rengöra din videobandspelare manuellt.

Instruktioner

1 Köpa och använda en videobandspelare rengöringskassett. Rengöring VHS-band har specifika material istället för vanlig tejp, som slingrar sig runt de komponenter som hjälper rensa bort mild damm och skräp. Tyvärr är de inte avsedda för tunga rengöringssituationer. Ändå är det bäst att börja med ett rengöringsband. Kör bandet i videobandspelaren som du skulle en normal VHS-band och sedan se om videobandspelaren fortsätter att äta band.

2 Rengör din Sony videobandspelare manuellt om rengöringsbandet inte löser problemet. Ta upp på videobandspelaren genom att lossa skruvarna som finns på utsidan av huset med en skruvmejsel. Sony videobandspelare har ofta skruvar på baksidan höger och vänster sida av maskinen, men känner runt för andra skruv platser. Ta bort varje och spara på en säker plats innan du lyfter av locket.

3 Lyft locket försiktigt och ställ åt sidan. I det inre av din videobandspelare kommer du att märka vissa gummerade delar. Även om de inte är lika känsliga som videohuvudena på videotrumman, bör du ändå rengöra dem med omsorg. Doppa en bomullspinne i tvättsprit och torka försiktigt rent över ytan på samtliga rullar och gummerade komponenter.

4 Blöt en luddfri trasa med tvättsprit. Trumman montering - cylindern i mitten av VCR - är känslig och utsatt för uppsamling av ludd, vilket är varför du inte ska rengöra den med en bomullspinne. Håller trum med ena handen och gnugga utsidan av trumman försiktigt.

5 Låt tvättsprit för att torka. Sätt tillbaka locket på videobandspelaren och lägg åt skruvarna. Testa videobandspelaren genom att spela ett band som du vet är oskadad och i gott skick. Med rena, släta ytor i bandbanan, ska videobandspelaren spela ordentligt. Om inte, sannolikt behöver den service genom en kvalificerad tekniker.

Hur Kopiera ett videoband till en CD

January 21

Du behöver inte kasta bort eller återköp dina gamla filmer på VHS-band. Du kan överföra dem till en CD-skiva med en DVD-brännare. Det finns många märken av DVD-inspelare på marknaden. Vissa faktiskt komma i kombination med en videobandspelare som en del av enheten. Och även om det är möjligt att överföra din video på en CD skiva med hjälp av en DVD-brännare, är det bättre att använda en DVD-skiva i stället. DVD-skivor har större lagringskapacitet och spela med bättre kvalitet än CD-skivor.

Instruktioner

Kopiering med en DVD-inspelare / videobandspelare

1 Anslut din DVD-inspelare / videobandspelare till TV: n.

2 Sätt din tomma CD-R skiva i DVD-facket på DVD-inspelaren.

3 Välj VCR som källa på combo DVD-inspelare / VCR enhet. Cue din videoband.

4 Välj DVD som källa på combo DVD-inspelare / VCR enhet.

5 Gå till inställningsmenyalternativ för din combo DVD-inspelare / VCR enhet de. Under alternativet för kopiering, väljer att spela in från videobandspelaren till DVD. Stäng menyn.

6 Tryck på "dub" på DVD-inspelare (eller fjärrkontrollen) för att börja kopiera videoband på en CD.

Ställa in en DVD-inspelare och videobandspelare att överföra video

7 Stäng av alla apparater innan du gör dina kabelanslutningar.

8 Anslut din DVD-inspelare och videobandspelare till TV: n. Koppla in den ena änden av den första uppsättningen av RCA ljud- och videokablar i RCA utgångar placerade på baksidan av videobandspelaren. Matcha färgen på sladden spetsen till färgen på domkraften. Anslut den andra änden av dessa första uppsättning av kablar till RCA-ingångar för DVD-inspelaren. Anslut ena änden av andra uppsättning av RCA ljud- och videokablar i RCA utgångarna på din DVD-brännare. Anslut den andra änden av den andra uppsättningen av kablar till RCA-ingångar på TV: n. Ställ din TV bildingång för att motsvara samma ingång du bara används för att koppla in din DVD-brännare. Knappen ingångskanalen är oftast på TV: ns fjärrkontroll. Om det inte är, kontakta din TV: ns bruksanvisning för att lära sig att byta kanal input.

9 Slå på alla enheter.

Kopiering med en DVD-inspelare och videobandspelare

10 Sätt din tomma CD-R skiva i DVD-facket på DVD-inspelaren.

11 Cue din videoband.

12 Tryck på "record" på DVD-inspelaren och "spela" på din videobandspelare för att börja kopiera din videoband på en CD.

Tips

  • Medan många DVD-inspelare kommer med CD-R-bränning funktioner, det finns undantag. Kontrollera riktlinjer brännaren tillverkning för att vara säker. Du har inget annat val än att använda en skrivbar DVD-skiva.
  • Om du vill använda datorn för att kopiera dina videoband, publicerar Roxio ett datorprogram som låter dig överföra dina videoklipp på ett VHS-band till en DVD.

Felsökning en videobandspelare som inte accepterar videoband

November 3

Felsökning en videobandspelare som inte accepterar videoband


Om din videobandspelare (VCR) inte kommer att acceptera videokassetter, det finns några snabba och fria förfaranden för att prova innan du söker hjälp utanför. Oavsett om videon matas ständigt kassetter eller kommer inte ens låta dem inne, ofta ligger problemet i "feed" mekanismer inne i själva maskinen, enligt en reparations FAQ artikel av Samuel M. Goldwasser. Om dessa åtgärder inte löser problemet, måste du konsultera en tekniker.

Instruktioner

VCR kommer inte att erkänna videoband

1 Koppla videobandspelaren. För att testa mekanismerna inuti enheten, måste du se till att du kan manövrera de olika växlar utan VCR tar över automatiskt.

2 Skjut en kassett i videobandspelaren långsamt tills du kan se med ficklampan där kassetten fångar på en rullande mekanism, känd som "kassettmekanismen." Ta ur kassetten och rotera mekanismen för hand i båda riktningarna för att bekräfta att det fortfarande rör sig på rätt sätt. Kassettmekanismen fångar kassetten och "matar" det i videobandspelaren.

3 Skjut kassetten halvvägs in i videobandspelaren tills den fångar på kassettmekanismen, anslut sedan videobandspelaren i eluttaget. Om det inte finns några elektroniska eller mekaniska fel, bör denna mindre justering låta videobandspelaren att erkänna kassetten.

VCR Matar videokassetter

4 Rotera kassettladdningsmekanism för hand i båda riktningarna. Om videobandspelaren inte tillåter kassetten att glida in i facket helt, är troligen fastnat denna mekanism och behöver justeras manuellt.

5 Titta inuti videobandspelaren för främmande föremål såsom små leksaker, stenar eller papper från kassetterna själva. Dessa föremål kan fastna bälten och mekanismer som gör det omöjligt för videobandspelaren att avsluta sina cykler.

6 Squirt kontakt renare på sensorn inuti videobandspelaren om kassetten matas och infogar sig kontinuerligt. Detta problem innebär att VCR mekanik fungerar korrekt, men enheten kan inte detektera en kassett. Om videobandspelaren fortfarande inte kan känna igen en kassett efter rengöring, kontakta en tekniker.

Tips

  • Undvik T160 (åtta timmar) band. Dessa tunna band förvirra ofta VCR sensorer, vilket gör dem svåra att läsa.

Felsökning en Ion VCR 2 PC

January 27

Ion VCR 2 PC är en videokomponent för att omvandla den analoga signalen på VHS kassettband till en digital signal för lagring på en bärbar dator eller dator. Komponenten har en kontrollpanel som fungerar i stort sett identiskt med de flesta videobandspelare och ansluter direkt till en bärbar dator eller PC med den medföljande USB-kabeln. Videoband konverteras med programvara som medföljer Ion videobandspelaren till datorn för installation på din dator. Om du stöter på problem med Ion VCR 2 PC, försök felsökning komponenten.

Instruktioner

1 Tryck på "POWER" -knappen på vänstra framsidan av Ion-komponenten. Knappen lyser normalt om elsladden är ansluten till vägguttaget.

2 Tryck in kontakten i varje ände av USB-kabeln ordentligt i porten på baksidan av Ion och PC eller laptop för att se till att kabeln är ansluten.

3 Dubbelklicka på ikonen Ion programvara på din dator eller laptop skärmen för att starta program för att konvertera videoband. Om programvaran inte öppnas på din dator eller ett felmeddelande visas, försök att installera programvaran med hjälp av cd-skivan som medföljer Ion. Ladda CD-skivan i datorns skivfacket, stäng facket och klicka på knapparna på skärmen eftersom varje visas, sedan starta om datorn.

4 Uppdatera drivrutinerna för din Ion videobandspelare till datorn genom att klicka på länken i avsnittet Resurser för drivrutinsuppdateringar. Ion uppdaterar regelbundet den programvara som gör det möjligt för omvandlaren komponent för att kommunicera med nyare datorer, så om du ansluter för första gången till en ny dator, kan du behöva uppdaterade drivrutiner. Välj den drivrutin som matchar din komponent från den uppdaterade listan.

5 Öppna mjukvaran och klicka på "VCR till PC" och sedan sätta in en kassett i komponenten. Bandet börjar spelas automatiskt. På Ion komponenter köps utanför USA, kommer endast band märkta med "PAL" beteckning på kassetten spela på Ion komponenten. Standard VHS-kassetter kommer att arbeta med Ion komponenter köpt i USA.

6 Klicka på "RECORD" på programskärmen för att börja konvertera bandet till ett digitalt format, som visas på din dator eller laptop skärm. Om det inte visas, klicka på "Inställningar" och välj "Video Standard." Välj varje standard från rullgardinsmenyn, en i taget, tills du hittar rätt videoinställning för displayen på din dator.

7 Tryck på "POWER" knappen för att stänga av Ion komponenten om ljudet till din dator är en skarp buller eller ljud förvrängd. Vänta 10 sekunder innan du slår på komponenten för att försöka igen.

8 Sätt en videobandspelare rengöringskassett i Ion kassettfacket på framsidan av komponenten för att köra en rengöringscykel om förinspelade band suddiga och otydliga. Mata rengöringskassetten i slutet av cykeln och börja om med en annan förinspelat videoband.

Tips

  • Ion VCR till 2 PC är inte kompatibel med Apple Mac-system.

Hur man spela in mina VCR Tapes Into My videokamera

July 14

Hur man spela in mina VCR Tapes Into My videokamera


Om du äger en stor videobibliotek på VCR-band, åter spela in dina filmer på en videokamera för att bevara och duplicera dem för dig själv och andra. Du kan överföra videoband till datorn från en digital videokamera med en DV-kabel. Videoredigeringsprogram som Windows Movie Maker fångar VCR video och skarvar långa sektioner av video i klipp. Oavsett om din videokamera använder digital eller analog teknik, spela in dina video-band ger dig möjlighet att producera många ytterligare kopior.

Instruktioner

1 Anslut videokameran till vägguttaget med nätadaptern.

2 Anslut videobandspelaren videoutgång till ingången på videokameran med en S-videokabel. Anslut vänster och höger VCR ljudutgångar till videokameran med en RCA-kabel. Använd kabeln färgkodning för att skilja mellan vänster och höger ljudkanal.

3 För in bandet i videobandspelaren, och tryck på "Play". Titta på videon på TV, och justera färg, kontrast, balans, färgton och mättnad med videobandspelaren fjärrkontrollen. Minska skärpa på videobandspelaren för att förbättra bildkvaliteten. Tryck på "Stop" på videobandspelaren och spola tillbaka bandet.

4 Vrid kamerans menyhjulet till "Record" -läge. Tryck på "Record" på kamerans kontrollpanelen och tryck på "Play" på videobandspelaren. Tryck på "Stop" på kameran och videobandspelaren när videon är slut.

5 Spola tillbaka bandet i videokameran. Koppla videobandspelaren från TV och ansluta videokameran till TV med samma kablar. Vrid kameramenyn hjulet "Uppspelning" och tryck "Play" på kontrollpanelen.

6 Titta på videon på TV för att se till att kameran inspelade videon på rätt sätt. Tryck på "Stopp" och "Rewind" på videokameran för att återföra bandet till början. Mata ut bandet, eller åter spela in programmet om du inte gillar den första inspelningen.

Tips

  • Enligt Sign video webbplats, vilket minskar skärpan på videobandspelaren under kopieringen skär ut videobruset när konvertera video till digitala filer på en dator.

Hur tejp med en Magnavox DVD / VCR Combo

January 2

Hur tejp med en Magnavox DVD / VCR Combo


Magnavox DVD / VCR combos låter dig spela in på en DVD-skiva eller ett VHS-band. Du kan kopiera från ett medium till ett annat eller spela in från en programkälla, som kabel-TV eller en DVD. Kombinations komponenten använder standard VHS-kassetter för videoband inspelning. Ansluta en TV till enheten kan du lyssna på inspelningen framsteg, om så önskas. Tryckknappen funktion är enkelt nog för en användare att ställer upp snabbt och börja spela inom några minuter.

Instruktioner

1 Anslut en kompositkabel från programmeringskällan, såsom en kabel set-top box, till tre audio-video "IN" uttagen på baksidan vänster sida av Magnavox combo. Var och en av de tre pluggarna matchar en domkraft färg - vit, röd eller gul.

2 Anslut den andra kabeln från audio-video "OUT" uttag på Magnavox till ingångarna på baksidan av TV: n.

3 Sätt in en tom VHS in videobandspelaren på den vänstra sidan av den Magnavox combo. Tryck på "Open / Close" -knappen i mitten av den komponent som att sätta en förinspelad DVD i DVD-brännaren facket, stäng sedan facket.

4 Tryck på uppåt- eller nedåtkanalknappar på framsidan av komponenten för att välja en kanal för inspelning från programkällan.

5 Tryck på "RECORD" -knappen under VCR kassettluckan för att spela bilda programmeringskälla, såsom en show på kabel. Du kan slå på TV: n och ställa den till kanal 3 eller 4 för att lyssna på inspelningen, om så önskas. Tryck på "Stop / Eject" på videobandspelaren när du är klar inspelningen. Bandet kommer att mata från komponenten.

6 Sätt i ett nytt, tomt VHS-band i videobandspelaren och tryck på knappen "Källa" på framsidan av enheten så att DVD ljuset tänds.

7 Tryck på "D.DUBBING" -knappen för att spela in innehållet på DVD över till VHS-band i VCR sida av komponenten.

Tips

  • Kopieringsskyddade DVD-skivor, såsom skivor som innehåller kommersiella filmer, får inte kopiera klart på VHS-band. Hemgjorda DVD bör inte utgöra ett problem i dubbning.

Hur man spelar in filmer till VCR Tapes

February 18

Hur man spelar in filmer till VCR Tapes


Även DVD, Blu-ray och DVR teknik har gjort videobandspelare alla-men-föråldrade, är det fortfarande möjligt att använda videobandspelare att spela in filmer utanför tv på band. Även om det finns många olika modeller av videobandspelare ute, den grundläggande metoden för inspelning av filmer till band förblir densamma bland dem alla. Även med en fjärrkontroll gör processen lite enklare, de flesta videobandspelare har möjlighet att spela in bara med hjälp av knapparna som finns på frontpanelen.

Instruktioner

1 Förvandla din VCR på. Om du har en videobandspelare ansluten till en satellit eller kabel-mottagare, ställa in TV till den kanal som du har satt upp för videobandspelaren. (Detta är vanligtvis kanal 3, men det kan också vara Channel 4.)

2 Byta kanal på TV (om du inte har en videobandspelare inrättas för att en satellit eller kabel-mottagare) till den kanal du vill spela in filmen från. Om videobandspelaren är inställd på att en satellit eller kabel box-mottagaren, ändra mottagaren till den kanal du vill spela in filmen från.

3 Sätt bandet du vill spela in på i videobandspelaren.

4 Tryck på "Record" -knappen på antingen videon fjärrkontroll eller videobandspelarens frontpanel när filmen du vill spela in startar. (Den "Record" -knappen vanligtvis identifieras som antingen en knapp med med en cirkel symbol på det eller en röd knapp.)

Tips

  • Om filmen du spelar in är längre än två timmar, du vill ändra bandhastighet på videobandspelaren från "SP" (standard play) till "SLP" (super lång uppspelning) eller "EP" (extended play). Det är oftast en knapp på fjärrkontrollen eller frontpanelen märkt "Speed" som tillåter dig att göra detta.

Hur videoband videospel

February 22

I över tjugo år videospel har gett människor i alla åldrar många timmars underhållning, från tidigare år pong och genom de tekniska framsteg som har fört spelarna nästa generations system som Nintendo Wii, Playstation 3 och Xbox 360. För att visa upp imponerande färdigheter, visar grafik, eller kör mock strider (i spel som WWE Smackdown eller Madden NFL), många video spelare vill spela de åtgärder som de styr. Denna guide hjälper dig spela in spel med enkla metoder och mer avancerade.

Instruktioner

1 Spela in TV.] Det bästa sättet att göra detta är med ett stativ. Anslut din videokamera till en stabil stativ och använda kamerans sökare, centrera den på TV: n försöker fylla så mycket av bilden som möjligt med bara TV-skärmen.

2 Hantera de linjer som visas i videon. För att enkelt bli av med dessa du behöver justera bildfrekvensen i kamerans inställningar. Fortsätt spela med det tills bilden ser klart och sedan ställa in kameran för att ligga kvar på den nivån. Om du videokamera inte låter dig ändra bildfrekvens, än du förmodligen borde prova en annan metod, om inte de rörliga linjer är inte för mycket av en distraktion för vad du letar efter.

3 För bästa ljud fånga under inspelning, måste du eliminera så mycket utanför ljud som möjligt att kameran kommer att plocka upp. Försök att hålla några kommentarer eller hejar till ett minimum och justera du TV ljud upp några steg för att säkerställa en sund är klar. Därifrån kan du ansluta videokameran till datorn med en video capture enhet, eller bara pop i DVD om det är en DVD-R-videokamera.

4 Ett mer avancerat sätt att spela videospel är via en videobandspelare. I stället för att ansluta spelkonsol direkt via tv: n, koppla in den via en videobandspelare och sedan TV: n.

5 För att göra detta, titta på framsidan och baksidan av videobandspelaren för en ingångsvideokälla. Det blir antingen två eller tre flerfärgade portar för videospel A / V sladdar för att gå in till. De är märkta med färg med gul för video och antingen röda eller vita för ljud.

6 När videospel systemet startas, måste du testa anslutningen genom att hitta ingångsvalet på videobandspelaren. Detta är oftast den sista kanalen om du manuellt går igenom eller genom att trycka på knappen INPUT på VCR fjärrkontroll.

7 Med anslutningen redo du är redo att spela videospel. Ställ videobandspelaren på SP för bästa kvalitet och när du är redo hit rekord några sekunder innan önskad tid du vill spela in.

8 När inspelningsfasen är klar kan du spara, dela eller ladda upp dig band med en videokort på datorn.

VCR reparationsverktyg

April 25

VCR reparationsverktyg


Få saker är mer frustrerande än att försöka titta på bara en film att ha videokassetten slutar fungera. Många vanliga VCR problem presenterar en enkel lösning, såsom reda ut videokassetten eller köra en renare genom videobandspelaren. Ibland uppstår större frågor, som en stucken tejp eller lösa delar. När dessa problem uppstår, kommer en VCR reparationssats till hands. En mängd olika video verktyg finns för att reparera din videobandspelare.

Alignment Tools

VCR inriktningsverktyg kan en individ för att justera spolarna och trimmers inne på videobandspelaren. Spolarna i en videobandspelare är tunna trådar som omvandlar elektrisk energi till mekanisk energi, och funktionen av en trimmer är att agera som en radiomottagare. Tillverkare kombinera nylon och Delrin, som är en termoplast, för att bilda dessa justeringsverktygen. De dubbla huvuden verktyg finns i sex olika storlekar och former samt ett sortiment av 4 standardstorlek skruvmejsel huvuden, 6 sexkantiga huvuden och 2 kvadrat RCA huvuden: antistatisk och dielektrikum. Den antistatiska verktygshuvud styr elektrostatisk urladdning från videobandspelaren, och den dielektriska huvudet minskar förändringen av elektriska stötar på grund av dess isolering.

Pincett

Pincett är ett mångsidigt verktyg som låter en reparatör att hämta tappade delar. Verktyget hjälper också i rörelsen att placera små bitar eller fixera delar som hindrar en persons uppfattning. VCR reparation använder tre olika stilar av pincett. De fina punkt pincett har vassa avsmalnande spetsar och mäta 4,75 inches i längd. Lödnings pincett har en fjäderverkan grepp och en krökt ände. Den mäter 6,5 inches lång och har en värmebeständig fiber handtag. "Wildear" pincett har en tandad spänne som bildar en vinkel som en omvänd "L." Dessa pincett är cirka 5 inches lång och stöd i fast grepp av delar.

Push-Pull Tool

En push-pull verktyg manövrerar fjädrar och bälten från obskyra platser i en videobandspelare. Denna video reparera verktyg är en tunn, metall anpassningsbar maskinvara som bidrar till att förlänga användarens rörlighet för att nå till delar inom videobandspelaren. Tryck-dragverktyget är ungefär 8 inches i längd och har en 4-tums långt skaft i mitten av verktyget. Den har en dubbel huvud; ena ände bildar en krok med enda funktion att dra objekt, och den andra sidan - som används för att driva VCR delar - har en tandad spets.

Hur får VHS Tapes Unstuck från min Sanyo VCR

May 22

Hur får VHS Tapes Unstuck från min Sanyo VCR


Sanyo har tillverkat mer än tre dussin VCR modeller för uppspelning av VHS videokassetter genom åren. Om två-huvudet eller fyra huvud, stereo eller mono, har bolagets videobandspelare byggd med en löstagbar skåp topp omfattar elektronik och mekaniska delar inuti. Om du har en VHS-band fastnat i Sanyo videobandspelare, kan du kanske att ta ut kassetten utan att skada bandet om du följer vissa förfaranden och standard säkerhetsåtgärder.

Instruktioner

1 Koppla Sanyo nätsladden ur eluttaget och vänta fem minuter, sedan koppla in den igen. Detta återställer komponent och kan rubba bandet.

2 Tryck på knappen "Eject" på frontpanelen på videobandspelaren. Om bandet inte dyka upp från porten på framsidan av videobandspelaren, dra ut strömkabeln en gång mer och få din skruvmejsel.

3 Ta bort skruvarna som håller fast locket till skåpsidor och baksidan av Sanyo. Skjut luckan mot baksidan av videobandspelaren och ta bort.

4 Reda ut videoband på framsidan av VHS-kassett där Videohuvuden läsa informationen på magnetbandet. Arbeta försiktigt för att undvika sträckning eller rippning bandet.

5 Håll den rektangulära fliken på framkanten av VHS-kassett i upprätt position när du styra kassetten bakåt genom den främre porten i Sanyo. När kassetten är ur maskinen, hålla grinden öppen så att du kan dra den lösa videoband ur videobandspelaren också.

6 Vänd VHS-kassett upp och ner så att du står inför två spindlar i kassetten. Tryck på knappen på den vänstra kanten av kassetten för att låsa upp luckan på framkanten av kassetten. Hålla klaffen i öppet läge.

7 Vrid den vänstra spindeln på VHS-kassett medurs för att spola bandet tillbaka inuti.

8 Sätt tillbaka locket på videobandspelaren och sätt tillbaka med skruvarna.