veteranbilar träekrar

Om Veteranbilar

November 26

Om Veteranbilar


Veteranbilar är fordon som stoppar även människor som inte är bilentusiaster döda i sina spår. Även om det kan vara omöjligt för en vanlig människa att skilja mellan en vintage bil och en antik bil, kan de flesta människor upptäcka det som betyder helt enkelt. Veteranbilar ger en inblick i en tid då ett fordon var en äkta konstverk.

Historia

Ordet årgång svänger ganska lite när man beskriver bilar, och det kan vara en förvirrande fråga för att försöka avgöra om en bil skall klassificeras som tappning, antika eller klassisk. Definitionen av veteranbil ytterligare förvirrad av webbplatser som har gett begreppet vintage ett antal motstridiga definitioner. Även om det inte helt allmänt tillämpas är en standard för identifiering av vad som kan kallas en vintage bil ganska strikt. En veteranbil redovisas vanligtvis som någon bil mellan 1919 och 1930; det bör vara en som accepteras av Vintage Sports Car Club.

Funktioner

Funktionerna i en vintage bil är oftast känna igen omedelbart. Veteranbilar är noterbart för de dubbla strålkastarna monterade på vardera sidan av ett stort kylargrillen. Ställ ovanpå gallret är den stora och eleganta kylarlocket. Dessa bilar har fotsteg och eleganta skärmar som kurva högt över de tunna däck. De är ofta utrustade med en rumble säte i ryggen.

överväganden

Kostnaden för att upprätthålla en vintage bil och hålla den i gott skick kommer att vara betydligt mer än en modern bil. Du måste ta hänsyn till det faktum att motordelar - liksom kroppsdelar - inte kommer att vara lika lätt ut som en bil tillverkad i dag. Dessutom, eftersom en vintage bil byggdes med hjälp av relativt primitiv teknik snarare än dagens högteknologiska metoder, kommer det naturligtvis att vara oförutsedda utgifter på grund av slitage.

potential

Även om det är möjligt att köpa en vintage bil i nyskick, många människor föredrar att köpa en vintage bil som är mindre än perfekt skick som en övning i att förverkliga sin potential. Återställa en veteranbil till sin fina skönhet kombinerar intresset för att äga en vintage bil med en känsla av prestation att omvandla en rostig gammal bit av skräp i ett skyltfönster fordon. Se bara till att du vet exakt märke och modell innan du beställer delar på en vintage bil eftersom de är oftast dyra.

missuppfattningar

Att äga en vintage bil innebär att du kommer att ha vissa kostnader som kan avviker från vad du upplever att äga en modern bil. Försäkring är en av dem. En vanlig missuppfattning om att äga en vintage bil är att försäkringen kommer att bli dyrare. I själva verket är det oftast billigare att försäkra en vintage bil än en ny bil. Som du kanske tror, ​​det finns en hake. Försäkring är billigare för en veteranbil på villkor att en körsträcka gräns sättas på plats. De flesta försäkringsbolag inte förväntar dig att köra runt staden i en vintage bil varje dag. Därför kommer din försäkring kostnader för en veteranbil beror på hur mycket du faktiskt köra det.

Varning

Att äga en vintage bil är en dröm för många en bil entusiast. Det är bara något om den långa slanka linjer och elegans av dessa rester från en tidigare tidpunkt som fungerar som en siren sång till människor kommer lite för mycket pengar för deras eget bästa. Faktum är att veteranbilar är - mer än något annat - gamla bilar. Därför, även om de har återställts till vad som verkar vara nyskick, det kan alltid vara osedda problem.

Hur man justerar Dirt Bike ekrar

January 2

Ekrarna på ett hjul är en serie av tunna stavar som löper från den centrala delen av hjulet utåt för att stödja ytan av det yttre hjulets omkrets. Ekrarna är nyckeln till att upprätthålla integriteten i hjulets form och kontinuitet, som håller hjulet i trim. På en dirt bike hjul, dessa ekrar måste justeras innan varje körning för att behålla sin spänning och hålla dem i rätt läge. Genom att justera dina ekrar ofta kan du hjälpa till att undvika olyckor och opålitliga ridning.

Instruktioner

1 Sitter bakom ratten du vill justera så det är rätt mellan benen. Snurra hjulet tills ventilskaftet är framför dig.

2 Sätta moment Ekernyckel runt den första talade på den vänstra sidan av hjulet efter det att ventilskaftet. Detta kommer att hänvisas till som den yttre sidan av hjulet.

3 Justera talade till höger tills skiftnyckel klickar och känns tätt mot ekern. Detta innebär ekern har nått sin rätta kapacitet.

4 Flytta på ekern bort från ventilskaftet på den yttre sidan av hjulet. Det bör finnas en talade på insidan mellan det första talade ni skärpt och en du har flyttat till.

5 Dra detta talade på samma sätt och fortsätter längs den yttre sidan av hjulet tills du når ventilskaftet igen. Du bör hoppa över en insida talade mellan varje yttre sida talade.

6 Flytta till den inre sidan av hjulet och börja dra åt ekrarna efter ventilspindeln. Du kommer att hoppa över en yttre talade genom att endast dra åt de inre ekrar.

7 Göra en annan krets kring den yttre följt av den inre sidan av hjulet, om ekrarna fortfarande känns lösa efter det första passet.

Tips

  • Om ventilspindeln är inte märkbar, kan du linda en sträng runt ekern igång på så att du vet när du når slutet av kretsen.
  • Om någon av ekrarna inte vika eller inte kommer att sluta att vrida även efter flera åtstramning kretsar, bör du ta ratten in eker service.

Hur man Dra Ekrar på en Dirt Bike

April 13

Hur man Dra Ekrar på en Dirt Bike


Skärpning ekrarna på din smuts cykeln bör vara en del av din regelbundet underhåll. Kontrollera dem varje gång du planerar att ta en åktur. Om ekrarna avger en tråkig ljud när du trycker på dem, de behöver skärpa. Underlåtenhet att behålla dem kan leda till brutna ekrar och nipplar. Det innebär högre reparationskostnader eftersom ekrar och nipplar kan behöva bytas ut.

Instruktioner

1 Placera din cykel så att bakhjulet är förhöjd. Placera cykeln på en motorcykel stativ eller använda en motorcykel jack. Stå bakom ratten.

2 Ta en eker momentnyckel i din dominanta hand och placera den andra handen på hjulet så att du kan rotera hjulet.

3 Lokalisera ventilskaftet på den inre kanten av hjulet och börja kontrollera ekrarna från den punkten. Utgå från de yttre ekrarna och sedan flytta till de inre.

4 Placera ekern momentnyckeln på ekern och vrid den 1/4. Ekern momentnyckel klickar du når rätt täthet nivå. Dra inte åt eker hela vägen första gången.

5 Peka ekern med fingret. Om du hör en högfrekvent ljud, är det talade nog tät.

6 Rulla hjulet med den andra handen och hoppa över nästa fem ekrar. Placera ekern momentnyckel och dra åt Talare 1/4.

7 Upprepa processen tills du har kontrollerat varje eker på hjulet.

8 Sänk förhöjda hjulet och lyfta den andra. Upprepa steg 2 till 6 på det andra hjulet.

Tips

  • Inte över dra ekrarna; de kommer att bryta lättare. Lösa ekrar kan gnida mot navet och skadas.
  • En felaktig dirt bike utgör en livshotande risk.

Historien om Veteranbilar med Gren trähjul

July 22

Historien om Veteranbilar med Gren trähjul


De tidigaste bilar i USA använde trä käppar i hjulen. Bruket snart visade sig opraktiskt och ekrar gjordes av stål eller järn med början av 1920-talet.

Historia

Vagnar som trä ekrar i hjulen, så det måste ha gjort klokt att tidiga skaparna av "horseless vagnen" för att fortsätta praxis.

Betydelse

Trähjul skev enkelt och knakade när de rullade längs gator och vägar. De förlorade också sin färg snabbt och hade en obehaglig utseende. De skulle också spricka ganska enkelt.

däck

Tidigt, däck var mycket smal och trä ekrar var vettigt. Som däck blev tjockare, vilket gav bättre dragkraft och jämnare körning, trä ekrar görs mindre meningsfullt och befanns vara opraktiskt.

Funktioner

De flesta biltillverkare slutat använda trä ekrar på 20-talet, men några fortsatte i början av 30-talet. Ford Model T sprang trä ekrar från 1909 till 1920-talet. Det var inte förrän 1926 som metalltrådshjul började användas. Overland Willys hade trä ekrar i 20- och tidiga 30-talet. Cadillac Modell G används trä ekrar i sin upplaga 1908.

Hur Dra åt lösa ekrar på en Harley

February 13

Hur Dra åt lösa ekrar på en Harley


En stor del av överklagandet av Harley-Davidsons motorcyklar ligger i deras klassiska utseenden. Även om den allmänna trenden är på väg bort från tråd ekerhjul till förmån för fasta, ett stycke hjul, många Harley ägare föredrar utseendet på ekrarna. Emellertid ekerhjul har en tendens att vibrera loss över tiden, vilket kräver regelbunden inspektion och justering för att upprätthålla motorcykelns stabilitet.

Regelbunden Spoke Underhåll

Enligt Harley-Davidson underhållsschemat, måste alla motorcyklar utrustade med tråd ekerhjul har ekrarna kontrolleras och dras åt efter motorcykel första 1000 och 5000 miles, därefter var 20.000 miles därefter. Medan de flesta Harley-Davidson kan ha möjlighet att följa detta schema utan problem, det belopp motorcykeln körs och de villkor som den rids genom kan mandat en eker inspektion mycket tidigare än det rekommenderade serviceintervallet. Ojämn väglag samt långväga ridning arbetar för att lossa ekrarna utöver en säker gräns - vilket innebär att hjulen ska inspekteras ofta.

Effekter av Loose hjulekrar

En typisk Harley-Davidson hjul består av fyra olika delar: den inre nav, den yttre kanten, hjulekrar och talade bröstvårtor. Den L-formade delen av hjul ekrar hakas i hål som maskinbearbetats in i det inre navet, med den yttre, gängade delen av ekern som kör mot den yttre kanten. Talade nipplar trycks genom den yttre kanten och skruvas på den gängade änden av ekrarna tills fälgen hålls stadigt på plats. Varje enskild eker dras åt i en viss ordning tills den yttre kanten snurrar jämnt med det inre navet utan en sida till sida vingla eller upp-och-ner hoppande rörelse. De sammanflätade tråd ekrar bildar en stark struktur som kan bära vikten av motorcykeln och dess ryttare. När en eker, eller en uppsättning ekrar, lossar, den yttre kanten kan börja röra sig bort från den lossade ekern och skapa instabilitet. Om villkoret är kvar att förvärras, kan hjulet helt misslyckas eftersom det inte längre klarar belastningen av motorcykeln.

Metoder och verktyg

Många motorcykel mekanik lita på ljudet en eker gör när slog med en Ekernyckel att avgöra hur tätt det är. Men att kunna korrekt identifiera rätt ljud tar flera år att behärska och leder ofta till mindre än önskvärt resultat. Den bästa metoden, och en som kan utföras av de flesta Harley-Davidson ägare med lite träning, utförs genom användning av ett hjul talade specifik momentnyckel. Att kunna dra ekrarna till en specifik momentnyckel eliminerar tvivel om hur hårt eller löst, en enda eker vid en viss punkt längs hjulet. Bortsett från en momentnyckel, behövs en tjänste stativ för att tillåta hjulen att snurra fritt.

Talade inspektion och Skärpning ordningen

Montera motorcykeln på en tjänst står för att lyfta ett hjul från marken vid en tidpunkt. Etikett en talade med en bit tejp för att tjäna som en visuell påminnelse om startpunkten, sedan lossa den märkta talade en kvarts varv med hjälp av en Ekernyckel. Omedelbart dra ekern till 55 tum-pounds med hjälp av en käpp specifik momentnyckel. Hoppa förbi de kommande två ekrar så att du stramar fjärde eker. Lossa ekern en kvarts varv, sedan dra den till 55 tum-pounds. Fortsätta att strama åt var fjärde talade tills du har återvänt till den första eker, sedan flytta till andra eker. Upprepa igen tills du kommer tillbaka till den andra talade från startpunkten. Fortsätt på samma sätt tills alla ekrarna har dragits åt. Snurra hjulet och titta den yttre kanten för en sida till sida eller upp-och-ner rörelse, vilket tyder på ett tillstånd som kallas kast. Om hjulet uppvisar några tecken på rundgång, hjulet måste åter trued av din lokala Harley-Davidson reparationscenter.

Skillnader mellan nya & Veteranbilar

August 9

Skillnader mellan nya & Veteranbilar


Veteranbilar är de byggda mellan 1918 och 1930, var en produkt av den industriella revolutionen som följde i slutet av första världskriget I. Sådana modeller som Ford Model A, Cadillac V16, Jaguar XJ 6 och Fiat 500 bland de första att massproduceras . De var också den första med funktioner vanliga i moderna bilar: motorer kyls av frostskyddsmedel och drivs av oktan bränsle, och fyra-hjulbromsarna. Stil funktioner från tid ingår mässing och krom. Tidiga bilar moderniserades med slutna kroppar. Men när det gäller hantering, de skiljer sig kraftigt från dagens modeller.

Mekanik

Skillnader mellan nya & Veteranbilar

Krom motorn var standard i en vintage bil.

Dagens bilar körs på datoriserade elektroniska system, i motsats till de mekaniskt rörliga delar gemensamma under tappning tid, under vilken förbrännings, flerventilsmotor på framsidan av bilen var nyskapande. Det fanns också förbättringar som gjorts under era i växlingar, transmissioner och fjädring.

Prestanda

Eftersom de är lättare i vikt, nya bilar är snabbare än vintage modeller, som inte heller har enkel modern servostyrning. Däck på gamla modeller är smalare och har mindre tråd och grepp. Växling är långsam på gamla bilar, som verkar genom kopplingen. Och medan nya bilar har skiv eller låsningsfria bromsar, inte veteranbilar.

Värdering

När du ställer in premier, bil försäkringsbolag ställer högre kostnader och självrisker för nya bilar på grund av sin högre marknadsvärdet och kostnaden för byte av delar i händelse av en kollision. Priser för veteranbilar är lägre eftersom deras återanskaffningsvärdet är mindre om de är stulna eller förstörda i ett vrak. För nya bilar, är allmän försäkring standard. Ägare av veteranbilar kan söka täckning från ett försäkringsbolag som specialiserat sig på bilar med mer historiskt värde eller som har återställts eller ändras.

Vad är säkerhetsbältet lagar för veteranbilar?

November 10

Vad är säkerhetsbältet lagar för veteranbilar?


Bältes lagar kan variera från land till land, men det finns vissa standardregler. Varje stat har sina egna lagar som behandlar bälteskrav och regler för barn och vilka typer av platser som de använder. Vuxna bör alltid vara spände i ett säkerhetsbälte för sin egen säkerhet.

före 1965

Om bilen är äldre än 1965, är säkerhetsbältet lagen inte giltigt eftersom bilar tillverkade före detta datum ofta inte har säkerhetsbälten. Om bilen är utrustad med bälten, då bältes lagar gäller även för äldre fordon.

efter 1965

Efter 1965, är varje bil som transporterar passagerare måste ha åtminstone två axelremmar typbälten i varje passagerarsäte, liksom alla framsätespositioner. Var och en i bilen bör spännas; barn under ett års ålder i en bakåtvänd bilbarnstol; de över 4 år och 40 pounds kan sitta i en bälteskudde.

biljetter

Föraren av en bil kan få en biljett för passagerare inte bär säkerhetsbälten om han kan bevisa att fordonet inte har säkerhetsbälten installerade. Om bilen inte har säkerhetsbälte, då de aktuella bältes lagar kan inte följas.

Range Rover Kropps Styles

February 14

2010 Range Rover är tillgänglig i en kropp stil: en femdörrars modell. Modellerna 2010 är HSE och något mindre Sport. Varje erbjuder olika utföranden. Under 2010 presenterade Rover Group en andra kropp stil, Range Rover Evoque, som är planerad att släppas i mitten av 2011.

HSE

2010 Range Rover HSE och idrott har något olika kroppsmått, även om styling förblir i huvudsak densamma. Den Evoque erbjuder emellertid väldigt olika styling med en lägre-slung kropp, strålkastare som sveper tillbaka längs beltline, och en låg taklinje som sluttar nedåt i ryggen. HSE kommer fem utföranden. Basen HSE, HSE LUX, den överladdade, självbiografin och ultra-lyx självbiografi begränsad utgåva med en prislapp nära $ 100.000 i 2010. Alla modeller har Oxford lädersäten, en Belgravia läder instrumentpanelen och en 14-högtalare ljudsystem genere 720 watt. HSE ram sitter på en 113,8-tums hjulbas med en total längd på 195.8 inches. Det står på 73,9 inches med en 87,2-tums bredd med de yttre speglar förlängas. En 510-hästkrafter 5-liters V8-motor finns på motion modell som sitter på 10-ekrade 20-tums lättmetallfälgar.

Sport

Sport finns i tre utföranden: HSE, HSE LUX och Supercharged. Sport är något mindre än de vanliga HSE modeller. Dess axelavstånd är kortare än standard HSE med mer än 5 inches på 108 inches och mäter 188 inches lång. Sport är mer än 3 inches kortare än standard HSE på 70,4 inches tall, med sin bredd av 84,9 inches med speglarna utvidgas utåt. Sport HSE har en 7-tums pekskärm för förarinformation och ett navigationssystem. Sport Supercharged är utrustad med samma motor som Range Rover HSE motion version och kan uppnå 0-60 mph på mindre än 6 sekunder. Sport HSE LUX funktioner sydd perforerade lädersäten och fem ekrar, 20-tumshjul.

Evoque

Mid-2011 Evoque, att släppas för 2012 års modell, är ett radikalt avsteg från traditionell Range Rover styling. Rover utformade att ge lägre bränsleutsläpp än andra Land Rover och Range Rover erbjudanden. Den Evoque är en modellen med tre dörrar, även om en femdörrars version är planerad till senare release. Rover designade front-wheel-drive, turbodiesel drivna Evoque att leverera 50 mpg och tävla mot Audi Q5 och BMW X3 SUV.

Historien om Shelby Mustangs

February 15

Historien om Shelby Mustangs


Shelby Mustang är en av de mest eftertraktade vintage sportbilar, med ett utgångspris på upp till $ 250.000. Mustang var Fords sportiga coupé, cabriolet och 2 + 2 fastback och blev en omedelbar succé i den spirande baby boomer marknaden i mitten av 1960-talet. Med Fastback introduktion i mitten av 1964, Ford sökte upp pensionerade racerförare Carroll Shelby att ändra sina bilar.

Bakgrund

Carroll Shelby var en populär rally racerförare som tävlade på Le Mans 24-timmars och andra europeiska och amerikanska tävlingar. En dåligt hjärta tvingade honom att avgå, och han vände sin uppmärksamhet åt att utveckla högpresterande produktionsbilar. När Ford introducerade Mustang, frågade företaget Shelby att utveckla en bil att tävla mot Chevrolet Corvette, enligt muscularmustangs.com.

ursprungliga planerna

Ford skickade Shelby en flotta av vita fastback Mustangs till sin södra Kalifornien garage. De var inte utrustade med ett baksäte eller en huva. Ford gav Shelby klartecken att göra vad han ville med fordon, enligt muscularmustangs.com.

Den första Shelby Mustang

Historien om Shelby Mustangs


Den första Shelby Mustang var utrustad med en glasfiber huva med funktionella skopor, en aluminium insugningsrör öka kraften i 289-kubik-tums V-8 271-306 hästkrafter, en Borg-Warner T-10 fyra-växlad manuell växellåda justerbara Koni stötar och bakre dragstänger och 15-tumshjul. Mustang såldes endast i vitt med blå racing ränder, enligt muscularmustangs.com.

Loss på den offentliga

Ford lanserade Shelby Mustang GT350 den 27 januari, 1965 med en $ 4000 prislapp. För pengarna, förutom prestandafunktioner, köparen också fått en svart bara inredning, tre ekrar racingratt, konkurrens säkerhetsbälten och reservdäcket ligger där baksätet en gång var. Ford gjorde bara 562 GT350s, enligt muscularmustangs.com.

Tonas-down-modellen

Historien om Shelby Mustangs


1965 Shelby Mustang fått några klagomål för sina reserv racing funktioner och dålig kvalitet glasfiber huva. För 1966, Ford lagt till fler kroppen färg system och ersatte glasfiber huva med en stål en. Fjorton-tums hjul ersatte 15s, och Ford tunga chocker ersatte Konis. En extra alternativet var en överladdad V-8, vilket ökar hästkrafter till 390. Ford producerat en begränsad upplaga av 1000 svart-guld Shelby GT350s för Hertz Rent-A-Car, enligt muscularmustangs.com.

restyled Mustang

Historien om Shelby Mustangs


Mustang genomgick en makeover för 1967 med en mer muskulös utseende. Shelby version innehöll funktionella sido skopor, ett par huva skopor och en bakre spoiler. En annan funktion var de bakre horisontella baklyktorna tagna från Mercury Cougar. Huven, lock och stänkskärmar stammen var nu glasfiber. År 1968 debuterade GT500 och drevs av en 427-CI V-8. Den gt500kr "King of the Road" version blev också tillgänglig med en 428 polis Interceptor V-8. Shelby relation med Ford slutade 1970, enligt muscularmustangs.com.

I dag

Ford åter Shelby att bidra till att skapa en ny GT500 för 2007. Det presenterade en överladdad 500-hästkrafter 5,4-liters V-8, eftersom ökat till 540 hk, en Tremec TR-6060 sexväxlad manuell växellåda och högpresterande fjädring. För 2007, Ford byggde 5,632 GT500s. Ford producerade 1,570 gt500kr versioner för 2008 och 2009, enligt mustangsandfords.com.

Fälg Specifikationer för en 1996 Maxima

May 23

1996 Nissan Maxima är en fyrdörrars sedan tillgänglig i tre versioner. Dessa versioner inkluderar GXE, SE och GLE-modeller. Fälgspecifikationer vara konsekvent för alla modeller. Maxima detaljhandeln för mellan $ 20.999 och $ 26.279 på dess release. Från och med 2010, Kelley Blue Book värderar bilen mellan $ 3600 och $ 4475.

hjul

1996 Nissan Maxima har fälgar som mäter 15 inches med 6,5 inches. Maxima s lättmetallfälgar inkluderar navkapslar och fem ekrar.

Kraft

Samtliga tre versioner av Maxima utrustade med ett 3-liters V-6 motor med 190 hästkrafter. De GXE och SE-versioner kommer med en fem-växlad manuell overdrive växellåda med möjlighet till en fyrväxlad automatväxel växellåda istället. GLE kommer uteslutande med en fyrväxlad automatväxel växellåda. Det kan nå 205 fot-pund. av vridmoment vid 4000 varv per minut (rpm). Den har ett kompressionsförhållande på 10,0 till 1, en förskjutning av 2,988 kubikcentimeter, en borrning (cylinderdiameter) av 3,66 inches och en stroke (kolv reser avstånd) av 2,89 inches.

Bränsle

1996 Maxima har en 18,5-liters bränsletank. De automatiska versioner transmissions få 21 miles per gallon (mpg) i staden och 28 mpg på motorvägen. De manuella versionerna transmissions får 22 mpg i staden och 27 mpg på motorvägen.

mätningar

1996 Maxima mäter 187.7 inches lång, 69,7 inches bred och 55,7 inches tall. Hjulbasen mäter 106.3 inches. För SE och GLE, mäter den främre spåret 59,8 inches och den bakre spåret mäter 59,1 inches. Den GXE har en främre koll på 60,2 inches och en bakre spårvidd 59,4 inches. GLE väger 3,093 pund. Den GXE väger 3.014 pund. Om manuella och 3.078 pund. om automatisk. SE väger 3,025 pund. Om manuella och 3086 pund. om automatisk.

Funktioner

Maxima har förar- och passagerarkrockkuddar. Elfönsterhissar och lås kommer också standard. Luftkonditionering, farthållare och lutningsstyrning ingår. Alla versioner innehåller en kassettbandspelare och en takometer för mätning av varvtal.