vilken olja till cadillac 2009

Lägga till olja till en 1955 Chevrolet Bel Air

November 18

1955 Tri-5 Chevrolet utformades under ledning av Harley J. Earl, som regisserade GM: s styling personal 1927 fram till sin pensionering 1959. 1955 Chevy Bel Air hade två olika motoralternativ tillgängliga: den 235CI inline-sex och 265CI V -8. Byte av olja på 1955 Chevrolet Bel Air är inte svårt, och kan göras av någon bakgård mekaniker.

Instruktioner

1 Lägga till olja till en 1955 Chevrolet Bel Air

Identifiera vilken motorn är installerad i bilen. 235 inline-sex har endast ett ventilkåpan och sex tändstift i en rad; den 265 V-8 har två ventilkåpor och fyra tändstift på varje sida.

2 Lägga till olja till en 1955 Chevrolet Bel Air


Tillsätt olja till 235 inline-sex. Hitta oljestickan på vänster sida av motorblocket. Kontrollera oljenivån på mätstickan och avgöra om det behövs en fullständig liter olja. Om oljenivån har nått en qt. låg märke, ta bort den svarta olje paus på toppen av ventilkåpan och gå vidare till steg 4.

3 Lägga till olja till en 1955 Chevrolet Bel Air


Tillsätt olja till 265 V-8. Hitta oljestickan på höger sida av motorblocket. Kontrollera oljenivån på mätstickan och bestämma genom en qt. låg märket på mätstickan om det krävs en hel liter olja. Efter avtorkning av mätstickan med din handduk, byt ut den i motorblocket. Ta bort den svarta oljan avluftningshuven på toppen olje andningsrör, som kommer ut ur den övre delen av motorn med en vinkel till höger om motorn (visad i bild).

4 Kontrollera förarsidan dörrkarmen eller titta på toppen av windshied på förarsidan för oljebyte uppgifter tag. Det bör ange vad viskositet olja användes sista gången en komplett oljebyte gjordes på motorn. Se till att den olja som du lägger är samma viskositet som användes för det senaste oljebytet.

5 Sätt en plast eller papper tratt i oljepåfyllningshålet. Häll långsamt en qt. av olja i motorn. Vänta några minuter och kontrollera oljestickan för att se till att oljan registrerar ordentligt på minnet. Torka av mätstickan och sätt tillbaka i motorblocket.

Tips

 • Se till att bilen är parkerad på nivå ground.Transmission bör placeras i "Park" eller i växel om manual.Make säker på att handbromsen är åtdragen.
 • Inte över fylla på olja i motorn. Detta kan orsaka stora skador på motorn.

Lägga till olja till en hydraulisk domkraft

November 29

Lägga till olja till en hydraulisk domkraft


En hydraulisk domkraft är en anordning som används för att lyfta tunga föremål eller för våld. I stället för gängor som används av vanliga mekaniska domkrafter, hydrauliska domkrafter använder hydrauliska cylindrar för att skapa höga linjära krafter. Hydrauliska domkrafter använder en inkompressibel och självsmörjande vätska, typiskt olja, som tvingas in i en cylinder med en pump kolven för att bygga tryck. Om du vill behålla din hydraulisk domkraft fungerar, måste du lära dig att lägga till olja till dess mekanism.

Instruktioner

1 Placera domkraft på en plan, jämn och torr yta. Öppna avlastningsventilen för att säkerställa att uttaget är i det nedre läget. Detta gör det möjligt den kvarvarande oljan kan rinna tillbaka till huvudbehållaren på botten av domkraften. Det kan finnas mindre oljeläckage.

2 Lokalisera oljepluggen, som vanligtvis är någonstans nära toppen av oljebehållaren. Inspektera plugg för läckage och torka av den noggrant med en mjuk, ren trasa. Skruva bort oljepåfyllningspluggen med en insexnyckel eller en stor skruvmejsel, beroende på vilken typ av domkraft. Ta bort oljepåfyllningspluggen och ställ den åt sidan.

3 Sätt en liten tratt i oljepåfyllningshålet och börja lägga oljan. Häll tills oljenivån är 1/8-tums från halsen av oljepåfyllningshålet. Den typ av olja som används i detta steg kan variera. Konsultera tillverkare och rsquo; s bruksanvisning för rekommendation.

4 Sätt tillbaka oljepåfyllningspluggen och använd trasa för att torka någon oljerester runt halsen.

5 Höj hydrauliska domkraft genom att pumpa handtaget tills det är i full uppfällt läge. kontrollera sedan RAM kolv för någon större oljeläckage. Om du inte & rsquo; t ser mer än några droppar, betyder det att oljetätningen fungerar och att processen var en framgång.

6 Torka bort eventuella oljerester från RAM kolven och andra delar av domkraft med en mjuk, ren trasa.

7 Höj och sänk sedan hydrauliska domkraft några gånger. Detta kommer att eliminera luftbubblor från oljan.

Tips

 • Om du märker någon större oljeläckage, kan det vara dags för en oljetätning ersättare.
 • Använd aldrig bromsvätska när du arbetar på en hydraulisk domkraft. Alkoholen i vätskan kommer att skada tätningarna.

Hur kan man kontrollera olja på en 2009 Harley vägkonung

May 26

Hur kan man kontrollera olja på en 2009 Harley vägkonung


Kontroll av olja på en 2009 Harley Road King är en viktig underhålls förfarande som krävs för att säkerställa att din cykel motor körs med rätt vätskenivåer. Att veta inte bara hur att slutföra processen, men vad man ska leta efter när du kontrollerar olje kan du avgöra om din vägkonungen bara behöver olja läggs till dess oljetråget, eller om det måste ha sin olja förändrats.

Instruktioner

1 Hitta vägkonungen oljetråget stickan. För en 2009 Road King är oljestickan på höger sida av cykeln, fördelade ungefär två till tre inches under främre delen av sitsen och ungefär tre till fyra inches ovanför avgasröret. Oljetråget för Road King är på botten av cykeln, och oljestickan är placerad så att dess spets träffar botten av pannan, vilket tyder på att du exakt hur mycket olja i sulkyn.

2 Dra upp mätstickan från cykeln i en flytande rörelse. Inte stänk spetsen på oljestickan mot någon del av din vägkonungen eller kroppen eftersom detta kommer att förändras din förmåga att läsa av oljenivån.

3 Håll stickan mot en vit duk eller pappershandduk för att kontrollera delar av oljan såsom dess färg, nivå och viskositet.

4 Kontrollera oljans färg. Helt ny olja är bärnstensfärgad och transparent. Gammal olja är svart och ogenomskinlig. Helst bör motorn fyllas med olja som är närmare i färg till ny olja än gamla olja.

5 Kontrollera oljenivå i motorn. Din Road King stickan kommer att ha en rad skårorna på sin spets som indikerar om motorn är helt eller låg på olja. Mer olja behövs om oljan på mätstickan stannar vid en låg hack.

6 Kontrollera oljans viskositet. Nyare olja är mer benägna till vulst på spetsen av doppstickan, medan äldre olja kommer helt enkelt belägga spetsen.

Tips

 • Ändra din vägkonungen olja om det är gamla och svart, låg eller tjock.
 • Kontrollera olje när motoroljan blir varm, men inte het. Till exempel, kolla oljan efter en kort 10 till 15 minuters bilresa.

Lägga till olja till en hästsko Tank

June 28

Lägga till olja till en hästsko Tank


Horseshoe oljetankar är vanligtvis installeras på mjuk eller hård svans inramade motorcyklar med breda däck. Formen på tanken överensstämmer med cykelns stil. Hästsko tanken fungerar på samma sätt som varje annan motorcykel oljetank. Den enda skillnaden är hästsko. Som med alla motorcyklar, kommer oljenivån får lägre över tiden och du kommer att behöva lägga till olja. Lägga olja till en hästsko oljetank på din motorcykel är ett enkelt jobb.

Instruktioner

1 Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappningsplugg för att fånga oljan. Detta är beläget vid botten av hästskon tanken.

2 Ta bort oljepåfyllningslocket från toppen av hästskon tank placerad ovanpå. Detta kommer att hjälpa oljan rinna ut snabbare.

3 Ta bort avtappningspluggen från botten av tanken med en passande hylsnyckel. Låt oljan helt rinna ut ur tanken.

4 Ta bort oljefiltrets lock och oljefilter från motorcykeln. Eftersom olika motorcyklar varierar i konstruktion, konsultera din manual för filter plats detaljerna.

5 Installera ett nytt oljefilter. Byt ut oljefiltrets lock. Byt ut oljeavtappningspluggen.

6 Fyll tanken med lämplig olja till rekommenderad olja fyllnadsnivå. Konsultera bruksanvisningen för detaljerna. Byt oljepåfyllningslocket.

7 Slå på motorn. Rev motorn upp en eller två gånger. Stäng av motorn. Ta bort oljepåfyllningslocket och kontrollera oljenivån på lockspaken för att försäkra att nivån är korrekt.

Tips

 • Kontrollera din oljenivån ofta för att säkerställa korrekt framtida resultat.
 • Horseshoe oljetankar kan egenbyggda för din motorcykel.
 • Starta aldrig motorn med oljepåfyllningspluggen bort av tanken. Detta kommer att orsaka oljan att spy allt.

Lägga till vegetabilisk olja till dieselbränsle

December 29

Dieselmotorer skapades ursprungligen för att köras på jordnötsolja. Men för de flesta av deras historia, dieselbränsle har använts i stället, på grund av dess tillgänglighet och lägre kostnad. Dieselmotorer kan köras på soja, raps, majs och solrosolja. Bränslet kan hämtas gratis från restauranger när de tömma sina fritöser, eftersom restauranger annars skulle behöva betala för att ha det samlat. Du behöver för att filtrera den vegetabiliska oljan innan den läggs till din tank; annars din bränslefilter kommer att täppa nästan omedelbart.

Instruktioner

1 Prata med chefer på lokala restauranger och be dem om deras spillolja. Inrätta en samling schema som fungerar för er båda. Be dem att hälla använd olja tillbaka till 4 1/2 gallon kannor det kommer in. Ofta kinesiska restauranger är bäst eftersom vissa använder stora mängder olja per vecka.

2 Låt oljan bosätta sig i behållare för åtminstone en vecka. Ju längre det lägger sig, desto lättare blir det att filtrera.

3 Använd gummihandskar och häll oljan från 4 1/2 gallon kannor i den första 32-gallon soptunna.

4 Värm oljan till minst 160 grader Fahrenheit med hjälp av en 1000-watts dränkbar värmare. Du kan köpa en på USA Hardware (se Resurser).

5 Avskurna benen på de blå jeans, vrid ner på varje ben och försegla den med buntband. Få buntband så hårt som möjligt.

6 Skär två hål i toppen av varje byxbenet, och hänga dem ovanför den andra 32-liters soptunna med hjälp av bungee stubin.

7 Använda verktyget pumpen och trädgårdsslang, pumpa uppvärmd vegetabilisk olja från den första soptunna i byxben. Oljan kommer att filtrera genom och in i den andra soptunnan.

8 Låt oljan svalna i minst 48 timmar. Eventuellt vatten som kan finnas i oljan kommer att sedimentera till botten av cylindern.

9 Lägg vegetabilisk olja till tanken, borta från botten 6 inches av pipan. I varmare väder, bör du kunna köra 80 procent vegetabilisk olja, 20 procent diesel. När temperaturen sjunker, använda mindre vegetabilisk olja och lägga diesel för att hålla bränslet tunnas ut.

Tips

 • Håll en påse kattsand nära att suga upp några oljeutsläpp.
 • Varje fordon reagerar olika på vegetabilisk olja. En Mercedes från början av 1980-talet är mer förlåtande än en modernare, bränsleinsprutning vehicle.Start ut med 20 procent vegetabilisk olja och stegvis öka den vegetabiliska oljan så länge bilen fortsätter att fungera och påskynda normally.Always ordentligt värma och reglera olja, eftersom något vatten i oljan kan skada insprutningspumpar och motorn.

Hur man byta olja på en 2009 Chevrolet Equinox

August 6

Hur man byta olja på en 2009 Chevrolet Equinox


Ändra din 2009 Equinox olja med jämna mellanrum är ett relativt billigt sätt att förbättra performance, öka bränsleeffektiviteten och förlänga motorns livslängd. Nya motorer inte längre kräver att du byta motorolja var 3000 miles. Och medan du kan få en snabb förändring olja på nästan varje plats som tjänster bilar, ändra du äger olja sparar pengar och garanterar att jobbet är gjort med omsorg.

Instruktioner

1 Kör på ramperna, flytta in park, stänga av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom varje bakdäck.

2 Skjut under bilen och placera pannan under oljeavtappningspluggen på baksidan av oljetråget. Lossa kontakten med uttaget och ta bort den för hand. Låt oljan rinna fullständigt i pannan, och byt ut kontakten när oljetråget är tomt.

3 Driva pannan under oljefiltret till höger om oljetråget. Ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs med oljefilternyckel. Ställ in filtret i pannan och låt alla återstående oljan rinna.

4 Torka av området där filtret fäster till motorn. Applicera ett tunt lager olja på packningen på det nya filtret och sätt tillbaka och dra åt filtret för hand.

5 Öppna huven och lokalisera påfyllningslocket ovanpå motorn. Ta av locket och ställ den åt sidan. Sätt tratten och häll ny olja i motorn; det exakta beloppet varierar beroende på motorstorlek, så kontakta dig bruksanvisning.

6 Sätt tillbaka locket och starta motorn och låt den gå i ungefär en minut. Stäng av motorn och använd oljestickan för att kontrollera oljenivån. Ta bort stoppklossar och backa ramperna.

7 Ta den gamla oljan och filtret till ett garage eller bilverkstäder anläggning för korrekt avfallshantering.

Tips

 • Inte över dra åt oljeavtappningspluggen eller filtret; över åtdragning skadar sina packningar och orsakar oljeläckage.

Hur man byter olja i en 2009 Corolla

March 8

Från och med 2009 Corolla, Toyota har gjort det svårare att byta oljefiltret på Corolla, eftersom det är nu en patronfilter snarare än en skruv-on. I stället för att betala $ 50 per 5.000 miles (som min lokala Goodyear butik avgifter), fortsätter att ändra din egen olja och filter.

Instruktioner

1 Hur man byter olja i en 2009 Corolla


Placera den främre delen av Corolla på kraftiga ramper eller bil jacks

2 Hur man byter olja i en 2009 Corolla


Oljetråget och filtertråget huset ligger nära passagerarsidan framhjulet.

3 Hur man byter olja i en 2009 Corolla


Ställ oljefångstbassängen under oljeavtappningsskruven och oljefilterhuset. Sätt tidningen runt och under fångsten bassängen för att fånga herrelösa droppar.

4 Hur man byter olja i en 2009 Corolla


Använda 14mm uttag och hylsnyckel, vrid oljeavtappningsskruven moturs tills den kommer ut. Fånga oljan i fångstbassängen. Låt det rinna i ungefär fem minuter in fångsten bassängen. Byt avtappningspluggen.

5 Hur man byter olja i en 2009 Corolla


På oljefiltrets lock, finns det två större flikar. Identifiera läget för en av flikarna i förhållande till filtret yttre huset. Detta kommer att hjälpa vid byte och åtdragning av filterlocket. Placera 14-flöjt olja ändkåpa verktyg fäst vid hylsnyckel på oljefilterlocket. Vänd försiktigt moturs omkring fyra kompletta rotationer. Låt oljan rinna in i fångstbassängen. När flödet stannar helt ta bort locket filtret med handen.

6 Hur man byter olja i en 2009 Corolla


Ta bort det gamla filtret och kassera ordentligt. Locket har en O-ring. Försiktigt bort den gamla O-ringen och kasta bort den. Ta den nya O-ringen ur sitt plasthölje och helt täcka den nya O-ringen i ren motorolja. Sätt den nya O-ringen på locket i O-ringspåret och tillämpa ren motorolja på O-ringen. Sätt det nya filterelementet i locket och försiktigt in locket i filterhuset och vrid medurs med din hand tills tätt. Placera 14-flöjt cap filter verktyg och hylsnyckel på den nya filterlocket och vrid medurs tills tät och fliken är i linje med det yttre höljet som ursprungligen identifierades i steg # 5.

7 Hur man byter olja i en 2009 Corolla


Ta bort motoroljepåfyllningslocket. Lägg 4,4 liter av 0W / 20 eller 5W / 20 motorolja. Byt ut motorns oljepåfyllningslocket. Torka noggrant runt oljefilterhuset och oljeavtappningsskruven. Kör motorn i tre minuter. Stäng av motorn och kontrollera noga efter läckor. Ta bilen utanför ramper eller bil domkrafter och kör till en nivå plats. Vända bilen av och testa oljenivån med oljestickan.

Hur ändrar jag olja i en 2009 Ford Fusion 2.3L motor?

September 5

Hur ändrar jag olja i en 2009 Ford Fusion 2.3L motor?


Oljan i en 2009 Ford Fusion 2.3-litersmotorn måste bytas var 3000 miles eller var tredje månad, beroende på vilket som inträffar först. Denna motor kräver SAE 5W-20 motorolja och rymmer ca 4,5 liter. Motorblocket är tillverkat av gjuten aluminium och innehåller järn ärm cylinderfoder. Cylinderhuvudet är också gjord av gjuten aluminium och innehåller fyra ventiler per cylinder. Denna motor ger 151 hästkrafter och 154 ft-lbs. av vridmoment.

Instruktioner

1 Stäng av motorn och placera fordonet i parken. Applicera nödbromsen och öppna huven.

2 Höj den främre delen av fordonet med domkraften och stödja den med jack står. Blockera bakhjulen.

3 Placera ett uppsamlingskärl under motorn och ta bort oljeavtappningspluggen från oljetråget med hjälp av 3/8-tums Ratchet. Låt oljan rinna tills droppande stannar. Torka av oljeavtappningspluggen ren med hjälp av en butik trasa. Sätt tillbaka oljeavtappningspluggen med hjälp av 3/8-tums Ratchet.

4 Leta upp oljefiltret. Den är monterad horisontellt på baksidan av motorblocket i närheten av oljetråget. Ta bort oljefiltret genom att vrida det moturs med oljefilternyckel. Installera det nya oljefiltret genom att vrida det medurs tills det är för hand.

5 Ta bort motoroljepåfyllningslocket och placera en tratt i motoroljepåfyllningshålet. Häll 4,5 liter olja i motorn och kontrollera behandlingen av oljestickan för att säkerställa att det är fullt.

6 Byt ut motorns oljepåfyllningslocket, sänka fordonet till marken med hjälp av domkraft och starta motorn. Kontrollera om det finns oljeläckage.

Hur Filter vegetabilisk olja till tre mikroner för Diesel

June 15

Hur Filter vegetabilisk olja till tre mikroner för Diesel


Vegetabilisk olja kan användas direkt i dieselmotorer som en bio-diesel; Dock bör det filtreras för att avlägsna eventuell smuts som kan skada motorn. Diesel motorer arbete av högtrycksbränsle tvingas in i förbränningskammaren, komprimeras därefter för att orsaka självantändning. Det höga trycket kräver bränslet att vara mycket ren. Ta bort partiklar större än 3 mikron minskar risken för motorskador.

Instruktioner

1 Sätt på skyddsglasögon och gummihandskar.

2 Placera pappersfiltret i botten av en tratt, ställ sedan in tratten pip i öppningen av bränslebehållaren.

3 Häll vegetabilisk olja genom pappersfiltret i tratten.

4 Placera bränslefiltret i bränslefiltret fallet.

5 Anslut en av PVC-rör mellan produktionen av handpumpen och ingången på bränslefiltret fallet.

6 Koppla ihop de andra två PVC-rör till ingången på handpumpen och utsignalen från bränslefiltret.

7 Avlägsna tratten från bränslebehållaren och placera PVC-slang som leder till handpumpen in i bränslebehållaren.

8 Pumpa bränslet genom handpumpen och sedan filtret för att ta bort smuts så små som 3 mikron.

Hur man byter från olja till Synthetic

June 20

Hur man byter från olja till Synthetic


Regelbunden motorolja (eller mineralolja) kommer direkt från naturen och är bra för standardanvändning i någon bilmotor. Syntetisk motorolja --- samtidigt härrör från vanlig motorolja --- reduceras till sin renaste delar (eller polyalfaolefiner) under mineralolja brytningsprocessen. Syntetiska oljor är mer stabila under extrema förhållanden och bryts inte ner lika lätt som vanlig motorolja, vilket sparar pengar genom att behöva mindre täta oljebyten. Går från de vanliga motorolja till syntetisk motorolja är en enkel process som kan göras när som helst av året.

Instruktioner

Byta till syntetisk motorolja

1 Utvärdera din bil för att avgöra om det är möjligt att göra övergången från vanlig syntetisk. Fyll inte din bil med syntetisk motorolja om bilen har tillverkats före 1990 eller har över 150.000 miles utan tidigare införs för syntetisk motorolja.

2 Starta bilen och köra den i ca 15 minuter för att värma upp oljan innan den stängs av igen.

3 Leta upp din oljetråget --- fann under motorblocket --- och placera oljebehållaren under oljetråget.

4 Lossa oljeavtappningsskruven med en lämplig storlek spärr och låta den vanliga motorolja från oljetråget rinna in i oljebehållaren.

5 Byt ut gamla oljeavtappningspluggen packning med en ny och ersätta oljeavtappningspluggen i oljetråget, dra åt den ordentligt med spärr.

6 Referens din bruksanvisning för att avgöra hur mycket olja är lämplig för din bil.

7 Skruva av oljepåfyllningslocket ligger ovanpå motorn och fylla bilen med lämplig mängd syntetisk motorolja.

8 Starta bilen och låt den gå i 15 minuter för att värma upp oljan och så att oljan att gå igenom hela motorn innan du slår bilen iväg igen.

9 Kontrollera oljestickan och kontrollera oljenivån i bilen är att den heldragna linjen, men inte över hela.

Tips

 • Placera inte syntetisk olja i en bil tillverkade före 1990 eller ett fordon som har höga miles. Den tunnare syntetisk olja kan läcka genom äldre tätningar och packningar av mer primitiva material. Syntetisk olja kan lossna bakade-på rest, vilket gör resten flöda fritt genom motorblocket och potentiellt orsaka oljeflöde blockering.