vipparmsaxlar montering mopar

Hur man bygger ett litet block Mopar Engine

August 30

Den lilla blocket Mopar motorer var bland de mest hållbara motorer att komma ut ur Detroit. Men liksom alla andra motorer, de kan inte vara för evigt. När det blir nödvändigt att bygga om små block Mopar motor, att följa dessa steg kan spara tid, pengar och frustration.

Instruktioner

1 Montera kamaxeln först, eftersom tillgången är mycket lättare innan du installerar vevaxeln. Före installation, se till att frikostigt belägga varje lob och lagerytan med moly-glidmedel. Detta kommer att säkerställa att kamnäsor blir ordentligt smorda och härdas under första start-up och inbrott.

2 Applicera rikligt med motormontering glidmedel till vevaxelns tidskrifter och alla kontaktytor. Detta är särskilt viktigt på baksidan post tätningskontaktytan, för att förhindra sälskador på första starten. Också vara noga med att tillämpa montering glidmedel till alla stora och stavlagertappar.

3 Ställ in vevaxeln och ramlageröverfallen. Kontrollera för enkel rotation av vevaxeln. vridmoment då locken till 85 Nm. Kom ihåg att när alla lock är åtdragna ordentligt bör veven fortfarande vara lätt att vända.

4 Installera kolvarna och kolvringarna. När det är möjligt, köpa nya kolvar med vevstakarna redan installerade. Med hjälp av en kolv-ring expander verktyg är viktigt att installationen av ringarna. Korrekt kolvringpassning är avgörande för att säkerställa ordentlig tätning och olja kontroll. Konsultera en specifikationer manual för att bestämma rätt luckorna för komprimering och oljeringar för just din motor. Kontrollera luckorna med en tjocklek / bladmått. För att installera kolvarna, använd en kolvringskompressor verktyg. Slutföra kolvenheten genom att installera de stavlageröverfallen med ett vridmoment på 45 Nm.

5 Montera kamkedjan genom att försiktigt glida stora drevet över vevaxeln och bultning på mindre drev till kamaxeln.

6 Montera oljepumpen efter fyllning av kaviteten med motormontering glidmedel.

7 Montera kamkedjan kåpan och oljetråget.

8 Installera huvudena med packningar kvalitet huvud. Konsultera en specifikationer manual för att bestämma rätt åtdragningsmoment för bultar.

9 Montera insugningsröret, förgasare och luftfilter.

Hur man bygger en Big Block Mopar Engine

July 8

Hur man bygger en Big Block Mopar Engine


Den Mopar big block motorn har varit motor bakom många av de ikoniska Dodge och Chrysler klassiker muskel bil eran i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Att ge rörelse till GTX, Road Runner, kornetten och Barracuda ger Mopar massor av muskler. Processen med att bygga en Mopar big block motor är ganska enkel. Den svåraste aspekten spåra alla delar - vissa typer av Mopar motorer delar är knappa.

Instruktioner

Förbereda Bare Block

1 Ta bara blocket till en verkstad och ha det varmt tankas att rensa ut eventuella partiklar och kol som har byggts upp. Därefter har verkstaden Magnaflux den Mopar blocket att avslöja eventuella sprickor, sprickor eller defekter som kan förhindra dess användbarhet. Även helt nya motorblock kan ha fel.

2 Montera kolvarna genom kläm på kolvringar, och sedan bifoga vevstakarna till kolvarna.

3 Montera ventilfjädrarna och vipparmar till cylinderhuvuden. Installera nya frys pluggar i blocket.

Montering den nedre änden

4 Montera vevaxeln och montera ramlageröverfallen längs varje tidning vevaxeln. Dra åt ramlageröverfallen till specifikationer. I allmänhet kommer detta att vara 90 till 100 ft./lbs vridmoment, men denna siffra varierar beroende på motorstorlek och vevaxel tillverkare.

5 Anslut kolvar på vevaxeln med vevstakarna. Noggrant sittplats varje kolv, och undvika repning eller repa cylinderväggarna i installationsprocessen.

6 Vrid vevaxeln och använda en decking verktyg för att säkerställa att toppen av kolvarna inte kommer att piska in i förbränningskamrarna hos cylinderhuvudena. Placera den gallergolv verktyget över toppen av kanten av cylindern medan kolven är på höjden av dess rörelse. Gallergolv verktyget ringas in till rätt höjd för motorn är ombyggda. Rese för en 440 big block kommer att vara något högre än resor för en 396 eller en 426 Hemi motor.

7 Montera bakre huvudpackningen och den bakre huvudlocket. Fäst oljetråget, och fäst sedan bottentransmissions till den främre änden av vevaxeln. Dra runt motorn till övre dödläge, där antalet en cylinder (vänster) är på höjden av sin bana.

Montering Top End

8 Lube loberna och tidskrifter kamaxeln villigt. Sätt kamaxeln långsamt vrida medurs för att säkerställa att varje tidskrift passerar smidigt in i motorblocket.

9 Fäst den övre transmissions till den främre änden av kamaxeln, och anbringa kamkedjan mellan högsta växeln och bottenredskap. Rada upp prickarna som tillhandahålls, i enlighet med specifikationerna för den särskilda typen av motor. För en 440 Mopar bör prick på bottenredskap vara vid klockan sex läget, medan prick på högsta växeln skall vara nära klockan 12.

10 Fäst transmissionskåpan.

11 Fästa bultar i blocket, och fästa packningar huvudet. Glida cylinderhuvudena på plats, och vridmoment dem till 70 ft./lbs av vridmoment.

12 Montera lyftarna och stötstänger, sedan dra åt vipparmarna på cylinderhuvuden. Installera insugningsröret genom att använda kisel epoxi för att anbringa nya packningar. Placera grenröret på blocket, och dra åt den. Montera förgasaren och distributör.

Tips

  • skjuta alltid de anvisningar och specifikationer som anges av tillverkaren av någon eftermarknaden del. Eftermarknaden delar är ofta uppbyggda på olika toleranser än OEM delar, så många Mopar handböcker har specifikationer som inte är tillämpliga på utrustning för eftermontering.
  • Kontrollera alltid kolv clearance vid monteringen en motor. Se till att ventil kombinerar nya cam lyftar och stötstänger med en ny kamaxel. Alla delar av en ventil tåg måste bära ihop.

Hur man installerar en Aluminum intag på en 383 Mopar

December 14

Hur man installerar en Aluminum intag på en 383 Mopar


I jakten på mer hästkrafter, är en av de snabbaste sätten för att uppnå målet att minska belastningen i förskott genom att installera en aluminiuminsugningsröret. Den 383 Mopar motorn är en utmärkt kandidat, eftersom stroker inställning kan rymma både singel-planet och två-plansgrenrör lätt. Installationen av en aluminium insugningsrör är enkel och ganska lätt.

Instruktioner

Ta bort Gjutjärn insugningsrör

1 Tappa kylvätskan från radiatorn. Koppla bort övre och undre värmeelement slangar.

2 Ta distributören genom att lossa skruven på fästet. Använda ett fett penna eller en bit av krita för att göra ett märke på kanten av fördelaren, och en motsvarande markering på fästet. Detta kommer att hjälpa rikta distributören vid ominstallation.

3 Koppla bränsleledningar, vakuumslangar och gasreglage koppling från förgasaren. Anslut bränsleledningen med en gummikåpa för att förhindra bränsleläckage.

4 Unbolt och avlägsna förgasaren genom att lossa de fyra skruvarna vid basen. Inspektera basplattan för fel eller onormalt slitage. Om bottenplattan verkar bra, hålla det för den nya grenröret.

5 Ta bort termostathuset och använda en skruvmejsel för att bända ut termostaten. Koppla temperaturmätaren sensorn och ledningar, och säkert flytta dem båda till ena sidan av fender väl.

6 Skruva skruvarna längs omkretsen av den gjutna insugningsrör och ställ dem åt sidan. Avlägsna insugningsröret och skrapa bort eventuell resterande del av de gamla insugningsrör packningar från cylinderhuvudena.

Förbereda den nya insugningsrör

7 Använda kisel epoxi och noggrant pärla den längs insugs löpare på undersidan av den nya aluminiuminsugningsröret. Använd motsvarande kisel epoxi att pärla de nya packningar insugningsrör och installera nya packningar till undersidan av grenröret.

8 För montering av en enkel-plan insugningsrör, installera en aluminiumintag valley pan att täcka oljnings område för lyftarna nedanför insugsgrenröret. Installationen av en dubbel-planet insugningsrör kräver inte denna panna.

9 Installera den nya termostaten i brunnen. Fäster den nya termostaten packningen till undersidan av termostathuset med en vulst av kisel. Bolt huset över den nya termostaten.

10 Placera förgasaren basplattan till insugningsröret och skruva förgasaren till grenröret.

Installera aluminium insugningsrör

11 Placera den nya insugningsröret på motorn, passa in skruvhålen i grenröret till bulthålen i motorblocket. Bolt grenröret till blocket.

12 Åter temperaturmätare givare till facket. Anslut gaslänken och bränsleledningen till förgasaren och sätt tillbaka vakuumslangar till posten som matar den sekundära i förgasaren.

13 Byt distributör, rada upp markeringarna på konsolen till markeringarna på distributören. Dra inte åt distributören fäste, eftersom du fortfarande behöver tid motorn.

14 Sätt tillbaka övre och undre värmeelement slangar. Fyll kylaren med kylvätska och vatten.

15 Slå på tändningen. Använd timing ljus ordentligt när motorn. För 383 Mopar Stroker, är sex till åtta grader före det övre dödläget rekommenderas, men detta beror på just din ventilstyrning profil.

Tips

  • Använd rörmokare tejp för temperaturmätare givare och termostathus bultar för att säkerställa en tät, vätskesäker tätning.
  • Innan du tar bort gjutjärnsinsugningsröret, se till att den nya aluminium insugningsrör passar bultmönster för 383 motor, och att det finns tillräckligt med avslut med förgasaren för att stänga huven. Detta är särskilt problematiskt för enkelplansfördelare eftermarknaden intag.

Hur man installerar Mopar Cherokee Dimljus

December 23

Mopar varumärke dimma glödlampor är originalutrustning för Jeep Cherokee. Även om du kan köpa en mängd olika eftermarknads dimma glödlampor, Mopar utformats speciellt sina lampor för att arbeta med din Cherokee. När de gamla dimma glödlampor bränna ut, måste du byta ut dem omedelbart. Jeep rekommenderar inspekterar Cherokee exteriör ljus varje månad, så att du inte köra runt omedvetet med en utbränd ljus. Någon välsignade med fasta, mekaniska aptitude kan installera en ny Mopar dimljus i en Jeep Cherokee på mindre än 15 minuter.

Instruktioner

1 Klättra under Cherokee främre änden med Hylsnyckelsats och ersättning dimma lampan.

2 Unbolt dimljuset enheten från baksidan av Cherokee främre klippet med din socket set. Skjut enheten tillbaka ut ur hållaren.

3 Koppla bort gamla dimma glödlampan från ljus kablaget manuellt. Ta bort den gamla glödlampan och ställ den åt sidan. Anslut Mopar ersättnings dimma lampan i ljus ledningsnätet för hand.

4 Skjut Mopar dimma lampan och dimljus montering tillbaka in i dimman lamphållaren hand. Bolt dimljuset enheten på plats med hjälp av socket set.

5 Slå på dimljusen innan du börjar köra Cherokee att kontrollera funktionen.

Hur man tar bort och installera en Mopar Big Block vevaxelns remskiva

March 7

Hjärtat hos någon av motorerna är vevaxeln, eftersom ingenting fungerar om vevaxeln inte vänder som det ska. Även om vevaxeln är i första hand avsedd för att vrida svänghjulet och överföra kraft genom överföring till bakhjulen på fordonet, de flesta bilmotorer - de Mopar stora block i synnerhet - har mer än tillräckligt med kraft för att driva andra system i bilen. Vevaxeln remskiva är en integrerad del av överföring av kraft från vevaxeln till generatorn, vattenpump, servopumpen och för vissa modeller, smog pumpen. Demontering och montering en vevaxel remskiva på en Mopar big block är inte komplicerad, men det kräver en grundläggande förtrogenhet med fordonsreparationsarbeten.

Instruktioner

avlägsnande

1 Töm kylaren av kylmedel, och samla kylmedel i ett uppsamlingskärl. Demontera övre kylarslangen från insugningsröret och kylaren och ställ åt sidan.

2 Lossa spännmuttern på generatorn, vattenpump och servopumpen att släppa slack på banden. Koppla bort fläkten från vattenpumpen. Ta generatorn, servopumpen och vattenpumpen och ställ dem åt sidan. Ta bort remmarna från vevaxeln remskiva och ställ dem åt sidan.

3 Lossa de tre bultarna som förbinder vevaxelremskivans till vevaxeln. Demontera vevaxelns remskiva.

Installation

4 Montera den nya vevaxelns remskiva på plats och rikta in skruvhålen till vevaxeln. Fäst skruvarna på plats.

5 Ordna varje tillbehör bälte på plats, och besluta om den bästa för att installera varje tillbehör. Detta kommer att variera beroende på märke och modell av fordon att Mopar befinner sig i.

6 Sätt tillbaka varje tillbehör i nödvändig ordning, skärpning varje band som du går. Se till att varje tillbehör bälte är helt spänd, som lösa bälten glider, potentiellt skadliga motorkomponenter.

7 Åter övre kylarslangen och fyll kylaren med färska kylvätska.

Hur man byter Lyftare på en Big Block Mopar

June 12

Ventil tåg på din stora block Mopar består av kamaxel, lyftare, stötstänger, ventiler och ventilfjädrar. Lyftarna passar in i borrningar i cylinderblocket som ligger på toppen av de kamnäsor. När kamaxeln roterar lyften rider upp på lob, överföra lyft från kamaxeln genom stötstänger till vipparmen och ventilen. Standard lyftare är hydrauliska, med en liten kolv som är inbyggd i lyftaren kroppen. Denna typ av lyften kompenserar automatiskt för slitage i ventil och en gång installerat, behövs ingen justering.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en nivå, asfalterad yta och dra åt parkeringsbromsen.

2 Ta bort luftrenaren. Koppla gaspedalen stången från förgasaren kopplingen genom att bända upp ett litet klipp och dra stången ur klämman och kopplingen. Snäpp klippet tillbaka på stången så att du inte förlorar det.

3 Använd en spårskruvmejsel för att lossa slangklämman på bränsleledningen vid förgasaren. Dra bränsleledningen från förgasaren.

4 Sätt en bit maskeringstejp på varje tändstiftskabeln och nummer trådarna med en penna så att du inte får dem blandas ihop. Ta bort tändkablarna från tändstiften och ställa dem ur vägen. Du kan lämna dem fäst till distributören.

5 Använd en Ratchet och uttag för att ta bort bultarna från ventilkåpor. Ta bort ventilkåporna. Ta bort packningar ventilkåpan från ca covers. Använd en packning skrapa bort eventuella överblivna packningsmaterial från ventilkåpor och cylinderhuvuden.

6 Använd en Ratchet och uttag för att ta bort de åtta skruvar som håller insugningsröret på cylinderhuvuden. Avlägsna insugningsröret och förgasaren som en enhet.

7 Använd en Ratchet och uttag för att ta bort skruvarna från metallremsor på framsidan och baksidan av packning i insugsröret. Ta bort insugningsröret packning.

8 Använd en spärr och uttag för att lossa de fem skruvarna som håller vipparmen axlar på cylinderhuvuden. Lossa varje skruv endast ett halvt varv åt gången för att förhindra böjning av axeln. Fortsätt att lossa skruvarna på detta sätt tills vipparmar inte längre röra vid någon av ventilerna. Avsluta skruva bultarna från huvudet men inte tar dem ur axlar. Ställ axlarna åt sidan. Se till att hålla dem åtskilda, eftersom du måste sätta tillbaka dem på huvudet de kom ifrån.

9 Ta bort tryckstängerna från cylinderhuvuden en i taget och driva dem i en bit kartong för att hålla dem i ordning med en rad för förarsidan och en rad för passagerarsidan.

10 Placera kanten av en spårskruvmejsel inuti spåret längst upp på lyften och dra lyftaren upp ur dess borrning. Ibland på grund av lack uppbyggd, lyftaren kanske inte vill komma ut hela vägen. Eftersom du byter ut lyftarna, ta den gamla lyftaren med en tång och vrid den fram och tillbaka när du drar upp det. Ta bort alla lyftar.

11 Fyll en liten kaffeburk med tillräckligt ren motorolja som du kan dränka en lyftare i den. Placera en lyftare och oljan och använda änden av en tryckstång för att trycka ned kolven flera gånger. Detta kommer att fylla lifter kropp med olja. Ta bort lyftaren från oljan. Torka botten av lyftaren med en butik trasa och koda botten av lyftaren med monterings glidmedel. Skjut lyften i hålet i motorblocket. Upprepa för alla lyftare.

12 Placera en klick montering lube på varje ände av en tryckstång och skjut den genom hålet i cylindertoppen och på toppen av tryckstången. Upprepa detta för alla stötstänger och ersätta dem i sina ursprungliga positioner.

13 Placera vipparmen axlar på topplock och hand starta bultarna tills vipparmar börjar att komma i kontakt med ventilerna. Vid denna tidpunkt, bör spärr och uttag för att dra åt varje bult ett halvt varv i taget tills vipparmsaxeln sitter ordentligt, sedan dra åt skruvarna till 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.

14 Spraya vissa delar renare på en butik trasa och rengör packningsyta på insugsgrenröret, topplock och motorblock

15 Placera en tunn sträng av silikon packning sealer på framsidan och baksidan av motorblocket när insugningsröret platser. Använd inte packning sealer på topplocket en del av packningen. Positionera insugsgrenrörspackning på motorn. Placera en tunn sträng på toppen av inloppsgrenrörspackning vid den främre och bakre delen av motorblocket. Montera metallband på framsidan och baksidan av motorblocket. Dra åt skruvarna till 15 foot-pounds

16 Sänk insugningsröret på cylinderhuvuden. Installera bultarna. Skriv följande nummer ner på ett papper: ". 3-8-2-5" Dessa är insugningsröret bultar på passagerarsidan av motorn framifrån och bakåt. "6-1-4-7" är skruvarna på förarsidan framifrån och bakåt. Dra åt skruvarna till 20 foot-pounds, 30 foot-pounds och avsluta med 40 foot-pounds, efter siffrorna i ordning, en till åtta.

17 Rengör packningsytan på ventilkåpor och topplock med delar renare och en butik trasa. Applicera ett tunt liten pärla av silikon packning sealer till ventilkåpan. Tryck på ventilkåpan packningen på ventilkåpan, placera ventilkåpan på topplocket, installera och dra åt skruvarna.

18 Tryck bränsleledningen tillbaka på förgasaren och dra åt slangklämman. Haka klippet från gaspedalen stången, montera tillbaka in i förgasaren koppling och snäpp klämman på plats. Tryck tändkablarna tillbaka på tändstiften. Montera luftrenaren.

Hur man avkoda en Mopar artikelnummer

July 29

Mopar går tillbaka till 1930-talet. Den Mopar namn representerar & ldquo; motorer och delar & rdquo; uppdelning av Chrysler Corporation som skapar ursprungliga tillverkaren delar för auto jätte och dess varumärken Dodge, Plymouth, Jeep och andra. Under 1960-talet, Mopar beslutade att ta en mer aktiv roll för att ge hög prestanda delar för många Chrysler-tillverkade bilmärken och gör för att kunna konkurrera med framgångsrika eftermarknadsleverantörer. Tack vare Internet och bilhandlare som säljer Mopar produkter, avkodning artikelnummer är en lätt uppgift.

Instruktioner

1 Rengör den del som du vill identifiera. Du måste kunna läsa Mopar artikelnummer för att referera till det ordentligt. Skriv artikelnumret på en bit papper. Du kan också behöva skriva din bil & # 039; s VIN-nummer, som ligger på den nedre förarens rsquo; s sida del av instrumentpanelen. Numret är synlig genom vindrutan.

2 Utnyttja online-databaser för att avkoda Mopar delar. Dessa online-resurser kan du snabbt bestämma del och rsquo; ansökan montering och informera dig om eventuella uppdaterade mönster i samband med den del ansökan om du söker efter ersättningsprodukter (Se Resurser för en lista över Mopar del lookup databaser).

3 Ring din lokala Chrysler återförsäljare och ger delar avdelningen med artikelnummer. Den delar avdelning kommer att ha tillgång till tekniska uppgifter om den del, samt kostnadsuppgifter i samband med det.

Hur man ställer in Förspänning på Mopar big block Lyftare

November 19

Inställning eller justering av lyftaren förspänning på din Mopar big block håller kolven i lyftaren komprimeras något för att ge jämn ventil tågtrafik. Efter montering din stora block, denna justering görs medan motorn är fortfarande på motorn stå innan den installeras i fordonet. Uppmärksamhet på detaljer och en konsekvent teknik är nyckeln till riktigheten i denna justering. Den erfarna hem motor byggare kan slutföra uppgiften i mindre än en timme.

Instruktioner

1 Lyft socket och ratchet på vevaxelns remskiva bulten och vrid motorn medurs. Observera inloppsventilen vipparm på antalet en cylinder. När inloppsventilen vipparmen börjar bara börja öppning (trycka ner på spetsen av ventilen) slutar rotera motorn.

2 Justera vipparmen genom att skjuta en 0,020 tum till 0,021 tum go / no go bladmått mellan ventilspetsen och vipparmen. Dra åt justermuttern på vipparmen tills 0,020 del om mätaren kommer att glida mellan armen och ventilen men 0,021 portion.

3 Vrid motorn tills avgasventilen börjar bara stänga. Justera nummer ett ventilintag cylinder med hjälp av go / no go bladmått på samma sätt som du använde för att justera avgas rocker. Upprepa processen på de återstående cylindrarna.

Hur man installerar en fördelaraxeln på en Big Block Mopar

August 12

Hur man installerar en fördelaraxeln på en Big Block Mopar


Fördelaren är ofta förbises när det gäller motormodifieringar, även om det är viktigt för den totala prestandan hos en motor. Installera en ny, uppdaterad distributör i ett Mopar big block motor är en ganska enkel uppgift. Den svåraste delen för de flesta människor sätter tidpunkten efter installationen har utförts. Denna guide kommer att diskutera hur man installerar en standard, pekar-baserade distributören i en Mopar big block, till skillnad från en optisk distributör med ett elektroniskt tändnings. Grunderna är liknande för båda typerna av distributören.

Instruktioner

Ta bort befintlig Distributör

1 Sätt motorn där antalet en cylinder är i övre dödläge. Detta kan kräva att ta bort flera tillbehör för att starta motorn om manuellt.

2 Koppla bort batteriet.

3 Lossa huvudbulten för fördelarfästet vid basen av distributören. Bulten kommer att ligga på insugningsröret.

4 Använd fett penna eller krita för att göra motsvarande märken på distributören fästet på spolaggregatet, att ge viss vägledning om orienteringen av den nya distributören.

5 Haka spolen tråd och alla tändkablarna från fördelarlocket. Lossna fördelarlocket och ställ den åt sidan. Du kan behöva återanvända fördelarlocket. Ta bort rotorn och ställ den åt sidan.

6 Dra ut distributören.

Installera ny distributör

7 Placera rotorn på den nya distributören.

8 Skjut fördelaraxeln ner i hålet, försöker att anpassa krita märken till där rotorn och konsolmärken radas upp. När införas, kommer fältet längst ned på fördelaraxeln glida in i ett spår på den bakre änden av vevaxeln.

9 Fäst konsolen till insugningsröret, placera den över läppen av distributören. Dra inte åt fästet.

10 Byt ut fördelarlock, tändkablarna och spolkabeln. Anslut batteriet.

11 Starta motorn, och tid fordonet med stroboskop. Tidpunkten ljus kommer strobe i synk med rotationen av motorn. Vrid fördelaren till höger eller vänster för att ställa in tiden. När motorn tidpunkten är rätt, dra distributören bulten.

Tips

  • För de flesta märken och modeller av Mopar drivna fordon, kan utföras demontering och montering av en distributör med motorn i fordonet. För vissa fordon, men det kanske inte tillräckligt utrymme för fördelaraxeln. Om detta är fallet för din bil, kan du behöva dra motorn för att installera en ny distributör.
  • Se till att du inte sätter distributören i baklänges, eftersom detta kommer att leda till att motorn timing att vara radikalt off. Om distributören installeras bakåt, måste den tas bort och vridas 180 grader innan den installeras.

Mopar 383 Moment Specifikation

June 6

Mopar 383 Moment Specifikation


Mopar är varumärket som ges till de autentiska delar för Chrysler-tillverkade fordon såsom undanmanöver, Plymouths och Chrysler. Chrysler 383-kubik-tums storbilds-blocket motor, som Chrysler kallade B-serien, infördes 1959 bilar som Chrysler Saratoga och Chrysler Windsor. Denna motor blev också tillgänglig på Dodge och Plymouth bilar och lastbilar på 1960-talet, och var tillgänglig i de tidiga 1970-talet. Vridmomentspecifikationer bör följas vid montering en av dessa motorer så att skruvarna inte är för hårt, vilket kan orsaka strippa, vilket kraftigt minskar en bult innehav kapacitet.

Sheet Metal Covers

Ventilkåpan fästbultar bör endast dras åt till sex fot-pounds. Oljetråget fästbultar kräver 12 foot-pounds av vridmoment, medan transmissionskåpan kräver 10 foot-pounds.

Interna Motordelar

Smörj lagerbultar med motorolja och vridmoment dem ner till 85 foot-pounds. Standard vevstake bultar ska dras åt till 45 foot-pounds, medan tunga vevstakar kräver 55 foot-pounds av vridmoment. Topplocksbultarna dras åt till 70 foot-pounds, medan vevaxelns bakre lagertätningen dras åt till 30 foot-pounds. Vipparmsaxeln parentes bör skärpas till 25 foot-pounds. Oljepumpen fästskruvar måste skärpas till 35 foot-pounds, medan oljepumplocket ska dras åt till endast 10 foot-pounds.

Externa Motordelar

Överföringssvänghjulskåpa bultar på baksidan av blocket måste skärpas till 50 foot-pounds, medan den harmoniska dämpare bulten måste skärpas till 135 foot-pounds. Flexplåten och svänghjul skruvarna måste dras åt till 55 foot-pounds. En icke-härdande tätningsmedel bör tillämpas på vattenpumpens skruvar och sedan de bör skärpas till 30 foot-pounds. Insugningsröret bultar ovanpå motorn ska dras åt till 40 foot-pounds. De utanpåliggande bränslepump bultar kräver 30 foot-pounds av vridmoment. Tändstiften ska dras åt till högst 20 foot-pounds att hålla topplocks trådarna från stripp. Startmotorn fästbultar ska dras åt till 50 foot-pounds. Avgasgrenröret bultar bör beläggas med en antikärvningsmedel och åtdragna sedan till 30 foot-pounds.