vridmoment cheva 350 pickup

Hur du ansluter en tryckknapp start på en Cheva 350

October 12

Hur du ansluter en tryckknapp start på en Cheva 350


Ansluta en tryckknapp start på en Cheva 350 motorn innebär en på och av tändningen har redan installerats eller bilen har en defekt tändningslåset på rattstången. Den tryckknapp startknappen aktiverar starter, inte tändningen. Denna anordning används i tävlingsbilar i första hand, med en minimal kabelstammen. Tändningen ska vara påslagen först, innan du trycker på startknappen för att aktivera startmotorn.

Instruktioner

1 Leta upp en lämplig plats för starttryckknapp. I allmänhet är startströmbrytaren placerad på antingen en overhead panelen eller på högra sidan av plåten panelen med tvilling MSD tändningar. Borra ett hål med en borrmaskin och sätt brytaren. Montera främre låsringen på strömbrytaren och dra åt.

2 Kör en bit ståltråd från antingen buss baren eller säkringsdosan till växeln. Den samlingsskena, främst användas på en tävlingsbil, är ett block av säkringar med ett batteri, plus en tråd på en sida och en negativ jord på den andra. Om varm tråd till växeln kommer att dirigeras från insidan säkringsblocket, använd en 30-amp smält krets. Fäst en spade terminal till slutet av tråden och anslut den till motsvarande spade terminal bredvid 30-amperes säkring.

3 Anslut lämplig tråd kontakten på säkrings sidan av kabeln sedan ansluta denna till den valda säkringsterminalen. En spade terminal kommer vanligtvis att finnas i lådan, som kommer att leverera den nödvändiga strömstyrka. Om kretsen är svårt att hitta, använda en voltmeter för att lokalisera en lämplig terminal. Crimp tilledaranslutningen med ett pressverktygs verktyg.

4 Installera en spade terminal på väljarsidan av tråden och pressa det säkert. Installera den här spade terminal till antingen terminal på switchen.

5 Kör en annan längd av tråd från växeln till den lilla terminalen på startmotorsolenoiden. Installera en spade terminal på switchen sidan av kabeln och anslut denna terminal i startströmbrytaren. Anslut en lämplig terminal (en spade eller tapp) till magnet terminalen.

Hur man installerar en Ignition Kill Switch på en Cheva 350

August 24

En tänd kill switch på en Cheva 350 är inte svårt att installera. En tänd kill switch är en stor avskräckande för bilstöld. Bilen kan inte startas så länge nyckeln är i avstängt läge. Det vanligaste sättet att döda tändningen är att installera en omkopplare mellan distributören och tändstyrmodul negativa spiraltråd. Ett vanligt på strömbrytare kan användas och dolda, eller det bästa är att köpa en nyckelbrytaren från en Biltema. Detta sätt, om brytaren är placerad, det fortfarande kan inte användas utan nyckel.

Instruktioner

1 Bestäm en plats för det inre switch. Borra ett hål för att sätta omkopplaren när den är ansluten. Lokalisera en plats i brandväggen där trådarna kan passera genom. Leta efter en genomföring där överförings vajern eller gasvajern passerar igenom.

2 För in kabeln genom brandväggen. Dubbla tråden först och driva igenom cirka fyra fötter fördubblats tråd, lämnar kvar tråden inuti bilen. Öppna huven och lokalisera den negativa sidan av spolen. Skär den negativa kabeln om 5 inches från kontakten på spolen. Avisolera båda ändarna av just klippa tråd, med hjälp av tråd VECKARE.

3 Klipp kabeln införas genom brandväggen där tråden viks över. Skala av isoleringen på båda ändarna av dessa trådar också. Installera en blå fat-butt-kontakten på båda ändarna av trådarna från brandväggen och pressa dem med tråd VECKARE.

4 För in kabeln från spolen i en butt-kontakten och pressa den. Sätt tråden skärs från spolen tråd i den andra ändan kontakten och krymp den. Kör ledningarna kommer genom brandväggen till kill switch och klipp bort överskottet tråd. Skala båda ändarna av dessa trådar med tråd VECKARE.

5 Installera en runda efter kontakt på varje trådänden och pressa dem med VECKARE. Installera dessa ändar på kill switch och dra med skruvmejseln. Installera kill switch i hålet borrats tidigare installerar utanför muttern och dra åt lätt med en skiftnyckel.

1994 Ford F-350 Pickup Specifikationer

July 29

1994 Ford F-350 kom i sex olika trim. Noterade från basmodellen till top-of-the-line paket, dessa trims var XL Regular Cab DRW 2WD, XL Regular Cab 4WD, XL Crew Cab 2WD, XL SuperCab DRW 2WD, XL Crew Cab DRW 2WD och XL Crew cab 4W. Den ursprungliga MSRP av denna pickup varierade från $ 17.939 till $ 22.672 baserat på trim och alternativ som valts.

Motor

Det fanns två olika motorer som används i Ford F-350 under modellåret 1994. XL Supercab DRW 2WD trim paketet innehöll en 7,5-liters V8-motor som gav lastbil med 245 hästkrafter vid 4000 rpm och 400 foot-pounds vridmoment vid 2200 varv per minut. Denna motor erbjuds en 4,36-tums borrning, 3,85-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 8,5: 1.

Alla andra modeller innehöll en 5,8-liters V8-motor som gav lastbil med 210 hästkrafter och 310 foot-pounds av vridmoment. Denna motor erbjuds en 4-tums borrning, 3,5-tums slaglängd och ett kompressionsförhållande på 8,8: 1. Dessa bensindrivna motorer försågs med bränsle som förvarades i en 37,2-liters bensintank.

Interiör

XL Regular Cab utföranden erbjuds platser för tre passagerare medan alla andra trimpaket hade sittplatser för upp till sex personer. Främre raden passagerare hade 40 till 40,3 inches av utrymme, 41,1 inches av benutrymme, 64,9 inches av skuldra rum och 62,2 inches av hip rum.

Exteriör

Varje trim nivå hade lite olika yttermått, som varierade baserat på paketet och hytt storlek. Sammantaget Ford F-350 mätt 213,3 till 248,7 inches lång, 79 till 95,4 inches bred och 73,4 till 78,3 inches i höjd. Detta fordon hade en tjänstevikt på 4853 till 5621 pounds, beroende på om det innehöll en automatisk eller manuell växellåda och som trimma nivå det var.

Fjädring och däck

De fyrhjulsdrivna paket innehöll levande framhjulsupphängning och levande bakfjädring. Alla två-hjulsdrift trimpaket hade en oberoende främre hjulupphängningen och en levande bakhjulsupphängning. De två olika typer av däck som används på detta märke och modell av pickup var 215 / 85R16 och 235 / 85R16 däck.

Hur man installerar en Cheva 350 kamkedjan

March 11

Hur man installerar en Cheva 350 kamkedjan


Tidpunkten kedjan på en Chevrolet 350 motor (även känd som 350 SBC, för små block Chevy) roterar kamaxeln synkront med vevaxeln rotation. Efter år av tjänst (eller tiotusentals miles användnings) tids kedjor kan sträcka. Detta kan påverka prestanda hos motorn. Dessutom kan kamaxeldrevet bära. (Äldre kamdrev gjordes med nylontänder för tystare drift och skulle misslyckas, vilket gör motorn obrukbar.) Som en gör-det-själv-projekt, kan ersätta dessa delar ta större delen av en enda dag, så planera i enlighet med och organisera nödvändiga verktyg och delar i förväg.

Instruktioner

Förberedelse och tillbehör borttagning

1 Ordning eller köpa rätt timing set (kedja och två drev) och packning set för motormodell repareras. Var noga med att ange årsmodell och tillämpning av motorn. även en liten tub med packning sealer i köpet. Lokala delar butiker typiskt dessa varor i lager och kan ha balanse avdragare och installationsverktyg finns att hyra. Du kan också beställa delar online från delar leverantörer.

2 Ta bort fläkten från vattenpumpen. Därefter identifiera och ta bort alla drivremmar och tillbehörs fästen / bultar så att du kan ta bort vattenpumpen. Dessa kommer att variera från bil till bil, men exempel kan styra pump, generator eller A / C parentes.

3 Innan du tar bort vattenpumpen, vara säker på allt vatten från kylsystemet har tömts helt. (Målet är att undvika att få någon kylvätska i motorns vevhus när du har tagit bort transmissionskåpan.)

Tining Chain Replacement

4 Lossa och ta bort vattenpumpen (fyra bultar fästa vattenpumpen till framsidan av motorblocket). Skrapa och rengör packningsytorna av varje. Ta bort alla remskivor kopplade till den harmoniska Balancer. Ta bort balansbulten och fästa den harmoniska Balancer avdragare på framsidan av balans och dra åt centrumbulten att dra balans från vevaxeln. Ta bort flera av de främre oljetrågs bultar och lossa resten, så att oljetråget kan delvis sänkas bort från transmissionskåpan. Ta bort alla transmissionskåpan bultar och försiktigt bända bort från motorblocket locket. Skrapa och rengöra alla packningsytor. Ta bort och byta ut den främre vevaxelns tätning i transmissionskåpan.

5 Vrid motorn för hand så att de två inställningsmärkena på båda dreven är i linje. Ta bort de tre kam tand bultar och skjut kamdrev av kamaxeln. Slip kedjan under / off veven drevet. Montera den nya kedjan och kamaxeldrevet, göra vissa både tidsmärken i linje med deras närmaste punkt. (Tips:.. Crank kedjehjul sällan misslyckas eller slitage Om ingen skada syns, kan du spara tid genom att inte ersätta det) Dra åt cam kedjekransar bultar till 20 pund-fot av vridmoment.

6 Applicera en viss mängd packning sealer / lim på mötande ytorna på transmissionskåpan och motorblocket. Sätt tillbaka transmissionskåpan med 6 pund-fot av vridmoment till varje skruv. Applicera en liten "dab" av silikontätning vid varje ände av oljetråget tätningen. Ersätt / åt alla oljetråget bultar. Applicera en liten mängd olja eller monterings glidmedel på ytan av den främre tätningen och balanse nav, sedan installera den harmoniska Balansblock med ersättnings installer / press. (Inte installera balans med bult eller en hammare.) Byt balans centrum bulten med 60 pund-fot av vridmoment.

7 Fortsätta att installera alla de komponenter som tidigare avlägsnades i omvänd ordning. Slutligen, fylla på kylarvätska, starta motorn och kontrollera om det finns läckor och reparera om det behövs.

Hur man ställer in kamkedjan på en Cheva 350

April 12

Chevrolet 350 har en enda synkroniseringskedja för att ansluta vevaxeln vid botten av motorn till kamaxeln i mitten av motorn via två timing kugghjul. Metall kedjan är ganska tålig, men kedjan inte sträcka sig över tiden. En sträckt kamkedjan kommer gradvis att minska motorns prestanda. I extrema fall kommer den defekta kedjan orsaka täta baktändning. Byte av kedjan är ganska enkelt, men markeringarna på kedjans övre och undre växlar måste anpassas.

Instruktioner

1 Vrid skruven i mitten av slut vevaxeln med en hylsnyckel tills "O" kontrollmärke som stämplats i ansiktet på de övre transmissions pekar rakt ner och "O" kontrollmärke som stämplats i ansiktet på de lägre transmissions pekar rakt upp .

2 Ta bort de tre kamaxel-to-drev bultar från ansiktet av den övre transmissions med en skiftnyckel.

3 Dra den övre kamkedjan redskap och kamkedjan bort av kamaxeln tillsammans. Om den övre transmissionskedjan kugghjul inte kommer att dra bort av kamaxeln lätt, knacka försiktigt på den nedre kanten av kugghjulet med en plasthammare för att driva bort den.

4 Linda nya kamkedjan runt den övre transmissions, sedan linda hängande delen av kedjan runt nedre kamkedjan redskap.

5 Placera den övre växeln på spetsen av kamaxeln, dra åt växel tre fästbultar till 15 till 20 pund-fot av vridmoment med en momentnyckel. Försök inte att peka på växeln på kamaxeln med en hammare, som kamaxeln kontakten på baksidan av motorn kan rubbas. Skärpning växelskruvarna kommer att dra växeln på drevet.

Hur man bygger en Cheva 350

April 24

Hur man bygger en Cheva 350


Chevrolet 5,7 liter, 350-kubik-tums motorn har installerats i en mängd av GM-fordon. Det har installerats i Chevrolet lastbilar, korvetter och Novas, bara för att nämna few.The första Chevrolet 350 installerades i 1967 Camaro. 350 har blivit väl känd bland Chevrolet entusiaster. De har varit kända för att sista tidigare 250.000 miles innan det måste byggas om.

Instruktioner

Återskapa en Chevrolet 350.

1 Demontera motorn. Inspektera kolvar för poängsättning och sprickor. Ta motorblocket, vevaxel och topplock till en ansedd verkstad. Verkstaden kommer att rensa komponenter motorn och kontrollera eventuella fel. När maskinen butiken återgår motorn, placera den på motorstativet.

2 Rotera motorblocket, inloppssidan nedåt, oljetrågets sidan upp. Cam lagren avgick i storlek framifrån och bakåt. Montera den bakre kammen bärande först, sedan arbeta upp till framsidan, med hjälp av kameralagerverktyget. Med hjälp av en frys plugg verktyg, installera frysa pluggar. Det finns åtta av dem totalt. Installera också kammen kontakten, som är den största fryspluggen i uppsättningen.

3 Belägga cam tidskrifter och lober med en liberal mängd monterings glidmedel. Sätt försiktigt kamaxeln i motorblocket. Efter att ha passerat den tredje tidning kamaxel, når genom botten av blocket för att stabilisera komponenten. Guide kamaxeln med ena handen, samtidigt som du trycker den på plats med den andra.

4 Montera den bakre huvudpackningen och tillämpa tätnings glid. Placera vevaxeln bärlager i sina sadlar. Applicera en liberal mängd monterings glidmedel och ställa vevaxeln på lagren. Placera lager i huvud lock. Applicera monterings glidmedel och installera de viktigaste lock. Med hjälp av plastkrage, installera oljning axeln på oljepumpen. Montera oljepumpen på den sista bakre huvud cap; den använder en bult. Vridmoment bultar till anvisningar med hjälp av en momentnyckel. Rotera motorn till insugningssidan övre läge.

5 Montera oljetorkar i det nedre spåret på kolven. Med kolvringstång, gap-ringarna och placera dem i ringspår i kolven. Komprimera ringarna med hjälp av ringkompressorn. Knacka försiktigt på kolven i cylindern med gummiklubba. Applicera monterings glidmedel och installera vevstaken bär på stången. Sätt stången överdel på plats. Applicera monterings glidmedel och installera stången locket. Upprepa för de övriga sju kolvarna. Rotera motorn till insugningssidan nedåt. Med hjälp av momentnyckel, dra stången mössor specifikationer.

6 Installera timing redskap, kamkedjan, transmissionskåpan med packning och nya främre vev tätning. Vevaxeln transmissions är en nycklad, inskjutet på redskap. Placera oljetråget packningen på motorblocket. Applicera en dime storlek mängd RTV tätningsmedel på varje hörn av oljetråget packningen för att förhindra läckage. Sätt oljetråget på plats och installera bultarna.

7 Rulla motorn tillbaka till insugningssidan uppfällt läge. Applicera monterings glidmedel runt varje lyftare och installera lyftare i blocket. Installera packningar huvudet. Placera framme på motorblocket, och dra åt bultarna i ett cirkulärt mönster, med början från mitten och arbeta utåt. Placera stötstängerna i varje guide, på lyftarna. Placera vipparmarna över stötstängerna med hjälp av monterings glidmedel på alla tre kontaktpunkter. Ställ ventilspel. Upprepa för den andra huvudet.

8 Applicera en 1/4-tums tjock linje av RTV tätningsmedel på framsidan och baksidan av motorblocket, där insugningsröret kommer att sitta. Placera packningar insugs på cylinderhuvuden. Placera försiktigt insugningsröret ovanpå motorblocket. Dra åt bultarna intag i ett cirkulärt mönster från centrum rör sig utåt.

Tips

  • Se till att kolvringsgapen motsatsen till varandra. Se till att alla mötande / tätningsytor är rena från skräp och olja. Använd en burk med broms ren och en butik trasa för att torka bort rester från ytorna. Användningen av plastigauge är bra att bekräfta korrekt avslutande av lagren. Det är bäst att kontrollera vridmomentet på varje bult åtminstone två gånger. Hitta vridmoment specs i referenserna.
  • Om du inte använder korrekt montering smörjmedel, kan lagren vara allvarligt skadad. Det är en bra idé att använda tryckluft för att blåsa genom vevaxelns olje kök och olje kök på blocket för att säkerställa att de är fria från blockering. Blockerade olje kök kan leda till för tidig motorhaveri. Glöm inte att installera och dra åt avtappningspluggen på oljetråget.

Hur man justerar ventilglappet på en Cheva 350 Marine Engine

April 17

Vanligtvis ventil-lash justeringen på 350 Chevrolet-motor med hydrauliska lyftare --- antingen i en marin eller fordonsindustrin ansökan --- krävs inte. Men om det har behov av reparation eller om motorn har delvis eller helt demonteras för en översyn, kommer åter inställningsventilspel vara nödvändig. Också i fallet med mindre slitage på kamaxel lober, ventilspel kan "öppna upp" och behöver justeras. Om det senare är fallet, kan det finnas mer allvarliga problem, som slitna lober eller lyftare innebär att metallen kommer att ha kommit in i oljan och kan orsaka betydande inre skador.

Instruktioner

Förberedelser för justering

1 Köp en ny uppsättning av ventilkåpan packningar från en bil eller marina delar butik. Dessa packningar är vanligtvis utbytbara mellan fordons- och marina applikationer.

2 Ta bort motorkåpan och se till att motorrummet är väl ventilerat. Detta är särskilt viktigt i båtar som olja eller bensin kan ackumuleras i läns nedanför motorn. En oavsiktlig gnista från tänd eller ett tappat verktyg kan orsaka en explosion eller brand. Om båten är utrustad med ett läns fläkt eller fläkt, slå på den för att ventilera motorrummet. Håll en lämplig brandsläckare inom räckhåll.

3 Koppla bort tändkälla genom att ta bort någon elektrisk matning till distributören. Detta eliminerar varje chans för motorn att starta. Det är dock till hjälp att hålla ström tillgänglig för startmotorn så att motorn kan "knuffas", eller roteras, genom att engagera startapparaten.

Justering av ventilglapp

4 Ta bort eventuella tillbehör --- vakuumledningar, kablar --- som är anslutna till ventilkåporna. Avsätta dem eller flytta dem ur vägen så att ventilkåpan kan lyftas bort. Det kan vara bra att ta en bild eller rita ett diagram över dem i förväg för att hjälpa till att installera dem efteråt.

5 Med hjälp av en hylsnyckel och korrekt uttag, ta bort de fyra ventiltäck bultar på varje ventilkåpan. Håll bultarna på ett säkert ställe för att förhindra dem från att falla in i slagområdet. Lyft ventilen täcker bort i en riktning uppåt och ställ åt sidan. De kan behöva försiktigt pried från cylinderhuvudet med en skruvmejsel om packningen härdas eller klibbigt.

6 Leta reda på insugs- och avgas vipparmar för No. 1 cylinder. Nr 1 cylinder är på den vänstra sidan av den främre delen av 350 CIeveland motorn. Rotera --- eller "bump" --- motorn med starter så att No. en cylinder är längst upp-dödpunkt kolvläget i cylindern. Båda lyftare kommer att vara i "ventilstängda" positionen.

7 Dra åt rocker muttern på No. 2 intag cylinder vipparm med en hylsnyckel samtidigt vrida tryckstången mellan pekfingret och tummen tills det blir svårt att rotera. Ventilen är nu på noll-lash, men lyften är ännu inte förinstallerat. Hydrauliska lyftarna är utformade så att lyften själv ger utnyttjandet av alla lash. Som ett resultat, de har en fjäder och olja-trycksatt kolv inom dem som behöver vara "förbelastat". Upprepa denna procedur med nr 7 intag och nr 4 och nr 8 avgas vipparmar. Vrid vevaxeln medsols exakt 180 grader. Upprepa proceduren för intag vipparmar nr 1 och nr 8, och avgas rockers nr 3 och nr 6. Vrid ytterligare 180 grader och som intag nr. 3 och 4 och avgas rockers nr. 5 och 7. Efter att rotera sista 180 grader --- två kompletta rotationer av veven --- ställa in nr. 5 och 6 intag och nr. 1 och 2 avgasventiler.

8 Efter alla ventiler har satts till "noll-lash" Dra åt varje rocker mutter ytterligare en halv till ett varv för att förladda de hydrauliska lyftarna. Sätt tillbaka ventilkåpor med nya packningar och ersätta alla slangar och kablar i omvänd ordning de togs bort.

Felsökning en sensor på en Cheva 350 litet block

September 18

Chevrolet 350 små block motor har flera sensorer som arbetar med datorn för att säkerställa att motorn går med optimal för bränsle körsträcka och makt. Om någon av sensorerna inte fungerar, kan fordonet inte startar alls eller om den startar, det fungerar dåligt. Både kraft och bränsle körsträcka kommer att drabbas i detta scenario. Vissa givare, om de lämnas åt sitt öde, kunde faktiskt skada motorn om inte ersätts.

Instruktioner

1 Anslut en kod skanner i datalänkport, som ligger under förarsidan streck precis till vänster om rattstången.

2 Vrid nyckeln på, men inte starta fordonet. Tryck på "Läs" -knappen på skannern. Skriv ner de koder skannern producerar. Jämför koderna med dem på koden bladet som följer med skannern för att få innebörden av koden och problemet sensorn.

3 Vrida om nyckeln av. Reparera problemet, enligt koden arket.

4 Anslut koden sensorn tillbaka till datalänkanslutningen. Vrid nyckeln på, men lämnar motorn. Tryck på "Radera" knappen för att radera koderna för problemet sensorn.

Hur man byter en Chev 350 kamkedjan Cover

September 6

Även en hel del moderna motorer utnyttjar en gummi kamrem, din 350 kubiktum Chevy V-8 använder en metall kamkedjan att vrida kamaxeln. Kedjan wraps runt kedjehjul på kamaxeln och vevaxeln och smörjs av motorolja. Hela enheten är skyddad av en metall timing kedjeskyddet på framsidan av motorblocket. Du kanske vill ersätta en transmissionskåpan som har en läckande tätning, eller uppgradera till en av de många eftermarknaden klä upp täcker tillgängliga.

Instruktioner

1 Öppna huven. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren dräneringsventil. Öppna ventilen med en tång i en moturs riktning. Låt kylvätskan rinna in i tråget. Stäng tömningsventilen med en tång i en medurs riktning. Ta bort fläkthöljet. Lossa och ta bort fläktremmen.

2 Ta bort de fyra bultarna som håller fläkten till vattenpumpen remskiva på framsidan av motorn med en socket och ratchet vrids i en moturs riktning. Ta bort skruvarna och fläkten från motorrummet. Ta bort skruvarna från vattenpumpen (avslöjas efter avlägsnande fläkten) med en hylsa och spärr moturs. Bänd vattenpumpen från passytan på motorblocket med en skruvmejsel om det behövs, och ta bort pumpen från motorrummet.

3 Fäst en harmonisk balanse avdragare till vevaxelns remskiva genom att köra en bult (medföljer avdragare) genom spåret i varje sida av drag och in i gängade hål på varje sida av skivan med fingrarna. Vrid centrumbulten på avdragare med en skiftnyckel i en medurs riktning tills remskivan separerar från vevaxeln. Ta bort remskivan från motorrummet.

4 Avlägsna de håller bultarna från takt kedjeskyddet (som är synlig på framsidan av motorn efter avlägsnandet av vattenpumpen och vevaxelns remskiva) med en hylsa och ratchet vrids i en moturs riktning. Bänd locket från motorblocket med en skruvmejsel. Ta bort locket från motorrummet. Rengör lockets passytan på motorblocket med en packning skrapa.

5 Placera en ny packning på kamkedjan locket och fäst locket till motorblocket med de ursprungliga hållbultarna. Skjut vevaxelremskivan tillbaka över vevaxeln och dra åt hållbulten med en stor skiftnyckel i en medurs riktning.

6 Byt ut vattenpumpen motorblocket med de ursprungliga bultarna dras åt med en socket och ratchet. Om packningar vattenpumpens skadades vid avlägsnande, installera nya. Byt fläkthöljet. Placera fläkten över änden av vatten remskiva och dra åt skruvarna med en socket och ratchet. Installera och dra åt fläktremmen.

7 Ta bort kylarlocket och placera en tratt i kylaröppningen. Häll försiktigt kylvätskan från dräneringstråget tillbaka in i kylaren. Ersätta kylarlocket och stäng huven.

Tips

  • På vissa Chevy 350s, kan du behöva släppa den främre delen av oljetråget för att ta bort synkroniseringskedja kåpan. Om detta är nödvändigt, måste du byta ut oljetråget packningen och tätningar.

Hur byter jag Harmonic Balancer på en 1984 Chev 350?

October 22

Den harmoniska Balancer är en cirkulär, vägt skiva bifogas (externt) till vevaxeln. Dess syfte är att motverka / uppväga eventuella interna harmoniska vibrationer från rotation av veven. Det är en tvådelad enhet - ett nav och en ring åtskilda av en gummi isolator - cirka 8-inches i diameter. På Chevy 350 motor, är belägen på den nedre främre och har en rem-remskiva fäst vid den som driver tillbehören motor. Ibland kan balans misslyckas eller slits ut, vilket kräver deras ersättare.

Instruktioner

balancer Avlägsnande

1 Ta bort kylfläkten höljet för ökad arbetsutrymme. Vissa fordon med 350 motorn har mycket litet spelrum, så mer utrymme krävs. Ta bort alla tillbehör drivremmar som drivs av balanshjulet, och sedan ta bort remskivan.

2 Låsa / förhindra motorn från att rotera eller välter. Använd antingen en positiv kolvtopp som skär i stället för ett tändstift, eller klämma en vicegrips justerbar tång för överföring flexplate.

3 Fäst balancer demonteringsverktyget på framsidan av remskivan / vevaxel och rotera centrumbulten så att den skruvas in eller mot vevaxeln. Detta drar balanser bort från vevaxeln.

4 Ställ in New Balance på nosen av vevaxeln. Använd inte en hammare för att tvinga den. Balancers är "press-fit" på vevaxeln. Sätt i installationsverktyget in i gängorna i den främre delen av veven. Använda en öppen ände eller skiftnyckel, vrid spännmuttern medurs för att trycka på balanser på vevaxeln. Balans måste pressas på veven så mycket som 1,5 inches - detta är en långsam process.

5 Tryck på balanseraren tills det antingen sitter mot nosen radie (osynlig, men märkbar av "känsla") eller tills balans medger korrekt remskiva linje med andra tillbehör remskivor (vattenpump, servostyrning, A / C. Etc. ).

6 Sätt tillbaka alla tillbehör drivremmar och kylfläkten höljet i omvänd ordning mot demonteringen. Ta bort den positiva kolvstoppet eller vicegrips (som används på den flexplate på baksidan av motorn). Dubbelkolla alla bälten, kopplingar och anslutningar.