wifi connection in nokia 6301 problem

Nokia 6301 Wi-Fi Connection Problem

July 18

Nokia 6301 Wi-Fi Connection Problem


Medan Nokia 6301 gör det möjligt att ringa samtal via Internet som ett alternativ till att använda din röst minuter, kan Wi-Fi-anslutning är nödvändig för detta vara problematiskt ibland. Några enkla utbildning och felsökning kan lösa problem utan att teknisk support.

Störningar och Range

Störningar från annan elektronisk utrustning kan ofta störa din Nokia 6301 anslutning till ett Wi-Fi-nätverk. Trådlösa telefoner är särskilt kända för att plåga Wi-Fi-anslutningar, eftersom de verkar i samma 2,4 GHz som används för trådlösa anslutningar. Om du märker att dina Wi-Fi röstsamtal plågas med statisk eller misslyckas helt, flytta till ett område långt från basstationen i ett trådlöst telefonsystem.

En annan vanlig källa till anslutningsproblem med Nokia 6301 är dess närhet till Wi-Fi-router den är ansluten till. Det typiska området för en hot spot är 300 fot. Ju längre du är från hot spot, kommer den svagare signalen vara. Detta resulterar i statisk, avbrutna samtal, etc. Se till att du är inom 150 till 200 fot för optimal prestanda.

mjukvaru Steps

Om du upplever anslutningsproblem medan inom räckhåll för hot spot och bort från trådlösa telefon basstationer, är det möjligt att en programvara fel på Nokia 6301 kan vara fel. Att felsöka måste du radera den sparade Wi-Fi-nätverk och lägger till det. Tryck på "Meny", "Inställningar", "Anslutningar", "Wi-Fi" och "sparade nätverk." Markera din nuvarande nätverk och slå "Alternativ" och sedan "Ta bort". När nätverket har tagits bort, klicka på "Alternativ" igen och sedan "Lägg till nytt nätverk." När du ser namnet på ditt nätverk, välj "Connect" och testa anslutningen genom att göra ett samtal.

hårdvarufel

Om du fortfarande har problem, kan det finnas ett internt problem hårdvara fel. Du måste kontakta din trådlösa leverantör för att diskutera alternativ för att ersätta enheten eller skicka in den för reparation.

Anslutningsproblem med Fido UNO Nokia 6301 Wi-Fi

August 15

Anslutningsproblem med Fido UNO Nokia 6301 Wi-Fi


Nokia 6301 är en grundläggande mobiltelefon som erbjuder ett antal hjälpanslutningsmöjligheter funktioner, inklusive möjligheten att ansluta till Wi-Fi-nätverk för alternativ som webbläsning och e-post tillgång. Även att få online är normalt okomplicerad, kan du ibland stöter på problem med din Wi-Fi. Vanligtvis kan du lösa dessa frågor på bara en minut eller två.

anordning Omstart

En av de mest grundläggande felsökningssteg med Wi-Fi-anslutningsproblem är helt enkelt att starta om routern och enheten du använder. Du kan starta om routern genom att dra den i 10 till 15 sekunder och sedan ansluta den igen. Efter en kort stund kommer det att börja sända Wi-Fi-nätverket igen. Du kan starta om telefonen genom att stänga av och slå på den igen genom att hålla strömbrytaren, som ligger på den övre kanten på telefonen.

Signalstyrka

Ett annat vanligt problem som kan hålla dig från att upprätta en tillförlitlig anslutning är signalstyrkan. Om routerns signalen är för svag, kan du inte att kunna ansluta alls. För att minimera störningar, bör du hålla routern och telefonen borta från metallföremål, såsom skrivbord och dokumentskåp, liksom andra elektroniska apparater. Du bör också hålla din router på en central plats, så att du har den bästa möjligheten att få en bra signal oavsett var du befinner dig.

anslutnings~~POS=TRUNC

Om telefonen inte ansluter till tillgängliggöra Wi-Fi-nätverk som du vill att det ska, kan du behöva ändra detta nät inställning anslutning i telefonen. Du har tre alternativ för detta. Ett alternativ är "Fråga först", vilket innebär att telefonen kommer att be dig om åtgärd när den upptäcker ett nätverk det minns. En annan är "Automatic", vilket innebär att telefonen kommer att ansluta direkt när nätverket är tillgängligt. Ditt senaste val är "Manual", vilket innebär att din telefon kommer inte att ansluta till nätverket om du inte specifikt initiera anslutningen. Du kan nå dessa inställningar från din telefon lista över sparade nätverk, som du hittar genom att trycka på "Meny" -knappen, som är den mellersta väljarknappen och välj "Inställningar", "Wi-Fi" och sedan "sparade nätverk." Du kan sedan använda navigeringsknapparna för att markera ett nätverk och välj "Alternativ" och sedan "inställning Conn.."

nätverks Prioritet

Telefonen prioriterar de nätverk som ansluter till, så om du är inom räckhåll för mer än ett nätverk, kommer telefonen automatiskt ansluta till nätverket högst på prioriteringslistan. Om telefonen inte ansluter till nätverket du föredrar, kan du ändra prioriteringar nätverk från listan över sparade nätverk på telefonen. Där kan du använda navigeringsknapparna för att markera det nätverk du föredrar och välj "Move" och sedan välja var på prioriteringslistan som du vill flytta nätverket.

dolda Networks

Under vissa omständigheter kan du behöva ansluta till ett dolt nätverk, som inte kommer att dyka upp när du visar en lista över tillgängliga nätverk på telefonen. För att ansluta, måste du känna till nätverkets namn, eller SSID. Om du inte ställa in routern, kan du behöva få nätverksnamnet från den person som gjorde. För att ansluta till en av dessa måste du når menyn "Tillgängliga nätverk", som du hittar genom att välja "Meny" och sedan "Inställningar" och sedan "Wi-Fi" och sedan "Tillgängliga nätverk." Nästa du behöver för att välja "Alternativ" och sedan "Dolda nätverk," där du kan skriva in nätverksnamnet och välj "OK".

Hur man låser upp My Nokia 6301

November 7

Hur man låser upp My Nokia 6301


Nokia 6301 är en mångsidig tegel stil enhet som har en inbyggd MP3-spelare, Bluetooth och en 2-megapixelkamera med helskärm sökare. Om 6301 är telefonen som du väljer, men du behöver inte T-mobile, kan du låsa upp telefonen och använda ditt eget nätverk och SIM-kortet. Följ några steg för att ta bort nätverks lås på din Nokia 6301.

Instruktioner

1 Tryck * # 06 # och tryck på knappen "Ring" eller "Skicka". En 15- till 17-siffrigt nummer ska visas i meddelanderutan. Du måste ge det här numret för att få din upplåsningskod. Varje IMEI är unik för en mobiltelefon, oavsett tjänsteleverantören.

2 Skaffa en upplåsningskod genom att ringa din mobiltelefon tjänsteleverantör eller köpa en från en tredje part källa.

3 Ta ut din gamla SIM-kortet och gör följande:

Tryck på knappen.

Tryck * tre gånger.

Tryck * fyra gånger.

Tryck * två gånger.

4 Ange 15-siffriga upplåsningskod och gör följande:

Tryck * två gånger.

Tryck 1.

Tryck #.

5 Meddelandet ska visa "SIM-Restriction Off". Sätt ditt nya SIM-kortet. Om inga meddelanden visas och telefonen är inte murad (se tips), är enheten nu upplåst.

Tips

  • Mata in en ogiltig upplåsningskod för många gånger kommer att resultera i telefonen är "bricked." När detta händer, kan du inte låsa upp telefonen längre.

Nokia 6555 Problem

March 5

Med så många mobiltelefoner där ute är det svårt att välja vilken som är bäst. Många människor vill ha en trevlig telefon utan att betala en massa pengar, så de går med en låg till medelhög prissatta telefon. En av de mer populära telefoner i denna prisklass är Nokia 6555. Även om den här telefonen har några trevliga funktioner, det finns också många downfalls. Fortsätt läsa för att lära sig om vanliga problem med Nokia 6555.

Batteri

Batteriets livslängd på Nokia 6555 får klagomål från nästan alla som äger eller har ägt, den här telefonen. Använder någon typ av program på den här telefonen tömmer batteriet efter drygt en timmes kontinuerlig användning. Det finns också problem med batteriet inte få en full laddning, och ibland stannar även laddas efter några minuter efter att inkopplad.

Textinmatn.hjälp

Automatisk text programmet är tänkt att hjälpa spara tid genom att förutsäga vad ord du vill skriva när du skickar ett textmeddelande, men på Nokia 6555 det visar sig vara något av en olägenhet. På de flesta telefoner, visar automatisk text en lista med ord som kan vara vad du letar efter. Med Nokia 6555 är det bara har ett ord visas och om detta inte är det ord du behöver, måste du gå till en separat alternativmenyn för att hitta det du letar efter.

Kamera

Kvaliteten på bilder tagna med Nokia 6555 kamera är genomsnittliga kvalitet, men placeringen av kameran kunde inte vara värre. När telefonen är vänt öppet, är kameralinsen där pekfingret naturligtvis skulle sitta när du håller telefonen. Det finns två troliga utfall när du tar en bild: antingen fingertoppen kommer att vara i hörnet av bilden, eller kommer det att bli suddig eftersom det var svårt att hålla stadig.

omstart

Nokia 6555 telefonen är ökända för att slå av och på vid slumpmässiga tidpunkter. Du kan ha en konversation, skicka ett textmeddelande, lyssna på musik, eller inte ens röra den alls, och det kommer att starta själv. Detta kan vara oerhört irriterande, särskilt i mitten av ett viktigt telefonsamtal.

Inte användarvänligt

Någon som inte är teknikkunniga kan ha svårt att använda vissa funktioner på Nokia 6555. Spara filer till minneskort och inställnings ringsignaler orsakar mest förvirring bland användarna. Dessa problem kan listat ut genom att läsa bruksanvisningen, men det fortfarande rankas lågt på användarvänliga skala jämfört med andra mobiltelefoner.

Nokia E71 problem med att skicka e-post

March 18

Nokia E71 smartphone, som släpptes i juli 2008, kan uppleva problem med att skicka e-post för ett sortiment av skäl, varav de flesta kan lätt fasta och några av som kräver lite mer ansträngning. E71 mobila e-funktionen kräver en Internet-anslutning, vilket underlättas av dess Wireless Access Protocol HTML webbläsare ansökan.

inställningar

Som standard ansluter Nokia E71 automatiskt till 2G och 3G trådlösa nätverk för sina trådlösa nätverksfunktioner, inklusive mobil e-post. Ibland kan dessa inställningar bli deaktiverade eller frånkopplad oavsiktligt när du navigerar de olika funktioner som erbjuds av enheten. Aktivera och återupprätta dessa nätverksfunktioner kan göras genom att öppna telefonens inställningar från enhetens startskärm. E71 stöder även anslutningar till en trådlös router genom sin Wi-Fi-anslutning funktionen, som inte ansluter automatiskt som standard. Du måste aktivera telefonens Wi-Fi-funktionen genom enhetens inställningar gränssnitt. Underlåtenhet att ansluta till någon av dessa nätverksfunktioner kan leda till problem när man försöker skicka e-post från enheten.

nätverks~~POS=TRUNC frågor~~POS=HEADCOMP

Stormigt väder, höga trafikvolymer och strömavbrott kan leda till att Nokia E71 att förlora anslutning till sina trådlösa nätverk, vilket kan leda till e-post skicka och ta emot problem. Cell torn - som fungerar som relästationer för cellulära sändningar, inklusive mobil e-post - antingen behålla eller avleda överföringar till närliggande torn under dessa omständigheter. Om tornet behåller en e-postöverföring, kommer det verkar som om e-postmeddelandet har skickats på E71, men kommer inte fram till sin destination tills nätverks problemet har lösts. Om tornet försöker att avleda överföring till en närliggande torn, kommer det verkar som om e-postmeddelandet inte att sända på E71. I alla dessa situationer, är allt som du kan göra är att vänta på tillstånd att passera, vid vilken punkt normal nätverksaktivitet skulle återvända.

Wi-Fi

Om du använder Nokia E71 för att skicka e-post via sin Wi-Fi-funktionalitet, kan flera situationer hindra dig från att framgångsrikt skicka dem. Åtkomst till Internet via enhetens Wi-Fi-funktionen kranar i en trådlös router anslutning, vilket underlättas genom en trådbunden anslutning till en telefon eller kabel linje. Dessa typer av anslutningar tillhandahålls av Internet-tjänsteleverantörer, som tillåter en viss mängd bandbredd till varje abonnent. När denna bandbredd har nåtts, försök att skicka data från ytterligare enheter, som till exempel E71, kan undgå att sända. I dessa situationer, kopplar E71 Wi-Fi-funktionen och försöker skicka e-post via 2G eller 3G-nät kan åtgärda problemet.

servrar

Alla mobil e-post skickas och tas emot på Nokia E71 sker genom anslutningar till en POP, SMTP eller IMAP-server med hjälp av tredje part e-postklient program, till exempel Yahoo eller Gmail. Om dessa servrar upplever höga trafikvolymer eller har kraschat du kommer att kunna skicka eller ta emot e-postmeddelanden tills problemet är löst.

Nokia C3 Problem

September 24

Släpptes i april 2010 Nokia C3 - officiellt känd som C3-00 - är en funktion telefon som saknar makt och integrationsmöjligheter som erbjuds av smartphones. Eftersom det är ett billigare alternativ till en smartphone, kommer C3 med ett sortiment av jämförande brister, såsom begränsade minne, brist på 3G-nätverksanslutning, sub-par taltid och mediokra fotografisk funktionalitet.

Minne

Nokia C3 har 55MB internt minne, lämnar litet utrymme för att lägga till foton och applikationer. Enheten erbjuder en kortplats som stöder microSD och microSDHC minneskort upp till 8 GB utökat minne. Liknande enheter på marknaden i oktober 2011 är i stånd att stödja upp till 32 GB utökat minne. Du kan maximera nyttan av Nokia C3: s tillgängliga minnet genom att ibland ta bort oönskade eller oanvända filer.

Batteri

En standard litiumjonbatteri ger Nokia C3 med upp till sju timmars taltid och upp till 480 timmar, eller 20 dagar, i passningsläge. Liknande enheter på marknaden i oktober 2011 har en 11-timmars genomsnittlig taltid. C3 passningstid dock rankas över 396 timmars genomsnittet för liknande enheter. Dessa batterilivslängd minska över tiden, men du kan bevara batteriets energi genom att minimera bildskärmens ljusstyrka, kopplar telefonens Wi-Fi-anslutning när den inte används och förkorta dess viloläge timer.

Kamera

Nokia C3 har en 2 megapixel kamera som fångar stillbilder på upp till 1600 med 1200 pixlar i upplösning och spelar in video med 176 av 144 pixlar. Ingen av dessa funktioner ger C3 högkvalitativa fotografiska möjligheter. Liknande mobila enheter på marknaden i oktober 2011 komma med 8 megapixel kameror och HD-videoinspelning funktionalitet. Om du letar efter en mobiltelefon som erbjuder videokonferenser kapacitet, är C3 inte telefonen för dig. Videokonferens kräver en sekundär framsidan kamera, som C3 inte har.

Anslutningar

Nokia C3 kan endast ansluta till trådlösa 2G-nät med hjälp av GSM-teknik på 850, 900, 1800 och 1900 frekvensband. Denna begränsning ger långsammare dataöverföringshastigheter än de som erbjuds av 3G-nät-kapabla mobiltelefoner. C3 inte har Wi-Fi-anslutning, dock. Wi-Fi är snabbare än 2G och kan användas för att bevara din dataplan månatliga tilldelning.

Hur man ställer in en WiFi-anslutningar på Nokia N82

April 30

Nokia N82 är en smartphone som har operativsystemet Symbian. Den har en 5-megapixelkamera, en glidande linsskydd och en xenon-blixt för att ta snaps i svagt ljus. Videosamtal kan göras via den främre inbyggda kameran. Det kommer förinstallerad med en musikspelare, dokument betraktare, organisatör, PM och FM-radio. Enheten har också en standard hörlursuttag, microSD-minneskort, Bluetooth och Wi-Fi. Anslut Nokia N82 till Wi-Fi via de tillgängliga alternativen i användargränssnittet.

Instruktioner

1 Välj "WLAN-skanning" alternativ genom att trycka på bläddringsknappen.

2 Välj "Sök WLAN-nätverk" från listan med alternativ som visas. Tillgängliga Wi-Fi-åtkomstpunkter visas.

3 Välj en kopplingspunkt. Om åtkomstpunkten är skyddat anger din WEP (Wired Equivalent Privacy) säkerhetsnyckel. Denna nyckel är skiftlägeskänslig.

4 Tryck på "Meny" -knappen. Välj "Anslutningsinställningar" och välj sedan "WLAN-guiden." Välj den åtkomstpunkt från listan. Tryck på "Alternativ" och sedan "Definiera åtkomstpunkt." Bekräfta den valda åtkomstpunkten genom att trycka på "OK".

Felsökning en Vtech Kidizoom kamera

August 18

Felsökning en Vtech Kidizoom kamera


VTECH Kidizoom kamera och den uppdaterade Kidizoom Connect fokus på enkelhet med en kupig, grepp konstruktion och point-and-shoot funktionalitet, men även de enklaste kamerorna är inte immuna mot enstaka hänga upp. Eftersom Kidizoom arbetar med fria fotoredigering och animation program, kan du stöter på hicka på programvaran eller slut hårdvara. I båda fallen följer VTech rekommenderade felsökningsmetoder för att få din lilla ett fotografi karriär på rätt spår igen.

utgångs Enkel

I vissa fall - till exempel när de fotoredigering eller animation program slutar fungera - det Kidizoom behöver bara en återställning att vara tillbaka i näringslivet. På den ursprungliga modellen, trycka "Reset" -knappen med ett gem. Om det inte fungerar, stäng av kameran, ta ur batterierna och vänta några minuter innan du sätter batterierna - eller ännu bättre, en ny uppsättning av AAS - och vrida gadgeten igen. Den senare processen fungerar för både den ursprungliga Kidizoom och den nuvarande Kidizoom Connect.

PC problem

För att åtgärda anslutningsproblem, följa den rätta anslutningsproceduren. Stäng av kameran och anslut USB-kabeln till kameran och sedan till datorn. Sätt inte in eller ta ut minneskortet när kameran är ansluten och inte koppla bort kameran medan den laddar upp eller ladda ned bilder för att förhindra dataförlust. Om du upplever långsam eller glitchy operation, kan du behöva byta datorer. För optimal drift, kräver en Windows 2000, XP eller Vista operativsystem eller en Mac med OS X 10.0 eller högre grund Kidizoom, åtminstone en GHz processorkraft och en 24-bitars grafikkort. De nyare Kidizoom Connect behöver en Windows XP, Vista, 7 eller 8-systemet eller OS X 10.5 eller högre, minst 1 GHz-processor och en 32-bitars grafikkort.

Andra problem

Om din tot tar otydliga, suddiga eller mörka bilder, uppmuntra henne att hålla kameran stilla, hålla sig till väl upplysta miljöer och hålla linsen fönstret rent. Du kan hjälpa till med den sista frågan genom att torka hela kameran ner med en lätt fuktad trasa. Den ursprungliga Kidizoom Kameran har en energisparfunktion som gör att sova när det inte används, att stänga av LCD-skärmen av även när kameran är fortfarande påslagen. Att slå på skärmen igen genom att trycka på "On / Off" -knappen.

Nå ut

När grundläggande felsökning inte göra trick, kontakta tillverkaren på VTech. Du kan nå företaget genom telefon 800-521-2010 under normal kontorstid eller via fax på 847-400-3601. Om du föredrar en e-postenkät, nå ut till bolaget på [email protected] Inkludera kamerans produktnummer för effektiv service.

E Problem på en Nokia 6220 Classic

May 21

Flera frågor, varav de flesta är lätta att identifiera och fasta, kan orsaka din Nokia 6220 Classic mobiltelefon få problem när du skickar och tar emot e-post. Släpptes i juli 2008 kommer 6220 Classic med andra meddelandefunktioner som kan - om dina ansträngningar att åtgärda de skickar e-post problem misslyckas - fungerar som livskraftiga kommunikationsalternativ.

Minne

Nokia 6220 Classic kommer med bara 120 MB internt minne, vilket begränsar mängden data du kan lagra på enheten, inklusive e-postmeddelanden med hjälp av tredje part e-postprogram. Som telefonens interna minne närmar kapacitet, kan du uppleva långsammare bearbetningshastighet som kan påverka den hastighet med vilken utgående e-postmeddelanden skickas. Fördröjningen kan vara så omfattande att det verkar som om e-post är inte att skicka.

6220 Classic har också 128 MB RAM-minne, mer känd som RAM, som lagrar kopior av filer för snabbare bearbetning. Om du inte stänga av telefonen under långa tidsperioder, fyller RAM upp och kan även leda till långsamma behandlingshastigheter. Slå av enheten och starta den igen rensar RAM och kan producera snabbare bearbetningshastigheter.

tillämpningar

En mängd av tredjeparts e-postklienter, såsom Yahoo och Gmail, producerar program som kan användas på Nokia 6220 Classic. Eftersom telefonen har funnits sedan 2008, kan dess förmåga att stödja nyare e-postprogram vara begränsad. Om så är fallet, kommer du att uppleva frekventa e problem, såsom långsam åtkomst och underlåtenhet att skicka eller ta emot meddelanden. Du kan undvika detta problem genom att gå din e-post på nätet via telefonens webbläsare eller genom att avinstallera och installera e-postprogrammet.

nätverk

Nokia 6220 Classic ansluter till 2G och 3G trådlösa nätverk, som erbjuder olika dataöverföringshastigheter. Som standard ansluter telefonen till 3G-nätet för alla sina sändningsändamål, inklusive att skicka och ta emot e-post. Om 3G-nätet är tillgänglig, växlar 6220 Classic 2G-nät, som sänder data mycket långsammare än 3G-nätet. När detta händer, kommer du att uppleva längre väntetider och situationer där det framgår att enheten inte skicka eller ta emot e-post på rätt sätt. Väntar tills telefonen har upprättat en länk till 3G-nätet kan lösa problemet.

Utökat minne och Messaging

Om du misstänker att Nokia 6220 är e problem är relaterade till dess minnesbegränsningar kan du installera mer minne i enhetens kortplats som stöder microSD minneskort upp till 8 GB utökat minne. Detta kommer att kraftigt utöka telefonens lagringskapacitet, men det kommer inte att lösa de problem som kan orsakas av telefonens begränsade RAM. 6220 stöder också text, video, tal och bildmeddelanden, som kan tjäna som gångbara alternativ till att skicka och ta emot e-post med enheten.

Nokia 5610 Bluetooth Problem

March 26

Medan Nokia 5610 Bluetooth-funktionen kan förenkla prata i telefon samtidigt i rörelse eller dela filer med andra, är erfarenheten inte alltid problemfritt. Problem med parning och distorsion kan förringa erfarenheten. Lyckligtvis de flesta frågor är upplösningen utan att Nokias teknisk support.

Bluetooth Synlighet

När du försöker ansluta till en annan användare för att filen eller kontaktdelning måste du först se till att Nokia 5610 är inställd som "Visible" eller andra Bluetooth-kompatibla enheter kommer att kunna ansluta till det. Tryck på "Meny", "Inställningar", "anslutning", "Bluetooth" och "My Phone synlighet." Välj "Visible" alternativet. Telefonen kommer då att upptäcka att andra.

intervallet Roving

Om du får problem med att ansluta till andra enheter med din Nokia 5610, se till att båda Bluetooth-enheter inom 33 fot från varandra. Särskilt i situationer där båda användarna i rörelse, som försöker att upprätta en Bluetooth-anslutning medan utanför det optimala intervallet kan leda till misslyckanden.

Problem med ljud

Om problem med surrande, statisk, skrikande och stammande uppenbart när du använder ett Bluetooth-headset med 5610, kan problemet bero på störningar. Eftersom Bluetooth använder radiovågor, kan kommunikation hindras i närheten av andra elektroniska enheter. Undvik att använda headsetet i närheten av trådlösa telefoner, stereo och andra anordningar som kan sända och ta emot hjälp av radiofrekvenser.